Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-01, 08:30   #4141
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D

Hej

Wczoraj mialam zabiegany dzien i nie mialam czasu zeby do was zajrzec a wieczorem zaczelam czytac ale prawie zasnelam przy laptopie

Pisalyscie o Cwieczeniach Dwulatka to my mamy Gratka Dwulatka i Uniwersytet Dwulatka ,mam w planie dokupic wiecej a wczoraj kupilam karty Trefla z Kubusiem Puchatkiem (byly rozne) i Werka uklada sobie a potem szukamy tych samych obrazkow

Jesli chodzi o klapsy to u nas tez sie zdarzylo ale tylko pare razy pozniej uswiadomilam sobie ze nic tym nie zdzialam wiec tlumaczymy w kolko az do skutku, przynajmniej nie mam wyrzutow sumienia

zaraz wracam -idziemy na sniadanie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 09:20   #4142
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
siedzi w drugim pokoju na naszym łóżku
zazwyczaj nie siedzi dłużej niż pół sekundy, ale z pokoju nie wyjdzie i tylko stoi w progu i płacze - ja do niego podchodzę i pytam czy już chce się przytulić, On że tak i przestaje płakać, przytulamy się i kończymy rozmowę

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A taka fajna?
Załącznik 4311666
Mnie się nie podoba

Cytat:
Ta już fajniejsza

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ząb mnie zaczyna pobolewać a dopiero we wtorek do mojej Pani
, jak nocka?

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Jak mi się uda,dziś je zakrecić ,to jutro pokażę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 09:20   #4143
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

A juz wiem co kupie na Mikolaja- w Carrefourze mam upatrzony zestaw wyszywanek z bajki o Sam Samie,kiedys u przyjacioki Werka sie bawila w takie przeplatanie sznurka i bardzo ja to wciagnelo a niedrogie to po niecale 30zł a na Gwiazdke kupie te klocki Hello Kitty i prezent z glowy

Jesli dobrze pamietam to Sylko Wszystkiego najlepszego

Marysiu przykro mi

P4w twoj post o mydelkach mnie zaczarowal- tez chce takie pachnidla w kostcepamietam ze jak bylam w IE to codziennie wchodzilam do The Body Shop zeby wachac mydelka

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-11-01, 09:28   #4144
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Ba też się nią zachwycał ... a jak zobaczy Kubusia to każe sobie włączać Jego fotki
Mojego Kubaska?

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć

Tomek wstał o 4.40 . Wczoraj przed 6 widać że zmiana czasu mu nie służy...
Co do klapsów to u nas też się zdarzało, ale zawsze miałam wyrzuty sumienia i nie uważam że to dobra metoda. Zaczęłam panować nad sobą i klapsów już nie ma. Tłumaczymy parokrotnie, czasami jest kąt jak Tomek mimo wszystko chce zrobić coś czego nie wolno. Ale rozumiem też mamy które dają klapsy, że nie zawsze jest to specjalne, przemyslane po prosty nerwy puszczają. Mysle też że ciężej w takich sytuacjach mają mamy które są non stop z dzieckiem. Bo jednak mamy pracujące mają więcej cierpliwości, nie widząc dziecka przez 8 czy wiećej godzin łatwiej nad sobą panować. Ja nawet jak pojadę na studia na 1 dzień to mam potem dużo więcej cierpliwośći . To tylko moje zdanie.
Kubie też nie służy
Oczywiście, że to z nerwów, ale na tym cała sztuka polega, żeby się opanować. I to, czy ktoś da klapsa czy nie, IMO bardziej zależy od charakteru i cierpliwości, niż ilości czasu spędzanego z dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Pisalyscie o Cwieczeniach Dwulatka to my mamy Gratka Dwulatka i Uniwersytet Dwulatka ,mam w planie dokupic wiecej a wczoraj kupilam karty Trefla z Kubusiem Puchatkiem (byly rozne) i Werka uklada sobie a potem szukamy tych samych obrazkow
Też mamy takie karty, ale do tej pory Kubuś je tylko z wdziękiem rozrzucał , ale dostał je dość dawno.

Cytat:
A juz wiem co kupie na Mikolaja- w Carrefourze mam upatrzony zestaw wyszywanek z bajki o Sam Samie,kiedys u przyjacioki Werka sie bawila w takie przeplatanie sznurka i bardzo ja to wciagnelo a niedrogie to po niecale 30zł a na Gwiazdke kupie te klocki Hello Kitty i prezent z glowy
I radziła sobie? Widziałam, że takie coś ma Granna, ale myślałam, że jeszcze za wcześnie.

H. MacLeod

.
Stary 2011-11-01, 10:03   #4145
UnholyOne
Ola-Unhola

Aniu, cieszę się, ze wygralas, ale link od Karoli

czeko, ja ostatnio tez prawie przed lapkiem zasnęłam

Wredna, współczuję takiej wczesnej pobudki
Dobrze, ze Ant zaakceptował zmiany

Dzieki za odp. dot. torebek

Spokojnego dnia życzę.
My do teściów jedziemy, tam są groby Małża Dziadków i dalszej rodziny.
Stary 2011-11-01, 10:26   #4146
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Też mamy takie karty, ale do tej pory Kubuś je tylko z wdziękiem rozrzucał , ale dostał je dość dawno.

I radziła sobie? Widziałam, że takie coś ma Granna, ale myślałam, że jeszcze za wcześnie.
i nie interesowalo go co jest na obrazkach?

calkiem niezle jej szlo wkladanie sznurka do dziurek i przeplatanie

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-11-01, 10:40   #4147
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
i nie interesowalo go co jest na obrazkach?

calkiem niezle jej szlo wkladanie sznurka do dziurek i przeplatanie
Tylko przez chwilę

H. MacLeod

.
Stary 2011-11-01, 10:44   #4148
mariolasl
Zakorzenienie

Myslami jestem na grobach moich bliskich, wianki i znicze wyslalam, ale to nie to samo, co osobiscie moc sie zadumac i pomodlic na cmentarzu. U nas nie ma swieta, ale pojdziemy z Antosiem na cmentarz zapalic symboliczna swieczke.

Dzis bede nadrabiac zaleglosci domowe, nie mam pomyslu na obiad, moze makaron ze szpinakiem...

Widze, ze dyskutujecie nad klapsami i karami. Juz kiedys pisalam, ze jestem przeciwna karom cielesnym wlaczajac w to klapsy. Nie wiem, co zrobilabym osobie, ktora osmielilaby sie wymierzyc klapsa mojemu dziecku . Nie naleze do cierpliwych osob, moja cierpliwosc wyczerpuje w pracy , tam bardzo panuje nad soba, w domu jest mi ciezko, ale bardzo sie staram. Tlumacze, tlumacze, tlumacze... Czesto wychodze z pokoju, zamykam sie w lazience na chwile, oddycham gleboko, zlecam Mezowi dokonczenie sprawy.
Kary stosuje, jesli rzuca zabawka w okno to oprocz tlumaczenia dlaczego nie wolno zabieram zabawke, jezeli bawi sie piciem, jedzeniem to rowniez zabieram itp. Kara musi byc wykonana natychmiast, nie za kilka godzin. W kacie stal kilka razy, teraz wystarczy, ze slownie wyraze niezadowolenie, mowie jak nieladnie sie zachowal, a juz sie leja lzy i przeprasza, rozdaje calusy. Zazwyczaj tlumacze, ze zachowal sie nieladnie i dlaczego tak nie wolno, potem drugi raz ostrzegam, ze tak nie wolno i jakie konsekwencje czekaja go, jesli bedzie kontynuowal, za trzecim razem bedzie kara, czyli zazwyczaj zabranie czegos lub sporadycznie kat. Zwykle po drugim ostrzezeniu reaguje zgodnie z moimi oczekiwaniami. Oczywiscie to nie przyszlo z dnia na dzien, tak juz konsekwentnie postepuje od miesiecy i Antos wie, czego moze po mnie oczekiwac i ze nie dam sie urobic.
Stary 2011-11-01, 10:57   #4149
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Miramej o te dokladnie chce kupic(na all drozej wychodza bo przesylka)
http://allegro.pl/granna-gra-samsam-...865055959.html

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-11-01, 11:30   #4150
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Ale to bardziej chodzi o to, że siostrzenica była taka grzeczna, czy o sposób wychowywania?
była taka grzeczna,ugodowa i posłuszna.Wspominałam nie raz że to taki ideał córeczki.

Cytat:

dla Laurki,dzielnie znosi nową sytuację
I Ty Kasiu super sobie radzisz niech Ci zdrowo rosną dziewczyny
Jak możesz,to napisz czemu stanęło na tym,że miałaś cc?

Też chcę zobaczyć Blankę

napiszę w klubie

obiecałam wcz wrzucić foty,ale w łóżku kompa miałam i bat siadła, to spać poszłam.

Cytat:
a jak Cię ugryzie to też go ugryziesz?
wiedziałam że któraś to napiszę.Dla mnie to żade porównanie.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

katarzynko, jeszcze raz gratuluję i kto jak kto, ale Ty sobie poradzisz na pewno

dziękuję

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
masz racje tylko kazde dziecko jest inne jednemu powiesz raz a ja moge gadac i gadac i jak nie wrzasne to nie ma reakcji. I to jak mu tlumacze to kucam bądź klękam przed nim aby być z nim na "równo".
otóż to,popieram

Cytat:
a jak wylewa picie na podłoge to nie dać pić ? hmm powiem szczerze że wiem że nie jestem idealna na pewno popełniam błędy ale każda chyba je robi

a i jak ja mówię że coś się zepsuje to bierze skrzynke na narzędzia i mówi że Tata także ręcę i cycki opadają
ja też nie jestem idealna
mało tego otwarcie mówię że jestem słaba
i że nie jestem zwolenniczką bezstresowego wychowania,ale to już wiecie.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:

Oglądacie polsat play...? ....
ja namiętnie oglądałam

Cytat:
nie musimy nad tym myśleć
i jak Jola napisała...lepiej uczyć się na błędach innych a nie próbować świadomie złych metod na własnym dziecku
ja np.wolę sama na swoich błędach się uczyć

Cytat:
W ogóle jak Wasze pociechy u lekarza? podczas badania?

jak poopowiadam co sie bedzie dzialo to jest bardzo przyjmna wizyta i ładnie współpracuje
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 11:43   #4151
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

jak poopowiadam co sie bedzie dzialo to jest bardzo przyjmna wizyta i ładnie współpracuje
ja robie tak samo i dzieki temu ostatnie wizyty u lekarza byly przyjemne z usmiechem na twarzy przed sama wizyta Werka zawsze pyta czy pani bedzie jej patyczek wkladac do buzi bo tego sie boi ale mowie ze jak ladnie zrobi AAA to nie i skutkuje, a ostatnio podczas badania powiedziala pani ze ma juz konczyc bo zimne ma sluchawki

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-11-01, 11:53   #4152
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Myslami jestem na grobach moich bliskich, wianki i znicze wyslalam, ale to nie to samo, co osobiscie moc sie zadumac i pomodlic na cmentarzu. U nas nie ma swieta, ale pojdziemy z Antosiem na cmentarz zapalic symboliczna swieczke.

Dzis bede nadrabiac zaleglosci domowe, nie mam pomyslu na obiad, moze makaron ze szpinakiem...

Widze, ze dyskutujecie nad klapsami i karami. Juz kiedys pisalam, ze jestem przeciwna karom cielesnym wlaczajac w to klapsy. Nie wiem, co zrobilabym osobie, ktora osmielilaby sie wymierzyc klapsa mojemu dziecku . Nie naleze do cierpliwych osob, moja cierpliwosc wyczerpuje w pracy , tam bardzo panuje nad soba, w domu jest mi ciezko, ale bardzo sie staram. Tlumacze, tlumacze, tlumacze... Czesto wychodze z pokoju, zamykam sie w lazience na chwile, oddycham gleboko, zlecam Mezowi dokonczenie sprawy.
Kary stosuje, jesli rzuca zabawka w okno to oprocz tlumaczenia dlaczego nie wolno zabieram zabawke, jezeli bawi sie piciem, jedzeniem to rowniez zabieram itp. Kara musi byc wykonana natychmiast, nie za kilka godzin. W kacie stal kilka razy, teraz wystarczy, ze slownie wyraze niezadowolenie, mowie jak nieladnie sie zachowal, a juz sie leja lzy i przeprasza, rozdaje calusy. Zazwyczaj tlumacze, ze zachowal sie nieladnie i dlaczego tak nie wolno, potem drugi raz ostrzegam, ze tak nie wolno i jakie konsekwencje czekaja go, jesli bedzie kontynuowal, za trzecim razem bedzie kara, czyli zazwyczaj zabranie czegos lub sporadycznie kat. Zwykle po drugim ostrzezeniu reaguje zgodnie z moimi oczekiwaniami. Oczywiscie to nie przyszlo z dnia na dzien, tak juz konsekwentnie postepuje od miesiecy i Antos wie, czego moze po mnie oczekiwac i ze nie dam sie urobic.
Ja też nie pojadę na grób Dziadków , z wiadomego powodu

To tak jak ja, ale nawet sobie nie wyobrażam, że ktoś mógłby to zrobić.

I jeszcze mi się właśnie nasuwa jedno, po przeczytaniu dyskusji - mnie też opanowanie się nie przychodzi łatwo, też sobie liczę, albo muszę wyjść, ale uważam, że warto zrobić wszystko, żeby się opanować i nie dać klapsa. Dla mnie to brak szacunku do dziecka i zwykła przemoc, podobnie jak szarpanie i potrząsanie dzieckiem.

Cytat:
Miramej o te dokladnie chce kupic(na all drozej wychodza bo przesylka)
http://allegro.pl/granna-gra-samsam-...865055959.html
Ja myślałam o tej , taka sama kategoria wiekowa.

Cytat:
była taka grzeczna,ugodowa i posłuszna.Wspominałam nie raz że to taki ideał córeczki.
(...)
wiedziałam że któraś to napiszę.Dla mnie to żade porównanie.
(...)
ja też nie jestem idealna
mało tego otwarcie mówię że jestem słaba
i że nie jestem zwolenniczką bezstresowego wychowania,ale to już wiecie.
(...)
ja np.wolę sama na swoich błędach się uczyć
Zmieniło się coś teraz?

A możesz napisać, jaka to różnica Twoim zdaniem?

Czy któraś jest idealna? Nie sądzę , też jestem słaba, codziennie wykonuję ogromną pracę nad sobą, też aż się czasem gotuję.
Co to jest bezstresowe wychowanie wg Ciebie?

Czasem nie ma wyjścia , ale czemu nie skorzystać z doświadczenia innych?

H. MacLeod

.
Stary 2011-11-01, 16:15   #4153
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Miramej oczywiście od charakteru mamy i cierpliwości zależy najwięcej. Ale chodziło mi o to że są takie mamy które z góry zakładają ze stosują klapsy w wychowaniu i są też takie które zakładają że nie będą stosować, a z braku cierpliwości zdarzają im się takie sytuacje.

Unholy na szczęście wyspałam się na drzemce Tomka, chłopaki dalej śpią a ja mam chwilę wolną
Stary 2011-11-01, 19:01   #4154
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
nastawiałam się na gorsze przyjęcie a było nad wyraz miło.Mówiła żeby pokazać,pytała czy może pogłaskac,BARDZO DUŻE oczy dostała Asystowala w 1 kapieli,wstala na 1 nocne mleko,a na drugie juz nie
...
dojrzewam by popisać
Mała Blanka śpi i je, a mimo to jest to wszystko dość absorbujące.Zapomniałam już co to parzenie butelek,karmienie nocne.Póki co karmie i odkładam i idziemy dalej spać.
Dziś miałyśmy iść na spacer,ale nam nie wyszło nagle poczułam sie taaaaka zmęczona i położyłyśmy sie z dziewczynkami na 2h
Rano sie wypompowałam bo sprzatalam przed polozna.
Ale pomocnica

Ja też zapomniałam co to parzenie butelek ale chciałabym znów.
Kasiu , a jak Ty się czujesz po cc?

Cytat:

Mój małż w sobotę zapytał Bartusia czy chciałby mieć siostrzyczkę
opowiadał mu jaka będzie malutka i jak się bedzie z nią bawił jak urośnie ... Ba siedział jak zaczarowany i słuchał

Potem do mnie mówi: widzisz, chyba czas na drugie dzieciątko bo Bartuś chce siostrzyczkę ... a ja nie wiem czy jestem na to wszystko gotowa
Zuzia też mówi, że chciałaby siostrzyczkę

Zuzia idzie jutro pierwszy raz do nowej niani i to na dodatek od razu na 7h. Byłyśmy tam dwa razy ale sama nie została. Trochę się obawiam, ale mam nadzieję, że zostanie bez problemu. Małż będzie musiał sobie jakoś poradzić bo to On ją tam zawiezie.

Teraz jestem sama w domu bo pakuję rzeczy już na jutro, ciuchy, zabawki, jakieś tam kubki, miseczki. Nie chce mi się ale muszę.

Poza tym objadłam się ciastami i niedobrze mi a waga idzie do góry

Pisałyście już o prezentach gwiazdkowych i na mikołajki. Ja nie mam pojęcia co kupić ale przydałyby się nam nowe zabawki. Może klocki, może tablica, może jakieś puzzle? Nie wiem
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 19:14   #4155
mariolasl
Zakorzenienie

Gorgulku, bede trzymac za was jutro kciuki
Stary 2011-11-01, 20:32   #4156
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Zmieniło się coś teraz?

A możesz napisać, jaka to różnica Twoim zdaniem?

Czy któraś jest idealna? Nie sądzę , też jestem słaba, codziennie wykonuję ogromną pracę nad sobą, też aż się czasem gotuję.
Co to jest bezstresowe wychowanie wg Ciebie?

Czasem nie ma wyjścia , ale czemu nie skorzystać z doświadczenia innych?
tak, teraz dostała różki poszła do przedszkola,zobaczyła jak inne dzieci mogą się zachowywać i gotowe.
A pomyśleć że wcześniej mówiła "nie chce być taka niegrzeczna jak Laura" i przez długi czas niczego się od niej nie nauczyła

Bezstresowo tzn bez kary czy klapsa,co nie znaczy że dzień w dzień klapsuje swoje dziecko od rana do nocy i karze nieustannie.

Bo wolę sama,bo sama najlepiej znam swoje dziecko i to co działa u innych,u drugich może się okazać klapą.

Stary 2011-11-01, 20:41   #4157
Miramej
Zakorzenienie

Wstawiłam 2 zdjęcia Kuby w albumie, zapraszam

H. MacLeod

.
Stary 2011-11-01, 20:57   #4158
katarzynka00
Zakorzenienie

Gorgulku ,mając porównanie to zdecydowanie wolę(choć tu nie ma co wybierać) sn
Fatalne to długie leżenie po i uruchamianie,cewnik-gdzie zawsze mi się coś dzieje , no i ten dziwny ból ciągnący się kilka dni.
Ciało też zupełnie inne.Po L to taki pusty flak, a raczej duży wór który widocznie się kurczył.A teraz taki napięty był kilka dni,dopiero zaczyna się robić flaczkiem
W szpitalu faszerowali p.bólowymi, w domu 2x coś łyknęłam,a teraz to już nie wiem czy boli czy z braku czasu staram się nie czuć,ale wydaje mi się że jak na chodzie jestem to nie boli a np w nocy jak wstaje to ciągnie.
Co do blizny to nie mam porównania.U mnie w zasadzie nic nie widać każdy mi tam zagląda i robi duże oczy,położna mówiła że idealnie-cokolwiek to znaczy.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

zapraszam do albumu.Chciałabym wam przedstawić Blankę

Stary 2011-11-01, 21:05   #4159
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Zakręciłam,cały dzień byliśmy w rozjeździe,a jak wróciłam to okazało się,że aparat nawet nie drgnął,baterie się rozładowały włożyłam do ładowania i jak włosy się nie rozlecą to fotka będzie jutro

Cytat:
Jesli dobrze pamietam to Sylko Wszystkiego najlepszego
Kochana dziekuję za pamięć

Cytat:

.

Cytat:
napiszę w klubie

obiecałam wcz wrzucić foty,ale w łóżku kompa miałam i bat siadła, to spać poszłam.

Będziemy czekać

Cytat:
Ja też nie pojadę na grób Dziadków , z wiadomego powodu

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Zuzia idzie jutro pierwszy raz do nowej niani i to na dodatek od razu na 7h. Byłyśmy tam dwa razy ale sama nie została. Trochę się obawiam, ale mam nadzieję, że zostanie bez problemu. Małż będzie musiał sobie jakoś poradzić bo to On ją tam zawiezie.

Teraz jestem sama w domu bo pakuję rzeczy już na jutro, ciuchy, zabawki, jakieś tam kubki, miseczki. Nie chce mi się ale muszę.
I co Wy na to ?

Trzymam już dzisiaj,żeby Zuzia szybko zaaklimatyzowała się u nowej niani
Będzie dobrze

Wróciliśmy dopiero pod wieczór,byliśmy na obiedzie u Rodziców i na trzech cmentarzach naszych dziadków.Bartosz nie miał dzisiaj popołudniowej drzemki i pod koniec dnia,był już strasznie marudny mycie było okupione łzami,a przy zakładaniu piżamki już prawie spał .
Taki smutny i refleksyjny ten dzisiejszy dzień,ale pięknie wygladają ,te rozświetlone cmentarze nocą

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 21:29   #4160
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Gorgulku, bede trzymac za was jutro kciuki
przydadzą się.

Cytat:
Gorgulku ,mając porównanie to zdecydowanie wolę(choć tu nie ma co wybierać) sn
Fatalne to długie leżenie po i uruchamianie,cewnik-gdzie zawsze mi się coś dzieje , no i ten dziwny ból ciągnący się kilka dni.
Ciało też zupełnie inne.Po L to taki pusty flak, a raczej duży wór który widocznie się kurczył.A teraz taki napięty był kilka dni,dopiero zaczyna się robić flaczkiem
W szpitalu faszerowali p.bólowymi, w domu 2x coś łyknęłam,a teraz to już nie wiem czy boli czy z braku czasu staram się nie czuć,ale wydaje mi się że jak na chodzie jestem to nie boli a np w nocy jak wstaje to ciągnie.
Co do blizny to nie mam porównania.U mnie w zasadzie nic nie widać każdy mi tam zagląda i robi duże oczy,położna mówiła że idealnie-cokolwiek to znaczy.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

zapraszam do albumu.Chciałabym wam przedstawić Blankę
Ja długo czułam ból. Po powrocie ze szpitala ledwo weszłam na 4 piętro. I długo czułam to ciągnięcie.
U mnie teraz praktycznie nie widać, bo blizna jest jaśniejsza i trochę się skurczyła.

Blanka śliczności

Cytat:
I co Wy na to ?

Trzymam już dzisiaj,żeby Zuzia szybko zaaklimatyzowała się u nowej niani
Będzie dobrze
My chcemy ale teraz chyba musimy poczekać. Umowę mam do marca. Ale jak dostanę na stałe to kto wie?

Stary 2011-11-01, 21:42   #4161
Miramej
Zakorzenienie

Sylwuś kochana, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

H. MacLeod

.
Stary 2011-11-01, 22:01   #4162
katarzynka00
Zakorzenienie

Sylwia,wszystkiego dobrego!!!!!!!!!!!!!!

Zapraszam do kluby, na niezłą lekturkę/epopeje

Stary 2011-11-01, 22:06   #4163
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie bylo mnie bo bylam u rodziny i powiem Wam, ze sie niedawno przerazilam
Eryk wstal z lozka i krew mu z nosa poleciala nie wiem czy to oslabienie czy cos czy cos sie dzieje
dzis byl dzien pelen wrazen, zrobilismy kupe kilometrow na piechote na cmentarz, potem zabawy i wyglupy z kuzynem, ogolnie duzo emocji, Eryk jest jeszcze podziebiony i moze to zaskutkowalo? nie mam pojecia
ale jutro rano zapisze go do lekarza, niech go zbada, niech zleci jakies badania czy cos

widze, ze drazliwy temat byl poruszany
ja Wam powiem, ze tez nie jestem zwolenniczka klapsow itp ale zdarza mi sie
wprawdzie w sytuacjach skrajnych naprawde i jak juz cos przeskrobia mega mocno i nic nie skutkuje ale zdarzylo sie kilka razy

jak piszecie o swoich dzieciach to mam wrazenie, ze sa aniolami
moj Marci potrafi byc baaardzo nigrzeczny - piszecie, o pociagnieciu za wlosy, ze dziecko nie wie itp, otoz moj Marci robil to tyle razy, kilkakrotnie wyrwal mi wlosy i plakalam z bolu przy nim i wie doskonale, ze to boli, rozumie co to jest bol i potrafi pokazac gdy jego cos boli wiec wie doskonale co robi a robi to i to z wielka premedytacja - wiec blagam nie mowcie, ze dziecko nie wie, ze to boli i jest zle
moj Marci potrafi podejsc np do Eryka ogladajacego bajki i z calej sily uderzyc go metalowym autem w glowe kilka razy tak bylo i musialam Eryka przytrzymywac zeby mu nie oddal
staram sie tlumaczyc, mowic, ze nie wolno, dlaczego nie wolno itp ale on dalej to robi

oczywiscie jak pisalam - nie potepiam bicia i staram sie powstrzymywac od klapsow nawet jak juz nie mam sily i jestem w mega nerwach, tlumacze, zabieram, karam.........czasem jednak sie zdarzy

ja juz chyba pogodzilam sie z tym, ze jestem skazana na niegrzeczne dzieci
takie potworki mam male

a Eryk ostatnio tak pyskuje, ze dzis moja kuzynka nawet byla w szoku
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 22:09   #4164
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
na jutro i buziaki dla Synowej . Dla Teściówki też

Cytat:
Zakręciłam,cały dzień byliśmy w rozjeździe,a jak wróciłam to okazało się,że aparat nawet nie drgnął,baterie się rozładowały włożyłam do ładowania i jak włosy się nie rozlecą to fotka będzie jutro

H. MacLeod

.
Stary 2011-11-01, 22:21   #4165
gorgulek
Zakorzenienie

Sylko, wszystkiego najlepszego

b.jpg
Stary 2011-11-01, 22:24   #4166
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
na jutro i buziaki dla Synowej . Dla Teściówki też

I wzajemnie

Dobrej nocy, ledwo na oczy patrzę
Stary 2011-11-01, 22:41   #4167
Ania0104
Zakorzenienie

dobry wieczór

humor mam podły ... wiadomo przez kog? gnom oczywiście

Cytat:
Mojego Kubaska?
oczywiście
Cytat:

Aniu, cieszę się, ze wygralas, ale link od Karoli
upsss
dzięki Karo
Cytat:

za jutrzejszy dzień u niani

dziewczynki /Jola, i Ania/ na razie odpuszczam sobie dietę no nie daję rady ... u mnie musi przyjść jakieś natchnienie bo na siłę to nie ma mowy o diecie

idę spać ...

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

aaaaaaaaaa zapomniała bym

Sylko - wszyskiego naj naj naj

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 22:43   #4168
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Sylko wszystkiego najlepszego
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-01, 22:52   #4169
UnholyOne
Ola-Unhola

Sylko, Wszystkiego Najlepszego
Spełnienia marzeń, zdrówka, pociechy z dzieciaczków
i grzecznego Męża

Sto lat!!!

Wpadłam tylko powiedzieć dobranoc. Niedawno wrócilismy, dzieci już śpią a ja koncze pazura.
Jutro wieczorkiem postaram się odezwać.

Papa

Kasiu,
Blanka boska . Ale Ty t już wiesz

Svi, zrób Erykowi badania. Mam nadzieję, ze to nic poważnego
U mnie podobnie z tym waleniem Starszaka zabawkami...

Dobranoc
Stary 2011-11-01, 22:53   #4170
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
dobry wieczór

humor mam podły ... wiadomo przez kog? gnom oczywiście
(...)
dziewczynki /Jola, i Ania/ na razie odpuszczam sobie dietę no nie daję rady ... u mnie musi przyjść jakieś natchnienie bo na siłę to nie ma mowy o diecie

Nic się nie przejmuj, ja mam teraz drugie podejście

Svinecko, mam nadzieję, że u Eryka to tylko z przemęczenia połączonego z przeziębieniem , zdrówka dla Niego

Dobranoc

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-11-01 o 22:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości