|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Dzień dobry
![]() Nie mogłam spać tak się nakręciłam tym rozwarciem i bałam się że zacznę rodzić ![]() Joamic sliczne łóżeczko ![]() Ona no właśnie czekam, ale trochę się jakby boję ![]() Jakoś pójdzie. Ciekawe co tam u Dreamnes i Jagody, pewnie mają już dzieciaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Rozeznanie
|
I ja witam z rana.
Właśnie wciągnełam na śniadanie serek wiejski z ananasem - i od razu mi się humor poprawił ![]() Ręcznik, ten zielony namoczyłam w gorącej wodzie, aby sprawdzić czy farbuje i okazało się, że jedank odrobinę puszcza kolor ![]() Miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Zadomowienie
|
Ela, ale Ty nie masz sie czego bac . Wydaje mi sie, ze u Ciebie pojdzie szybciutko, jesli juz masz 4 cm rozwarcia
![]() joamic lozeczko fajnie, ale tak jak pisala Ona - nam tez nie pasuje kolorystycznie do sypialni |
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Zadomowienie
|
Łóżeczko strasznie Nam się podoba później zrobię lepsze zdjęcie
![]()
#3785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie damy radę, innego wyjścia nie mamy ![]() ![]() ![]() Te ciekawa jestem co u dziewczyn i jak poród i najważniejsze, czy dzieciaczki zdrowe ![]() Asiol a z ciemnymi nie możesz wyprać? Joamic w sklepie to łóżeczko oglądałam i ten hipcio mnie urzekł ![]() ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-11-01 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Raczkowanie
|
witam o poranku
w nocy wstawałam z 4 razy ![]() ![]() a rano obudził mnie ból kości biodrowych i kręgosłupa. zdarzyło mi się to już drugi raz, nie wiem od czego. zanim się rozruszałam minęło trochę czasu... prawdę mówiąc ledwo żyję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Dzisiaj pewnie jeszcze wieksza cisza bedzie,jak wczoraj ![]() Ciekawe,jak dziewczyny.Nie maja pewnie czasu nas powiadomic ![]() Ja mam od 1 w nocy skurcze,ale niestety bardzo slabe.Juz myslalam,ze sie rozkreca do rana i sie smialam,ze bedzie pierwszolistopadowe dziecko,a za bardzo nie chcialam,zeby dzisiaj przyszlo na swiat.Ale potem pomyslalam,ze przeciez to obojetne,byleby wszystko bylo ok ![]() ![]() Ide robic sniadanko,mam ochote na pomidorka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3788 |
Wtajemniczenie
|
Bry,
Tż pojechał do taty, bo dziś pierwsze święto jak mamy (teściówki mojej) nie ma... ![]() Pogoda chłodnawa, ale słoneczko widać ![]() ![]() To która chętna na poród dziś? ![]() ![]() ![]() Ola, ja też na początku "oby nie 1wszy" a później znajomi tak zaczęli mi gadać, a ja sobie myślę, "a co za różnica, aby wszystko poszło dobrze i dzidzia zdrowa".
#3789 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Joamic śliczne łóżeczko. Darusia ja piłam tą rycyne żeby sobie poród przyspieszyć a piłam go juz po terminie. Olusia jak już by sie musiało urodzić to wiadomo że była byś zadowolona wiadomo noi napewno by wszyscy pamietali . Asiol Ja wszystkie kolory piore razem ale zawsze uzywam chusteczek wyłapujących kolory, noi jak narazie jestem zadowolona.
![]() |
#3790 |
Rozeznanie
|
dzień doberek
![]() nawet dobrze mi się spało ![]() joamic1 śliczne łóżeczko-hipcio przesłodki ,ja później zrobie zdjęcie naszego łóżeczka to wrzucę fotkę .. Ja też mam białe łóżeczko-uparłam się i już . Ja tam oleju rycynowego pic nie bede mały wyjdzie kiedy będzie mieć ochotę ,byle był zdrowy ,ale swoją drogą doczekac się nie mogę jak wycałuje go całego . Ale jak dzisiaj ktoś znowu będzie się pytał kiedy urodze to będę ![]() ![]() ![]() Byłam wczoraj w 5-10-15 -nie wiedziałam że są tam takie fajnie zabawki dla niemowląt .
#3791 |
Zakorzenienie
|
Joamic śliczne łóżeczko
![]() No i dziś 1.11 a mnie na poród nie bierze, chociaż chciałabym dzisiaj, ja lubię ten dzień ![]() Ela, połowa porodu za Tobą, połowa rozwarcia, nie masz się co stresować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.
U mnie od rana ruch na ulicy jak nigdy w ciągu roku ![]() U mnie jak do tej pory nic sie nie działo, żadnych skurczy przepowidających i bóli, tak wczoraj po jednej herbatce z liści malin czułam bóle jak na okres ;/ nagle od dwóch dni nie mogę spać i nogi mi puchną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zadomowienie
|
To zaraz luknę.
Dziś mam dzień leniucha na groby nie jedziemy chyba że wieczorkiem się wybiorę z kuzynką ale to się zobaczy. Ale mi chce się fanty w ogóle ostatnio na cytrusy mam takie parcie że hej. Mandarynki pomarańcze no i Fanta stwierdziłam że trzeba korzystać jeszcze przed porodem bo potem basta. Dziś nacisnęłam sutka a tam coś białego mi wyleciało ![]()
#3795 |
Wtajemniczenie
|
joamic1- Mam to samo
![]()
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-11-01 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3796 |
Zakorzenienie
|
A mi dzisiaj smutno
![]() przykro mi, ze nie moge byc teraz u siebie na grobach, u nas 1.11 to jak swieto, cala rodzina zjezdza sie po mszy i cmentarzu do moich rodzicow na obiad i tak sie schodzi do nocy na gadaniu, bo z niektorymi widujemy sie tylko tego jednego dnia w roku... do tego snil mi sie moj sp dziadek i teraz jeszcze gorzej mi przykro, ze nie moge tam byc... a tz w pracy... Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-11-01 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Wtajemniczenie
|
muffinko- to tylko 1 rok... Mam to samo. Tż pojechał, a ja się upierałam, że lepiej nie, a teraz to mi tak smutnawo. No, ale co... Za rok z dzidzią już spokojnie będzie można kursować
![]()
#3798 |
Zadomowienie
|
Muffinko za to za rok już z maluszkiem na pewno pojedziesz. To taki specyficzny dzień, zadumy może przez to humor gorszy.
#3799 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() U nas dziś piękne słońce i całkiem ciepło. Zaraz sobie zmierzę cukier, zjem drugie śniadanie i idziemy na spacer. Na groby się nie wybieramy, bo to ponad 400 km stąd, tu nie mamy nikogo. Mnie wieczorem złapały skurcze, już bałam się, że się zaczyna, ale zasnęłam i mi przeszły. Ale kości biodrowe i kręgosłup dalej dokuczają. No i brzuch co jakiś czas boleśnie twardnieje. Wygląda na to, że poród coraz bliżej, ale to jakby oczywiste ![]() Muffinko, dziewczyny mają rację - za rok pojedziecie wszyscy razem. My też już za rok nie odpuścimy wyjazdu, mimo że to aż za Lublinem jest. Nie mamy tam rodziny, spać trzeba będzie w jakimś pensjonacie/hotelu bo w jeden dzień nie obrócimy - zobaczymy jeszcze. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 |
Zakorzenienie
|
My dzis jedziemy wszyscy na groby bo mamy w sumie nie daleko , najdalej gdzieś z 25km. My tez zawsze sie zjeżdzalismy do mamy , ale juz 2 rok w tym czasie jest w Niemczech , ale za to na Św Boże Narodzenie jest w domu i wtedy robimy najazd
![]()
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
No macie racje... jakby to byla polowa drogi, to bym pojechala, ale 500km to troche za duzo...
a moze maly sie na dniach urodzi i za rok jeszcze na roczek u dziadkow sie zalapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co w ten dzien[*] dla naszych aniolkowych dzieciaczkow tu na forum, dla tych z nas ktore maja za soba poronienie i strate
Seona ja tez lubie 1 listopada, owszem to smutny dzien- ale nie chodzi o ponowne przezywanie zaloby tylko o pamiec o tych ktorzy odeszli I dla mnie piekne jest ze tylu ludzi sie w tej pamieci jednoczt
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-11-01 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Zakorzenienie
|
posprzatam troche i ide sie przejsc... szkoda slonca marnowac, zajde moze do jakiegos kosciola, bo jakos mysl o dziadku mi nie daje spokoju... i o naszych aniolkach tez bede pamietac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Zadomowienie
|
ogladalam ddtvn o aniolkowych mamach i od razu przypomnialy mi sie nasze mamusie aniolkowe, musi byc im ciezko i to nie tylko w tym szczegolnym dniu
![]() tz wlasnie wrocil z "pierwszego objazdu" byl u mojego dziadka na grobie, no i "opowiadal" dziadkowi, ze to juz niedlugo, ze szkoda, ze prawnuka nie doczekal i ze nie moglam przyjechac, bo musze lezec, ale jak maly sie wykluje to na pewno przed bozym narodzeniem przyjedziemy juz wszyscy- kochany moj tz |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Wtajemniczenie
|
witam się
![]() mi ise ostatnio nawet dośĆ dobrze śpi, znalazłam półśrodek na to drętwienie dłoni- głowe kłade na wyższej poduszce i już mi tak to nie dokucza, bo wyczytałam gdzieś, że dłonie muszą byĆ nizej niż bark i nie/mniej drętwieją palce wczoraj byłam na starym cmentarzu wieczorem ![]() ![]() musze lecieĆ bo tż mnie wygania papappapappaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Rozeznanie
|
U mnie w rodzinie 1 listopad to tez taki zjazd rodzinny -no ale cóż w tym roku beze mnie .
Jak tż wyśpi się po nocce to wtedy przejdziemy się na cmentarz do teściowej .Dzisiaj taki dzień dla mnie skłaniający do refleksji wspominam rodzinne i znajomych których juz nie mam.. Ale jakoś szczególnie myśle o tym że moje dziecko nie pozna swojej babci ...
#3807 |
Raczkowanie
|
Tylko się przywitam
![]() Też czekam na wieści od Dziewczyn czy już urodziły ![]() Zmykam obiadek zrobić.
#3808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3809 |
Raczkowanie
|
mój tż też sam pojechał na groby, ja jakoś nie mam dzisiaj zupełnie siły
tylko obiadek przygotuję i siedzę sobie spokojnie myśląc o tych których już nie ma z nami |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja sobie mysle ze im musi byc o tyle bardziej ciezko ze dla niektorych listopad to mial byc miesiac porodu...i powinny tu byc z nami gadac o glupotach typu kolor poscieli czy rodzaj wozka- a one odwiedzaja malutkie grobki swoich dzieciaczkow ktorymi sie nie mogly nacieszyc. zycie jest strasznie niesprawiedliwe i nie rozumiem dlaczego takie cos spotyka maluszki niewinne
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.