Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 13:51   #4081
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
no :dzie kuje-kwiatek:

patrz u mnie też maż zmeczony bardziej niż ja
dziś rano jak mały się obudził to i mąż się obudził to mówię do niego co by z małym pogruchał ja jeszcze podrzemię obok, a ten do mnie uwaga "czemu ty mozesz przysypiac a ja nie ?"
no myslałam że go trzasnę...
kuźwa to ja sobie śpie po trochu od 2 godziny w nocy, malego uspokajam co by jego nie obudzić a ten z takim tekstem.... wrrr
Oczywiscie wszystko mu to powiedziałam, to jak wychodził cudem dał sam buziaka, zebrało mu się na czułość

A co do facetow - oni serio sa z Marsa- oby nasi synkowie tacy nie byli
Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Moja znajoma mieszkajaca wUSA na pytanie odnosnie diety przy karmieniu zrobila tylko zdziwiona minę bo nie wiedziała o co pytam-tam nie ma takich wymogów...
Ja w weekend zjadłam batona, smazonego kurczaka, ogorka konserwowego, ananasa z puszki i małej nic nie było A wrecz ostatnio strasznie spokojniutka się zrobiła...
no prosze !!!
Dzieki za te info!!!

A nie wiesz czy u nich tez takie szalenstwo ze skaza bialkowa?? i kolka to tez odpowiedz na kazde wieksze dacie sie dziecka? co wtedy robia?

Cytat:
Moja królewna spi mi na rekach od godzinki-ale wyglada tak slodko ze nie mam serca jej odłozyc
A teraz sie chwalimy-2 noce z rzedu sama zasnęła odłozona do łózeczka bez zbednego lulania usypiania itp. i spała nam od 21.30 do 5.50!
a dzisiaj idziemu zaszczepic sie na rotawirusa i po drodze odbieramy paszport bo w nastepna sobote lecimy do mamy/babci do Włoch
Buziaczki
Zazdraszczam podkreslonego!!!

i za szczepienia!
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
no i zgadnijcie jaka dziś u mnie pogoda
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:26   #4082
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

e tam, nigdy nie nadrobię

Ancia nie wiem skąd pediatra wiedziała. Ale do 6mż i tak glównym pokarmem było mleko z piersi, a te dodatkowe pokarmy od 4 miesiąca - marchew, jablko i chyba brokuły (wszystko dawałam ze sloiczka) to były tylko tak raz dziennie jako dodatek. Raczej na smaka i jako przyzwyczajanie małego do innych posiłków. Bo lekarka stwierdziła ze jako taki duzy chlopiec może już tego próbować a przy okazji przy jego zwiększonych potrzebach będzie też na dłuzej najedzony. A potem około 5mż wprowadziłam jeszcze kleik ryżowy nestle który robilam na mm i dawałam go wieczorem przed snem bo mi się za często budził w nocy. Po kaszce to ustalo
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:47   #4083
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry
czy Wam wizaż też muli?? czy mój net coś szwamkuje?
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

my juz po chrzcinach, mała pieknie je przespała i miała podgrzewaną wodę swieconą, więc teraz powinnien z niej byc aniolek
dla malutkiej, że tak dzielnie zniosła
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Gerda gratuluję chrzcin , u nas za tydzień.
BordAna -nasze chłopaki mają chyba pozostałości ciążowej bezsenności.
Aga nie wiem, kiedy bym chciała się starać, ale ten rok to jakoś długo. Chyba będę musiała ze względów finansowych odczekać 2 lata, ale i tak boję się, że kolejne starania znów tyle zajmą.
dziewczyny a gdzie robicie chrzciny?? w domu czy w lokalu?? bo ja się zastanawiam, w mieszkaniu to ciężko będzie z miejscem, a w lokalu znowu te cenya ile u Was chcą od osoby?? bo u nas ok 65zł za kolacje i ciasto
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/nati-najwyzej-ocen...894592154.html

Waham się między fuego ( ale nie wiem czy nie za ponury) a brezo (nie wiem czy nie za kobiecy). Wiem smieszne dylematy,ale co zrobić
mi się fuego bardziej podoba
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Muszę się troszkę wygadać... Zastanawiam się nad karmieniem mm. Mam dużo pokarmu, Czarek z chęcią je, ale Ja przy każdym karmieniu źle się czuje (mdłości, zawroty głowy i bóle głowy). Rozmawiałam o tym z ciocią (jest neurologiem) i powiedziała że to z tego powodu prawdopodobnie że mam uszkodzony nerw (choroba neurologiczna) i że jeśli Mi to bardzo przeszkadza to żebym przestała karmić piersią. A Ja nie wiem co mam zrobić, chcę karmić piersią bo mam mleko i rozczula Mnie widok Czarka przy cycku, ale zaczynam tego troszkę już nienawidzić (gdy Młody chce jeść to zaczynam się wkurzać). W dodatku Czarek od tygodnia zje sporo z cycka, zaśnie przy nim, a za jakieś parę minut budzi się i znów jest głodny (nieraz tak jest z 3 razy), a Ja za każdym razem jestem coraz bardziej wkurzona i chce Mi się płakać...
Sorki że się rozpisałam z taką sprawą, ale musiałam się wygadać
kochana jeśli Ci z tym źle to nic na siłe. Mój podobnie, pije z cyca, pomlaska z 10 minut i wypluwa, a mleko jeszcze jest, a on niby nie chce, a za chwilę płacz i jak mu smoka włożę to widzę, że nadal głodny, przystawiam do cyca, to się nim bawi lub wypluuwa i nie chceDziś nie dałam rady i dałam mu 60ml mm i wypił wszystko. Więc nie wiem o co chodzirozumiem jakbym miała za mało i się nie dopijał, ale leci mi to mleko a on po jakimś czasie nie chce...

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:00   #4084
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mój synek śpi od godziny- może nawet dłużej w szoku jestem.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:04   #4085
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
e tam, nigdy nie nadrobię
e tam- nie nadrabiaj
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Mój podobnie, pije z cyca, pomlaska z 10 minut i wypluwa, a mleko jeszcze jest, a on niby nie chce, a za chwilę płacz i jak mu smoka włożę to widzę, że nadal głodny, przystawiam do cyca, to się nim bawi lub wypluuwa i nie chceDziś nie dałam rady i dałam mu 60ml mm i wypił wszystko. Więc nie wiem o co chodzirozumiem jakbym miała za mało i się nie dopijał, ale leci mi to mleko a on po jakimś czasie nie chce...
mi wiz. ok śmiga

Mój robi dokładnie jak piszesz- po jakiś 3-4h walki wymiękałam i dawałam mm
Cytat:
A co- on nie sypia za dnia??

Mój własnie dał sie uspić TŻ owi, a ja walczyłam już 2,5h

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

No dobra- za szybko pochwaliłam sie z tym spaniem
Stary 2011-10-31, 15:19   #4086
cotynato
Zakorzenienie

Niestety ostatnio średnio współpracuje w tych kwestiach. Nawet w nocy dzisiaj średnio szło uspianie. A dziś.. aż nie wiem co ze sobą robić

Myślimy, żeby jechać do ikei ale ciągle trochę się boję z małym.

Wymianka.
Stary 2011-10-31, 15:22   #4087
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, mały ma na twarzy jakieś wysypisko czerwonych krosteczek/kaszki- nietóre z białymi czubeczkami.Są tylko obok buźki i to po jedej stronie. I kurde nie wiem czy to nie ta skaza. Czy może wysypka... Wygląda to średnio a znając życie jak pójdziemy do pediatry w piątek na szczepienie to ona powie, ze nie wie co to bo za blisko buźki...

Czy ktoś już zaobserwował wysypkę po zjedzeniu czegoś co nie podchodzi małemu? I jest w stanie opisać jak to wygląda?

Jaa tak się boję tej skazy
Cotka mój tez od kilku dni ma takie krostki i wwlaśnie z bialymi czubeczkamii tez nie wiem co to moze byc
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No ogrodnik mały

My dopiero skromne 3 tyg dziś

Takie rzeczy??? No proszę

hihi- moj małz tez byl w szoku

fuego

A w te chuste to sie sama zamotasz, czy potrzebny ktos do pomocy?

No jak on bedie taki imprezowy jak tato to nie za szybko

A jaki NAN dawalas? Mi polozna polecala w raziw "w" NAN PRO SENSITIV, a my kupilismy Bebilon i dalismy kilka razy- było oki
za 3 tygodniee
Cytat:
..

Moja królewna spi mi na rekach od godzinki-ale wyglada tak slodko ze nie mam serca jej odłozyc
A teraz sie chwalimy-2 noce z rzedu sama zasnęła odłozona do łózeczka bez zbednego lulania usypiania itp. i spała nam od 21.30 do 5.50!
a dzisiaj idziemu zaszczepic sie na rotawirusa i po drodze odbieramy paszport bo w nastepna sobote lecimy do mamy/babci do Włoch
Buziaczki
to super, ze babcia zobaczy wnusie juz niedlugo
Cytat:
e tam- nie nadrabiaj

mi wiz. ok śmiga

Mój robi dokładnie jak piszesz- po jakiś 3-4h walki wymiękałam i dawałam mm

A co- on nie sypia za dnia??

Mój własnie dał sie uspić TŻ owi, a ja walczyłam już 2,5h

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

No dobra- za szybko pochwaliłam sie z tym spaniem
Archi to i tak masz duzo determinacjikl aski:

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-10-31 o 15:30
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:22   #4088
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Mamusie potrzebuję Waszej porady.
Stefkowi NAN przestał slużyć... Od trzech dni tak sie prężył i stękal i ewidentnie cisnął i nie mogł zrobić kupy...Tak się biedaczek męczył, że dziisaj dostal 1/4 czopka i po 15 minutach poszla kupa że hej....
Mam okropny mętlik w glowie bo nie wiem na jakie mleko mu zmienić. Pediatra poleca bebilon comfort...Ja myslałam jeszcze o hipp bio combotik... Wiem, że co dziecko to mleko, ale może byście coś doradziły?
my dokarmiamy hipp bio combotik mleko ma fajny zapach i w smaku tez dobre ogolnie małej pasuje kupy ida prawie takie same jak po piersi purty tez puszcza takie ze łooo ja jestem zadowolona z tego mleka myslałam ze jak przez 2 dni nie karmiłam piersia i szło same mm to ze mała pozniej syska juz nie bedzie chciała ale nie bylo problemu z przystawieniem
Cytat:
Kurcze, mały ma na twarzy jakieś wysypisko czerwonych krosteczek/kaszki- nietóre z białymi czubeczkami.Są tylko obok buźki i to po jedej stronie. I kurde nie wiem czy to nie ta skaza. Czy może wysypka... Wygląda to średnio a znając życie jak pójdziemy do pediatry w piątek na szczepienie to ona powie, ze nie wie co to bo za blisko buźki...

Czy ktoś już zaobserwował wysypkę po zjedzeniu czegoś co nie podchodzi małemu? I jest w stanie opisać jak to wygląda?

Jaa tak się boję tej skazy
mam nadzieje ze to nie skaza trzymam kciuki zeby wysypka szybko zeszła
Cytat:

Cytat:
no to gratulacje niech pospi jeszcze troche i da mamie odpocząc

ja chciałam sie zdrzemnac popołudniu ale niestety moje słoneczko kochane nie chciałao ze mna wspołpracowac jak ja ululałam i odkładałam zeby zasnela to ta sie budziła albo pospała 5 minut i juz oczy jak 5zł
stwierdziłam ze to nie ma sesu zaniosłam ja na kanape połozyłam na brzuszek i poszłam do sypialni po kocyk przychodze i patrze a ona juz sobie smacznie spi mamie spanie przeszło to córcia moze spac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:39   #4089
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja chciałam sie zdrzemnac popołudniu ale niestety moje słoneczko kochane nie chciałao ze mna wspołpracowac jak ja ululałam i odkładałam zeby zasnela to ta sie budziła albo pospała 5 minut i juz oczy jak 5zł
stwierdziłam ze to nie ma sesu zaniosłam ja na kanape połozyłam na brzuszek i poszłam do sypialni po kocyk przychodze i patrze a ona juz sobie smacznie spi mamie spanie przeszło to córcia moze spac

to fajnie ze sobi spi....a mamusia niech sie obok polozy

moja tez zasnela przed spacerkiem jak sie mamusia ubierala

kupilam Olivce stroj swiateczny....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5052765069544.jpg (17,5 KB, 21 załadowań)
Stary 2011-10-31, 16:44   #4090
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Monia, gdzie można takie cudeńko nabyć??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:57   #4091
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Monia, gdzie można takie cudeńko nabyć??
u nas jest taki sklep asda (cos jak tesco w pl)i tam to nabylam....sliczne no nie ?
Stary 2011-10-31, 16:58   #4092
danika
Zakorzenienie

witam sie

ja dzis wyrwałam pierwszy raz na dłuzej niz 15 min z domu sama pojechałam sobie zakupic spodnie bo wszystkie dzinsy mi z tyłka lecą...kupiłam nawet fajne rureczki w reserved. Ale wiecie co, niby lezy tych szmat bądz ile ale rozmiarów nie ma
chciałam jeszcze jakąs kieckę na chrzciny ale nic mi nie podeszło - musze sie wybrać ze szwagierką albo kumpelą coby mi doradziły

a młoda wybrała sie do spania dopiero o 24,30 za to dospała do 9 z przerwą na jedzenie koło 5.30

Cytat:
nie jesteściie psychiczne z Agą bo ja też chce nastepnego i chce jak najbardziej naturalnie

dla dziewczynki imię Jagoda jest na pierwszym miejscu dla mojego męża, a dla mnie Liliana
ja tez chce bedzie Adaś albo Hania
ale rodzic chce ze znieczuleniem albo tak samo szybko jak tym razem

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
mamusie karmiace mm...czy wasze maluszki tez zasypiaja przy butli?? i czy tez sie tak wyginaja przy jedzeniu...??? moja w nocy wypije rowno 90 i zasypia.... i czasami tak sie wygina i odpycha butle, po czym znowu chce jesc. Myslalam ze chce sobie odbic ale potem znowu to samo....
może bąki ją męczą? moja sie musi wykupkać i wybączyć i dopiero moze sie skupic na jedzonku

Cytat:
Waham się między fuego ( ale nie wiem czy nie za ponury) a brezo (nie wiem czy nie za kobiecy). Wiem smieszne dylematy,ale co zrobić
Fuego

Cytat:
Ja jestem szurnięta i oglądam spacerówki, zakochałam się w maclarenach, ale ta cena!
oj super są - znajoma ma. normalnie jedną reka wyjmuje go z bagaznika i rozkłada tez chyba zapoluje na ten wózek na wiosnę

Cytat:
Stefek w 56 to od początku się ledwo mieścił...Teraz zauważylam, że wyrasta z 62... Najgorsze jest to, że wielu moich ulubionych łaszków nawet nie zalożył bo były za małe Nasze wielkoludki.

Mamusie potrzebuję Waszej porady.
Stefkowi NAN przestał slużyć... Od trzech dni tak sie prężył i stękal i ewidentnie cisnął i nie mogł zrobić kupy...Tak się biedaczek męczył, że dziisaj dostal 1/4 czopka i po 15 minutach poszla kupa że hej....
Mam okropny mętlik w glowie bo nie wiem na jakie mleko mu zmienić. Pediatra poleca bebilon comfort...Ja myslałam jeszcze o hipp bio combotik... Wiem, że co dziecko to mleko, ale może byście coś doradziły?
biedny Stefek...u nas na razie po NAN jest ok. Zmienilismy tylko za radą lekarki na NAN pro Sensitive, on jest taki jak Bebilon comfort ale nie jest gorzki. Po prostu mniej słodki od zwykłego.

ale duzy z niego facet

Cytat:

brawo za 3 tyg

A jaki NAN dawalas? Mi polozna polecala w raziw "w" NAN PRO SENSITIV, a my kupilismy Bebilon i dalismy kilka razy- było oki
o własnie ten mamy - dostała na razie 3 razy i smakuje jej, kupy robi w normie

Cytat:
kuźwa to ja sobie śpie po trochu od 2 godziny w nocy, malego uspokajam co by jego nie obudzić a ten z takim tekstem.... wrrr
Oczywiscie wszystko mu to powiedziałam, to jak wychodził cudem dał sam buziaka, zebrało mu się na czułość
w potylicę chociaz buziak go rehabilituje

Cytat:

tez tak mam często

Buziaczki
ale spioszek i fajnie wam ze lecicie do mamy

Cytat:

dziewczyny a gdzie robicie chrzciny?? w domu czy w lokalu?? bo ja się zastanawiam, w mieszkaniu to ciężko będzie z miejscem, a w lokalu znowu te ceny, a ile u Was chcą od osoby?? bo u nas ok 65zł za kolacje i ciasto

kochana jeśli Ci z tym źle to nic na siłe. Mój podobnie, pije z cyca, pomlaska z 10 minut i wypluwa, a mleko jeszcze jest, a on niby nie chce, a za chwilę płacz i jak mu smoka włożę to widzę, że nadal głodny, przystawiam do cyca, to się nim bawi lub wypluuwa i nie chceDziś nie dałam rady i dałam mu 60ml mm i wypił wszystko. Więc nie wiem o co chodzirozumiem jakbym miała za mało i się nie dopijał, ale leci mi to mleko a on po jakimś czasie nie chce...
moja tez tak robi ale u mnie to chyba jednak mało mleka....chociaz nie wiem skoro wy macie duzo a dzieciaki tez plują

chrzciny robimy w lokalu, 85zł obiad 3-daniowy, tort, placki i zimna płyta. musimy zaprosić 30 osób to w domu za chiny mi sie nie zmiesci - tesciowa chce pół rodziny zapraszac wiec nam dokładają do imprezy

Gerda super ze juz po chrzcinach

Tusia dzielny TZ zazdroszcze ze sie tak wyspałaś w sumie moj by sie chetnie zajął młodą ale ja jakos nie umiem ich tak zostawic... ale tez go musze pochwalic bo czesto sie nia zajmuje z własnej woli i tez ją lepiej uspokoi nieraz niz ja

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Monia ale cudne to ubranko
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 18:34   #4093
anciaahk
kosmitka

Cytat:
A może kiedyś pomyslę nad adopcją. Bo też byśmy chcieli z Tz. Narazie jest za wcześnie.
Aż nie wiem, co napisać, zaimponowałaś mi. Chyba bym nie umiała pokochać takiego dziecka. Zbyt egoistyczna jestem.
Cytat:

a ubranko pewnie na pokaz dla mamy0 o by zobaczyla jaka walka w nocy byla
Brawa za 3 tygodnie, to JUŻ 3 tygodnie.
A o ubranku nie pomyślalam popatrz, ale mój mąż ogólnie myśli, że różne rzeczy u nas w mieszkaniu same trafiają na swoje miejsce.
Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
No ja myślę o queście, ale jako wózku dodatkowym, raczej na lato. Bo to jednak parasolka...
Xlr to inna bajka, jest bardziej zabudowany, ma grubszą wyściółkę i śpiworek i na pewno lepsze kółka, ale waży chyba kolejne 2-3 kg więcej, dlatego go na razie odrzuciłam, choć jest wózkiem bardziej uniwersalnym.
Pomiędzy nimi wagowo jest jeszcze xt, ale jego nie mieli w sklepie, więc na razie nie mam o nim opini. Musze go gdzieś dorwać i pomacać.

Jak jeszcze pół roku pobiegam po schodach z moim 13kg xlanderem, to pewnie nawet xlr będzie mi się wydawał jak piórko lekki
A to już oba macałaś w sklepie? Ja tylko patrzyłam na wózki na spacerkach. To pociesza mnie, że jest uniwersalny, bo wtedy mogłabym sprzedać swoją landarę i bez dokładania kupić nowego maclarena.
Twoje 13 kg to dla mnie piórko, nasz waży ok 17kg, a z 7 kg Frankiem ok 25.
Cytat:
Ja w 5mcu juz bede powoli podawać jabłuszko, marchewkę.
Też się nad tym zastanawiam.
Cytat:
Mam DOKŁADNIE taki samo odczucie Jak słysze jej marudzenie na jej rekach to męczę się razem z nia.
No coś w tym jest.
Cytat:
Zazdroszczęęęęęę!
Cytat:
A co do facetow - oni serio sa z Marsa- oby nasi synkowie tacy nie byli
No pewnie, że nie będą, w końcu my ich wychowamy na porządnych ludzi.
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Ancia nie wiem skąd pediatra wiedziała. Ale do 6mż i tak glównym pokarmem było mleko z piersi, a te dodatkowe pokarmy od 4 miesiąca - marchew, jablko i chyba brokuły (wszystko dawałam ze sloiczka) to były tylko tak raz dziennie jako dodatek. Raczej na smaka i jako przyzwyczajanie małego do innych posiłków. Bo lekarka stwierdziła ze jako taki duzy chlopiec może już tego próbować a przy okazji przy jego zwiększonych potrzebach będzie też na dłuzej najedzony. A potem około 5mż wprowadziłam jeszcze kleik ryżowy nestle który robilam na mm i dawałam go wieczorem przed snem bo mi się za często budził w nocy. Po kaszce to ustalo
Aha to dziękuję Ci za te wyczerpujące odpowiedzi, dużo mi rozjaśniły. Nie ma to jak doświadczona mamusia.
A K. był takim dużym chłopcem?
Cytat:
dziewczyny a gdzie robicie chrzciny?? w domu czy w lokalu?? bo ja się zastanawiam, w mieszkaniu to ciężko będzie z miejscem, a w lokalu znowu te cenya ile u Was chcą od osoby?? bo u nas ok 65zł za kolacje i ciasto
U nas 60 zł plus 100 zł tort i oddzielnie jeszcze ciasta. Robię w lokalu sam obiad z ciastem, bo w domu nie chcę teraz gwaru.
Cytat:
Mój ma tak samo.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja dzis wyrwałam pierwszy raz na dłuzej niz 15 min z domu sama pojechałam sobie zakupic spodnie bo wszystkie dzinsy mi z tyłka lecą...kupiłam nawet fajne rureczki w reserved.
Nie denerwujcie mnie.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 18:44   #4094
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi to i tak masz duzo determinacjikl aski:
czy ja wiem
Cytat:
hihi- te nasze dzieciaczki są jednak złośliwe
Cytat:
ja dzis wyrwałam pierwszy raz na dłuzej niz 15 min z domu sama pojechałam sobie zakupic spodnie bo wszystkie dzinsy mi z tyłka lecą...kupiłam nawet fajne rureczki w reserved. Ale wiecie co, niby lezy tych szmat bądz ile ale rozmiarów nie ma
chciałam jeszcze jakąs kieckę na chrzciny ale nic mi nie podeszło - musze sie wybrać ze szwagierką albo kumpelą coby mi doradziły
No to gratki wyjścia ale z tymi lecącymi spodniami z tyłka to się schowaj nooooo- ja muszę chodzić jeszcze w ciążowych spodniach, a na taka pogodę mam tylko 1 sztukę
Cytat:
A o ubranku nie pomyślalam popatrz, ale mój mąż ogólnie myśli, że różne rzeczy u nas w mieszkaniu same trafiają na swoje miejsce.
mój też tak myśli
Stary 2011-10-31, 18:55   #4095
anciaahk
kosmitka

Archi ja też chodziłam długo w ciążowych, potem kupiłam inne, bo już na ciążowe nie mogłam patrzeć. Schudłam jakieś 26 kg, jeszcze z 8-10 bym chciała. Pomalutku spada waga, oby do świąt.

Stary 2011-10-31, 19:03   #4096
BordAna
Zadomowienie

kurcze.. jestem smutna...
doluję się... jestem paskudną matka...
nie dość że mleko nie pojawiło się u mnie na czas i nie byłam w stanie wykarmić swojego dziecka, potem pokarm zaczął zanikać a ja postanowiłam jeszcze zawalczyc o niego...
coś tam się rusza... ale... Leoś o wiele chętniej je mm,na które się wręcz rzuca i ssie dopóki butelka nie będzie pusta a moim mlekiem wręcz się bawi, ciumka bo ciumka, leci mu bokiem, potem zaczął pluć i zasypia zanim wypije te 50ml co 3h...
a mnie coś trafia.. odechciewa mi się pompowania jak widzę co moje dziecko wyprawia..
zresztą dzisiaj pół dnia przeryczał a ja nie wiedziałam o co kaman.. pewnie chciał na rączki a ja starałam się go nie brać bo nie chcę go zarazić
chyba tracę cierpliwośc do własnego dziecka.. ;(

Ancia: ja jeszcze ciągle w ciązowych spodniach dresowych chodzę ...
chciałabym zacząć cwiczyć ale chyba jeszcze trochę za wcześnie.. to siedzenie w domu z dzieckiem mnie dobija..
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:06   #4097
stokrotka_
Zadomowienie

Sara dziękuje za komplemenciory i buziaki śle

Spa...
rewelacja z tym snem moja ostatnio 6 h daje pospać..ale ok 23-5.30... a potem do 7 gaworzenie
zazdroszczę ,że już do mamy lecisz..ja muszę jeszcze miesiąc poczekać..

Monia... super ubranko!!! śliczne. a u nas nie ma asdy...buuu

a moja córcia ma dziś dzień-na rączki.... ale udało mi się pojechać do sklepu chociaż samej..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:08   #4098
BordAna
Zadomowienie

co do robienia chrzcin to my planowaliśmy pod koniec listopada, żeby zrobić za jednym zamachem z 30stką małża ale niestety w weekend mąż nie dostal wolnego i trzeba będzie chrzciny urządzić w grudniu...
u nas pewnie wyszłoby ok 15-20 osob, a to tylko Ci najbliżsi... moi rodzice (jestem jedynaczką), tż rodzice i rodzeństwo (razem 8 osób), dwie najbliżesze ciotki - które się zawsze wszędzie zaprasza a nie wiem jak będzie z dziadkiem tż..
to może i ja swoich dziadków zaproszę..
nie wiem.. u nas to jest sprawa zagmatfana...
Stary 2011-10-31, 19:15   #4099
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Archi ja też chodziłam długo w ciążowych, potem kupiłam inne, bo już na ciążowe nie mogłam patrzeć. Schudłam jakieś 26 kg, jeszcze z 8-10 bym chciała. Pomalutku spada waga, oby do świąt.
ja schudłam jakies 11kg ale dalej w nic sie nie mieszcze nawet w kurtki sie nie dopinam... w ogole to jakos tak sie z ramionach chyba poszerzyłam ech
a spodnie dzis mierzyłam i nie wcisne nawet na tyłek
kiedy te pozostałe kg zejda
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
kurcze.. jestem smutna...
doluję się... jestem paskudną matka...
nie dość że mleko nie pojawiło się u mnie na czas i nie byłam w stanie wykarmić swojego dziecka, potem pokarm zaczął zanikać a ja postanowiłam jeszcze zawalczyc o niego...
coś tam się rusza... ale... Leoś o wiele chętniej je mm,na które się wręcz rzuca i ssie dopóki butelka nie będzie pusta a moim mlekiem wręcz się bawi, ciumka bo ciumka, leci mu bokiem, potem zaczął pluć i zasypia zanim wypije te 50ml co 3h...
a mnie coś trafia.. odechciewa mi się pompowania jak widzę co moje dziecko wyprawia..
zresztą dzisiaj pół dnia przeryczał a ja nie wiedziałam o co kaman.. pewnie chciał na rączki a ja starałam się go nie brać bo nie chcę go zarazić
chyba tracę cierpliwośc do własnego dziecka.. ;(

Ancia: ja jeszcze ciągle w ciązowych spodniach dresowych chodzę ...
chciałabym zacząć cwiczyć ale chyba jeszcze trochę za wcześnie.. to siedzenie w domu z dzieckiem mnie dobija..
nie jestes paskudna matka
ja tez casami nie wiem czemu płacze i pewnie kazda mama tutaj tak ma wiec sie nie przejmuje

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:37   #4100
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
ja schudłam jakies 11kg ale dalej w nic sie nie mieszcze nawet w kurtki sie nie dopinam... w ogole to jakos tak sie z ramionach chyba poszerzyłam ech

nie jestes paskudna matka
ja tez casami nie wiem czemu płacze i pewnie kazda mama tutaj tak ma wiec sie nie przejmuje
dziekuję za pociesznie
ja schudłam 12 kg a też się nie mieszcze w ubrania, wszystko jest przyciasne, nawet kurtka zimowa...
chyba będe marzła w tym roku, bo przecież nie opłaca mi się kupować nowej..
no chyba że zgubię jeszcze co najmniej 5 kg...
szkoda że one same nie chcą zejśc :P
Stary 2011-10-31, 19:40   #4101
danika
Zakorzenienie

Cytat:
No to gratki wyjścia ale z tymi lecącymi spodniami z tyłka to się schowaj nooooo- ja muszę chodzić jeszcze w ciążowych spodniach, a na taka pogodę mam tylko 1 sztukę

mój też tak myśli
widzisz - ja tez tylko z jednymi w miare dobrymi spodniami zostałam jakims cudem ich nie wywaliłam chociaz juz ze 2 lata były za małe
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:52   #4102
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
widzisz - ja tez tylko z jednymi w miare dobrymi spodniami zostałam jakims cudem ich nie wywaliłam chociaz juz ze 2 lata były za małe
zazdraszczam zmieszczenia się w spodnie sprzed 2 lat..
ja ostatnio 3 dni przed porodem sprzątałam w szafie i wszystkie za małe spodnie schowałam do wora i do piwnicy.. mam sentymanet do nich a zresztą stwierdziłam że za jakiś czas się w nie wbiję..hehe...
chciałabym
Stary 2011-10-31, 20:52   #4103
bruma
Rozeznanie

No na reszcie mam chwilkę wolnego czasu, bo Tż wróciła z pracy wykąpaliśmy brzdąca, daliśmy butlę z moim mlekiem, bo z moich cysiów nie chciał jeść tylko się bawił i denerwował ja mogłam na spokojnie zjeść i trochę was poczytać

Ja nie wiem jak wy dziewczyny to robicie, że macie czas na to aby zaglądać na wizaz Jesteście chyba super mamami, bo na razie do końca tego nie ogarniam. Młody ciągle wisi albo na cycu albo na rączkach. Do tego coś mu się poprzestawiało i obecnie od 4 dni budzi się w nocy co 1-1.5 godz i chce cyca, bez tego ani rusz aby zasnął Przez to jestem tak niewyspana i zmęczona, że chyba za niedługo zacznę chodzić po ścianach...a do tego nie mogę się w dzień zdrzemnąć, bo zaczęła się Błażejkowi aktywność i nie chce spać od 8:00 do 12:00 lib 13:00

Ech...chyba na razie szczęśliwe macierzyństwo to dla mnie fikcja

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
wpakowałam małego w wózek bo nie mam siły już go na rękach nosić. Wozek postawiłam niedaleko kwiata (Leosia bardzo interesują rośliny ) i widzę że mały uciął sobie pogawędkę z rosliną - coś jej tłumaczy pewnie bo wymachuje rekoma i woła "eeeł" i "aaaa"
Mój Błażejek też ma ciągoty do rośliń... to cecha po tacie U nas w domu to Tż zajmuje się roślinkami, ja nie mam do tego ręki

Cytat:
Pomozcie mi plizz wybrac kolor bo siedze od godziny i sie zastanawiam a tz oczywisie
'mi obojętne".

http://allegro.pl/nati-najwyzej-ocen...894592154.html

Mi się bardziej podoba brezo...a co do tych hust...tp mój Tż właśnie kupił hustę firmy NATIBABY i do tego koloru niebieskiego On dla siebie wzioł 5m, bo wysoki ale dla mnie jest ona za duża więc ja muszę sobie zakupić mniejszą ale powiem Ci, że fajnie wygląda obhustowany tata z małym w środku…a do tego wtedy Błażejek tak słodko śpi

Cytat:
Ach- i nie napisałam najlepszego- naszej nocnej przygody

Koło północy mały budzi się na jedzonko- no to karmię. Przychodzi TŻ zajrzeć do nas, mały akurat skończył i kwęka- widać , ze w pieluszce coś ma albo zaraz będzie miał. No to mówię do TŻ by przebrał małego (sama padałam na pyszczek- w dzień nie ucięłam sobie żadnej drzemki ).
No to skupiony bierze się za przebieranie- wyciera już malucha, bierze nową pieluchę a tu fonntanna. No jakoś pochamował tą nowa pielucha. Sięga po następną a tu mega pierd i ... w stronę tatusia- aż tatuś podskoczył bo się przestraszył No dobra- zdegustowany małż- wyciera po raz 3 Piotrusia , a ten co- mega fontanna i pół łózka zalane Więc akcja osuszanie materaca i przebieranie pościeli ,a nasz diabełek zasypia w najlepsze
Hahahaah dobre...a co tatę też trzeba ochrzcić

No dobra...idę was dalej nadrabiać oczywiście do czasu do póki mały głód się nie obudzi
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 21:02   #4104
agnyska81
Zakorzenienie

Agnieszka, Ancia, Malgosia, Cotka, fajnie piszecie o miłości do Waszych dzieciaczków Aż się sama mordka śmieje, jak się to czyta. A ja to bardziej opcja Spray i Archinty

Cytat:
A jak sie zamotasz w te chuste by dziecko bylo z tylu, na plecach?

Ja tez myslalam o czyms do noszenia malego bo z wozkiem nie dam rady sama wyjsc, a w chuscie moze byloby to mozliwe? Tylko chyba teraz to jeszcze za maly ten moj orzeszek do noszenia?
Takiego małego to tylko z przodu Twój nie za mały do noszenia, dobry, można od samego początku chustować. Wiązanie robi się w pojedynkę, najpierw się mota, a potem wkłada dziecko i ewentualnie dociąga

Że Anci Franek taki kolos to rozumiem, ale Małgosiu, jak to możliwe, że Stefek wyrasta z 62? Mój jeszcze do niego dorasta, a przecież starszy od kolegi
Anciu, mi się tam Ludwiczek podoba baaardzo

Idę namówić męża na film, bo coś się na mnie boczy, że odstawiony na boczny tor

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 21:03   #4105
mooonik
Zakorzenienie

pamiętacie mnie troszkę mnie nie było, ale mam parę problemów.. może jak wrócę na wizaż to choć troszkę oderwę myśli od tamtych spraw ..

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 21:20   #4106
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
nic mi nie mowcie część ciuchów mam na strychu w pudłach i raczej w nie nie wejdę hlip...
dzis przypuściłam atak na szafę mamy i udało mi się znaleźć 1 dobre spodnie, a w drugie może za tydzień już wejdę jak nie będę jadła tylu biszkoptów no nic, mama musi przeżyć ten atak bo ja mam tylko 2 pary ciążowych nie dresowych i poszły akurat do prania.
Cytat:
moje gratulacje
Ja na razie tylko 9 i jeszcze 9 mi zostało do starej wagi. Ale u mnie dziś minęły dopiero 2 tygodnie, więc sobie poczekam jeszcze chwilę. Swoją drogą jakoś nie czuję że mam 9kg więcej niż normalnie
Pisałyście tez o kurtkach - tu na szczęście wszystkie powinny być dobre - a planuje jeszcze zakup płaszczyka dwurzędówki. Widziałam w Auchan tuż przed porodem ale już pewnie dawno nie ma. Tak na prawdę boję się tylko jeszcze o 1 parę kozaków - bo zawsze się ciasno zapinały na łydkach, a teraz mogą się już nie zapiąć.

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Małgosiu, jak to możliwe, że Stefek wyrasta z 62? Mój jeszcze do niego dorasta, a przecież starszy od kolegi
tak, że numeracja w ciuszkach jest nieźle rozjechana czasem metka 56 jest wielkości 62, a metka 72 wielkości 62 itp
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 21:25   #4107
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

pamiętacie mnie troszkę mnie nie było, ale mam parę problemów.. może jak wrócę na wizaż to choć troszkę oderwę myśli od tamtych spraw ..
Ojjj mam nadzieje ze nic powaznego

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Ja nosze legginsy teraz, wiec nie jest zle spodni nawet nie przymierzam. Byłaby rozpacz tym bardziej ze jem za 2- chyba po ciazy przyzwyczjenie i waga jak spadła o teraz znowu urosła .

Wymianka.
Stary 2011-10-31, 21:34   #4108
katarzynka00
Zakorzenienie

Witam,przyszłam się pochwalić
25,10 przywitałam moja córeczka
ważyła 4050 i miała 55cm
porod zakonczyl sie cc
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 21:36   #4109
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ważyła 4050 i miała 55cm
porod zakonczyl sie cc

Wymianka.
Stary 2011-10-31, 21:51   #4110
anciaahk
kosmitka

BordAna co to za doły!!! Nie jesteś paskudną matką, karmienie mm to żadna paskuda! Dzieci na tym wyrastają (w tym ja) i żyją, wcale nie czując, że wychowała je jakaś zła matka!! Przepędzam te pociążowe smuty!
Prawie każda z nas to przechodziła, szybciutko minie .
Na spacerki chodzicie?
Cytat:
Mnie ramiona też dolują, ale najbardziej szerokie doopsko. Mam nadzieję, że spadnie. Ja sobie dałam czas do świąt .
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak wy dziewczyny to robicie, że macie czas na to aby zaglądać na wizaz Jesteście chyba super mamami, bo na razie do końca tego nie ogarniam. Młody ciągle wisi albo na cycu albo na rączkach. Do tego coś mu się poprzestawiało i obecnie od 4 dni budzi się w nocy co 1-1.5 godz i chce cyca, bez tego ani rusz aby zasnął Przez to jestem tak niewyspana i zmęczona, że chyba za niedługo zacznę chodzić po ścianach...a do tego nie mogę się w dzień zdrzemnąć, bo zaczęła się Błażejkowi aktywność i nie chce spać od 8:00 do 12:00 lib 13:00
Ja tam siedzę na necie z dzieckiem na ręku, przecież nie będę z nim siedzieć i patrzeć w sufit, a zrobić i tak nic z nim na rękach nie mogę.
Wyluzowałam i jak ma takie dni narączkowe, to po prostu nic nie robie, trudno, nie odkurzam, nie gotuję, nie prasuję. Robię to jak Franek pozwoli lub jak mąż wróci z pracy. I nie przejmuję się, nie muszę być idealną mamą, żoną, gospodynią domową.
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Agnieszka, Ancia, Malgosia, Cotka, fajnie piszecie o miłości do Waszych dzieciaczków Aż się sama mordka śmieje, jak się to czyta. A ja to bardziej opcja Spray i Archinty
A kto wczoraj pięknie pisał o swoim Beniu, co?
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

Myślalam właśnie, gdzie się podziewasz, nawet wczoraj miałam pisać, czy ktoś wie, co się u Ciebie dzieje.
A sprawy mam nadzieję nie są poważne.
Cytat:

Ja nosze legginsy teraz, wiec nie jest zle spodni nawet nie przymierzam. Byłaby rozpacz tym bardziej ze jem za 2- chyba po ciazy przyzwyczjenie i waga jak spadła o teraz znowu urosła .
Ja też leginsy, spodnie wciskam z różnym skutkiem. Dzisiaj weszłam w rozmiar 29 dżinsów, więc kupiłam przeszczęśliwa .

Frranio wykąpany i zasnął, ciekawe na jak długo.A ja dumam, czy robić prasowanie czy nie.
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ważyła 4050 i miała 55cm
porod zakonczyl sie cc
Gratulacje!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości