![]() |
#1111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
hej dziewczyny, pisze w drugim watku bo zalezy mi na szybkiej odpowiedzi, bardzo Was prosze o zweryfikowanie jednego uzytkownika, widze ze sie znacie. szukałam prezentu dla mojego TŻ i znalazłam zestaw Lacoste Challenge, porownalam ceny i jest najtanszy u uzytkownika isensi24h.. ale ... nie ma zadnych komentarzy i troche boje sie u niego kupic, myslicie ze to oryginal? prosze o jak najszybsza odpowiedz, bardzo mi zalezy na czasie. urodziny tuz tuz, a na pieniazkach, nie bede ukrywac tez mi zalezy http://allegro.pl/zestaw-lacoste-cha...820507543.html z gory dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Zadomowienie
|
Moje pytanie dotyczy natomiast kupującego, mogę tu?
![]() Otóż kupiła ode mnie kilka dni temu perfumy osoba, która: - ma nikły dorobek punktowy (na kilkanaście pozytywów 3 negatywy za brak kontaktu i wpłaty po zakupach, - ostatni komentarz ma sprzed półtora roku, w wielu przypadkach nawet nie wystawiała komentarzy zwrotnych, - zalogowana była ostatni raz kilka dni temu, na chwilę przed zakupem u mnie. I tak, kobita dostała standardowego maila z numerem konta i milczy, tzn. nie wypełniła formularza z opcją płatności i dostawy, nie loguje się. Intuicja podpowiada mi, że się już nie odezwie ![]() Ponieważ pierwszy raz mam taki przypadek zapytuję niniejszym - co robicie w podobnych okolicznościach?
![]() |
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robie to samo, ale bez telefonów, bo juz bez przesady zebym do kogoś jeszcze dzwoniła zeby raczył zapłacic ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
Asiula, Carlajna i Pin3ska
![]() Dziękuję Wam za odpowiedź ![]()
![]() |
#1117 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
APOKALYPSA internetowa raczej nie wchodzi w gre kiedy ktos codziennie loguje sie na allegro :P
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
chyba juz nieaktualne
odlewki szukają nowego domu https://www.fragrantica.pl/board/viewtopic.php?id=7025 Edytowane przez Vanilla Czas edycji: 2011-09-22 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy wpisuję się w odpowiednim wątku, bo w zasadzie nie chodzi o zupełną nieuczciwość, a raczej o ... potraktowanie mnie jako klienta trochę nie fair.
W lipcu tego roku kupiłam w jednej z internetowych perfumerii (i to jest bardzo znana perfumeria) 3 les belles (różową, niebieską i żółtą). Zgłupiałam, bo te perfumy ciężko jest znaleźć, więc od razu po kliknięciu zapłaciłam i czekałam na nie jak głupia. Po paru dniach dzwoni do mnie pan z tej perfumerii i mówi mi, że niestety żółtej oni nie mają (a ktoś zapomniał usunąć te perfumy ze strony i niby były do kupienia, a tak naprawdę fizycznie ich nie mieli). I on mi za to zaproponował 2 buteleczki (po 88 ml) perfum Korloff green. Problem tkwi w tym, że ja nie chciałam innych perfum, tylko właśnie te, które kupiłam (bo i tak mam perfum o wiele za wiele, jak my wszystkie zapewne ![]() Na pewno bym tych Korloffów sobie nie kupiła, choć zużyję je może kiedyś, bo to nieinwazyjne świeżuchy, ale... parę dni temu patrzę na dno butelki, a tam napisano: date expir: 10 / 2011 ![]() Czy to oznacza, że one mają datę ważności do października tego roku??? Jeżeli tak to zostałam paskudnie naciągnięta (one w sumie kosztowały z 40 zł. więcej niż zapłaciłam, to prawda, ale co ja teraz zrobię z dwiema 88- mililitrowymi butlami tych perfum, których bym sobie NIGDY sama nie kupiła, jeżeli się zepsują?). A nawet jeżeli to nie jest to, co myślę, to czy perfumeria ma prawo w takiej sytuacji nalegać na przyjęcie przeze mnie czegoś w zamian? Czy nie powinni mi oddać pieniędzy, skoro o to prosiłam? Teraz to już po kaczaku, wiem, że już z tym nic nie zrobię, ale chciałabym tylko wiedzieć, na przyszłość, co robić w takiej sytuacji. I jakoś się zraziłam do tej perfumerii, już tam nigdy niczego nie kupię... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moze ządac przyjęcia czegos innego. Musi oddac pieniądze. A w przyszłości na taka propozycje proponuje odpowiedziac tak--> ![]() ![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2011-09-22 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Lemonetka skojarzyła mi się jedna: e-glamour?
ja bym się nie dała "naciągnąć" na te K... a kazała zwrócić pieniądze... a tak ogólnie co do daty ważności perfum.... jeśli będą prawidłowo przechowywane to zapach jeszcze dłuuuuugo po terminie będzie pachniał ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1124 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję, dziewczyny, za odpowiedź
![]() Cytat:
A co do terminu ważności -przynajmniej jest nadzieja, że nie wyjdę na tym zupełnie tak samo jak Zabłocki na mydle ![]() Edytowane przez Lemonetka Czas edycji: 2011-09-22 o 20:47 Powód: nieprawidlowy układ tekstu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Przyczajenie
|
Ja zawsze kupuję w sklepach w których jest możliwość wystawienia opinii np na ceneo. Aczkolwiek, zdarzył mi się przypadek, że zamówiłam perfumy w sklepie, bo były dostępne, przelałam pieniądze, a po 2 dniach dostałam informację, że nie dostane zamówionego produktu bo go nie ma i że jeśli chcę to mam dopłacić i oni mi wyślą inną pojemność ;/ zero słowa przepraszam, totalne chamstwo, nie odpisywali na maile, czekałam kilka dni na zwrot kasy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0206/237105522
Wydało się handlowanie podróbami... Jeszcze z mojego miasta... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I pewnie jeszcze sąd zadecyduje że jest niewinny jak to często bywa z policjantami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1129 | ||
Her Worshipfulness
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Inna sprawa z użyciem poufnych danych...może tu coś da się zrobić...
![]() |
![]() |
#1130 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem tu nowa, od niedawna zaczęłam Was czytać, ponieważ mam problem i mam nadzieję, że ktoś obeznany w sprawie nieuczciwych sprzedawców mi pomoże.
W połowie października zakupiłam w znanej perfumerii internetowej Hypnotic Poison Elixir Diora i zauważyłam już po jednym dniu, że jest coś nie tak. Kto zna ten zapach, to wie jaki z niego killer... A mój wietrzeje po godzinie, czuć spirytus, ani ja nie czuję zapachu, ani moi znajomi na mnie. Zadzwoniłam do kierownika sklepu, powiedziałam o swoich wątpliwościach, a on z uporem maniaka, że to oryginał i co ja chcę. Następnie napisałam negatywny komentarz na temat sklepu na opineo, który po 1 dniu został usunięty przez sklep. Zaczęłam przyglądać się butelce perfum, żeby upewnić się, że jednak to oryginał i tylko moja skóra źle reaguje na zapach no i jakie wnioski: - naklejka na dnie butelki maleńka, kodu nie widać gołym okiem, nie jest napisany, ale jakby wybity, pod szkłem powiększającym odczytałam tylko trzy ostatnie symbole - kod na opakowaniu jest inny niż na butelce - spod zakręconej pompki przy przechyleniu butelki wyciekają strumyczkiem perfumy - sprawdziłam kod z opakowania i wg kalkulatora perfumy są od 3 mcy przeterminowane Na opineo napisałam już 4 wiadomości - bez odzewu sklepu i Moderatora, zagroziłam, że sprawę oddam na policję. Bardzo proszę, doradźcie kochane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
lisanno, w moim HP Elixir też jest inny kod na butelce niż na opakowaniu ale u Diora to częste (nie wiem czemu). U mnie kod jest niewidoczny nie z powodu, że jest tak maleńki tylko dlatego, że jest ciemny i trzeba pod światło patrzeć
![]() Ja swojej butli nie przechylałam po zainstalowaniu pompy ale mojej mamy butelka właśnie tak przeciekała po przechyleniu ![]() ![]() Ja myślę, że kupiłaś oryginał, te wersje nie są podrabiane ![]() ![]() Jaki masz kod? Moja i mamy butelka mają kod zaczynający się 8 i wydają mi się być OK, może Twoja jest nowsza? U mnie na but. jest 8T01 a na pudełku 8U01. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
rude jest piękne:)
|
Pompki to nie tylko bolączka Diora ,to takze dotyczy Prad
![]() Dodatkowo ,trzymanie z pompka powoduje,że perfumy wietrzeja i parują ![]() Ja mialam limitowana buteleczke z pompka Aromatics Elixsir i nigdy wiecej ![]()
![]() |
#1133 |
Wtajemniczenie
|
lisanna no to ostro wyjechałaś z tą policja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1134 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
rude jest piękne:)
|
a swoja droga Dior tak namieszal w perfumach ,że kilery przestaly byc kilerami i niestety zapachy róznia sie i trwałością i samym zapachem od tych pierwszych Trucizn i DV..
![]()
![]() |
#1137 |
kosmita jakiś normalnie
|
nie powstrzymałam się, gadżeciara jedna ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1138 |
Przyczajenie
|
Na pudełku mam też 8U01, na butelce kod baaardzo nieczytelny, bezbarwny, trzy ostatnie znaki to chyba T01.
Jestem po rozmowie z kierownikiem sklepu, zgodził się, że przyjmie zwrot i odda mi pieniądze, ale spokojna będę jak pieniądze wrócą na konto. Już nawet nie chcę wiedzieć czy to sklep winny czy Dior dał plamę, ważne, że mogę to oddać. Dzięki dziewczyny za rady Edytowane przez lisanna Czas edycji: 2011-10-28 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A perfumy bym im po prostu odesłała i zażądała nieprzeterminowanych lub zwrotu pieniędzy. A wcześniej je obfotografuj, łącznie z kodem i pudełkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Mother of Cats
|
Cała szczęśliwa kliknęłam dziś paczulę Etro na allegro, zapłaciłam przez PzA, założyłam wątek rozbiórkowy i zapach rozebrałam. A przed chwilą dostałam takiego mejla od sprzedawcy (sklep, nie osoba prywatna):
--------------- Dzien dobry Dziękuję za udział w aukcji, Mieliśmy do sprzedaży jedną sztukę perfum marki ETRO zapach Patchouly, z racji tego że jest to unisex, perfumy były oferowane w obu kategoriach zapachach damskich i męskich jednocześnie. Prszykro mi, ale perfumy zostaly już sprzedane a jak pisałem wcześniej w ofercie posiadaliśmy tę jedną sztukę, oferty z kateorii sąsiedniej nie zdążyłem wycofać, jak widać perfumy są bardzo poszukiwane i proszę być pewną że w przyszłości będą również dostępne. Proszę o numer konta na krtóry odesłać mamy Pani pieniądze w kwocie 260zł. Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację. Gdybym mógł udzielić dodatkowcyh informacji sluże pomocą xxxxxx --------------- Co z tym zrobić u licha? Mam ochotę na pierwszego w życiu negatywa. Kokufa, zależy mi na tych perfumach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.