|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Ona231
thx za odpowiedź Dygotka to ja w takim razie zrobiłam z siebie głupa ale się opłacało ![]() mol_aa ja tak mam a u mnie zaczęło się to od bólu nadgarstka lewego, potem doszło dręwienie palcy, potem całej dłoni a teraz doszła do pary prawa dłoń i nadgrastekto jest najprawdopodobniej zespół cieśni nadgarstka, spowodowany nagromadzeniem płynu w organizmie ciężarnej i jest ucisk na nerw w nadgarstku mówiłam o tym lekarzowi- powiedział, ze niektóe kobiety tą przypadłośĆ mają i że powinna zaniknąĆ 2-3tyg. po porodzie ![]() fakt, że to mnie wybudza ze snu a przechodzi jak ułożę dłoń poza krawędzią(tak spuszczę) łóżka- to jest i irytujące i trochę niepokojące Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-29 o 14:18 |
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Ona czasami takiego schiza lapie, ze cos se dzieje
![]() Ela Ty wyhamowalas?? tort dla syna, porzadki, prasowanie, ciekawe co wieczorem bedziesz robic |
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
Mola wszystkie nas jakieś schizy dopadają, doświadczone mamy, mają troszkę łatwiej. Ale my przy kolejnym też będziemy wiedziały więcej
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia trzymaj sie, u mnie tez zly humor, byl dzis napad histetycznego placzu,
Ogolnie czuje sie zle, brzuch mi sie stawial bez przerwy wiec wzielam dodatkowa polowke fenoterolu i teraz tak sie trzese az mi zeby dzwonia
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski, eh widze ze wiele z nas ma juz problemy ze spaniem...
napuscilismy wczoraj biala armie cala noc mialam skurcze, nieregularne, wiec jeszcze nie to, ale mocniejsze niz zawsze i niestety krzyzowe doszly teraz tez mam dosc czesto, bylismy na targu i na zakupach, zaraz idziemy na spacer jeszcze i wieczorem znowu bialych wysylamy do akcji, a moze akurat cos pomoze![]() ggoraa fajnie, ze jestes |
|
|
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
glam
|
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
nikaa przez to dretwienie to czasami czuje sie jak stary dziad, nie dosc, ze musze caly czas lezec, to albo mnie cos w nodze kluje, albo teraz te palce
jedyny plus, jeszcze zaden rozstep mi nie wylazl ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Glam a probowalas wziac nospe, jak masz twardnienie brzucha??? Mi ginka kazala brac nospe, nie zwiekszajac dawki fenoterolu i bylo ok |
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
chodziło konkretnie o moja osobę-nie o ciebie czy kogoś innego bo napisałam,że muszę być pewna czegoś,a nie w ciemno się pytać,bo to,ze gdzieć coś przeczytałam nie oznacza,że to prawda...
super,że Tobie sie opłaciło-mie jak widać nie niewiele,ale jednak coś dzisija zroobiłam -zupka ugotowana,póxniej tż zapiekankę zrobię,pranie złożone,schowane,pranie ubranek właśnie się suszy,łazineka sprzatnieta,ciasteczka się pieką,a jeszcze mam troszkę prasowania,ale to jak się ciacha zrobią i sobie zjem parę ![]() no i wreszcie te majtasy wielorazowe uprałam bo się obawiałam,że zapomnę.. aaa i torbę częściowo spakowałam
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Nosppe tez bralam ale nie pomoglo- skurcz za skurczem byl, bezbolesne ale sie i tak balam bo mi sie i bez skurczy szyjka rozwiera
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
skad wy dzisiaj macie tego powera dzieczyny?
ja dzisiaj nic nie zrobiłam a wróciłam ze spaceru z koleżanką i padam ze zmęczenia właśnie przygrzewam sobie czerwony barszczyk+uszka a tż wróci dopiero za 2h- to mam zamiar isę wyrobiĆ tzn. przespaĆ się u usmażyĆ mielone ale nei wiem czy się jednak wyrobię, bo tv chciałąbym sobie trochę obejrzeĆ ![]() ale mam lenia, lenia giganta
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
zerknęłam właśnie ile kosztuje żel 500 ml do mycua głowy i ciała z musteli w DOZ i ziko..różnica w cenie to aż 20 zł!!!!w szoku jestem bo to bardzo dużo
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Molla wieczorem tzta biorę w obroty
![]() .Nikuś tak jak Ciebie dopada leń tak mnie ten power z robotą , jak zacznę to ni mogę przestać, to silniejsze ode mnie .Ale za barszczyk z uszkami to zabiłabym .Dygotko Ty też dziś nie darmowałaś Muffinko czyżby jakiś poród się szykował Glam nasza kochana, trzyma jsię kobietko, dasz radę, Twoje maluszki już nie takie maleńkie, dasz radę, dzielna jesteś Zmykam z wizażu, dobrego wieczoru .
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Ela-właśnie sobie dłuższą przerwę zrobiłam i spać mi się zachciało,ale juz włączam żelazko i przygotowuję się do prasowania,zapiekankę zrobię później jak tż wróci...
kuchni nie chciało mi się posprzątać,ale kto wie może mi sie odwidzi bo mam jeszcze jakieś 4-5 godzin siedzenia samej więc może sprzatnę... no i nie wiem co dopakowac do torby do szpitala...
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Oj chcialabym
ale zobaczymy, znalazlam po spacerze cos na wkladce, wydaje mi sie, ze to kawalek czopa
|
|
|
|
#3525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ehhh a skurcze juz mnie denerwuja ciagle krzyz boli jak na okres... ale nie chce urodzic 1 czy 2 bo jak pozniej bedzie urodzinki obchodzic moja corcia? hehe poczekam na 3list
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dzis caly dzien skurcze
nawet liczylam czas miedzy nimi to od 15,14 sa max co 20min, min co 5min. I brzuch pobolewa jak na okres, pachwiny umieraja mam nadzieje, ze w nocy mi przejdzie. Na spacer nie wybralam sie bo Tz walczy z podlaczeniem neta, musialam zrobic salatke i kilka polmiskow uszykowac bo mama imprezuje dzis z kumpelami i prosila o pomoc. Muffinko no to pozegnalas kawalek czopa ja mojego nie widzialam i jakos czuje, ze nie zobacze w ogole.---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Dreamnes tez mialam koszmar ale wczoraj. Tak ze sie poplakalam. Ale nie chce pisac co mi sie snilo bo serio uznacie mnie za yebnieta
|
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja już po ostatniej wizycie , nie krwawi ale boli jak cholewka - dziś bedę próbować juz 3 go rodzaju czopków bo nic nie pomaga...szyjka i wszystko pozostałe jest już tak przygotowane do porodu że jeśli odstawiłabym fenoterol to w ciagu 12 h wszystko by się zaczęło - tak twierdzi Pani dr... ![]() Okazało się również, że do szpitala mam przyjść wcześniej jejku już się nie mogę doczekać!! Lecę odpoczywać, jestem bardzo zmęczona po zakupach, jutro robię urodzinki więc od rana szykowanie ![]() robię: sałatkę Gyros, sałatkę z makaronem z zupek chińskich, bogracz, roladki z chrzanem w galarecie itd
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko ale swietnie, ze w czwartek bedziesz tulic dzieciatko
![]() w ogole w przypadku CC zazdroszcze, tego ze zna sie termin, idzie sie do szpitala i tyle. A ja kurcze bede sie zastanawiac pewnie czy te skurcze to TE skurcze... czy juz jechac czy nie jechac znajac mnie pojade do spzitala dopiero jak nie bede mogla chodzic z bolu
|
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie... ja od 2giej na nogach... podróż do wawy udana, sesja również
genialna ekipa mi sie trafiła i chce jeszcze ![]() ledwo na oczka widze, ale z racji zmiany czasu nie chce sie teraz kłaść,. bo nici bedą ze spania nad rane.... wiec czekam tak do 21 i potem chyba tak czy siak padne jak mucha ![]() gratuluje nowych tygodni, czwartkowej cesarki, Goldi mam nadzieje ze TO TO, ggorra trzymajcie sie dzielnie juz tuż tuż
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Ale ci zazdroszczę truscafko, że wiesz kiedy maleństwo przyjdzie na świat
![]() Ja cały czas się stresuję, że nie będę wiedziała kiedy jechać do szpitala, mimo że to moje trzecie dziecko. Z pierwszym leżałam na patologii bo byłam po terminie, z drugim jechałam bez skurczy, ale po wypiciu oleju rycynowego (brrrr...) - za sugestią położnej z którą byłam umówiona do porodu. I faktycznie w ciągu kilku godzin mały był na świecie. A teraz? Jak nie urodzę do 8.11 to na patologię mam się zgłosić, ale jeszcze 3.11 wizyta u gina. Twierdził co prawda, że raczej nie spodziewa się że przyjdę, ale ja nie jestem taka pewna ![]() Dziś zaczynamy 40 tydzień |
|
|
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalia
jaka sesja? , ja coś nie dzisiejsza jestem ![]() ale masz fajnie truscafka- już za prawie 3 dni ![]() a ja ściskam nogi i czekaĆ będę jeszcze troooooochę Rudominka za 40t.c.Goldika not o chyba niedługo, skoro takie skurcze masz coś niesamowitego, niedługo sie wszystkie posypiemy ![]() dziewczyny współczuję koszmarów nocnych ![]() zebrałam się w sobie i smażę te mielone
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-29 o 19:36 |
|
|
|
#3533 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jutro mykamy na cały dzień do Olsztyna na jurze krakowsko-częstochowskiej więc pobudka o 8 mnie czeka i obiad poza domem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ggora fajnie, ze sie odezwalas Jeszcze troszkę wytrzymasz... i super że masz fajne towarzystwo na sali przynajmniej pobyt w szpitalu jakoś przyjemnie Ci mija Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!!!! A mnie zaczął się dzisiaj 39 tydzień (38t1d) Mykam zabrać się za prasowanie przy "mam talent"... męża koszule od 2 tygodni czekają na kontakt z żelazkiem Rosołek jeszcze musze dzisiaj zrobić bo jutro nie będzie mnie długo w domu i po powrocie z przyjmnością z mężem zjemy ciepły wywar z kuraka
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-10-29 o 20:06 |
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika,ale mi smaka narobiłaś na sałatkę....jaką robiłaś???
ale bym zjadała jakakolwiek by to nie była,ale w lodówce tylko pustki swiatło ![]() poprasowałam,a nogi mi chyba odpadna zaraz,idę kolację robić tz
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
truskafka zazdroszcze, bo juz niedlugo bedziesz tulic swojego maluszka
Muffinka kawalek czopa?? Czyzby pelnia sie zblizala?? ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- dygotka ja sie moge podzielic jedynie lazankami, salatki u mnie brak |
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
Tottie, świętujemy razem
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję
raz w życiu jadłam łazanki,ale nie były dobre ja bym jakieś świeże warzywa zjadła....
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
ja podzielę się mielonymi
![]() idę na voice of P Dygotka to wpadaj na paprykę i pomidory posypane szczypiorkiem
|
|
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
Rudominko mój gin też się mnie nie spodziewa, a nawiedzę go w poniedziałek
.Truskafko to już za chwile i maluch będzie z Tobą U mnie też sałatka gyros na jutro jak u którejś z was, już zdażyłam zapomnieć u którejGoldiś to może już Ci się cos zaczyna, jejuś, ale emocje , u mnie nic specjalnego, skurcze takie że się już do nich przyzwyczaiłam .Dobranoc kochane, niechze któraś urodzi dziś |
|
|
|
#3540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie czuję opuszków palców, ciężko coś takimi dłońmi coś robić. Edytowane przez goferek33 Czas edycji: 2011-10-29 o 22:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.

ale się opłacało 

teraz tez mam dosc czesto, bylismy na targu i na zakupach, zaraz idziemy na spacer jeszcze i wieczorem znowu bialych wysylamy do akcji, a moze akurat cos pomoze

.
, nie krwawi ale boli jak cholewka - dziś bedę próbować juz 3 go rodzaju czopków bo nic nie pomaga...