|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.X
Cytat:
. Pociąg mi się spodobał zwłaszcza . Ja też bym chciała krótkie oczepiny i takie angażujące wszystkich gości
|
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję sytuacji ja bym na Twoim miejscu dokładnie przeczytała umowę i poszukała zapisów dotyczących platności za suknię. Np ja u siebie mam zapisane że resztę muszę wpłacić w dniu pierwszej przymiarki i ten dzień też mam zapisany w umowię. Choć z drugiej strony ja mam suknię szytą
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
PoKaPoKa .... bardzo współczuję, ja mam zakupioną suknię z wyprzedaży na 07.2012, mam nadzieję, że mój salon takiego numeru nie wywinie
długo mnie tu nie było dużo się zmieniło, choć u mnie w sprawach ślubno weselnych za dużo się nie posunęło...( czyli jest kościół i sala, no i suknia) ostatnio byłam na ślube/weselu kuzyna i kilka spostrzeżeń: ślub był na godz.15 - chyba ciut za wcześniej, bardzo się dłużyło do północy i potem ksiądz - raczej nie ma się na to wpływu - w kazaniu zaczął nawiązywać do ostatnich wyborów parlamentarnych i osób jakie dostały się do sejmu (trans itd.), hmmm to chyba nie temat na mszę ślubną oczepiny - taniec na rurze, czyli jednym z panów, hmmmm niech już każda oceni czy chce mieć taką zabawę u siebie.Aczkolwiek zespół dobry, fajnie zabawiali za stołami, jak się zamówiło piosenkę to zawsze zagrali lokal - niby fajny, ale ciepłe napoje w szklankach literatkach, tak samo czerwony barszczyk i weź się z tego napij a nie poparz ![]() i chyba tyle, na pewno chciałabym tych rzeczy/wydarzeń uniknąć u siebie ha jeszcze jedno (długo mnie nie było więc się wypiszę) czy też już nachodzą Was koszmary senne nt. ślubu wesela??moje ostatnie hity: sukienka okazała się koloru czarnego, długości w pół łydki..., ksiądz był pijany a na sali weselnej zabrakło dla Nas Młodych miejsca bo nie było winietek i nasze ktoś zajął;-D liczę, że to po prostu ostrzeżenia na co zwrócić uwagę |
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- w życiu nie chciałabym mieć takich oczepin, ani uczestniczyć w takich na czyimś ślubie, ale wszystko można ustalić z zespołem wcześniej - koszmary przedślubne też miałam ;> |
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam ślubne koszmary ale szczerze było to w okresie największego zalatwiania do tej pory czyli wybór sali jeżdzenie oglądanie, potem zespół fotograf kościół suknia i tak do czerwca miewałam je często teraz pewnie wrócą około maja
|
|
#1056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczepiny okropne i tego najbardziej się bałam przy wybieraniu zespołu, na szczęście wszystko można ustalić z zespołem. Koszmary też miałam i to już od dawna- 2 razy śniło mi się, że suknia była nie taka jak chciałam, i orientowałam się że coś jest nie tak zaraz przed wyjściem z domu( ah ten refleks;-)) A trzeci koszmar był najgorszy- stoję pod swoją szkołą podstawową gdzie miał się odbyć ślub(?!), orientuję się że to nie ta suknia ( była różowa!), dzwonię do rodziców że tragedia z suknią tu zaraz ślub a oni mówią że już jadą a są 200km dalej. Później przypominam sobie że zapomniałam rano pójść do fryzjera ( do którego byłam zapisana 1,5roku wcześniej- to akurat prawda bo juz dawno się zapisałam) i jestem bez makijażu. Notabene kilka tygodni później po tym śnie rzeczywiście zapomniałam że byłam umówiona do tego samego fryzjera i przepadła mi wizyta?! Edytowane przez pchla_szachrajka87 Czas edycji: 2011-10-30 o 23:13 |
|
|
|
|
#1057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się śniło, że budzę się w dzień przed ślubem i uświadamiam sobie, że nic nie jest gotowe, pozamawiane itp...A wszyscy dookoła zamiast mi pomóc mówią żebym się wyluzowała Założę się, że facetom nie śnią się takie rzeczy
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Po waszych komentarzach boję się jeszcze bardziej
obniżyli mi o 200zł kwotę do zapłaty ale to całe g., że tak powiem
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Przyczajenie
|
A ja bym sukienkę odebrała i nie robiła problemów
co za różnica gdzie wisi, moja była u mnie w domu ponad pół roku przed ślubem.
|
|
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
PokaPoKa, to rzeczywiście przykra sytuacja ale może jednak nie maja zamiaru wywinąć Ci żadnego numeru i wszystko będzie dobrze
. Zobacz na umowie czy masz napisaną konkretną datę odbioru sukni, bo jeśli nie ty chyba jednak mogą Cię tak załatwić...Co do koszmarów ślubnych, to która ich nie ma . Ja się zawsze szykuję wszędzie na ostatnią chwilę i też mi się śniło że zapomniałam że to dzisiaj jest mój ślub i się zorientowałam o 14 że jestem nieuczesana, nieumalowana itp . A robiłam ostatnio zaproszenie i stąd się to wzięło- chcemy żeby wszystko wyszło jak najlepiej, najczęściej same (czy któraś z Was ma takie szczęście że TŻ nie odpowiada na prawie wszystko "jak uważasz" albo "a to potrzebne"- jeśli tak to szczęściara A mam jeszcze pytanie, zwłaszcza do tych dziewcząt które siedzą w Wawie- nie wiecie gdzie mogą być fajne komisy w warszawie? Zależy mi na sukni firmowej, typu san patrick, villais albo cymbeline( z tych mi się spodobało kilka modeli) ale są nieziemsko drogie i pomyślałam że może uda mi się kupić taką używaną . W lublinie to raczej wątpię ale w Warszawi komisy ponoć są oblepione pięknymi sukniami |
|
|
|
#1062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czasami mam koszmary nocne, ale nie biorę ich za bardzo do siebie..
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu raczej problemem jest kwestia wpłaty pieniędzy których koleżanka aktualnie nie ma a nie tego że suknia będzie w domu bo to już mniejszy problem
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, wez z dnia na dzień skombinuj tyle pieniędzy..
Ja też miałabym z tym teraz problem |
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko moim zdaniem planując wesele ma się jakiś zapas gotówki. Nie chcę odnosić tego personalnie do nikogo, ale jeżeli teraz nie ma się żadnych oszczędności, to nie wiem jak ktoś planuje zapłacić za wesele kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy.
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadza się z tym, że trzeba mieć zapas jakichś pieniędzy, ale ja np mam pieniądze na razie na lokacie, która kończy mi się w lutym i wcześniej nie mogę wyjąć tych pieniędzy, więc jak umawiam się z kimś, że resztę pieniędzy dopłacę przy przymiarce albo odebraniu sukni to mógłby być kłopot żeby z dnia na dzień skombinować większą sumę
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, Ty sobie to wszystko zaplanujesz po kolei a z dnia na dzień musisz to zmieniać
|
|
|
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
Mi wesele robią rodzice, a za suknię sobie sama płacę, a gotówki nawet nie ma skąd odłożyć bo pensja marna, studia na głowie i aparat na zęby założyłam, a to są naprawdę duże koszta, chciałam odkładać co miesiąc i wtedy by się do sierpnia uzbierało a tak nie mam wyjścia i muszę pożyczyć a suknia będzie wisiała i czekała na pierwsze przymiarki
najbardziej tego się nie mogę doczekać dziewczyny idziecie na targi?
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na targi chyba nie pójdę.. Siostra mi powiedziała, że tam są sami najdrożsi wystawcy (bo zwykłych nie stać, żeby się tam pojawili).. Także nie wiem czy będę sobie tym głowę zawracała.. Czy Wy też w pracy dziś siedzicie? ![]() Dziewczyny mam problem.. Mamy wybranych parę zespołów i pustkę w głowie... Ogólnie chodzi nam i taki zespół, który będzie grał na żywo - to podstawa - gitara, perkusja i fajny wokal.. żeby miał repertuar taki zwykły jak i z pazurem - rock wskazany.. No i tak: - www.redcombo.pl - podobno są nieźli, są z Radomia i swoje kosztują (4500); - walter-band.pl - też mi się podobają.. mają mało demówek na stronie.. Liczą sobie 4100 za jeden dzień wesela.. - chillicopter.pl - liczą sobie 3800 i są chyba sympatyczni, chociaż repertuar nie powala... ![]() - geminimusic.pl - zespół, który najbardziej mnie porusza.. w sensie, że jak na nich patrzę to mi się chce tańczyć.. jest jeden problem.. Można dodać do nich perkusję (co chcemy) ale na filmikach nigdzie z nią nie występują... HELP! |
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się męczę w pracy, a do roboty bardzo nic nie ma ale jeszcze tylko ponad pół godziny
![]() A co do zespołów to niestety nie mogę pomóc.. |
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też nuuuudy.. ![]() Szkoda, że nie możesz mi pomóc.. Normalnie już po nocach mi się te zespoły śnią
|
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Była może któraś z Was w salonie sukien Mona Lisa? To jest chyba drugi sklep tego właściciela co ma Reginę (też na Głębokiej). Polecacie?
|
|
|
|
#1079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do 18 dzisiaj "kibluję" a co do zespołów - wiem, że ciężko o taki jaki sobie wymarzyłaś, ja akurat gdybym miała brać zespół tez chciałabym jakiś w tym stylu. Półtora roku temu kumpelka też takiego szukała i wtedy to już w ogóle nie było w czym wybierać - wszyscy albo zajęci od dawna albo chcieli jakieś bajońskie sumy... Ale teraz chyba więcej jest zespołów "z pazurkiem" bo i gusta się zmieniają - mało kto już zadowala się grajkami-amatorami z sąsiedztwa, którzy tylko disco polo potrafią zagrać... Więc myślę, że i Tobie uda się coś znaleźć. Wytrwałości!
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz są różne sytuacje i nie zawsze ma się taką kasę np koleżance rodzice płacą za wesele więc nie dziwie się jej ze tej kasy nie ma. Ja jestem w tej samej sytuacji i na dzień dzisiejszy też bym nie miała kasy na zapłatę za suknię do maja nazbieram ale to jeszcze kupa czasu a nie że np w miesiąc mam resztę dostarczyć
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

. Pociąg mi się spodobał zwłaszcza
. Ja też bym chciała krótkie oczepiny i takie angażujące wszystkich gości 
w dodatku sukienkę mam zabrać bo nie może u nich być, a dopiero w lipcu na przymiarki 

obniżyli mi o 200zł kwotę do zapłaty ale to całe g., że tak powiem

. Zobacz na umowie czy masz napisaną konkretną datę odbioru sukni, bo jeśli nie ty chyba jednak mogą Cię tak załatwić...
. Ja się zawsze szykuję wszędzie na ostatnią chwilę i też mi się śniło że zapomniałam że to dzisiaj jest mój ślub i się zorientowałam o 14 że jestem nieuczesana, nieumalowana itp