|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
A co do facetow - oni serio sa z Marsa- oby nasi synkowie tacy nie byli ![]() Cytat:
Dzieki za te info!!! A nie wiesz czy u nich tez takie szalenstwo ze skaza bialkowa?? i kolka to tez odpowiedz na kazde wieksze dacie sie dziecka? co wtedy robia? Cytat:
i za szczepienia! |
|||
|
|
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
e tam, nigdy nie nadrobię
![]() Ancia nie wiem skąd pediatra wiedziała. Ale do 6mż i tak glównym pokarmem było mleko z piersi, a te dodatkowe pokarmy od 4 miesiąca - marchew, jablko i chyba brokuły (wszystko dawałam ze sloiczka) to były tylko tak raz dziennie jako dodatek. Raczej na smaka i jako przyzwyczajanie małego do innych posiłków. Bo lekarka stwierdziła ze jako taki duzy chlopiec może już tego próbować a przy okazji przy jego zwiększonych potrzebach będzie też na dłuzej najedzony. A potem około 5mż wprowadziłam jeszcze kleik ryżowy nestle który robilam na mm i dawałam go wieczorem przed snem bo mi się za często budził w nocy. Po kaszce to ustalo
|
|
|
|
#4083 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() czy Wam wizaż też muli?? czy mój net coś szwamkuje? Cytat:
dla malutkiej, że tak dzielnie zniosłaCytat:
a ile u Was chcą od osoby?? bo u nas ok 65zł za kolacje i ciastoCytat:
Cytat:
Dziś nie dałam rady i dałam mu 60ml mm i wypił wszystko. Więc nie wiem o co chodzi rozumiem jakbym miała za mało i się nie dopijał, ale leci mi to mleko a on po jakimś czasie nie chce...
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
e tam- nie nadrabiaj
![]() Cytat:
Mój robi dokładnie jak piszesz- po jakiś 3-4h walki wymiękałam i dawałam mm A co- on nie sypia za dnia?? ![]() Mój własnie dał sie uspić TŻ owi, a ja walczyłam już 2,5h ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- No dobra- za szybko pochwaliłam sie z tym spaniem |
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ostatnio średnio współpracuje w tych kwestiach. Nawet w nocy dzisiaj średnio szło uspianie. A dziś.. aż nie wiem co ze sobą robić
![]() Myślimy, żeby jechać do ikei ale ciągle trochę się boję z małym. |
|
|
|
#4087 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tez nie wiem co to moze byc![]() Cytat:
za 3 tygodnieeCytat:
![]() Cytat:
![]() kl aski:
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-10-31 o 15:30 |
||||
|
|
|
#4088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogolnie małej pasuje kupy ida prawie takie same jak po piersi purty tez puszcza takie ze łooo ja jestem zadowolona z tego mleka myslałam ze jak przez 2 dni nie karmiłam piersia i szło same mm to ze mała pozniej syska juz nie bedzie chciała ale nie bylo problemu z przystawieniem![]() Cytat:
![]() ![]() no to gratulacje niech pospi jeszcze troche i da mamie odpocząc![]() ja chciałam sie zdrzemnac popołudniu ale niestety moje słoneczko kochane nie chciałao ze mna wspołpracowac jak ja ululałam i odkładałam zeby zasnela to ta sie budziła albo pospała 5 minut i juz oczy jak 5zł stwierdziłam ze to nie ma sesu zaniosłam ja na kanape połozyłam na brzuszek i poszłam do sypialni po kocyk przychodze i patrze a ona juz sobie smacznie spi mamie spanie przeszło to córcia moze spac
|
|
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to fajnie ze sobi spi....a mamusia niech sie obok polozy ![]() moja tez zasnela przed spacerkiem jak sie mamusia ubierala ![]() kupilam Olivce stroj swiateczny....
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, gdzie można takie cudeńko nabyć??
|
|
|
|
#4092 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam sie
![]() ja dzis wyrwałam pierwszy raz na dłuzej niz 15 min z domu sama pojechałam sobie zakupic spodnie bo wszystkie dzinsy mi z tyłka lecą...kupiłam nawet fajne rureczki w reserved. Ale wiecie co, niby lezy tych szmat bądz ile ale rozmiarów nie ma chciałam jeszcze jakąs kieckę na chrzciny ale nic mi nie podeszło - musze sie wybrać ze szwagierką albo kumpelą coby mi doradziły a młoda wybrała sie do spania dopiero o 24,30 ![]() Cytat:
bedzie Adaś albo Hania ![]() ale rodzic chce ze znieczuleniem albo tak samo szybko jak tym razem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tez chyba zapoluje na ten wózek na wiosnę ![]() Cytat:
ale duzy z niego facet ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaz buziak go rehabilituje ![]() Cytat:
i fajnie wam ze lecicie do mamy Cytat:
![]() chrzciny robimy w lokalu, 85zł obiad 3-daniowy, tort, placki i zimna płyta. musimy zaprosić 30 osób ![]() Gerda super ze juz po chrzcinach Tusia dzielny TZ zazdroszcze ze sie tak wyspałaś w sumie moj by sie chetnie zajął młodą ale ja jakos nie umiem ich tak zostawic... ale tez go musze pochwalic bo czesto sie nia zajmuje z własnej woli i tez ją lepiej uspokoi nieraz niz ja---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Monia ale cudne to ubranko
|
|||||||||
|
|
|
#4093 | ||||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.A o ubranku nie pomyślalam popatrz, ale mój mąż ogólnie myśli, że różne rzeczy u nas w mieszkaniu same trafiają na swoje miejsce. ![]() Cytat:
Twoje 13 kg to dla mnie piórko, nasz waży ok 17kg , a z 7 kg Frankiem ok 25Też się nad tym zastanawiam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A K. był takim dużym chłopcem? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.
|
|
|
#4094 | |||
|
Zakorzenienie
|
czy ja wiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale z tymi lecącymi spodniami z tyłka to się schowaj nooooo- ja muszę chodzić jeszcze w ciążowych spodniach, a na taka pogodę mam tylko 1 sztukę Cytat:
|
|||
|
|
|
#4095 |
|
kosmitka
|
Archi ja też chodziłam długo w ciążowych, potem kupiłam inne, bo już na ciążowe nie mogłam patrzeć. Schudłam jakieś 26 kg, jeszcze z 8-10 bym chciała. Pomalutku spada waga, oby do świąt.
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
kurcze.. jestem smutna...
doluję się... jestem paskudną matka... ![]() nie dość że mleko nie pojawiło się u mnie na czas i nie byłam w stanie wykarmić swojego dziecka, potem pokarm zaczął zanikać a ja postanowiłam jeszcze zawalczyc o niego... coś tam się rusza... ale... Leoś o wiele chętniej je mm,na które się wręcz rzuca i ssie dopóki butelka nie będzie pusta a moim mlekiem wręcz się bawi, ciumka bo ciumka, leci mu bokiem, potem zaczął pluć i zasypia zanim wypije te 50ml co 3h... a mnie coś trafia.. odechciewa mi się pompowania jak widzę co moje dziecko wyprawia.. zresztą dzisiaj pół dnia przeryczał a ja nie wiedziałam o co kaman.. pewnie chciał na rączki a ja starałam się go nie brać bo nie chcę go zarazić ![]() chyba tracę cierpliwośc do własnego dziecka.. ;( Ancia: ja jeszcze ciągle w ciązowych spodniach dresowych chodzę ... ![]() chciałabym zacząć cwiczyć ale chyba jeszcze trochę za wcześnie.. to siedzenie w domu z dzieckiem mnie dobija..
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
![]() Sara dziękuje za komplemenciory ![]() Spa... rewelacja z tym snem moja ostatnio 6 h daje pospać..ale ok 23-5.30... a potem do 7 gaworzenie ![]() zazdroszczę ,że już do mamy lecisz..ja muszę jeszcze miesiąc poczekać.. Monia... super ubranko!!! śliczne. a u nas nie ma asdy...buuu a moja córcia ma dziś dzień-na rączki.... ale udało mi się pojechać do sklepu chociaż samej..
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
co do robienia chrzcin to my planowaliśmy pod koniec listopada, żeby zrobić za jednym zamachem z 30stką małża ale niestety w weekend mąż nie dostal wolnego i trzeba będzie chrzciny urządzić w grudniu...
u nas pewnie wyszłoby ok 15-20 osob, a to tylko Ci najbliżsi... moi rodzice (jestem jedynaczką), tż rodzice i rodzeństwo (razem 8 osób), dwie najbliżesze ciotki - które się zawsze wszędzie zaprasza a nie wiem jak będzie z dziadkiem tż.. to może i ja swoich dziadków zaproszę.. nie wiem.. u nas to jest sprawa zagmatfana...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a spodnie dzis mierzyłam i nie wcisne nawet na tyłek ![]() kiedy te pozostałe kg zejda ![]() ![]() Cytat:
ja tez casami nie wiem czemu płacze i pewnie kazda mama tutaj tak ma wiec sie nie przejmuje
|
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja schudłam 12 kg a też się nie mieszcze w ubrania, wszystko jest przyciasne, nawet kurtka zimowa... ![]() chyba będe marzła w tym roku, bo przecież nie opłaca mi się kupować nowej.. ![]() no chyba że zgubię jeszcze co najmniej 5 kg... szkoda że one same nie chcą zejśc :P
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakims cudem ich nie wywaliłam chociaz juz ze 2 lata były za małe
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio 3 dni przed porodem sprzątałam w szafie i wszystkie za małe spodnie schowałam do wora i do piwnicy.. mam sentymanet do nich a zresztą stwierdziłam że za jakiś czas się w nie wbiję..hehe... chciałabym
|
|
|
|
#4103 | |||
|
Rozeznanie
|
No na reszcie mam chwilkę wolnego czasu, bo Tż wróciła z pracy wykąpaliśmy brzdąca, daliśmy butlę z moim mlekiem, bo z moich cysiów nie chciał jeść tylko się bawił i denerwował
ja mogłam na spokojnie zjeść i trochę was poczytaćJa nie wiem jak wy dziewczyny to robicie, że macie czas na to aby zaglądać na wizaz Jesteście chyba super mamami, bo na razie do końca tego nie ogarniam. Młody ciągle wisi albo na cycu albo na rączkach. Do tego coś mu się poprzestawiało i obecnie od 4 dni budzi się w nocy co 1-1.5 godz Przez to jestem tak niewyspana i zmęczona, że chyba za niedługo zacznę chodzić po ścianach...a do tego nie mogę się w dzień zdrzemnąć, bo zaczęła się Błażejkowi aktywność i nie chce spać od 8:00 do 12:00 lib 13:00 Ech...chyba na razie szczęśliwe macierzyństwo to dla mnie fikcja ![]() Cytat:
to cecha po tacie U nas w domu to Tż zajmuje się roślinkami, ja nie mam do tego ręki ![]() Cytat:
i do tego koloru niebieskiego On dla siebie wzioł 5m, bo wysoki ale dla mnie jest ona za duża więc ja muszę sobie zakupić mniejszą ale powiem Ci, że fajnie wygląda obhustowany tata z małym w środku…a do tego wtedy Błażejek tak słodko śpi ![]() Cytat:
![]() No dobra...idę was dalej nadrabiać oczywiście do czasu do póki mały głód się nie obudzi
|
|||
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka, Ancia, Malgosia, Cotka, fajnie piszecie o miłości do Waszych dzieciaczków
Aż się sama mordka śmieje, jak się to czyta. A ja to bardziej opcja Spray i Archinty ![]() Cytat:
![]() Że Anci Franek taki kolos to rozumiem, ale Małgosiu, jak to możliwe, że Stefek wyrasta z 62? Mój jeszcze do niego dorasta, a przecież starszy od kolegi Anciu, mi się tam Ludwiczek podoba baaardzo ![]() Idę namówić męża na film, bo coś się na mnie boczy, że odstawiony na boczny tor
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie mnie troszkę mnie nie było, ale mam parę problemów.. może jak wrócę na wizaż to choć troszkę oderwę myśli od tamtych spraw ..
|
#4106 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hlip...dzis przypuściłam atak na szafę mamy i udało mi się znaleźć 1 dobre spodnie, a w drugie może za tydzień już wejdę jak nie będę jadła tylu biszkoptów no nic, mama musi przeżyć ten atak bo ja mam tylko 2 pary ciążowych nie dresowych i poszły akurat do prania. Cytat:
Ja na razie tylko 9 i jeszcze 9 mi zostało do starej wagi. Ale u mnie dziś minęły dopiero 2 tygodnie, więc sobie poczekam jeszcze chwilę. Swoją drogą jakoś nie czuję że mam 9kg więcej niż normalnie ![]() Pisałyście tez o kurtkach - tu na szczęście wszystkie powinny być dobre - a planuje jeszcze zakup płaszczyka dwurzędówki. Widziałam w Auchan tuż przed porodem ale już pewnie dawno nie ma. Tak na prawdę boję się tylko jeszcze o 1 parę kozaków - bo zawsze się ciasno zapinały na łydkach, a teraz mogą się już nie zapiąć. Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Ja nosze legginsy teraz, wiec nie jest zle spodni nawet nie przymierzam. Byłaby rozpacz tym bardziej ze jem za 2- chyba po ciazy przyzwyczjenie i waga jak spadła o teraz znowu urosła .
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,przyszłam się pochwalić
25,10 przywitałam moja córeczka ważyła 4050 i miała 55cm porod zakonczyl sie cc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4110 | |||||
|
kosmitka
|
BordAna co to za doły!!! Nie jesteś paskudną matką, karmienie mm to żadna paskuda! Dzieci na tym wyrastają (w tym ja) i żyją, wcale nie czując, że wychowała je jakaś zła matka!! Przepędzam te pociążowe smuty!
Prawie każda z nas to przechodziła, szybciutko minie Na spacerki chodzicie? Cytat:
.Cytat:
Wyluzowałam i jak ma takie dni narączkowe, to po prostu nic nie robie, trudno, nie odkurzam, nie gotuję, nie prasuję. Robię to jak Franek pozwoli lub jak mąż wróci z pracy. I nie przejmuję się, nie muszę być idealną mamą, żoną, gospodynią domową. Cytat:
![]() Cytat:
A sprawy mam nadzieję nie są poważne. Cytat:
.Frranio wykąpany i zasnął, ciekawe na jak długo.A ja dumam, czy robić prasowanie czy nie. Gratulacje!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.

A wrecz ostatnio strasznie spokojniutka się zrobiła...
za szczepienia!

wodę swieconą, więc teraz powinnien z niej byc aniolek
dla malutkiej, że tak dzielnie zniosła
a ile u Was chcą od osoby?? bo u nas ok 65zł za kolacje i ciasto
w szoku jestem.

kl aski:

jak ja ululałam i odkładałam zeby zasnela to ta sie budziła albo pospała 5 minut i juz oczy jak 5zł

.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)