Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 08:54   #4021
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Oj ja też kocham, uwielbiam marudę mojego. Jak układa usta w podkówkę, smuta się, to ja się smutam razem z nim.
Wkurza mnie jak np. płacze i teściowa stara się go uspokoić, bo mam wrażenie, że on się nią męczy i najlepiej utuli mamunia.
Chyba nasze dzieci nauczyły nas cierpliwości, stąd zmiana. A chyba jednak dziecko wyczuwa zdenerwowanie, emocje i na nie reaguje.
Też mam jeszcze gorsze dni, czy chwile zniecierpliwienia, ale potem ich strasznie żałuję.
Jejku i bardzo bym chciała miec jeszcze jedno dziecko, być znowu w ciąży.
Psychiczna jestem jakaś.

Normalnie podziwiam Cię za to wiszenie na cycku, jak to znoszą Twoje brodawki, chyba są zahartowane jak stal.

Mój jest okropny, niedobry, nie śpi (i tego się trzymam, bo jak pochwalę, to jest masakra).
Jak wyspany to jest o niebo lepszy, ale dzisiaj miał dzień spania i marudził jak nie spał. Najlepiej wtulić się i spać. Ale jest tak wielki, że na rękach się nie mieści i nogi mu dyndają.
te usta w podkówke, jeju aż mi sie same ustka wykrzywiają
Mój michał nie ma tego daru uspokajania, mały u niego autentycznie płacze prawie za każdym razem a u mojej mamy nie, ona go zabawi, i dziecko spokojne, a tata no cóż

nie jesteściie psychiczne z Agą bo ja też chce nastepnego i chce jak najbardziej naturalnie
wczoraj byłam w szpitalu na chwilę u koleżanki która urodziła, Krzysia 4300, a to takie maleństwo boziu to mój ile mniejszy był, jak ja się go nie bałam wcale , piękne takie małe bezbronne bo mój to już mały terrorysta, teraz dopiero widze że 2 mc a mam już całkiem inne dziecko

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To i ja jestem psychiczna bo ostatnio nawet z tż w korkach z nudów wymyślalismy imię dla drugiego synka - bo dla dziewczynki w razie czego już mamy
Już nawet myślałam czy ciuszków nie zostawiać, tym bardziej , że wiele mi się strasznie podoba i ciężko by mi było się rozstać

A pamiętam jak w szpitalu byłam pewna że na jednym koniec
ja w szpitalu myśli miałam takie że może za 5 lat i tylko cesarka
ale zaraz po jak urodzilam, chciałam już nastepne
też miałam oddać koleżance kilka ciuszków ale mi szkoda, ciężko mi sie rozstać
dla dziewczynki imię Jagoda jest na pierwszym miejscu dla mojego męża, a dla mnie Liliana

Cytat:
Z Filipa nocny marek po mamie . U nas Franek zbuntował się i od 2 spał słabiutko, myślałam, że go trzasnę ..
te nasze chłopaki to sie chyba zgadali mój też od 2 to tylko się buntował też myślałam że wyjdę z siebie i stane obok

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:58   #4022
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Z Filipa nocny marek po mamie . U nas Franek zbuntował się i od 2 spał słabiutko, myślałam, że go trzasnę .

Cotka kupiłaś jakąś huśtawkę czy leżaczek?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Podoba mi się ta automatyczna kołyska fp, co ma Spray, ale mój Franek chyba już jest na to za wielki.
Ja kupiłam tą co planowałam. Co prawda wizażanka która do nas zajrzała powiedziała że silnie huśta, ale już nie miałam sił szukać od nowa a jaki ma spray? Kurcze co chwile pytam i pewnie juz pokazywała,ale ciężko o popamiętać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:08   #4023
anciaahk
kosmitka

Małgosia, jak patrzę, że mój Franek rozmiarowo jest w sam raz na fotelik, a wcześniej był malusi i musiał mieć wkładkę dla noworodków, to jestem w szoku. Ubrania w rozmiarze 56 i 62 są już odłożone, teraz mamy na tapecie 68 a i to niektóre body 68 są małe. Rośnie jak na drożdżach, zresztą zaraz Wam wkleję zdjęcie w leżaczku, by to porównać. I też jak widziałam dziecię 4kg to mi się wydawało malusie, już zapomniałam, że Franio taki był. I niech tak szybko nie rośnie, mama chce się nacieszyć okruszkiem.

Cotka a Ty w końcu którą wzięłaś, bo 3 rozważałaś? Fp?
Spray ma automatyczną kołyskę FP, na allegro są nieco inne, a zdjęcie na k.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 09:34   #4024
cotynato
Zakorzenienie

aaa ! fakt

Ta wybrana. Mam nadzieję,że dzisiaj poczty otwarte i ze wysle juz, bo doczekac sie nie moge...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fisher-price-hustawka-cudowna-planeta-t2066.640x480.jpg (20,6 KB, 14 załadowań)

Wymianka.
Stary 2011-10-31, 09:59   #4025
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
witam mamusie i brzuchatko

ale sie wyspałam
dzis w nocy odpusciłam karmienie cycem i maż zajmował sie mała a ja spałam jak zabita wstałam tylko raz zeby odciagnac pokarm bo juz mnie syski bolały on to ma reke do niej u niego zawsze spokojna szybko zasypia po karmieniu a u mnie ech czasami musze go budzic zeby ja ululał
u nas naprawde nie ma problemu zeby zajał sie Kamilka i widac ze to uwielbia oj bedzie córusia tatusia
czasami jak tak długo płacze to ja nie daje rady a on oaza spokoju zawsze ja uspokoi (czasami mu tego zazdroszcze)

stokrotka mała cudowna w tym stroju
pogratulowac TZ-a ...super ze lubi sie opiekowac coreczka....no i ze dal swojej kobiecie pospac...

Cytat:
Z Filipa nocny marek po mamie . U nas Franek zbuntował się i od 2 spał słabiutko, myślałam, że go trzasnę .

oj...to chyba nie pospalas....ale chyba teraz spi.....widac Ancia ze masz juz coraz wiecej czasu dla siebie i chyba Franio jest juz coraz bardziej spokojniejszy....

Mala wczoraj nie byla kapana bo jej sie godziny poprzestawialy.......cala noc ladnie przespala...ale pobudka byla juz o 7.....powitala mnie cudownym usmiechem....i ogladala misie na szafie....

mamusie karmiace mm...czy wasze maluszki tez zasypiaja przy butli?? i czy tez sie tak wyginaja przy jedzeniu...??? moja w nocy wypije rowno 90 i zasypia.... i czasami tak sie wygina i odpycha butle, po czym znowu chce jesc. Myslalam ze chce sobie odbic ale potem znowu to samo....

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
aaa ! fakt

Ta wybrana. Mam nadzieję,że dzisiaj poczty otwarte i ze wysle juz, bo doczekac sie nie moge...

tez mialam ta kupic... dobry wybor...

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-31 o 10:25
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:01   #4026
anciaahk
kosmitka

Dzięki Cotka, ona jest normalnie do 12 kg czy więcej?

Monia pospałam, bo o 3 zbudziłam TŻ i on dalej czuwał . A Franek teraz nie śpi, nie śpi od rana, ale nie płacze. Leży to na przewijaku, to w bujaczku. Ale za to Twoja niunia jak pięknie pospała.

U nas jeszcze nie było całej nocy przespanej, pobudki są co 2h.

W dzień już Franek je co 2,5, nawet czasem co 3h, ale nocą jest bezlitosny dla biednej starej matki.

Stary 2011-10-31, 10:05   #4027
BordAna
Zadomowienie

heeej
Wasze dzieci nie śpią od 2giej?
mój brzdąc obudził się o 4tej na karmienie i nici już z dalszego spania bo ON się wyspał...
ejj.. ja też chciałabym jeszcze jedno dziecko
a jeszcze tak niedawno w szpitalu, po cc mowilam do tż że to pierwsze i ostatnie dziecko
no nic... szkoda że muszę tyle czasu odczekać...

wpakowałam małego w wózek bo nie mam siły już go na rękach nosić. Wozek postawiłam niedaleko kwiata (Leosia bardzo interesują rośliny ) i widzę że mały uciął sobie pogawędkę z rosliną - coś jej tłumaczy pewnie bo wymachuje rekoma i woła "eeeł" i "aaaa"
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:11   #4028
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Monia pospałam, bo o 3 zbudziłam TŻ i on dalej czuwał . A Franek teraz nie śpi, nie śpi od rana, ale nie płacze. Leży to na przewijaku, to w bujaczku. Ale za to Twoja niunia jak pięknie pospała.

W dzień już Franek je co 2,5, nawet czasem co 3h, ale nocą jest bezlitosny dla biednej starej matki.

Ancia zle sie wyrazilam bo mala sie zawsze budzi na karmienie.....ale potem blyskawicznie usypia...czasami budzi sie max 2 razy......ale i tak sie wyspypiam...o dziwo....
Moja przez pare dni jadla co 3 h....a teraz znowu co 2 h......za to wczoraj pobila rekord i w ciagu calej doby zjadla 825 ml....
Stary 2011-10-31, 10:12   #4029
BordAna
Zadomowienie

[QUOTE=MoniaZ82;30239445]

mamusie karmiace mm...czy wasze maluszki tez zasypiaja przy butli?? i czy tez sie tak wyginaja przy jedzeniu...??? moja w nocy wypije rowno 90 i zasypia.... i czasami tak sie wygina i odpycha butle, po czym znowu chce jesc. Myslalam ze chce sobie odbic ale potem znowu to samo....
/QUOTE]
u mnie Leoś też tak się napina i odpycha butlę ale tylko wtedy gdy wyciska bączki, widocznie one są dla niego ważniejsze od jedzenia. Gdy wszystkie wyjdą , może jeśc dalej
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:16   #4030
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
heeej

wpakowałam małego w wózek bo nie mam siły już go na rękach nosić. Wozek postawiłam niedaleko kwiata (Leosia bardzo interesują rośliny ) i widzę że mały uciął sobie pogawędkę z rosliną - coś jej tłumaczy pewnie bo wymachuje rekoma i woła "eeeł" i "aaaa"
fajnie ze na Twojego wozek dziala.....pewnie jakims ogrodnikiem zostanie..

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Oj..a my zaczynamy 8 tydzien,.......... z dnia na dzien widze jak Olivia sie zmienia....coraz wiecej rzeczy ja interesuje....usmiecha sie swiadomie.... inne dzwieki juz wydaje, zaczyna piszczec i jej sie to podoba bo jak sie slyszy to znowu piszczy......no i lubi sobie siedziec w lezaczku i patrzec co mamusia robi...
Stary 2011-10-31, 10:23   #4031
gerda
Zadomowienie

witajcie

myszka mi padla

my juz po chrzcinach, mała pieknie je przespała i miała podgrzewaną wodę swieconą, więc teraz powinnien z niej byc aniolek

Ancia i Małgosia gratuluję klocuszków ciekawe ile moja waży...?

Czytałam, że niektore macie juz okresy, wiec pewnie na mnie też nadejdzie niedługo pora

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ancia zle sie wyrazilam bo mala sie zawsze budzi na karmienie.....ale potem blyskawicznie usypia...czasami budzi sie max 2 razy......ale i tak sie wyspypiam...o dziwo....
Moja przez pare dni jadla co 3 h....a teraz znowu co 2 h......za to wczoraj pobila rekord i w ciagu calej doby zjadla 825 ml....
o jak ładnie zjadłazazdroszcz e

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:30   #4032
MoniaZ82
Wtajemniczenie

[QUOTE=BordAna;30239674]
Cytat:

/QUOTE]
u mnie Leoś też tak się napina i odpycha butlę ale tylko wtedy gdy wyciska bączki, widocznie one są dla niego ważniejsze od jedzenia. Gdy wszystkie wyjdą , może jeśc dalej

no moja to takie baczki puszcza ze dziwi mnie to ze z takiej malej dziurki takie glosne moga byc......a po tej zmianie mleczka baczki sa bardzo czesto...z czego sie ciesze....

Gerda super ze juz po chrzcinach.....pokaz fotki jak ubralas mala.... jesli chcesz oczywiscie...
Stary 2011-10-31, 10:41   #4033
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
[Frania zostawiam bez niepokoju tylko z moją mamą, wtedy jestem spokojna. Z męzem w sumie też - ale to testowane od początku. Z nikim innym aż tak.
Zostawał z teściową jak zmarł mój tata i jeździłam do szpitala, zakładu pogrzebowego itd, ale nie wiem, czy wtedy myślałam co się z nim dzieje, bo w ogóle chyba wtedy niewiele myślałam, byłam nieprzytomna, więc to chyba co innego.
A widzisz - wierzyłam i wiara się sprawdziła. Następnym razem będę też troszkę wierzyć w siebie, może mi to pomoże.[COLOR="Silver"]

Tylko szlag mnie trafia, że po cc trzeba rok odczekać .[COLOR="Silver"]
1. Kotuś musiałaś zostawiałaś Frania od początku z wiadomych względów (a nie z byle pierdoły jak np. zakupy) i to pewnie dało Ci ogromny spokój wewnętrzny na przyszłość. Ja póki co cały czas mogę być z Króliczkiem, nie muszę jej zostawiać, nie licząc wypadów do projektanta i wtedy spacerów z babcią.
2. A gdybyś mogła zajść w ciąże to już byś się starała?
i widzę imię Jagoda króluje, u mnie jak będzie chłopiec będzie Bartuś, a nad dziewczynką się nie zastanawiałam póki co i mam nadzieję, że nie będe musiała hiiihih

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
my juz po chrzcinach, mała pieknie je przespała i miała podgrzewaną wodę swieconą, więc teraz powinnien z niej byc aniolek
no super!! Wrzucaj zdjęcia

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-10-31 o 10:44
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 10:58   #4034
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)
widzę że mowa o drugim dziecku =) Ja miałam w planach postarać się za 1,5 roku- 2 lata, ale stwierdziłam że bym nie wytrzymała i może za 5 lat dopiero.
A mąż Mnie wczoraj zdenerwował, bo powiedział do Czarka "mamusia chce Cię skrzywdzić", wcześniej była mowa o tym że nie chce teraz drugiego dziecka. To się wkurzyłam, wygarnełam Mu wszystko i wyszłam z domu

A My wczoraj kupiliśmy taką karuzele: http://allegro.pl/karuzela-z-misiami...883873185.html i kupiliśmy też garnitur na chrzest już =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]

Edytowane przez DzastaW
Czas edycji: 2011-10-31 o 11:00
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 11:09   #4035
anciaahk
kosmitka

Gerda gratuluję chrzcin , u nas za tydzień.
BordAna -nasze chłopaki mają chyba pozostałości ciążowej bezsenności.
Aga nie wiem, kiedy bym chciała się starać, ale ten rok to jakoś długo. Chyba będę musiała ze względów finansowych odczekać 2 lata, ale i tak boję się, że kolejne starania znów tyle zajmą.

Stary 2011-10-31, 11:10   #4036
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Niby do 11,3kg i podoba mi sie ze ma husiu, wibre i melodyjki.

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
widzę że mowa o drugim dziecku =) Ja miałam w planach postarać się za 1,5 roku- 2 lata, ale stwierdziłam że bym nie wytrzymała i może za 5 lat dopiero.
A mąż Mnie wczoraj zdenerwował, bo powiedział do Czarka "mamusia chce Cię skrzywdzić", wcześniej była mowa o tym że nie chce teraz drugiego dziecka. To się wkurzyłam, wygarnełam Mu wszystko i wyszłam z domu

A My wczoraj kupiliśmy taką karuzele: http://allegro.pl/karuzela-z-misiami...883873185.html i kupiliśmy też garnitur na chrzest już =)
Tez ta mam, sliczna jest.

Pomozcie mi plizz wybrac kolor bo siedze od godziny i sie zastanawiam a tz oczywisie
'mi obojętne".

http://allegro.pl/nati-najwyzej-ocen...894592154.html

Waham się między fuego ( ale nie wiem czy nie za ponury) a brezo (nie wiem czy nie za kobiecy). Wiem smieszne dylematy,ale co zrobić

Wymianka.
Stary 2011-10-31, 11:11   #4037
anciaahk
kosmitka

Cotka oba mi się podobają, ale chyba fuego bardziej.

Stary 2011-10-31, 11:12   #4038
cotynato
Zakorzenienie

Gerda,super , ze juz po i ze tak ladnie poszło.

Wymianka.
Stary 2011-10-31, 11:13   #4039
anciaahk
kosmitka

Ja jestem szurnięta i oglądam spacerówki, zakochałam się w maclarenach, ale ta cena!

Stary 2011-10-31, 11:14   #4040
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Pomozcie mi plizz wybrac kolor bo siedze od godziny i sie zastanawiam a tz oczywisie
'mi obojętne".

http://allegro.pl/nati-najwyzej-ocen...894592154.html

Waham się między fuego ( ale nie wiem czy nie za ponury) a brezo (nie wiem czy nie za kobiecy). Wiem smieszne dylematy,ale co zrobić
Mi bardziej się podoba fuego

Stary 2011-10-31, 11:19   #4041
anciaahk
kosmitka

Cotka a te chusty to jakiś II gatunek? Bo niby jest napisane, że są pozaciągane itp?

Stary 2011-10-31, 11:21   #4042
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem szurnięta i oglądam spacerówki, zakochałam się w maclarenach, ale ta cena!
a czemu uwazasz ze jestes szurnieta??uwzasz ze jeszcze za wczesnie??
Stary 2011-10-31, 11:21   #4043
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Nie Ty jedna
Ja też cały weekend oglądałam spacerówki... już jestem prawie pewna, że kupię Maclaren quest, choć jeszcze podoba mi się Peg Perego...
Jednak niska waga jest priorytetem, muszę mieć jakąś alternatywę na wiosnę, bo mała podrośnie...a ja moją kobyłę teraz ledwo wnoszę na drugie piętro.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 11:23   #4044
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka a te chusty to jakiś II gatunek? Bo niby jest napisane, że są pozaciągane itp?
Tak, nowe bez wad niby 30zl drozej, ale czytalam,ze te wady przewanie niewidoczne wiec szkoda 30zł jak te sa ok i nie zagrazaja bezpieczenstwu. a uzywane 120-160 wiec wole to

Wymianka.
Stary 2011-10-31, 11:26   #4045
DzastaW
Zadomowienie

Muszę się troszkę wygadać... Zastanawiam się nad karmieniem mm. Mam dużo pokarmu, Czarek z chęcią je, ale Ja przy każdym karmieniu źle się czuje (mdłości, zawroty głowy i bóle głowy). Rozmawiałam o tym z ciocią (jest neurologiem) i powiedziała że to z tego powodu prawdopodobnie że mam uszkodzony nerw (choroba neurologiczna) i że jeśli Mi to bardzo przeszkadza to żebym przestała karmić piersią. A Ja nie wiem co mam zrobić, chcę karmić piersią bo mam mleko i rozczula Mnie widok Czarka przy cycku, ale zaczynam tego troszkę już nienawidzić (gdy Młody chce jeść to zaczynam się wkurzać). W dodatku Czarek od tygodnia zje sporo z cycka, zaśnie przy nim, a za jakieś parę minut budzi się i znów jest głodny (nieraz tak jest z 3 razy), a Ja za każdym razem jestem coraz bardziej wkurzona i chce Mi się płakać...
Sorki że się rozpisałam z taką sprawą, ale musiałam się wygadać

Stary 2011-10-31, 11:28   #4046
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
no i zakochałam się i ja

cotka dla mnie Brezo, ale te zielone są śliczne i będą uniwersalne

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 11:32   #4047
DzastaW
Zadomowienie

Ja wolę nie oglądać spacerówek, bo za chwilę zacznę narzekać na tą co mam =) he he

Stary 2011-10-31, 11:32   #4048
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę się troszkę wygadać... Zastanawiam się nad karmieniem mm. Mam dużo pokarmu, Czarek z chęcią je, ale Ja przy każdym karmieniu źle się czuje (mdłości, zawroty głowy i bóle głowy). Rozmawiałam o tym z ciocią (jest neurologiem) i powiedziała że to z tego powodu prawdopodobnie że mam uszkodzony nerw (choroba neurologiczna) i że jeśli Mi to bardzo przeszkadza to żebym przestała karmić piersią. A Ja nie wiem co mam zrobić, chcę karmić piersią bo mam mleko i rozczula Mnie widok Czarka przy cycku, ale zaczynam tego troszkę już nienawidzić (gdy Młody chce jeść to zaczynam się wkurzać). W dodatku Czarek od tygodnia zje sporo z cycka, zaśnie przy nim, a za jakieś parę minut budzi się i znów jest głodny (nieraz tak jest z 3 razy), a Ja za każdym razem jestem coraz bardziej wkurzona i chce Mi się płakać...
Sorki że się rozpisałam z taką sprawą, ale musiałam się wygadać
....trudna decyzja...ale chyba musisz ja podjac sama...nie napisze Ci co bedzie lepsze bo mnie tu zabija....
Moze umow sie do poradni laktacyjnej i moze tam Ci cos doradza.....trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok...
Stary 2011-10-31, 11:36   #4049
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
....trudna decyzja...ale chyba musisz ja podjac sama...nie napisze Ci co bedzie lepsze bo mnie tu zabija....
Moze umow sie do poradni laktacyjnej i moze tam Ci cos doradza.....trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok...
myślałam o tym by pójść tam, ale obawiam się że pomyśleliby że jestem złą matką, bo mam pokarm a nie chce karmić
W dodatku Moja mama uważa że trzeba karmić piersią gdy jest możliwość i mąż też mówi żebym karmiła piersią, by Czarek nie był poszkodowany

Stary 2011-10-31, 11:41   #4050
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
myślałam o tym by pójść tam, ale obawiam się że pomyśleliby że jestem złą matką, bo mam pokarm a nie chce karmić
W dodatku Moja mama uważa że trzeba karmić piersią gdy jest możliwość i mąż też mówi żebym karmiła piersią, by Czarek nie był poszkodowany

jestes dobra matka.....skoro zle sie przy tym czujesz to moze ci podpowiedza co mozesz zrobic zeby bylo lepiej.....
wiec te dzieci co sa karmione mm sa poszkodowane ??? Moja jest na mm .... nie sadze...szkoda ze TZ nie moze tego zrozumiec....ale lepiej idz do tej poradni powiedz jaki masz problem i na pewno Ci pomoga....

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

kiedy mozna sadzac dziecko??czy jesli widzimy ze dziecko jest chetne do siedzenia to mozemy je sadzac ?? czy lepiej jeszcze nie >>

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości