|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
każda matka jest potrzebna swojemu dziecku gdybyś się spytała czy chce mleczarnie czy matkę to jak myślisz co Pepe by wybrał ???? |
|
|
|
|
#4112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesteś potrzebna i to z każdym dniem coraz bardziej MoniaK a ty długo masz jeszcze tż w domu? dobrze pamiętam że ma urlop ![]() Dla Kubusia i Poli
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
anulinka co ty mówisz dziewczyno!!!
Ja nie miałam mleka gdy Karolcia skończyła 2 miesiące i zapewniam cie że potrzebuje mnie nadal najbardziej na świecie!!! Ale wiem też, że jest trudno... jak matka to przeżywa... popłacz chwilkę nad "nierozlanym" mlekiem albo zbij jakiś talerz, odetchnij głęboko i z uśmiechem wracaj do dziecka
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Amarcia, współczuję stresu, też zaciskam kciuki! To bliska rodzina?
Matall, Hanka w ogóle rozregulowana jest okropnie. Jednie wieczory są stałe: kąpiel, jedzenie, spanie w max 10 min. Chce jeść o 6, 7, a wcześniej o 8... Antropia, piękna nocka ![]() Czy ja dobrze pamiętam, że któraś miała się złuszczać jesienią? Daisy? Dobrze pamiętam? Bo ja za tydzień [po koncercie Lenny'ego] rozpoczynam kurację retinoidami na ryj i szukam Grupy Wsparcia ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślałam, że tylko u nas
Nic mi się nie chce.
|
#4116 |
|
Wtajemniczenie
|
mary rodzina najbliższa... Jestem jedynaczką, więc dzieci braci mojej mamy uważam za rodzone rodzeństwo i wlaśnie o brata takiego mojego chodzi... jedynego z resztą... drugi przeszczep
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mój dział
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Amarcia, mocno trzymam kciuki
|
|
|
|
#4119 | ||||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
super że Norbi dał Ci pospać i że skończył mu sie ten skok Spóźnione życzenia dla Oli, Darii i Lenki ![]() Cytat:
dasz radę maleńka amarcia ja też trzymam kciuki od teraz Polciu, Kubusiu ![]() Cytat:
dla męża Cytat:
dla mamusi że sie wyspała a dla Gaby że dała mamusi pospać ![]() a u nas ok narazie żaden skok nas nie dopada Maciuś grzecznie śpi przez nocki budząc się na jedzonko ![]() wczoraj jadł pierwszy raz śliweczke wszamał cały słoik bez zastanowienia a dzisiaj mamy kupkowe rewolucje od rana ![]() ide poczytac klub bo dawno mnie tam nie było |
||||
|
|
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
amarciu
przutulam mocno i kciuki zaciskam Andziot nocka jak u mnie Brawa ![]() MAŁŻ ZDAŁ !!!!!!!!! Teraz tylko autko i będziemy się wozić
|
#4121 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
|
#4122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja już tak mam 4 noc .. ale dzisiaj Maja pospała do 5 i pobudka przed 8 .. ;p |
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Sandrunia, a karmisz piersią? Ładnie śpi Maja
A jak u Niej z wagą i wymiarami aktualnie?![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- to tego, to lecę
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dziewczyny nie krzyczcie, pytanie było jakiś czas temu, ale nie pamiętam za bardzo w co ubieracie dzieciaczki na spacer jak jest taka pogoda jak dzisiaj (u nas 15 stopni, raczej bezwietrznie) ![]() mam zawsze problem z tym jak małą ubrać :/ mam wrażenie, że ubieram ją za ciepło a to chyba niedobrze jak dziecko przegrzane
|
#4125 |
|
Moderatoreska
|
Hello, melduję się na moment, czasu za wiele nie mam, małż w domu to same rozumiecie
U nas wszystko ok ![]() Pozdrawiamy serdecznie
|
|
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska pozdrawiamy, całujemy
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka mnóstwo kciuków i całusów dla Ciebie
Mary a to tak po zmianie czasu nagle się Hani poprzestawiało??Czy już wcześniej Hanex zaczęła zmianiać plan dnia? ![]() U mnie Anton wciąż idzie "starym czasem".. nie wiem jak go przestawić, ale na siłę nie będę go przetrzymywać.. bo się boję, że się zbuntuje i całkowicie poprzestawia ![]() Anulinka przykro mi, że już koniec mleczka u Ciebie, ale proszę nic sie nie przejmuj i nie mów, ze jesteś Pepusiowi nie potrzebna!! To brednie jakieś.. i tak jesteś bohaterka, bo przez taki długoi okres czasu dzielnie mleczko odciagałaś!!! Antropia dla męża! Co u Ciebie z pracą? Szukasz czegoś? Jakieś interesujące oferty się pojawiają? Amarcia Andziot do kiedy jesteście u baby? Gabrysia dobrze śpi w innym miejscu niż swoje łóżeczko? Dziewczyny używacie jeszcze przewijaków? |
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje !!!Cytat:
w wózku przykrywam kocykiem i koniec ale widziałam też dzieciaczki w zimowych kombinezonach już ![]() Gaba mi się przestawiła zupełnie na dwie drzemki w dzień, ta pierwsza strasznie dłuuuga się robi - śpi już ponad godzinę
|
|
|
|
|
#4129 | ||
|
Raczkowanie
|
Polu, Kubusiu ![]() Cytat:
![]() zapytam z autopsji niejako sama do siebie, a coś takiego ISTNIEJE ??? wiem, wiem złośliwa jestem ale dużo się naoglądałam i to tylko czyta teoria/fikcja jak dla mnie, zdarzyło się owszem kilka osób, które wykonywały zawód z powołania, z pasją ale o reszcie....szkoda czasu pisać ![]() Cytat:
sama wiem ile odciąganie wymaga wyrzeczeń, powrotów do domu o określonej porze, ostatnio liczyłam ile czasu na dobę spędzam z laktatorem ![]() dziewczonka za Ciebie mocno zaciśnięte ![]() antropia z powodu taaakiej nocki i za zdany egzamin Męża ![]() grazin, ago_pe, poziomko, matall i ja się staram prowadzić małemu pamiętnik ale jakoś tak brak regularności u mnie, zapisuję na kartkach, wrzucam do książki żeby uzupełnić, później zapomninam ![]() matall za pierwszego zębola także nie myślałam, że ugryzienie 3 mm kawałkiem zęba tak boli ![]() mnie dziś Wiktor tak zadrapał po nosie, że krew poleciała ![]() andziot służy Wam przebywanie u baby się witam wczoraj pokrzaczyłam odrobinę ![]() mój synek obudził się o 6ej na jedzenie lecz wstawałam dziś z powodu jojczenia i kwilenia 7 razy, wędruje po łóżku i a to nóżka pomiędzy szczebelkami, a to smok uciekł teraz drzemka, później deserek i spacerek pięknie za oknem, aż się wierzyć nie chce, że to listopad
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mieliśmy już dziś z nami nigdy nic nie wiadomo)Śpi ładnie w innym łóżeczku, jeden dzień zawsze jest ciężki bo musi się przestawić ale szybko się aklimatyzuje ![]() przewijaka prawie wcale nie używałam, jak Gabrysia była mała to służył nam jako odbekownik ![]() bo twardo i mała fajnie na brzuszku bekała jak nie mogłam inaczej jej odbeknąć |
|
|
|
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Loluś ja przewijaka używam nadal i pewnie jeszcze trochę posłuży
|
#4132 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla małża eweska już coraz mniej bo mój Maciuś się nie mieści więc najczęściej przebieram go tam gdzie jestem sypialnia, narożnik lub na macie Cytat:
|
||
|
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
Buziaki dla świetujących wczoraj i dzisiaj dzieciaczków
Hej ![]() U nas noc z dwiema pobudkami, czyli OK. Oliwka nadal chora - robimy inchalcje i pijemy syropki ![]() U rehabilitantki wizyta przebiegla super. Pani powiedziała, ze jej zdaniem wszystko jest OK. Po prostu Olisia potrzebuje wiecej czasu. Mam ja bardziej stymulować do przewracania sie, nie sadzać w bujaczkach, tylko najlepiej, żeby przebywała na podłodze Dzisiaj byla nasza niania, ale tylko na 3 godzinki na razie. Chcialam, zeby Mala zaczęla sie do niej przyzwyczajać. A tak mi sie nie chce wracac do pracy antropia dla meżamatal gratulujemy ząbka dziewczonko trzymam kciuki Ollliwka u nas juz dawno nie było 15 stopni anulinko nie powinnas tak myślec. Pepe caly czas Cie potrzebuje Wogóle poklony Ci sie należą, za Twoja wytrwalosc w ściąganiu mleka ![]() Lolka my uzywamy przewijaka w łazience jak kąpiemy Mała. Kładę przewijak na pralce i mam miejsce, zeby ubrać Oli. Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2011-11-02 o 13:24 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Blagam o sałatę!!!!!!!!!!!!!
W albumie nowe fotensy dla tych co mnie nie maja na fejsiku. PS. Ostatnie zapisy konkursowe : - odebralam nagrode z Finish-Calgonit - wygralam ksiazke w konkursie Wyd. Czarnego - wygralam ksiazki w Radiu Czworka - wygralam kaszki-mleka w konkursie Humana
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
antropia
dla meza za egzamin.eweska Mam nadzieje, ze siostrzenica wraca do zdowia! Lolka Ja nigdy nie korzystalam z przewijaka ![]() Ollliwka Wlasnie wrocilam ze spacerku. Naduska miala na sobie bodziaka z dlugim rekawkiem, cieple skarpetki, spodenki, czapeczke i misiowa kurteczke. Niczym jej nie przykrywalam My po spacerku, Nadia dosypia a ja popijam cappuccino
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Edit:
- odebralam ksiazke z konkursu Wyd. Czarnego
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiek, nasze Dzeciątka urodzone prawie w tym samym dniu i również masakra. To co u Ciebie - skok + zęby, u mnie już Dentinox był w ruchu. O dziwo dziś pierwsza noc ok ale o tym potem
Mary, tak chciałam się złuszczać, zakupiłam w tym celu Glykol Isipharmy i LRP Effeclar Duo ale jak się okazało (Sama mnie uświadomiłaś za co dziękuję ) nie mogę póki karmię. Strasznie żałuję bo kosmetyki czekają.Antropia, gratulejszyn Lolus, nadal używam przewijaka, Gabik uwielbia na nim leżeć Dziewczonko, dziś zabieg. Trzymam kciuki !!!!!!!!!!! Anulka, ja z pierwszym narzeczonym zareczałam się w Zaduszki tj 02.11.. .też romantyczna data Nie ma już sladu po pleśniawkach ? Anulinko, nie myśl tak !! choć doskonale Cię rozumiem, bo mam czasem te same myśli Matall, gratulacje za ząbka Gabrysi tez czasem się wyrwie "mama" "Tata" ale nie wpisuję tego do notesiku jako pierwsze wypowiedziane mama bo wiem, ze to całkowicie nieświadomie Czesik, czytałam Was z krzaków, wszystko nadrobiłam, na szczęście nie było wiele. My jeszcze u rodziców, ale dziś wyjeżdzamy ![]() Z nowości : Gabik włożył wczoraj nózkę do buzi ale w odwrotnej pozycji, półleżąc na mnie usiadła i niemalże złożyła się w pół w ten sposób że buzią złapała paluszki u nóg. Wystraszyłam się, że mi się złamie ale jak sama samiusieńka to zrobiła to chyba nic jej nie będzie. Na horyzoncie widać ślady 2 zębów oraz jedną białą kreseczkę na dziąsełku. Nieco mnie boli podczas karmienia. Aha i jeszcze jedno... nie udoiłam wczoraj mleczka, chciałam dać Gabi wieczorem kaszke na Enfamilu ale gdy podałam jej z butelki a potem próbowałam łyżeczką płacz był nie z tej ziemi. Nigdy nie płakała podczas jedzenie, wcina wszystko co jej dam, nawet wstrętny brokuł ale mleko modyfikowane niet... fajnie jak w ogóle nie będzie nigdy chciała to będę miała powód by do pracy nie wracać ![]() Musze męża pochwalić.... dostałam od niego (nie wiem z jakiej okazji, może coś w delegacji nabroił?? ) zawieszkę do łańcuszka brylant w białym złocie Może skok nam się skończyl? Bo dziś Gabi jadła o 1,4 i wstałysmy o 10 OBY! Zdrowia dla Anosia i Nikosia !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#4140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już 2 m-ce nie karmię i powiem Ci, że teraz równie mocno jak wcześniej, czuję, że Eda mnie potrzebuje. Przytula się, uśmiecha do mnie, zasypia trzymając mnie za rękę! Mleczko nie jest najważniejsze :nonono: Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

czy tylko moja nie potrafi sama wyleżeć na kocu dłużej niż 5 min. 

nie mój dział
jutro idę do szpitala i już ryczę
od 19 do 6.30....
? 

przutulam mocno i kciuki zaciskam 

to będę miała powód by do pracy nie wracać