wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 12:42   #211
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
jedyne wyjście, to szczerze z nim o tym porozmawiać, podzielić jakoś obowiązki i wyjaśnić, czego oczekujesz od niego
Misku, ja jestem wielką zwolenniczką rozmów i ustalania. Taka rozmowa miała już miejscie nie raz, nie dwa. Tylko, że oprócz zapewnień i obetnic - nic się nie zmieniło. Nie mam już siły gadać, rozmawiać...co mi z gadania, jak nic to nie zmienia. Po prostu chyba zacznę przechodzić nad syfem do porządku dziennego...skoro on nic nie robi, to dlaczego ja mam robić. Mam tego dość!!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:46   #212
emi_lka
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No tylko mi się zawsze wydawało, że jestem super zorganizowana pod względem czasu itp. Widać byłam w błędzie.
Źle mi właśnie, jak widzę, że pranie rośnie, brudy leżą, kurz na szafkach, a ja nie mam kiedy się za to zabrać. Ale równie mi źle, jak marzę już o tym, żeby pomalować paznokcie, czy zrobić sobie 'domowe spa', a czas leci jak szalony.

Chciałabym liczyć na pomoc męża, ale zaczyna mnie coraz bardziej zawodzić i bardzo mi przykro z tego powodu
Mi też. Ale po prostu przybyło obowiązków, a czas się nie rozciągnął.
Patologicznym stanem tego, o czym piszesz jeśli chodzi o potrzebę domowego spa jest sytuacja, w której wydaje się to niepotrzebną stratą czasu (ja tak mam - robię, bo muszę, przyjemności już w tym nie mam). Niestety zawsze jestem już gdzieś w przyszłości, przy tym "co jeszcze muszę zrobić".

Ad. męża - rozmowa ... nienapastliwa, tylko do bólu szczera...
Ja mam na szczęście wsparcie ze strony męża, ale czasem zastanawiam się, na ile mu wystarczy sił i cierpliwości, przecież też pracuje bardzo dużo. Wczoraj mi wyznał, że on już wie, że jeśli będę się rozwijać, to za jakiś czas... "on już nie będzie miał żony w domu"
Nie było to złośliwe, raczej takie... pogodzone

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Misku, ja jestem wielką zwolenniczką rozmów i ustalania. Taka rozmowa miała już miejscie nie raz, nie dwa. Tylko, że oprócz zapewnień i obetnic - nic się nie zmieniło. Nie mam już siły gadać, rozmawiać...co mi z gadania, jak nic to nie zmienia. Po prostu chyba zacznę przechodzić nad syfem do porządku dziennego...skoro on nic nie robi, to dlaczego ja mam robić. Mam tego dość!!
No to może... grafik? Dla wyrobienia nawyku?
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 12:52   #213
ButterBear
Zakorzenienie

No ja tak mam teraz, że jak już wygospodaruję czas dla siebie, to mam wyrzuty sumienia, że tracę czas...

Ok, dobra, koniec tematu. Jest piątek, trzeba się cieszyć !!

Hania

Stary 2011-10-28, 12:52   #214
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Ewa dostała wysypki po antybiotyku, ma przyjść do niej lekarz.

Dzwoniłam do tej lekarki, gadałam z nią, ona się pyta, jak tam łapanie siuśków do woreczka. Odpowiedziałam, że próbuję, ale na razie nie wychodzi. Na co ona, że prosi do telefonu (mojego komórkowego!) moją teściową, "bo ona sobie dobrze radzi z dzieckiem". Wydukałam, że jej nie ma, na co ona, że szkoda, bo chętnie by z nią porozmawiała, " bo naprawdę dobrze sobie radzi z Ewą".

Czuję się głęboko dotknięta, zwłaszcza, że często sobie myślę. że jestem do dupy matką - tylko że do tej pory nikt mi tego nie potwierdził wprost
Zachowała się beznadziejnie, ale tak jak dziewczyny piszą-olej to

Cytat:
A jemu przeszkadza bajzel? bo mojemu przeszkadza i jak nie mam czasu i siły to nie proszę go już, bo wiem, że posprząta w końcu
My jesteśmy dopiero 3 m-ce po ślubie, więc teraz jest najlepszy czas na dzielenie obowiązków
Stary 2011-10-28, 13:02   #215
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
to ja się już nie wypowiadam dalej, co bym zrobiła, bo znacie moje radykalne kroki Nie będę was buntować przeciwko mężom.
Powiem tylko tyle, że jeśli dwie dorosłe osoby razem mieszkają i razem pracują w podobnym wymiarze, to oczywistym dla mnie jest, że również razem wykonują obowiązki w domu, przy czym ich podział jest do dobrowolnego podziału, tak żeby każdemu pasowało.
Ja sama widzę, że jak nie zarządzę, że "sprzątamy dziś", to tż się sam nie weźmie. Potrzebuje po prostu mobilizacji albo kopa z zewnątrz a potem już leci
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:09   #216
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
to ja się już nie wypowiadam dalej, co bym zrobiła, bo znacie moje radykalne kroki Nie będę was buntować przeciwko mężom.
Powiem tylko tyle, że jeśli dwie dorosłe osoby razem mieszkają i razem pracują w podobnym wymiarze, to oczywistym dla mnie jest, że również razem wykonują obowiązki w domu, przy czym ich podział jest do dobrowolnego podziału, tak żeby każdemu pasowało.
Ja sama widzę, że jak nie zarządzę, że "sprzątamy dziś", to tż się sam nie weźmie. Potrzebuje po prostu mobilizacji albo kopa z zewnątrz a potem już leci
zgadzam się powiedziałam dokładnie to samo mojemu męzowi
Przyznam, że twoje metody mi odpowiadają w moim związku są bardziej skuteczne niż same rozmowy, ale to zależy od charakteru mężczyzny
Stary 2011-10-28, 13:15   #217
ButterBear
Zakorzenienie

Już to pierdzielę Dziewczyny.
Gosiu, chyba mu przeszkadza bałagan, ale nie do tego stopnia, żeby ruszyć się i coś zrobić

Misku, masz świętą rację!! Dlatego, skoro on nie robi, to ja też nie będę.

Podjęłam decyzję, że dziś odbędę z nim ostatnią rozmowę na ten temat!
I już Was nie nudzę tym durnym i mało ważnym tematem

Hania

Stary 2011-10-28, 13:32   #218
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiu, chyba mu przeszkadza bałagan, ale nie do tego stopnia, żeby ruszyć się i coś zrobić

Jak widzisz każda z nas ma swoje trzy grosze do dodania
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:35   #219
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiem.Ciężki przypadek

Dla mnie to nie jest durny temat, bo aktualnie też jest u nas na tapecie Teraz jestem na chorobowym w związku z tym zębem i budzę się codziennie z płaczem (z bólu), więc Tż jest milusi
Stary 2011-10-28, 13:39   #220
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

I długi weekend

Butter trzymam kciuki za rozmowę.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 13:51   #221
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Rozumiem.Ciężki przypadek

Dla mnie to nie jest durny temat, bo aktualnie też jest u nas na tapecie Teraz jestem na chorobowym w związku z tym zębem i budzę się codziennie z płaczem (z bólu), więc Tż jest milusi
Gosiu, przypadek ciężki. W domu u niego jakoś się nie przywiązywało wagi do takich przyziemnych rzeczy, jak sprzątanie

Już mu zapowiedziałam rozmowę poważną, to mi powiedział, że ok...a teraz idzie sprzątać łazienkę

Hania

Stary 2011-10-28, 16:17   #222
hania811
Zakorzenienie

Nie znam pary która by nie przeszła batali w sprawie porządków domowych. Niektóre pary walczą non stop, w niektórych przypadkach kobiety się poddały i sprzątają nie widząc szansy na zmianę sytuacji, ale w większości związków po walkach doszło do kompromisu. Warunek- nie usługiwać i nie poddawać się Ja w pewnym momencie doszłam do 2 wniosków. Po pierwsze - trzeba zrobic podział tzn nie upierać się by maż mył gary skoro tego nie znosi- zamiast tego niech myje łazienkę, po drugie przestałam sprzątać jak on tyłka nie rusza. Znowu olewactwo pomogło. Dziś np. po tym jak okazłało się że mąż nie ma majtek na dupę poszedł grzecznie do łazienki i zrobił 2 prania. Ja w tym czasie byłam na spacerze i zakupach w CH

A coby na świnię nie wyjść , która wysługuje się mężem zaraz zabiorę się za mycie garów.

--------------------

Weszłam dziś, w poszukiwaniu prezentu dla przyjaciół, do sklepu z dizajnerskim sprzętem kuchennym i oszalałam. Wydałabym tam grube tysiące. Udało mi się upolować młynki do soli i pieprzu za fajną cenę , a do tego idealnie pasujące do nowej kuchni znajomych- jestem bardzo zadowolona)
Poza tym kupiłam ciuszki dla córeczki kuzynki...które to za jakiś czas odziedziczy moja Marysia

No i dla siebie nową książę

Udane popołudnie.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 16:26   #223
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiu, przypadek ciężki. W domu u niego jakoś się nie przywiązywało wagi do takich przyziemnych rzeczy, jak sprzątanie

Już mu zapowiedziałam rozmowę poważną, to mi powiedział, że ok...a teraz idzie sprzątać łazienkę
U mojego Tż w domu zawsze błysk, bo jego mama jest pedantką.Zawsze wszystkich wyręczała ze sprzątania, prania, gotowania itp. Taką mi przysługę zrobiła, że teraz muszę mu uświadamiać, iz to nie jest normalne Dobrze, że jest w miarę podatny

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2011-10-28 o 16:33
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 16:27   #224
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U nas doszło do ugody i każdy zaczął robić rzeczy, które mu pasują. Ja bym chyba szaleju dostała jakbym miała robić wszystko w domu. A mąz po pracy by leżał z tyłkiem do góry.

Stary 2011-10-28, 17:10   #225
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
U nas doszło do ugody i każdy zaczął robić rzeczy, które mu pasują. Ja bym chyba szaleju dostała jakbym miała robić wszystko w domu. A mąz po pracy by leżał z tyłkiem do góry.
Oj Madziu, to też nie tak, że mój mąż płaszczy tyłek na kanapie przed tv, a ja latam na szmacie, jak niewolnica. On bardzo często jeszcze w domu pracuje...i też rozumiem, że jest zmęczony...ale ja też jestem, więc musi być jakiś kompromis, albo jak Hania napisała, nikt nie będzie nic robił

Teraz wróciłam do domu, a łazienka aż błyszczy, w kuchni picuś glancuś hihi...

Z innej beczki - dziewczyny, lubicie filcową biżuterię?

Hania

Stary 2011-10-28, 18:04   #226
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter ale ja kochana nie dosłownie o waszym przypadku pisałam, tylko tak uogólniłam

Stary 2011-10-28, 18:19   #227
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
U mojego Tż w domu zawsze błysk, bo jego mama jest pedantką.Zawsze wszystkich wyręczała ze sprzątania, prania, gotowania itp. Taką mi przysługę zrobiła, że teraz muszę mu uświadamiać, iz to nie jest normalne Dobrze, że jest w miarę podatny

U mojego to samo. "Mamusia" wszystko robi za wszystkich , do tego robi to najlepiej więc po co się wtrącać. Ja będąc u niej momentalnie załapuję postawę księżniczki- nigdy jej w niczym nie pomogłam, nie zanoszę brudnych talerzy do zlewu ani nic. U niej się siedzi i czeka aż poda. Od łyżeczki do herbaty, po talerz z zupą , dolewkę owej zupy i zabranie talerza po zupie spod pyska.
Na szczęście mąż kuma że tak to jest tylko u jego rodziców.U moich sam zabiera się za mycie garów po obiedzie , herbę sam robi jak ma ochotę itd.
Cytat:
Oj Madziu, to też nie tak, że mój mąż płaszczey tyłek na kanapie przed tv, a ja latam na szmacie, jak niewolnica. On bardzo często jeszcze w domu pracuje...i też rozumiem, że jest zmęczony...ale ja też jestem, więc musi być jakiś kompromis, albo jak Hania napisała, nikt nie będzie nic robił

A Ty masz czelność narzekać

Ja lubię
Stary 2011-10-28, 21:56   #228
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Butter ale ja kochana nie dosłownie o waszym przypadku pisałam, tylko tak uogólniłam
Madziu, spokojnie, nie odebrałam tego jakoś bardzo personalnie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
U mojego to samo. "Mamusia" wszystko robi za wszystkich , do tego robi to najlepiej więc po co się wtrącać. Ja będąc u niej momentalnie załapuję postawę księżniczki- nigdy jej w niczym nie pomogłam, nie zanoszę brudnych talerzy do zlewu ani nic. U niej się siedzi i czeka aż poda. Od łyżeczki do herbaty, po talerz z zupą , dolewkę owej zupy i zabranie talerza po zupie spod pyska.
Na szczęście mąż kuma że tak to jest tylko u jego rodziców.U moich sam zabiera się za mycie garów po obiedzie , herbę sam robi jak ma ochotę itd.

Ja lubię
Hehe...jeszcze by tego brakowało, żebyś latała i mu robiła herbatę

Haniu, mam czelność bo to takie porozmowowe zrywy... potrwa to kilka dni i wszystko wróci do 'normy' hłe hłe, znam dziada

Hania

Stary 2011-10-29, 08:00   #229
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Stary 2011-10-29, 12:06   #230
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Nie znam pary która by nie przeszła batali w sprawie porządków domowych. Niektóre pary walczą non stop, w niektórych przypadkach kobiety się poddały i sprzątają nie widząc szansy na zmianę sytuacji, ale w większości związków po walkach doszło do kompromisu. Warunek- nie usługiwać i nie poddawać się Ja w pewnym momencie doszłam do 2 wniosków. Po pierwsze - trzeba zrobic podział tzn nie upierać się by maż mył gary skoro tego nie znosi- zamiast tego niech myje łazienkę, po drugie przestałam sprzątać jak on tyłka nie rusza. Znowu olewactwo pomogło. Dziś np. po tym jak okazłało się że mąż nie ma majtek na dupę poszedł grzecznie do łazienki i zrobił 2 prania. Ja w tym czasie byłam na spacerze i zakupach w CH

A coby na świnię nie wyjść , która wysługuje się mężem zaraz zabiorę się za mycie garów.
To ja nie naciskam na gotowanie.Mój Tż naprawdę się do tego nadaje.Naobiera ziemniaki, zrobi kanapki (wczoraj na kolację robił ), grzanki,frytki,ugotuje jajka zrobi kawkę , ale zupy, mięsa czy ciasta

Cytat:
Weszłam dziś, w poszukiwaniu prezentu dla przyjaciół, do sklepu z dizajnerskim sprzętem kuchennym i oszalałam. Wydałabym tam grube tysiące. Udało mi się upolować młynki do soli i pieprzu za fajną cenę , a do tego idealnie pasujące do nowej kuchni znajomych- jestem bardzo zadowolona)
Poza tym kupiłam ciuszki dla córeczki kuzynki...które to za jakiś czas odziedziczy moja Marysia

No i dla siebie nową książę

Udane popołudnie.
Uwielbiam takie sklepy
Jaką książkę kupiłaś?

Cytat:

Ja lubię
To u Tżta podobnie.Ugotowane, podane pod nos,posprzątane.Może nie do takiego stopnia, że nie wstanę po łyżeczkę czy nie doniosę talerzy, ale i tak przesada

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2011-10-29 o 12:08
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 15:50   #231
DianaM
Zadomowienie

Wow, widzę, że stara ekipa wciąż działa. Ależ ja za Wami tęsknie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-10-29, 16:30   #232
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Wow, widzę, że stara ekipa wciąż działa. Ależ ja za Wami tęsknie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
Cześć to czemu się nie odzywałaś? Co słychać?
Stary 2011-10-29, 17:15   #233
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Cześć to czemu się nie odzywałaś? Co słychać?
Wiesz, trudno byłoby to wszystko napisac w jednym zdaniu... Dużo do opowiadania......
A co u Was?? Rany, zdążyłam już zauważyc, że kilkoro z Was w ciąży? Ciekawe ile urodziło, a nawet nie wiedziałam, że brzuszki urosły
No i że Hania w ciąży???????????? To już w ogole mnie powaliło z nóg!!!
Możesz mi wierzyc lub nie: strasznie za Wami tęskniłam i naprawdę często myślałam o Was.
Stary 2011-10-29, 17:58   #234
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, trudno byłoby to wszystko napisac w jednym zdaniu... Dużo do opowiadania......
A co u Was?? Rany, zdążyłam już zauważyc, że kilkoro z Was w ciąży? Ciekawe ile urodziło, a nawet nie wiedziałam, że brzuszki urosły
Możesz mi wierzyc lub nie: strasznie za Wami tęskniłam i naprawdę często myślałam o Was.
parę ciąż, parę urodzeń trochę się działo jak to w życiu
Faktycznie ciężko opisać w paru zdaniach
Hania w ciąży
Stary 2011-10-29, 19:59   #235
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe...jeszcze by tego brakowało, żebyś latała i mu robiła herbatę

Haniu, mam czelność bo to takie porozmowowe zrywy... potrwa to kilka dni i wszystko wróci do 'normy' hłe hłe, znam dziada
Ja mojemu robię herbe i podstawiam pod nos Dzięki temu mogę wymagać tego samego..i jak leżę na wyrku z książką wystarczy że krzyknę takie błagalne "kotekkkk" i on już wie o co chodzi.

Jak ma zrywy to już dobrze rokuje.
Cytat:

To ja nie naciskam na gotowanie.Mój Tż naprawdę się do tego nadaje.Naobiera ziemniaki, zrobi kanapki (wczoraj na kolację robił ), grzanki,frytki,ugotuje jajka zrobi kawkę , ale zupy, mięsa czy ciasta

Uwielbiam takie sklepy
Jaką książkę kupiłaś?

To u Tżta podobnie.Ugotowane, podane pod nos,posprzątane.Może nie do takiego stopnia, że nie wstanę po łyżeczkę czy nie doniosę talerzy, ale i tak przesada
Gotowanie też odpada- generalnie w całości przejęłam kuchnię

Oczywiście fantastykę. Tym razem Sullivana "Królewska Krew. Wieża Elfów" 2 książki w jednym wydaniu- 700 stron do pochłonięcia

U mojej teściowej jest tak że jak próbujesz wstać żeby talerz odnieść od razu jest "mamusia zabierze"

Cytat:
O ja Cię..Diana. CZEŚĆ

Matko Ty to masz już całkiem dużego Synka!! Wszystko OK?. Poprzestałaś na jednym dziecku czy już dwójkę masz??

Wiesz ja też się starzeję i pora przyszła i na mnie. Aktualnie Mania kopie ile wlezie
Stary 2011-10-29, 21:11   #236
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
dasz radę, jednak takie zorganizowanie się wymaga czasu. Może pomyśl czy można jakoś lepiej uporządkować zajęcia, np. przygotowywać wcześniej obiad, żeby po powrocie z pracy od razu móc zjeść, potem zanim siądziesz szybkie sprzątanie, na koniec czytanie. Albo sprzątanie w ramach przerwy od nauki, tak dla relaksu
sprzątanie dla relaksu?
]

Cytat:
No ja tak mam teraz, że jak już wygospodaruję czas dla siebie, to mam wyrzuty sumienia, że tracę czas...

Ok, dobra, koniec tematu. Jest piątek, trzeba się cieszyć !!

Cytat:
Oj Madziu, to też nie tak, że mój mąż płaszczy tyłek na kanapie przed tv, a ja latam na szmacie, jak niewolnica. On bardzo często jeszcze w domu pracuje...i też rozumiem, że jest zmęczony...ale ja też jestem, więc musi być jakiś kompromis, albo jak Hania napisała, nikt nie będzie nic robił

ja nie lubię.

Cytat:
Ja mojemu robię herbe i podstawiam pod nos Dzięki temu mogę wymagać tego samego..i jak leżę na wyrku z książką wystarczy że krzyknę takie błagalne "kotekkkk" i on już wie o co chodzi.

Jak ma zrywy to już dobrze rokuje.

Gotowanie też odpada- generalnie w całości przejęłam kuchnię

Oczywiście fantastykę. Tym razem Sullivana "Królewska Krew. Wieża Elfów" 2 książki w jednym wydaniu- 700 stron do pochłonięcia

U mojej teściowej jest tak że jak próbujesz wstać żeby talerz odnieść od razu jest "mamusia zabierze"

O ja Cię..Diana. CZEŚĆ

Matko Ty to masz już całkiem dużego Synka!! Wszystko OK?. Poprzestałaś na jednym dziecku czy już dwójkę masz??

Wiesz ja też się starzeję i pora przyszła i na mnie. Aktualnie Mania kopie ile wlezie
u mojej przyszłej też tak jest. na szczęście tż po maturze wyjechał na studia i mamunia skończyła usługiwać.

cześć Diana.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 08:16   #237
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Diana wiataj

Po 2 tyg weszłam na wagę i.... się w końcu ruszyło. 2 kg przytyłam Moja mała głodomorrra daje o sobie znać

Stary 2011-10-30, 15:34   #238
miskowa
Zakorzenienie

Cześć

Zostałam sama, bo tż jednak pojechał do rodziców. Ja idę jutro do pracy, potem zajmę się sobą i sprzątaniem.

Wczoraj byłam z rodzicami w Poznaniu na zakupach, na szczęście nie wydałam za wiele kasy. Kupiłam sobie kieckę, lakier do Paznokci (jakbym tu nie mogła ) i piękny pomarańczowy, bardzo ciepły ogromny komin.
Stary 2011-10-31, 08:33   #239
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć poweekendowo
Ja w pracy i jestem pewnie w mniejszości

robię dziś małe spotkanie u nas...i uwaga...nie mam pomysłu na menu
:pomocy:

Hania

Stary 2011-10-31, 08:37   #240
miskowa
Zakorzenienie

cześć, ja też w pracy.

Butter, nie wierzę. Nawet nie wiem, co ci zaproponować, bo ty takie fajne zawsze rzeczy robisz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości