Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-29, 17:43   #931
izulka4
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
pewnie już o tym było ale ja niepamietam ,czym smarujecie się na rozstępy???
U mnie na półce stoi Mustela. Jak dotąd nie mam nowych rozstępów, ale czy to jest zasługa tego kremu to nie wiem. Myślę, że duży wplyw ma nasz tryb życia przed zajściem w ciążę, to czy nasze mamy miały tendencje do rozstępów.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam Haniulę

Uploaded with ImageShack.us
Piękna My też byliśmy na USG 3d, wrażenia niezapomniane

Już jako Żona od 03/09/2011

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham 09/01/2012
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yrjjg4qj1zcx3.png
izulka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:46   #932
anankee
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

właśnie zrobiłam sobie twarz, peeling, maseczka, tonik i krem
czuję się o niebo lepiej

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:47   #933
izulka4
Raczkowanie

Każda z Was mierzy obwód brzucha...może i ja powinnam. W końcu dzisiaj 30 tc
Powiem Wam, że u mnie poza brzuniem nic nie urosło, mam taką ładną piłeczkę przed sobą. Myślałam, że chociaż piersi urosną do jakiegoś przyzwoitego rozmiaru, a tu nic

Stary 2011-10-29, 17:48   #934
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Właśnie mnie naszła straszna ochota na ciasto pleśniak...biorę się za pieczenie a tu proszku do pieczenia nie mam no szlak........
na pocieszenie zjadłam 3 małe paczuszki haribo

Izunia ja poproszę kawałek

Na rozstępy stosuję bio oil, i mogę go polecic na istniejące już rozstępy. Jak byłam w Pl odlałam przyjaciółce trochę bo ma dużo rozstępów po ciąży. Niedawno mi pisała ze jest super i zamawia właśnie na all.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:58   #935
*Agatek*
Zakorzenienie

Która mówiła o dużym kocyku akrylowym z kerfura za 40 zł???

Otóż nie było w balona któraś mnie zrobiła no

Nie wiem czy zrobiłam interes życia, ale kupiłam dwa kocyki:

- akrylowy- błękitny z misiami rozmiaru 80x110 za 29.99 zł
- polarowy - kubuś puchatek 130x160 cm za 29.99 zł

Nie wiem czy ten akrylowy kupiłam w ekstra cenie za ten rozmiar... jestem trochę zmieszana co o tym myślicie??

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Właśnie nie do końca coś innego, bo mogła by być taka jak pokazałaś, mi tylko chodzi żeby była głęboka bo musi być dość wąska (tak 90 – 98cm), żeby wlazła na 1 ścianę razem z łóżeczkiem, więc gdyby była taka z 5 szufladami to będzie dość wysoka tzn. tak liczę na 102 cm to wtedy była by idealna J.. muszę zmierzyć tą co ma moja mama bo taką właśnie bym chciała J
aa już rozumiem zmierz i monitoruj aukcjię w takim razie
Cytat:
no co Wy macie z tą pamięcią??

Babydream z rossmana
Cytat:
Napisane przez izulka4 Pokaż wiadomość
Dzięki Wam dowiedziałam się, że jest coś takiego jak paklanki. U mnie w rodzinie nikt tego nie używał, a jak u Was? Spotkałyście się z tym? Rzeczywiście zabija przykry zapach?
zobaczymy w praniu niby nie śmierdzi wtedy nic

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:59   #936
uska000
Zadomowienie

wydaje mi sie ze normalna cena ja kupilam jeden niebieski jeden malinowy po 10zl

o taki http://allegro.pl/primark-home-koc-m...886330320.html

Przypominam mamuska o prosbie w klubiku

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-10-29 o 18:09
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:20   #937
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Nie wiem czy zrobiłam interes życia, ale kupiłam dwa kocyki:

- akrylowy- błękitny z misiami rozmiaru 80x110 za 29.99 zł
- polarowy - kubuś puchatek 130x160 cm za 29.99 zł

Nie wiem czy ten akrylowy kupiłam w ekstra cenie za ten rozmiar... jestem trochę zmieszana co o tym myślicie??[COLOR="Silver"]
ja na giełdzie kupiłam akrylowy 70/100 za 25zł, więc myślę, że kupiłaś swój w normalnej cenie
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 18:24   #938
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry wieczor

ja juz po zajeciach, wykonczona jestem nie wiem jak to bedzie z wiekszym brzuchem, juz teraz się umęczyłam wszedzie bydło, pełno ludzi-pchają sie jak nie wiem ani jednych zajec nie wytrzymałam w całości bez wizyty w wc
a jutro powtórka z rozrywki

Wyczytałam ze było o kosmetykach, ja planowałam oilatum, ale chyba macie racje wstrzymam sie i dopiero gdyby była potrzeba to bede używać

to chyba stanę na nivea albo penaten ale ten niemiecki - znajoma poleca

czubasek śliczna Twoja Hania
Agatek pokaż kocyki

tż dzis złozył łózeczko ale już czuć ze dziecko się tu niedługo pojawi, booosko
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:25   #939
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Kobitki!
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hej lasencje
nie było mnie od wczoraj od godz 15 i myslalam ze oczoplasu dostane od wszystkich postow
dzis mielismy wizyte u lekarza - myslalam ze spadne z krzesla jak powiedzial mi ze zwolnil sie ze szpitala gdzie chce rodzic a ja tam do SR chodze, mam zaklepana polozna itp nie wiem co zrobic bo powiedzial ze na nast wizycie (22.11) powie mi gdzie i czy warto w jego nowym miejscu pracy SUPER nie wiem co teraz zrobić z tym fantem
Do tego mały ma głowkę dość nisko, na szczęście szyjka zamknięta
Mam dużo leżeć i od pon jestem na L4 do końca jak mi nie przejdzie twardnienie brzucha to przepisal mi receptę na leki i mam brac
Potem byliśmy na USG (to w 30t) i okazało się że wg pomiarów synuś jest w 31t i waży już 1,5kg - wszystko ok na szczęscie
spadam spać i jak wrócę po 1.11 to będe chyba nadrabiac pół dnia
MissZuzia to nie fajnie się porobiło z tym lekarzem. Uważaj na tą szyjkę i oszczędzaj się.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:35   #940
kasikzaki
Zadomowienie

Dziewczyny sorki jak już któraś z Was to pokazywała, to jest ta huśtawka 3w1 co widziaąłm u nas w sklepie.

http://allegro.pl/maxx-wypas-hustawk...888678881.html

Co myślicie??

Sam bujaczek w sumie mam dostać od siostry ale chciałam też huśtawkę i nie wiem czy warto bo to huśtawka jest tylko do 9kg.

A może macie cos ciekawszego do polecenia ??

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-10-29 o 18:37
Stary 2011-10-29, 18:40   #941
izulka4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

tż dzis złozył łózeczko ale już czuć ze dziecko się tu niedługo pojawi, booosko
Macie już łóżeczko?? Ja wybrane już mam, ale z zakupem i tym bardziej złożeniem każą mi czekać, aż dzidzia się urodzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 18:50   #942
NataliaM1103
Rozeznanie

dzisiaj dostałam od teściowej prezencik,pochwalę się...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00151.jpg (87,2 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2011-10-29 o 20:38
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:52   #943
Anabellita
Zadomowienie

Właśnie wcięłam 4 naleśniki z dżemikiem wiśniowym i wypiłam niecałą szklaneczkę piwka z sokiem malinkowym. A tak jakoś mi się zachciało, bo TŻ pił do meczu i mi smaka narobił Ponad pół roku go nie piłam...
Kurczę, wiecie co ja nie miałam pojęcia o istnieniu paklanek Dopiero tutaj czytam i zastanawiam się co to jest Zobaczyłam na allegro, i już wiem

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
ooooo a z tym salami to ja w ogóle nie wpadłam na to, że mogłabym nie móc go jeść?? bo niby czemu?? Tak ogólne jakoś na salami mnie nie brało, ale teraz chyba córeczka lubi wiem, że nie powinno się jeść serka typu camembert, ale o salami nie słyszałam żeby były przeciwwskazania??
yyy... salami nie wolno?
Co z tym salami? Ja zawsze je wcinam na domowej pizzy
Camemberta to chyba można jeść bo jest z mleka pasteryzowanego, wiem, ze feta odpada, poprawcie mnie jak coś namieszałam bo już sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
fakt pogoda była dzis śliczna troszke pospacerowałam po ryneczku a potem poszliśmy z Tz do parku, a tam tyle rodzinek z małymi dziećmi po prostu wszędzie były wózki i niemowalaki, a pózniej zatrzęsienie 2-latków aż miałam ochote wyrwac komuś wózek i sama go poprowadzic
nooo Legnica nie jest za pieknym miastem, ale park jest świetny Jak pogoda jest ładna (szczególnie w niedziele) w parku jest zawsze rodzinne oblężenie.
Już niedługo to swój wózek będziesz prowadziła i to ze swoim maluszkiem

Cytat:
Ja smaruję się zwykłą oliwką, czasem mleczkiem nawilżającym z Dove.
Ponoć na rozstępy nie ma skutecznego smarowidła, jak mają być to będą, to zależy od skóry.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:53   #944
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Macie już łóżeczko?? Ja wybrane już mam, ale z zakupem i tym bardziej złożeniem każą mi czekać, aż dzidzia się urodzi.
kto Ci każe i dlaczego?

Ja ze swojej strony moge polecic szybciej niż dopiero po urodzeniu chociazby dlatego ze czuć drewnem i taka nowościa, przynajmniej to moje
Stary 2011-10-29, 18:58   #945
izulka4
Raczkowanie

Cytat:
kto Ci każe i dlaczego?

Ja ze swojej strony moge polecic szybciej niż dopiero po urodzeniu chociazby dlatego ze czuć drewnem i taka nowościa, przynajmniej to moje
Podobno to jakiś przesąd jest, że nie wolno kupować łóżeczka i wózka przed narodzinami dziecka. Ja co prawda w nie nie wierzę, ale teściowa i moja babcia z ciocią ciągle mi to powtarzają, żebym z tym zakupem się wstrzymała. A jak reszta dziewczyn? Też już macie łóżeczka i wózki w domku?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 18:59   #946
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj dostałam od teściowej prezencik,pochwalę się...

Tyle,że na nich jest napisane,że dla maluszków od pierwszego miesiąca,więc nieiwem czy takiego noworodka można pielęgnowac????
ale fajny prezent
też bym chciała taki dostać

Kasik, myślę, że fajne rozwiązanie taki zestaw 3w1
gdybym miała więcej wolnej gotówki, to też bym taki wybrała.
Stary 2011-10-29, 19:00   #947
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek pokaż kocyki
nie! nie chce mi się ich wyjmować...
Cytat:
Ja wybrane mam i będę zamawiać w listopadzie 2 mies przed porodem

Możesz kupić łóżeczko, ale po co składać teraz? Poza tym zabobony niech sobie rodzinka między bajki włoży, bo to, czy się donosi czy nie jest z góry napisane
A ja jak nienormalna w śniegi nie będę chodzić i robić zakupów

Natalia super prezent od teściowej

Stary 2011-10-29, 19:00   #948
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno to jakiś przesąd jest, że nie wolno kupować łóżeczka i wózka przed narodzinami dziecka. Ja co prawda w nie nie wierzę, ale teściowa i moja babcia z ciocią ciągle mi to powtarzają, żebym z tym zakupem się wstrzymała. A jak reszta dziewczyn? Też już macie łóżeczka i wózki w domku?
wozek to ja już mam od wrzesnia w domu tzn w piwnicy

No ale o przesądzie słyszałam, osobiście nie wierze, ale szanuje i rozumiem ze są tacy ludzie, jednak nie dałabym sobie zeby mi teściowa czy babcia mówiły co i jak mam robić
Stary 2011-10-29, 19:01   #949
NataliaM1103
Rozeznanie

ja za bardzo gruby akrylowyduży kocyk dałam 68zł a za mniejszy polarowy 34zł
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 19:02   #950
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci jedno... nie wierzę w przesądy. Kobiety tracą dzieci na różnych etapach ciąży bez względu na to, czy miały wcześniej jeden bodziak w domu, łóżeczko czy wózek....

nie czekałabym z zakupem czegokolwiek "po porodzie".
Stary 2011-10-29, 19:02   #951
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Korali, wisiorków też nie nosisz i nie patrzysz na ziewającego kota? bez przesady....

Stary 2011-10-29, 19:04   #952
uska000
Zadomowienie

ja tez mam juz wozek i lozeczko tylko nie rozlozone zeby sie nie kurzylo

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 19:05   #953
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
No ale o przesądzie słyszałam, osobiście nie wierze, ale szanuje i rozumiem ze są tacy ludzie, jednak nie dałabym sobie zeby mi teściowa czy babcia mówiły co i jak mam robić
dokładnie a w szczególności osobom które mają zagrożoną ciążę, czy coś się dzieje i może w każdej chwili coś się zacząć dziać ja w listopadzie chce wszystko mieć, żeby sobie później nie pluć w twarz 'a mogłam nie słuchać babci...'

Stary 2011-10-29, 19:06   #954
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Korali, wisiorków też nie nosisz i nie patrzysz na ziewającego kota? bez przesady....
odnośnie wisiorków, to miałam ostatnio taką sytuację głupią.
Kupowałam stanik. Ekspedientka, starsza kobietka nagle złapała mnie za mój długi wisiorek (brzdękający motylek z koralikami sięgający pępka) i mówi z przerażeniem w głosie "niech pani tego nie nosi!!!!!!!!!!!!!!"
Pytam czemu? "Bo dziecko się pępowiną owinie!!"

Stary 2011-10-29, 19:07   #955
n1kotynka
Zadomowienie

Kurcze chciałabym wam napisać ze dzisiaj jest lepiej ale czuje sie gorzej niż wczoraj. Znowu mam skurcze, brzuch twardy i sie mega martwię ze mnie zostawia w Krakowie a mąż pojedzie do warszawy. Na dodatek jest weekend i nie ma mojego lekarza, będzie dopiero w poniedziałek mnie badać i powie co dalej.
Jasna cholera myślałam , ze kroplowka i leki pomoże. Lekow mam dużo codziennie kroplowka po której cała sie trzese a tu nic. Przed chwila był obchod i czekają do jutra z decyzja co dalej robić ;/ strasznie sie martwię bo nie myślałam ze tak sie może porobic a dzisiaj dopiero skończyłam z mala 31 tydz
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 19:13   #956
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie a w szczególności osobom które mają zagrożoną ciążę, czy coś się dzieje i może w każdej chwili coś się zacząć dziać ja w listopadzie chce wszystko mieć, żeby sobie później nie pluć w twarz 'a mogłam nie słuchać babci...'
No dokładnie, wierze ze wszystkie z nas doczekaja odpowiedniego momentu, ale rzeczywistośc czasem jest inna i nna tym etapie ciązy juz sie wszystko moze zdarzyc, a po co przyspaarzac sobie dodtakowych nerwów zakupami czy praniem prasowaniem bo nic nie gotowe

O wisiorku słyszałam a z kotem to o co chodzi? cos jeszcze słyszałam, ze nie wolno chodzić po kałużach, ale tez zapomniałam dlaczego
Stary 2011-10-29, 19:13   #957
renata:)
Zadomowienie

ale lecicie!
nie nadrobię wszystkiego ale kilka stron mi się udało
musze się wziąć za projekty a święta są i jakoś tak nic się nie chce. grunt że byłam w bibliotece i mam jakieś książki oby w nich coś było
ja smaruje się oliwką z nivei hipoalergiczna na mokre ciało a później kremem gerbera na rozstępy póki co nic nie mam tfu tfu odpukać w niemalowane.... a cycochy3 rozmiary większe a brzuś ogromny już.!
my nie kupujemy mebelków z tego względu że mała będzie z nami w sypialni a dopiero za 3lata będzie miała swój pokój(jak uda nam sie dom wybudować juz)
kasia śliczny ten bujaczek! chyba tez się szarpniemy na taki będzie na długggoooo

a powiedzcie mi kupujecie monitory oddechu? mój mąż już nawet nie chce o tym słyszeć i twierdzi że to będzie nam wyło co pół godz i że dzidzia jakies elektrody bedzie miała pod sobą...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 19:15   #958
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Kurcze chciałabym wam napisać ze dzisiaj jest lepiej ale czuje sie gorzej niż wczoraj. Znowu mam skurcze, brzuch twardy i sie mega martwię ze mnie zostawia w Krakowie a mąż pojedzie do warszawy. Na dodatek jest weekend i nie ma mojego lekarza, będzie dopiero w poniedziałek mnie badać i powie co dalej.
Jasna cholera myślałam , ze kroplowka i leki pomoże. Lekow mam dużo codziennie kroplowka po której cała sie trzese a tu nic. Przed chwila był obchod i czekają do jutra z decyzja co dalej robić ;/ strasznie sie martwię bo nie myślałam ze tak sie może porobic a dzisiaj dopiero skończyłam z mala 31 tydz
kochana mam nadzieje ze Cie wypuszczą bo wiem, ze nawet w najlepszym szpitalu z super warunkami humor jest okropny. Jak ja byłam to miałam tam dobrze a ciagle mi się płakac chciało
Ale trzeba spojrzec na to w ten sposob, ze skoro zostawiają to widocznie tak ma być, wiedzą co robia
Dla dzidzi warto się przemęczyć
Stary 2011-10-29, 19:17   #959
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Camemberta to chyba można jeść bo jest z mleka pasteryzowanego, wiem, ze feta odpada, poprawcie mnie jak coś namieszałam bo już sama nie wiem
No ja bym powiedziała ze na odwrót
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Kasik, myślę, że fajne rozwiązanie taki zestaw 3w1
gdybym miała więcej wolnej gotówki, to też bym taki wybrała.
Dzieki, jeszcze to przemyślę, u nas jest za 99euro i w promo ze 150. Jak nic lepszego nie znajdziemy to chyba się skuszę

Kurcze a ja nie wiem z jakiej firmy kupić kosmetyki dla dzidziola Tylko wiem ze do pupy sudocrem a oliwka krem i mydło to niewiem, nivea, bambino, penaten czy JJ ????
Stary 2011-10-29, 19:21   #960
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
to chyba stanę na nivea albo penaten ale ten niemiecki - znajoma poleca

[:
ja mam wszystko penatena z niemiec własnie...mam przywiozła mi jak byli we wrzesniu...wszystko od pierwszego dnia zycia...

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
bądź dzielna. moja kolezanka urodziła w 32 tyg i Mati jest zdrowo rozwijającym się 2-latkiem. wiadomo,z e na początku mieli duzo z nim zachodu- wielu lekarzy i wielu rzeczy trzeba pilnowac, kontrolowac ale teraz medycyna jest tak rozwinieta ze potrafia wyciagnac nawet dzieci urodzone w 25 tyg. ta kolezanka tez dostawała leki na rozwój płucek małego. to własnie na wszelki wypadek jakby chciał juz wylezc... ale bądż dobrej mysli- pozytywne myslenie to połowa sukcesu. 31 tyg to juz spora dzidzia. moja kolezanka połozna-pracuje na oddziale wczesniaków mowi ze takie 30 tydzien to juz spokojnie daje sobie radę,.. a 32 to juz w ogole... wiec nie zamartwiaj się! trzymam kciuki zeby maluch siedział, tam gdzie siedzi jak najdłuzej ale w razie czego "odpukac" tez sobie poradzi!!!

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

a smaruję się babydreamem z rossmana i nie narzekam...

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

a muszę kupic tylko jakis krem do buźki na mróz i chyba tez penatena kupię....

mam tylko problem bo jak mama byla w tej dojczlandii to ciotka kupiła mi tez 3 buteleczki pudru.... i do czego ja to zużyję?? ;/
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości