|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki M.A.C. cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
O żesz, niezła (oblukałam szybko), ale nie mam jej
Pokombinuję coś z pigmentami OCC, mam ostrą czerwień, dodam czarny pigment, hmmm. Może coś z tego będzie?
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No pigmenty fajnie na ustach wyglądają, Pixiwoo mają tutoriale z wykorzystaniem ich właśnie na ustach. |
|
|
|
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
Info dla Krakusek:
4 listopada (piątek) w godz. 9:00 - 22:00 w całej Galerii Krakowskiej jest tzw. "Przecenny Piątek" - w jakimś sponsorowanym artykule przeczytałam, że promocję nie ominą też i MACa (pewnie tradycyjnie będzie losowanie, ale kto wie...) |
|
|
|
#4775 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Tu http://www.cosmeticsaficionado.com/2...t-perfect.html dziewczyna porównuje skunksa 187 LE z Glitter do pełnowymiarowego.
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera mnie bierze, że nie dałam rady na tą przedsprzedaż zdążyć
Jak czytam Wasze wpisy okazuje się, że to co chciałam już jest SOLD OUT a w najbliższym czasie do MACa nie dam rady dotrzeć No szlag by trafił. W ciemno nie kupię bo muszę obmacać, a zanim dotrę to nie będzie co macać.Na pocieszenie natomiast upolowałam sobie cień Suave Intentions z Love Lace i już nie MACowo (za sprawą bloga Kasi J. ) Chanel Illusion d'Ombre w kolorze Illusoire
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Corii - na swatchowy wrzuciłam trochę fotek Let's Skate w porównaniu z innymi PP i Paintsem Bare Canvas. Poza tym jest też solo na powiece, ale dziś mi wybitnie nie chciał się nałożyć jak trzeba, więc wygląda to nieco obleśnie
.Dla mnie on jest bardzo brokatowy, ale to może dlatego, że nigdy PP w tym typie nie miałam, więc oceniam go porównując z tym, co na zdjęciach. W sumie jestem jednak zadowolona, może nie jest tak łatwy w obsłudze, jak Painterly czy Nubile, ale da się go oswoić .Cytat:
. Sama szminka jest bardzo ładna, to po prostu moje usta są takie, że na nich prawie nic mi się nie podoba . U Dustiego to w ogóle wszystkie szminki z Glliter & Ice fajnie wyglądają (choć szminka na ustach w towarzystwie zarostu trochę dziwnie wygląda ). Podobnie jest z Krysią z Temptalii - już niejednokrotnie się przekonałam, że na jej ustach wszystko wygląda diametralnie inaczej niż u mnie i to, co po jej swatchach mnie zachwyca, na mnie w większości przypadków wygląda fatalnie i jakoś tandetnie .Btw - ja też, chociaż mam manię pędzlową, to skunksowa akurat nie jestem i nie dałam się skusić . Jednego skunksiora mam z Lancome (to jeszcze stara epoka przedmacowa ) i mi całkowicie wystarcza. A jak mi się kiedyś odwidzi - to wolę jednak pędzle ze stałej kolekcji.
|
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo polegam na Waszych opiniach Wiem jednak, że wszystko zależy od typu urody![]() A szminka i zarost to rzeczywiście troche dziwnie się prezentuje, szczególnie czerwona, jak mu się trochę na zaroście osadziła
Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2011-10-29 o 15:08 |
|
|
|
|
#4779 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
służę blogowo, służę ) myślę, że będziesz zadowolona )Cytat:
) cudniaste ) ja z Krysią mam wlaśnie odwrotnie, wszystko co jej pasuje mi też pasuje ) także jest trochę moją wyrocznią ) hihi a szminka i wąsy, no cóż, tak to bywa... chodzi o kolor w końcu
|
||
|
|
|
#4780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie daj znać, co w końcu upolowałaś, a przede wszystkim jak Ci się spodobała Whirls & Twirls . Ja też bardzo sugeruję się opiniami z naszego wątku -bywa i tak, że najpierw coś odpuszczę, a potem - pod wpływem wizażowych ochów i achów - zmieniam zdanie . Tak było ostanio z paletką Angel Flame. Cytat:
. Zazdroszczę bardzo zgodności z Temptalią, bo to bardzo życie ułatwia.
|
||
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po tygodniowym teście podkładu pro longwear w odcieniu NC25 i muszę powiedzieć, że jest genialny. Fajnie się rozprowadza, wcale tak szybko nie zasycha, nie ciemnieje w ciągu dnia, nie schodzi, ładnie współgra z korektorem z tej samej serii, który notabene jest dla mnie ciut za ciemny w tej chwili. Nakładany palcami czasem potrafi zrobić smugi, ale pędzel załatwia sprawę. Troszkę wchodzi w pory, ale u mnie to się zdarzało dopiero po paru godzinach od nałożenia. Generalnie jest moim faworytem. Od poniedziałku testy Matchmastera w odcieniu 1,5
Macie jeszcze jakieś must have z podkładów?
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
O ja głupia, nie wchodziłam tu specjalnie, bo nie mam ostatnio pieniędzy, a teraz się naczytałam i tyle rzeczy z nowej kolekcji mnie kusi
MAC Warm Fabulously Festive Face Kit po prostu musi być mój. Choćby dla samej szminki! Kuszą mnie też szminki such flare i what joy, zestaw do ust sultry (swatche na temptalii mnie zgubią ) , zestaw do ust i paznokci rocking i po swatchach pure drama, bo podoba mi się ta szminka! Nie pogardziłabym zestawem koralowych błyszczyków Dazzlesphere! Coral Ornament , szminkami viva glam gaga (choć wmawiam sobie, że mi niepotrzebny, bo na ciepłym bladziochu jak ja, gaga 2 będzie wyglądać brzydko) no i błyszczykiem viva glam Nie ma ktoś fortuny na zbyciu?
XOXO Edytowane przez winyl Czas edycji: 2011-10-29 o 19:36 |
|
|
|
#4783 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Byłam, widziałam i macałam i dzielę się wrażeniami.
Zestaw białych pędzli - wcale nie jest taki zły, jak o nim mówił hunter. Przede wszystkim nie drapie - w ogóle. Jakościowo jest w porządku. Pedzel do różu moze faktycznie nieco mniejszy od pełnowymiarówki, ale nie jest to jakas wielka różnica. 217-a minimalnie się różni od zwykłej, ale jak ktoś lubi zmiany i nowinki to powinien byc zadowolony. 239 jest nieco szerszy u góry niż ze stałej. Generalnie nie moge powiedzieć nic złego o tym zestawie na podstawie organoleptycznego obczajenia. Włosie z niego nie wypada, a nieco się nad nim pastwiłam. Pan Wojtek również nie powiedział o tym zestawie nic złego. Zestawy z cieniami dwójek - najbardziej podobała mi sie w nich kosmetyczka a poza tym cień granatowy ze złotymi drobinkami i ciemnozielony.Szminki - dwie najfajniejsze wg mnie to Twirls & Whirls i Eloquent Air. Jednakże żadna z nich nie jest unikatowa. Jeśli ktoś nie ma żadnej z wykończeniem Glaze to polecam Twirls. Ja sama po początkowych zachwytach nad nią w testowaniu, na sam koniec skreśliłam ja z listy, bo nie wnosi nic unikatowego, a z tej serii lepsza jest Pervette, którą mam w szufladzie. Soft Sable na moich ustach dawała brzydki szaro-brazowy zimny poblask. Such Flare minimalnie ciemniejsza od Red Russian i mniej sucha. Jeśli ma się ją w domu, albo jakąś inną czerwona o niebieskawym odcieniu to sobie można Flare odpuścić. What Joy! Fajny kolorek, ale ani na jote unikatowy. Cienie mineralne - wszystkie prócz Winterized napakowane błyskiem i drobinkami. Najbardziej podobał mi się Shimmermint kolorystycznie, jednak ilość drobinek i błysk skutecznie go zdyskwalifikowały. Wintrized testowałam na mokro na powiece i owszem bardzo ładny kolorek, ale za cholerę unikatowy. Podobny kolor możemy osiągnąć innymi macowymi cieniami, jak chociażby paletka Tartan Tale - Beauties Play it Cool, czy pain potem Imaginary nakładajac na niego Crystal. Zestawy - gwiazdy kolekcji - Face Kit z czterema cieniami, różem i innymi pierdołami zdecydowanie można sobie odpuścić, ze względu na powtarzalnosć kolorów ze stałej. Dla jednego czy dwóch nowych kolorów cieni czy szminki - nei warto brać. Paint Poty - wszystkie błyszczące i napakowane po korek brokatem. For Effect już w słoiczku obudził mój sprzeciw, a zeswatchowany na ręcę upewnił tylko, że pass. Morning Frost - błysk i tyle. Kolor mierny. Let's Skate - piękny kolor i opalizacja - fantastycznie rozjaśnia spojrzenie, co przetestowałam na swojej powiece.Jednak zdyskwalifikowany przez spore brokatowe drobinki brokatu doskonale widoczne na powiece. Gdyby nie one ten PP byłby mój. Błyszczyki - jedyny który zasługuje na uwage to Principle Pleasure - jest wręcz bajeczny! ![]() Warto go kupić nawet w dwóch egzemplarzach - jeden na zapas. Beauty Powder - ciemniejszy to nie moja bajka, nie lubię takich rozświetlaczy, natomiast Snow Globe wygląda ciekawie, jednak hit to nie jest. Ma delikatny beżowo-mleczno-różowawy połysk. Jednak aby był widoczny na buzi, trzeba go całkiem sporo nałożyć. Cienie szóstki w tonacji Cool - spodobał mi się Ilegal Cargo i Warm & Smoky, ale dla dwóch kolorów nie warto brać całego cyrku. Poza tym Illegal pigmantację i nanoszenie miał średnie. A ten najjasniejszy z paletki wcale nie ma niebieskiego połysku tylko to jest mroźna biel z zimnym wyraźnie żółtym połyskiem. Ciekawy w sumie rozświetlacz pod brwi, ale bez szału. I to by było na tyle. Dodam tylko, ze nic nie kupiłam
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2011-10-29 o 22:56 |
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Corii, a skunksiki jak?
![]() Ja już pożegnałam myśl o białym zestawie i zakupiłam sobie parę pędzli Maestro (wiem, że zdrada, ale je też muszę przetestować). Więc mnie nawet nie kuś :P |
|
|
|
#4785 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
I nabyłam - tylko ze już w czwartek na przedsprzedaży przez Najadkę i czekam aż paczkonosz je dostarczy ![]() A ten trzeci zesataw pędzli mnie nie zainteresował w ogóle, bo nie lubię płaskich pędzli do pokładu, wole skunksy, zresztą 275, 129,266 i 226 z tego zestawu już mam, wiec nawet nie macałam, tylko tak spojrzałam z biegu ![]() A i była w macu jakas klientka, która domagała się pokazania wszystkich zestawów i pojedyńczych rzeczy z Glitter, a ponieważ one sa na razie w szufladach to Pan Wojtek musiał nieźle się nagimnastykować wszystko wyjmując i pokazując, a potem chować ![]() Tak czy siak, ta Klientka podsumowała kolekcję słowami, że jest bardzo rozczarowana, bo wszystko jest masakrycznie wtórne po czym kupiła tylko jedna szminkę (nie patrzałam jaką).
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2011-10-29 o 21:35 |
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, to jutro się przejdę i zobaczę - może mi się uda obejrzeć i coś kupić, chociaż to niedziela, pewnie tłumy będą i w ZT niezbyt chętni będą na pokazywanie czegoś...
|
|
|
|
#4787 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się zdarzyło przyjść, jak 5 klientek było, w sensie kręciło się po sklepie, 3 coś same wybierały, a 2 były obsługiwane - dla mnie to już tłum
|
|
|
|
#4789 |
|
Raczkowanie
|
ja zamowilam "bialy" zestaw pedzli, juz sie nie moge doczekac
choc skunksy tez mi sie marza...---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- chcialam jeszcze zapytac o plyn do czyszczenia maca, uzywacie? godny polecenia? |
|
|
|
#4790 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4791 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#4792 |
|
Moderator
|
ale jak pierzesz? tak ze spłukiwaniem? pod bieżącą wodą?
|
|
|
|
#4793 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam płyn od Beauty Blendera - jak sie go kupi w zestawie z dwoma "jajkami" to wychodzi tanio (ok. 40 zł), a dopiera równie dobrze, jak macowy. Dodatkowo dezynfekuje i ma taki fajny dozownik (naciskany od góry), że mało płynu idzie na raz.
|
|
|
|
#4794 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Tak, jak rekomendował kiedyś Kamil
|
#4795 |
|
Moderator
|
a no to widzisz
luz ja tego płynu używam bardziej do dezynfekcji niż do prania. do prania za radą Kamila używam olejku do mycia ciała z Isany, który się fajnie pieni i zmywa brud ![]() nie wiedziałam, że ten płyn też... z drugiej strony, szkoda by mi go było do prania pewnie, więc może dlatego nigdy się nie wgłębiałam w temat prania tym płynem
|
|
|
|
#4796 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Bez niego nie wyobrażam sobie prania pędzelkowni
|
|
#4797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ta Isana, to gdzie? Rosman?
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, czy któraś się wybiera do MAC'a i mogłaby mi kupić zestaw z nowej kolekcji
|
|
#4799 | |
|
Doncia
|
Cytat:
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Pokombinuję coś z pigmentami OCC, mam ostrą czerwień, dodam czarny pigment, hmmm. Może coś z tego będzie?

) Chanel Illusion d'Ombre w kolorze Illusoire
.

Lush & China Glaze lover!