|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
tylko tak zdalnie trudno coś wybrać
|
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() , u nas też, w empiku kupujesz? No i mój zapał został ostudzony No nie zauważyłam ![]() Najgorsze, jeśli kogoś, bo coś to pół biedy
|
|
|
#4053 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Znam Ją już trochę ![]() Cytat:
![]() Jej własny mąż,zwrócił Jej uwagę ![]() My mamy dwie i chwalimy sobie często do wózka wkładam,jak wędrujemy gdzieś dalej,a i koło domu też zakładam Szczęściara U mnie nie pada,ale też tak jakoś buro dwie pralki prania wywiesiłam i nic nie schnie ![]() Cytat:
![]() Na szczęście jutro już jadą Cytat:
chodzi mi o te sweterkowe rekawy,niby pisze,że ocieplone,ale tak jakos ciężko się przełamać ![]() Cytat:
moje chłopaki lubią gofry Cytat:
![]() Cytat:
U mnie kiedyś było 6 stopni tylko,a babka malucha nosiła na rękach i spod spodni,gołe nogi wychodziły temu malcowi aż mi sie zimno robi,jak sobie przypominam...brrr....![]() Bartosz wstał właśnie,więc idziemy na obiadek Jeszcze do jutra gości mamy,więc nie zawsze daję radę zagladnąć Postaram się wieczorem jeszcze zajrzeć Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-10-31 o 14:01 |
||||||
|
|
|
#4054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak się właśnie na pieczenie nastawiam Cytat:
![]() no i jeden mądry w małżeństwie ![]() my gofry też lubimy ![]() Zu coś się dzisiaj buntuje spać nie chce, a wczoraj sama poszła do pokoju i się położyła chciałam posprzątać, ale chyba zostawię to na wieczór...obiad już zjadłyśmy...spagetti z tuńczykiem teraz Zu rysuje a ja wpadłam, choć pewnie za chwilę na spacer pójdziemyno i....był listonosz...mam termin
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-10-31 o 14:35 |
|||
|
|
|
#4055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to kogo,nas ![]() Cytat:
Bartoś ma 5 łopat do piasku,w tym dwie takie same,ale różniące się kolorem ale kupione musiały być ![]() Też tak mówię Ja też często robię,szczególnie teraz jak kupiłam nową gofrownicę Też miałam taki okres,że Bartosz nie chciał iść spać,zasypianie zajmowało Mu sporo czasu teraz wszystko wróciło do normy,oby na dobre My niedawno wróciliśmy z ogrodu po południu dosyć ciepło się zrobiło jednak się odważył Kiedy?
|
||
|
|
|
#4056 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sa super Cytat:
![]() Cytat:
a ja bym mimo wszystko chciała druga dziewczynke ![]() TAKIE mamy np ale musze nast doupic tym razem z myszką Miki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
poprzednio dopiero Luteina pomogła i coś czuje że teraz tez sie bez niej nie obędzie dzis nawet zrobiłam testa i nic, aż mi głupio bo zrobiło mi się smutno.... poczekam jeszcze tydzien i jadę do gina pewnie znów na kurację anty przejdę ![]() Cytat:
![]() lubię takie podpalanie ![]() a męża nim ostatnio wysmarowałam i mi mówił że u niego nie grzeje ![]() Cytat:
ale mi smaka narobiłas, całkiem sobie o tym przepisie zapomniałam, musze w końcu go zrobic ![]() Cytat:
zreszta teraz zrobiła sie niegrzeczna, nie słucha wcale, mówie jak do ściany, no i słysze że to ja ją tak wychowałam, bo za mało karałam bo klapsów nie dawałam teraz juz jednak czasem nie wytrzymuję i dziś dostała, takiego mini mini bo ręka mi zatzrymała jednak ale od razu był bek.... obecnie jest na etapie wymuszanie płaczem ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- acha Karo kiedy ten dzień?
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie słuchaj innych tylko rób jak Ci podpowiada intuicja Przemko dostał po tyłku może raz... bo już przegiął totalnie... ale on bardzo często podnosi na mnie ękę teraz np. czasem nie wytrzymam i po tej ręce dostanie... nie mocno ale czasem już nie panuje nad sobą... Karo... kiedy ten dzień?? Aczkolwiek uważam, że ... no cóż sam pod sobą dołki kopie... ![]() |
|
|
|
|
#4058 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak uważam, że w tę stronę lepiej - oczywiście zależy, w jakim wieku ten maluch. Cytat:
, dasz radę Cytat:
![]() Cytat:
, może anty pomogą , kto Ci takie rzeczy opowiada? ![]() Kuba też teraz przechodzi ciężki okres, a my razem z Nim , jak zaśnie, to jestem tak zmęczona, że tylko TV albo/i ( ) komputer, herbatka i kocyk. Mam zaległości w prasowaniu, mieszkanie ogarnięte tylko dzięki pomocy Małża. Mój już nie taki mały Krasnoludek też płacze, jak bardzo chciałby coś dostać/osiągnąć, a nie może. Tłumaczę, tłumaczę i jeszcze raz tłumaczę , odkąd zaczął ładnie mówić, proszę Go, żeby powiedział mi o co chodzi, coraz częściej skutkuje.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-11-01 o 09:04 |
||||
|
|
|
#4059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nastawiałam się na gorsze przyjęcie a było nad wyraz miło.Mówiła żeby pokazać,pytała czy może pogłaskac,BARDZO DUŻE oczy dostała
Asystowala w 1 kapieli,wstala na 1 nocne mleko,a na drugie juz nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dojrzewam by popisać ![]() Mała Blanka śpi i je, a mimo to jest to wszystko dość absorbujące.Zapomniałam już co to parzenie butelek,karmienie nocne.Póki co karmie i odkładam i idziemy dalej spać. Dziś miałyśmy iść na spacer,ale nam nie wyszło nagle poczułam sie taaaaka zmęczona i położyłyśmy sie z dziewczynkami na 2hRano sie wypompowałam bo sprzatalam przed polozna. ja też Cytat:
![]() postaram sie dzis wrzucic fotki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#4060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciliśmy do domu - byliśmy kupić znicze /dopiero
/ ale ruuuch na mieście jasne, ze dobrze Cytat:
![]() Cytat:
ja Bartusiowi też klapsów nie daję, choć czasem tak jak Tobie nerwy mi puszczają i lekkiego kapsa dostanie ... ale po chwili jest mi głupio, że się nie opanowałam ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
że ja go nie biję i nie chce, żeby ktokolwiek go bił ... dzięki Bachyba uczę się asertywności u nas też jest płacz - teraz każde rano chce kladkę (czekoladkę) Cytat:
Mój małż w sobotę zapytał Bartusia czy chciałby mieć siostrzyczkę opowiadał mu jaka będzie malutka i jak się bedzie z nią bawił jak urośnie ... Ba siedział jak zaczarowany i słuchał Potem do mnie mówi: widzisz, chyba czas na drugie dzieciątko bo Bartuś chce siostrzyczkę ... a ja nie wiem czy jestem na to wszystko gotowa
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2011-10-31 o 19:05 |
||||
|
|
|
#4061 |
|
Ola-Unhola
|
Wróciłam z hurtowni pazurowej, wydałam 400 zł i nic nie kupiłam....
Ale obok kupiłam sobie buty (75 zl), sweterek kolorowy z łatami (30 zł), rajstopy na polarze i dzieciom rajtki i kalesony ![]() Dziękujemy za brawa dla Antolka ![]() Za odpowiedzi kurteczkowe I puzzlowe Maju, tez się bałam, ze wywoływać trzeba będzie... I testy robiłam tez i smutno mi było, bo byla i taka opcja, wiec zaczelam ją rozwazac z uśmiecham na buźca, a tu niestety ![]() Kasiu Fajnie, ze Laurka taka szczęśliwa ![]() Karola, współczuję TEGO dnia....Dasz radę ![]() sylko, dobrze, ze jutro koniec wizyt ![]() ![]() Ja Antosia nie klapsuje, ale czasami pacnęłam po łapce, jak mi szturchanca zrobił.... Ale wystarczy że kiwam palcem i mówię nununu i że nie ładnie i potrafi sie popłakać i przeprosić buziakiem
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy , najlepiej z Mamą i Siostrą ![]() Cytat:
, my jesteśmy już dorośli i nie umiemy się czasem opanować, a wymagamy tego od małego dziecka.Upominaj , asertywność w dzisiejszych czasach to bardzo pożądana cecha ![]() , Kuba też prosi, ale ja jestem jak zdarta płyta ![]() Musisz to przemyśleć ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Dziewczyny, a możecie napisać za co Wasze Dzieci dostały klapsa? Bo ja na dzień dzisiejszy nie znajduję sytuacji, w której miałabym ochotę dać Kubie klapsa, pytam z ciekawości.
|
|
|
#4063 |
|
Ola-Unhola
|
Ja tak jak napisałam, pacanie za szturchańca. Jak cos mu sie nie podoba, to bach z piąchy mnie w twarz, więc po lapce lekko, jako taki odruch a nie siłowo
|
#4064 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dłuuugo chodziła, na końcu nogi ją bolały...weszłyśmy do domu na Georga,a ona wymęczona, więc jak się tylko skończył o 17.30 to ją wykąpałam od 18.30 śpi![]() ![]() Cytat:
ja czasami też słyszę że dziecko powinno klapsa dostać bo inaczej wejdzie mi na głowę ![]() ![]() miesiąc i kilka dni. Cytat:
![]() oby ![]() właśnie nie wstała o 6![]() muszę ale powiem Ci szczerze że wymysły nie zrobiły na mnie większego wrażenia![]() Cytat:
czekamy na fotki ![]() ![]() Co do dziecka...może to jeszcze nie czas ![]() Cytat:
![]() Ktoś mi licytuje kurtkę
|
|
#4065 |
|
Ola-Unhola
|
Eee mało zakupow, bo to jakies gilotyny, tipsy - 500 szt
, ozdoby, bloczki, pilniki, polerki....masakra ![]() Kurde, nie daj się ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- http://moda.allegro.pl/marynarski-sw...902452543.html o taki sweterek za 30 ![]() Jestem do przodu 2 dychy ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Hop hop, pogadajcie ze mną
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne zakupy przygarnęłabym takie![]() na razie nie licytuje więcej...dziś się kończy to poczekam jak się sprawa rozwinie ![]() fajny ![]() ja jestem...choć sprzątanie czeka....i muszę się wykąpać...ale mi się nie chce na razie ![]() Svi nie było nie wiem co z płytkami mam dalej robić![]() Unhola może mi pomożesz?
|
|
#4067 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja mam konto na paypalu
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
z chęcią
szkoda ze tak daleko jesteś, bo byśmy mogły poszaleć![]() pomożesz bo ja nie wiem co dalej...teraz tylko zapłacić?Edit: dostałam maila tylko z ebay że wygrałam, adres kolesia z UK ale nie ma nr konta
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-10-31 o 20:27 |
|
|
|
#4069 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() http://ocs.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?CustomerSupport http://pages.ebay.co.uk/help/pay/methods.html
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba że dam Ci hasło do ebaya i wtedy wpiszesz swoje dane paypala?
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko, a Ty od kogo? Może i tak ![]() O to właśnie chodzi ![]()
|
|
|
#4072 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
się okaże
pewnie wcześnie...ale jutro rano Rodzice przyjadą i jedziemy na grobydawnych współlokatorów ![]() ![]() na razie stoi w miejscu więc czekam i nie nabijam ![]() już piszę priva z hasłem
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Unhola ale swietny sweterek, kupilabym nawet. Pokażesz sie w nim?
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka mam białe michałki i nie mogę się im oprzeć
![]() Unhola napisałam
|
#4076 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() OK ![]() Jutro, bo dzis piwo w brzuchu ![]() Mogę Ci kupić, zawsze będzie 15 zł do przodu Pisałam Wam, ze w lumpku kupiłam nowy nocnik Fishera za 35 zł. http://allegro.pl/leo-nocnik-nocnicz...856040550.html o ten
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie pisałaś. Zawsze mi się podobał ten nocniczek (o ile nocnik moze sie podobać)
|
||
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Niedawno chwaliłam Wam się że jestem w ciąży, ale niestety nie wyszło...;( Moja ciąża obumarła Smutne dwa tygodnie spędzone w szpitalu zakończone zabiegiem. Wszystkiego bym się spodziewała ale nie tego. Nie wiem po co to piszę....
|
#4079 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Było pelno paskowych, ale nie przyglądalam się, bo juz przy samochodzie stałam i tak wzięłam, bo 3 dychy tylko. Ale mam blisko z kursu to zajrze napewno Fajny jest i ciagle gra
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jakoś nie mam czasu ostatnio dla Was
przepraszam moje drogie. Wróciłam do pracy to moze wiecej bede zagladac teraz siedze na watku majowo-czerwcych i pewnie dlatego. wybaczycie ??
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

) o mydełkach, napaliłam się, ale już mi skrzydełka opadły, bo u mnie w pobliżu nie ma tego sklepu
Eh 

Zawiera polepszacze, środki antypleśniowe itp. itd. Chyba, że jecie raz na ruski rok.

chodzi mi o te sweterkowe rekawy,niby pisze,że ocieplone,ale tak jakos ciężko się przełamać

teraz Zu rysuje a ja wpadłam, choć pewnie za chwilę na spacer pójdziemy

jednak się odważył
Kiedy?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, najlepiej z Mamą i Siostrą 
Smutne dwa tygodnie spędzone w szpitalu zakończone zabiegiem. Wszystkiego bym się spodziewała ale nie tego. Nie wiem po co to piszę....