|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
dziewczyny wiecie cos na temat picia melisy w ciazy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julliczka bardzo mi się wózek podoba, oryginalny kolor super :, mam nadzieję ,że z kołami się da zrobić porządek ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
dostałam dziś cały duzy worek ciuszków dla dziewczynki...
#3515 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Aguśka, czasu macie jescze trochę, więc nie musicie decydować od razu. Najlepiej też poszukać więcej informacji w necie, popytać mam, które już mają z łóżkiem piętrowym doczynienia. Zresztą, Filipek póki co może spać spokojnie na dole, a na górę przeniesie się jak braciszek/siostrzyczka, będzie na tyle duże, by zostać wyeksmitowane z Waszej sypialni.
Karolca, takie teksty nie są miłe, ale ludzie są często kompletnie pozbawieni taktu.Mnie najbardziej irytuje, jak każdy ma swoją teorię i mi wpiera-o, nie widać płci było na usg, dziecko chowa się to na pewno dziewczynka/chłopczyk, zależnie od osoby. I wykrzykiwanie z oburzeniem, na odpowiedż jak zamierzamy dziecko nazwać-o, naprawdę???nie, tylko nie takie imię! Co powiesz na...- i tu pada propozycja imienia, jakie danej osobie się podoba, i uważa je za najwłaściwsze dla naszego dziecka. Haha, chyba nie pozostaje nic innego, jak zachować zimną krew i puszczać mimo uszu ![]() A melisę pije i dziś na stronie rodzić po ludzku była wymieniona wśród ziól w ciązy dozwolonych, ostanio często piję też rumianek, a wcześniej pokrzywę z koprem. Ale wiadomo, że tego nie pije się dużo, góra 2 filiżanki dziennie, zależnie od potrzeb w sumie. Ciekawe, co u Anagat ?? Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-11-01 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
ja za to slysze ze mam za duzy brzuch i ze za gruba jestem od babci TŻa wrrr jak mam wg niej wygladac niby jak miss polonia??? i ciagle sie pyta czy dziecko juz kopie ja jej na to ze czuje ruchy ale ona sie pyta czy juz kopie? i tak co tydzien ehhh naprawdę trzeba mieć anielska cierpliwość
karolca super ze dostałaś ciuszki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyna kuzyna chciała mi sprzedać ciuszki po swojej córce w cenie 2 zł/sztuka ![]() ![]()
![]() |
#3518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziękujemy wszystkim za gratulacje ![]() ![]() teraz myślimy nad imieniem a w sumie to dla dziewczynki mielismy wybrane praaaaawie na 100 % a dla chlopca to mamy kilka i nie wiemy co dalej ... Edytowane przez Furczak Czas edycji: 2011-11-01 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, ja ostatnio mam mało czasu, już jesteśmy na finiszu z naszym mieszkankiem. Wpadlam Wam tylko powiedzieć, że na wczorajszym USG wyszło, że będziemy mieli synka. Mąż przeszczesliwy, ja muszę się chyba przyzwyczaić do tej mysli, bo jakoś caly czas podswiadomie mialam przeczucie że bedzie dziewuszka... Tym bardziej, że cala moja rodzina czeka z wytesknieniem na pierwsza dziewczynkę (wszedzie same chlopaczyska), wiec mialam lekka presję.
Teraz pozostaje wybór imienia, TZ podoba sie Kacper. Tak jak pisalyscie wyzej tez mi sie podobala mina rodzinki jak powiedzial o Kacperku... Eeee, ehhh, hmmm, Kacper? eeee, no w sumie ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Wtajemniczenie
|
monika gratuluje syneczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie jesli zakupimy pietrowe lozko, Filip bedzie jeszcze spal na dole mysle ze z dwa lata, no chyba ze male wczesniej sie przeprowadzi do dzieciecego pokoiku ![]() Cytat:
![]() Widzisz, ja tez liczylam na dziewczynke, zeby miec parke, poza tym nastawilam sie jak Ty, no ale ma byc drugi chlopczyk i juz ogarnelam sie z ta mysla ![]() Wlasnie ja tez mysle nad imieniem, chcialam dla drugiego synka Szymon, ale mezowi za bardzo nie podoba sie. ![]()
![]() |
#3522 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam połówkowe za 2 tygodnie i też nic mi lekarz nie mówił o pełnym pęcherzu... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zadomowienie
|
Monika, Furczak-zazdroszczę, że poznałyście już płeć...Ja tam muszę ponad mieś czekać na USG, ale mam nadzieję, że wtedy dzieć się ujawni, chyba, że będzie chciało wystawiać naszą cierpliwość na wielką próbę. W sumie niecierpilwa to ja jestem i dziadkowie, a Tż jakoś nie-on powtarza tylko, ze ważne, że zdrowo rośnie, a mnie ciekawośc zżera hehe
Aguśka, no to niedobrze, że się Filipek przyzwyczaił, że do łóżka rodziców co noc się władowuje. Faktycznie, może nie być chętny na zmiany, ale to też zalezy od dziecka. Można mu przecież wytłumaczyć... Mąż mi opowiadał, że jak on się urodził, to jego braciszek-starszy o 3 lata, poczuł się baaardzo zazdrosny. Z tej zazdrości, widząc jak teściowa pudruje najmlodszemu członkowi rodziny pupę po zmianie pieluszki, żądał, żeby jemu też pudrować, bo on też jest mały i w ryk, nie dało się uspokoić. Aż mu w końcu wypudrowali (i trwało to jakiś czas podobno)hahahha Ale za to teraz wszyscy mogą się pośmiać z rodzinnych opowieści ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-11-01 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() Pisze z pracy.. niedlugo koncze.. No wiec ja poprosze o kolorek... niebieski ![]() ![]() Tak jak caly czas mowilam, ze bedzie.. hehe Byl siusior jak nic. Wszystko wydaje sie dobrze, tylko chca zebym jeszcze przyszla na poogladanie serduszka/ noska i wargi dziecka po moim powrocie z Polski. Babeczka stwierdzila, ze troszke za wszesnie i nie byla w stanie zobaczyc dobrze. Dzidzia nie pomagala, bo w ogole nie chciala sie ruszac.. Paskud maly. Lezala glowka w dol...wtulona z raczka pod glowka ![]() ![]() Maz w lekkim szoku, bo sobie jakos ostatnio Zosie wymyslil.. No i teraz mamy problem, bo zadne imie meskie nam sie nie podoba;/ No ale taki problem, to nie problem. A w mojej robocie dzien swistaka.. Same swiry.. Szkoda slow ![]() Calusy dla Was wszystkich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja porządkowałąm papiery i natknęłam się na fotę z USG to się przez parę minut oderwać nie mogłam ![]() A imię napewno coś razem wybierzecie, choiaż powiem, że z męskimi imionami to jakoś ciężko, a dla dziewczynki to wiele nam się podoba. Nie wiem, kiedyś miałam na odwrót ![]() Wyśpij się porządnie Anagat po tym dyżurze, bo Ty chyba znów cały dzien na nogach. Ja mykam spać, jutro planuję wybrać się na jogę lub pilates, znalazłąm fajne zajęcia, można płacic osobno za każdą lekcję, co mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 |
Zadomowienie
|
Nie , ja już w domku, nie przepracowałam sie dziś
![]() Ale słuchajcie mnie wypryszczyło.. masakra.. pod nosem,..(nienawdzę, bo nie można wycisnąć a bolą piekielnie), dekolt, plecy.no i w UCHU!!! grrrr Nie mogę się nawet na lewej stronie położyć, bo w uchu mam syfa. Nic tam, czekam aż mi się dom nagrzeje, idę się kąpać i do wyrka.. Kurcze.. poczytałam sobie ten artykuł o masażu krocza.. no i ja się nie umiem przemóc.. Może mąż mnie będzie tak masował, ale ja sama sie nie wiem.. brzydzę? Nie no wariatka jestem, ale nie.. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-11-02 o 01:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Rozeznanie
|
Witam ja dopiero dzisiaj zdaje relacje z pn wizyty no więc okazało się że mój synuś ma zwapnienie na serduszku
![]()
#3528 |
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Powrót do pracy po tygodniu siedzenia w domu jest ciężki ![]() Madziara mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ![]() Dla mnie jak ktos mówi że jestem szczupła/chuda/brak brzucha to traktuję to jako komplement. Wolę to niz żeby mi mówili ze jestem grubasem czy przytyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzien dobry mamusie! Wreszcie Was wczoraj nadrobilam ![]() Wszystkim mamusiom gratuluje poznania plci, ja ide jutro to moze sie dowiem ![]() Aguska, odnosnie lozka pietrowego - my mamy dla adasia takie : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80123993/ Od jakichs 2 lat je mamy, on spi do gory bez zadnego problemu, na dole mamy dodatkowy materac jesli sa goscie to jest dodatkowe miejsce do spania! A jak widzisz na rysunku moze Filipek spac na dole , nawet jak dzidzie przeniesiesz do pokoju Filipka to przeciez jeszcze jakis czas bedzie malenstwo spalo w lozeczku przeciez. A to lozko pietrowe jest dosc niskie tak ze dodatkowo jest uczucie bezpieczenstwa! Ja je bardzo polecam! Plus Adas ma ten namiocik (czy jak to nazwac) do gory i czuje sie bardzo bezpieczny, nie ma mozliwosci zeby stamtad spadl! A mozesz Filipka zmotywowac ze jak sie grzecznie nauczy sam spac w swoim pokoiku to nagroda bedzie spanie do gory! Napewno bedzie to fajna motywacja ![]() Ale sie rozpisalam! I jeszce chcialam sie odniesc do tematu opryszczki, ja sama mam czesto dlatego zglebilam temat - http://www.opryszczka.net/rodzaje-opryszczki.html Opryszczke warg mozemy przeniesc do oka,. ale nigdy na narzady plciowe bo te 2 rodzaje opryszczki wywoluja 2 rozne wirusy ![]() Tak ze spokojnie dziewczyny! Nie musimy martwic sie ze opryszczka na wargach zaszkodzi dzidziusiowi! To tak tylko chcialam wyjasnic i podzielic sie skromna wiedza ![]() Madziara - napewno zniknie samo! Trzeba byc dobrej mysli, bedzie dobrze! ![]() Milego dnia wszytskim!
![]() |
#3531 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Dzień dobry wszystkim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | ||
Zadomowienie
|
;-) popieram! niemniej jednak kopniaki ciesza niezaleznie od pory
![]() Dzis zdarzylam zasiasc do sniadania w pracy i juz czuje dobijanie sie ![]() ![]() ![]() juliczka fajny wozek ![]() Aguśka łozko pietrowe calkiem fajna sprawa. Zawsze mi sie marzylo+ oczywiscie spanie na gorze...Jednak gdy sie jest lunatykujacym dzieckiem to odpada;/- i tym sposobem pozostalo tylko w sferze marzen. Oszczednosc powierzchni jest spora, mam znajomych ktorych dzieci tak spia juz x lat i na szczescie nikt nigdy nie spadl ![]() ![]() Karolcia trzeba bylo powiedziec,ze brzuch jest tam gdzie byc powinien ![]() ewelajna heh hasła o imieniu tez mnie doprowadzaja do nerwicy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ![]() ![]() Ja nie spie od 6, mezus juz w pracy, a ja posprzatalam juz cale mieszkanie, pomylam podlogi, czekam az mi sie pranie wypierze i wstawiam nastepne ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
cześć kobitki
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | ||||
Rozeznanie
|
Furczak, Anagat,Monika83 gratuluję siusiaków
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za to mój tata zwraca się do niego Wojtuś i też oczywiście chciałby żeby tak zostało. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnie trzy opryszczki trwały u mnie dokładnie 3 dni. Czwartego dnia moje usta wyglądały już normalnie ![]() Wczoraj zasnęłam bardzo szybko. Aż sama byłam zaskoczona ![]() Aguśka trzymam kciuki za wizytę ![]()
![]() |
#3539 |
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny! Od razu mówię,że nie nadążam za Wami i mam zaległości na forum. Mam tylko nadzieję,że wszystko jest w porządku,że dzieciaczki rosną,a mamusie się dobrze czują?
ja wczoraj miałam już ostatni USG (babka w recepcji złudzeń mi nie pozostawiła ![]() ![]() i muszę się pochwalić,że czuję ruchy Małego ( bo ja nadal twierdze,że to chłopak będzie!) ![]()
#3540 | |||||
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Z tym pudrem sie usmialam, mysle ze moj bedzie chcial wszystko to co dzidzia, pewnie i smoka znow sprobuje itd ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mysle, ze jak lekarz tak powiedzial, to tak bedzie i zaniknie samo. Jest wiele wad serduszka ktore samoistnie zanikaja. Bedzie dobrze ![]() Cytat:
Tez fajne to lozeczko co Ty masz, wlasnie takie nizsze wydaje mi sie bardziej bezpieczne ![]() Tylko zastanawiam sie czy na dole nie jest wtedy chlodniej od podlogi? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.