|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
agnes znalazlam tylko cos takiego, ale to nam raczej nie pomoze
![]() znaczenie majeranku wydaje się niewielkie, jednak jego lecznicze właściwości doceniane są przez lecznictwo ludowe wielu krajów. Ziele i olejek majerankowy wykorzystywany jest do wyrobu maści przeciwko katarowi, zwłaszcza u niemowląt i małych dzieci. Majeranek działa rozkurczająco i wiatropędnie, żółciotwórczo, zwiększa wydzielanie soku żołądkowego i ułatwia trawienie. Herbata z kwiatów i ziela jest używana przy bólach jelitowo- żółądkowych. Napar z ziela majeranku przy niestrawności: 1 łyżkę ziela zalać szklanką wrzącej wody i pozostawić pod przykryciem na 15 minut. Powstały napar przecedzić i pić 2-3 razy dziennie po 1/2 szklanki. http://www.panacea.pl/articles.php?id=199 MAJERANEK – smak gorzki, poprawia krążenie krwi, wywołuje poty, usuwa zastoje wody w organizmie; herbatka na katar i przeziębienie: na 1/2 litra wrzątku wsypujemy łyżkę suszonego majeranku i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu, pijemy jak herbatę; taki napój pomaga również usunąć przykry zapach z ust; płyn na stany zapalne skóry: gotujemy 150 g świeżego majeranku w 3/4 litra wody, wywarem smarujemy chore miejsca; ten płyn skutecznie łagodzi swędzenie skóry; herbatka z majeranku reguluje temperaturę przy nadmiarze gorąca – dobrze działa w czasie letnich upałów; http://www.kuchnia-kuchnia.pl/pl4/te...ranek_kolendra |
|
|
|
#2132 |
|
Rozeznanie
|
Siema!!
![]() Troszkę dawno mnie nie było,więc mialam nadzieję, że nam mamusiek rozpakowanych przybędzie... A tu <dupa> blada... Coś się Maluszkom nie śpieszy jak widać hah co do tej zmiany godziny to przyjaciel mojego Tżta niezły numer wykręcil nam rano miał do pracy na 6,a że wiedział,że czas cofaja to wieczorem przezornie przestawił zegarek o godzinę do tyłu i poszedł spać spokojnie. tylko,że zapomniał,że w telefonie ma włączona opcje automatycznej zmiany czasu. Więc zegarek cofnął się jeszcze o godzinę także o godz 6:15 dzwoni do nas z glupim pytaniem: "która u was jest?" Tz myślał,że on przez sen dzwoni wiec wkurzony trochę był. Ale jak koleś zaczął opowiadać to wszystko to mało sie nie poryczałam ze smiechu. ale ja też bylam aparatka,bo też początkowo zrobiłam to co on wieczorem (a tez mam włączoną tą opcje) i Tż też by zaspał (bo miał dziś na 10) przeze mnie. Całe szczęscie,że zegarek w kuchni trzeba ręcznie przesunąć,bo dzięki niemu rozwialiśmy wszelkie wątpliwości nawet internetowej zegarynce nie wierzyliśmy Koniec końców wszystko się dobrze skończyło.Tz nie zaspał a tamten wytłumaczył w robocie swoje spóźnienie i nie dostał dyscypinarki swoja drogą ciekawe co wymyśli na wiosnę aż mnie ciarki po plecach przechodzą jak pomyślę,że od wiosny będę z tym wariatem mieszkać
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Zacpana wielkie gratulacje, az mi sie lezka w oku zakrecila
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-30 o 12:48 |
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
niby takie nic, a zarazem takie wielkie przeżycie szkoda, że tż jeszcze tego nie może poczuć |
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
to akurat jeszcze moze potrwac zanim poczuje, ale potem jak juz brzuch bedzie falowal na kazda strone, to dopiero bedzie mial mine
|
|
|
|
#2136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
szczerze mówiąc wątpie
Cytat:
gratulacje Cytat:
nie mogę nic znaleźć odnośnie majeranku, ciąży i porodu
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
ZacpanaRapem uuu to chyba jednak nie pomogę, bo nic nie kojarzę takiego
musisz chyba w internet kuknąć
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecie jakieś dzisiaj spokojniejsze ufff
można odpocząć a co u Was? leniuchujecie?
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
Leniuchujemy
![]() Dostałam przed chwila z łokcia, albo z główki od małej ;P Trzymałam rękę na brzuchu i nagle poczułam takie wybrzuszenie , ciekawe co to
|
|
|
|
#2140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zresztą odpuszczę sobie w końcu weekend jest ![]() Cytat:
leniuchujemy ale już to leniuchowanie mi bokiem wychodzi. Zaczyna mi się nudzić, ale robić nic też mi się nie chce Jutro od rana na szczęście od rana na cmentarz, to przynajmniej się czymś zajmę..i chcę mi się jeść, ale nie wiem sama co bym chciała |
|||
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
no kazdy w szoku jest!
u mnie dopiero za 2 tyg ![]() chcesz troche? pokazuja? to pewnie zaraz rodzinka meza bedzie do nas pisac ![]() no mozna balwany lepic ![]() zapraszam ![]() Cytat:
![]() ale super ![]() A u nas zima na calego .. nie mamy pradu od wczoraj .. w domu zimno jak nie wiem , cieplej wody tez brak jakas masakra .. pelno drzew pomalanych na ulicy lezy sasiadowi jedno spadlo na auto ... no i kable tez pourywalo ... ciekawe kiedy wroci prad .. ja jutro mam wizyte mam nadzieje ze nie odwolaja ...
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj przypomnielismy sobie stare czasy i cale popoludnie gralismy w monopol
(oczywiscie ogralam tzta, na co stwierdzil, ze nas jest dwoje i to nie fair )potem bylismy w kosciele, a teraz wciagam salatke i czekam na must be the music ![]() zabciu mam nadzieje, ze sie szybko z tym pradem uporaja
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
ja też oglądam ten program
![]() A tak to jakoś nudno, po za tym że zmęczona po tym weekendzie na uczelni.
|
#2146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak brzuszek? rośnie? ![]() Cytat:
też jesteśmy ciekawe, także od razu się pochwal
|
||
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
tak, zaczął powoli się powiększać, jutro zrobię fotkę i wrzucę
|
#2148 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
oj oby Ci nie odwołali Cytat:
gdzieś w kartonach mamy schowany Eurobiznes od razu jak wrócisz, loguj się na forum i zdawaj relacje yeah czekamy na fotki ja przed chwilą wróciłam z 3godzinnego maratonu po sklepach z mamą i siostrą nogi mi odpadają, brzuch trochę ciągnie, a Oliwka prawie w ogóle się nie rusza... jakiegoś niedzielnego lenia ma
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
agnes to wyciagaj pudlo i gon tzta, to moze byc ostatnia okazja na dlugo
![]() wczoraj sie jak na swieta poczulam: monopol, salatka jarzynowa i mandarynki ![]() jak wroce to oczywiscie od razu zajrze, najgorzej, ze ten wozek ma byc dzisiaj i musze kogos z sasiadow zmolestowac, zeby przetrzymali, jesli mnie akurat nie bedzie
|
|
|
|
#2150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mmmm mandarynki muffinko - jak wizyta? ![]()
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
A tu co taka cisza?
![]() zmaltretowalam sasiadke, ale na szczescie kuriera jeszcze nie bylo, siedze i czekam, mam nadzieje, ze sie dzisiaj pojawi ![]() no a teraz sprawozdanie wyniki mam w normie, przytylam tylko 0,5kg od 12.10, na tego drozdzaka dostalam Gynazol, niestety nie ma w aptece i musze czekac do wieczora, troche drogi jak na jednorazowa dawke, no ale trudno, lepiej to niz malego zarazic. Powiedzialam, ze czuje nacis na szyjke i poszlismy na usg, czy maly sie nie przekrecil, ale lezy glowka w dol, wymiary na rowny 39tc, wody czyste i nawet w miare ilosc, lozysko juz sie troche postarzalo: IIst, mlody fika sobie radosnie i akurat zabieral sie do robienia siku najwazniejsze: nie powinien miec 4 kg, co mnie cieszy, bo w rodzinie to norma![]() i w sumie to tyle, z tymi skurczami moge jeszcze pochodzic i prawdopodobnie urodze po terminie no i mam isc jutro czy pojutrze na ktg i tyle, po porodzie mam przyjsc pochwalic sie synkiem no to sie rozpisalam ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- http://wiadomosci.onet.pl/fotoreport...rtaz-maly.html ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- wozek przywiezli rozlozylabym go chetnie, ale tz sie obrazi
|
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę nie powiedział Ci ile Filipek waży dokładnie? za to Ty mało przybrałaś na wadze, super! ![]() muffinko mi też lekarz przepisał gynazol jak miałam jakąś infekcje. świetny lek! fakt,że drogi, ale po 10 minutach wszystko przechodzi. nic nie swędzi, nic nie piecze, także warto wspominał coś o szyjce? czy jest skrócona, czy nie? bo ja chodzę od 5.października z rozwarciem, krótką szyjką, a ciągle nie rodzę idziesz jutro na KTG? ja uwielbiam to badanie czytałam ten reportaż ![]() pochwal się wózkiem, złóż i zrób zdjecie ja bym nie wytrzymała do powrotu Tża
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
o to czekamy
![]() kiedy wizyta? ![]() mandarynki ![]() ![]() zapomniałam ich kupić Cytat:
![]() na czym polega to ktg? przepraszam za głupie pytanie od razu ![]() kupowałam z rodzicami dzisiaj kwiaty i znicze.. ale ludzi wszędzie.. a niektórzy jak bydło.. wrrr widziałam ślicznego półrocznego malucha w sklepie dzisiaj, tak fajnie cieszył mordkę |
|
|
|
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak byłam na zakupach w Biedronce, to myślałam,że ludzie mnie zadepczą!
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
Zacpana Rapem to monitorowanie serca dziecka + do tego wykrywa skurcze. Nie można wiedzieć wszystkiego od razu
nie ma głupich pytań Muffinka o ja bym nie wytrzymała ale gdyby to na mnie ktoś nie poczekał to też bym się wkurzyła Dobrze że z mały jest ok. jak mu tam dobrze to niech posiedzi chociaż wiem że to wkurzające ale korzystaj dopóki możesz.Agnes, a jak tam? a ja jestem jakaś taka nie ogarnięta niby mi się coś chce ale mi się nie chce ;< we wtorek 8 idziemy do lekarza.. juz mi się nie chce lecieć taki kawał no ale jak mus to mus.;x
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm... Brzuch w ciągu dnia i nocy twardnieje częściej niż ostatnio, śluz ciągle jest wodnisty i koloru białego, żadnych bóli pachwin i jak przy @, czasem czuję tuż nad samą kością łonową jakby Oliwka próbowała się wkręcić gdzieś główką i czuję takie kłucie jakby ktoś mnie kuł igłą...nie wiem co to może znaczyć?
ja już mam jakąś schize... boję się,że coś się może dziać, a ja tego nie zauważę, albo nie odczuje. koleżanka zaproponowała mi ktg i badania w szpitalu, bo tam pracuję jej mama, ale ja wiem,że jak pójdę, to mnie zostawią poczekam do środy, a jak się nic nie ruszy, to pójdę wtedy do szpitala.
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-10-31 o 15:29 |
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szyjki nie badal ale jak bede w szpitalu to i tak zajrza wiec juz nie naciskalam jak bede sie jutro sie nudzic (bo tz pracuje) to sie przejde na te ktg, mam tylko nadzieje, ze mnie nie pogonia, bo swieto i nikomu sie nie chce![]() Sprzet niestety nie pokazuje wagi, wiec zyje w niepewnosci, ale na kolosa nie wyglada, bo pytalam, wiec sie juz nie boje, ze 4 kilo bedzie mial ![]() Dzieki za gratulacje agnes ja tez mam takie klucia w szyjce i bole miesiaczkowe, mowie do mamuski, ze wszystko boli, az sie zginam, a ginek na to, ze jeszcze nie to, to skad mam wiedziec kiedy beda ''te'' bole, to mi powiedziala tyle, ze tego sie nie da nie zauwazyc to sie dowiedzialam![]() wozek zlozylam bo karton stal w przejsciu i mnie wkurzal, znalazlam w srodku puchate skarpetki dla siebie i tzta i termometr taki wypasiony dla mlodegopowiem wam, ze montaz gondolki i fotelika to kwestia sekund, ale ile sie zmordowalam ze spacerowka i kolami to bajka ![]() no ale oto wyniki: Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-31 o 16:26 |
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsze bylo, jak pielegniarka wpisuje mi wage w karte i z taka dezaprobata: ''Pani to sie chyba bardzo oszczedza, ze tak malo przytyla'' a ja sobie mysle o tej torbie krowek, ktore wciagnelam na noc
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też się męczyłam ze spacerówką TŻ chyba się nie obrazi, co? może się ucieszy,że już wszystko ładnie złożyłaś i że czekałaś na Niego z taką niespodzianką ![]() no to kochana ciesz się,że u Ciebie przebiega bezobjawowo... ja to miałam masakrę! nie mogłam chodzic, siedzieć, leżeć bo wszystko piekło i swędziało no to może na ktg idź w środę? te baby na pewno nie będą jutro miłe... dobrze,że Filipek nie będzie aż taki duży może łatwiej Ci się będzie rodzić dzięki temu moja koleżanka jak rodziła dziewczynkę 4,6kg to się nieźle namęczyła....te bóle dorwały mnie po obiedzie... leżę, brzuch twardnieje, kuje w dole i po chwili przechodzi moja mama też mi powiedziała,że na pewno się zorientuje,że to "te"skurcze Cytat:
mmmm też bym zjadła krówki
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, no troche byl zawiedziony, ale dostal termometr do rozpracowania na pocieszenie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.

także o godz 6:15 dzwoni do nas z glupim pytaniem: "która u was jest?" Tz myślał,że on przez sen dzwoni wiec wkurzony trochę był. Ale jak koleś zaczął opowiadać to wszystko to mało sie nie poryczałam ze smiechu. ale ja też bylam aparatka,bo też początkowo zrobiłam to co on wieczorem (a tez mam włączoną tą opcje) i Tż też by zaspał (bo miał dziś na 10) przeze mnie. Całe szczęscie,że zegarek w kuchni trzeba ręcznie przesunąć,bo dzięki niemu rozwialiśmy wszelkie wątpliwości
aż mnie ciarki po plecach przechodzą jak pomyślę,że od wiosny będę z tym wariatem mieszkać

szkoda, że tż jeszcze tego nie może poczuć 

nie mogę nic znaleźć odnośnie majeranku, ciąży i porodu
musisz chyba w internet kuknąć 

na sankach mozna pojezdzic

no i mam isc jutro czy pojutrze na ktg i tyle, po porodzie mam przyjsc pochwalic sie synkiem
za wizytę