|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3212 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Mój syn zwariował.
Leży na macie i non stop przewraca się z pleców na brzuch. Tylko zapomniał jak to się robi w drugą stronę i jak już leży na brzuchu to dzióbie głową o podłogę ![]() ![]()
#3213 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Co do chrzcin w knajpie... Na pewno nie znajdziecie czegoś taniej w Wawie? My mamy zarezerwowane miejsce w małej restauracyjce u nas na dzielnicy (bo blisko do kościoła i do nas do domu) i płacimy za osobę 70zl i uważam, że do bardzo przystępna cena ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale sprawdziłam te skoki i właśnie teraz wypada połowa skoku i straszna błyskawica ![]() ![]() U małej się sprawdzają, gorzej je i gorzej śpi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Madziulka
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3216 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wystawiłam huśtawkę na all.
No i kupiła jakaś pani z Białorusi. No ok. Ale... nie ma żadnego komentarza, pisze dziwne maile ( cytat ,,...A nie wiesz przypadkiem dlaczego na allegro stało się tak mało towarów używanych? Na allegro mam nadzieję, że nie przerywa ich pracy?..." ), no i mail ma ze znaków rosyjskich. No nic, zobaczę czy przeleje kasę, ale czy to nie pachnie Wam ściemą???
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha. Ja przykrywam smoczek kocem żeby jej nie wypadał, ale jak jej nie wypada to sama go nie świadomie wyciąga ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3218 | |
Wtajemniczenie
|
Marina czekaj na kasę
![]() ![]() Dziubku wczoraj pisałaś, że Szymek miał przeprawę z łyżeczką bo podawałaś mu syropek. Co mu podawałaś, wapno czy coś na gardło? Po dzisiejszej nocy dojrzewam do przeniesienia małej do jej pokoju. Może nie będę słyszeć jej stękania ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zadomowienie
|
Witojcie!
Wczoraj przesiedziałysmy dzień z wujkami, więc dzien bez neta był ![]() Zosia przestawiła się jak Dominik Natki - razem z czasem ![]() Dzisiaj miałam się wybrać na cmentarz, ale chyba Zosi oszczędzę wdychanie tego syfu. Żaneta, polecam noże Fiskars. Powoli kompletujemy sobie zestaw bo najtańsze nie są, a i narzedzia ogrodowe też mają super. Brumek u nas wyszło 76 zł za osobę, a była przystawka, obiad 2 dania, 2 ciasta, tort , woda, soki, kawa, herbata do oporu. Zwróciło sie można powiedzieć wielokrotnie, ale i tak to Zośkowa kasa. Potem poszliśmy jeszcze do nas na ciacho, ale ledwo się wszyscy (12 osób) zmieściliśmy. Najważniejsze bylo dla mnie to, ze mogłam się duchowo przygotować do chrztu, przezyć to jak należy, a nie przy garach i w pędzie. No i wygoda podczas samej imprezy niesamowita, podane, posprzątane, nic sie nie martwisz ![]() ![]() Lecę dalej nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Zadomowienie
|
Stronczek wspólczuję z powodu śmierci dziadka.
Mi w lutym zmarła babcia i też nie byłam na jej pogrzebiie, mimo że tylko 100 km... Miałam początkowo problemy z ciążą, a tam inny klimat, ciśnienie... Bardzo żałowałam... Poznań? Pracowałam tam 3 tygodnie w jednym ze sklepów w Kupcu Poznańskim. Mieszkałyśmy z koleżanką na jakimś nowym osiedlu - w każdym razie dojeżdżałyśmy "pestką" ![]() AgaG może z tym katarem to też kwestia pory roku? Madziulka ja odbijam Małego w nocy, choć nie zawsze się odbije. Ale trzymam go końcem do góry kilkanaście minut, bo inaczej zaraz mi się wybudza (u nas problem z ulewaniem). Inna sprawa, że trwa to czasem dłużej niż karmienie, ale idzie się przyzwyczaić. Ostatnio czytam w tym czasie gazety ![]() Lili mi też zaczęły włosy garściami wychodzić... ![]() Marzena u nas też ślinienie i rączki w buzi ![]() Marina ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Nie mam za wiele do napisania. ![]() ![]() ![]() JACIEEE - a ja Cie i tak podziwiam, ze sie zdcydowałaś na walke o odzyskani Waszego łóżka ![]() ![]() Jak czytam, ile kosztują chrzciny to aż mi się słabo robi ![]() No masz- dzieć wstał i szuka taty - wariacki dzien czas zacząć! ![]() Marina - zgadzam sie z Toba o Twoim meżem- jedno dziecko to szczyt moich wszystkich zdolnosci, pokladow cierpliwosci i checi.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
My może byśmy zrobili w lokalu ale u nas nie ma gdzie, a jak juz to robią 2-3 imprezy jednocześnie.W zeszłym roku byliśmy na poprawinach, a na dole chrzciny, ja tak nie chciałam.
Brumku a to drogeryjny czy apteczny krem? Musze zdobyc gdzies próbki, bo ja nestety mam sporą skłonność do alergii. No iskóre mam dziwną tłusto-suchą. Na razie używam Z Effaclaru duo z la roche posay, bo mnie ostatnio wypryszczyło mnie, aleprzydało by się ją nawilżyc, i tak szukam właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() ostatnio zjada wręcz swoje łapki, pieluchy, ubranka itp. wszystkie materiałowe rzeczy, ale grzechotki , gryzaczki i inne takie są bee. i nawet ich do rączek nie chce brać. popatrzeć popatrzy, ale do rączki nie bierze, a jak jej wcisnę siłą to wypuszcza od razu... normalne to??? a teraz dostała czkawkę - musze jej spodnie zawdziaćbo fikala z gołymi nóżkami (ukochana zabawa..) i chyba zmarzła... |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zakorzenienie
|
Stronczku współczuje z powodu śmierci dziadka. I rozumiem. Ja ostatni raz widziałam babcie 6 czerwca, jechałam właśnie do szpitala i zajrzałam do babci juz jej nie zobaczyłam, bo musiałam zostać na odziale. 16 w czwartek urodziła się Agata, dzień wcześniej babcia trafła z udarem do szpitala. Ja nie wiedziałam. W sobote czułam, ze coś jest nie tak, ale nikt mi nie chcał powiedzeć, a ja wciąż w szpitalu. W niedziele zmarła rano, wieczorem wymusiłam na mężu, zeby mi powiedzieli co jest nie tak. Na pogrzebie nie byłam, bo byłam wciąż w szpitalu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
my po szczepieniu. refundowane wiec 2x reka i 1xnoga. u nas obojetnie ile by nie bylo wkuc - mala drze sie przy psikaniu srodkiem odkarzajacym (no i potem jeszcze glosniej przy kuciu). rece jeszcze jakos przezyla, ale noga juz mocno bolala. nie mogla potem jesc z UU tak piszczala. bo ostatnio piszczy a nie płacze. a że to ejszcze jej pora drzemki byla to wymeczona kimnela jak ja tylko do fotelika samochodowego wsadzilam. teraz spi... mala wazy 6400g i mierzy niby 61cm (a ciuchy 62 juz wymienilam bo za male wiec cos z miara chyba nie tak...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzień odbijam zawsze. I jak ma być bek to max po 3 minutach. ja też. ![]() A na poduszce po nocy ![]() Chyba musimy to przeczekać. Ostatnio wogóle nie dbam o włosy- jak i o siebie całą... Cytat:
![]() Może za kilka lat jak zapomnisz o troskach których dostarcza Igor zdecydujesz się na drugie. Cytat:
Wszystko odreagowuje płaczem. Nerwy, stres. Płaczę na cudzych ślubach. Szybko się wzruszam i łatwo mnie zranić. Chcę do Ciebie przyjechać ![]() Na śląsku mam rodzinę w Sosnowcu. Cytat:
Czekaj na kaskę. Można powiedzieć, że się wyspałam. Sara przestawiła się na nowy czas ( chyba) i wstaje jak kiedyś) 12,30 i 4.30. I hurra nie było pobocznych pobudek na podanie smoka. Trasę sypialnia-pokój dziecka pokonałam tylko 2 razy ![]() Szukam firanek na all. Napiszę w klubie tą sytuację z ciotką. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawa za wage malej! I ucaluj w bolace rzczki i nozke. ![]() Cytat:
Ja nie odbijam, nawet w dzien nie zawsze, ale Antek ulal 3 razy w zyciu, w tym raz w szpitalu, jeszcze wodami. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój łobuz kończy dziś o 16:50 4 miesiące ![]() ![]() i na 99% idą nam obie dolne jedynki ![]() ![]() ![]() a nocka standardowo, pobudka o 2 i o 7 a przed 9 jak musiałam się z nim zbierać do lekarza to zasnął ![]() ![]() no a teraz się przywitam ![]() ![]() ![]() i pochwalę się jaki torcik zamówiłam mężowi na urodzinki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i tort - ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Aaaa Dziubku po jakim czasie syropek pomógł?
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę kupić nawilżacz powietrza właśnie, macie jakies sprawdzone ???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Zadomowienie
|
Witam. Po tych kilku dniach nieobecnosci jakos trudno 'wbic' mi sie w temat. Noc cudowna, Malwinka spala od 21 do 4.30, z tym, ze chyba cieplo jej bylo, bo tylko chwilke pociumkala. Obudzilysmy sie o 8 rano
![]() Malwinka nabyla nowa umiejetnosc-wklada raczki do buzi, lize je z takim smakiem, heh ![]() ![]() Jutro ide na przeglad podwozia, w koncu sie zebralam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a torcik boski! Nadwyrężyłam sobie wczoraj rękę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wierz mi, że mi też ![]() Cytat:
![]() Możesz poprosić w Douglasie o zrobienie próbki na miejscu, oni zawsze się zgadzają ![]() Cytat:
![]() A malutka cóż... No dama prawdziwa, skoro takie delikatne rączki ma że już psikanie ją drażni ![]() Za to waga godna podziwu ![]() Cytat:
![]() Ad 2. jeszcze większe brawa, ale i trochę wyrazy współczucia, bo pewnie obje sie trochę wymęczycie ![]() Ad 3 Genialny! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
nie przejmuj się - mnie też waga stanęła
![]() witam się popołudniowo - byłam z Julą u pediatry na kontroli bo dalej jej charczy i słychać że flegma podchodzi czasem jeszcze, ale lekarka powiedziała że wszystko w porządku, osłuchowo czysto, mamy nawilżać nosek wodą morską, kłaść często na brzuchu żeby jej się dobrze oddychało, dała nam Fenistil w kroplach doustnych a gdyby jeszcze po paru dniach nadal flegma zalegała to amy włączyć flegaminę w kropelkach. przy okazji dała receptę na pepti i w sumie to tyle ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
szkoda że do Tesco mam daleko a miasto rozkopane i mi się nie chce
![]() łączę się z dziewczynami którym wylątują włosy mi garściami! nawet jakims cudem mam krótsze tyle mi wypadło!!! od dzisiaj biore merz special ![]() dziewczyny jakie kupujecie śpiworki do wózków chodzi o spacerówki? bo ten org mnie wkurza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
blondynka - ja mam wozkowy spiworek i mi chyba wystarczy. zastanawiam sie czy do drugiej (parasolka) spacerowki nie kupic bo inne kolory (spacerowo-gleboki to czarno-niebieski, a parasolka czerwona...) ale chyba zrezygnuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie brak słów.... zbieram szczękę z podłogi... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
najpierw tylko rosołek gotował a teraz bierze się za mięska i zupy - kiedyś pyszną pomidorową zrobił i do tego kotlety mielone, sosik, ziemniaczki, ja kupiłam surówkę tylko bo nie było czasu robić.
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też harczy mimo że w nosie ma tylko mały glutek który wyciągam,kładę ja na brzuszek to uleje serkiem ![]() Idę za tydzień na szczepienie i tez powiem, że mi harczy i mam wrażenie,że gdzieś jej to zalega.Choć żeby jej to specjalnie przeszkadzało to chyba nie bardzo. ja czekam na damę aż wstanie, przebierzemy się i wyruszam do Auchan i do dziewczyn w pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
bardzo mi przykro..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.