![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. II
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
|
![]() Melduję, że u mnie nowy post. Halloweenowy makijaż oka. Bez krwi, poparzeń i siniaków ![]() Zapraszam oczywiście! http://lajfstyle.blogspot.com/2011/1...o-makijaz.html Jeśli wybieracie się dziś na imprezę, to bawcie się dobrze! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#664 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
A jak ma się dużo dobrych pomysłów, można założyć własną firmę i to jest najlepsza praca. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Własna firma to jest myśl ![]()
![]() |
#666 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
mam wielką prośbę - czy ktoś może mi opisać jak laikowi w jaki sposob zamieścić foto na blog.onet.pl kiedy już nie mam tam miejsca na fotki - najlepiej żeby wrzucać przez imageshacka
![]()
#668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że przedstawiłaś sytuację karykaturalnie, ale moim zdaniem i tak przesadzasz - ja nie widzę nic dziwnego w tym, że ktoś oczekuje od potencjalnego pracownika skończonych sensownych studiów (lub może dwóch specjalizacji, a może dwóch uzupełniających się kierunków) i do tego liczy na znajomość dwóch języków obcych i jakieś, chociaż małe, ale sensowne doświadczenie. Oczywiście nie mówię tu o wymaganiach do pracy typu "przekładanie papierków za najniższą krajową", żeby była jasność. ![]() Realia się zmieniają, znajomość angielskiego staje się powszechna, to już jest minimum, a nie coś czym można się chwalić, stąd poszukiwani są ludzie ze znajomością jeszcze jakiegoś języka. Chyba nikt już nie sądzi, że ktoś mu zaoferuje świetnie płatną, interesującą pracę bo skończył dziennikarstwo i ma FCE? ![]() ![]()
![]() |
#670 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- u mnie na blogu zdjęciowym coś nowego: http://subiektywnie-w-obiektywie.blogspot.com/ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Ja dodalam tez notke jakis czas temu, ale zanim bd w blogrollu to pewnie kilka godzin minie. ;/
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#673 |
Konto usunięte
|
u mnie 2 wczorajsze dodały się dopiero dziś :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Mi się tak jakoś w miarę szybko zaktualizowało
![]() ![]()
#675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bezsensem jest dla mnie jedynie oczekiwanie od pracownika, że będzie miał wiek do 26 lat (najlepiej jeszcze status studenta co by za niego za dużo nie płacić) i spełnione te właśnie warunki. To niestety jest mało realne. Z drugiej strony wymagania (i to za marne pieniądze), też są niekiedy śmieszne i nieadekwatne do wykonywanej pracy. Mówię tu o paradoksach obecnego rynku pracy. Czasami ręce opadają... A i przepraszam, ale połowa humanistyki to filologie, wcale ich nie uważam za bezsensowne. Co innego jak piszesz - dziennikarstwo czy socjologia. W takich czasach żyjemy, że humaniści i artyści mają przekichane, no cóż ![]()
Gray Edytowane przez cathiebaj Czas edycji: 2011-10-31 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co jest takie mało realne, po prostu wystarczy chcieć.
![]() |
#677 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Studia trwają 5 lat, robiąc dwa kierunki poświęcisz na nie razem może 6 - masz już 25 lat, w trakcie podwójnych (czasami i pojedynczych) studiów trudno jest być 5 dni w tygodniu na stażu, więc doświadczenie zostaje na po studiach - czyli zostaje ten rok, a potrzebne są conajmniej dwa. Albo krótkie na wakacje. Potem łaskę robią, że Cię przyjmą, bo masz już 27 i jesteś za stary. Jeśli Tobie się udało skończyć dwa kierunki, znać dwa języki na C2, zrobić kilka staży i dostać po tym wszystkich etat to gratuluję i podziwiam. ![]() ![]() Dobra, pasuję, nie chce mi się kłócić, a jestem w sytuacji kryzysowej jeśli chodzi o pracę, stąd mój sceptycyzm i drażliwość ;p Ajj, przepraszam dziewczyny za offtop ![]()
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba już wiem, dlaczego mamy niż demograficzny ...
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie wizazowe blogi kosmetyczne to mega skarbnica wiedzy, wszystkie ulubione kosmetyki odkrylam dzięki blogom
![]()
#680 |
Zakorzenienie
|
greatdee hiszpanskiego gratuluje!
![]() na temat studiow, pracy itp sie nie wypowiadam bo kazdy ma swoje zdanie i tyle ![]() heh ja sie musze zabrac za jakas notke bo siedzialam u Tzta pare dni i sie rozleniwilam ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- rodzine mozna zalozyc tez pozniej ![]()
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
26 latek ma jeszcze czas na rozmnazanie i zakladanie rodziny
![]()
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pracy za darmo - już pisałam wcześniej, że moje rozważania nie tyczą się osób, które nie mogą sobie pozwolić na mało płatną pracę (tutaj wiadomo - jest znacznie trudniej), jednak znaczna część studentów jest utrzymywana przez rodziców i do tej grupy się odnosiłam. ![]() No i nie pisałam o dwuletnim doświadczeniu. Języka duża część ludzi może się spokojnie uczyć samodzielnie, tu myślę, że finanse są mniejszą przeszkodą niż np. czas. Wydaje mi się w ogóle, że to nasze rozważanie (2 kierunki, 2 języki, 2 lata doświadczenia) jest sztywne i zupełnie bezsensowne, bo są za duże różnice w kierunkach studiów i wymogach do danej pracy, żeby móc tutaj cokolwiek uogólniać. Poza tym takie wyliczanie, nawet jeśli jest tylko przykładem, jest, bądź co bądź, trochę jednak nieżyciowe. ![]() A rodzinę można spokojnie założyć później. To już tylko kwestia priorytetów danej osoby. ![]()
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Niby tak ale im później decydujemy się na pierwsze dziecko tym większe ryzyko.. Koleżanka która pracowała w szpitalu mówiła, że już na kobiety powyżej 25 roku życia mówią wtedy "stare pierworódki"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc wszystko zależy od możliwości, zdolności, czasu. I szczęścia pewnie też. Co nie zmienia faktu, że wymagania są często zawyżone. ![]() Racja, rodzinę można później, ale dla kobiety akurat chyba jest mało bezpieczne (i dla jej potomstwa), rodzenie pierwszego dziecka tak późno, jak już się sprawy zawodowe wszystkie ułożą. Pewna nie jestem, bo nie rodziłam ![]()
![]() |
#685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wieloma jezykami jest tak, ze na poczatku to pikus- szczegolnie kiedy sie uczysz podstaw a pozniej juz musi ktos ci pomoc, wyjasnic bo niestety, ale gramatyki kontrastywnej czy opisowej w jezyku angielskim sie nie nauczysz ot tak. Do tego jezeli chcesz byc np. tlumaczem, ktory zarabia sporo musisz znac kulture, historie itp danego obszaru jezykowego, zeby wiedziec wiele rzeczy podczas tlumaczenia. Jezyka mozna sie nauczyc samodzielnie, w domu porzadnie, ale nie az tak jakby sie wydawalo- chocby fonetycznie. a jezeli chcesz sie nauczyc w miare porzadnie to potrzebujesz slownika i tutaj klania sie wydatek 150zl ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2011-10-31 o 19:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Na mnie też.. O ile w ogóle się doczekam dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym rozmawiamy o językach w kontekście (jak rozumiem) robienia innych studiów, gdzie owe języki są dodatkiem, a nie priorytetem w nauce. Gdyby zresztą były, to nie byłoby problemu "jak się ich uczyć będąc na innych studiach". ![]() Zgadzam się w 100% z tym co piszesz, po prostu wydaje mi się, że mnie źle zrozumiałaś.
![]() |
#689 | ||||||||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.