|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Witam wieczornie
![]() Mały już śpi, mężuś kima obok więc na chwilę też jestem ![]() Moje dzieciątko wyjątkowo dzielnie zniosło zmianę czasu ![]() ![]() No i zaczęliśmy wprowadzać zmianę mleka. Zrobimy to powoli, bo mamy jeszcze całą puszkę bebilonu comfort, więc będę parę dni dodawać jedną miarkę hippa, później dwie i tak dalej aż do wykończenia puszki ![]() ![]() ![]() Kupiliśmy też prezent na roczek dla synka kuzynki ![]() ![]()
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
6+ gdzie tam, uważam że to piłeczka adaje sie dla dziecia ktory nawet jeszcze nie chwyta zeby sobie na niej zaczal trenować. Aurat ta z filmiku jest dodatkowo z grzechotkami, myls e ze ta zwykła wystarczy, choc dzis zamówiłam też ta z kuleczkami ![]() W tym sklepie, jest taka malutka piłka, ale kosztuje tylko 14 zł i 30 listopaa maja darmowa przesyłke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Kochane mam pytanie ,chce wiedzieć tak na przyszłość.
Jeżeli przejdę na MM to z dnia na dzień przejść czy jeżeli będe miała możliwość wprowadzać je stopniowo, teraz pytanie co to znaczy stopniowo? Teraz przy jedzeniu po kąpieli płacz i zgrzytanie zębów, odmrażam w razie czego moje mleko, bo jak ma się denerwować w nocy to dziękuje, wybudzi się i nie będzie spania, choć wykminiłam, że jak je i się zaczyna denerwować dać jej na chwilę smoka i zaraz ponownie pierś, wtedy je spokojniej. Mam nadzieję, że mleka mi nie zabraknei ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Carmela w jakim sklepie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Ranyyy ale tego posta wyżej napisałam jak duren jakiś
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- TU: http://www.tublu.pl/ Zobacz jakie oni tam cuda maja, ceny kosmiczne, ale gadzety nie z tej ziemi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |||||
Zadomowienie
|
bry wieczor
nie pisalam o kciukach ja gapa - ale myslalam dzisiaj o Was dziewczyny chrzczace - Baboniku, Wodaquo, Patiku ![]() gratuluje rowniez skonczonych tygodni i miesiecy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja zawsze mam megaubaw jak Blana sie tak obrobi - stoje nad nia zbaraniala i zastanawiam sie od ktorej strony zaczac babrac sie w tej kupie ![]() Cytat:
![]() dziekuje ![]() co do kupy to ja zawsze powtarzam - REGULARNE WYPROZNIENIE PODSTAWA DOBREGO SAMOPOCZUCIA ![]() tez uwielbiam namietnie salatke warzyna - moglabym jesc codziennie ![]() my tez, ale jakos mnie to nie cieszy. Chcialabym miec duza rodzine i spedzac Swieta w duzym gronie, a tu mam tylko mame i brata.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() U nas dzień pełen atrakcji, bo spędziliśmy go na działce u rodziny. Przyjechał tez mój brat cioteczny (zresztą będzie on chrzestnym Tymcia, o co go właśnie dziś poprosiliśmy ![]() ![]() Tymek był fajny - spokojny, pogodny i dużo spał ![]() ![]() Cytat:
![]() Ad. 1. Wiem, wiem, wiem!!! Przyjedźcie do nas!!! ![]() ![]() Ad.2. Mam to samo ![]() Ad. 3. Ja kąpię w Musteli Bebe. Wcześniej w niebieskim Babydream, ale zapach mnie drażnił. ![]() ![]() Cytat:
![]() I sto lat dla tżta ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale piłkę kupuję, już postanowione ![]() A Ty Carmelko, chwal się zawsze fajnymi rzeczami, które znajdujesz dla małej, bo już się nauczyłam, że warto po Tobie papugować ![]()
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się nocna porą ![]() Co do wagi, diety itp. to ostro wziełam sie za siebie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Z niecierpliwością czekam na relacje po chrzcinach. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-10-30 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze coś fajnego, ale to na później PAPUTKI ![]() http://www.mamazen.pl/category/paputki-dla-dzieci Mamy dzieci raczkujących/chodzących zachwalaja bardzo mocno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz nie mogę się zdecydować na tę piłeczkę ![]() ![]()
![]() |
#2950 |
Wtajemniczenie
|
ten przyciemniacz wyglada jak jakis namiot żołnierski albo harcerski
![]() http://www.tublu.pl/Pomyslowy_Dobrom..._lozeczka.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w nocy i tak ciemno więc po co ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Wtajemniczenie
|
ok dziewczynki idę spać, do jutra, kolorowych snów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Rozeznanie
|
aania_20 wydaje mi sie ze dla tak małego dziecka to jest za duzo te 2,5ml (ale nie jestem lekarzem i to tylko moje zdanie!)tymbardziej ze mowisz ze miał Adaś morfologie w granicach dolnych. Moja pediatra przepisala nam tylko 1ml a miała moja Mała poniżej dolnej granicy morfologie ( po 2 m-cach jest bardzo dobra morfologia wrecz super jak okreslila to moja pediatra
![]() ![]() ![]() iustyna1 brawa za 4 m-ce ![]() A u nas wszystko wporzadku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-30 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak poza tym to dzień dobry. nie mam czasu na odpisywanie, ale podczytuję namiętnie. wczoraj wizyta w Ikei, którą Emil przespał i teraz tez sobie smacznie śpi. ufff.. Żanetko, mam aparat Nikon i zrobiłam transfer zdjęc na kompa, czy mogę je jakoś wrzucic na aparat z powrotem, bo chcę zrobic kilka czarno-białych i nie wiem jak to zrobic, bez użycia aparatu? U nas chyba kolejny skok, no cóż życie, ale Emil umie nowe dźwięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Przede wszystkim dziękuję wszystkim za kciuki! Patik, Babonik, JustPi, Brunetka, Dziubek, Agadus, Żaneta, Madziulka, Lilkaa, Sygine, Natka, Aga, Iustyna, Brumek, Aania, Jacieee, Telik, Marina, Meszsares. Oliweczka (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam), Wasze dłonie cuda sprawiają! Zosia pięknie przeszła chrzest, właściwie całą mszę spała, nawet na polewanie głowy się nie ocknęła ![]() Później więcej napiszę, bo nie chcę jej klawiaturą budzić ![]() Lilka, jakie foty!!!! ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
10 napewno wystarczy, 15 jest naprawde dużżża, a jak dla niemowilaka to wrecz ogromna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
My te paputki też napewno zakupimy. Widziałam je juz dawno na chustowym forum, barzo fajne mi się wydają
![]() Agata żyje jeszcze czasem letnim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() edit: już dojrzałam w klubie ![]() ![]() A my dospaliśmy do 7.00, z jedną tylko pobudką w nocy ![]() Teraz się zbieram z TŻem do Krakowa, ma wolny dzień więc przedłużony weekend spędzamy razem ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-10-31 o 06:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Wtajemniczenie
|
witam
u nas noc ok, Nati w łóżeczku oglada karuzele, Oli po śniadanku i ogląda bajeczki, a ja dopiero jem i Was podczytuje, ciekawa jestem jak tam Patik i wrażenia chrzsinowe ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Wtajemniczenie
|
Witojcie Drogie Mamuśki
![]() Pierwsza nocka w łóżeczku zakończyła się ... kapitulacją mamusi. Już przed północą moje Dziecię zaczęło wyć na jedzenie (ostatnio jadł o tej porze jak miał miesiąc ![]() ![]() Przecież jakby on w łóżeczku spał to ja od 4 byłabym na nogach. Czemu moje Dziecię zamiast coraz dłużej to śpi coraz krócej ? ![]() Dziś mam zamiar uśpić go w łóżeczku, po pierwszym jedzeniu też odłożyć do łóżeczka i najwyżej nad ranem wezmę go do siebie...
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A karuzela wygląda jak nówka nieśmigana więc nie ma czego żałować ![]() Dzięki za odp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Wtajemniczenie
|
jacieeeee musisz cos z tym zrobić, bo im dziecko starsze, tym będzie Ci trudniej, najlepiej jakbys na poczatek potrenowała w dzień, bo w nocy to możesz nie spać, i się tylko zdenerwujesz, a co do snu to moja Nati w dzień prawie nie śpi, no chyba że na dworze, a jak już w domu uśnie to pół godzinyi koniec
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 | |
Zakorzenienie
|
U mnie sam wypuszcza pierś albo jak zaśnie to mu "pomagam" wypuścić.
I ostatnio Radek też ciągnie z dwóch. Cytat:
![]() Ja kąpię w Oiltatum. W aptece za 500ml u nas 64zł a na allegro 500ml za 48/49zł (jakby któraś chciała wiedzieć) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do przyzwyczajania to wiem z doswiadczenia(starsza corka) ze dziecko szybko sie przyzwyczaja przep.pisane jedna reka ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- ja w aptece dałam 45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My kąpiemy w emolium. Jest super wydajne i Domkowi odpowiada. Raz kupiłam olian bo jest tańszy, ale jest duuużo mniej wydajny i się jednak nie opłaca.
![]() |
#2967 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas też płacz, ciężko Małego uspokoić, wręcz się nie da- trzeba dać cyca. Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Oj dziękuję za życzenia dla Tżta ![]() Upił się trochę, no ale wybaczam mu ![]() http://allegro.pl/plywajace-osmiorni...883799954.html dla 2letniego bratanka ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1845857751 dla tego samego bratanka ![]() Cytat:
![]() za 500ml czy 250ml? Bo u nas 250ml kosztuje 38zł....... A i jeszcze zamówiłam Małemu dwa http://allegro.pl/show_item.php?item=1876737430 bo wychodzi taniej niż w sklepie. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-10-31 o 08:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Wtajemniczenie
|
Lili za 500 ml, bez promocji
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
To ładne u nas ceny! Zła jestem bo to straszne przebitka
![]() Ja za 250ml płaciłam 36/38zł. ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Troszkę nadrobiłam ![]() Radzik siedzi sobie w leżaczku/bujaczku i cieszy buźkę. Ja idę się ubrać bo wstyd przyznać ale ja nadal w piżamie. Tż już warczy ![]() Mam nadzieję, że teraz już będę na bieżąco ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-10-31 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
BAN stały
|
Marinko i Zanko całe szczescie,ze gorączka dzieciom zeszła.
Zanko u nas tylko Krystek miał trzydniówkę ale az pojechałam do szpitala bo gorączka po Nurofenie nie spadała a wynosiła 41 stopni. Chcieli go zostawić na oddziale ale zasugerowałam trzydniówkę i pojechałam do domu. Moja diagnoza sie sprawdziła a lekarki nie wiedziały co mu jest. Po co miałam go narazać na bakterie i wirusy na oddziale? Pisałam juz to kiedyś. Nic jej nie dawaj,samo przejdzie ![]() Sygine ale fuuuura ![]() Iza ma fazę piszczenia wszystkimi tonami a jak ją naśladuje,to śmiech w głos ![]() Karolinka jak Ty pięknie jesz ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Nie wiem która godzina a o 8 obudził mnie durny kurier ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.