|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
fakt
Mama - cud ![]() ja zjadlam jedna, tesciowka kupila tak sie cieszylam, jak je zobaczylam, ale jak zjadlam, to cala radosc znikla... kwasne jak czort ![]() ![]() nieladnie, nieladnie ![]() co by na to powiedziala nasza byla "kolezanka" - zapomnialam.jej.nicku ![]() Cytat:
![]() nie smuc sie i wpadaj do mnie na ciacha mam bajaderki, kremowki, wz-ki, ptysie i zygmuntowki przyjechala siostra tzta i tez po drodze zajechala do cukierni ![]() Cytat:
daje rade, chociaz wiadomo, ze nie tak, jak moja Mama a jak glodna, to chyba wtedy troche lepiej smakuje,co ? ![]() jedziemy do znajomych tzta, ktorzy maja 2-miesiecznego rudego bobo ![]() w niedziele mozna sobie odpuscic nauke, prawda? ![]()
![]() |
#1052 |
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie cena fajna, więc na te kilka okazji chyba będzie OK ![]()
![]() |
#1054 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego my na groby jedziemy jutro, a we wt się nie ruszamy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1055 |
Rozeznanie
|
Wróciliśmy przed chwilą wróciliśmy od mamy, najadłam się jak masakra!!
![]() ![]() ![]() A co do porodu.. to ja właśnie powiem tak, że jak czekało mnie to po raz pierwszy z synusiem to nie bałam się, bo.. nie wiedziałam czego, teraz już bardziej jestem świadoma tego co mnie czeka i generalnie ma chyba więcej obaw ![]() Jeśli chodzi o sam ból porodu - jest masakra, ale jeśli o mnie chodzi najgorzej było z bólami, szczególnie krzyżowymi, później kiedy przyszły już te parte to było lepiej, bo miałam wrażenie, że to, że mogę przeć jakoś pomaga na to, że boli... no i mogłam się troszkę podrzeć ![]() ![]() Nooo, też bałam się kiedyś, że nie będę wiedziała, że to już to, ale teraz wiem, że generalnie porodu to chyba ciężko nie poznać... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1056 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzięki za powitanie
![]() [QUOTE=*Agatek*;30224979]Witaj zaginiona duszyczko! Ok, ale musisz wpisowe zaliczyć - imię, wiek - czym się zajmujesz - obwód brzucha w okolicy pępka bo teraz na wątku jest to 'na topie' - czy wolisz czosnek od cebuli - napisać pw do kasikzaki o dopisanie Cię do listy na 1 stronie - pw do inutil o dopisanie Cię do klubu- o ile chcesz - rozmiar stopy, biustu... QUOTE] A czemu to u Was tak drogo? i jeszcze któraś chciała po półtora kawałka ciasta - zbankrutuję psychicznie ![]() Na imię mam Agnieszka, jestem lekko po 30stce, aktualnie siedzę na zwolnieniu oczekując drugiego potomka, ale na stałe pracuję na uczelni (umysł mam ścisły, ale i tak mam problemy z ogarnięciem tych tygodni ciążowych ![]() Ten obwód brzucha to się chyba na goły brzuch mierzy? Nie wiem czy wiecie, ale to zdaje się jest nieporównywalne jak się w różnych pozycjach mierzy ![]() ![]() o ten czosnek i cebulę to trudne pytanie - bo zależy w jakiej postaci... do twarożku jakoś sobie czosnku nie wyobrażam, a mięso piekę z cebulką zazwyczaj ![]() rozmiar stopy - to chyba tajemnica jest - chcesz ją ode mnie wydębić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Już się zgubiłam niestety kto jest z okolic poznania - później poszukam jeszcze raz - zapraszam na kawę w każdym razie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ _______________ Kurcze... gdzie ten mój mąż ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
MartuNiunia87 ale esej napisałaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otóż odejście wód płodowych zawsze oznacza, że zbliża się poród (nawet jeśli nie ma skurczów żadnych) bo w przeciągu 24 h trzeba urodzić dziecko ![]() ![]() Tyle się dowiedziałam ze szpitala ![]() ![]() aga__tka no trzeba się cenić w dzisiejszych czasach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i nie mam wspólniczki która uwielbia czosnek no ![]() ![]() Dziewczyny, skliszczyłam cycka ręką i siara mi sama leci ![]() Też zmieniacie wkładki co chwila? Bo ja 2 razy dziennie, czasem nawet 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- no tak kurka chyba nas po łebkach czytasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-30 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
jestem już głodna, zła na męża i jak mi powie, że nigdzie nie idziemy, to za siebie nie ręcze
![]() Zmykam ![]()
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie duże macie te dzieciaki w środku? porównywalne do brzuszka? ja z synkiem taki jak teraz miałam przed samiutkim porodem - a tu jeszcze 2 miesiące musi mi rosnąć - to ja nie wiem jczy nie trzeba będzie wózka przed sobą pchać coby brzuch podtrzymać ![]() Rozstępów nie zauważyłam, ale też ich nie szukam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Się rozpisałam... spoko spoko niedługo wszystkie będziemy zdawać relację z tego przeżycia ![]() Cytat:
![]() ![]() aaaaaaaaaa co do czosnka to ja go uwielbiam!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zakorzenienie
|
bambusek i co przyjechał??
![]() ![]() Dziewczyny dzwoni tż i się pyta czy przeszkadza, czy jestem 'z tym drugim' ![]() ![]() ![]()
#1064 |
Zadomowienie
|
Pear zaraz bede tylko zostaw cos
![]() ![]() poglupieli hot dogi pod cmentarzem?? ja tez mam mandarynki ale kwasne jak ....;/
#1065 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rozstępów nie mam na brzuchu ani po 1 ciąży, ani póki co w obecnej też żadnych nie zarejestrowałam. Nie wiem ile w tym zasługi kremów, a ile predyspozycji mojej skóry.. jedyne rozstępy jakie mam to na biuście nie jest ich dużo, jakoś po kilka na każdym cycusiu , ale miałam je zawsze, bo mój biust zawsze był dość spory jak do mojej figury więc specjalnie jakoś się nimi nie przejmuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Raczkowanie
|
oj dziewczyny Wy tyle piszecie, że moja nieobecność 2-3 dni doprowadza do tego ,że musiałabym czytać chyba z kilka godzin....
przyznam się bez bicia że nadrabiam ale tak po łepkach. Co do cm w brzuchu to nie mierzyłam ale nie mam dużego.Wręcz wszyscy się pytają gdzie mam to dziecko. Przytyłam tylko 3,5 kg a zaczęłam właśnie 23 tydzień. Może to mało ,ale nie martwię się tym - ważne ,że z dzidzią wszystko ok. i jest taka duża jaka powinna być na dany tydzień ( tzn. 2 tyg. temu tak było jak miałam usg). pozdrawiam wszystkie nowe mamusie ... życzę Wam miłych chwila z rodzinka... bo teraz odwiedziny - cmentarze, kawki... j"jak dawno was nie widziałam..itp." "a co słychać?" - wywiady rodzinne. Ja dzisiaj byłam z mężem u mojej rodziny na cmentarzach w Poznaniu, a we wtorek jedziemy do jego. dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak idę do sklepu z bielizną i mówię rozmiar to ekspedientki patrzą na mnie jak na dziwaczkę. Takie rozmiary to tylko w drogich sklepach. Ceny staników od 70zł się zaczynają ![]() Agatek, nie ma czego zazdrościć: 1. Staniki ciężko dostać, albo są drogie 2. Nie pamiętam kiedy kupiłam bluzkę zapinaną na guziki (jak jest dobra w ramionach to się w cycach nie dopina, jak w cycach dobra to na ramionach wisi jak worek po ziemniakach) ![]() 3. Noooo ciężkie są jak diabli 4. Faceci zaglądają w dekolt, zamiast słuchać co mówisz, wiesz jakie to wkuzajace? ![]() 5. W ciąży są jeszcze większe i cięższe ![]() 6. Przy karmieniu można dziecko przydusić ![]() 7. Ciężko podbiec do uciekającego autobusu... trzeba baaardzo uważać bo grozi wybiciem dolnej szczęki ![]() ... i co? Przekonałam Cię?
![]() |
#1068 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym nawilżeniem to niby dobrze, ale fajnie by było jakby mąż wtedy był ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Hmm... z jednej strony: - fajnie jak by odeszły wody same, bo wtedy jesteś pewna, że urodzisz w przeciągu 24 h, ale nie fajnie bo już rodzisz na 'sucho' i nie jest wtedy miło... - fajnie jakby przebili wody w szpitalu, bo wtedy jest poślizg, no ale zanim do tego by doszło, to z tymi skurczami można się wykończyć, bo niektóre mają skurcze co chwila przez tydzień, dwa, trzy, cztery i nic... ![]() ![]() ![]() Jak mi si marzy urodzić w ekstra hiper tempie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jupiiiiiiiiiiiii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Słuchaj, ale ja mam tylko pod biustem 85 i miseczka B. Z 80 A aż tyle urosły ![]() ![]() Ej przyczepię się do 4 ![]() ![]() ![]() A co do pkt 3- dobrze, że są takie wielkie, jak facet wkurzy to można zabić takim cycem ![]() ![]() Ej dziewczynki, gadam z mężem przez tel i mówię, że maluch ma już minimalnie 40 cm... a on z niedowierzaniem "coo?!! gdzie??? tyle?? jasne..." ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-30 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Raczkowanie
|
tyle się na cytowałam i wszystkie cytaty mi wcieło
![]() o serach pleśniowych to wiedziałam, ale naprawdę nie wolno jeść oscypków???? ja jakieś 2 miesiące temu jak byłam w górach to nażarłam się ich jak głupia a teraz mam wyrzuty sumienie ![]() co do mandarynek to tak o nich pisałyście że w ten wee tak się ich objadłam że aż uczulenia dostałam najgorsze jest to że choć wszystko swędzi to dalej bym je jadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jutro mam badania kontrolne w poradni genetycznej. Mam nadzieję, że ta torbiel u Malutkiej się wchłonęła... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki w takim razie! ![]() Jeju idę wypić coś i dociągnąć do tego 1 litra ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja czasem wykorzystuję swoje piersi jak muszę TŻ-a do czegoś przekonać - big cyc to świetny przekonywacz ![]() Odnośnie pkt 3 to w takim wypadku pewnie odcisk pobierają ![]() Facetom to ciężko jest ogarnąć jak można mieć w brzuchu małego człowieczka, który rośnie. W sumie to mi też jest ciężko to pojąć ![]() Syn mojej szwagierki ma 7 lat i bardzo go interesuje mój brzuch. Ciągle się o coś pyta: jak damy na imię dzidzi, czy to chłopiec czy dziewczynka, kiedy się urodzi no i... skąd się to dziecko wzięło w brzuchu? ![]() Jeeeeny co ja mam mu odpowiedzieć?
![]() |
#1075 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=*Agatek*;30235042]można mieć uczulenie od mandarynek!?!!!
![]() ja też nie wiem ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki w takim razie! ![]() Jeju idę wypić coś i dociągnąć do tego 1 litra ![]() ![]() ![]() można i jest podobne do tego po truskawkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
N1kotynka się dziś nie odzywała, więc przekazuje info co u niej:
"wszystko ok, tylko nie mam na nic siły przez leki i kroplówkę. Jutro ma mnie badać ordynator i podejmie decyzję co dalej. Ze skurczami lepiej, serduszko sprawdzają kilka razy dziennie i jest ok. Tylko przez leki nie mam na nic siły a dzisiaj od 11 godzin leżę pod kroplówką. Buziaki dr. Czosnek ;*" ![]() ![]() Trzymamy kciuki za jutro!!! ![]() ![]() ![]()
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wypiję może z 2 herbaty, dwa kubki mleka.... i kilka łyków wody. To do mnie niepodobne, bo ja zwykle pochłaniałam wodę litrami ![]() aha, wyniki badań, w tym obciążenie glukozy też jutro. oby były dobre... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Wtajemniczenie
|
a ja wpadłam się przywitać
![]() weekend zabiegany bo w szkole na szczęście już po ![]() ![]() ![]() ![]() jutro wizyta u ginka ciekawe co powie na te skurcze i twardnienie brzucha ![]() iii tz wraca z delegacji bo boroczek coś z noga poważnego zrobił że nawet chodzić nie umie ![]() ![]() ![]()
#1079 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeeee skończyłam układanie ubrań w szafie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lucy1111 za badania trzymam kciuki! ![]() ultraradiola mam nadzieję, że z tż to nic poważnego! ![]() A ja dopijam piwko bezalkoholowe z sokiem wisniowym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.