![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: PARYŻ... samemu czy z biurem podróży?
Cytat:
Wizzair + 55 złotych opłata serwisowa + 54 złote za opłatę kartą kredytową Ryanair + 55 złotych opłata serwisowa + 50,4 opłata za płatność kartą LOT +75 złotych opłata serwisowa Przy 2 osobach (lot w dwie strony) traci się 110 złotych (tanie linie) LOT 150. Jeśli ma się kartę zwalniającą z opłat (wizz lub ryanair) straty jeszcze większe. Dla mnie złodziejstwo ale co kto lubi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=trzyfuntylnu;288880 67]Też powyższą stronkę polecam jak ktoś ma za dużo pieniędzy.
Wizzair + 55 złotych opłata serwisowa + 54 złote za opłatę kartą kredytową Ryanair + 55 złotych opłata serwisowa + 50,4 opłata za płatność kartą LOT +75 złotych opłata serwisowa Przy 2 osobach (lot w dwie strony) traci się 110 złotych (tanie linie) LOT 150. Jeśli ma się kartę zwalniającą z opłat (wizz lub ryanair) straty jeszcze większe. Dla mnie złodziejstwo ale co kto lubi... Witajcie! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o tanie linie latające do Paryża czyli ryan, wizz najlepiej kupować bezpośrednio na stronie przewoźników. W wizzairze można płacić nawet przelewem (i tak wychodzi taniej niż na powyższej stronie bo nie ma opłaty serwisowej). Zwolniona z opłat jest nowa karta kredytowa city banku (ale to kredytówka trzeba mieć stały dochód na danym poziomie etc.) Łatwiej jest z Ryanair można płacić praktycznie każdą kartą płatniczą (kredytową, debetową) ale najkorzystniej jest kupić sobie kartę zbliżeniową BZWBK Master Card pre paid paypass (z motylkami) zwalnia ona z "opłaty za płatność" i zwraca się po jednym bilecie (kosztuje 20 złotych). Jeśli chodzi o tradycyjnych przewoźników (np.LOT) to lepsze niż strona przewoźnika ceny ma tripsta czy expedia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o tanie linie latające do Paryża czyli ryan, wizz najlepiej kupować bezpośrednio na stronie przewoźników. W wizzairze można płacić nawet przelewem (i tak wychodzi taniej niż na powyższej stronie bo nie ma opłaty serwisowej). Zwolniona z opłat jest nowa karta kredytowa city banku (ale to kredytówka trzeba mieć stały dochód na danym poziomie etc.)
Łatwiej jest z Ryanair można płacić praktycznie każdą kartą płatniczą (kredytową, debetową) ale najkorzystniej jest kupić sobie kartę zbliżeniową BZWBK Master Card pre paid paypass (z motylkami) zwalnia ona z "opłaty za płatność" i zwraca się po jednym bilecie (kosztuje 20 złotych). Jeśli chodzi o tradycyjnych przewoźników (np.LOT) to lepsze niż strona przewoźnika ceny ma tripsta czy expedia. Dziękuję! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
podłączę się
![]() ![]()
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
samemu stanowczo
przewodnicy oprowadzają tylko po najbardziej znanych miejscach a jest wiele innych ciekawych miejsc z reszta indywidualnie jest w wiele szybciej wystarczy sobie kupić bilet na metro i nim wszędzie dotrzesz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Witam! Pod koniec września wybieram się do Paryża na tydzień
![]() ![]() Bilety kupiłam w wizzerze, zapłaciłam 89zł do Paryża. Jeśli ktoś nie wie jak kupić mogę pomóc bo jest to banalne ![]() magdakia mam pytanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.aeroportbeauvais.com/bus.php?lang=eng |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Ja z moją żoną zdecydowanie wybieramy podróże we własnym zakresie. Byliśmy już w Berlinie czy np w Paryżu właśnie. W tym roku sami zorganizowaliśmy sobie podróż do Krakowa z Krakowa do Wiednia z Wiednia do Budapesztu a z Budapesztu do Krakowa i później do domu. Nie było to łatwe ale daliśmy radę. Wrażenia z takiej podrózy są moim zdaniem zdecydowanie lepsze. Sami sobie wybieramy to co chcemy obejrzeć i ustalamy tempo zwiedzania. Fakt może to i drożej wychodzi ale później jest co wspominać. Z biurem podróży byliśmy w Pradze i jakoś kiepsko to wspominam. Musimy tam pojechać jeszcze raz ale sami a Paryż? Przychodzi mi tylko jedno na myśl - jest po prostu piękny i dokładnie taki jak sobie wyobrażałem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
no dokładnie samemu zawsze najlepiej
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() przedwczoraj wróciliśmy zakochani w Paryżu ![]() Pogodę mieliśmy świetną ![]() ![]() Poruszaliśmy się głównie metrem i pieszo...dziennie pkonywaliśmy kilkanaście kilometrów co zaowocowało pęcherzami i otarciem stóp...ale warto było! Na pewno chcemy tam wrócić, bo nie zdążyliśmy zwiedzić wszystkiego...pozostały piękne wspomnienia i mnóstwo fotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
dziewczyny! organizujcie sobie same wypady bo to się 100% bardziej opłaca! np dziś patrzyłam na loty ryanaira i do Paryża można polecieć za 54 zł i wrócić za drugie tyle!! transport z lotniska 13 euro w 1 strone, zostaje tylko wyszukać tani nocleg w hostelu albo poszukać na couchsurfingu! i cały Paryż stoi przed Wami otworem! jeszcze tylko kasa na jedzenie i wejścia do muzeów itd! jestem wielkim przeciwnikiem jazdy na wycieczki z biurami podróży, chyba że jedziesz all inclusive do 5 gwiazdkowego hotelu, smażyć się przy basenie! i nie gadajcie mi, że jest dużo problemów organizacyjnych planując swoją imprezę bo pęknę ze śmiechu! i że strach!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!! Oczywiście samemu a nie z biurem!! po co dawać zarobić komuś, jesli mozna jechać za pół ceny? Wystarczy tylko troszkę czasu i własnej pracy i Paris welcome to!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
kochani, a w okresie swietecznym jak to bedzie wygladalo?Czy orentujecie sie gdzie najlepiej zarezerwowac kolacje
![]() ![]() ![]() Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki ![]()
Max Models W katalogu wizażystek ![]() ![]() Szybka wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=833238 Edytowane przez ewciaa82 Czas edycji: 2011-10-16 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Chętnie zobaczymy te piękne zdjęcia ;-)
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze pare
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
piękne zdjęcia, marzę o podróży do Paryża, mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się tam pojechać
![]() ![]()
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
trzeba, trzeba. a byliście w Paryżu w listopadzie? bo nie wiem czy szukać teraz jakiś tanich połączeń, czy poczekać do wiosny…
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem znacznie lepiej jest jechać samemu. Ja byłam w Paryżu już kilka razy i jak dla mnie to miasto jest dalej wielką zagadką i ogólnie zakochałam się w tym mieście, szkoda że nie znam francuskiego bo bym tam chętnie zamieszkała. W Paryżu byłam już wiosną, latem i jesienią teraz chce zobaczyć jak wygląda zimą dlatego postanowiłam spędzić tam sylwestra. Tutaj zarezerwowałam sobie pokój http://www.interhome.pl/polski/franc...e/pary%C5%BC+7 i tu jest ważne żeby najlepiej w 7 dzielnicy Paryża żeby było blisko do wieży. Nie mogę się już doczekać, zaczynam odliczać dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Ale samemu to jakoś tak dziwnie...
Edytowane przez dominika10 Czas edycji: 2011-11-18 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie najlepiej jechać samemu lub z drugą osobą. Paryż jest tak rozległy i bogaty w atrakcje że jadąc z biurem zobaczy się tylko 1/100 z tego co tam można obejrzeć. Ja miałam to szczęście że akurat blisko centrum mieszka moja rodzinka więc mogłam być tam aż dwa tygodnie.
Miasto jest naprawdę piękne i nawet będąc tam 2 tygodnie nie obejrzałam wszystkich ważniejszych atrakcji... Na pewno jeszcze tam wrócę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Ja nigdy nie byłam w Paryżu, ale torchę podróżowałam, więc tez polecam samemu. Zawsze taniej! Jak się boisz możesz wejśc np na stronę couchsurfing.com i znaleźć tam kogoś, kto Ci z pewnością pomoże a nawet przenocuje
![]()
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
no! z drugą osobą to już co innego
![]() bbeatta, sylwester to jest świetny pomysł! a rezerwowałaś już jakieś loty, czy na razie tylko hotel? bo ja znalazłam promocję z Air France za 399 zł: http://www.whynotfly.pl/plac-mniej/p...cze/air-france. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
ja lece na sylwestra do Paryza. na 3 dni. bylam wczesniej w Paryzu, ladne miasto ale wkurzaja mnie Arabowie, ze ich tak duzo tam.... mam nadzieje, ze podczas sylwestra nie beda sie rzucac za bardzo w oczy.....
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Planujemy tygodniowy pobyt w Paryżu pod koniec września, oczywiście na własną rękę. Póki co rozglądam się za tanimi lotami (ryanair lub easyjet) i noclegiem (na tą chwilę wygrywa eurocamp, gdzie za nocleg dla 4 osób zapłacilibyśmy 180 euro za cały pobyt => http://www.eurocamp.pl/camping,International.xml , tylko czym się tam najlepiej dostać z lotniska Beauvais lub Paryż-Charles de Gaulle ?? ![]() Mam nadzieję, że wątek trochę odżyje ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-02-21 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.aeroportbeauvais.com/bus.php?lang=eng |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Nigdy mnie jakoś nie ciągnęło do Paryża, ale byłam we wrześniu 2010 i muszę przyznać, że warto! Bardzo dużo atrakcji i nie jest się w stanie zobaczyć wszystkiego. Polecam muzeum Dupuytren z różnymi patologicznymi przypadkami, dla nas było to ciekawe
![]() http://www.youtube.com/watch?v=y8_3WT1zbMA Typowych atrakcji nie będę polecała bo same się reklamują. Paryż jest super i jak najbardziej wybrać się samemu, a nie z biurem! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.