Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 08:06   #3211
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Pytałam dzisiaj o Ciebie, już miałam pisać

dla Brumiątka

A gdzie Shira i mój zięciuniu?
Stary 2011-11-02, 08:07   #3212
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Mój syn zwariował.
Leży na macie i non stop przewraca się z pleców na brzuch. Tylko zapomniał jak to się robi w drugą stronę i jak już leży na brzuchu to dzióbie głową o podłogę Muszę mu pomagać bo się wkurza. I tak w kółko

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 08:18   #3213
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry korzystam z okazji, że Maja śpi w leżaczku długo oczywiście nie pośpi bo jej drzemki poranne to z zegarkiem w ręku 30 minut trwają

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. A mi tylko posterisan pomógł (ale zwykły, na receptę nie miałam). STosowałam czopki i maść jednocześnie. PO Proctoglyvenolu i Proctohemolanie bolało mnie jeszcze bardziej A męczyłam się z ym cholerstwem 6 tygodni po porodzie. Dopiero niedawno przeszło.

2. No, u nas nieco gorzej, bo koło 250 to minimum
1. No u mnie posterisan niestety się nie sprawdził, a szkoda bo maść razem z czopkami trochę kosztuje

2. Co do chrzcin w knajpie... Na pewno nie znajdziecie czegoś taniej w Wawie? My mamy zarezerwowane miejsce w małej restauracyjce u nas na dzielnicy (bo blisko do kościoła i do nas do domu) i płacimy za osobę 70zl i uważam, że do bardzo przystępna cena wiadomo, jakiegoś suto zastawionego stołu się nie spodziewam, ale chyba nie o to chodzi będzie pierwsze danie, drugie i deser i uważam, że to wystarczy

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Madziulka, ja w nocy nie odbijam bo mała mi zasypia przy UU. Dzieci w nocy jedzą spokojniej i nie łykają tyle powietrza, więc nie ma takiej dużej potrzeby odbicia jak w dzień- u Nas się to sprawdza, bo brzuszek nie boli, a w dzień odbija się jej po każdym posiłku.
Ja też wyznaję tą zasadę, że dzieci w nocy jedzą spokojniej i nie odbijam

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

O Brumku ja widziałam pampersy ale zabawkę przeoczyłam. Dzięki
Bo ja chyba bym synusiowi taką zabaweczkę sprezentowała
No ja też bym kupiła coś takiego Mai

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
hej.

no nie daje już rady z tym moim rozdartym dzieckiem....

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

nigdy nigdy nigdy więcej dzieci...
M. też jest tego zdania. Choć tyle.
Oj, biedna a u Ciebie znowu walka. Przytulam wirtualnie

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mój syn zwariował.
Leży na macie i non stop przewraca się z pleców na brzuch. Tylko zapomniał jak to się robi w drugą stronę i jak już leży na brzuchu to dzióbie głową o podłogę Muszę mu pomagać bo się wkurza. I tak w kółko
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

A to że się przewraca to chyba dobrze, nie?
Ile można leżeć na plecach
Wow! Brawa dziewczyny dla Waszych zdolnych dzieci! Moja to ostatnio nawet na brzuszku nie chce leżeć zaraz jest ryk

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 08:22   #3214
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw się moja też spała do 4-5 a teraz budzi się o 1-3,
potem o 4-5 i o 6 albo 7 koniec spania.

A to że się przewraca to chyba dobrze, nie?
Ile można leżeć na plecach
No dobrze, dobrze, tylko na boku jej smok wypada i się wybudza. O spanie się nie martwię, po prostu mi się to baaardzo nie podoba .

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Ale sprawdziłam te skoki i właśnie teraz wypada połowa skoku i straszna błyskawica . Głupie skoki, jeszcze 2,5 tygodnia wytrzymać .

U małej się sprawdzają, gorzej je i gorzej śpi .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 08:29   #3215
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
jacieeeee kciuki za szczepienie
Dzięki Madziulka Tylko trzymaj Kochana do jutra, bo znowu mi odwołali

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wow! Brawa dziewczyny dla Waszych zdolnych dzieci! Moja to ostatnio nawet na brzuszku nie chce leżeć zaraz jest ryk
Dzięki w imieniu Dominika

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 08:36   #3216
Marina1
Zakorzenienie

Dziewczyny wystawiłam huśtawkę na all.
No i kupiła jakaś pani z Białorusi.
No ok.
Ale... nie ma żadnego komentarza, pisze dziwne maile ( cytat ,,...A nie wiesz przypadkiem dlaczego na allegro stało się tak mało towarów używanych? Na allegro mam nadzieję, że nie przerywa ich pracy?..." ), no i mail ma ze znaków rosyjskich.
No nic, zobaczę czy przeleje kasę, ale czy to nie pachnie Wam ściemą???
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 08:50   #3217
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
No dobrze, dobrze, tylko na boku jej smok wypada i się wybudza. O spanie się nie martwię, po prostu mi się to baaardzo nie podoba .

Hahaha.
Ja przykrywam smoczek kocem żeby jej nie wypadał,
ale jak jej nie wypada to sama go nie świadomie wyciąga

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 08:55   #3218
iustyna1
Wtajemniczenie

Marina czekaj na kasę Ja jeszcze się z czymś takim nie spotkałam

Dziubku wczoraj pisałaś, że Szymek miał przeprawę z łyżeczką bo podawałaś mu syropek. Co mu podawałaś, wapno czy coś na gardło?

Po dzisiejszej nocy dojrzewam do przeniesienia małej do jej pokoju. Może nie będę słyszeć jej stękania. Tylko, że nie mam kasy na dywan i szafki do niej. Przecież nie wstawię łóżeczka do całkiem pustego pokoju .

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Hahaha.
Ja przykrywam smoczek kocem żeby jej nie wypadał,
ale jak jej nie wypada to sama go nie świadomie wyciąga
Ja podkładałam pod buzię i smoczek pieluszkę, ale dzisiaj w nocy i to nie pomogło . Jak babcię moją kocham wyrzucę ten cholerny smoczek .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-11-02, 08:57   #3219
wodaqua
Zadomowienie

Witojcie!
Wczoraj przesiedziałysmy dzień z wujkami, więc dzien bez neta był
Zosia przestawiła się jak Dominik Natki - razem z czasem
Dzisiaj miałam się wybrać na cmentarz, ale chyba Zosi oszczędzę wdychanie tego syfu.

Żaneta, polecam noże Fiskars. Powoli kompletujemy sobie zestaw bo najtańsze nie są, a i narzedzia ogrodowe też mają super.
Brumek u nas wyszło 76 zł za osobę, a była przystawka, obiad 2 dania, 2 ciasta, tort , woda, soki, kawa, herbata do oporu. Zwróciło sie można powiedzieć wielokrotnie, ale i tak to Zośkowa kasa. Potem poszliśmy jeszcze do nas na ciacho, ale ledwo się wszyscy (12 osób) zmieściliśmy. Najważniejsze bylo dla mnie to, ze mogłam się duchowo przygotować do chrztu, przezyć to jak należy, a nie przy garach i w pędzie. No i wygoda podczas samej imprezy niesamowita, podane, posprzątane, nic sie nie martwisz Polecam! A co do dylematów kogo zaprosić wypada, a kocho się by chciało, to ja wiele łez wylałam...

Lecę dalej nadrabiać
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:16   #3220
mamad1
Zadomowienie

Stronczek wspólczuję z powodu śmierci dziadka.
Mi w lutym zmarła babcia i też nie byłam na jej pogrzebiie, mimo że tylko 100 km... Miałam początkowo problemy z ciążą, a tam inny klimat, ciśnienie... Bardzo żałowałam...

Poznań? Pracowałam tam 3 tygodnie w jednym ze sklepów w Kupcu Poznańskim. Mieszkałyśmy z koleżanką na jakimś nowym osiedlu - w każdym razie dojeżdżałyśmy "pestką"

AgaG może z tym katarem to też kwestia pory roku?

Madziulka ja odbijam Małego w nocy, choć nie zawsze się odbije. Ale trzymam go końcem do góry kilkanaście minut, bo inaczej zaraz mi się wybudza (u nas problem z ulewaniem). Inna sprawa, że trwa to czasem dłużej niż karmienie, ale idzie się przyzwyczaić. Ostatnio czytam w tym czasie gazety

Lili mi też zaczęły włosy garściami wychodzić...

Marzena u nas też ślinienie i rączki w buzi

Marina Na pewno potem Wam wynagrodzi Wasz wysiłek. Ale jestem w stanie Cię zrozumieć...

Cytat:
Mój syn zwariował.
Fajna zabawa
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:22   #3221
CookieMonsters
Rozeznanie

Witajcie
Nie mam za wiele do napisania. Zuza sie przestawiła jszcze bardziej na tryb 'tata tata tata tata'. i jak tylko go nie widzi to jst ogromny płacz. a ze tata jst nieobecny 6 dni w tygodniu od 9 do 19 to mam płacz na okrągło za to szczerz- ja mogłabym dla niej nie istnieć
JACIEEE - a ja Cie i tak podziwiam, ze sie zdcydowałaś na walke o odzyskani Waszego łóżka ja tez bym chciala, ale zrobilam sie wygodna.. Mała śpi od 22 do 8-9 bez ani jednej pobudki, ale to chyba dzieki tmu, ze spi z nami.. i mog b. szybko podac jj smoka czy poglaskac.. a w łożeczku nawet nie chc sekundy przebywać, wiec moje spokojnie noce poszłyby w zapomnienie, a ja nie jestem na to gotowa

Jak czytam, ile kosztują chrzciny to aż mi się słabo robi
No masz- dzieć wstał i szuka taty - wariacki dzien czas zacząć!
Marina - zgadzam sie z Toba o Twoim meżem- jedno dziecko to szczyt moich wszystkich zdolnosci, pokladow cierpliwosci i checi..
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:31   #3222
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My może byśmy zrobili w lokalu ale u nas nie ma gdzie, a jak juz to robią 2-3 imprezy jednocześnie.W zeszłym roku byliśmy na poprawinach, a na dole chrzciny, ja tak nie chciałam.

Brumku a to drogeryjny czy apteczny krem? Musze zdobyc gdzies próbki, bo ja nestety mam sporą skłonność do alergii. No iskóre mam dziwną tłusto-suchą. Na razie używam Z Effaclaru duo z la roche posay, bo mnie ostatnio wypryszczyło mnie, aleprzydało by się ją nawilżyc, i tak szukam właśnie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:38   #3223
pieleszka
Wtajemniczenie

dzień dobry my od 6 na nogach... mąż rano wstawał, a że Hanka śpi ostatnio jak trusia to sie od razu wybudziła no i mama musiała tak wcześnie dzień zacząć... a dla mnie 6 rano to ostatnio środek nocy... dobrze, e po jakiejś półtora godzinie hania się zdrzemnęła to i ja szybko troche pochrapałam. a teraz leżymy na sofie i słuchamy muzyki - Hanka lubi skunk anansie wrodziła się w mamusię
ostatnio zjada wręcz swoje łapki, pieluchy, ubranka itp. wszystkie materiałowe rzeczy, ale grzechotki , gryzaczki i inne takie są bee. i nawet ich do rączek nie chce brać. popatrzeć popatrzy, ale do rączki nie bierze, a jak jej wcisnę siłą to wypuszcza od razu... normalne to???
a teraz dostała czkawkę - musze jej spodnie zawdziaćbo fikala z gołymi nóżkami (ukochana zabawa..) i chyba zmarzła...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:49   #3224
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Stronczku współczuje z powodu śmierci dziadka. I rozumiem. Ja ostatni raz widziałam babcie 6 czerwca, jechałam właśnie do szpitala i zajrzałam do babci juz jej nie zobaczyłam, bo musiałam zostać na odziale. 16 w czwartek urodziła się Agata, dzień wcześniej babcia trafła z udarem do szpitala. Ja nie wiedziałam. W sobote czułam, ze coś jest nie tak, ale nikt mi nie chcał powiedzeć, a ja wciąż w szpitalu. W niedziele zmarła rano, wieczorem wymusiłam na mężu, zeby mi powiedzieli co jest nie tak. Na pogrzebie nie byłam, bo byłam wciąż w szpitalu.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 09:52   #3225
83monia
Zakorzenienie

my po szczepieniu. refundowane wiec 2x reka i 1xnoga. u nas obojetnie ile by nie bylo wkuc - mala drze sie przy psikaniu srodkiem odkarzajacym (no i potem jeszcze glosniej przy kuciu). rece jeszcze jakos przezyla, ale noga juz mocno bolala. nie mogla potem jesc z UU tak piszczala. bo ostatnio piszczy a nie płacze. a że to ejszcze jej pora drzemki byla to wymeczona kimnela jak ja tylko do fotelika samochodowego wsadzilam. teraz spi... mala wazy 6400g i mierzy niby 61cm (a ciuchy 62 juz wymienilam bo za male wiec cos z miara chyba nie tak...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:05   #3226
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
youyou to nie odbijasz małej w nocy?

Kurczę, bo ja mam straszny problem żeby Szymonkowi odbiło się w nocy, bo on zwyczajnie zasypia... A znowu wkręcam sobie, że jak go nie odbije to go będzie bolał brzuszek...

Dziewczyny odbijacie dzieciaki w nocy?
ja nie odbijam. I nie wpływa to jakoś negatywnie na Sarę. W każdym bądź razie brzuszek nie boli.
W dzień odbijam zawsze. I jak ma być bek to max po 3 minutach.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

A ja niedługo łysa będę. Włosy mi garściami wychodzą

ja też. moje kłaki wszędzie, nawet u dziecka na butelkach i smoczkach, w rączkach.
A na poduszce po nocy
Chyba musimy to przeczekać.
Ostatnio wogóle nie dbam o włosy- jak i o siebie całą...

Cytat:
hej.

no nie daje już rady z tym moim rozdartym dzieckiem....

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

nigdy nigdy nigdy więcej dzieci...
M. też jest tego zdania. Choć tyle.
rozumiem Cię,
Może za kilka lat jak zapomnisz o troskach których dostarcza Igor zdecydujesz się na drugie.

Cytat:
Patik normalnie mam ochotę kopnąć Cię w doope.Powiem Ci, że widzę że strasznie emocjonalna jesteś.Nie możesz brać wszystkiego tak emocjonalnie myszko,bo zwariujesz i psychicznie nie wytrzymasz. Przyjedź do mnie z Sarcią to odpoczniesz od tego zgiełku .Twoim zmartwieniem będzie tylko tyle,gdzie pójdziemy na spacer! Nie lubię jak się tam smutasz i smutasz

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------
tak, jestem emocjonalna.
Wszystko odreagowuje płaczem.
Nerwy, stres.
Płaczę na cudzych ślubach.
Szybko się wzruszam i łatwo mnie zranić.
Chcę do Ciebie przyjechać
Na śląsku mam rodzinę w Sosnowcu.

Cytat:
No ok.
Ale... nie ma żadnego komentarza, pisze dziwne maile ( cytat ,,...A nie wiesz przypadkiem dlaczego na allegro stało się tak mało towarów używanych? Na allegro mam nadzieję, że nie przerywa ich pracy?..." ), no i mail ma ze znaków rosyjskich.
Hehehe co za maile.
Czekaj na kaskę.

Można powiedzieć, że się wyspałam.
Sara przestawiła się na nowy czas ( chyba) i wstaje jak kiedyś)
12,30 i 4.30.
I hurra nie było pobocznych pobudek na podanie smoka.
Trasę sypialnia-pokój dziecka pokonałam tylko 2 razy

Szukam firanek na all.
Napiszę w klubie tą sytuację z ciotką.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:18   #3227
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
aga - ale pamietaj że wiki byla tylko z toba, zuzia miala juz siostre (z katarem!) a antoś dwie siostry (z katarem i chodzące do przedszkola!). ostatnio sprawdzalam kiedy artur pierwszy raz byl u pediatry z czyms mocniejszym i wyszlo ze w listopadzie, wiec mial 7 miesiecy! zaczal chorowac dopiero jak sie zazłobkował... kto wie też ile na to mialo wpływu że on wiosenny wiec poczatek swego zycia mial jak bylo slicznie, cieplo i upalnie, wiec zarazek nie mial od kogo nawet łapac.
Monia tak wiem, ze to dlatego, ze Antos ma przedszkolne rodzenstwo, ale az sie boje jak to bedzie z antybiotykiem: Wiki 19 m-cy, Zuzia 6 m-cy, to Antek kiedy?

Brawa za wage malej! I ucaluj w bolace rzczki i nozke.

Cytat:
youyou to nie odbijasz małej w nocy?

Kurczę, bo ja mam straszny problem żeby Szymonkowi odbiło się w nocy, bo on zwyczajnie zasypia... A znowu wkręcam sobie, że jak go nie odbije to go będzie bolał brzuszek...

Dziewczyny odbijacie dzieciaki w nocy?

Ja nie odbijam, nawet w dzien nie zawsze, ale Antek ulal 3 razy w zyciu, w tym raz w szpitalu, jeszcze wodami.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:21   #3228
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja.

Na reszcie udało mi się zapisać Domka na szczepienie i idziemy dziś na 9.30.
Dominik wczoraj ładnie usnął w łóżeczku, ale obudził się jeszcze wcześniej niż ostatnio - o 23.15 Po karmieniu wzięłam go już do siebie.
Nie wiem jak z nim postępować? Zamiast coraz dłużej to śpi coraz krócej
Jacieee ale ja nie kumam czemu Ty go po jedzenie nie dajesz z powrotem do łóżeczka????

Cytat:
No ok.
trochę dziwnie ale póki nie bedzie kasy nie wysyłasz, a jak sciemni to druga aukcja

Cytat:
Marina czekaj na kasę Ja jeszcze się z czymś takim nie spotkałam

Dziubku wczoraj pisałaś, że Szymek miał przeprawę z łyżeczką bo podawałaś mu syropek. Co mu podawałaś, wapno czy coś na gardło?

Po dzisiejszej nocy dojrzewam do przeniesienia małej do jej pokoju. Może nie będę słyszeć jej stękania. Tylko, że nie mam kasy na dywan i szafki do niej. Przecież nie wstawię łóżeczka do całkiem pustego pokoju .

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Ja podkładałam pod buzię i smoczek pieluszkę, ale dzisiaj w nocy i to nie pomogło . Jak babcię moją kocham wyrzucę ten cholerny smoczek .
podawałam syropek na gardełko-drosetux-2,5ml 2 razy dziennie

mój łobuz kończy dziś o 16:50 4 miesiące

i na 99% idą nam obie dolne jedynki

a nocka standardowo, pobudka o 2 i o 7 a przed 9 jak musiałam się z nim zbierać do lekarza to zasnął i potem maruda się włączyła w gabinecie

no a teraz się przywitam dzień dobry

i pochwalę się jaki torcik zamówiłam mężowi na urodzinki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0219.jpg.jpg (126,0 KB, 54 załadowań)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:29   #3229
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
podawałam syropek na gardełko-drosetux-2,5ml 2 razy dziennie

dzięki za odpowiedź o syropie. Mała mi pokasłuje a mam w domu drosetux, bo Kubę leczyłam
dla Szymka za 4 miesiące
No i tort -

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Aaaa Dziubku po jakim czasie syropek pomógł?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-11-02, 10:36   #3230
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odpowiedź o syropie. Mała mi pokasłuje a mam w domu drosetux, bo Kubę leczyłam
dla Szymka za 4 miesiące
No i tort -

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Aaaa Dziubku po jakim czasie syropek pomógł?
typowy kaszelek przeszedł po tygodniu chyba ale mam problem bo nadal pokasłuje i byłam już u 2 lekarzy i gardełko ma czyste wiec przypuszczam ze to z powodu zbyt suchego powietrza

muszę kupić nawilżacz powietrza właśnie, macie jakies sprawdzone ????
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:38   #3231
DaKaro
Zadomowienie

Witam. Po tych kilku dniach nieobecnosci jakos trudno 'wbic' mi sie w temat. Noc cudowna, Malwinka spala od 21 do 4.30, z tym, ze chyba cieplo jej bylo, bo tylko chwilke pociumkala. Obudzilysmy sie o 8 rano. Nadal jestem podziebiona, okropnie pocilam sie w nocy.
Malwinka nabyla nowa umiejetnosc-wklada raczki do buzi, lize je z takim smakiem, heh. Dzisiaj pierwszy raz zasmiala sie na glos . Ach, jak ja kocham tego szkraba.
Jutro ide na przeglad podwozia, w koncu sie zebralam...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 10:40   #3232
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
J

GRATULACJE!!! klask i:
a torcik boski!

Nadwyrężyłam sobie wczoraj rękę Tak mnie lewe ramię boli że nic zrobić nie mogę, nawet małego dobrze podnieść nie daję rady....cholera

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 11:04   #3233
brumek
Zakorzenienie

Dzień doberek

Cytat:
Dobry
Zła jestem, bo od kilku dni mi się dziecko popsuło . Wcześniej jadła o 20.00 a później o 6.00-7.00 rano a teraz 2 albo 3 razy je w nocy, do tego milion razy trzeba jej smoczka podawać.
Naprawi się, nie martw się To towar na gwarancji

Cytat:
Mój syn zwariował.
Genialnie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
2. Co do chrzcin w knajpie... Na pewno nie znajdziecie czegoś taniej w Wawie? My mamy zarezerwowane miejsce w małej restauracyjce u nas na dzielnicy (bo blisko do kościoła i do nas do domu) i płacimy za osobę 70zl i uważam, że do bardzo przystępna cena wiadomo, jakiegoś suto zastawionego stołu się nie spodziewam, ale chyba nie o to chodzi będzie pierwsze danie, drugie i deser i uważam, że to wystarczy
Znajdziemy, jasne! Ja pisałam że tyle kosztuje weselne menu. Chrzciny taniej oczywiście

Cytat:
No ok.
Bez pełnej kwoty na koncie, nawet nie myśl żeby jej wysyłać

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Brumek u nas wyszło 76 zł za osobę, a była przystawka, obiad 2 dania, 2 ciasta, tort , woda, soki, kawa, herbata do oporu. Zwróciło sie można powiedzieć wielokrotnie, ale i tak to Zośkowa kasa. Potem poszliśmy jeszcze do nas na ciacho, ale ledwo się wszyscy (12 osób) zmieściliśmy. Najważniejsze bylo dla mnie to, ze mogłam się duchowo przygotować do chrztu, przezyć to jak należy, a nie przy garach i w pędzie. No i wygoda podczas samej imprezy niesamowita, podane, posprzątane, nic sie nie martwisz Polecam! A co do dylematów kogo zaprosić wypada, a kocho się by chciało, to ja wiele łez wylałam...
Ano właśnie! Ale na szczęście (chyba) już ustaliliśmy, że tych co chcemy a ewentualne pretensje i humory teścia mamy w nosie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Jak czytam, ile kosztują chrzciny to aż mi się słabo robi
Wierz mi, że mi też

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku a to drogeryjny czy apteczny krem? Musze zdobyc gdzies próbki, bo ja nestety mam sporą skłonność do alergii. No iskóre mam dziwną tłusto-suchą. Na razie używam Z Effaclaru duo z la roche posay, bo mnie ostatnio wypryszczyło mnie, aleprzydało by się ją nawilżyc, i tak szukam właśnie
Drogeryjny. Clarins to moja ukochana firma
Możesz poprosić w Douglasie o zrobienie próbki na miejscu, oni zawsze się zgadzają

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
my po szczepieniu. refundowane wiec 2x reka i 1xnoga. u nas obojetnie ile by nie bylo wkuc - mala drze sie przy psikaniu srodkiem odkarzajacym (no i potem jeszcze glosniej przy kuciu). rece jeszcze jakos przezyla, ale noga juz mocno bolala. nie mogla potem jesc z UU tak piszczala. bo ostatnio piszczy a nie płacze. a że to ejszcze jej pora drzemki byla to wymeczona kimnela jak ja tylko do fotelika samochodowego wsadzilam. teraz spi... mala wazy 6400g i mierzy niby 61cm (a ciuchy 62 juz wymienilam bo za male wiec cos z miara chyba nie tak...)
Fajnie że już za Wami
A malutka cóż... No dama prawdziwa, skoro takie delikatne rączki ma że już psikanie ją drażni
Za to waga godna podziwu

Cytat:

Ad 1. wielkie brawa!!!
Ad 2. jeszcze większe brawa, ale i trochę wyrazy współczucia, bo pewnie obje sie trochę wymęczycie
Ad 3 Genialny!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Nadwyrężyłam sobie wczoraj rękę Tak mnie lewe ramię boli że nic zrobić nie mogę, nawet małego dobrze podnieść nie daję rady....cholera
Ojoj
Stary 2011-11-02, 11:27   #3234
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

muszę kupić nawilżacz powietrza właśnie, macie jakies sprawdzone ????
Podpisuje się pod pytaniem

Stary 2011-11-02, 11:44   #3235
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a ja stoję w miejscu jak ten młotek
nie przejmuj się - mnie też waga stanęła

witam się popołudniowo - byłam z Julą u pediatry na kontroli bo dalej jej charczy i słychać że flegma podchodzi czasem jeszcze, ale lekarka powiedziała że wszystko w porządku, osłuchowo czysto, mamy nawilżać nosek wodą morską, kłaść często na brzuchu żeby jej się dobrze oddychało, dała nam Fenistil w kroplach doustnych a gdyby jeszcze po paru dniach nadal flegma zalegała to amy włączyć flegaminę w kropelkach.

przy okazji dała receptę na pepti i w sumie to tyle aha byłyśmy przy okazji na pierwsze wycieczce w tesco Julce baardzo się podobało jeżdzenie wózkiem zakupowym do którego włożyłam fotelik rozglądała się dookoła, była mega grzeczna - kupiłam kilka drobiazgów i pojechałyśmy do domu. w drodze powrotnej zasnęła chociaż już głodna powinna być

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Tydzień temu, w tesco na dziecięcym dziale.
Kupiłam też oliwkę z Hipp za 3,25 gr i krem przeciw odparzeniom z Hipp za tyle samo.
Ponad miesiąc temu były sudocremy 125 g za 7 zł.
Te z Hipp kosmy po 3 zł są ciągle.
Nie wiem co to za promocje
Normalnie cena i nic nie pisze, że promocja...
a baby brały wtedy te sudo jak poparzone ( sama wziełam 4 ).
Ale normlanie bałam się przy kasie, że cena będzie jednak wyższa ( mimo, że sprawdzałam wcześniej pod czytnikiem, ale nie )
dziś już tych okazji niestety nie było bo sprawdzałam

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:02   #3236
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

szkoda że do Tesco mam daleko a miasto rozkopane i mi się nie chce

łączę się z dziewczynami którym wylątują włosy mi garściami! nawet jakims cudem mam krótsze tyle mi wypadło!!! od dzisiaj biore merz special

dziewczyny jakie kupujecie śpiworki do wózków chodzi o spacerówki? bo ten org mnie wkurza.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:05   #3237
83monia
Zakorzenienie

blondynka - ja mam wozkowy spiworek i mi chyba wystarczy. zastanawiam sie czy do drugiej (parasolka) spacerowki nie kupic bo inne kolory (spacerowo-gleboki to czarno-niebieski, a parasolka czerwona...) ale chyba zrezygnuje...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:08   #3238
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
A jeszcze opisze Wam , Bo mala spia mi szkoda oczywiscie dnia na spanie , a powinnam.
Wczoraj byl mojego Tz brat ( bedzie chrzestnym) I wiecie co KUPIL MASKOTKE DLA PSA I przyniosl ja dziecku,

normalnie brak słów.... zbieram szczękę z podłogi...

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Oj jeszcze muszę się czymś pochwalić. mój mąż od czasu kiedy urodził się Dominik zaczął kucharzyć. Przez pierwsze 2tyg po porodzie praktycznie codziennie sam robił obiady.
tak samo jak mój - jak urodziłam to gotował bo ja zajęta przy dziecku nie miałam czasu i siły więc sam coś kucharzył - a teraz mu się spodobało i coraz więcej gotuje jak ma czas - przeważnie w niedziele albo jak ma drugie zmiany.

najpierw tylko rosołek gotował a teraz bierze się za mięska i zupy - kiedyś pyszną pomidorową zrobił i do tego kotlety mielone, sosik, ziemniaczki, ja kupiłam surówkę tylko bo nie było czasu robić.

Stary 2011-11-02, 12:10   #3239
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się - mnie też waga stanęła

witam się popołudniowo - byłam z Julą u pediatry na kontroli bo dalej jej charczy i słychać że flegma podchodzi czasem jeszcze, ale lekarka powiedziała że wszystko w porządku, osłuchowo czysto, mamy nawilżać nosek wodą morską, kłaść często na brzuchu żeby jej się dobrze oddychało, dała nam Fenistil w kroplach doustnych a gdyby jeszcze po paru dniach nadal flegma zalegała to amy włączyć flegaminę w kropelkach.

przy okazji dała receptę na pepti i w sumie to tyle aha byłyśmy przy okazji na pierwsze wycieczce w tesco Julce baardzo się podobało jeżdzenie wózkiem zakupowym do którego włożyłam fotelik rozglądała się dookoła, była mega grzeczna - kupiłam kilka drobiazgów i pojechałyśmy do domu. w drodze powrotnej zasnęła chociaż już głodna powinna być

Fenistil a to nie na owady ?
Moja też harczy mimo że w nosie ma tylko mały glutek który wyciągam,kładę ja na brzuszek to uleje serkiem
Idę za tydzień na szczepienie i tez powiem, że mi harczy i mam wrażenie,że gdzieś jej to zalega.Choć żeby jej to specjalnie przeszkadzało to chyba nie bardzo.

ja czekam na damę aż wstanie, przebierzemy się i wyruszam do Auchan i do dziewczyn w pracy

Stary 2011-11-02, 12:12   #3240
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
U mnie smutno bo wczoraj po ciężkiej chorobie zmarł Moj ukochany dziadzius.
bardzo mi przykro..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości