|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
Lorcia lej!
Bede mogla bez szukania wymowek nowy kupic!
|
#4412 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
bry!
tak się cieszę, że ta dodatkowa godzina snu przypadła na dzień, kiedy mogłam sobie dłużej zostać w łóżku ![]() biedny tż wstał z młodym o 4:30am nowego czasu
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Ha ha o 4:30 to ja do domu wróciłam.... Zabawa była przednia przynajmniej wytanczylam się za wszystkie czasy.Ok coś mnie glowa boli chyba czas na rosół. Udanej niedzieli!
|
#4415 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry z kawa
![]() Jeszcze sie nie ogarnelam po przeprowadzce i nadal lapie doly z czestotliwoscia co pol godziny,ale dzisiaj wstalam w wyjatkowo dobrym humorze i wyjatkowo wczesnie jak na mnie,bo o 10!!!co prawda pozniej wrocilismy jeszcze do lozka,ale w zupelnie innym celu niz spanie zachwiele zrzucam pizamke,przywdziewam cos bardziej wyjsciowego i uciekamy rozeznac sie po okolicy ( pierwsza niedziela odkad tu mieszkamy,ktora mamy dla siebie ),piekna pogoda dzis a wiec zycze milej niedzieli i uciekam sie ubierac
|
#4416 | |
|
Zadomowienie
|
Pewno, a potem bedzie na mnie
.Cytat:
wstalam o 10 poszwedalam sie troche po domu, siadam do kompa a tam ... znowu 10 Aniolku co ci sie nie podoba ze doly lapiesz? Mam nadzieje ze szybko ci przejdzie . Przestalo padac wreszcie, na sniadanie ciasto bananowe i slabe cappuccino. Potrzebuje lekkiego wspomagacza, bo wczoraj do pozna gadalam na skypie z kolega z ktorym nie mialam kontaktu ponad 3 lata. Milej niedzieli .
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Juniorowi ktos zapomnial powiedziec ze przechodzimy na czas zimowy i dodatkowej godziny nie bylo.
my nadrabiamy Big Banga z ostatnich 3 tygodni. Ben i Jerry wpadli tez w odwiedziny
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), więc jednak spałam tą dodatkową godzinęCytat:
![]() B&J - uwielbiam takich gości
|
|
#4419 |
|
Zadomowienie
|
taaaaa, Julce też nikt nie powiedział że ma spać o godzinę dłużej, wstalam o 6.30 dziś
|
|
#4420 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziekuje, poczytam Cytat:
Cytat:
![]() a ja wczoraj plywalam/wydurnialam sie z kumpela w lodowatym Morzu Polnocnym nie spodziewalam sie, ze sprawi mi to tyle frajdy (zwlaszcza o tej porze roku). Olbrzymie fale ciagle nas zakrywaly, podtapialy, wywalaly na brzeg Oczywiscie bylysmy w piance, no ale pierwsze minuty..... to stopki myslalam ze mi odpadna
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
chciałam zasięgnąć porady ![]() mama pracę !!! no tak jakby bo jestem jeszcze na okresie próbnym... Nie wiem jakim cudem mi się udało, poszłam na rozmowę kwalifikacyjną i na koniec babka mi powiedziała, że szuka kogoś z większym doświadczeniem. Myślałam, że to już koniec kiedy zadzwoniła do mnie na następny dzień i zaprosiła na dzień próbny. To było w tamtym tygodniu. W tym tygodniu mam płatny okres próbny. Pracuję przez 3 dni robiąc po 11 godzin dziennie. Stresuję się strasznie. To świetna okazja bo właścicielka powiedziała mi, że ma dobre przeczucie co do mnie i chciałaby we mnie zainwestować. Mam zacząć jako receptionist/pa i z biegiem czasu, w zależności jak mi będzie szło mam też trenować się na managera tej kliniki. Babka, która mnie zatrudni jest właścicielką i lekarzem w tej klinice i powiedziała mi, że chciałaby kogoś kto mógłby prowadzić administracyjną stronę jej przychodni kiedy ona chce się tylko skupić na leczeniu. Powiedziała też, że chętnie opłaci mi studia bym tylko jej w końcu skończyła. Stresuję się strasznie! Bardzo mi zależy... taka zarąbista okazja, nie chcę spieprzyć. W środę rzut na głęboką wodę bo sama mam otworzyć klinikę i ją prowadzić do południa, ona dopiero będzie po lunchu. Babka naprawde w porządku, taka konkretna i szczera aż do bólu Mam takiego stresa, że w nocy spać już nie mogę. Chyba zacznę pić ![]() Jak ja mam poradzić sobie z tym stresem? Jak byłam w tamtym tygodniu to telefonu nie mogłam utrzymać tak mi się ręce trzęsły. Na zawał padnę pod koniec tygodnia jak się nie nauczę wrzucać na luz
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2011-10-31 o 22:17 |
|
|
|
#4422 |
|
Raczkowanie
|
Szien gratuluje pracy!ze stresem nie pomoge,bo sama sobie ostatnio nie radze
![]() Lori wlasciwie to wszystko sie sklada na te doly,znalazlam sie w kompletnie nowej sytuacji,nowa praca,nowi ludzie,nowy dom,nowe miasto.zdala od siostry i maluchow,znajomych,gor i jezior z pieknej zielonej Cumbrii przenioslam sie do szarego typowo przemyslowego rejonu ale to poczatki,mieszkamy tu dopiero troche ponad miesiac,mysle,ze poprostu potrzebuje troche czasu w pracy tez tak sobie,bo jakos nikomu nie przyszlo do glowy,zeby przyslac osobe,ktora mogla mnie przeszkolic z nowego systemu i zasad dzialania firmy ale jak zmienili telefony to kobiete az z Londynu sciagneli,zeby nam pokazala,jak z nich korzystac:/ dzisiaj szef mi dowali takim tekstem,ze az mi w piety poszlo ale nic to nie poddaje sie i walcze nie takie rzeczy sie w zyciu przezywalo![]() Ok bedzie tego marudzenia uciekam spac,slodkich snow wszystkim
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
szien gratulacje
![]() Sposobów szczególnych nie mam, tyle tylko, ze wdech, wydech i do przodu ![]() Może jeszcze herbatka z meliski ![]() Myślę, że poradzisz sobie świetnie aniele oby było coraz fajniej
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Nas stres najlepszy jest LUZ
![]() Ja nie twierdze,że się nigdy nie stresuje i czasem nie mam ochoty sobie włosów z głowy powyrywać.... Ale w swojej pracy otoczona "wariujacymi i wiecznie szukajacymi dziury w całym Anglikami " Śmiać mi się częściej chce niż płakać .......biorę głęboki wdech, usmiecham się do siebie i robię co do mnie należy... Jak się coś nie uda ... Trudno powtórzę... Zrobię raz jeszcze .... Szien skoro tyle cie to kosztuje .... To moze szukaj dalej.Ja uaazam, że nie ma nic na siłę.
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-10-31 o 23:36 |
|
|
|
#4425 |
|
Wtajemniczenie
|
szien - normalne ze sie stresujesz, nie pozwol tylko zeby przybralo to negatywny obrot - nie pozwol zeby cie strach 'paralizowal'
zreszta mi zawsze mowili ze jesli sie denerwujesz bo ci zalezy to sie uda i zazwyczaj sie sprawdzalo ![]() gratuluje pracy i potencjalnej interesujacej kariery! trzymam kciuki aniolku - uszi do gory! bedzie dobrze! rzeczywiscie wydarzenia ostatniego roku moglyby kazdego zwalic z nog - ale wszystko sie uklada i powoli zaczniesz sie czuc jak u siebie w domu
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To, co opisujesz-brzmi rewelacyjnie . Az troche zazdroszcze.... Mysle ze po prostu badz soba! Wspominasz, ze ta kobieta jest "szera do bolu "- pewnie ceni te ceche u innych ludzi! Mysle, ze mozesz jej powiedziec ze masz lekka treme ale ze podoba ci sie to miejsce i zrobisz wszystko jak bedziesz umiala najlepiej. Powodzenia
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
szien mi na stres pomaga glebokie oddychanie z jogi. banalne ale sie sprawdza. Trzesace sie rece i zalamujacy sie glos ze zdenerwowania znam az za dobrze. Gleboki wdech i o wiele dluzszy powolny wydech.
Trzymam kciuki by wszystko dobrze sie ulozylo. To dopiero poczatek wiec nikt nie oczekuje od ciebie cudow. Dopiero sie uczysz wiec jestem pewna ze babeczka zostawi ci jakis margines bledu. aniolku cale zycie przewrocilas sobei do gory nogami wiec mysle ze powoli to sie ustabilizuje. a tyle zmian na raz niejednego moze przygniesc
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
szien - gratuluję nowej pracy!
jak dziewczyny już wcześniej wspominały: oddychaj głęboko i powoli i będzie dobrze
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
Ja tak się stresuje bo mi baaaardzo ale to bardzo zależy. Zazwyczaj nikt nie daje mi takiej szansy dostał od niej maila wczoraj, w którym mniej więcej pisze "I will provide all the time you will need for training in all aspects of the position and will give you the time you need to ask any questions you might have. Having spent time with you this week, I am confident you will succeed and will maintain our standards at ******" mam wrażenie, że ona bardziej we mnie wierzy niż ja sama ![]() no nic, będę głęboko oddychać aż zemdleję od zapowietrzenia
|
#4430 |
|
Rozeznanie
|
Szien fantastyczne wiesci!! gratulacje i nie stresuj sie bo bedzie dobrze
![]() Pomysl sobie, ze skoro ta babka tak w Ciebie wierzy, ze jest gotowa w Ciebie zainwestowac, w Twoj trening i studia to widocznie spelniasz jej wymagania i swietnie sobie poradzisz!! Stres niestety nie unikniony, ale nie dawaj sie, ja polecam duzo ruchu i cwiczen i powinnas poczuc sie lepiej ![]() Aniolku mam nadzieje ze szybko sie poprawi. A co do szefow to ja przynajmniej raz w tygodniu slysze cos od mojej szefowej, na poczatku tez mi wchodzilo w piety ale teraz sie juz znieczulilam tzn staram sie nie przejmowac i szukam nowej pracy ![]() Wlasnie odeszla od nas kolejna osoba, bo nie wytrzymala sposobu w jaki traktowala ja szefowa (dla scislosci dodam ze to byl dojrzaly facet z duzym doswiadczeniem, w pelni wykwalifikowany itp itd) postanowilam olac prace i nadrabiam wizaz
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
kiepski ten dzien jakis taki.
wiecie, wczoraj jakis paskudny czlowiek w ramcha haloween ukradl mojemu dziecku hulajnoge. poprosze o tydzien wakacji
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
luna przykre
obejrzalam dzisiaj inspirujacy filmik KLIK ktory okazal sie chyba przyslowiowa" kropka nad i".... do tego ten dzisiejszy post szien ![]() Chyba nie mam co sie dluzej oszukiwac, trzeba zaczac szukac nowej drogi. Dlatego zaczne tu czemu nie ![]() Slyszal ktos o jakiejkolwiek pracy w branzy "gardening" ? Moge plewic, sadzic kwiatki, zamiatac liscie w parku (nawet za 6f/h). Mowie bardzo powaznie. Wyksztalcenia kierunkowego niestety mi brak, doswiadczenie - jedynie to wyniesione z rodzicow dzialki i swojego ogrodka. Duza chec do pracy.
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie slyszalam, ale serdecznie polecam stronke indeed.co.uk wpisalam przed chwila gardening I troche wyniow wyrzucilo. powodzenia ![]() jesli chodzi o trescio motywacyjne to oim nr 1 jest wyklad Randy Pauscha`a, mozna znalezc na youtube.
|
|
|
#4434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, dzięki jeszcze raz za słowa otuchy
![]() Cytat:
poważnie, kto kradnie hulajnoge? Cytat:
![]() ja tak zaczelam... robie jako wolontariuszka w PDSA w kazdy wtorek i moja szefowa wydala sie byc pod wrazeniem, ze poswiecam temu czas tu masz liste agencji wolontariatu w Londynie: KLIK
|
|
#4435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zabieram sie do pracy
|
|
#4436 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie tez ostatnio nachodza mysli czy to co robie to jest to co chce w zyciu robic mam kilka pomyslow, ale niestety brak doswiadczenia i kwalifikacji i sama nie wiem jak wystartowac
|
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
Anka ja nie wiem jak to jest ale u nas menadzerem ksiegowych tez jest kobieta i odkad pracuje u nas to juz sie zwolnilo 5 osob, a dodam, ze dzial sie sklada z 4 osob lacznie z nia wlasnie. Jest okropna, nie mila i mysli, ze jest najwazniejsza osoba u nas w firmie. Cos w tym musi byc
![]() Szien-gratulacje i powodzenia. To oczywiste, ze sie denerwujesz, ale bedzie dobrze.
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
bea piękny kot
Szien powodzenia w nowej pracy!!
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Szien, super wiesci!
Na pewno sobie poradzisz, a z czasem bedzie coraz latwiej, wiec wyluzuj (wiem, ze to sie tak latwo mowi )A co do kota, to fajny jest, ale mi tez sie bardziej podobaly poduchy w tle, zwlaszcza ta po lewej!
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- aaaa widziały? http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-15543315
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Bede mogla bez szukania wymowek nowy kupic!

przynajmniej wytanczylam się za wszystkie czasy.
zachwiele zrzucam pizamke,przywdziewam cos bardziej wyjsciowego i uciekamy rozeznac sie po okolicy ( pierwsza niedziela odkad tu mieszkamy,ktora mamy dla siebie 

-niestety nie

mam kilka pomyslow, ale niestety brak doswiadczenia i kwalifikacji i sama nie wiem jak wystartowac