|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Misku, ja jestem wielką zwolenniczką rozmów i ustalania. Taka rozmowa miała już miejscie nie raz, nie dwa. Tylko, że oprócz zapewnień i obetnic - nic się nie zmieniło. Nie mam już siły gadać, rozmawiać...co mi z gadania, jak nic to nie zmienia. Po prostu chyba zacznę przechodzić nad syfem do porządku dziennego...skoro on nic nie robi, to dlaczego ja mam robić. Mam tego dość!!
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
Patologicznym stanem tego, o czym piszesz jeśli chodzi o potrzebę domowego spa jest sytuacja, w której wydaje się to niepotrzebną stratą czasu (ja tak mam - robię, bo muszę, przyjemności już w tym nie mam). Niestety zawsze jestem już gdzieś w przyszłości, przy tym "co jeszcze muszę zrobić". Ad. męża - rozmowa ... nienapastliwa, tylko do bólu szczera... Ja mam na szczęście wsparcie ze strony męża, ale czasem zastanawiam się, na ile mu wystarczy sił i cierpliwości, przecież też pracuje bardzo dużo. Wczoraj mi wyznał, że on już wie, że jeśli będę się rozwijać, to za jakiś czas... "on już nie będzie miał żony w domu" ![]() Nie było to złośliwe, raczej takie... pogodzone ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tak mam teraz, że jak już wygospodaruję czas dla siebie, to mam wyrzuty sumienia, że tracę czas...
Ok, dobra, koniec tematu. Jest piątek, trzeba się cieszyć !!
|
|
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My jesteśmy dopiero 3 m-ce po ślubie, więc teraz jest najlepszy czas na dzielenie obowiązków
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę was buntować przeciwko mężom.Powiem tylko tyle, że jeśli dwie dorosłe osoby razem mieszkają i razem pracują w podobnym wymiarze, to oczywistym dla mnie jest, że również razem wykonują obowiązki w domu, przy czym ich podział jest do dobrowolnego podziału, tak żeby każdemu pasowało. Ja sama widzę, że jak nie zarządzę, że "sprzątamy dziś", to tż się sam nie weźmie. Potrzebuje po prostu mobilizacji albo kopa z zewnątrz a potem już leci
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam, że twoje metody mi odpowiadają w moim związku są bardziej skuteczne niż same rozmowy, ale to zależy od charakteru mężczyzny
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Już to pierdzielę Dziewczyny.
Gosiu, chyba mu przeszkadza bałagan, ale nie do tego stopnia, żeby ruszyć się i coś zrobić Misku, masz świętą rację!! Dlatego, skoro on nie robi, to ja też nie będę. Podjęłam decyzję, że dziś odbędę z nim ostatnią rozmowę na ten temat! I już Was nie nudzę tym durnym i mało ważnym tematem
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to nie jest durny temat, bo aktualnie też jest u nas na tapecie
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() I długi weekend ![]() Butter trzymam kciuki za rozmowę. |
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już mu zapowiedziałam rozmowę poważną, to mi powiedział, że ok...a teraz idzie sprzątać łazienkę
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam pary która by nie przeszła batali w sprawie porządków domowych. Niektóre pary walczą non stop, w niektórych przypadkach kobiety się poddały i sprzątają nie widząc szansy na zmianę sytuacji, ale w większości związków po walkach doszło do kompromisu. Warunek- nie usługiwać i nie poddawać się
Ja w pewnym momencie doszłam do 2 wniosków. Po pierwsze - trzeba zrobic podział tzn nie upierać się by maż mył gary skoro tego nie znosi- zamiast tego niech myje łazienkę, po drugie przestałam sprzątać jak on tyłka nie rusza. Znowu olewactwo pomogło. Dziś np. po tym jak okazłało się że mąż nie ma majtek na dupę poszedł grzecznie do łazienki i zrobił 2 prania. Ja w tym czasie byłam na spacerze i zakupach w CH![]() A coby na świnię nie wyjść , która wysługuje się mężem zaraz zabiorę się za mycie garów -------------------- Weszłam dziś, w poszukiwaniu prezentu dla przyjaciół, do sklepu z dizajnerskim sprzętem kuchennym i oszalałam. Wydałabym tam grube tysiące. Udało mi się upolować młynki do soli i pieprzu za fajną cenę , a do tego idealnie pasujące do nowej kuchni znajomych- jestem bardzo zadowolona )Poza tym kupiłam ciuszki dla córeczki kuzynki...które to za jakiś czas odziedziczy moja Marysia ![]() No i dla siebie nową książę Udane popołudnie.
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2011-10-28 o 16:33 |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
U nas doszło do ugody i każdy zaczął robić rzeczy, które mu pasują. Ja bym chyba szaleju dostała jakbym miała robić wszystko w domu. A mąz po pracy by leżał z tyłkiem do góry.
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz wróciłam do domu, a łazienka aż błyszczy, w kuchni picuś glancuś hihi...Z innej beczki - dziewczyny, lubicie filcową biżuterię? |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Butter ale ja kochana nie dosłownie o waszym przypadku pisałam, tylko tak uogólniłam
|
|
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście mąż kuma że tak to jest tylko u jego rodziców.U moich sam zabiera się za mycie garów po obiedzie , herbę sam robi jak ma ochotę itd. Cytat:
![]() Ja lubię
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Haniu, mam czelność bo to takie porozmowowe zrywy... potrwa to kilka dni i wszystko wróci do 'normy' hłe hłe, znam dziada
|
||
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
), grzanki,frytki,ugotuje jajka zrobi kawkę , ale zupy, mięsa czy ciasta Cytat:
Jaką książkę kupiłaś? Cytat:
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2011-10-29 o 12:08 |
|||
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Wow, widzę, że stara ekipa wciąż działa. Ależ ja za Wami tęsknie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czemu się nie odzywałaś? Co słychać?
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, trudno byłoby to wszystko napisac w jednym zdaniu... Dużo do opowiadania......
A co u Was?? Rany, zdążyłam już zauważyc, że kilkoro z Was w ciąży? Ciekawe ile urodziło, a nawet nie wiedziałam, że brzuszki urosły ![]() No i że Hania w ciąży???????????? To już w ogole mnie powaliło z nóg!!! Możesz mi wierzyc lub nie: strasznie za Wami tęskniłam i naprawdę często myślałam o Was.
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę się działo jak to w życiu Faktycznie ciężko opisać w paru zdaniach ![]() Hania w ciąży
|
|
#235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki temu mogę wymagać tego samego..i jak leżę na wyrku z książką wystarczy że krzyknę takie błagalne "kotekkkk" i on już wie o co chodzi.Jak ma zrywy to już dobrze rokuje Cytat:
Oczywiście fantastykę. Tym razem Sullivana "Królewska Krew. Wieża Elfów" 2 książki w jednym wydaniu- 700 stron do pochłonięcia U mojej teściowej jest tak że jak próbujesz wstać żeby talerz odnieść od razu jest "mamusia zabierze" ![]() Cytat:
Matko Ty to masz już całkiem dużego Synka!! Wszystko OK?. Poprzestałaś na jednym dziecku czy już dwójkę masz?? ![]() Wiesz ja też się starzeję i pora przyszła i na mnie. Aktualnie Mania kopie ile wlezie
|
|
#236 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ] Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() cześć Diana. |
||||
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Diana wiataj
![]() Po 2 tyg weszłam na wagę i.... się w końcu ruszyło. 2 kg przytyłam Moja mała głodomorrra daje o sobie znać
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Zostałam sama, bo tż jednak pojechał do rodziców. Ja idę jutro do pracy, potem zajmę się sobą i sprzątaniem. Wczoraj byłam z rodzicami w Poznaniu na zakupach, na szczęście nie wydałam za wiele kasy. Kupiłam sobie kieckę, lakier do Paznokci (jakbym tu nie mogła |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć poweekendowo
![]() Ja w pracy i jestem pewnie w mniejszości ![]() robię dziś małe spotkanie u nas...i uwaga...nie mam pomysłu na menu ![]() :pomocy: |
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, ja też w pracy.
Butter, nie wierzę. Nawet nie wiem, co ci zaproponować, bo ty takie fajne zawsze rzeczy robisz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)