|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
łyżeczką do karmienia ja bym podawała
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu kolezanka i kuzynka tez karmią no i wlewaja do dziobka lyzeczka.
KONIECZNIE SPRAWDZ czy nie sa CZESKIE! Jak bylam w ciazy z Oliwia od tych Czeskich bylo pare zatruc.
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Widzę że cisza co do nowych dzieciaczków .Strasznie szkoda ze dziewczyny które urodziły wyniosły się od nas, żadnych relacji porodowych itp, jedynie Ania jest z nami Glam współczuję ci zgagi, ja miałam przeokropna, ale juz od dwóch tygodni mi zanikła, to znak że brzuszek opadł. Jakoś nie wierzę w owłosione dziecko, po prostu zołądek jest uciśnięty i już. Mój pierwszy synek miał włosiska wielkie, w sumie zgagę też miałam, ale te włosy to raczej nie od zgagi Elf u mnie poród był wywoływany, sam by się nigdy nie zaczął mimo rozwarcia na 6cm na samym starcie .A ja dzis znów maratony wykonuję, odkurzyłam domek, dwa prania zrobiłam, naleśników nasmażyłam i odpoczywam. W dzień mam powera i rodzić mogę, najgorzej jak wieczór przychodzi, czuję się taka strasznie niemocna ze chcę jak najszybciej usnac i przespać noc coby poród mnie nie złapał .Ciekawe jak tam noc u Ani i Lilki.... A truskafka pewnie leży plackiem po cc ale już się cieszy synkiem |
|
|
|
#3934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Milagrosa no własnie, mnie jak tż obudzi przypadkiem późnym wieczorem bo siedzi na necie to mam ochotę gryźć
.
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
ja BARDZO CHCE rodzic w nocy.
Dziewczyny moze laski wrócą, musza sie "poznac"z dzieciaczkami,u Ani na poczatku do pomocy byla mama a tu moze laski same sa zdzieciakami, trzeba dac im troszke czasu.
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
ela3010 Ty to mnie zawstydzasz, przy Tobie to ja sie czuję jak ostatni nierób.
Idę stąd zająć sie jakąś robotą, by żywym płomieniem wstydu nie spłonąć. Zaglądnę wieczorem. Miłego dnia |
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zapomniałam się pochwalić że zostało mi tylko 4,5 kg jeszcze tylko do zrzucenia
|
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dzisiaj jest nasz termin, ale wszystko wskazuje na to, że jednak się przeterminujemy no zobaczymy co to będzie ![]() Aniu nic tylko pozazdrościć Ci tego spadku wagi, ja już zaczynam się zastanawiać ile mi zajmie powrót do mojej starej wagi, bo niestety sporo mam do zgubienia, ale teraz nie myślę o niczym innym jak o tym kiedy moja córeczka w końcu do nas raczy przyjść
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
witam mamusie
ELA czasu brak na glebsze czytanie...a wpadac i pisac tylko o sobie to takie chyba nie mile... caly czas podczytuje i sprawdzam czy sa nowe maluszki na swiecie ANIA21 gratuluje i zazdroszcze.kurcze jak to zrobilas...ja to pol roku bede zrzucala te kg.ale za to brzus dosc szybko wraca do formy bo tylek to mozolnie idziekurcze dziewczyny ktora nastepna na porodoweczke...nieociagac sie
|
#3942 |
|
Rozeznanie
|
Ja piję... na codzień staram się aby to była jedna rozpuszczalna (najczęściej z mlekiem) ale nie ukrywam że zdarzało się że na podniesienie ciśnienia piłam kawę sypaną. Na poczatku ciąży nie piłam w ogóle innej kawy niż Inka ale to dlatego że mnie zapach odrzucił. Od 16tc mogłam już wrócić do picia kawy... którą po prostu uwielbiam. Najbardziej tęsknie za dobrą sypaną którą cały czas ograniczam do minimum ze wzgledu na zawartą w niej kofeinę i zastępuję słabszą rozpuszczalną.
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
MAREJTA to trzymam kciuki,oby sie rozkrecilo do polnocy
|
#3944 | ||
|
Rozeznanie
|
Aniu kazda z nas przejdzie do samo z dzieckiem.... od znajomych które mają już dzidzie po drugiej stronie brzucha wiem że takie chwile zwątpienia są normalne... ale damy radę!!! Pamiętaj o tym że dla swojej córeczki jesteś najwspanialszą mamą na świecie!!!!
Znajomej tata jest lekarzem. Ona urodziła 3 m-ce temu i u niej obyło się bez kolek póki co... dostałam od niej taką radę: Cytat:
I głowa w górę!!!! Dasz radę!!! Cytat:
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-11-02 o 12:34 |
||
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Aga a my tu spragnione jakichkolwiek wieści od doświadczonych mamuś, choćbyś miała pisać tylko i wyłacznie o sobie to pisz
Ania zazdroszczę spadku wagi, expressem Ci idzie .Chawa ja to taki maniak porządkowy, nie przejmuj się mną Jak mój synek był maleńki to zamiast odpoczywać wtedy kiedy on spał to latałam na miotle, odkurzaczu i z ręcznym praniem w ręce, a wieczorem nie pamiętałam jak doszłam do łóżka , padałam i jak zabita do następnego karmienia spałam ..
|
|
|
|
#3946 | |
|
Rozeznanie
|
niestety tak... mega gęste i białe... zastanawiam się czy to czasami czop nie odchodzi mi po kawałku...
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Mam podobnie... ale do tego doszły mi też bóle krzyża. Czasami nie wiem jak się wieczorem położyć aby nie bolało.
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
No to melduję się po wizycie. Od wejścia pielęgniarka położna mnie zdenerwowała, ale szybko przeszło
Mała waży 3500- już nie taka mała Ale idzie wzrostem książkowo, co do dnia.Rozwarcie na opuszek, ale szyjka długa, więc powiedziała, że jeszcze z tydzień mogę się "ponosić". A jutro mam zrobić jeszcze badanie moczu, bo podejrzewa początek infekcji, ale nie była pewna.
|
#3948 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- we wrzątku ![]() Ja kupiłam na allegro podgrzewacz do pokarmu ze "sterylizatorem" (czytaj z funkcją podgrzania wody do 100stopni ) Podgrzewacz muszę mieć bo wróciłam na uczelnie więc mąż będzie podgrzewał odciągnięte i zostawione w lodówce mleko ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#3949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wtedy spada ryzyko wystąpienia alergii i skłonności do kolek. Może to cos pomoże. |
|
|
|
|
#3950 |
|
Raczkowanie
|
Trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę, mam o 15
I żeby zrobił mi usg, bo jestem ciekawa ile maluszek waży![]() Tincia super, że wszystko ok. Waga 3,5kg to tak akurat ![]() Ania to ładnie waga Ci schodzi w dół, jeszcze trochę i będziesz liczyć ile jesteś na minusie sprzed ciąży ![]() Marjeta no to trzymam kciuki żeby się ruszyło jak najszybciej. Może podsuń dzieciaczkowi kalendarz i wytłumacz że dziś jest termin i ma już wychodzić Gdyby tak się dało
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sporadycznie mam rigolette :/ (a myślałam, że nie wrócę do tych czasów) Pytałam dziś ginki, czy pod koniec ciąży tak może być. Powiedziała, że nie powinno... :/ że czasami z ucisku, bo jednak żołądek i tak wyżej jest...
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Pijecie Nawet po 2 dziennie. I trymestr nie piłam,bo mnei odrzucało od kawy, ale od 5go miesiąca pije.
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
ja chce!!!!ja chce
|
#3953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisałam kiedyś o tym priobiotyku. Polecała mi go siostra, studiująca dietetykę. Dzisiaj zamierzam go zakupić. Mam go brać od 36 tyg. i do 6tego tyg. po porodzie, czyli Maluch będzie go wysysał z moim mlekiem. Ciekawe co z Truscawką? Kurcze, powinnam już dostać wózek, coś im się przedłuża czas realizacji zamówienia. Czekam dzisiaj na listonosza, zamówiłam dwie koszule kopertowe i dwa kombinezony za 20 zł i 40 zł
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego po enfamilu nie ma szans na kolki???
nie do konca chyba tak to dziala, te mleka tak samo jak np nutramigen czy bebilon pepti maja strasznie rozdrobnione czasteczki , sa wlasnie dla alergikow czy dzieci z kolkami, ale nie wiem czy tak nie ma szans, moja i przy tym mleku miala kolki. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- masazu zawsze warto sprobowac ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- truscafka biedna pewnie w bezruchu jeszcze musi lezec;/ tottie ja tez mam takie uplawy jak ty, geste biale, to nie czop... czop to taka galaretka , nie zawsze z krwia, ale takie to paskudne przezroczyste:P
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
moja też miała kolki, nawet na bebilonie pepti.
taki po prostu urok większości maluchów. wcześniej byłam na diecie eliminacyjnej, jak karmiłam. teraz nauczona tamtymi doświadczeniami kupiłam herbatki z kopru włoskiego bez cukru, od razu sobie zrobię dietę eliminacyjną, i będę wprowadzać kolejne produkty powoli, np. marchewkę czy seler w swojej diecie i myślałam nad tym sab simplexem aby zakupić czy to coś pomoże? nie wiem ![]() mój tż ma wolne, od rana szaleje, teraz pompuje wcześniej zakupioną pompką koła w wózku i każe siebie podziwiać podczas tej czynności ![]() mały człowiek jeszcze w brzuchu ale koła w wózku napompowane ![]() ja w nocy przeżywam chińskie męki bolą mnie wszystkie kości rano wstaję jak połamana a skurczy jak nie widać tak nie widać
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TRUSCAFKA miała mieć narkozę przez wzgląd na kręgosłup. Macie do niej nr? TOTTIE widzę, ze my podobnie schizujemy ciekawe czy te rozbieżności usg mają ewentualny wpływ na przeterminowanie
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co to moze byc bo ostatnio zaczynają mi sie pojawiać małe krostki takie swędzące na rękach i deloldzie.
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
ja sab juz mam 2 opakowania, nie zaszkodzi na pewno, jedynie pomoze.
Ja wode koperkowa kupie,u nas bardziej pomagala niz herbatki.
|
|
#3959 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą fajna data ![]() u mnie usg z 9tc i z 13tc wskazuje na ciążę starszą niż OM... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

butelki ona nie chce ruszyć

.
na samym starcie
.

no zobaczymy co to będzie 

I żeby zrobił mi usg, bo jestem ciekawa ile maluszek waży
bierze.