|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
już sobie oblukałam, ale liczy inaczej ... i nie wiem jak to interpretować?
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Jutro-marsz w góry z rodzicami i Hogarem ![]() Mięśnie mnie bolą po dwóch dniach ćwiczeń i nocnej eskapadzie pociągiem mroowi skoro nie chudniesz to za dużo kalorii dostarczasz lub z nie takich produktów Pokombinuj i zobacz co Ci służy a co nie
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-29 o 21:44 |
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że też walczysz kochana
![]() ja dziś zjadłam ciastka i snikerska uroki @
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
ja tak mam, niestety, żeby schudnąć muszę naprawdę się katować-dosłownie, bo ja tak naprawdę nie jadłam dużo więcej, to jest mój największy problem, ale narazie nie dam rady chyba...
poza tym pierwszy raz w życiu ćwiczę!!! to jest mój największy sukces w tym momencie
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-10-29 o 21:53 |
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
A ja bym coś zjadła. Wkurzona jestem dzisiejszym zmarnowanym dniem.
Idę napić się wody.
|
#2136 |
|
Raczkowanie
|
ale w jaki sposób mam pokombinować?
mniej T więcej B np? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- na innej str z przeliczaniem kcal wyszło mi mniej kcal |
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale trzeba znaleźć sposób. Zacznij od białka - minimum 1 gram na kilogram ciała. Potem zobacz ile jesz nabiału(czesto uniemożliwia chudnięcie) Wkomponuj w dietę więcej błonnika- może namoczone siemie lniane zblenderowane z twarogiem plus owoce(i wychodzi taki jakby jogurcik) albo samo siemie wrzucone do serków czy jogurtów? A warzywa? Zazwyczaj jemy ich zawsze za mało. I uważaj na te tłuszcze. Są zdrowe - wiec super ale mogą utrudniać redukcje na tvnplayer jest wiem co jem o herbacie Kończę- kocie wspina mi sie po nodze a drugie na biurko włazi
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-29 o 22:16 |
|
|
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam piękny dietkowy dzień i.... i teraz wszamałam 3 jabłka....niby nie dużo kaloriii ale ile cukrów na noc....
|
|
|
|
#2139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2140 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ćwiczyłaś to i mięśni za dużo pewnie nie masz, hmm? Więcej mięśni = większe spalanie spoczynkowe. Bardzo dobrze, że ćwiczysz ![]() Pamiętaj jednak, że jeśli to są dosyć długie treningi i spalają dużo kalorii powinnaś zwiększyć dostarczaną codziennie ilość. Generalnie swojego ciała trzeba słuchać i tak kombinować, żeby mu było jak najlepiej ![]() Z kalkulatorami kalorii jest rożnie, bo takie same produkty na różnych stronach mają czasami podaną różną wartość kalorii. Cytat:
![]() Cytat:
Jutro będzie lepiej!
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-29 o 23:21 |
|||
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
o matko, ale natworzyłyście postów!
kiedy ja to przeczytam ![]() muszę się koniecznie pochwalić jestem teraz u rodziny (normalnie mieszkamy 150 km dalej) i prawie wszyscy którzy mnie zobaczyli, stwierdzili, że się zmieniłam, schudłam itp prawie wszyscy czyli moja mama, ciocia, fryzjerka i teściowie w sumie patrząc na wagę to tylko około 3 kg, więc nie wiem jak oni to zauważyli ale co tam ale mam mega motywację nawet katar mnie opuszcza ![]() no to się pochwaliłam musicie mi wybaczyć
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
MaryAnne - super motywacja do dalszej pracy
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
No nie są nie są. Lobo np. to moja wielka miłość
![]() Jednak na kolacje tyle cukrów to się nie powinno. Cytat:
Przecież nie jesteśmy tu wyłącznie po to, zeby się umartwiać nad kilogramami ![]() Ano widzisz dziewczyno, wspaniale, że Cię tak rodzina podbudowała! Promieniejesz nawet i onlajn !
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie, ja noszę ze względu na brzuchol dość luźne bluzki, i nie zmieniłam zwyczajów, bo nadal nie jest do końca płaski, choć jest dużo lepiej. Więc może stąd nie widać. Ale rodzina mówi, że schudłam (choć rodzeństwo nie wierzy, że aż tyle) i może jedna koleżanka, dwie, ale to niewiele. W sumie to nawet nie chcę, żeby mi koleżanki mówiły, bo czuję się skrępowana, że oceniają moją tuszę, która - nie da się ukryć - nadal zalega. ![]() MaryAnne Brawa, jak widać to najważniejsze ---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ---------- Tyszka Co do herbaty i jej nadmiaru - możesz mi powiedzieć, jak z tym jest? Byłam na tvnplayer, ale trzeba mieć coś zainstalowanego, żeby to oglądać, a nie chcę zaśmiecać bardziej dysku.
|
|
#2146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() LadyToofat - gratuluję siódemeczki
|
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
Ale tluszczu ja na swoje BMI i wage i tak mam ciagle duzo za duzoMaryAnne ![]()
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-10-30 o 09:32 |
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
MaryAnn
chwal się chwal. chwalenie jest najbardziej motywujące Mnie codziennie motywuje mój mąż. Mowi ale schudłaś (choć to nie prawda
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Siemaaaaaaaaaaacie z ranaaaa!
![]() Słucham głupawych rosyjskich piosenek i od rana cieszę się zwierzakami moimi
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-30 o 10:01 |
|
|
|
#2150 |
|
Raczkowanie
|
Mnie najbardziej nie tyle co do odchudzania co do cwiczen motywuja zdjecia sprzed 2 lat-niby wazylam tyle,co teraz ale cialo mi sie od cwiczen zmienilo-jest jedrniejsze i mam o pare cm mniej w obwodach
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się Wam dziewczynki pochwalić
Kiedy dzisiaj stanęłam na wagę zobaczyłam równiutkie 89 kilogramów Cieszę się cholernie, niby tylko 5,7kilograma od początku, ale.. ale to już coś! Fajnie jest założyć spodnie i widzieć, że się zsuwają, być zmuszonym do noszenia paska. A jeszcze fajniej jest spotkać ciotkę która wróciła z zagranicy i rzuciła tekstem "O jaaa ale schudłaś i to jak szybko!" A drugą rzeczą, którą się pochwalę - nie słodzę i już się do tego przyzwyczaiłam. Nie przeszkadza mi brak cukru. A teraz właśnie wróciłam od babci, a tam jak zwykle masa słodyczy, czekoladki i : No weź, jedna Ci nie zaszkodzi. Nie złamałam się ! Juhu. Wczoraj było to samo i też grzecznie nie zjadłam. Jeszcze dwadzieścia kilogramów
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jesteś twarda.Ja dzisiaj zjadłam 2 ciasteczka do kawy Co do chudnięcia GRATULUJĘ ! Obyś nie miała zastojów
|
|
#2153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na śniadanie wszamałam wieśniaka, pomidora i bułkę z ziarnami Później zjadłam trochę ziemniaków, z gołąbkiem oraz pomidor, a teraz zjadłam mus jabłkowy z khaki. Gołąbka jadłam bez jakiegokolwiek sosu itp. Mięsko było bardzo chudziutkie w gołąbku, więc myślę, że nie zrobiłam nic strasznego. Nie powinnam jeść tego musu, ale już chciało mi się czegoś słodkiego, więc wybrałam mniejsze zło i zjadłam ten mus. Zaraz wybieram się na spacer z pieskiem, później zjem chyba mocarellę i pojeżdżę rowerkiem.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mnie dziś barrdzo ciągnie do słodkiego, widzę. Ogółem do węgli. Zjadłam już całą paczuszkę Lu Go, taki hmm placuszek (?) (w każdym razie zawierał 2łyżki otrębów,2 jajka,2 jabłuszka,trochę cukru waniliowego,no i słodziki,eh,ja bez nich chyba nie przeżyję ), nie wspominając już o porannej owsiance z 5 łyżek. I wczoraj też miałam taki "słodki dzień", żeby sobie wynagrodzić zejście z ósemki. Ale akurat wczoraj to wszyyystko spaliłam, bo po południu byłam na 3-godzinnych różnych fitnessowych zajęciach.
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
Zjadłam dzisiaj już chyba z 900 kalorii.
Mam potworny dzień. Konam z bólu. Cały czas chce mi się wyć. Nie mogłam spać. Obudziłam się o 4:00 z ogromnym apetytem i do obiadu wciąż myślałam tylko o jedzeniu. Zjadłam obiad i aż mi niedobrze na samą myśl o żarciu.
|
#2156 |
|
amor vincit omnia
|
ale się wytańczyłam na tym weselu
i najadłam przy okazji
|
|
|
|
#2157 | |
|
Raczkowanie
|
f_ola, tyszka, whisky dzięki za miłe rady, tego mi trzeba !!!
dobrych rad do podbudowania... nie wiem co mam robić ale poczekam jeszcze kilka tygodni, zmniejszę trochę ilość kcal i zobaczymy a warzyw jem dużo! Dziś niestety było piwko i 2 cukierki ale cóż raz w tyg. chyba mogę??? Ale była okazja. No i wyczerpałam już moją zmniejszoną liczbę zjadanych kcal niestety a jeszcze kolacja przede mną… Ja też spotkałam kumpele i stwierdziła że jakaś chudsza jestem, a to dobry znak bo to dopiero -2,5 kg ciekawe… ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Eldo_rado zazdroszczę weseliska ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
a jak z pozostałymi? W? T? help |
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu mi się nie podoba mój jadłospis. Uderza w mój perfekcjonizm nadmorski.
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-10-30 o 18:38 |
|
|
|
#2159 |
|
Raczkowanie
|
Odpowiednie proporcje to trudna sprawa. Generalnie zasada jest taka, że:
1 gram białka dostarcza energię w postaci 4 kalorii 1 gram węglowodanów także dostarcza energię w postaci 4 kalorii 1 gram tłuszczu to porcja dostarczająca 9 kalorii Jeśli uznać, że jemy: 80g białka (80x4=320) 150g węgli (150x4=600) 30g tłuszczu (30x9=270) To finalnie dostarczymy organizmowi zaledwie 1190 kalorii. Trochę mało. W sumie 50% energii powinno być dostarczane w węglowodanach, białek należy spożywać 1g na 1kg ciała. Pozostałe kalorie idą w tłuszcze.
|
#2160 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak jest dużo lepiej to cudnie, juz nedługo bedzie mozna wywalic luzne tuniki Z herbatą móili, że na nadmiar powinny uważać osoby, które mają problem z tolerancją teiny/kofeiny. O niczym innym nie mówili, wiec zrozumiałam, że 3l mnie nie zabiją ![]() Kiedyś potrafiłam litrowego tajgera wydoić (przelicznik to ok 4 filizanki kawy) i zyłam. Cała noc bez snu a rano do szkoły A zainstalować trzeba sobie wtyczke Silverlight. Nie bój się dysku Ci strasznie nie zaśmieci, teraz dużo playerów korzysta z tego i wymaga aby obejrzeć filmik ![]() Cytat:
![]() kla ski:Pod choinkę chyba sobie muszę taką wage z pomiarek tkanki tłuszczowej zażyczyć ![]() Cytat:
Gratulacje !!![]() Cytat:
![]() Nie ma co przeżywać, tylko robić swoje. Jutro też jest dzień. A swoją drogą dziwne, że masz taki napad głodu. Może to jednak organizm daje Ci znać, że chciały troszkę zwiększyć kaloryczność , hmm? Ale humor dopisuje ![]() Cytat:
![]() Z tłuszczem to coś mi się wydaje, że 30 to troszkę mało. Jakoś głownie spotykałam się z opinią, że 0,6g/kg masy ciała. Choć wiadomo, że każdy wie swoje :P Z błonnikiem też uważaj i nie rzuć się na niego zbyt łapczywie. Może się to skończyć brakiem wizyt w kibelku ![]() Skoro jesz dużo warzyw to świetnie, naturalny błonnik mają. Trzeba więc uważać coby nie przesadzić. Mój dzisiejszy dzień to jakas karykatura odchudzania jest. Jadłospis: 9:30- 3 wafle ryżowe sen sen sen sen sen 18:00- 2 wafle ryżowe 18:30- 2 łyżki ziemniaków i pół kotleta z kurczaka w panierce Siedzialam caaaaaałą noc. Bez minuty snu! Nad inżynierką. Pojechałam rano wydrukować i do promotora. Co się okazało? Znów zachorował!! Ja sie prawdopodobnie nigdy nie obronie. WYsle mu to mailem, bo zaraz mnie ze szkoły wywalą. No ale w każdym razie rano zjadłam wafle, bo w sumie głodna nie byłam, ale nie chciałam zeby mi w brzuchu zaburczało czy coś. Potem poszłam spać. A potem jak wstałam to siostra akurat obiadu nie dojadła, to ja się nim zajęłam, bo się czuje paskudnie i mi się nie chciało nawet do kuchni złazić. Jutro muszę to nadrobić przykładnym, zdrowym dniem
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Pokombinuj i zobacz co Ci służy a co nie

uroki @

kla ski: