PARYŻ... samemu czy z biurem podróży? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-21, 12:49   #121
trzyfuntylnu
Raczkowanie

Dot.: PARYŻ... samemu czy z biurem podróży?

Cytat:
Napisane przez Paola1985 Pokaż wiadomość
W maju byłam w Paryżu na wlasna reke i wyjazd byl niesamowity. Duzo daje wynajecie samochodu na miejscu i zwiedzanie, bo w Paryzu (ogolnie we Francji) jest co zwiedzac. Wyżej dziewczyny pytaly sie o stronki internetowe, a wiec ja moge polecic www.cp-online.pl, na ktorej zarezerwowałam bilet lotniczy, hotel i samochod. W tym roku zastanawiam sie nad Barcelona, ale to raczej na przelomie wrzesnia/pazdziernika, wiec mam jeszcze troche czasu
Też powyższą stronkę polecam jak ktoś ma za dużo pieniędzy.

Wizzair + 55 złotych opłata serwisowa + 54 złote za opłatę kartą kredytową
Ryanair + 55 złotych opłata serwisowa + 50,4 opłata za płatność kartą
LOT +75 złotych opłata serwisowa

Przy 2 osobach (lot w dwie strony) traci się 110 złotych (tanie linie) LOT 150. Jeśli ma się kartę zwalniającą z opłat (wizz lub ryanair) straty jeszcze większe. Dla mnie złodziejstwo ale co kto lubi...
trzyfuntylnu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 13:42   #122
u.zymek
Raczkowanie

[QUOTE=trzyfuntylnu;288880 67]Też powyższą stronkę polecam jak ktoś ma za dużo pieniędzy.

Wizzair + 55 złotych opłata serwisowa + 54 złote za opłatę kartą kredytową
Ryanair + 55 złotych opłata serwisowa + 50,4 opłata za płatność kartą
LOT +75 złotych opłata serwisowa

Przy 2 osobach (lot w dwie strony) traci się 110 złotych (tanie linie) LOT 150. Jeśli ma się kartę zwalniającą z opłat (wizz lub ryanair) straty jeszcze większe. Dla mnie złodziejstwo ale co kto lubi...

Witajcie! Trzyfuntylnu - znasz może inną stronkę lub sposób na tańszy przelot? Będę wdzięczna! Pozdrawiam
u.zymek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 16:03   #123
trzyfuntylnu
Raczkowanie

Witajcie! Trzyfuntylnu - znasz może inną stronkę lub sposób na tańszy przelot? Będę wdzięczna! Pozdrawiam [/QUOTE]

Jeśli chodzi o tanie linie latające do Paryża czyli ryan, wizz najlepiej kupować bezpośrednio na stronie przewoźników. W wizzairze można płacić nawet przelewem (i tak wychodzi taniej niż na powyższej stronie bo nie ma opłaty serwisowej). Zwolniona z opłat jest nowa karta kredytowa city banku (ale to kredytówka trzeba mieć stały dochód na danym poziomie etc.)
Łatwiej jest z Ryanair można płacić praktycznie każdą kartą płatniczą (kredytową, debetową) ale najkorzystniej jest kupić sobie kartę zbliżeniową BZWBK Master Card pre paid paypass (z motylkami) zwalnia ona z "opłaty za płatność" i zwraca się po jednym bilecie (kosztuje 20 złotych).
Jeśli chodzi o tradycyjnych przewoźników (np.LOT) to lepsze niż strona przewoźnika ceny ma tripsta czy expedia.
Stary 2011-08-21, 19:41   #124
u.zymek
Raczkowanie

Jeśli chodzi o tanie linie latające do Paryża czyli ryan, wizz najlepiej kupować bezpośrednio na stronie przewoźników. W wizzairze można płacić nawet przelewem (i tak wychodzi taniej niż na powyższej stronie bo nie ma opłaty serwisowej). Zwolniona z opłat jest nowa karta kredytowa city banku (ale to kredytówka trzeba mieć stały dochód na danym poziomie etc.)
Łatwiej jest z Ryanair można płacić praktycznie każdą kartą płatniczą (kredytową, debetową) ale najkorzystniej jest kupić sobie kartę zbliżeniową BZWBK Master Card pre paid paypass (z motylkami) zwalnia ona z "opłaty za płatność" i zwraca się po jednym bilecie (kosztuje 20 złotych).
Jeśli chodzi o tradycyjnych przewoźników (np.LOT) to lepsze niż strona przewoźnika ceny ma tripsta czy expedia.

Dziękuję!
u.zymek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 10:36   #125
lillymy
Zakorzenienie

podłączę się czy była któraś z Was na wycieczce w Paryżu z biurem podróży Funclub? W tym roku byłam z nimi w Lloret i było świetnie, a teraz rozglądam się za w miarę tanią (bo jak nazwać Paryż tanim miastem...;p) wycieczką na jesień

KLIK
lillymy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 11:07   #126
bbeatta
Przyczajenie

samemu stanowczo
przewodnicy oprowadzają tylko po najbardziej znanych miejscach
a jest wiele innych ciekawych miejsc
z reszta indywidualnie jest w wiele szybciej wystarczy sobie kupić bilet na metro i nim wszędzie dotrzesz
bbeatta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 03:01   #127
elwiraradlak
Raczkowanie

Witam! Pod koniec września wybieram się do Paryża na tydzień zatrzymam się u cioci która mieszka pod Paryżem (możliwość dojazdu metrem). Potem wsiadam do eurostaru i po dwóch godzinkach będę w Londynie, gdzie spędzę kolejny tydzień
Bilety kupiłam w wizzerze, zapłaciłam 89zł do Paryża. Jeśli ktoś nie wie jak kupić mogę pomóc bo jest to banalne
magdakia mam pytanko Jakie busy jeżdżą z Beauvais? Chodzi mi o nazwę. Ponieważ chcę już teraz zabookować sobie bilety.
elwiraradlak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 13:00   #128
trzyfuntylnu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elwiraradlak Pokaż wiadomość
Witam! Pod koniec września wybieram się do Paryża na tydzień zatrzymam się u cioci która mieszka pod Paryżem (możliwość dojazdu metrem). Potem wsiadam do eurostaru i po dwóch godzinkach będę w Londynie, gdzie spędzę kolejny tydzień
Bilety kupiłam w wizzerze, zapłaciłam 89zł do Paryża. Jeśli ktoś nie wie jak kupić mogę pomóc bo jest to banalne
magdakia mam pytanko Jakie busy jeżdżą z Beauvais? Chodzi mi o nazwę. Ponieważ chcę już teraz zabookować sobie bilety.
Na oficjalnej stronie lotniska jest opis z dokładną mapką, z miejscem odjazdu, rozkładem. Cena w jedną stronę 15E. Nie wiem czy ten autobus się jakoś nazywa to autobus miejski beauvasis "agglo beauvaisis"

http://www.aeroportbeauvais.com/bus.php?lang=eng
Stary 2011-08-29, 13:12   #129
elwiraradlak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trzyfuntylnu Pokaż wiadomość
Na oficjalnej stronie lotniska jest opis z dokładną mapką, z miejscem odjazdu, rozkładem. Cena w jedną stronę 15E. Nie wiem czy ten autobus się jakoś nazywa to autobus miejski beauvasis "agglo beauvaisis"

Dzięki bardzo za odpowiedź
elwiraradlak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 19:57   #130
cudotechniki79
Przyczajenie

Ja z moją żoną zdecydowanie wybieramy podróże we własnym zakresie. Byliśmy już w Berlinie czy np w Paryżu właśnie. W tym roku sami zorganizowaliśmy sobie podróż do Krakowa z Krakowa do Wiednia z Wiednia do Budapesztu a z Budapesztu do Krakowa i później do domu. Nie było to łatwe ale daliśmy radę. Wrażenia z takiej podrózy są moim zdaniem zdecydowanie lepsze. Sami sobie wybieramy to co chcemy obejrzeć i ustalamy tempo zwiedzania. Fakt może to i drożej wychodzi ale później jest co wspominać. Z biurem podróży byliśmy w Pradze i jakoś kiepsko to wspominam. Musimy tam pojechać jeszcze raz ale sami a Paryż? Przychodzi mi tylko jedno na myśl - jest po prostu piękny i dokładnie taki jak sobie wyobrażałem
cudotechniki79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 17:46   #131
animagicall
Raczkowanie

no dokładnie samemu zawsze najlepiej ja byłam w tym roku z chłopakiem na wycieczce, którą sami zorganizowaliśmy - wyjazd z Krakowa od mojej siostry i dalej: przez Niemcy (Berlin przejazdem), promem, do Danii (Kopenhaga i Billund), powrót do Niemiec (Hamburg), potem Belgia (Bruksela), troszkę Holandii, Francja (Paryż, Beauvais)-tu doleciała moja siorka , Luksemburg, znowu Niemcy (przejazd), Czechy (Praga) i powrót do domu rewelacja - polecam!

http://www.youtube.com/user/animagicall
animagicall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 17:41   #132
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
przedwczoraj wróciliśmy zakochani w Paryżu piękne miasto...w którąkolwiek stonę się obrócisz tam zabytki, kościoły, muzea, ogrody....podoba mi się w tym mieście wszystko!
Pogodę mieliśmy świetną przez piwersze 2 dni było nawet za gorąco na zwiedzanie, temperatura wskazywała ponad 30 stopni...ale za to czyste niebo było i piękne zdjęcia wyszły
Poruszaliśmy się głównie metrem i pieszo...dziennie pkonywaliśmy kilkanaście kilometrów co zaowocowało pęcherzami i otarciem stóp...ale warto było!
Na pewno chcemy tam wrócić, bo nie zdążyliśmy zwiedzić wszystkiego...pozostały piękne wspomnienia i mnóstwo fotek
Stary 2011-09-14, 10:20   #133
emeczka7
Przyczajenie

dziewczyny! organizujcie sobie same wypady bo to się 100% bardziej opłaca! np dziś patrzyłam na loty ryanaira i do Paryża można polecieć za 54 zł i wrócić za drugie tyle!! transport z lotniska 13 euro w 1 strone, zostaje tylko wyszukać tani nocleg w hostelu albo poszukać na couchsurfingu! i cały Paryż stoi przed Wami otworem! jeszcze tylko kasa na jedzenie i wejścia do muzeów itd! jestem wielkim przeciwnikiem jazdy na wycieczki z biurami podróży, chyba że jedziesz all inclusive do 5 gwiazdkowego hotelu, smażyć się przy basenie! i nie gadajcie mi, że jest dużo problemów organizacyjnych planując swoją imprezę bo pęknę ze śmiechu! i że strach! OGARNIAĆ STRONĘ RYANAIRA! BOOKOWAĆ HOSTEL i w drogę!!
emeczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 10:26   #134
emeczka7
Przyczajenie

Dziewczyny!! Oczywiście samemu a nie z biurem!! po co dawać zarobić komuś, jesli mozna jechać za pół ceny? Wystarczy tylko troszkę czasu i własnej pracy i Paris welcome to!
emeczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 19:07   #135
ewciaa82
Zakorzenienie

kochani, a w okresie swietecznym jak to bedzie wygladalo?Czy orentujecie sie gdzie najlepiej zarezerwowac kolacje Nie zalezy nam na typowej wigilijnej kolacji(z reszta byloby to raczej niemozliwe ze wzgledu na roznice kulturowe) ale zal byloby siedziec w pokoju hotelowym Kolejne pytanie odnosnie otwarcia wszelkich zabytkow, czy istnieje jakies ograniczenie dostepu do nich w okresie swiatecznym?? Raczej w to nie wierze ale lepiej sie upewnic
Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki

Edytowane przez ewciaa82
Czas edycji: 2011-10-16 o 19:11
ewciaa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-01, 19:27   #136
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
.................
Pogodę mieliśmy świetną przez piwersze 2 dni było nawet za gorąco na zwiedzanie, temperatura wskazywała ponad 30 stopni...ale za to czyste niebo było i piękne zdjęcia wyszły ..............
Chętnie zobaczymy te piękne zdjęcia ;-)
Stary 2011-11-02, 13:31   #137
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arek*** Pokaż wiadomość
Chętnie zobaczymy te piękne zdjęcia ;-)
Proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (114,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (77,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (99,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (98,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (43,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (42,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (57,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (77,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (64,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (102,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-11-02, 13:37   #138
paulinaizabela
Zakorzenienie

i jeszcze pare
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (105,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (84,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (98,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (95,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (76,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23.jpg (66,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24.jpg (79,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (115,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.jpg (87,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21.jpg (99,2 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-11-04, 09:39   #139
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę
piękne zdjęcia, marzę o podróży do Paryża, mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się tam pojechać

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-06, 08:58   #140
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Proszę
trzeba kiedyś ten Paryż odwiedzić
Stary 2011-11-09, 14:37   #141
dominika10
Przyczajenie

trzeba, trzeba. a byliście w Paryżu w listopadzie? bo nie wiem czy szukać teraz jakiś tanich połączeń, czy poczekać do wiosny…
dominika10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 08:15   #142
bbeatta
Przyczajenie

Moim zdaniem znacznie lepiej jest jechać samemu. Ja byłam w Paryżu już kilka razy i jak dla mnie to miasto jest dalej wielką zagadką i ogólnie zakochałam się w tym mieście, szkoda że nie znam francuskiego bo bym tam chętnie zamieszkała. W Paryżu byłam już wiosną, latem i jesienią teraz chce zobaczyć jak wygląda zimą dlatego postanowiłam spędzić tam sylwestra. Tutaj zarezerwowałam sobie pokój http://www.interhome.pl/polski/franc...e/pary%C5%BC+7 i tu jest ważne żeby najlepiej w 7 dzielnicy Paryża żeby było blisko do wieży. Nie mogę się już doczekać, zaczynam odliczać dni
bbeatta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 10:13   #143
dominika10
Przyczajenie

Ale samemu to jakoś tak dziwnie...

Edytowane przez dominika10
Czas edycji: 2011-11-18 o 10:15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 22:38   #144
kara26
Raczkowanie

Zdecydowanie najlepiej jechać samemu lub z drugą osobą. Paryż jest tak rozległy i bogaty w atrakcje że jadąc z biurem zobaczy się tylko 1/100 z tego co tam można obejrzeć. Ja miałam to szczęście że akurat blisko centrum mieszka moja rodzinka więc mogłam być tam aż dwa tygodnie.
Miasto jest naprawdę piękne i nawet będąc tam 2 tygodnie nie obejrzałam wszystkich ważniejszych atrakcji... Na pewno jeszcze tam wrócę
kara26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-19, 13:50   #145
agutka93
Rozeznanie

GG do agutka93

Ja nigdy nie byłam w Paryżu, ale torchę podróżowałam, więc tez polecam samemu. Zawsze taniej! Jak się boisz możesz wejśc np na stronę couchsurfing.com i znaleźć tam kogoś, kto Ci z pewnością pomoże a nawet przenocuje

blog o moich podróżach i życiu w Egipcie i USA soczyscie.blogspot.com
agutka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 08:44   #146
dominika10
Przyczajenie

no! z drugą osobą to już co innego <3

bbeatta, sylwester to jest świetny pomysł! a rezerwowałaś już jakieś loty, czy na razie tylko hotel? bo ja znalazłam promocję z Air France za 399 zł: http://www.whynotfly.pl/plac-mniej/p...cze/air-france.
Stary 2011-11-24, 13:57   #147
womanontheway
Raczkowanie

ja lece na sylwestra do Paryza. na 3 dni. bylam wczesniej w Paryzu, ladne miasto ale wkurzaja mnie Arabowie, ze ich tak duzo tam.... mam nadzieje, ze podczas sylwestra nie beda sie rzucac za bardzo w oczy.....

fitness blog: http://elizasylwia.blogspot.ie/
TRENUJE...WSZYSTKO CO SIE DA
bylo: 82kg, jest 58kg
womanontheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 09:53   #148
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witajcie
Planujemy tygodniowy pobyt w Paryżu pod koniec września, oczywiście na własną rękę. Póki co rozglądam się za tanimi lotami (ryanair lub easyjet) i noclegiem (na tą chwilę wygrywa eurocamp, gdzie za nocleg dla 4 osób zapłacilibyśmy 180 euro za cały pobyt => http://www.eurocamp.pl/camping,International.xml , tylko czym się tam najlepiej dostać z lotniska Beauvais lub Paryż-Charles de Gaulle ?? ).

Mam nadzieję, że wątek trochę odżyje
Pozdrawiam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:25
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 14:37   #149
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witajcie
Planujemy tygodniowy pobyt w Paryżu pod koniec września, oczywiście na własną rękę. Póki co rozglądam się za tanimi lotami (ryanair lub easyjet) i noclegiem (na tą chwilę wygrywa eurocamp, gdzie za nocleg dla 4 osób zapłacilibyśmy 180 euro za cały pobyt => http://www.eurocamp.pl/camping,International.xml , tylko czym się tam najlepiej dostać z lotniska Beauvais lub Paryż-Charles de Gaulle ?? ).

Mam nadzieję, że wątek trochę odżyje
Pozdrawiam
Z lotniska Beauvias po każdym przylocie kursują autobusy do Paryża za 15e od osoby, jest dworzec specjalnie tej linii w Porte Maillot...spod tego dworca blisko jest stacja metra, taksówki, przystanek autobusowy... my wzięliśmy taksówkę do hotelu i wyszła nas coś koło 10 euro ale mieliśmy w miarę niedaleko, jak sie później okazało chyba 4 przystanki metra

Stary 2012-02-21, 21:17   #150
Malgos_12
Zakorzenienie

Nigdy mnie jakoś nie ciągnęło do Paryża, ale byłam we wrześniu 2010 i muszę przyznać, że warto! Bardzo dużo atrakcji i nie jest się w stanie zobaczyć wszystkiego. Polecam muzeum Dupuytren z różnymi patologicznymi przypadkami, dla nas było to ciekawe poniżej link dla zainteresowanych...
http://www.youtube.com/watch?v=y8_3WT1zbMA
Typowych atrakcji nie będę polecała bo same się reklamują.
Paryż jest super i jak najbardziej wybrać się samemu, a nie z biurem!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości