Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-30, 18:09   #1081
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
n
o matko zwariowali

Ninka słodka dawno jej nie wiedziałam a psiaczek taki malusi też myślałam że biszkoptowy , nie wiem dlaczego

Ja nie wywalam tyle pieniędzy na kwiaty na groby , dla mnie to bez sensu, kupuje tylko do wazony po kilka sztucznych takie kule przeważnie i tyle , zniczy tez duzo nie kupuje. W tym roku u nas też sporo podrożały kwiaty
To jest zwykłe żerowanie na ludziach , no i nie dziwię się że na słupach wywiesili ogłoszenia " akcja znicz- pożyczki chwilówki"

A mój dzisiaj sobie kozaki z kozą skojarzył , moja mama do niego ale Ci mama ładne kozaki założyła , a on " meeeeee"
Miko niezły

u nas nie kradną kwiatów, cały rok stały. A w wazonie zawsze żywe kwiaty mamy przez cały rok, nie ważne czy zima czy nie. Teściu bardzo dba, aby zawsze świeże były. my też często kupujemy. Wiosną zawsze sadzimy pelargonie w donicy i też stoją na grobie.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

ale mnie naszło, oglądam ozdoby choinkowe w tym roku będziemy mieli choinkę u siebie w pokoju. Zawsze na dole w salonie tylko była.

Libra masz jakiś fajny przepis na pierniczki? w tamtym roku miałam jakiś,ale nie dobre były

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-10-30 o 18:11
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 18:55   #1082
anakazar
Zakorzenienie

Machaj psiaki pokazałam tż i też mówi,że identyczne sąNasza też duża będzie,pewnie to samo Twój.
A Kala jaka duża i ona ma taki fajny "naburmuszony"wyraz twarzyWidać,że charakterna dziewczynka.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 18:57   #1083
lindsley
Zakorzenienie

Ana Machaj piękne Wasze dziewczynki
Cytat:
A mój dzisiaj sobie kozaki z kozą skojarzył , moja mama do niego ale Ci mama ładne kozaki założyła , a on " meeeeee"

Michaś ze zwierząt to najbardziej koko kojarzy. Nawet już zapomniał jak piesek szczeka
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Libra masz jakiś fajny przepis na pierniczki? w tamtym roku miałam jakiś,ale nie dobre były
O właśnie ja też poproszę

Masakra z tą zmianą czasu, po 16 wyszliśmy na spacer i jak wracaliśmy to już ciemno było... Jakieś odblaski muszę przy wózku przyczepić...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 19:16   #1084
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ewitka- dziś byłąm w tym outletowym ccc i kurcze za bardzo wymiarową stopę mam.. tam albo maleńkie rozmiary typu 35-36 albo duże 40 i więcej;/ na kale też nie ma 25.. najwięcej 20 jest... wszytkie 37-38-39 wykupione... a jak już były jakieś to z wadą;/
zdjęcie psiaka obłędne, jak fotomontaż

w tym CCC włąśnie takie różne odrzuty są, znaczy np. jakieś resztki z innych sklepów, stare modele itp.
I tak na dzieciowym właśnie najwięcej jest 20-21 i takie powyżej 25, 30.
A z damskich to albo tam dużo butów typu plastik fantastik i też trochę skórkowych, ładnych ale już mniej. Znaczy ja mam gust klasyczny powiedziałbym, więc różne tam sezonowe kolorowe lakierkowe cuda nie przyciągają mojego wzroku. A jeśli chodzi o nr, to ja właśnie 35-36 mam, więc choć to dobrze .
Ale cieszę się ze śniegowców które upolowałam dla lenki tam.

kalunia jak zwykle cudna i pięknie pozuje i te jej loki . Boska jest

Cytat:
:rotlf:, skojarzenie słuszne

Moja ostatnio podobnie zareagowała jak rozmawialiśmy o tym, że w jakimś tam karniszu z katalogu nie ma żabek w komplecie- "nie ma kum, kum?"

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Tż poszedł z małą do kolegi na kawe,ja wpieprzam lody,pies śpi,kot dalej obrażony i jest święty spokój.
to się nazywa życie, oł jea

psiaczek super a ninusia super łobuziak i śliczna jak zawsze

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 19:22   #1085
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Miko

A co do pierwszego pogrubionego to jakaś masakraU nas w rodzinie(odpukać)wszyscy żyją,tylko dziadkowie się wykruszają i ja ze swojej strony mam tylko na cmentarzu dziadka,a u tż babcia i dziadek i my zawsze kupujemy tylko znicze.Jakoś na kwiaty szkoda mi kasy,bo i tak za chwile zmarzną,no chyba,że sztuczne-ale to zaraz ktoś i tak ukradnieRaz kupiliśmy tż dziadkom piękne,drogie sztuczne kwiaty i dzień po byli jego rodzice u nich i kwiatów już nie było

Machaj kurcze jakie psiaki podobne!Normalnie jakbym wiedziała,że to nie mój to bym pomyślała,że mój

Byliśmy z psiakiem na spacerze i jak ona ładnie na smyczy szłaMądra po mamusi

Tż poszedł z małą do kolegi na kawe,ja wpieprzam lody,pies śpi,kot dalej obrażony i jest święty spokój.
Ja też nie kupuję ani drogich ani żywych, wydaje mi się że wystarczy że się pamięta i świeczkę zapali ,często jestem na cmentarzu u nas mam dziadka i ojca i jeszcze drugich dziadków niedaleko.
Jak widzę na sąsiednich grobach bogactwo aż kapie zniczy tyle że nie ma gdzie upchać i to jak największe i wiecie ile one później stoją - do wiosny!
A ci ludzie są od nas nie to że z daleka. To po co to komu
Labradory są bardzo mądre , u mojej teściowej jest labradorka ale taka trochę wybrakowana bo była najmniejsza z miotu i nie urosła jest taka jak połowa no i nie może mieć szczeniąt,ale wszystko rozumie franca teściowa normalnie z nią rozmawia
Cytat:
aa i bym zapomniała ana zdj z brunem!
świetnie Kala wygląda , zdjęcie z kotem i w liściach jest super,a psisko rzeczywiście wielkie, suki chyba trochę mniejsze są
Cytat:

A u nas kradną na potęgę, trzeba tak samo ja Madziwnia pisała z samego rana stawiać.
Wstawię w klubie linki do przepisów na pierniki które robiłam i polecam ,wszystkie od Dorotki
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Michaś ze zwierząt to najbardziej koko kojarzy. Nawet już zapomniał jak piesek szczeka
U nas to cały zwierzyniec na bierząco ogląda i krowy,konie ,kury, koguty, kaczki, kozy tylko świni chyba jeszcze nie widział.
A z kozakami to pewnie mu się nazwa skojarzyła
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 19:55   #1086
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wywalam tyle pieniędzy na kwiaty na groby , dla mnie to bez sensu, kupuje tylko do wazony po kilka sztucznych takie kule przeważnie i tyle , zniczy tez duzo nie kupuje. W tym roku u nas też sporo podrożały kwiaty
To jest zwykłe żerowanie na ludziach , no i nie dziwię się że na słupach wywiesili ogłoszenia " akcja znicz- pożyczki chwilówki"

Evitka przynajmniej wiadomo że będzie ładnie "r" wymawiać świetna jest

j też symbolicznie znicze kupuję, ew. kwiaty w donicy, żeby trochę postały. Dla mnie też pamięć najważniejsza

a z kozaków to się uśmiałam

Cytat:
Machaj psiaki pokazałam tż i też mówi,że identyczne sąNasza też duża będzie,pewnie to samo Twój.
A Kala jaka duża i ona ma taki fajny "naburmuszony"wyraz twarzyWidać,że charakterna dziewczynka.
piesek fajowy

a Ninka chyba do ciebie podobna z tego co pamietam twoją facjatę, bo pokazałaś się może ze dwa razy

Machaj Kala cudowna, zakochała się w jej lokach

ja wczoraj byłam z siostrą i dziewczynami u nas w galerii, co one we dwie tam wyprawiały, obie z Zośką kładły się na środku pomiędzy sklepami i udawały, że pływają Amelka to jeszcze jakaś grzeczna była, jak patrzyła co Zośka odwala to aż ją zamurowało chyba
a Zosia przemęczona i normalnie istny diabołek. Uśmiałam się do łez.
Stary 2011-10-30, 20:10   #1087
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/szoku...wiadomosc.html

zabiłabym sukę aż mi się ciśnienie podniosło
ja bym jeszcze tyvh ubiła co po pierwszym razie oddali dzieciaka matce

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
tak to już jest, że każdy swojemu lekarzowi wierzy .
Mi moja powiedziała ( i tak też stanowi ulotka), że jest to szczepionka PRZECIW ospie. Aczkolwiek wiadomo, nic nie chroni w 100%, więc jakby takowa się jednak przyplątała (wiadomo różne tam mutacje wirusów itp), to na pewno będzie przechodzić łagodniej i bez powikłań
MOże i tak jest moje informackje są z czasów gdzie była podawana jedna dawka szczpionki a nie dwie . I skoro tak lekarz powiedział znaczy że były takie przypadki .

Ana piesek piękny

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
u nas kardną... i zawsze ludzioe wożą wszytsko od 7 rano na groby a potem dopiero do oscioła się idzie... wiec my we wtorek pobudka 6.00

Uśmiałam sie z Lenki i z kozy.. hahhahahah
O matko 6 rano moja teściowa tez by pewnie z rańca pojechała , ale że my tak nie jeździmy to i ona wyjścia nie ma .

U nas znaczy w wykonaniu teściowej jest szopka , pełno zniczy , wieńców kwiatków i ogólne wariactwo . ale to nie jest tylko w to świeto . takie same ilości są na boże narodzenie , wielkanoc itp . Dla mnie przerost formy nad treścią ale co ja na to poradzę .
Ja 1go jadę na cmentarz do wawy na grób Zosi .

Cytat:
[

aniap- a powiedz mi jeszcze co do wózków... są ludzie zainteresowani tymi maritami? ja mam 3w1... tyle że biało-czarny... i nie wiem czy nie lepiej poczekać do wiosny... bo na zimę mi się wydaje nikt nie bezie chciał białego

!
Mam u siebie dwa roany i oba stoją . jeden z różem więc cięzko o fana na takiego drugi granatowo - biały . cięzko mi jest powiedzieć bo u nas to jakoś falami z tymi wózkami . jak coś jest modne to pół miasta ma taki sam np jak się trafi u nas tako jumper to sprzedaje się tego samego dnia nie raz i pół miasta ma to samo . więc nie wiem co tam u was na topie he he

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 20:15   #1088
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to cały zwierzyniec na bierząco ogląda i krowy,konie ,kury, koguty, kaczki, kozy tylko świni chyba jeszcze nie widział.
A z kozakami to pewnie mu się nazwa skojarzyła
Misiek kury ma u sąsiada- więc to najczęściej oglądane zwierzątka. Wczoraj w ogrodzie biegały innego sąsiada perliczki Świnkę, krowę, konia widział ale jakoś nie może dźwięków skojarzyć Za to pięknie mówi "idzenia" <do widzenia> jak wychodzimy ze sklepu

My co roku po zniczu dla teściowej i dziadka tz kupowaliśmy, w tym roku pierwszy raz do babci tz pojedziemy... Teść przeważnie kupuje kwiaty w doniczkach że cały (mały) grób zastawiony. Do moich dziadków w tym roku się nie wybierzemy bo kasy na podróż nie mamy a bardzo lubiłam jechać i przy okazji rodzinę poodwiedzać

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Asiulek jak tam z tą pracą i excelem?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 21:15   #1089
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Wylicytowałam kuretczke dla Michaliny na zimę!!! ja nie mam nic dla niej jeszcze..dobrze że mrozów nie ma ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1888684115.jpg (41,3 KB, 25 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 21:22   #1090
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Wylicytowałam kuretczke dla Michaliny na zimę!!! ja nie mam nic dla niej jeszcze..dobrze że mrozów nie ma ;/
bardzo ładna kurteczka

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-30, 21:26   #1091
ania p
Zakorzenienie

Fajna ta kurtka .
Ja mam nadzieję że zimy nie będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-30, 21:40   #1092
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Fajna ta kurtka .
padłam!! nadzieja matka głupich

madziwnia boska ta kurtka
Stary 2011-10-31, 08:36   #1093
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra z tą zmianą czasu, po 16 wyszliśmy na spacer i jak wracaliśmy to już ciemno było... Jakieś odblaski muszę przy wózku przyczepić...
Dziękuje

Ja to wczoraj jak wstaliśmy o 7 to mówie do tż"zobacz jak jasno już,słoneczny dzień będzie"bo zmiane czasu zakumaliśmy gdzieś o 12 chyba.
Cytat:
psiaczek super a ninusia super łobuziak i śliczna jak zawsze

Cytat:
j też symbolicznie znicze kupuję, ew. kwiaty w donicy, żeby trochę postały. Dla mnie też pamięć najważniejsza

a Ninka chyba do ciebie podobna z tego co pamietam twoją facjatę, bo pokazałaś się może ze dwa razy

.
Ta co się więcej niż dwa razy pokazała

Pewnie,że pamięc najważniejsze.Nie ważne czy się postawi znicza z 5 złotych czy kwiaty za stówe.
Cytat:
Fajna ta kurtka .

To żyjemy tą samą nadzieją

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-10-31, 08:43   #1094
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja wczoraj jezdzilam po cmentarzach, u nas zawsze ( wsensie u dziadkow) stoja dwa wielkie znicze na srodku pominka i w wazonie satakie same kwiaty sztuczne, co roku inne,co roku robia nam ladniejsze.
Rano zawsze mama z siostra jedzie z moim chrzestnym na cmentarz a po poludniu ze mną i juz pare razy sie zdarzylo,ze nie bylo po poludniu zniczy;/

Tych koreanek w donicach nie nawidze;/

Ana piesek cudo.

Nie mam na nic czasu ostatnio, robie chyba odwyk od wizazu na troszke, zagladam wieczorkami wiec czytam na biezaco.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 08:45   #1095
minka26
Wtajemniczenie

dla mnie bez sensu ta zmiana czasu, jak tam bym wolała, żeby widno było o 17 niż o 6 rano :/

Amelka mi się gila do tego ma gorączkę, do lekarza dziś lecimy bo wykurować się musi przez opuszczeniem zimowej Polski i udaniem się do gorącej Malezji
Stary 2011-10-31, 08:49   #1096
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja wczoraj w deichmannie widzialam butki na mala, ona musi miec na espres z boku a sznurowane z przodu,do tego kurtke Madziwnia podobna do tamtej co ty kupilas , tylko ja musze jej przymierzyc zeby jak buła nie wygladala.
A.Camus
Stary 2011-10-31, 09:08   #1097
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja wczoraj jezdzilam po cmentarzach, u nas zawsze ( wsensie u dziadkow) stoja dwa wielkie znicze na srodku pominka i w wazonie satakie same kwiaty sztuczne, co roku inne,co roku robia nam ladniejsze.
Rano zawsze mama z siostra jedzie z moim chrzestnym na cmentarz a po poludniu ze mną i juz pare razy sie zdarzylo,ze nie bylo po poludniu zniczy;/

Tych koreanek w donicach nie nawidze;/
jakie to są koreanki?nie mam pojęcia, albo nie wiem że to się tak nazywa

Cytat:
Dziękuje

Pewnie,że pamięc najważniejsze.Nie ważne czy się postawi znicza z 5 złotych czy kwiaty za stówe.

pewnie, że pamięć najważniejsza. Ale ja uważam, że raz w roku mogę kupić takie kwiaty. U babci tż też zawsze się znicze palą i stoją kwiaty. U nas nie zdarzyło się jeszcze, żeby chociaż jeden znicz się nie palił. My u teściowej jesteśmy przynajmniej 3 razy w tyg. Tż jak jeździ na działkę to codziennie jest u mamy. Na 5 minut ale musi wejść.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Darusia już wiem co to za kwiaty, na necie sprawdziłam.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Machaj Kalinka przeurocza

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-31, 09:33   #1098
libra777
Zakorzenienie

Dla mnie też ta zmiana czasu bez sensu jest kompletnie tylko dzieciom mieszają, mój Miko wczoraj ledwo dotrwał do 20 bo zwykle po 20 juz spał a to godzina do tyłu , dosłownie w locie mi usnął no a dzisiaj rano juz przed 6 na nogach
Minka zdrówka dla małej , zawsze się coś przypląta w najmniej odpowiednim momencie
Stary 2011-10-31, 09:35   #1099
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Nam tez sie podoba bardzo ta kurteczka a na nowa nas nie stac.. chodż ta jest tylko po jednej zimie a babeczka zgodziła sie na zapłate po 10-tym..

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A mi sie przydała zmiana czasu bo Michalina spała 2 razy wczoraj w koncu

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 09:38   #1100
libra777
Zakorzenienie

Chodzi o te chryzantemy takie drobne stokrotkowe? a ja je lubię ale w ogrodzie świetnie wyglądają jako dekoracja przy wejściu tak z 3 kolory +dynie ozdobne.W tym roku nie robiłam bo dekorator by mi raz dwa porządki zrobił
Stary 2011-10-31, 09:44   #1101
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra tak te w donicach takie wielkie zolte lub biale no nie znosze ich po prostu, obok pominka dziadzkow moich sa zawsze z 4 te donice i z40zniczy;/
A.Camus
Stary 2011-10-31, 10:59   #1102
machaj
Raczkowanie

Cytat:
noo te psiaki jak są małe to wszystkie tak samo wyglądają... nasz jest ogromny i strasznie się ślini... w domu nie mógłby być bo wszytko by zaślinił... czasami jak nie zastawią schodów do domu albo nie zamkną drzwi to sam sobie otworzy i od razu do misek z kocim jedzeniem biegnie na dworze ma duży kojec i kilka razy w tyg biega po ogrodzie jak tylko tata ma czas
a już wybierałam zdj na których kala się uśmiecha... bo na niektórych to ma mine 'matka daj mi spokój!'

Cytat:
zdjęcie psiaka obłędne, jak fotomontaż

w tym CCC włąśnie takie różne odrzuty są, znaczy np. jakieś resztki z innych sklepów, stare modele itp.
I tak na dzieciowym właśnie najwięcej jest 20-21 i takie powyżej 25, 30.
A z damskich to albo tam dużo butów typu plastik fantastik i też trochę skórkowych, ładnych ale już mniej. Znaczy ja mam gust klasyczny powiedziałbym, więc różne tam sezonowe kolorowe lakierkowe cuda nie przyciągają mojego wzroku. A jeśli chodzi o nr, to ja właśnie 35-36 mam, więc choć to dobrze .
Ale cieszę się ze śniegowców które upolowałam dla lenki tam.

kalunia jak zwykle cudna i pięknie pozuje i te jej loki . Boska jest
zdjęcie prawdziwe... miałem więcej ale płyta zaginęła
w katowicach z dzieciowych śniegowców nie było w ogóle.. jakieś kozaczki wściekle różowe były albo chłopięce... nic fajnego...
damskie były nawet fajne te ze skórki... tylko te rozmiary... ja mam 37-38... a najlepiej to 37,5

Cytat:

świetnie Kala wygląda , zdjęcie z kotem i w liściach jest super,a psisko rzeczywiście wielkie, suki chyba trochę mniejsze są
wiesz jak Bruno był mały to mama mówiła że on nie urośnie... i dawała mu wapń w tabletkach... i wyrósł na takie bydle... trzeba uważać jak się z nim bawi... bo on silny bardzo.. i nawet jak nie chce to może komuś krzywdę zrobić...

Cytat:
Mam u siebie dwa roany i oba stoją . jeden z różem więc cięzko o fana na takiego drugi granatowo - biały . cięzko mi jest powiedzieć bo u nas to jakoś falami z tymi wózkami . jak coś jest modne to pół miasta ma taki sam np jak się trafi u nas tako jumper to sprzedaje się tego samego dnia nie raz i pół miasta ma to samo . więc nie wiem co tam u was na topie he he
musze porobić zdj i na tablice wstawić... może akurat się uda... ja też za bardzo się nie orientuję co u nas na topie! ja jak już zwracam uwagę na kolor a nie na markę

Cytat:
Amelka mi się gila do tego ma gorączkę, do lekarza dziś lecimy bo wykurować się musi przez opuszczeniem zimowej Polski i udaniem się do gorącej Malezji
ja Kale zaraziłam i też ma troszke katarku... ale daje jej wit c i calcium i łagodnie to przechodzi... a od paru dni podajemy jej tran.. i na początku nigdy nie chce a jak trochę skosztuje to dziubek otwiera... ona lubi ryby wiec tran jej smakuje... ja tylko raz spróbowałam i więcej nie chce!

Cytat:
Chodzi o te chryzantemy takie drobne stokrotkowe? a ja je lubię ale w ogrodzie świetnie wyglądają jako dekoracja przy wejściu tak z 3 kolory +dynie ozdobne.W tym roku nie robiłam bo dekorator by mi raz dwa porządki zrobił
mi też się podobają jako dekoracja... moja mama też zawsze ustawia je przed wejściem...

madziwnia- ja mam podobną kurtkę dla kali tylko srebrną i z futerkiem przy kapturze... tylko że na 4-5lat ale kupiłam w ciucholandzie na wage... na ten rok jeszcze nie mamy ani kurtki ani butów nie wiem kiedy ja jej to kupię;/ że też nam wykupili te śniegowce w lidlu;/
ana pokaż te butki które kupiłaś Ninie! proszę
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 11:05   #1103
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej laski

Ja dopiero teraz mogę przy kompku posiedzieć. Zosia postanowiła dzisiaj nie spać po południu . Pogoda była super więc sporo czasu spędziłysmy na dworze. Jestem wykończona.

Chciałam się pożalić że nasze leśne tereny spacerowe są dla nas już niedostępne (przynajmniej na jakiś czas). Od 22 października wisiały na osiedlu ogłoszenia o zaginięciu kobiety, wyszła na spacer z kijkami i do domu nie wróciła. Znaleźli ją w środę, zadźganą w naszym lesie. Masakra. My tam przecież sobie spokojnie na spacerki chodziłyśmy (Zosia na drzemki). Teraz mam takiego stracha że do lasu się nie zbliżam. Widziałam tam właśnie w środę policję i pogotowie ale myślałam ze to dzieciaki się pobiły bo lubią tam sobie powagarować. Dopóki się sytuacja nie wyjaśni nie chodzimy tam. Ciekawe czy to porachunki rodzinne czy jakiś szaleniec krąży

pl madzia - już się wystraszyłam ze coś się stało

Jeśli chodzi o mnie to ja bym zostawiła okno w kuchni tak duże jak się da i w salonie również.
Miałam kuchnię bez okna i już nie wyobrażam sobie takiej więcej w domu . Ja musze mieć dostęp światła dziennego (nawet pochmurnego), swobodny przewiew powietrza nie tylko wyciąg kuchenny.
Druga sprawa to prawo budowlane. Ciekawe czyj jest budynek ? Z tego co mi wiadomo każda zmiana w wygladzie elewacji wymaga zgody stosownych instytucji, czyli wymiana okien na inne w wymiarze i ogólnym wyglądzie również. Dowiedz się jak to wygląda od strony prawnej żebyście nie mieli problemów. Uprzejmi sąsiedzi czasami tylko czekają jak by tu człowieka zakapować
To jest kamienica należąca do wspólnoty mieszkaniowej < pochodziłam po sąsiadach i wszyscy się podpisali pod pozwoleniem na wymianę okien, przesunięcie ściani wymianą wszystkich instalacji > mamy też porobione projekty i wszystko pozatwierdzane, więc to pełna legalka jest.

co do lasu, to ja tez uwielbiam po nim spacerwać, ale u nas kręci się pełno pracowników nadleśnictwa, więc jest raczej bezpiecznie.

ja ostatnio czytałam na onecie, że przyszła synowa zamordowała niedoszłą teściową, pocieła ją i wrzuciła do szamba

Cytat:
O matko! Też bym miała stracha i nie chodziła do lasu. Ja jak Misiek się urodził to godzinami po naszym lesie chodziłam, głównie na częściej uczęszczanych dróżkach ale i tak mnie mama ciągle straszyła...

Ja kuchnię mam bez okna - tragedia. Niestety u mnie się nie da z tym nic zrobić Jest ciemno, żarówka 100W i i tak ciemno , nie ma jak wywietrzyć, nie ma gdzie postawić np doniczki z ziołami, pietruszką Ja bym okno zostawiała duże jak tylko się da ale przecież rozmiary okien są różne i można zrobić takie żeby szafki nie zasłaniały ale też nie było malutkie.
to pomieszczenie co będzie w nim kuchnia i sofa z telewizorem ma 4,90 m szerokości ściany na której raczej nie wejdą dwa okna, a jak już, to będą obok siebie, więc beznadzieja

zresztą ja jestem zła na to mieszkanie i na Tżta bo niby nie dużo za nie daliśmy ale już ponad 100 tyś wsadziliśmy w sm remont, a nie widać końca w dodatku znajoma mi ostatnio powiedziała, że niedaleko Świebodzic jest domek do sprzedania za 60 tysięcy, a tam 90m2 w sumie nie jest to dużo, ale zawsze więcej niż my mamy i za takie same pieniądze prawie

Cytat:
Koglus ja akurat sadzam , posadzę to siedzi i zawsze zrobi ale sam nie woła
Sara współczuję biedna Zosieńka oby szybko przeszło, antybiotyk powinien pomóc
A jak z tą nóżką u was , przeszło? Bo mój coś wczoraj po południu zaczął utykać , nie wiem dlaczego jak go dotykam i kręcę na wszystkie strony to nie boli bo nie płacze i na nią też stanie i drugą podniesie jak na niej stoi ,jednak jak idzie to kuśtyka.Jestem zmuszona czekać z tym do poniedziałku ewentualnie chyba że minie, może krzywo stanął czy skoczył , nie mam pojęcia

A i zdecydowałam się szczepić na ospę , lekarka mnie przekonała, mówi że swojego wnuka już zaszczepiła (młodszy jest).
Ponoć u nas dzieci w tym roku ciężko tę ospę przechodziły ,w szpitalu aż lądowały.To mnie chyba ostatecznie przekonało.
Jednym z powikłań ospy jest półpasiec.Ponoć bardzo ciężkie do wyleczenia.
Po niedzieli zamawiam szczepionkę, do przychodni mi przywiozą.
Bo byłam ze starszym na bilansie i tak przy okazji zapytałam o tą ospę.
mój teść symulant przeszedł półpaśca, moja mama też to miałą, ponoć ogromy ból i swędzenie.

a ja w końcu zakupiłam kafelki do łazienki czarne na ściany i białe na podłogę i się wkurzyłam, bo kafelki kupowane we Wrocławiu, a dopiero w domu zobaczyliśmy, że dali nam do pudełka inną listwę miała być z cykoriami, a dali badziewiastą brokatową i trzeba będzie jechać wymienić, tylko czy uwzględnią? na pudełku napisane jest że z cykoriami listwy są, było taśmą zaklejone, więc nie sprawdzałam, a w domu okazało się, że listwy sa inne
Byliśmy tez w Ikei i zaś nic nie było, nie było naszej szafy, wieszaczków ogonków półek, szafki no i najważniejszego zlewu

Julia jak wysiadaliśmy z samochodu mówi do dziadka:
dziadzia siedź tu
i dziadek ja posłuchał i siedział 2 godziny w samochodzie, a my go wszędzie szukaliśmy, dopiero Tż poszedł do auta sprawdzić
a w sklepie podezła do Pana i też mówi
Idź tam Pan na nią popatrzył i pyta się dlaczego ma tam iść, a ona,
bo tak
mały dyrygent mi rośnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-31, 11:18   #1104
anakazar
Zakorzenienie

Machaj podaj maila i do wieczora Ci wyślę.

Stary 2011-10-31, 11:22   #1105
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron gdybyscie wiedzieli to pewnie byscie poczekali i kupili domek, ale faktycznie od cholery kasiury juz poszlo, my bysmy tyle wlasnie potrzebowali zeby sobie strych zrobic, na razie marzenia

ale pomysl sobie jak juz wejdziesz do swojego mieszkanka to na pewno bedziesz szczesliwa! po 1 ze juz PO remontach a po 2 ze jestes w 100% u siebie

Jula dobra to nasza nie mowi wyraznie idz tylko iśśśśś i od razu reka pokazuje gdzie;p
A.Camus
Stary 2011-10-31, 11:38   #1106
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak nadzieja umiera ostatnia

Cytat:
j. My u teściowej jesteśmy przynajmniej 3 razy w tyg. Tż jak jeździ na działkę to codziennie jest u mamy. Na 5 minut ale musi wejść.
o to często. Fajnie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
zresztą ja jestem zła na to mieszkanie i na Tżta bo niby nie dużo za nie daliśmy ale już ponad 100 tyś wsadziliśmy w sm remont, a nie widać końca w dodatku znajoma mi ostatnio powiedziała, że niedaleko Świebodzic jest domek do sprzedania za 60 tysięcy, a tam 90m2 w sumie nie jest to dużo, ale zawsze więcej niż my mamy i za takie same pieniądze prawie

a ja w końcu zakupiłam kafelki do łazienki czarne na ściany i białe na podłogę i się wkurzyłam, bo kafelki kupowane we Wrocławiu, a dopiero w domu zobaczyliśmy, że dali nam do pudełka inną listwę miała być z cykoriami, a dali badziewiastą brokatową
cyrkoniami

i ładnie się na razie wykosztowaliście, taka skarbonka (widzieliście ten film?)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 11:58   #1107
blistex
Rozeznanie

Machaj Ana ale macie słodkie psiaczki a wasze dziewczynki urocze
my tez mamy labradora, ale jasnego, na razie jest u znajomej mamy, ale my jeździmy i wozimy mu karmę. I tak będzie do puki się nie przeprowadzimy bo narazie nie ma warunków

Darusia w cholerę kasy idzie, Tż juz nawet w sklepach się nie odzywa tylko za portfel trzyma i wzdycha ciężko a jeszcze umeblowanie zostało, taras i ogród, ale to na wiosnę, no i posrany gołębnik Tżta

Madziwnia ja mam identyczną kurtkę w ubiegłą zimę w Orsay-u kupiłam, szukałam dla Juli podobnej, ale u nas w sklepach nie było, a na allegro się boję kupować, by taj jak Darusia napisała nie wyglądała jak buła

a my na jesień bez butów zostałyśmy te kozaczki co Jula miała założyłam jej dawa razy i już są zamałe, choć kupowałam o 0,5 rozmiara większe, tak samo z jednymi śniegowcami na zimę są teraz na styk, a do zimy jeszcze daleko
Czy wasze dzieci tez mają tak duże stopy ? Julia ma 16 cm długości wygląda jak by miała płetwy

Julia mówi coraz ładniej
wczoraj jedziemy samochodem ja mówię o samolot
moja mama: gdzie
Julia : babcia o tam tam leci

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Evitka
atam atam < jak mówi Jula > literki mnie się pomieszały :P

napiszcie mi co mogę zrobić, oguchłam na jedno ucho na lewe nic nie słyszę i ciągle mi szumi, na necie wyczytałam, że są to pierwsze objawy zwapnienia czegoś tam i głuchoty do lekarza dopiero jestem umówiona na czwartek, ale do tego czasu oszaleje
Stary 2011-10-31, 12:02   #1108
anakazar
Zakorzenienie

drcron idz dzisiaj do apteki i powiedz,żeby Ci babka dała coś na ucho-takie kropelki są.Tż dziadek też tak nagle oguchł i kupilismy mu te krople,jemu co prawda nie pomogły,ale Tobie mogą.Poszedł do laryngologa,ta mu ucho wyczyściła i słyszy jak dawniej

Nina nosi bucik 21,na zime ma kupione jedne 22,drugie 22,trzecie 23.

Stary 2011-10-31, 12:07   #1109
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
a my na jesień bez butów zostałyśmy te kozaczki co Jula miała założyłam jej dawa razy i już są zamałe, choć kupowałam o 0,5 rozmiara większe, tak samo z jednymi śniegowcami na zimę są teraz na styk, a do zimy jeszcze daleko
Czy wasze dzieci tez mają tak duże stopy ? Julia ma 16 cm długości wygląda jak by miała płetwy

Julia mówi coraz ładniej
wczoraj jedziemy samochodem ja mówię o samolot
moja mama: gdzie
Julia : babcia o tam tam leci

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Evitka
atam atam < jak mówi Jula > literki mnie się pomieszały :P

napiszcie mi co mogę zrobić, oguchłam na jedno ucho na lewe nic nie słyszę i ciągle mi szumi, na necie wyczytałam, że są to pierwsze objawy zwapnienia czegoś tam i głuchoty do lekarza dopiero jestem umówiona na czwartek, ale do tego czasu oszaleje
nie czytaj tych głupot o których piszą w necie. Idz do lekarza, przeczyści ci ucho i będziesz słyszała.

Zosia ma buciki na zimę 23. Stopkę ma 13,5-14 cm

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-10-31, 12:09   #1110
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron spoko, moj ojciec ma problemy 6 rok i nadal slyszy:P

a tak powaznie to on mial cos do plukania i to mu pomagalo, ale uniego to inna bajka bo on tak ma od wypadku z kopalnii;/

ciotka moja nawet mu ostatnio mowila ze jakies kropelki dali jej w aptece i przeszlo a mowila ze tak jak ty miala....

kupilam sobie ocieplacze brazowe z kokardką dzisiaj, za cale 10 zl:P
my mamy na jesien z reserved butki za kostke ale na zime jeszcze nie.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości