Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 09:53   #2221
Maqua
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=17 tu kupisz i poczytasz o keratynie
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 10:07   #2222
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Ja odradzam sklepy w stylu "mazidła", kupiony tam olejek z szałwii muszkatołowej bardzo różnił się zapachem od szałwii Polleny Aromy Dr Beta (ich olejki są rekomendowane przez aromaterapeutów w Polsce).
Ja się z tym nie zgodzę. Kupuję olejki na Mazidłach i są świetne. Co ważne nadają się do stosowania na skórę, są certyfikowane i bezpieczne.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 10:40   #2223
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Ja się z tym nie zgodzę. Kupuję olejki na Mazidłach i są świetne. Co ważne nadają się do stosowania na skórę, są certyfikowane i bezpieczne.
Masz prawo. Ja po prostu mam porównanie i jeden z olejków z mazideł zupełnie inaczej pachnie niż olejek polecanej firmy, która aromaterapią zajmuje się od wielu lat. Ponadto każdy olejek musi mieć certyfikat by został wypuszczony na rynek, co nie oznacza że te z certyfikatem nie są fałszowane, rozcieńczane etc. Nie wiesz skąd pochodzą olejki z mazideł- bo przecież oni sami ich nie destylują- nie wiesz czy nie są rozcieńczane (co tłumaczyłoby niską cenę niektórych np. rumianku rzymskiego) więc pozostaje Ci tylko ufać, że są w miarę naturalne
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 10:50   #2224
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Masz prawo. Ja po prostu mam porównanie i jeden z olejków z mazideł zupełnie inaczej pachnie niż olejek polecanej firmy, która aromaterapią zajmuje się od wielu lat. Ponadto każdy olejek musi mieć certyfikat by został wypuszczony na rynek, co nie oznacza że te z certyfikatem nie są fałszowane, rozcieńczane etc. Nie wiesz skąd pochodzą olejki z mazideł- bo przecież oni sami ich nie destylują- nie wiesz czy nie są rozcieńczane (co tłumaczyłoby niską cenę niektórych np. rumianku rzymskiego) więc pozostaje Ci tylko ufać, że są w miarę naturalne
Tak dyskutować można na każdy temat, nie wiesz jak pachnie prawdziwy olejek z szałwii, ten który miałaś mógł być aromatyzowany chemicznie. Itd. itd. po prostu większość danych opiera się na zaufaniu, nie ma szans by wszystko weryfikować, musiałabyś chyba sama olejek pozyskiwać.

A co do zapachu, to może jest tak jak z olejem Emu, zapach jest zależny od diety, regionu i pory roku. Rośliny również są zbierane w różnym okresie, w rożnych miejscach itp.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
Stary 2011-10-30, 11:51   #2225
ooomartusiaooo
Przyczajenie

Jestem fryzjerką i uczyłam się wiele lat ze włosy muszą być dotlenione żeby rosły, co to znaczy dotlenione? Więc tak: włos u skóry głowy pobiera pokarm, a oddycha końcówkami. Więc postanowienie zapuszczania wiąże się z zastosowaniem do tych dwóch punktów Podcinać końce co dwa, trzy miesiące dosłownie 5 milimetrów a w skórę głowy wcierać naftę kosmetyczną.
Szampon, myślę że nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia jaki wybierzecie.
Najważniejsze żeby nakładać go na rękę, rozcieńczyć z wodą i dopiero nakładać na włosy. Odżywka jak najbardziej po każdym myciu. Moim numerem jeden jest odżywka <Wella pro series z różowej serii> (ok.15 zł)
No i oczywiście maska. Raz w tygodniu. Polecam biovax (to polska wersja maski wax).
Jeśli chodzi o tabletki ze skrzypem, wypróbowałam już chyba wszystkich, jednak z czystym sumieniem moge poleciś wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy firmy Bioogrody. Urzekły mnie słowa producenta Na ulotce jest wyraźnie napisane PRODUKT MOŻE WPŁYWAĆ NA POROST I WYGLĄD WŁOSÓW, a nie tak jak na innych produktach obiecywanie ze na pewno tabletki pomogą. Łykam je dłuższy czas i powiem wam że są świetne, zauważyłam poprawę po miesiącu stosowania.
Na prawdę polecam moje rady
Moje włosy są zdrowe i szybko rosną
ooomartusiaooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 12:20   #2226
greige
Raczkowanie

Jeśli chodzi o olejki, to zgadzam się z tym, że najlepsze są apteczne. Sama kupiłam 2 - lawendowy i rozmarynowy - i są one jednoskładnikowe (z firmy www.etja.pl). Wcześniej lawendowy kupiłam w Rossmannie i była to po prostu zapachowa kompozycja do kominków itp., więc skład była trochę bardziej rozbudowany. I te z apteki kosztowały grosze, a ten rossmannowski chyba ok. 20 zł.

Czarna, zazdroszczę Ci tego zaczernienia skóry Ja troszkę ostatnio się opuściłam w zapuszczaniu włosów, ale jak czytam takie posty, to zaraz mam ochotę sobie coś wetrzeć w skalp Najwyraźniej wszystko wymaga systematyczności, z którą ja mam chyba problem

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 13:06   #2227
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Rozdwojenie włosa nie musi być tylko na samej końcówce - tej, którą widzimy z zewnątrz. Może iść do góry przez rdzeń włosa na kilkanaście nawet cm. Podcinając np. 2cm, za chwilę włos znowu się rozdwoi, bo w środku już taki jest.
Warto stosować intensywną kurację keratyną - wypełni ubytki w rdzeniu i może odratuje w jakimś stopniu to rozdwojenie.
Gorzej jest z tymi "białymi kropkami". Jedna wizażanka kiedyś pokazała 'zdjęcie', ukazujące w dużym powiększeniu jak to wygląda. Przerażająco Wiązania keratyny są rozerwane jak sznur z obu stron. DOSŁOWNIE TAK TO WYGLĄDA. I tego już niczym się nie odratuje, nie da się fizycznie tych rozerwanych łączeń spleść ze sobą i nie zrobi tego ani keratyna ani kokos.
Trzeba obciąć. Nie ma innej rady. Włos jest martwy i sam się nie regeneruje.
a keratyna z bingo spa nada się do tego??
bo kupiłam litr tego i jak myję nią to włosy strasznie ostre są i nie wiem czy to tak ma być czy co
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 14:09   #2228
vouge13
Zadomowienie

Ja zaraz nakładam rzepę, po godzinie ją spłuczę, nałożę olej i potrzymam najlepiej do jutra
Stary 2011-10-30, 15:14   #2229
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Dziękuję, koniecznie muszę zainwestować w keratynę Tylko nie doczytałam się niestety jak ją używać? Czy samą na włosy dawać, do odżywek, masek? Jak długo trzymać? Bardzo bym prosiła o pomoc
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 15:22   #2230
Maqua
Zakorzenienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30229451]Dziękuję, koniecznie muszę zainwestować w keratynę Tylko nie doczytałam się niestety jak ją używać? Czy samą na włosy dawać, do odżywek, masek? Jak długo trzymać? Bardzo bym prosiła o pomoc [/QUOTE]
możesz zrobić coś proponowanego przez ten sklep, ale nawet dodawanie kilku kropel keratyny do zwykłej maski daje świetne efekty używam, polecam
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 18:49   #2231
Kakcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
możesz zrobić coś proponowanego przez ten sklep, ale nawet dodawanie kilku kropel keratyny do zwykłej maski daje świetne efekty używam, polecam
I ja się włączę do dyskusji o keratynie, bo coś mnie trapią ostatnimi czasy porozdwajane końcówki...
Proszę powiedz mi, lepiej keratynę stosować w maskach/odżywkach do spłukiwania czy zrobić z niej psikadło np. jeszcze z jakimś mleczkiem, jedwabiem itp. ?
Kakcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 19:08   #2232
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
bo kupiłam litr tego i jak myję nią to włosy strasznie ostre są i nie wiem czy to tak ma być czy co
Chodzi o szampon? Nie znam składu, może przez inny składnik włosy są ostre? W szamponie keratyna raczej wiele nie zdziała. Najlepiej stosować odżywki z keratyną wysoko w składzie i trzymać chociaż te 5 min. oraz w maskach na dłużej

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30229451]Dziękuję, koniecznie muszę zainwestować w keratynę Tylko nie doczytałam się niestety jak ją używać? Czy samą na włosy dawać, do odżywek, masek? Jak długo trzymać? Bardzo bym prosiła o pomoc [/QUOTE]
Taką z mazideł właśnie najlepiej dodawać do odżywek i masek tych kupnych jak i samodzielnie zrobionych. Jednak ważna jest systematyczność stosowania kuracji w przypadku włosów zniszczonych czy podniszczonych.
Powiedzmy miesiąc z keratyną do każdego mycia. I ważne to obserwować kondycję włosów. Powinno być dobrze
Stary 2011-10-30, 19:09   #2233
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kakcia Pokaż wiadomość
I ja się włączę do dyskusji o keratynie, bo coś mnie trapią ostatnimi czasy porozdwajane końcówki...
Proszę powiedz mi, lepiej keratynę stosować w maskach/odżywkach do spłukiwania czy zrobić z niej psikadło np. jeszcze z jakimś mleczkiem, jedwabiem itp. ?
może ja powiem co mi w sklepie pani mówiła: żeby do maski/odżywki wlać z 7kropel i na włosy i to trzymać jak bierzemy prysznic, ta para tak fajnie 'współgra' z włoskami
ja pamiętam ze na wyjeździe mi się ta koncepcja bardzo podobała (bo nie mam prysznica w domu )

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 19:13   #2234
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o szampon? Nie znam składu, może przez inny składnik włosy są ostre? W szamponie keratyna raczej wiele nie zdziała. Najlepiej stosować odżywki z keratyną wysoko w składzie i trzymać chociaż te 5 min. oraz w maskach na dłużej
tak o szampon.
Zaraz postaram się przepisać skład.

skład: Aqua, Sodium Laureth-2 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Styrene/Acrylates Copolymer, Cocamide DEA, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Soluble Collagen, Parfum, DMDM-Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Hexyl CinnamicAldehyde, Citric Acid.

ktoś coś powie na temat tego składu?

Edytowane przez Gofrzyca
Czas edycji: 2011-10-30 o 19:30
Stary 2011-10-30, 21:09   #2235
Kakcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
może ja powiem co mi w sklepie pani mówiła: żeby do maski/odżywki wlać z 7kropel i na włosy i to trzymać jak bierzemy prysznic, ta para tak fajnie 'współgra' z włoskami
ja pamiętam ze na wyjeździe mi się ta koncepcja bardzo podobała (bo nie mam prysznica w domu )
Dziękuję za informację Jestem ciekawa czy gdzieś we Wrocławiu udałoby się w sklepie stacjonarnym wyhaczyć keratynę. Nie chce mi sie zamawiac z neta
Stary 2011-10-31, 06:28   #2236
_cornelia_
Zadomowienie

Cytat:
mnie maska z mcg robiła takie szorstkie włosy ;/ pozbyłam się jej.
Keratyna działa fajnie na włoski.

wklepuję teraz sok z rzepy co drugi dzień. z lewej strony mam grzyweczkę do połowy czoła (część to jeszcze pozostałość po jantarze). za to z prawej nic
Stary 2011-10-31, 07:24   #2237
czarnaaa33
Raczkowanie

A mnie zmyła się farba/została tylko czerwona poswiata/ i teraz dokładnie widać odrost. Jest jednak 1,5 cm w tym miesiącu . Może nie taka rewelacja , ale przy moim normalnie żółwim poroście to szczyt marzeń.
Skończył mi sie szampon wax i chcę teraz wypróbować seboradin ...ten
http://sklep.i-f.com.pl/pl/o/Seborad...Szampon-NOWOsC

Zobaczymy jaki efekt będzie....
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:20   #2238
ston3d
Zadomowienie

A mi włosy rosną bardzo szybko, ale tylko te krótkie... Te długie stoją w miejscu i wypadają Mam wrażenie że wypadają przez długość, dużo osób mi mówi że jak zetnę to przestanę. No i nie wiem już czy hodować takie wypadające przerzedzone czy ciachnąć tak z 10 cm...
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:35   #2239
Kakcia
Raczkowanie

Cytat:
A mi włosy rosną bardzo szybko, ale tylko te krótkie... Te długie stoją w miejscu i wypadają Mam wrażenie że wypadają przez długość, dużo osób mi mówi że jak zetnę to przestanę. No i nie wiem już czy hodować takie wypadające przerzedzone czy ciachnąć tak z 10 cm...
Ja mam podobnie. Im dłuższe włosy tym bardziej wypadają. Zawsze gdy mam krótsze to prawie nic. Ale od jakiegoś czasu zauważyłam znaczną poprawę, a dokładniej od czasu kiedy przedłożyłam rady kochanych Wizażek na siebie Mi pomógł na wypadanie chyba przede wszystkim Jantar. Sesa też myślę, że swoje zrobiła chociaż zbyt krótko ją używam aby móc stwierdzić jednoznacznie, że to ona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 13:18   #2240
dilula
Rozeznanie

Cytat:
tak o szampon.
Zaraz postaram się przepisać skład.

skład: Aqua, Sodium Laureth-2 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Styrene/Acrylates Copolymer, Cocamide DEA, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Soluble Collagen, Parfum, DMDM-Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Hexyl CinnamicAldehyde, Citric Acid.

ktoś coś powie na temat tego składu?
W tym szamponie nie ma keratyny... jest kolagen, ale daleko w składzie, więc go malutko.
Bingo miał (bo na stronie internetowej już go nie widziałam) szampon z keratyną i odżywką z pokrzywy. Ale składu też nie znam, być może tej keratyny było niewiele.

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
A mnie zmyła się farba/została tylko czerwona poswiata/ i teraz dokładnie widać odrost. Jest jednak 1,5 cm w tym miesiącu . Może nie taka rewelacja , ale przy moim normalnie żółwim poroście to szczyt marzeń.
Skończył mi sie szampon wax i chcę teraz wypróbować seboradin ...ten
http://sklep.i-f.com.pl/pl/o/Seborad...Szampon-NOWOsC

Zobaczymy jaki efekt będzie....
A podcinałaś przed pełnią? Może to tego zasługa

Oooo, opisik szamponu mnie zaciekawił ciekawe jak z obiecanymi efektami... Zdawaj relację, jak zaczniesz używać

Cytat:
A bardzo Ci zależy na tej długości?
Może ciachnij na początek 5cm tych cienkich końców. Nie wiem, czy to jakoś przystopuje wypadanie, ale wygląd końcówek na pewno się poprawi
Stary 2011-10-31, 13:23   #2241
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
W tym szamponie nie ma keratyny... jest kolagen, ale daleko w składzie, więc go malutko.
Bingo miał (bo na stronie internetowej już go nie widziałam) szampon z keratyną i odżywką z pokrzywy. Ale składu też nie znam, być może tej keratyny było niewiele.

ale ciapa ze mnie o mamuniu
Jakoś mi się w głowę wbiła ta keratyna
Stary 2011-10-31, 14:22   #2242
coldold
Zakorzenienie

Odebrałam dziś z apteki swoje dwa Capitavity, teraz tylko nie wiem gdzie je wpleść w pielęgnację. Codziennie wieczorem wcieram Jantar, jak myślicie, poczekać aż go skończę i wtedy zacząć Capitavit, czy wszystko na raz?
Stary 2011-10-31, 15:03   #2243
la figa
Wtajemniczenie

a czy taka keratyne znajde np w aptece? nie lubie zamawiac przez internet
Stary 2011-10-31, 15:48   #2244
xyolax
Zakorzenienie

ston3d, ja na początku października ciachnęłam w sumie ok. 13 cm włosów. Na prawdę długo się nad tym zastanawiałam i wahałam do ostatniej chwili... Też zależało mi na długości i w sumie kawał czasu nie byłam u fryzjera. I... Żałuję, że nie zdecydowałam się na cięcie wcześniej! Jestem mega zadowolona, włosy przestały mi wypadać w takich ogromnych ilościach, odżyły, optycznie zrobiły się gęstsze... Po sianie ani śladu... A wiadomo, włosy nie zęby - odrosną Także śmiało bym poszła i ciachnęła, jeśli nie chcesz odrazu 10 cm to chociaż 5, na pewno zauważysz różnicę

coldold, ja bym poczekała i skończyła najpierw kurację Jantarem. Jednak co za dużo to nie zdrowo

Edit:
Aa.. I co najważniejsze, może to dziwne, ale po tym cięciu (prawie miesiąc temu) włosy urosły mi na prawdę sporo w porównaniu do dotychczasowego tempa wzrostu; nie mierzę włosów, więc nie powiem dokładnie ile cm, ale widać gołym okiem różnicę

Edytowane przez xyolax
Czas edycji: 2011-10-31 o 15:54
xyolax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:54   #2245
Kakcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
a czy taka keratyne znajde np w aptece? nie lubie zamawiac przez internet
Przyłączam sie do pytania
Stary 2011-10-31, 16:26   #2246
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za informację Jestem ciekawa czy gdzieś we Wrocławiu udałoby się w sklepie stacjonarnym wyhaczyć keratynę. Nie chce mi sie zamawiac z neta
Możliwe, że będzie w tej mydlarni czy jak to się nazywa na ul. Wita Stwosza bodajże, tam są kosmetyki z ZSK. Widziałam tam półkę z jakimiś indyjskimi olejami i stoisko z rzeczami z ZSK.
Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Odebrałam dziś z apteki swoje dwa Capitavity, teraz tylko nie wiem gdzie je wpleść w pielęgnację. Codziennie wieczorem wcieram Jantar, jak myślicie, poczekać aż go skończę i wtedy zacząć Capitavit, czy wszystko na raz?
Wg mnie skończyć Jantar.

Mam wrażenie, że mi włosy bardzo wolno rosną chociaz wcieram ten żel aloesowy i Jantar. Jakiś ledwo widoczny dorost jest, bo henna się spłukała prawie, ale maciupki w porównaniu z moimi wysiłkami. Jeszcze mi się teraz gotuje garnek skrzypu. Piję od tygodnia jakoś, niekoniecznie codziennie, może to mi pomoże na wypadanie.
I zauważyłam, że duża ilośc włosów wypada mi po olejowaniu na noc, niekoniecznie skalpu. Nie wiem dlaczego
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 18:28   #2247
Kakcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Możliwe, że będzie w tej mydlarni czy jak to się nazywa na ul. Wita Stwosza bodajże, tam są kosmetyki z ZSK. Widziałam tam półkę z jakimiś indyjskimi olejami i stoisko z rzeczami z ZSK.
O kurczę, dziękuję Ci za info Przyznam się szczerze, że jako Wrocławianka nigdy jeszcze nie kupowałam nic w tej Mydlarni a to jeden z bardziej charakterystycznych sklepów we Wrocławiu
Stary 2011-10-31, 19:02   #2248
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
O kurczę, dziękuję Ci za info Przyznam się szczerze, że jako Wrocławianka nigdy jeszcze nie kupowałam nic w tej Mydlarni a to jeden z bardziej charakterystycznych sklepów we Wrocławiu
Jak bym mieszkała we Wrocławiu to na pewno bym się skusila na jakieś rzeczy stamtąd, tyle wspaniałości. Jak tam weszłam to myślałam, że oszaleję, to był raj dla włosomaniaczki. Chociaż nie do końca, bo jakby ceny były niższe to posiałabym tam spustoszenie.
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:44   #2249
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xyolax Pokaż wiadomość
coldold, ja bym poczekała i skończyła najpierw kurację Jantarem. Jednak co za dużo to nie zdrowo
Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Wg mnie skończyć Jantar.
Tak też zrobię, dziękuję dziewczyny
Stary 2011-11-01, 10:18   #2250
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

a można gdzieś kupić taka keratynę w Krakowie?:P Bo właśnie mnie kusi, a obiecałam sobie, że nie zamówię nic do włosów przez Internet Na zakupy w sklepach stacjonarnych za dużo kasy schodzi, a wtedy to już w ogóle bym zbankrutowała
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości