|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
Cytat:
Amen!
|
|
#3452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- pracy ni ma, - męża też, baaa co tu pisać o mężu jak nawet chlopaka nie ma a latka lecą, - dzieci też nie bo wiatropylna to ja nie jestem Nic tylko pozostaje sprzątanie, gotowanie - wiecie taka house manager pracująca za darmo
|
|
|
|
|
#3453 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
posprzątać- + ugotować obiad- + upiec placek- + Mission complete!
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Witam Drogie Panie
![]() Jak już pewnie się domyślacie po moim nick'u jestem mężczyzną A co tutaj robię? No cóż, trafiłem tu od wujka w goglach jakiś rok temu i od czasu do czasu czytam co ciekawego macie do powiedzenia w kwestii bezrobocia. Postanowiłem się w końcu odezwać, bo jestem jednym z tych, z którymi jest "coś nie tak" ![]() Co takiego? Ano właśnie, szukam pracy, a na dodatek mam tylko "maturę i kursy niektóre", choć z tego co tu czytam nawet mając wyższe wykształcenie miałbym ciężko z jej znalezieniem... Za czasów kiedy studiowałem/pracowałem mój telefon całkiem często się odzywał od potencjalnych pracodawców, a po ich przerwaniu - szkoda mówić. Życzę wszystkim rychłego znalezienia wymarzonej pracy i mam nadzieję, że pozwolicie mi się czasem włączyć do dyskusji
|
|
|
|
#3455 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a gdzie jakaś samorealizacja? Nie wiem chociażby języki, dodatkowe kursy, samodzielna nauka np jakiś języków programowania czy szydełkowanie albo robienie na drutach?
|
|||
|
|
|
#3456 | |
|
Raczkowanie
|
otoz to. wolnych i normalnych!facetow ok.30 i po jest tyle co kot naplakal.
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez paraqua Czas edycji: 2011-10-29 o 19:59 |
|
|
|
|
#3457 |
|
Rozeznanie
|
nie wierzę, źle patrzycie dziewczyny. w moim towarzystwie jest mnóstwo fajnych facetów około 30stki wolnych i szukających tych właściwych . Pytałam ostatnio kolegi dlaczego oni są sami, mówił, że nie mogą trafić na normalne dziewczyny a podobno za mundurem.....więc to działa w 2 strony
|
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Ależ ja nie lubię uogólnień. Zarówno w stosunku do kobiet dzieciatych jak i do tych niedzieciatych zastosowałyście okropne stereotypy. Otóż kobieta dzieciata to w dzisiejszych czasach rzadko kiedy kura domowa (szczerze - chyba nie znam żadnej takiej), a dla mnie - dzieciatej - kobieta nie posiadająca dzieci to nie jest żadna kosmitka. I zarówno w jednym przypadku, jak i drugim każda z nich może być szczęśliwa.
Co więcej - bo ruszyło mnie zdanie o kobietach posiadających dzieci - znam kilka dziewczyn, które młodo urodziły dzieci, wychowują je same i świetnie sobie radzą zarówno na polu zawodowym jak i z wychowaniem swoich pociech. Jedno nie ma nic do drugiego.
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj pierwszy byl 3 lata mlodszy, drugi rowiesnik, obecny i chyba niedlugo byly 6 lat starszy, wiec wiek srednio mnie rusza, najgorsze to, ze nie mozna trafic na swojego poznajac obecnego myslalam, ze bede bardzo szczesliwa tym bardzie, ze bylo inaczej niz w poprzednich zwiazkach, niestety okazuje sie, ze jest najgorzej i poprawy nie widac takze nie dosc, ze roboty nie widac, to jeszcze dol, ze zwiazek wisi na resztce wlosa
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
To była moja druga myśl ;p
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3462 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
No, ale ja jestem ze wsi.
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
każdego sytuacja zmusza do czegoś innego, każdy ma inne priorytety w życiu. ze mną studiowały dziewczyny, które mają nastoletnie dzieci i pracy brak tak więc pracodawcy różnie na to patrzą. Ja po obronie ruszę do aktywniejszego poszukiwania pracy, tzn. przeprowadzę się bo tutaj uschnę
|
|
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
Ja siebie uważam za normalną dziewczynę, nie jestem wymagająca. Byłam szcześliwa ale niestety facet mnie olał i jest w związku z kimś innym ... także, tylko praca uratuje moje serce ... ;(
|
|
|
|
#3465 |
|
Raczkowanie
|
znam tylko 3 kolezanki wolne - w moim wieku, faceta ani nie jednego, normalnego:/nie zebym wybrzydzala czy co. po prostu czasami szkoda slow.zreszta jak kogos poznac jak kolezanki siedza w domu, bo mezowie/faceci ich samych nigdzie nie puszcza.
no ale faceci to osobny watek:/
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Żaden. I podobnie zresztą jest z rozwodem. Chyba że mówimy o kobietach dla których szczytem ambicji było wyjście za mąż a następnym punktem planu jest urodzenie fury dzieci to ok, ale mnie opinie takich kobitek obchodzą tyle co zeszłoroczny śniegCytat:
|
||
|
|
|
#3468 |
|
BAN stały
|
U mnie za nie długo sami emeryci pozostaną. Wszyscy młodzi faceci wiek 28 lat za granicę wyjechali, albo gdzie indziej , a ci co pozostali to już zajęci. Czasami , też nie ma u nas z kim i gdzie wyjść. Miasto pustoszeje. Rano dużo uczniów na mieście jeszcze spotka, popołudniu wracających z pracy jak ją ktoś ma, a godz 17 żywej duszy nie ma na mieście.
|
|
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Wczoraj zamieściłem w tym wątku posta, ale widzę, że się nie ukazał, więc próbuję ponownie ![]() Czy mogę dołączyć do dyskusji o bezrobociu? Jestem mężczyzną, z którym jest "coś nie tak" , a konkretnie to szukam pracy...
|
|
|
|
#3470 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
"Miło" nam, że my kobiety, nie jesteśmy same z problemem bezrobocia Właśnie jestem po obejrzeniu na tvn style programu "zawody". Dziś w odcinku mowa była o osobach rekrutujących pracowników, headhunterów, pracowników HR. Podam wam kilka "suchych faktów" * na 50 cv wysłanych możesz oczekiwać 1 zaproszenia na rozmowę ![]() * na 1475 wysłanych cv dostaniesz pracę *największą szansę na pracę mają ci, którzy wysłali cv najprędzej- nawet jeśli maja trochę gorsze wykształcenie * ogłoszenia o pracę pojawiają się najczęściej w poniedziałek i piątek, a czytane w środę i czwartek i to w godzinach pracy (sic!), co wg Headhunterki dowodzi, że w tych dniach ludzie są najbardziej znużeni i źli na swoich szefów i mają ochotę zmienić pracę
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2011-10-30 o 15:52 |
|
|
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem ze wsi i u mnie nie ma takiego czegoś. Ale u mojego TŻ, który mieszka na bardzo malutkiej wsi to już taki stereotyp istnieje. Ale tylko dlatego, że tam mieszka jakieś stare pokolenie ludzi, a młodzi pouciekali za granicę. Moim zdaniem dzisiejsza "kura domowa" bez pracy to już nie ten sam termin niż kiedyś. Kura domowa nie musi stać przy garach tylko i wycierać dzieciom tyłki. Jest jeszcze samorealizacja, są studia podyplomowe, kursy, itd. Najważniejsze, żeby człowiek w swoim życiu czuł się szczęśliwy.
|
#3472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie współczesna wizja „matki Polki”, spełniającej się w roli żony, matki, business woman, odważnej, kreatywnej czy przedsiębiorczej to mit. Doby na to wszystko nie starczy, zawsze jest coś kosztem czegoś. Przede mną teraz stanie takie wyzwanie, będę musiała wszystko ze sobą pogodzić tylko gdzie w tej wizji trochę czasu dla mnie ?
|
|
#3473 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak napisać maila do firmy czy mnie przyjęli.
Głupio to brzmi, ale byłam 4. 10 na rozmowie, która mi dobrze poszła, ale do mnie do dzisiaj się nie odezwali. Z tego co wiem, zawsze pisali maila odmownego z podziękowaniami za rozmowę (koleżanka była u nich na rozmowie i jej odp maila, że jej nie przyjmują. Kiedyś sama tam wysyłałam cv i mi odp, że jednak mnie nie przyjmą). Wiem, że raczej mnie nie chcą, bo wychodzę z założenia, że skoro by mnie chcieli, to by do mnie zadzwonili, bądź napisali maila- jak miałam przyjść do nich na rozmowę to do mnie dzwonili, ja nie odebrałam, więc wysłali mi maila z zaproszeniem na rozmowę. Pytam, jak napisać do nich takiego maila, bo siostra i mama suszą mi głowę, żebym do niech napisała, "czy aby mnie nie chcą"... chce to zrobić tylko dla ich świętego spokoju.
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie ok tygodnia, na pewno mam dużo do nadrabiania. Mam nadzieję, że parę z Was 'uciekła' z wątku do pracy. Ja już sama nie wiem co ze sobą robić... po prostu nie widzę sensu. Widzę, że pisałyście coś o mężach. Ja z moim TŻetem chciałabym ruszyć do przodu. Budować przyszłość. To przykre, że stoję w miejscu... Mam doła..znów.
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
witam, chciałabym się przyłączyć.
jestem w typowej sytuacji, mąż pracuje, ja kura domowa siedzę w domu z dzieckiem, drugie już chodzi do przedszkola, nie ma kasy na opiekunkę, babcie jeszcze pracujące, nie mam wyjścia. jestem z Lubelskiego, o pracę coraz ciężej jeśli nie ma się znajomości, koleżanka szuka pracy,potencjalni pracodawcy zawsze wymagają doświadczenia, tylko niby gdzie mamy je zdobyć jak wszyscy tak mówią??? wkurza tez mnie podejście mojego męża, który nie rozumie, że takie siedzenie w domu wykańcza psychicznie, ciągle chodzę zła, przemęczona, monotonia dnia codziennego dobija, syn dopiero za 2 lata pójdzie do przedszkola a ja wtedy będę mogła wyjść do ludzi, szukać pracy... |
|
|
|
#3476 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślą, że to sielanka siedzenie w domu. A kto zapłaci rachunki, skąd weźmie się na opał? Choćby dla samego ciepła chciałabym iść do pracy, Wtedy by się na węglu zaoszczędziło... Wczoraj usłyszałam od znajomej, że przecież jestem po szkole gastronomicznej, a nigdy nic nie gotowałam (w sensie dla nich) A ja przemilczałam. A tylko jedno mi na myśl się nasunęło - ZA CO??? To kosztuje. W domu rzadko obiady są, byle co się je.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2011-10-31 o 16:18 |
|
|
|
|
#3478 |
|
BAN stały
|
Znajomi wiele rzeczy nie rozumieją. Czasami słyszę powiedzenie, a wylewki 6000 to jeszcze nie takie drogie i nie musieliśmy kredytu brać. Jak ktoś ma kasę to 6000 to nie dużo, ale dla mnie to jest nieosiągalna kwota i bardzo dużo, jak nie mam grosza. U nas też krucho z kasą. Zastanawiam się skąd weznę 200 zł na dojazd do okulisty. Ze znajomymi to jest tak też ,że mam koleżankę pracującą , która jak ma wolne , to zawsze na zakupy jedzie i mnie ciągle, gdzie czasami jej odmawiam, bo co za przyjemność patrzeć jak ktoś coś sobie kupuje, gdy ja nie mam kasy,żeby coś kupić i tylko patrzeć na to jak ktoś wydaje pieniądze. Z kolei, gdy ja pracowałam i prosiłam ją by ze mną pojechała, to zawsze miała wymówkę i nie poszła ze mną na zakupy. A mi się dziwiła czasami, że nie chce mi się z nią na zakupy iść.
|
|
|
|
#3479 |
|
Rozeznanie
|
U mnie pojawiło się światełko w tunelu. w środę jadę na rozmowę w sprawie pracy. Praca z dziećmi realizującymi indywidualny tok kształcenia. Oby się udało.
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam w tamtym tyg na pierwszej od wielu miesięcy rozmowie, pisałam o tym już. Ale nie mam nadziei - 100 CV babce przyszło.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

i trzeba miec ogromne szczescie trafic na kogos porzadnego, kto bedzie szanowal, kochal, nie zdradzal i pasowal do nas.

Przykre...
a gdzie jakaś samorealizacja? Nie wiem chociażby języki, dodatkowe kursy, samodzielna nauka np jakiś języków programowania czy szydełkowanie albo robienie na drutach?

6 lat starszy, wiec wiek srednio mnie rusza, najgorsze to, ze nie mozna trafic na swojego