|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Hej
![]() Wczoraj mialam zabiegany dzien i nie mialam czasu zeby do was zajrzec a wieczorem zaczelam czytac ale prawie zasnelam przy laptopie ![]() Pisalyscie o Cwieczeniach Dwulatka to my mamy Gratka Dwulatka i Uniwersytet Dwulatka ,mam w planie dokupic wiecej ![]() Jesli chodzi o klapsy to u nas tez sie zdarzylo zaraz wracam -idziemy na sniadanie
|
#4142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() , jak nocka?
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
A juz wiem co kupie na Mikolaja- w Carrefourze mam upatrzony zestaw wyszywanek z bajki o Sam Samie,kiedys u przyjacioki Werka sie bawila w takie przeplatanie sznurka i bardzo ja to wciagnelo a niedrogie to po niecale 30zł
a na Gwiazdke kupie te klocki Hello Kitty i prezent z glowy![]() Jesli dobrze pamietam to Sylko Wszystkiego najlepszego Marysiu przykro mi ![]() P4w twoj post o mydelkach mnie zaczarowal- tez chce takie pachnidla w kostce pamietam ze jak bylam w IE to codziennie wchodzilam do The Body Shop zeby wachac mydelka
|
#4144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że to z nerwów, ale na tym cała sztuka polega, żeby się opanować. I to, czy ktoś da klapsa czy nie, IMO bardziej zależy od charakteru i cierpliwości, niż ilości czasu spędzanego z dzieckiem. Cytat:
, ale dostał je dość dawno.Cytat:
|
|
|
#4145 |
|
Ola-Unhola
|
Aniu, cieszę się, ze wygralas, ale link od Karoli ![]() czeko, ja ostatnio tez prawie przed lapkiem zasnęłam ![]() Wredna, współczuję takiej wczesnej pobudki Dobrze, ze Ant zaakceptował zmiany ![]() Dzieki za odp. dot. torebek ![]() Spokojnego dnia życzę. My do teściów jedziemy, tam są groby Małża Dziadków i dalszej rodziny.
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
calkiem niezle jej szlo wkladanie sznurka do dziurek i przeplatanie
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Myslami jestem na grobach moich bliskich, wianki i znicze wyslalam, ale to nie to samo, co osobiscie moc sie zadumac i pomodlic na cmentarzu. U nas nie ma swieta, ale pojdziemy z Antosiem na cmentarz zapalic symboliczna swieczke. Dzis bede nadrabiac zaleglosci domowe, nie mam pomyslu na obiad, moze makaron ze szpinakiem... ![]() Widze, ze dyskutujecie nad klapsami i karami. Juz kiedys pisalam, ze jestem przeciwna karom cielesnym wlaczajac w to klapsy. Nie wiem, co zrobilabym osobie, ktora osmielilaby sie wymierzyc klapsa mojemu dziecku . Nie naleze do cierpliwych osob, moja cierpliwosc wyczerpuje w pracy , ale bardzo sie staram. Tlumacze, tlumacze, tlumacze... Czesto wychodze z pokoju, zamykam sie w lazience na chwile, oddycham gleboko, zlecam Mezowi dokonczenie sprawy. Kary stosuje, jesli rzuca zabawka w okno to oprocz tlumaczenia dlaczego nie wolno zabieram zabawke, jezeli bawi sie piciem, jedzeniem to rowniez zabieram itp. Kara musi byc wykonana natychmiast, nie za kilka godzin. W kacie stal kilka razy, teraz wystarczy, ze slownie wyraze niezadowolenie, mowie jak nieladnie sie zachowal, a juz sie leja lzy i przeprasza, rozdaje calusy. Zazwyczaj tlumacze, ze zachowal sie nieladnie i dlaczego tak nie wolno, potem drugi raz ostrzegam, ze tak nie wolno i jakie konsekwencje czekaja go, jesli bedzie kontynuowal, za trzecim razem bedzie kara, czyli zazwyczaj zabranie czegos lub sporadycznie kat. Zwykle po drugim ostrzezeniu reaguje zgodnie z moimi oczekiwaniami. Oczywiscie to nie przyszlo z dnia na dzien, tak juz konsekwentnie postepuje od miesiecy i Antos wie, czego moze po mnie oczekiwac i ze nie dam sie urobic.
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej o te dokladnie chce kupic(na all drozej wychodza bo przesylka)
http://allegro.pl/granna-gra-samsam-...865055959.html
|
#4150 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() napiszę w klubie obiecałam wcz wrzucić foty,ale w łóżku kompa miałam i bat siadła, to spać poszłam. wiedziałam że któraś to napiszę.Dla mnie to żade porównanie. Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() mało tego otwarcie mówię że jestem słaba ![]() i że nie jestem zwolenniczką bezstresowego wychowania,ale to już wiecie. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- ja namiętnie oglądałam ![]() Cytat:
jak poopowiadam co sie bedzie dzialo to jest bardzo przyjmna wizyta i ładnie współpracuje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed sama wizyta Werka zawsze pyta czy pani bedzie jej patyczek wkladac do buzi bo tego sie boi ale mowie ze jak ladnie zrobi AAA to nie i skutkuje, a ostatnio podczas badania powiedziala pani ze ma juz konczyc bo zimne ma sluchawki
|
|
#4152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, z wiadomego powodu ![]() To tak jak ja, ale nawet sobie nie wyobrażam, że ktoś mógłby to zrobić. I jeszcze mi się właśnie nasuwa jedno, po przeczytaniu dyskusji - mnie też opanowanie się nie przychodzi łatwo, też sobie liczę, albo muszę wyjść, ale uważam, że warto zrobić wszystko, żeby się opanować i nie dać klapsa. Dla mnie to brak szacunku do dziecka i zwykła przemoc, podobnie jak szarpanie i potrząsanie dzieckiem. Cytat:
, taka sama kategoria wiekowa.Cytat:
A możesz napisać, jaka to różnica Twoim zdaniem? Czy któraś jest idealna? Nie sądzę Co to jest bezstresowe wychowanie wg Ciebie? Czasem nie ma wyjścia , ale czemu nie skorzystać z doświadczenia innych?
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Miramej oczywiście od charakteru mamy i cierpliwości zależy najwięcej. Ale chodziło mi o to że są takie mamy które z góry zakładają ze stosują klapsy w wychowaniu i są też takie które zakładają że nie będą stosować, a z braku cierpliwości zdarzają im się takie sytuacje.
Unholy na szczęście wyspałam się na drzemce Tomka, chłopaki dalej śpią a ja mam chwilę wolną
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zapomniałam co to parzenie butelek ale chciałabym znów. Kasiu , a jak Ty się czujesz po cc? Cytat:
![]() Zuzia idzie jutro pierwszy raz do nowej niani i to na dodatek od razu na 7h. Byłyśmy tam dwa razy ale sama nie została. Trochę się obawiam, ale mam nadzieję, że zostanie bez problemu. Małż będzie musiał sobie jakoś poradzić bo to On ją tam zawiezie. Teraz jestem sama w domu bo pakuję rzeczy już na jutro, ciuchy, zabawki, jakieś tam kubki, miseczki. Nie chce mi się ale muszę. Poza tym objadłam się ciastami i niedobrze mi a waga idzie do góry ![]() Pisałyście już o prezentach gwiazdkowych i na mikołajki. Ja nie mam pojęcia co kupić ale przydałyby się nam nowe zabawki. Może klocki, może tablica, może jakieś puzzle? Nie wiem |
||
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, bede trzymac za was jutro kciuki
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomyśleć że wcześniej mówiła "nie chce być taka niegrzeczna jak Laura" i przez długi czas niczego się od niej nie nauczyła ![]() Bezstresowo tzn bez kary czy klapsa,co nie znaczy że dzień w dzień klapsuje swoje dziecko od rana do nocy i karze nieustannie. Bo wolę sama,bo sama najlepiej znam swoje dziecko i to co działa u innych,u drugich może się okazać klapą.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam 2 zdjęcia Kuby w albumie, zapraszam
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku ,mając porównanie to zdecydowanie wolę(choć tu nie ma co wybierać) sn
Fatalne to długie leżenie po i uruchamianie,cewnik-gdzie zawsze mi się coś dzieje , no i ten dziwny ból ciągnący się kilka dni. Ciało też zupełnie inne.Po L to taki pusty flak, a raczej duży wór który widocznie się kurczył.A teraz taki napięty był kilka dni,dopiero zaczyna się robić flaczkiem ![]() W szpitalu faszerowali p.bólowymi, w domu 2x coś łyknęłam,a teraz to już nie wiem czy boli czy z braku czasu staram się nie czuć,ale wydaje mi się że jak na chodzie jestem to nie boli a np w nocy jak wstaje to ciągnie. Co do blizny to nie mam porównania.U mnie w zasadzie nic nie widać każdy mi tam zagląda i robi duże oczy,położna mówiła że idealnie-cokolwiek to znaczy.---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- zapraszam do albumu.Chciałabym wam przedstawić Blankę
|
|
|
#4159 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Zakręciłam,cały dzień byliśmy w rozjeździe,a jak wróciłam to okazało się,że aparat nawet nie drgnął,baterie się rozładowały
włożyłam do ładowania i jak włosy się nie rozlecą to fotka będzie jutro Kochana Cytat:
![]() Cytat:
Będziemy czekać ![]() Cytat:
![]() Trzymam już dzisiaj,żeby Zuzia szybko zaaklimatyzowała się u nowej niani ![]() Będzie dobrze ![]() Wróciliśmy dopiero pod wieczór,byliśmy na obiedzie u Rodziców i na trzech cmentarzach naszych dziadków.Bartosz nie miał dzisiaj popołudniowej drzemki i pod koniec dnia,był już strasznie marudny mycie było okupione łzami,a przy zakładaniu piżamki już prawie spał .Taki smutny i refleksyjny ten dzisiejszy dzień,ale pięknie wygladają ,te rozświetlone cmentarze nocą |
|||
|
|
|
#4160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie teraz praktycznie nie widać, bo blizna jest jaśniejsza i trochę się skurczyła. Blanka śliczności Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuś kochana, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia,wszystkiego dobrego!!!!!!!!!!!!!!
Zapraszam do kluby, na niezłą lekturkę/epopeje ![]()
|
|
|
#4163 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie bylo mnie bo bylam u rodziny i powiem Wam, ze sie niedawno przerazilam Eryk wstal z lozka i krew mu z nosa poleciala nie wiem czy to oslabienie czy cos czy cos sie dziejedzis byl dzien pelen wrazen, zrobilismy kupe kilometrow na piechote na cmentarz, potem zabawy i wyglupy z kuzynem, ogolnie duzo emocji, Eryk jest jeszcze podziebiony i moze to zaskutkowalo? nie mam pojecia ale jutro rano zapisze go do lekarza, niech go zbada, niech zleci jakies badania czy cos widze, ze drazliwy temat byl poruszany ![]() ja Wam powiem, ze tez nie jestem zwolenniczka klapsow itp ale zdarza mi sie ![]() wprawdzie w sytuacjach skrajnych naprawde i jak juz cos przeskrobia mega mocno i nic nie skutkuje ale zdarzylo sie kilka razy jak piszecie o swoich dzieciach to mam wrazenie, ze sa aniolami ![]() moj Marci potrafi byc baaardzo nigrzeczny - piszecie, o pociagnieciu za wlosy, ze dziecko nie wie itp, otoz moj Marci robil to tyle razy, kilkakrotnie wyrwal mi wlosy i plakalam z bolu przy nim i wie doskonale, ze to boli, rozumie co to jest bol i potrafi pokazac gdy jego cos boli wiec wie doskonale co robi a robi to i to z wielka premedytacja - wiec blagam nie mowcie, ze dziecko nie wie, ze to boli i jest zle ![]() moj Marci potrafi podejsc np do Eryka ogladajacego bajki i z calej sily uderzyc go metalowym autem w glowe kilka razy tak bylo i musialam Eryka przytrzymywac zeby mu nie oddalstaram sie tlumaczyc, mowic, ze nie wolno, dlaczego nie wolno itp ale on dalej to robi oczywiscie jak pisalam - nie potepiam bicia i staram sie powstrzymywac od klapsow nawet jak juz nie mam sily i jestem w mega nerwach, tlumacze, zabieram, karam.........czasem jednak sie zdarzy ja juz chyba pogodzilam sie z tym, ze jestem skazana na niegrzeczne dzieci ![]() takie potworki mam male a Eryk ostatnio tak pyskuje, ze dzis moja kuzynka nawet byla w szoku
|
|
#4164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jutro i buziaki dla Synowej ![]() Cytat:
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
humor mam podły ... wiadomo przez kog? gnom oczywiście ![]() oczywiście ![]() upsss dzięki Karo Cytat:
![]() za jutrzejszy dzień u niani dziewczynki /Jola, i Ania/ na razie odpuszczam sobie dietę no nie daję rady ... u mnie musi przyjść jakieś natchnienie bo na siłę to nie ma mowy o diecie ![]() idę spać ... ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- aaaaaaaaaa zapomniała bym ![]() Sylko - wszyskiego naj naj naj |
|
|
|
|
#4168 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Sylko wszystkiego najlepszego
![]() ![]()
|
|
#4169 |
|
Ola-Unhola
|
Sylko, Wszystkiego Najlepszego
Spełnienia marzeń, zdrówka, pociechy z dzieciaczków i grzecznego Męża ![]() Sto lat!!! Wpadłam tylko powiedzieć dobranoc. Niedawno wrócilismy, dzieci już śpią a ja koncze pazura. Jutro wieczorkiem postaram się odezwać. Papa Kasiu, Blanka boska ![]() Svi, zrób Erykowi badania. Mam nadzieję, ze to nic poważnego ![]() U mnie podobnie z tym waleniem Starszaka zabawkami... ![]() Dobranoc
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic się nie przejmuj, ja mam teraz drugie podejście ![]() Svinecko, mam nadzieję, że u Eryka to tylko z przemęczenia połączonego z przeziębieniem , zdrówka dla Niego *** Dobranoc
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-11-01 o 22:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

a dopiero we wtorek do mojej Pani
, jak nocka?
,to jutro pokażę

. Wczoraj przed 6 widać że zmiana czasu mu nie służy...

. Nie naleze do cierpliwych osob, moja cierpliwosc wyczerpuje w pracy
dla Laurki,dzielnie znosi nową sytuację 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

każdy mi tam zagląda i robi duże oczy,położna mówiła że idealnie-cokolwiek to znaczy.
nie wiem czy to oslabienie czy cos czy cos sie dzieje
gnom oczywiście