|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
moje u ?
-plaster gruby indyka pieczoneo ze swiezym szpinakiem, salata karbowana, ogorkiem, pomidorem, kielkami i ok. 50 g wiesniaka - to samo tyle, ze 2 plastry indyka- jablko giga - orzechy wloskie kolo 20 - duzy kubek owsianki na mleku - 3 wafle ryzowe eee, jak to wyglada? nie wiem sama na co mam ochote dzis. |
|
|
|
#3842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli to trzecie konto
|
#3845 |
|
Przyczajenie
|
Witam drogie Dziewczyny.
Moja kolezanka ma tutaj konto. czytalam z jej profilu nie raz Wasze jadlospisy i chcialam zasiegnac porady. Otoz...ona nie wie o moim problemie. nie wie o nim nikt, a ja juz sama nie daje rady. Wiec... Od dluzszego czasu zmagam sie z anoreksja(sama). Wczesniej bylo lepiej, jak zaczelam wychodzic z glodowki ponad rok temu doszlam do +- 2400kcal i nie tylam, a na wychodzeniu jeszcze mi zlecialo z 3kg. Od kilku miesiecy nie jem nic od rana, pije ok 2-3 kawy z mlekiem i kilka herbat, by wieczorem zjesc kolacje bez wyrzutow. ale ta kolacja to 1-2 kanapki z szynka + jakis pomidor czy ogorek+ kakao. po zazwyczaj jablko i marchewka badz 2 jablka. Ostatnio postanowilam sie za siebie wziac. Przyjechalam teraz na dlugi weekend do domu(bo studiuje) i stwierdzialam,ze postaram sie jesc normalnie. Tak na poczatek,zeby wyjsc z tego jakos. Podam moj wczorajszy jadlospis: 1. 2 kanapki: masło/ masło,szynka,pomidor,szcz ypiorek + kakao 2. duza miska makaronu + w to 3 chochle tlustego(fuj) rosolu z marchewkami, plaster gruby swiezo upieczonej goracej i chrupiacej i tlustej;/ karkowki na swieta z mala kromka chleba 3. 2 smazone udka z kurczaka, 2 lychy ziemniakow z maslem i koprem + kilka lyzek takiej slodkiej domowej salatki ze sloika, kilka mandarynek 4. jablko + 2 miski lodow z orzechami 5.kilka mandarynek, 2 plastry tej karkowki na zimno juz, 2 udka z obiadu tez na zimno i kromka chleba z maslem + surowka 6. prawie litr lodow i kilka czekoladek mialam okropne wyrzuty. czulam i czuje sie beznadziejnie. moj brzuch wyglada tragicznie. a najgorsze jest to,ze mnie boli. czuje sie ciezko. czuje watrobe, zoladek, wszytsko. i to akurat nie wymysl, bo jestem swiadoma swojej choroby, problemu... chce strasznie z tego wyjsc, wziac sie za siebie. wiem,ze to,ze waga pokazuje dzisiaj 2,5kg wiecej to albo woda albo jedzenie, bo taka ilosc na raz po dlugim czasie niejedzenia to szok. ja to wszytsko wiem, przestudiowalam Wasze jadlospisy, problemy, dziewczyny chore, te w podobnej lub nawet gorszej sytuacji... I wiem tez,ze wiele razy tutaj padaly rozne pytania,a takze takie jak moje, jak z tego wyjsc,ale prosze o pomoc. blagam wrecz. Czy u kazdej osoby wychodzacej z tego paskudztwa po dolozeniu kcal waga pozniej zaczyna spadac i trzeba jeszcze zwiekszac kcal i ilosc by zaczac tyc czy to nie jest regula? Chcialabym aby to sie u mnie sprawdzilo. bardzo. Bo taki nagly skok wagi z dnia na dzien przerazil mnie okropnie. I jeszcze czy dobrzezrobilam robiac taki skok czy lepiej bylo dodawac posilki/kcal stopniowo? Drogie Moderatorki wiem tez,ze to nie jest watek na tego typu posty,ale bedac nowa na tym forum nie umialam wejsc i wyslac wiadomosci na to KZ? cos takiego.. Prosze wiec o przeniesienie jezeli to jes konieczne i przepraszam za klopot. Prosze takze o rady, pomoc, o cokolwiek.... sama nie wiem o co. o ratunek. Dodam ze mam 169cm wzrostu i waze 46kg. dzisiaj rano 48,4... Wiem tez,ze podawanie wymiarow tutaj jest karalne, tak wiec przepraszam i prosze o przeniesienie w odpowiednie miejsce. pozdrawiam. i sciskam! |
|
|
|
#3846 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
co tu tak cicho się zrobiło?
Mój chorobowy jadłospis: 1. sałatka(100g czerwonej fasoli + marchewka z groszkiem+2 łyżeczki musztardy) + 2 chrupkie pieczywka Pano 2. pierś kurczaka gotowana + marchewka z groszkiem z 2 łyżeczkami musztardy 3. serek wiejski lekki na imprezie Halloween'owej wpadnie trochę chipsów + 2 piwa. Zagląda ktoś jeszcze tutaj? Edytowane przez lovegd Czas edycji: 2011-10-31 o 20:54 |
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec generalnie o co Ci chodzi ? Przypomnijmy - norma kaloryczna dla młodej kobiety która nie siedzi jedynie cały dzień za biurkiem to 2000 kalorii. 1500kcal to mi dietetyk kazał jeść w 3 tygodniu odchudzania się. 1800 to norma dla osób pracujących w biurze i nie odchudzających się. Przy każdym zaburzeniu odżywiania wizyta u dietetyka jest niemalże niezbędna, bo samo zaburzenie daje świadectwo tego, że sami mamy znaczne problemy z ustaleniem jak, ile i kiedy powinniśmy jeść. Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2011-10-31 o 22:16 |
|
|
|
|
#3849 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3852 |
|
Przyczajenie
|
no właśnie postanowiłam to tutaj wstawić dlatego,że wiem jak wyglądają wasze jadłospisy...i nie wiem dlaczego ja jedząc tak - trzymam wagę od roku. Gdybym jadła tak jak wy, to szybko bym przybrała(próbowałam już)...Czy ja mam już taki metabolizm czy jak?
Dodam że mam 170 cm wzrostu i troszkę ponad 50 kg (wiem, nie powinnam podawać tu konkretnej wagi, więc nie podaję) Edytowane przez lovegd Czas edycji: 2011-11-01 o 14:33 |
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a organizm na sto pięćdziesiąt procent się przestawi na normalny tryb. trochę czasu potrzeba, ale jest to możliwe. znam to po sobie.
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Przyczajenie
|
Garden, a Ty jesteś po ED?
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3856 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głód? - nawet po jedzeniu? - czy apetyt? |
|
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Uuu
nie za dużo?? szczerze?
|
|
|
|
#3860 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
I raczej chodzi tu o apetyt a nie głód. Podejrzewam, że to kwestia hormonalna wobec tego. Niestety jeśli regulacja wydzielania tego hormonu nie jest taka, jaka powinna być(u Ciebie najwyraźniej jest zaburzona) to niewiele możesz z tym zrobić- jedynie stosować się do racjonalnej diety, nie głodzić się(bo od tego właśnie ma się stale podwyższony poziom greliny) i nie przejadać. Złoty środek, trzeba się przyzwyczaić.
|
|
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
[1=51eb7b1acd47bd33c5c1669 0ed8ee2bace5a6d43_5e96409 a7b024;30287362]Witajcie
![]() Mój pierwszy jadłospis na redukcji , proszę bardzo o ocenę . Chciałabym też zapytać co sądzicie o godzinach spozywania posiłków ? R Iśn: jagody zmiksowane z jogurtem naturalnym, łyżka otrąb owsianych,łyżka otrąb żytnich, 3 łyżki musli(granola,płatki owsiane , orzechy) + herbatka zielona IIśn:Jogurt pitny + łyżka otrąb owsianych IIIŚn: 2 kromki chleba razowego,twarożek,kiełki brokuła,pomidor Przekąska: jabłko O: Łosoś na parze + warzywa na parze K: jajecznica z 2 jaj Godziny posiłków to : Iśn: 6:30 IIśn: 9.30 IIIśn:11.30 Przekąska:14:00 O: 16:30 K: 19:30 Sen ok. 22:00 Z góry dziękuję hm...bardzo, bardzo zgodnie z zasadami odchudzania....bardzo redukcyjnie, bardzo poprawnie i pod linijkę. Jak dla mnie jest za idealnie ...rozumiesz, co mam na myśli?nie ma zupełnie grzeszku, luzu, elementu pazura ...zjedz chociażby 2 kostki czekolady gorzkiej![]() i do jajecznicy dorzuciłabym pomidora, paprykę, cokolwiek..... |
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz na jakiś czas, spoko, ale żeby tak namawiac od razu? no bez przesady imo nie jest pod linijkę, w dwóch pierwszych posiłkach brakuje mi białka (w jogurcie jest go bardzo mało), w obiedzie węgli i w ogóle jakoś tak mam wrażenie, że posiłki to wrzucanie w siebie małokalorycznych rzeczy, ale bez ładu i składu, poszukaj jakichś przepisów, żeby było smaczniej, kolorowiej, wtedy dieta nie jest męcząca, pozdrawiam ![]() Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2011-11-02 o 21:26 |
|
|
|
|
#3864 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze można zrobić kompleksowo badania krwi i hormonów oraz iść do dietetyka który ustali, czy czasami nie jest to wynik złej diety (np. cały dzień jemy tylko przekąski to i nie dziwne, że nas ssie). A jak nic tam nie wyjdzie złego, to do psychologa.
Hormony, zła dieta albo i depresja. Niektórzy czując "głód" miłości/przyjaźni/akceptacji zajadają ten smutek, bo jedzenie kojarzy nam się właśnie z miłością (karmienie) i daje nam szczęście (substancje wydzielane w ograniźmie po jedzeniu wprawiają nas w błogostan) Abstrahując - odmawianie jedzenia można porównać z odmawianiem miłości (innych i samej sobie), nie dopuszczaniem jakiejkolwiek nagrody dla siebie a naprzemienne jedzenie i wymiotowanie - z miłością której nam brakuje a której nie chcemy przyjąć. Filozoficznie się zrobiło
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3866 |
|
Zadomowienie
|
Uuu
któraś oceni? pochwali?
|
|
|
|
#3867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
j.w - jałowo, nudno i mało konkretnie, wiecej i lepiej jem na redukcji
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Uuu
i jak?????????????????????? ????
|
|
|
|
#3869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
Jestem za..../ebista...
LOVELYKATE, dziekuję )) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

tyle, ze 2 plastry indyka

)

trochę czasu potrzeba, ale jest to możliwe. znam to po sobie.
raz na jakiś czas, spoko, ale żeby tak namawiac od razu? no bez przesady