|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Ja uciekam - postaram sie zajrzeć jutro wieczorem jak tż pojedzie do pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mysle, ze to po prostu do pewnego momentu sie mysli, zeby donosic, a jak juz jest bezpiecznie to wtedy dopiero o tym przenoszeniu. Trzymam kciuki za kolejne 2 tyg. Ja tam nie musze rodzic szybciej- im szybciej urodze tym szybciej skonczy mi sie macierzynski- a to lipa tak wracac do pracy na wakacje ![]() Ja rowniez bardzo wspolczuje wszytskim mamom aniolkow [*] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, dawno juz tu nie zagladalam. Troche do nadrobienia w czytaniu jest
![]() ![]()
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Rozeznanie
|
dobry wieczór!
myślałam że będą jakieś wieści od dziewczyn, a tu cisza. ja też myslę o aniołkowych mamach w tym o męża siostrze, która ma 2 aniołki. Bardzo mi smutno jako nich myślę. a my waśnie wróciliśmy z IP, cmentarza i obiadu ![]() Wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie pani z gabinetu gina że mi przekładają wizyte z 3 na 9 listopada. Potem dopiero sobie przypomniałam, że mam do dzisiaj l4 i dzwoniłam sie dowiedzieć co z tym zrobić. Okazało się ze gin ma dziś dyżur w szpitalu i żeby podjeść do niego. No to poszliśmy, a on mnie wziął na IP, założyli mi kartę w szpitalu, zrobili KTG, zbadali i dostałam L4. Potem odwiedziliśmy Cmentarz Rakowicki i groby znanych osób. Nie jechaliśmy do rodziny na groby bo stwierdziłam, że 200 km w jedna stronę to za dużo. Na końcu zjedliśmy pyszny obiad we włoskiej knajpie i teraz padam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Dziewczyny ale ja wczoraj złapałam doła Lilka nie spała od 15 do 21 wyła prawie cały czas już odchodziłam od zmysłów nie chciała w ogóle spać ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja nieraz sobie nie radzę mam wrażenie że jestem najgorszą matką na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Zadomowienie
|
hejka!
Idę się dziewczyny szykować w domowym SPA czyli w łazience ![]() Wiecie co mnie stresuje. Mam te moje hemoroidy...od 3 dni dość intensywnie krwawią, do bólu się przyzwyczaiłam więc moze tylko mi się wydaję że już tak nie bolą.... no i teraz jak to będzie z tą lewatywą? Przecież się chyba wścieknę, nie chodzi o tą rureczkę bo czopki codziennie muszę zakładać tylko o to jak to będzie ze mnie spływać i jak mi wszytsko podrażni. kurdeee już profilaktycznie nic nie jem moze się obejdzie bez....
#3847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to mój brzuszek na 20 dni przed TP i mój TŻ jak składał łóżeczko
9 miesięcy z OliV ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-11-01 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Zadomowienie
|
Truskafeczko cudownego spotkania z synkiem jutro, mało bólu i szybkiego dojścia do formy Ci życzę
![]() ![]() Aniu kochana, niedługo się zgracie, a moze to jakis skok rozwojowy, moze włącz jej odkurzacz albo suszarkę do włosów, dziewczyny lipcowe tak swoje maluchy uciszały. Mój synek też tak potrafił wyć bez przyczyny, ręce opadały, noszenie, zabawianie, śpiewanie nie pomagały, aż podrósł ![]() Łapałam doły, wydawało mi się ze gorszej matki ode mnie nie ma, ale udało nam się to przejść. Dasz radę, po prostu masz żywiołowe dzieciątko, masuj jej brzuszek, moze to ją zrelaksuje. A jak ty jesteś zestresowana to mała od razu niespokojna, ale to to wiesz że tak jest, będzie dobrze, trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało ![]() ![]() Zmykam z wizażu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Zadomowienie
|
TRUSCAFKO a u Ciebie robią na pewno lewatywkę? bo u nas np. 6-8 godzin nie wolno jeść przed cc, lewatywy nie ma chyba, że na wyraźne życzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą, czy przed c.c. jest ona w jakiś sposób konieczna? za to pewnie będziesz miała cewnik do dróg moczowych i zewnątrzoponowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zadomowienie
|
Truscawko to chyba nie zdążysz zrobić fryza tak jak planowałaś skoro masz tak rano już być w szpitalu....
#3852 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Zadomowienie
|
Truskafka szykuj sie kochana, szykuj, bo jutro Wasz wielki dzien
![]() Glam zapamietujemy sny, bo szybko sie wybudzamy, np. na siku. Ostatnio kumpela robila mi z tego wyklad (pisala prace mgr na temat jakosci wysypiania sie, a zapamietywanie snow) ![]() Aniu a nadal karmisz cycem??? moze mala boli brzuszek, bo zjadlas cos ciezkiego, smazonego. Kuzynka miala takie akcje z malym, okazalo sie, ze Marcel mial uczulenie na mleko krowie i ogolnie na nabial, odstawila wszystko co mleczne, polozna srodowiskowa polecila jej brac przez tydzien espumisan i malemu przeszlo, przeszlo prezenie, wycie, ladnie jej zasypial ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- A co to za znieczulenie, bo ja ciemna jestem w te klocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
hej
ja tylko tyle napiszę,że dzis zrobilismy sobie wycieczkę samochodem w obie strony nieco ponad 200 km,a tak sobie w odwiedziny pojechalismy ![]() ![]() brzuch mi twardniał co mnie wkurza bo nie wiem czy mam sie tym martwić czy nie... ogólnie to nawet nie wiem kiedy trzeba byłoby pojechać na IP na ktg.... miłego wieczoru
#3855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasypia się też od faz płytkich, wyjątek małe dzieciaczki, noworodki, one od razu w REM wpadają ![]() no narkozy chyba nie zaproponują przy planowym cięciu, chyba że brzydkie zapalne plecy i nie mają gdzie się wkłuć lub zaburzenia krzepnięcia, no i ew jak anestezjolog nie da rady się wkłuć z powodów technicznych może p.p., właściwie nie wiem, jaka jest praktyka częstsza, z tego co kojarzę ten z.o. można trochę potrzymać do łagodzenia bólu pooperacyjnego, a p.p. to tylko na czas operacji, ale musiałabym to odświeżyć |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
Zakorzenienie
|
niestety brzuch mi twardnieje i czasem pobolewa-chyba bez drugiej no spy sie nie oebjdzie;/
#3857 |
Zakorzenienie
|
Dygotka mi tez sie brzuch dzis caly dzien stawial
Truscafko twoje szvczescie w nieszczesciu z hemoroidami to wlasnie cc- mysle ze lewatywa niepotrzebna bo w calej akcji chodzi o to zeby jak mowi moje dziecko nie "kupnac" podczas parcia- no i porod sn. Na pewno przy hemoroidach mily nie jest- mi wlasnie po porodzie sn masakryczne wyszly Powodzenia kochana i daj znac jak poszlo Aniu a moze to kolka u malutkiej? Dziewczyny dwa pytania- po pierwsze kto wyplaca becikowe? Mam na mysli gdzie sie dokumenty sklada? Po drugie macie cos skutecznego na zgage bo mi nic nie pomaga? Probowalam mleko migdaly, gaviscon rennie i syrop maalox, moze znacie cos co naprawde daje ulge?
#3858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam ostatnio zgagę, pomaga jak nic nie jem ![]() tez stawiam na kolkę, mój mały wyjec wył właśnie w takich porach (13-19), szczęśliwie choć w nocy wtedy mało wstawał, bo musiał biedak nadrabiać brak snu w ciągu dnia Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-11-01 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
Oolong[CENTER] ja ostatnio jrm jak ptaszek, zmuszam sie zeby cokolwiek przelknac, glodu w ogole nie odczuwam... A gaga nawet po wodzie sie pojawia[/CENTE
Ide spac spokojnej nocy
#3860 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co poszła mi uszczelka... :/ najgorsze że mam taką pralke z górnym wsadem i tam jest problem z wymianą uszczelki i musze teraz ściągac serwisanta ... ale zobaczymy jutro jak zadzwonie do firmy co powiedza, bo na str www zadnego info apropo serwisu nie ma... de facto juz po gwarancji, ale dobrze gdyby przylazł ktos kto sie zna ( a nie jak kiedys leciał ten program na TVN "usterka" ) ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
a nie wiem.... ale ja nie mam nic wygodnego do karmienia... więc na świeta, pod choinkę jak znalazł :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i plus te wszystkie leki pewnie w żołądku podrażniają masz gorzej ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
buahahahahahahahahaha... a dasz wiare ze ja bylam pewna ze to cena fotela ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
joamic sliczny brzuszek
![]() Aniu przytulam ![]() ![]() truscafko trzymam mocno kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zadomowienie
|
no własnie ja juz do konca nie wiem jak to z tą lewatywą, ale już nic nie jem od jakiegoś czasu więc w razie czego będę mocno na czczo, poza tym te czopki które aplikuje one zawierają tłuszcze w sobie i siłą rzeczy wczesniej czy później biegnie się po nich do kibelka
![]() z fryzjerem nie wypaliło, musiałam sama zadziałać moimi specyfikami ![]() ja już wypachniona i wypiękniona, tzn przynajmniej próbowałam ![]() mój mąż zrobił mi taki piękny i wypaśny pedicure że moje stopy wyglądają jakby były 5 lat młodsze ![]() ![]() mały od dwóch dni jest tak bardzo aktywny, że podejrzewam że wie ze wychodzi jutro z dziupli ![]() za 15 min mój serial "Przepis na życie" i Kuba więc zmykam oglądać, moze jak się wymęczę to jakoś zasnę łojejku jejku żeby juz bylo jutro
#3865 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aniula jestes najlepsza mamą na świecie !!! i Lilianka to wie... może poprostu ma kolki? albo boli ją brzuszek? nadal ją karmisz bedąc na antybiotyku? może on na nią wpływa tak że niespokojna jest? .... Wierze ze szybko dojdziecie do tego co i jak !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Raczkowanie
|
Witajcie wieczorowo
Jagoda - 3mam kciuki, ale pewnie już po wszytskim Asiolmnie ten zielony ręcznik okrutnie farbuje. Zrobiłam nawet zdjęcie ściereczce wyłapującej kolor - była intensywnie zielona. Zastanawiam się, czy ten barwnik jest na pewno bezpieczny dla noworodka. Anusiak - całkiem fajna ta pościel Nino, ale póki co darowałam sobie zakupi pościeli. Wystarczy materac, prześcieradło, śpiworek i ew. kocyk do spania. Byłam wczoraj na USG, mały waży ok. 3 kg, ma piękne pućki ![]() ![]() Na grobach dzisiaj nie byłam, ale od rana zasuwam. A miałam się oszczędzać. Spakowałam torby do szpitala, zostało mi jeszcze kilka drobiazgów. Odkurzyłam i umyłam podłogi i jeszcze kilka rzeczy po drodze. Nie wiedziałam, że pakowanie toreb do szpitala może być takie męczące. Byłam wczoraj w CCC i zakupiłam po przecenach dwie pary butów ![]() Niestety moja anemia się pogłębia, więc poza żelazem Biofer, kupiłam preparat do picia jakiejś niemieckiej firmy. Piję sok z buraka, jem brokuły, szpinak itp i dupa. Mam nadzieje, że zmaleje. Truscafko POWODZENIA! |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zadomowienie
|
No mała wykąpana i rozbudzona znowu
![]() ![]() ![]() ![]() Kolki lekarka mówiła że dopiero się zaczynają od 6 tyg a teraz to tylko gazy to nie chcę wiedzieć jak wyglądają kolki w jej wykonaniu ![]() Antybiotyk odstawiłam wczoraj ale może jeszcze mam go w organiźmie nie wiem szczerze ![]() ![]() A co do mleka muszę sprawdzić dzisiaj na samych płatkach z mlekiem żyłam żeby było jak najszybciej i tak rano już jadłam zimne przez małą ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 |
Rozeznanie
|
I kolejna noc bez skurczy... daje sobie spokój... już od tygodnia próbuję bezskutecznie wycisnąć Maluszka z brzucha... poczekam aż sam wyjdzie
![]() w klubie dodałam nowe fotki z wczorajszego spaceru ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Truscafko powodzenia jutro życzę!!! Aniu dasz radę ![]()
![]() |
#3869 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
też już stwierdziłam, że bez sensu takie wielkie wyczekiwanie każe puknięcie i już nadzieja, że to już......jak będzie chciał to sam wyjdzie kiedyś wkońcu musi a jak nie to go siłą wyciągną ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Truscaweczko ty to lepiej ciachnij sobie ostatnie foty z brzusiem ![]()
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
Tuszka-sa jakies wyprzedaże w CCC???? ale tpo buty kupiłas na jaką pore roku??
Glamourous-nie pomoge co jest skuteczne na zgagę bo takowej nie mam... mi twardnieje chyba brzuch od jazdy autem
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.