Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-29, 16:53   #3211
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

moja mała sporadycznie mnie dziś kopie, odpoczywa po czwartku

I już wiem jaki chcę wózek. Jestem zdecydowana niemal na 90%

a brzuszek dziś wrócił do normalniejszego wyglądu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 16:56   #3212
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Zobaczcie jak wczoraj wieczorem wywaliło mi brzuch
super
Stary 2011-10-29, 16:58   #3213
karolca
Zakorzenienie

Mąż jaki był zachwycony

a wózek znalazłam nawet w kolorze morskim

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2011-10-29 o 17:00
Stary 2011-10-29, 17:01   #3214
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż jaki był zachwycony

super ten kolorek mnie sam wozek w sobie srednio sie podoba, ale widze ze po zlozeniu jest waziutki wiec pewnie spokojnie zmiesci Ci sie w bagazniku
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:04   #3215
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
super ten kolorek mnie sam wozek w sobie srednio sie podoba, ale widze ze po zlozeniu jest waziutki wiec pewnie spokojnie zmiesci Ci sie w bagazniku
no więc właśnie. Po złożeniu ma AŻ 40 cm. I jeszcze spakuję się na wakacje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-29, 17:16   #3216
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczcie jak wczoraj wieczorem wywaliło mi brzuch
ślicznie
Stary 2011-10-29, 17:22   #3217
anagat
Zadomowienie

Karolca, ja wiem , że u Ciebie to chodzi o wymiary wózka

Ja nie chcę takich kółek..Są takie jak w tym wózku, który mój mąż chciał odkupić.. Ja się takich kółek boję i im nie ufam.. A jak sobie pomyślę, że przez przypadek wjadę w psią kupkę.. i potem będę musiała te zakamarki sprzątać, to jakoś nie umiem się przekonać Zresztą chyba po trawie, to takowy nie pojedzie, co?
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:25   #3218
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Karolca, ja wiem , że u Ciebie to chodzi o wymiary wózka

Ja nie chcę takich kółek..Są takie jak w tym wózku, który mój mąż chciał odkupić.. Ja się takich kółek boję i im nie ufam.. A jak sobie pomyślę, że przez przypadek wjadę w psią kupkę.. i potem będę musiała te zakamarki sprzątać, to jakoś nie umiem się przekonać Zresztą chyba po trawie, to takowy nie pojedzie, co?
jak nie pojedzie u mnie na wszystkich nawierzchniach pojedzie
Niestety, auto męża jest poza moim zasięgiem (powiedział "nie" i zdania nie zmieni). Jest może mniej komfortowy niż ten, co chciałam najpierw... ale co mam zrobić.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-29, 17:38   #3219
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
jak nie pojedzie u mnie na wszystkich nawierzchniach pojedzie
Niestety, auto męża jest poza moim zasięgiem (powiedział "nie" i zdania nie zmieni). Jest może mniej komfortowy niż ten, co chciałam najpierw... ale co mam zrobić.
wazne ze bedziesz mobilna
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 17:40   #3220
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wazne ze bedziesz mobilna
MUSZĘ być mobilna
umarłabym inaczej.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-29, 17:53   #3221
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Fajna piłeczka

ja właśnie wsunęłam 2 hod-dogi
Narobiłaś ochoty i musiałam iść do sklepu po parówki i bułki Właśnie też już wsunęłam
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 18:08   #3222
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a wy znow o jedzieniu :P
Stary 2011-10-29, 18:28   #3223
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż jaki był zachwycony

fajny ten wozio
kolorek tez super
Stary 2011-10-29, 18:35   #3224
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

przeciez to i tak polozna odbiera porod, a nie lekarz... takze tak, czy inaczej poloznej trzeba zaufac... zreszta one przeciez wiedza co robia
Mój lekarz nawet nam nie kazał przy Antku zamawiać położnej bo jak stwierdził on jest ginekolog - położnik to po co nam położna i po co kasę wydawać i on bedzie przy porodzie

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:40   #3225
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Mój lekarz nawet nam nie kazał przy Antku zamawiać położnej bo jak stwierdził on jest ginekolog - położnik to po co nam położna i po co kasę wydawać i on bedzie przy porodzie
zamawiac a to rodzilas prywatnie?

bo przeciez normalnie na porodowce jest lekarz, ok, ale przeciez nie na wylacznosc jednej rodzacej

zreszta w Niemczech nawet jesli ktos sie zdecyduje na porod domowy lub w domu porodowym, to tam uzeduja tylko polozne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 18:41   #3226
kumkura
Rozeznanie

Co do jedzenia...ja dziś na deser robiłam jabłka z rodzynkami,cynamonem i odrobiną cukru w piekarniku Pochłonęliśmy z Adamem jak szaleni Małż w pracy, to nie skorzystał, chociaż zostawiłam mu 2 sztuki na rano, gdyby reflektował a na obiadek rosołek z orkiszowymi kluseczkami lanymi- boskie...
Stary 2011-10-29, 18:43   #3227
gucia6
Zakorzenienie

a ja zaraz sobie przyniose lody, o
Stary 2011-10-29, 18:50   #3228
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
zamawiac a to rodzilas prywatnie?

bo przeciez normalnie na porodowce jest lekarz, ok, ale przeciez nie na wylacznosc jednej rodzacej

zreszta w Niemczech nawet jesli ktos sie zdecyduje na porod domowy lub w domu porodowym, to tam uzeduja tylko polozne
nie nie rodziłam prywatnie ale pytałam czy nam kogos poleci bo przecież nikogo tam nie znałam ale kazał nam być spokojnym i się o nic nie martwić no ostatecznie miałam swojego lekarza na wyłączność bo miałam cesarkę

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

PAMIĘTAJCIE ŻE JUTRO ŚPIMY GODZINĘ DŁUŻEJ

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 18:50   #3229
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie rodziłam prywatnie ale pytałam czy nam kogos poleci bo przecież nikogo tam nie znałam ale kazał nam być spokojnym i się o nic nie martwić no ostatecznie miałam swojego lekarza na wyłączność bo miałam cesarkę
no chyba, ze tak... polozna cc przeciez nie zrobi
Stary 2011-10-29, 18:58   #3230
88natka
Zadomowienie

Cytat:

PAMIĘTAJCIE ŻE JUTRO ŚPIMY GODZINĘ DŁUŻEJ
A ja jutro do pracy, na szczęście od 10 więc się wyśpię mój tż wraca dopiero po 10 z pracy to będę mogła sobie z nim dłużej posiedzieć
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 19:36   #3231
anagat
Zadomowienie

Ginekolodzy dość niewiele wiedzą o ZOPie ... Oni ich nie robią.
Ja mam nadzieję nie zobaczyć lekarza przy moim porodzie.. Żadnego lekarza..Studentów też nie chcę, bo większość z nich już znam.. Chyba że mnie faktycznie przeniosą (bo znowu jest inny perfidny plan jak mnie zostawić tutaj..).

Ja wyglądam trochę jak murzynek bambo.. (nie ze względu na kolor skóry bynajmniej).
Chyba to co Zia pisałam o mięśniach brzucha na mnie się sprawdza. Ja zawsze miałam mocne. Szerokie biodra i płaski brzuch. A teraz mięśnie trzymają mi wypychane jelita i mam brzuch wzdęty pod cycki
Aż mi się źle oddycha tak mi jelita do góry podchodzą, szczególnie po jedzeniu.. Mam nadzieję,że w końcu mięśnie odpuszczą i brzuch pójdzie do przodu a nie do góry
Wróciłam z zakupów.. ufff..
Stary 2011-10-29, 20:24   #3232
MoniaHan
Wtajemniczenie

dobry wieczor Dziewczynki
my wrocilismy niedawno, bylismy nad morzem ze znajomymi, pozniej aby wyrwac sie z wiochy pojechalismy do duzego miasta i poszlismy na tajskie jedzonkobylo dosc dobre, kupilam sobe kolczykii troche sobie pochodzilismy, a jak ja sie szybko mecze, ciagle kazalam zwalniacteraz kluje mnie cos, ale mam nadzieje ze to od jelit, bo wzdecior ogromny jest
takich fajnych mamy tych nowych znajomych , tyle z nimi smiechu, nie trzeba uwazac co sie mowi, co sie robi, tak fajnie i swojsko ale jednak na poziomie, trudno o takich ludzi z ktorymi tak milo sie czas spedza, no ale niestety miedzy nimi za bardzo dobrze sie ostatnio nie uklada...bo nie jest latwo przyjechac do obcego kraju, zyc na wsi z dala od ludzi, praktycznie widziec tylko siebie nawzajem...nie jest to latwe i wtedy sie okazuje ze pieniadze to nie wszystko. tez mielismy takie problemy po kilku miesiacach tutaj, na szczescie prace mamy praktycznie zero stresowa, wiec potrafimy sie zrelaksowac i sie dotarlismy juz chyba.i moj Tz przezywa ze jak oni sie rozejda to pewnie wyjada i stracimy takich super znajomych.dzisiaj nie jadlam nic slodkiego!!!
zaraz wejde na maila to sprawdze Karolca Twoj brzuszek z wczoraj, a mnie dzidzia tak kopie ze szok!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 20:45   #3233
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
zaraz wejde na maila to sprawdze Karolca Twoj brzuszek z wczoraj, a mnie dzidzia tak kopie ze szok!!!
Moj brzuszek podlinkowany jest w treści postu na poprzedniej stronie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-29, 21:07   #3234
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

(z resztą ostatnio często jest zachwycony wszystkim - a to ładnie wyglądam, a to ładnie się uczesałam, a to pyszny obiad).
Bardzo to mile, nic tak nie dodaje powera jak pochwala, nie tylko u dzieci

88Natka, jaka piekna wasza coreczka. Przekonalam sie ze warto zrobic to 3D na polowkowym, jak bym miala takie zdjecie swojego malucha to bym pewnie nie przestawala na nie patrzec

Cytat:
I już wiem jaki chcę wózek. Jestem zdecydowana niemal na 90%
Fajny wozek Karolcia! Jak sie mieszka w miescie to male kolka maja same zalety, duze wozki z pompowanymi kolami czesto zamieniane sa na lekkie spacerowki jak dziecko siedzi bo sa poprostu za ciezkie.

Cytat:
Aż mi się źle oddycha tak mi jelita do góry podchodzą, szczególnie po jedzeniu.. Mam nadzieję,że w końcu mięśnie odpuszczą i brzuch pójdzie do przodu a nie do góry
Wróciłam z zakupów.. ufff..
Anagat, wklej nam zdjecie swojego brzucha, na pewno juz troche wystaje... Moze ty tego nie widzisz, jak ja swojego, ale jakby porownac ze stanem wyjsciowym to no na pewno cos juz tam masz

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
takich fajnych mamy tych nowych znajomych , tyle z nimi smiechu, nie trzeba uwazac co sie mowi, co sie robi, tak fajnie i swojsko ale jednak na poziomie, trudno o takich ludzi z ktorymi tak milo sie czas spedza, no ale niestety miedzy nimi za bardzo dobrze sie ostatnio nie uklada...bo nie jest latwo przyjechac do obcego kraju, zyc na wsi z dala od ludzi, praktycznie widziec tylko siebie nawzajem...nie jest to latwe i wtedy sie okazuje ze pieniadze to nie wszystko. tez mielismy takie problemy po kilku miesiacach tutaj, na szczescie prace mamy praktycznie zero stresowa, wiec potrafimy sie zrelaksowac i sie dotarlismy juz chyba.i moj Tz przezywa ze jak oni sie rozejda to pewnie wyjada i stracimy takich super znajomych.dzisiaj nie jadlam nic slodkiego!!!
Monia prawde mowi, fajni znajomi za granica to prawdziwy skarb. My chyba mamy do nich szczescie, moze nie ilosci ale za to w jakosci

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
jak zwykle jestem do tylu co u was slychacdzisiaj mam wolny dzien ale z racji ze robie prawo jazdy ide zaraz pojezdzic z tz,a po drodze zakupy i jedziemy zobaczyc wozek,bo znalezlismy fajna oferte cenowa,wiec jak bedzie w dobrym stanie to zrobimy 1 zakup dla naszej malej
I co, fajny byl wozek? Bo ja dzis kupilam, tez uzywke. Jestem strasznie zadowolona, choc oczywiscie musialam wszystkie elementy pomyc do blasku i wszystkie materialy poprac co mi zajelo pare godzin. No ale nabytek juz lsni i cieszy Tylko kurcze nie moge sie jeszcze z nikim podzielic radoscia, bo by nas chyba wysmiali ze 4 miesiacu wozek kupujemy
Ale dla mnie to po prostu jeden (i pierwszy) zakup z glowy. Jak juz poschnie i poskladam wszystko to moze pochwale sie na meilu. A, kolor brazowo-bezowy , model Quinny Speedi z fotelikiem Cabriofix i baza.

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2011-10-29 o 21:09
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 21:35   #3235
koniakonia
Zakorzenienie

Witam wieczorową porą TŻ wrócił z delegacji to nadrabiamy te trzy dni bez siebie

Anagat
miło,że z kursu jesteś zadowolona , mam nadzieję,że dadzą Ci troszkę odsapnąć niebawem i już Cię nie będą denerwować

Zia fajny wózek wygooglowałam sobie
ja akurat mam Emmljungę z tymi duzymi kołami, może i cięższa niż niektóre wózki, ale jedzie pod krawęznik sama, nie trzeba za bardzo naciskać na rączkę, to coś jak z rowerem , pompowane koło robi swoje , ale za to można przebić taką oponkę, tak że zawsze są minusy i plusy na śnieg nie ma lepszego wózka
88natka bardzo fajne zdjęcie, wyraźne i Malusia słodka

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-10-29 o 21:37
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 21:35   #3236
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj brzuszek podlinkowany jest w treści postu na poprzedniej stronie.
faktycznieweszlam na nasza poczte a tam nie ma karolci brzuszka z wczoraj (wiec tak jak napisalas cofnelam sie do poprzedniej strony - ladny brzusio), za to madziary brzuszek jest ...calkiem spory i piesek tez slodki

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 22:13   #3237
anagat
Zadomowienie

Zia.. muszę zrobić fotkę, tylko nei chce mi się.. Trochę widać.. ale nie jest taki jak u dziewczyn.. bardziej jak u przejedzonego dziecka..

Konia , co do mojej pracy.. nie sądzę żeby dali mi spokój. Oni nie tolerują ciężarnych. Nie szanują i nie chcą.

Dowiedziałam się o dziewczynie, która pracowała tu rok przede mną. Pakistanka.. bardzo się starała o ciążę. W końcu poszła na in vitro po raz kolejny i się udało..

Dziewczyna była w pracy wręcz szykanowana z tego co mi mówiono.. Zapieprzała na dyżurach, w trakcie zaczęło się bardzo psuć z jej mężem, a szefowie, mimo że obiecali jej przedłużenie kontraktu, nagle stwierdzili, że nie mają wakantu. No i dziewczyna poroniła..
Mąż ją zostawił. A po poronieniu moi szefowie nagle znaleźli wolne miejsce dla niej.
Oczywiście dziewczyna odmówiła..

Ja się nei dam. Postanowiłam popracować nad sobą.. To oni sa nienormalni, nie ja..
Ja muszę się uspokoić, olewać ich sikiem prostym i robić co do mnie należy dopóki będę się z tym dobrze czuła. Jak nie to od stycznia idę na zwolnienie i mam wszystko gdzieś.
Rozejrzę się też chyba za dobrym i 'tajniackim' dyktafonem. Co bym mogła ich słowa nagrywać..

A jak już urodzę, to mogę z tym iść do gazety albo do sądu..
Myślę, że opinia publiczna byłaby bardzo zainteresowana tym, co się dzieje w irlandzkich szpitalach i jak traktowane są kobiety lekarki w ciąży..

Ogólnie staram się nabrać dystans..
Jeszcze tylko 9 dni pracujących i urlop.. Po urlopie najwyżej kolejne 10 dni pracujących i przyjedzie mąż.. A z nim wszystko już będzie łatwiejsze.. Nadchodzący tydzień zapowiada się bezawaryjnie.. Sami normalni konsultanci.. Jak mantrę będę powtarzała sobie: jestem silna, jestem silna W końcu zadziała, nie?

Kurcze ja wszelkie zakupy zostawiam na po-przeprowadzce.. Bo w obecnym domu wszystko tylko zaśmiardnie wilgocią;/ Nie wiem co zrobię z ciuszkami dla dzidzi, które mąż z Polski przywiezie (od mamy). Bo one już poprane i poprasowane są..
Zia , może Ty masz duży dom i możesz przechować???
Stary 2011-10-29, 22:20   #3238
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie staram się nabrać dystans..
Jeszcze tylko 9 dni pracujących i urlop.. Po urlopie najwyżej kolejne 10 dni pracujących i przyjedzie mąż.. A z nim wszystko już będzie łatwiejsze.. Nadchodzący tydzień zapowiada się bezawaryjnie.. Sami normalni konsultanci.. Jak mantrę będę powtarzała sobie: jestem silna, jestem silna W końcu zadziała, nie?

Kurcze ja wszelkie zakupy zostawiam na po-przeprowadzce.. Bo w obecnym domu wszystko tylko zaśmiardnie wilgocią;/ Nie wiem co zrobię z ciuszkami dla dzidzi, które mąż z Polski przywiezie (od mamy). Bo one już poprane i poprasowane są..
Zia , może Ty masz duży dom i możesz przechować???
Zadziała
Może schowaj ciuszki do worków próżniowych?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-29, 22:31   #3239
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Zadziała
Może schowaj ciuszki do worków próżniowych?
Karolca, myślisz ze w workach próżniowych będzie bardzo inaczej niż w szczelnie zamkniętych taśmą?? Bo moja koleżanka u mnie tak przechowywała ciuchy i wszystko musiała prac

Zdjęcia dodałam!!!
Stary 2011-10-29, 22:42   #3240
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca, myślisz ze w workach próżniowych będzie bardzo inaczej niż w szczelnie zamkniętych taśmą?? Bo moja koleżanka u mnie tak przechowywała ciuchy i wszystko musiała prac

Zdjęcia dodałam!!!
Tak.
Z worka próżniowego usuwasz przecież powietrze - które jest głownym sprawcą tego, co dzieje się w środku. Jeśli nie ma powietrza - nie ma wilgoci i niczego innego. To najlepszy sposób przechowywania czegokolwiek. A worki próżniowe po wyssaniu powietrza zajmują niewiele miejsca. Świetny sposób gdy w szafach ciasno. Sama planuję zakup kilka sztuk takich worków i wszystkie ciuchy, których obecnie nie noszę a są wyprane chcę tak pochować, aby nie zajmowały cennego miejsca

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

anagat, zobacz moje zdjęcia - 16+1 tydzień prawie nic a tydzień później (17+3) brzuszek już widać tak bardzo, że nie sposób się pomylić
Poza tym masz szerokie biodra, to co się dziwisz? Ale brzuszek lekko się zaokrąglił na dole

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości