Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 12:16   #3751
karola11
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez Kallla Pokaż wiadomość
RRRRR na dziś :

ś: kawa z mlekiem, owsianka z 4 łyżek płatków na mleku z tartym jabłkiem, garścią mieszanki studenckiej i cynamonem, kubek herbaty zielonej z ananasemoki

śII: jajecznica z dwóch jajek z kabanosem drobiowym (ktoś mi smaka narobił tu ostatnio ), dwie małe grzanki z ciemnego chleba z rożnymi ziarnami, kubek miętyczyżbym to ja Ci smaka narobiła? ładne danie

o: pizza na pełnoziarnistym spodzie z szynką drobiową i pieczarkami, sałatka z pomidora, kiszonego ogórka, papryki, cebulki z oliwą z oliwek, kubek herbaty czerwonej ok

k: dwa jajka na twardo, z sosem musztardowo-jogurtowym, dwa plastry szynki, kawałek papryki na zagryche, kubek miętytak jak koleżanka wyżej wspomniała - jajka już były,więc może coś innego?Z drugiej strony jak raz na jakiś czas zjesz w ciągu dnia tyle jajek to się nic nie stanie
j.w.
Stary 2011-10-31, 12:24   #3752
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
j.w.
Dziekować

Tak, to właśnie przez Ciebie dzisiejsze drugie śniadanie (TŻ to myślałam, ze z tależem zje )
Z tymi jajkami to się ograniczę bo czasami wychodzi , że jem codziennie jedno czy dwa.
Postawie dziś na twaróg, mam kawałek ogórka i rzodkiewki chyba to zmieszam.

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 12:51   #3753
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
To o mnie mowa A więc:
weź cukinię (teraz widziałam,że w sklepach są takie małe,więc może być cała),zetrzyj na tarce (oczka od tarki takie,żeby wyszły paski).Dodaj całe jajko i wymieszaj. Do tego dodaj albo trochę mleka(tak niecałe pół szklanki) albo serek homo(ja daję całe opakowanie,które ma 130g).Dodaj mąkę,tak ok 2 łyżek(ja używałam orkiszowej).Wymieszaj.Moż esz dodać jakieś przyprawy do smaku. Na mocno rozgrzaną patelnię nakładaj porcję placuszków(mi wyszły wielkości dłoni) i smaż z każdej strony tak,żeby się zarumieniły
Dodaję fotkę moich placków

AAA!!! Są takie apetyczne!! zrobię dziś napewno tylko najpierw ruszam na zakupy
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:24   #3754
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
mam do was prośbę bo widziałąm ze ktoś tu na obiad miał placki z cukini czy mogłybyście mi podać sprawdzony przepis? byłąbym bardzo wdzięczna

jako, że korzystałam już z podobnego przepisu, jaki podała karola (tylko bez serka homo) i za każdym razem placki wychodziły mi za mokre, niedosmażone i wgl nie do zjedzenia to na wszelki wypadek i ja podam mój ulubiony, sprawdzony przepis, z tej strony placuszki wychodzą na prawdę przepyszne, zajada się nimi cała moja rodzina i znikają w mgnieniu oka

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-10-31 o 13:26
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 13:46   #3755
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
To o mnie mowa A więc:
weź cukinię (teraz widziałam,że w sklepach są takie małe,więc może być cała),zetrzyj na tarce (oczka od tarki takie,żeby wyszły paski).Dodaj całe jajko i wymieszaj. Do tego dodaj albo trochę mleka(tak niecałe pół szklanki) albo serek homo(ja daję całe opakowanie,które ma 130g).Dodaj mąkę,tak ok 2 łyżek(ja używałam orkiszowej).Wymieszaj.Moż esz dodać jakieś przyprawy do smaku. Na mocno rozgrzaną patelnię nakładaj porcję placuszków(mi wyszły wielkości dłoni) i smaż z każdej strony tak,żeby się zarumieniły
najlepiej cukinie po starciu posolić a potem opłukać bo może się niezła papka zrobić a nie placki

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:11   #3756
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko mnie sie podoba dlatego nie oceniam każdego z osobna. Smacznie i kolorowo

Co do mojego jadłospisu :

Do śII wpadł wielki kiszony ogór, warzyw jest dużo w obiedzie i nie miałam ochoty już na nie ale jak odkręciłam słoik to mi się zachciało
Masz może rację z tymi jajkami... Nie mam ochoty na nabiał dziś ale może coś z twarogiem wykombinuje bo kupiłam zapas.

Dziękuję za ocenę
dziękuję bardzo.
tak już jest, że na coś się ma ochotę, a na coś nie.

Cytat:
To o mnie mowa A więc:
mega apetycznie wyglądają

moja mama robi boskie placuszki: ściera na grubych oczkach cukinię (nie wiem ile dokładnie, bo robi na oko), przyprawia i odstawia na pewien czas. potem odsącza wodę, która wydobędzie się z cukinii pod wpływem soli. następnie dodaje jajko, 3 łyżki mąki orkiszowej i najważniejsze: podsmażone pieczarki. potem wszystko miesza i smaży na patelni bez dodatku tłuszczu. mniam cukinia w połączeniu z pieczarkami to niebo w gębie. jadłam te placuszki kiedyś z sosem czosnkowym na bazie jogurtu i posypane startą rzodkiewką i bardzo mi smakowały w takiej wersji.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:19   #3757
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Pokaż wiadomość
jako, że korzystałam już z podobnego przepisu, jaki podała karola (tylko bez serka homo) i za każdym razem placki wychodziły mi za mokre, niedosmażone i wgl nie do zjedzenia to na wszelki wypadek i ja podam mój ulubiony, sprawdzony przepis, z tej strony placuszki wychodzą na prawdę przepyszne, zajada się nimi cała moja rodzina i znikają w mgnieniu oka
gdzie ten przepis?
Stary 2011-10-31, 14:21   #3758
fioleciasto
Zakorzenienie

U (posiłki 1-3 zjedzone, 4-5 planowane)

śniadanie
tosty z trzech kromek razowego chleba z plastrem żółtego sera i musztardą
marchew i trochę sałaty
plastry kiełbasy krakowskiej (kilka)
+ duża kawa

II śniadanie

jogurt z brzoskwiniami Danone wymieszany z płatkami Nesquik (sporo), pestkami słonecznika, płatkami Fitness z pełnego ziarna pszenicy i orzechami włoskimi
plasterki kiełbasy krakowskiej- dojadłam do końca

III śniadanie

sałatka z kawałka pomidora, dwóch startych marchwi, ćwiartki żółtej papryki z łyżeczką oliwy z oliwek
grzanka z masłem z razowego chleba
owsianka (płatki owsiane wymieszane z warzywami z góry, pierwszy raz tak jadłam, a było pyszne )
marchew, ogórek kiszony
+ kawa

obiad
porcja zupy krem dyniowej z kleksem z kwaśnej śmietany, grzankami z ciemnego chleba i prażonymi płatkami migdałów(jadłam przez dwa dni, a dziś robimy z mamą powtórkę, coby się dynia nie zmarnowała )
po:banan (duży banan ) i marchewka do pochrupania

kolacja
trzy kromki pysznego świeżego chleba z masłem, pasztetem (jakimś eko czy coś ) i peperoni
+ herbata z żurawiną (taką ze słoika)

Do picia jeszcze: woda, zielona liściasta herbata

Proszę o ocenę

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

gdzie ten przepis?
Pytanie nie do mnie, ale odpowiem Przepis kryje się pod słowej "tej"

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26

Edytowane przez fioleciasto
Czas edycji: 2011-10-31 o 20:39
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:27   #3759
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Pytanie nie do mnie, ale odpowiem Przepis kryje się pod słowej "tej"

fioleciasto super dzięki
Stary 2011-10-31, 17:45   #3760
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Moje dzisiejsze U Dzień spędzony praktycznie w całości na nauce. Brak 2 śniadania, bo późno wstałam

I. Omlet pełnoziarnisty biszkoptowy z 2 jaj, z garścią rodzynek, mlekiem, łyżką miodu i łyżką gorzkiego kakao, posmarowany 100g serka wiejskiego i kilkoma czereśniami w syropie

II. Talerz rosołu z makaronem, spora porcja makaronu ze szpinakiem oraz podsmażoną szynką i pieczarkami i pokrojonym serem żółtym (tej szynki i pieczarek w sumie dużo nie było, najwięcej szpinaku), trochę białego wina.

III. Koktajl - pomarańcz, mały banan, pół szklanki mleka, marchewka

IV.1,5 fileta śledziowego z oleju, 250g kefiru naturalnego, sałatka warzywna z łyżką oliwy z oliwek.

Po: Kawałek drożdżówki z morelami i orzechami roboty mamy ()
Jeśli ktoś mógłby zerknąć, to będę wdzięczna

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-10-31 o 20:54
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 18:01   #3761
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:

To podjadanie, nie jedzenie. Zacznij jeść normalnie i napisz w końcu na co to jadłospis.

[/COLOR]
ok, nie uwazam tak, ale wstawie dzisiejsze, chyba lepsze (?) jadlo. I chyba to u, tak mi sie wydaje /nie waze sie/

-kubek owsianki na mleku (robiona na oko - platki, otreby, mleko 2%)
-giga jablko
-znowu owsianka
-indyk pieczony z ananasem, salatka z mixu salat, mozzarelli, granatu i ogorkow
-ok. 20 orzechow wloskich takich swiezych
- giga jablko
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 18:22   #3762
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wizjaa Pokaż wiadomość
ok, nie uwazam tak, ale wstawie dzisiejsze, chyba lepsze (?) jadlo. I chyba to u, tak mi sie wydaje /nie waze sie/

-kubek owsianki na mleku (robiona na oko - platki, otreby, mleko 2%) Tylko kubek? Przecież to malutko
-giga jablko Ok, ale to nie posiłek.
-znowu owsianka Jeśli więcej niż w 1 posiłku to w miarę ok
-indyk pieczony z ananasem, salatka z mixu salat, mozzarelli, granatu i ogorkow Tutaj mniam, ale brakuje mi kaszy albo ryżu
-ok. 20 orzechow wloskich takich swiezych Jako przekąska- tak. Jako posiłek, nie.
- giga jablkoJak wyżej - to jest przekąska
Podsumowując - ja tu widzę ledwo 2 posiłki, bardzo mało białka, praktycznie nic w tym jadłospisie nie ma. Jest nudno i mało. Kallla miała rację - to bardziej podjadanie niż jedzenie.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:13   #3763
daria715
Raczkowanie

Utrzymanie.

Śniadanie; owsianka( 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, duże jabłko, granat, 2 kostki gorzkiej czeko.) + 4 wafle ryżowe z kokosem do pochrupania.

50 minut steppera.

Obiad; talerz ruskich pierogów.

15 minut twistera.

Podwieczorek; serek tutti waniliowy z wkrojoną mandarynką; garść słonecznika.

Kolacja; grahamka ; obie połowy z masłem,polędwicą sopocką i keczupem; gotowane skrzydełko z zupy.

Po; wpadły 2 wafle ryżowe z nutellą...

Edytowane przez daria715
Czas edycji: 2011-10-31 o 19:18
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:49   #3764
wizjaa
Rozeznanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;30249403]Podsumowując - ja tu widzę ledwo 2 posiłki, bardzo mało białka, praktycznie nic w tym jadłospisie nie ma. Jest nudno i mało. Kallla miała rację - to bardziej podjadanie niż jedzenie.[/QUOTE]

kubek owsianki = taki 0,4 - 0,5 l wiec chyab nie jest to malo? owsianka jest taka ze lyzka stoi i szczerze to nie rozumiem dlaczego 20 orzechow to nie jest posilek? bialka faktycznie nie duzo, ale wczoraj bylo wiecej wiec sie wyrowna.
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 19:52   #3765
Konto usunięte

Cytat:
kubek owsianki = taki 0,4 - 0,5 l wiec chyab nie jest to malo? owsianka jest taka ze lyzka stoi i szczerze to nie rozumiem dlaczego 20 orzechow to nie jest posilek? bialka faktycznie nie duzo, ale wczoraj bylo wiecej wiec sie wyrowna.
Taki kubek to rozumiem Ale takie rzeczy powinnaś pisać, bo dla mnie kubek to taki mały. Dlaczego nie posiłek? Bo orzechami trudno się najeść. To są tylko... orzechy. Posiłek to byłby serek z orzechami na przykład. Orzechy są tylko dodatkiem, więc nie zastąpią posiłku
Stary 2011-10-31, 21:08   #3766
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Erka - to mi dziś wyszła!

1śn - kubek mleka, 4 owsianych . resztka twarogu z miodem, garść suszonej żurawiny, migdałów i włoskich.
2śn - ciabatta z powidłami śliwkowymi
1h siłowni
obiad - wędzony/marynowany filet śledziowy, pół mozzarelli light, pomidor, bazylia.
kolacja - dwa jajka sadzone z odrobiną majonezu, pół mozzarelli light, pomidor, oliwa.

biednie - lodówka świeci znów pustkami.

teraz będzie impreza, więc wiadomo... ja piję tylko czysty alkohol. wytańczę.
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 21:36   #3767
karola11
Wtajemniczenie

Pozytywna - spoko erka

Moje dzisiejsze U (proszę o wzgląd czy posiłki okołotreningowe są ok i nie będą sprzyjać tworzeniu się masy)

Po przebudzeniu 2 szkl. wody,jedna z miodem i cytryną,plaster drobiowej szynki

I:
miodownik litewski - 2 kromki,jedna z masłem
1/2 jabłka
omlet:
1 jajko,jedno białko,czubata łyżka orkiszowej razowej,trochę rodzynek,kandyzowanej papai,plaster jabła w kostkę i na wierzch kostka gorzkej czekolady(starta)
koktajl wysokobłonnikowy na 3/4 szkl. mleka

inka z mlekiem

II:
miodownik litewski - 2 kromki
banan
łyżeczka dżemu pomarańczowego niskosłodzonego

mały batonik corny bez cukru

siłownia:
brzuszki różne i różniste
ćwiczenia a hantelkami
bieżnia - 40 minut(minuta marsz,2 minuty biegu przez pierwsze 20 minut,potem minuta marsz i 3 minuty biegu,ostatnie 8 minut bieg)
Po:plaster szynki drobiowej i woda z miodem

III(ok 20):
2 pulpety z mielonego mięsa indyczego,
szpinak duszony ze startą cukinią i ząbkiem czosnku wymieszany ze sporą łyżeczką homo,
garść warzyw na patelnie z lidla,
pomidor z 2 plastrami mozzarelli light ze świeżą bazylią

w ciągu dnia dużo wody,kawa,herbata czerwona
Stary 2011-10-31, 21:58   #3768
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;30248692]Moje dzisiejsze U Dzień spędzony praktycznie w całości na nauce. Brak 2 śniadania, bo późno wstałam

I. Omlet pełnoziarnisty biszkoptowy z 2 jaj, z garścią rodzynek, mlekiem, łyżką miodu i łyżką gorzkiego kakao, posmarowany 100g serka wiejskiego i kilkoma czereśniami w syropie fajnie

II. Talerz rosołu z makaronem, spora porcja makaronu ze szpinakiem oraz podsmażoną szynką i pieczarkami i pokrojonym serem żółtym (tej szynki i pieczarek w sumie dużo nie było, najwięcej szpinaku), trochę białego wina. obiad z dwóch dań ale wyglada na lekkki

III. Koktajl - pomarańcz, mały banan, pół szklanki mleka, marchewka te Twoje koktajle

IV.1,5 fileta śledziowego z oleju, 250g kefiru naturalnego, sałatka warzywna z łyżką oliwy z oliwek. ok

Po: Kawałek drożdżówki z morelami i orzechami roboty mamy () mniam
Jeśli ktoś mógłby zerknąć, to będę wdzięczna [/QUOTE]

j.w

Cytat:

-kubek owsianki na mleku (robiona na oko - platki, otreby, mleko 2%)
-giga jablko
-znowu owsianka
-indyk pieczony z ananasem, salatka z mixu salat, mozzarelli, granatu i ogorkow
-ok. 20 orzechow wloskich takich swiezych
- giga jablko
Jabłko choćby mega hiper super wielkie to dodatek do posiłku nie posiłek.
To samo z orzechami - kilo ich zjedz ale nie wmówisz mi, ze to posiłek. Połącz to z białkiem, tu jest tyle opcji posiłków, możesz sobie cos podpatrzeć.

Cytat:
Ilość owsianki ok. Wyżej masz co myslę o 20 orzechach jako posiłek

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Pokaż wiadomość
Erka - to mi dziś wyszła!

1śn - kubek mleka, 4 owsianych . resztka twarogu z miodem, garść suszonej żurawiny, migdałów i włoskich. mniam
2śn - ciabatta z powidłami śliwkowymi fajnie, na podkładzie mógłby być serek biały chyba, że nie lubisz takiego połaczenia
1h siłowni
obiad - wędzony/marynowany filet śledziowy, pół mozzarelli light, pomidor, bazylia. ok
kolacja - dwa jajka sadzone z odrobiną majonezu, pół mozzarelli light, pomidor, oliwa. ok

biednie - lodówka świeci znów pustkami. jest dobrze

teraz będzie impreza, więc wiadomo... ja piję tylko czysty alkohol. wytańczę. też zaszalałam w tym tygodniu
Cytat:
Pozytywna - spoko erka

Moje dzisiejsze U (proszę o wzgląd czy posiłki okołotreningowe są ok i nie będą sprzyjać tworzeniu się masy) Białko wpływa na przyrost masy ale powszechnie wiadomo, że mięśnie rosną od testosteronu więc u kobie nie będą one tak widoczne jak u facetów. Chodzi mi oczywiście o takie ćwiczenie dla zdrowia a nie o kulturystyke

Po przebudzeniu 2 szkl. wody,jedna z miodem i cytryną,plaster drobiowej szynki

I:
miodownik litewski - 2 kromki,jedna z masłem
1/2 jabłka
omlet:
1 jajko,jedno białko,czubata łyżka orkiszowej razowej,trochę rodzynek,kandyzowanej papai,plaster jabła w kostkę i na wierzch kostka gorzkej czekolady(starta)
koktajl wysokobłonnikowy na 3/4 szkl. mleka sporo ale fajnie

inka z mlekiem

II:
miodownik litewski - 2 kromki
banan
łyżeczka dżemu pomarańczowego niskosłodzonego ok

mały batonik corny bez cukru

siłownia:
brzuszki różne i różniste
ćwiczenia a hantelkami
bieżnia - 40 minut(minuta marsz,2 minuty biegu przez pierwsze 20 minut,potem minuta marsz i 3 minuty biegu,ostatnie 8 minut bieg)
Po:plaster szynki drobiowej i woda z miodem ok

III(ok 20):
2 pulpety z mielonego mięsa indyczego,
szpinak duszony ze startą cukinią i ząbkiem czosnku wymieszany ze sporą łyżeczką homo,
garść warzyw na patelnie z lidla,
pomidor z 2 plastrami mozzarelli light ze świeżą bazylią fajny, kolorowy obiad

w ciągu dnia dużo wody,kawa,herbata czerwona
j.w

WYMIANA :

Stary 2011-10-31, 22:00   #3769
N_tt
Raczkowanie

P?

Przed:
woda z miodem i cytryną.
Śniadanie:
2 kromki chleba razowego z masłem: 1 z serem żółtym i pomidorem, 2 z serem żółtym i powidłami wiśniowymi, herbata z cytryną.
2 śniadanie:
jogurt naturalny z wkrojonym bananem i kilka suszonych śliwek.
Obiad:
talerz zupy krem gotowanej na udźcu(buraczki,marchew,pi etruszka itd.), a na drugie ryż brązowy (pół woreczka) z potrawką z polędwiczek drobiowych(sos na bazie jogurtu greckiego) i z buraczkami.
Podwieczorek:
jogurt naturalny z wkrojonymi owocami: kiwi i pomarańcza, kilkanaście migdałów.
Kolacja:

bułka grahamka z biedronki z masłem: połowa z serem mozzarella, pomidorem i suszoną bazylią, połowa z dwoma plastrami polędwicy, pomidorem, sałatą lodową i ketchupem pikantnym, herbata z łyżeczką miodu i cytryną.
2 kolacja:
był serek wiejski 200 g.

Przypomnę się: anoreksja, sporo już przytyłam, lecz nadal sporo brakuje do prawidłowego bmi, nie wiem ile tyję, bo zważę się dopiero po tygodniu (środa); takie było zalecenie p.doktor.

Pozdrawiam.
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 23:02   #3770
Jorelia
Rozeznanie

P:

I. Owsianka z trzech łyżek płatków z serkiem wiejskim, bananem i łychą masła orzechowego;
kawa z mlekiem, pasek Milki orzechowej.
II. Kromka chleba razowego z masłem, wędliną i serem żółtym + pomidor i papryka skropione oliwą z oliwek;
gruszka, cappuccino.
III. Jajko sadzone, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty.
IV. Kawałek bagietki z masłem czosnkowym i camembertem, trzy plastry bakłażana zapieczonego z mozarellą i pomidorem;
Pucharek tiramisu, kieliszek czerwonego wina.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 23:05   #3771
Konto usunięte

Cytat:
j.w

To samo z orzechami - kilo ich zjedz ale nie wmówisz mi, ze to posiłek. Połącz to z białkiem, tu jest tyle opcji posiłków, możesz sobie cos podpatrzeć.

j.w
Dziękuję Obiady zawsze jadam dwudaniowe, inaczej bym się nie najadła
Stary 2011-10-31, 23:14   #3772
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
P?

Przed:
woda z miodem i cytryną.
Śniadanie:
2 kromki chleba razowego z masłem: 1 z serem żółtym i pomidorem, 2 z serem żółtym i powidłami wiśniowymi, herbata z cytryną.
2 śniadanie:
jogurt naturalny z wkrojonym bananem i kilka suszonych śliwek.
Obiad:
talerz zupy krem gotowanej na udźcu(buraczki,marchew,pi etruszka itd.), a na drugie ryż brązowy (pół woreczka) z potrawką z polędwiczek drobiowych(sos na bazie jogurtu greckiego) i z buraczkami.
Podwieczorek:
jogurt naturalny z wkrojonymi owocami: kiwi i pomarańcza, kilkanaście migdałów.
Kolacja:

bułka grahamka z biedronki z masłem: połowa z serem mozzarella, pomidorem i suszoną bazylią, połowa z dwoma plastrami polędwicy, pomidorem, sałatą lodową i ketchupem pikantnym, herbata z łyżeczką miodu i cytryną.
2 kolacja:
był serek wiejski 200 g.

Przypomnę się: anoreksja, sporo już przytyłam, lecz nadal sporo brakuje do prawidłowego bmi, nie wiem ile tyję, bo zważę się dopiero po tygodniu (środa); takie było zalecenie p.doktor.

Pozdrawiam.
A ja zapytam o co innego. Jesz to na co masz ochotę? Bo jadłospis jest poprawny moim zdaniem jak na Utrzymanie, ale jest taki smutny, jałowy.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 23:18   #3773
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

I. Owsianka z trzech łyżek płatków z serkiem wiejskim, bananem i łychą masła orzechowego;
kawa z mlekiem, pasek Milki orzechowej. fajnie ale płatków daj z 4 łyżki
II. Kromka chleba razowego z masłem, wędliną i serem żółtym + pomidor i papryka skropione oliwą z oliwek;
gruszka, cappuccino. dwie kromki zmieścisz
III. Jajko sadzone, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty. ok
IV. Kawałek bagietki z masłem czosnkowym i camembertem, trzy plastry bakłażana zapieczonego z mozarellą i pomidorem;
Pucharek tiramisu, kieliszek czerwonego wina. kolacja ok
j.w

WYMIANA :

Stary 2011-11-01, 00:00   #3774
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
j.w

j.w
Dzięki za ocenę.
Nie wiem co jeść na okołotreningowe posiłki.
Zanim zaczęłam chodzić na siłke to biegałam wieczorem przed snem i nie miałam problemu z tym co zjeść po bo na ogół nie jadłam a przed bieganiem jadłam na ogół białko z tłuszczami.Teraz na siłkę chodzę po południu i jadam przed węgle a po raczej białko. Nie wiem czy to dobrze. Nie chce mieć "masy".Wolałabym raczej jak już zredukować jeszcze tłuszczyk tam gdzie się da i wymodelować ciało.Czy mogę jeść węgle przed a po np.odrazu wypić kefir a potem zjeść to co np. dzisiaj na III posiłek?A później na kolacje np. twaróg z orzechami?Albo na II śniadanie przed posiłkiem zjeść twaróg z orzechami a po treningu warzywa i mięsko?
Stary 2011-11-01, 00:14   #3775
Pia Gizela
Zadomowienie

Utrzymanie

1. śniadanie: talerz owsianki z bananem, gruszką, migdałami i orzechami nerkowca. kawa z mlekiem 3,2% i łyżeczką brązowego cukru

2. II śniadanie: talerzyk sałatki (ryż z kurczakiem wędzonym, papryka, majonez, przyprawy) i grahamka z masłem, sałatą, 2 plastrami salami. kubek soku z marchwi, jabłka i pomarańczy.

3. obiad: talerz pomidorowej z ryżem i łyżeczką śmietany. a na drugie schabowy w panierce musztardowej, makaron i sos grzybowy.

4. podwieczorek: białe michałki, latte macchiato, 2 lampki winka.

5. kolacja: 2 kanapki z pastą jajeczną z tuńczykiem i groszkiem. kubek herbaty imbirowej

6. kolacja na świeżym powietrzu z bojfriendem grającym na gitarze: 2 piwa, paczka chipsów i precelki

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 07:35   #3776
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Dzięki za ocenę.
Nie wiem co jeść na okołotreningowe posiłki.
Zanim zaczęłam chodzić na siłke to biegałam wieczorem przed snem i nie miałam problemu z tym co zjeść po bo na ogół nie jadłam a przed bieganiem jadłam na ogół białko z tłuszczami.Teraz na siłkę chodzę po południu i jadam przed węgle a po raczej białko. Nie wiem czy to dobrze. Nie chce mieć "masy".Wolałabym raczej jak już zredukować jeszcze tłuszczyk tam gdzie się da i wymodelować ciało.Czy mogę jeść węgle przed a po np.odrazu wypić kefir a potem zjeść to co np. dzisiaj na III posiłek?A później na kolacje np. twaróg z orzechami?Albo na II śniadanie przed posiłkiem zjeść twaróg z orzechami a po treningu warzywa i mięsko?
Powiem Ci jak ja działam w okołotreningowych, wynosłam to z wątku co zjadłaś po treningu.
Przed węgle złozone i białko szybkowchłanialne po węgle proste/złozone i białko szybkowchłanialne, unikać tłuszczy. Na przyrost masy musiałabyś jeść na prawdę duże ilości białka+odżywki a przy takim sposobie ćwiczenia jak my czyt. lekkka redukcja tłuszczu i rzeźba nie trzeba się sztywno trzymać okołotreningowych.

WYMIANA :

Stary 2011-11-01, 08:53   #3777
olik187
Rozeznanie

moje U; ( czy to jest za mało? bo moja waga lekko spada;/)

śniad; grahamka na pół z masłem, serem żółtym i szynką,pomidorem i ogórkeim jajecznica z 2 jaj na maśle z cebulką, kakao na mleku

2śniad; owsianka na mleku ( 5 łyżek,szklanka mleka) z płatkami cyni minis i rodzynkami,zielone jabłko

obiad; 3/4 woreczka kaszy gryczanej polanej sosikiem grzybowym, 6 pulepcików z cielęciny w sosie grzybowym, ćwikła z chrzanem i kilka ogórków konserwowych

podw; gofr z pieczonym bananem, serkiem homo waniliowym i polewą czekoladaową, kawa z mlekiem

kolacja; 3 kromki z masłem- z pastą z wędzonego pstrąga i twarogu, z serkiem wiejskim szynką i papryką, z serem żółtym i pomidorem
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 09:27   #3778
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Cytat:

śniad; grahamka na pół z masłem, serem żółtym i szynką,pomidorem i ogórkeim jajecznica z 2 jaj na maśle z cebulką, kakao na mleku super

2śniad; owsianka na mleku ( 5 łyżek,szklanka mleka) z płatkami cyni minis i rodzynkami,zielone jabłko tu też

obiad; 3/4 woreczka kaszy gryczanej polanej sosikiem grzybowym, 6 pulepcików z cielęciny w sosie grzybowym, ćwikła z chrzanem i kilka ogórków konserwowych jw

podw; gofr z pieczonym bananem, serkiem homo waniliowym i polewą czekoladaową, kawa z mlekiem baardzo smacznie (tutaj np mogą wpaść jakieś orzeszki, albo.. mi by pasowałoby bardzo podbijające kcal, a jakie smaczne! masło orzechowe jeśli lubisz oczywiście )

kolacja; 3 kromki z masłem- z pastą z wędzonego pstrąga i twarogu, z serkiem wiejskim szynką i papryką, z serem żółtym i pomidorem fajnie
nie no moim zdaniem nie jest za mało, ale nie jest też za dużo, tak w sam raz na U, które jest zresztą bardzo fajne ale skoro waga spada to może warto coś dodać, jakieś orzeszki, pestki, jakąś małą słodką przekąskę, coś co zwiększy wartość energetyczną, a nie zwiększy znacznie objętości menu (chyba, że np masz ostatnio więcej ruchu, niż zwykle.. albo dużo stresu, który też może obniżać wagę) w każdym razie skoro tylko lekko spada i nie jest to szkodliwe dla zdrowia, to myślę, że nie ma się co przejmować na zapas

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 09:31   #3779
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

śniad; grahamka na pół z masłem, serem żółtym i szynką,pomidorem i ogórkeim jajecznica z 2 jaj na maśle z cebulką, kakao na mleku

2śniad; owsianka na mleku ( 5 łyżek,szklanka mleka) z płatkami cyni minis i rodzynkami,zielone jabłko

obiad; 3/4 woreczka kaszy gryczanej polanej sosikiem grzybowym, 6 pulepcików z cielęciny w sosie grzybowym, ćwikła z chrzanem i kilka ogórków konserwowych
podw; gofr z pieczonym bananem, serkiem homo waniliowym i polewą czekoladaową, kawa z mlekiem

kolacja; 3 kromki z masłem- z pastą z wędzonego pstrąga i twarogu, z serkiem wiejskim szynką i papryką, z serem żółtym i pomidorem
Jadłospis wydaje mi się ok. Tylko na obiad moim zdaniem powinno być 1/2 woreczka kaszy ale jeśli waga spadła to oznacza, że moze być za mało. Zimą człowiek je więcej i potrzebuje więcej jedzenia bo robi się chłodniej i "organizm magazynuje zapasy". Jeśli jemy tyle samo mozemy chudnąć.

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 09:50   #3780
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Jadłospis wydaje mi się ok. Tylko na obiad moim zdaniem powinno być 1/2 woreczka kaszy ale jeśli waga spadła to oznacza, że moze być za mało. Zimą człowiek je więcej i potrzebuje więcej jedzenia bo robi się chłodniej i "organizm magazynuje zapasy". Jeśli jemy tyle samo mozemy chudnąć.
A dlaczego powinna być 1/2? Jeżeli miała ochotę na 3/4 to na zdrowie Nie ma potrzeby zmniejszania, a nawet byłoby to nie wskazane.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości