Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 12:19   #3241
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
dziś już tych okazji niestety nie było bo sprawdzałam
O dzięki, że to napisałaś, bo miałam się wybrać z nadzieją, że coś jeszcze złapię, a tak to nie będę przynajmniej rozczarowana.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mój łobuz kończy dziś o 16:50 4 miesiące

i na 99% idą nam obie dolne jedynki

i pochwalę się jaki torcik zamówiłam mężowi na urodzinki
Gratulację za ząbki i 4 miesiące. Widać opuchnięte dziąsła?
Torcik pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ja też. moje kłaki wszędzie, nawet u dziecka na butelkach i smoczkach, w rączkach.
A na poduszce po nocy
To jak u mnie. Jestem zrozpaczona, włosy mi wychodzą garściami. Prawie jak po chemioterapii. Nie nadążam ze sprzątaniem. Dziewczyny które macie to już za sobą, ile to was trwało?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mierzy niby 61cm (a ciuchy 62 juz wymienilam bo za male wiec cos z miara chyba nie tak...)
Te rozmiarówki to nie raz są pomylone. Moja jeszcze nosi 68 (ale muszę już pajace wymienić na większe), a mam np taką koszulkę z metką 74 którą już od jakiegoś czasu także jej ubieram, bo jakbym czekała to później by się nie zmieściła.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
ja czekam na damę aż wstanie, przebierzemy się i wyruszam do Auchan i do dziewczyn w pracy
I ja mam podobny plan. Czekam tylko aż moja królewna zechce jeść, bo jak znam jej złośliwość, to akurat jak utknę w korku to ona poczuje się głodna i będzie płakać na całego.
Już miałam nadzieję, że będzie jeść, była niespokojna, dałam jej na spróbowanie herbatki - ssanie miała ogromne, ale dałam tylko troszkę żeby się nie zapchała, lecę do kuchni robić mleko... wracam i co? Śpi! Normalnie to bym się cieszyła, ale tak bardzo chce mi się wyjść.... eh te nasze dzieciaki
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:32   #3242
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena za tydzień skończy 4 miesiące a wciąż je 90 ml co 3 h
już zdarzało się, że zjadała 120 ml co 4h ale w trakcie choroby znowu się przestawiło
moja identycznie -choć ciut młodsza od Lenki - co 3 h 90ml wody plus mleczko czyli razem 100ml i jeszcze czasem zosatwi ok. 10-20ml na dnie. I za chiny więcej nie zje - czasem w nocy jak ma długa przerwę bo pośpi dłużej to wtedy wypije ok 20-30ml więcej ale to rzadko - A ostatnio nawet nocki jej się przestawiły i w nocy też je co ok. 3,5 godziny - a już tak ładnie spała w nocy ale na szczęście zje i usypia od razu więc schodzi mi max 20 minut ze wszystkim

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
AA i mój TŻ rzuca palenie... pali tylko e- papierosa Nareszcie!
wytrwałości dla tz-ta

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:33   #3243
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja biorę chłopaków i idę na spacer pójdę przy okazji tel zob
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:43   #3244
nerola
BAN stały

Dzień dobry

Stronczu bardzo współczuję

Dziekuje Wam za wypowiedzi w klubie

My byliśmy wczoraj wszyscy na cmentarzach.
I jeszcze było spotkanie rodzinne u T. brata-zjechały sie siostry i brat.
Najblizsza rodzina ahhaha-24 osoby ze strony T.

Jak co roku kupiliśmy znicze dodatkowe,zawsze chodzimy na groby dzieci i stawiaja chłopcy na te zaniedbane,zapomniane.
Uczę ich tego od maleńkości.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 12:44   #3245
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
mala wazy 6400g i mierzy niby 61cm (a ciuchy 62 juz wymienilam bo za male wiec cos z miara chyba nie tak...)
Monia mój Szymon niby mierzy 67 cm, ale dziwne, bo większość ubranek ma już na 74, bo na 68 za małe

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:03   #3246
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Sweet te pieluchy są sztywniejsze i troche grubsze dla mnie dada jednak lepsze
dada sa najlepsze ale jestem na 3 choc maly ma 2 mc hehe noi wszedzie dobre tylko w pasie za duze a rosmmannowskie sa idealne choc fakt grubsze

Cytat:
my na chrzcinach mieliśmy takiego dwulatka który piszczał, wrzeszczał, i dosłownie 15 sekund w miejscu nie usiedział - normalnie motorek w pupci miał chyba taki łobuz i rozrabiaka że hej - w dodatku chrześniak tż-ta

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------

oj dla mnei tragedia ja nie wiem jak ja przezyje jak moj Igor bedzie taki hehe

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja w ciąży przytyłam 28 kg, muszę schudnąć jeszcze minimum 6 kg
a 8 byłoby idealnie, w sumie schudłam do tej pory 20 kg
ale szybko zeszlas z wagi tylko pozazdroscic

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Pytanie do mam które zmieniały mleko - czy robiłyście to na własną rękę czy za pozwoleniem i sugestią lekarza? My jedziemy cały czas na bebilon comfort, ale coraz częściej zastanawiam się czy go nie zmienić. Po pierwsze nadal nie zmienił się kolor koopy (zielone), po drugie mam wrażenie od paru dni że mały się męczy przy puszczaniu bączków i robi koopę co 2 dni a po trzecie to mleko jest tylko w małych puszkach i szybko znika...
No i tak myślę czy nie zmienić na hipp bo ma świetne opinie Doradzicie???
ja sama sprobowalam dac Maluszkowi Bebiko nie mialam wyjscia bo nie mialam pokarmu. w szpitalu przestawili nas na bebilon HA ale ja chcialam wrocic do Bebika bo dla mnei jest najlepze (brak klopotow z brzuszkiem sliczne koopki noi jest milion razy lepsze w samaku od bebilonu!!!!! ) mowily polozne tak zeby przechodzic powoli czyli najpierw jedno karmienie w ciagu dnia nowym mlekiem jak sie nic nie bedzie dzialo dzien przerwy i potem dwa karmienia nowym mlekiem potem znow odczekac dzien przerwy i 3 karmienia i tak przejsc u mnie wyszlo swietnie

Cytat:
stosuje ten krem na ciemieniuche z AA i nareszcie widze znaczącą poprawe
prawda ze jest suuper u nas byly same poczatki ciemieniuchy raz posmarowalam i poszla w diably

co do świąt to nie moge sie juz odczekac
po pierwsze:
chrzciny
po drugie:
Igorek zje pierwsza marcheweczke
spedzimy je pewnie standartowo u moich rodzicow

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

zmiana czasu :

moje dziecko przespalo pol dnia i cala noc z jedna popoudka kolo 1.00

najadanie:
poznaje po tym ze albo beknie podczas karmienia
albo wypycha jezykiem smoka
albo poprostu zamyka buzie zaciska usteczka i nie chce otworzyc jak mu znow daje
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:12   #3247
Marina1
Zakorzenienie

Na szybko:

Crazy u mnie to ciągle trwa! Wylatują mi strasznie te włosiska. Podczas mycia głowy jest najgorzej, a no i przy czesaniu.
Czytałam w ,,Twoje dziecko", że najgorzej włosy wypadają w 4-5 m-cu po urodzeniu dziecka.
U mnie też są wszędzie moje kudły
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 13:18   #3248
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Za 4 miesiące
za dolne jedynki

a tort REWELACJA!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Znajdziemy, jasne! Ja pisałam że tyle kosztuje weselne menu. Chrzciny taniej oczywiście
A to ja coś źle doczytałam

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
prawda ze jest suuper u nas byly same poczatki ciemieniuchy raz posmarowalam i poszla w diably
Podłączam się - krem z AA na ciemieniuchę jest świetny my też przy jego pomocy już poradziliśmy sobie z tym paskudztwem

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:21   #3249
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny co to może być ?!
Przystawiam małą do piersi, a ona płacz - mimo że wcześniej płakała na jedzenie,
widzę że nie leci naciskam aby się laktacja "rozluźniła" i leci, ona nadal płacz.Uspokaja się ale za chwile odrywa się od piersi i znowu marudzi.
W ogóle dzisiaj chciała być w centrum uwagi,jak się do niej nie mówiło kiedy ona się nawet sama sobą zajmowała to podkowa i płacz. Strasznie dzisiaj płaczliwa była i marudna
kolka?

Cytat:
Podpisuje się pod pytaniem
nawilzacz mamy o taaki http://allegro.pl/7-funkcji-klimatyz...882327533.html

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

u nas weekend meczacy.............

Igorek łapie juz grzechotke w lapke ale narazie trzeba mu podawac.......

bardziej w lewa w prawa nei chce

mama mi mowila ze moze po mnie byc leworeczny
tzn ja jestem obu reczna ale z przewaga na lewa strone

przekrecil sie sam z pleckow na brzucha

noi chyba na tyle rewelacji

zmykam cos ugotowac na obiad

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-11-02 o 13:22
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:38   #3250
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jacieee ale ja nie kumam czemu Ty go po jedzenie nie dajesz z powrotem do łóżeczka????
Bo mi w nim krótko śpi, a jak już wstanie to nic nie pomaga tylko butla. Żadna herbatka, przytulanie, czy smok. Butla i koniec. Więc mi się Dziecię upasie, jak będzie jadło 4 razy w nocy Poza tym chce stopniowo go przyzwyczajać. Najpierw do pierwszego mleka, potem do drugiego. Jak zacznie wstawać na jedzenie jak wcześniej (koło 1) to pójdę o krok dalej. Na razie budzi się już około 23. Poza tym jestem jeszcze trochę za wygodna i się do tego przyznaję (Cookie )

Gratki dla Szymona Tylko czekać aż się ząbki pojawią

Mnie też zaczęły włosy lecieć I przyczepiają się do wszystkiego, nawet do pieluch tetrowych Dominika co mnie najbardziej wkurza.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:39   #3251
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

dziewczyny normalnie nie wierzę, mój Maksiu leży na macie i tarmosi papugę za ogon hehehhee i gada sobie ... nie marudzi

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 13:54   #3252
wodaqua
Zadomowienie

My już po spacerku
Stronczek, przykro mi z powodu dziadka, myślę że nie ma Ci za złe, że nie byłas przy nim, a teraz z zaswiatów będzie doglądał i Ciebie i Wiki

Widzę, że nie tylko ja jestem fanką Fiskarsa

Madziaranew kopara mi opadła z tą maskotką!

Patik, co tam znowu za przykrości?? Rodzina Twego Tż to udana w TE klocki, widzę....

Chelsea czego Ty się tak uczysz?Chyba że przeoczyłam...

Madziulka, ja nie odbijam, bo ona przy cycu zasypia. Ale Zosia generalnie nie odbija - czasami się zdarza... po mamusi

Tak mi się przypomniało, że w pon minął rok od mojej ostatniej @... Fajnie... Pamiętam, że się wkurzyłam, że dostałam, bo już chciałam być w ciąży.

Moja niuńka dziś zupełnie swiadomie na moje zagadywanie i śmiechy odpowiedziała smianiem w głos - piękne to bylo takie niesamowite...

Iustyna, ja podobnie jak Żaneta pieluchę podkładam, ale u nas smoczek tylko do zaśnięcia i go wywala, więc można chwile postać i popilnować.

Marina, na pocieszenie, Cookie też

Monia, wieeelka ta Twoje Kinga!!! A jak wzrost Ci mierzyli? Znaczy sie od pięt do czubka czy jak? U nas nie mierzą dopóki dziecko nie stoi, więc sami chcieliśmy to zrobić.

Dziubek, świetny tort!!! Dla ząbków i poważnych 4 m-cy!

Zapisałam Zosię na bioderka... Dobrze, że nie zapomniałam

Do kiedy będziecie stosowały dzieciowe proszki do prania?

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Dziewczynki, głosowałyście już?
http://mazurycudnatury.org/pl/jak-glosowac.html
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:05   #3253
83monia
Zakorzenienie

wodaqua - ja wole plyny bo mi pralka niewyplukuje zbyt dobrze nawet jak zrobie 2x plukanie. na mazury zaglosowalam juz. miarke pediatra ma wbudowana w wage-przewijak (taki przewijak na ktorym jest tez waga elektroniczna, wszystko tam robia na raz), to tak mniej wiecej bo przeciez na sile nog nie wyprostuja kindze mierza wlasnie od glowy do piet

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:13   #3254
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Wodaqua u nas mierzą cm krawieckim. Dziecko leży na bokui ona przystawia od głowy do tyłka, potem łapie w tyłku i mierzy zgięte nogi.
Ja co najmnej do roku. Moja koleżanka ostatnio zrobiła próbę i wyprała dziecku w zwykłym i od razu wysypało jej dziecko (3 tyg. starsza od mojej Agaty) i szczerze mówiąc to swoje tez piore w jej i jz dawno mnie nie swędziało. Więc na razie nawet nie planuje zmian.

Chwale się - moja Agatka zjadła 3/4 słoiczka zupki maminej, czyli wszytsko co jej przygotowałam jedzenie łyżeczką coraz lepiej nam idzie. A zupka była ziemniaczano, marchewkowo,pietruszkowa natką. Przynajmniej jakiś smak miała ta zupka.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:20   #3255
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Shira
miałam pytać,bo TY chyba wprowadzałaś Łatwy Plan nie ? i jak Ci poszło?

Emilie właśnie zasnęła bez smoka
ale przy suszarce
dobre i to !

hmmm czy ja wiem czy stosuję na pewno dużo z jej wskazówek mi ułatwiło ale teraz dzień wygląda tak że młody śpi do 7 potem się bawimy jemy i co dwie godziny drzemka 30-45 minut o 18 kąpiel potem spanie u siebie no i faktycznie odkładam go łóżeczka troszkę przytulę i siup z nim ale czy to jest ten słynny łatwy plan to nie wiem

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Marina czekaj na kasę Ja jeszcze się z czymś takim nie spotkałam

Dziubku wczoraj pisałaś, że Szymek miał przeprawę z łyżeczką bo podawałaś mu syropek. Co mu podawałaś, wapno czy coś na gardło?

Po dzisiejszej nocy dojrzewam do przeniesienia małej do jej pokoju. Może nie będę słyszeć jej stękania. Tylko, że nie mam kasy na dywan i szafki do niej. Przecież nie wstawię łóżeczka do całkiem pustego pokoju .

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Ja podkładałam pod buzię i smoczek pieluszkę, ale dzisiaj w nocy i to nie pomogło . Jak babcię moją kocham wyrzucę ten cholerny smoczek .

ja sobie bardzo chwalę o wiele mniej wstaję do małego bo nie reaguję na każdego jednego bączka czy lekkie marudzenie u mnie było warto wrócić do sypialni i tż też się cieszył
Stary 2011-11-02, 14:47   #3256
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witajcie.

Youyou, Mamad, Scio, Beata, Nerola, Wodaqua dziekuje.

Scio przykro mi z powodu Babci.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:50   #3257
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Na szybko:

Crazy u mnie to ciągle trwa! Wylatują mi strasznie te włosiska. Podczas mycia głowy jest najgorzej, a no i przy czesaniu.
Czytałam w ,,Twoje dziecko", że najgorzej włosy wypadają w 4-5 m-cu po urodzeniu dziecka.
u mnie to samo zainwestowałam w szampon z jedwabien i tabletki.

Dziubek Gratuluję zęboli Tż musi ci prezent kupic jak Ty zębole zobaczyłaś pierwsz

wodagua My już dawno pierzemy w normalnym proszku tylko raz na początku mieliśmy dzieciowy.Jedynie płyn kupuje ten sensitive silan

ja byłam z dużym u fryzjera płakał jak bóbr później Bruno zaczął swoją arię fryzjerki stwierdziły że muszę mieć w domciu wesoło z taką dwójką
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:07   #3258
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Fenistil a to nie na owady ?
Moja też harczy mimo że w nosie ma tylko mały glutek który wyciągam,kładę ja na brzuszek to uleje serkiem
Idę za tydzień na szczepienie i tez powiem, że mi harczy i mam wrażenie,że gdzieś jej to zalega.Choć żeby jej to specjalnie przeszkadzało to chyba nie bardzo.

ja czekam na damę aż wstanie, przebierzemy się i wyruszam do Auchan i do dziewczyn w pracy
fenistil też miałam dla Szymka

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Gratuluję za ząbki i 4 miesiące. Widać opuchnięte dziąsła?
Torcik pierwsza klasa

To jak u mnie. Jestem zrozpaczona, włosy mi wychodzą garściami. Prawie jak po chemioterapii. Nie nadążam ze sprzątaniem. Dziewczyny które macie to już za sobą, ile to was trwało?

u mnie trwa od 2 miesięcy wypadanie i końca nie widać

Cytat:
Na szybko:

u mnie zaczęły w 2 a teraz już 4 miesiąc po porodzie się kończy ale natężenie się nie zmienia

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Za 4 miesiące
za dolne jedynki

a tort REWELACJA!!!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Bo mi w nim krótko śpi, a jak już wstanie to nic nie pomaga tylko butla. Żadna herbatka, przytulanie, czy smok. Butla i koniec. Więc mi się Dziecię upasie, jak będzie jadło 4 razy w nocy Poza tym chce stopniowo go przyzwyczajać. Najpierw do pierwszego mleka, potem do drugiego. Jak zacznie wstawać na jedzenie jak wcześniej (koło 1) to pójdę o krok dalej. Na razie budzi się już około 23. Poza tym jestem jeszcze trochę za wygodna i się do tego przyznaję (Cookie)

Gratki dla Szymona Tylko czekać aż się ząbki pojawią

Mnie też zaczęły włosy lecieć I przyczepiają się do wszystkiego, nawet do pieluch tetrowych Dominika co mnie najbardziej wkurza.

a to juz kumam, ja nie mam problemu bo łobuz zje i od razu spi kolejne godziny ale wcześniej budził mi się w nocy co 3h i nie było to widoczne na wadze więc może warto zaryzykowac

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Dziubek Gratuluję zęboli Tż musi ci prezent kupic jak Ty zębole zobaczyłaś pierwsz

podoba mi się ten zwyczaj

Cytat:
dla Szymka za 4 miesiące
No i tort - [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!!
a torcik boski!

Nadwyrężyłam sobie wczoraj rękę Tak mnie lewe ramię boli że nic zrobić nie mogę, nawet małego dobrze podnieść nie daję rady....cholera

oj biedna mam nadzieję, że szybko minie

Cytat:
Dzień doberek

Ad 1. wielkie brawa!!!
Ad 2. jeszcze większe brawa, ale i trochę wyrazy współczucia, bo pewnie obje sie trochę wymęczycie
Ad 3 Genialny!

a my po 3,5 h spacerku, wtargałam Szymka w spacerówce na 4 piętro i położyłam w sypialni jeszcze dosypia
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:13   #3259
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Na szybko:

O matko! Ja w takim tempie do 5 miesiąca będę łysa

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
u mnie trwa od 2 miesięcy wypadanie i końca nie widać

u mnie zaczęły w 2 a teraz już 4 miesiąc po porodzie się kończy ale natężenie się nie zmienia
Jejku, ja co ranek wpadam w depresję w łazience.... myślałam, że max miesiąc to potrwa.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:37   #3260
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej mamuśki

dziś kolejny dzień pięknej pogody
ale i tak mam ponury humor
mama mi trochę podniosła ciśnienie-ale nie bede opisywać bo szkoda moich nerwów

Dziubku
za 4 miesiąc i za ząbki
Brumeczku nawet kremy te same mamy ulubione
Sweet gratuluje nowych umiejętności Twojego maluszka, mój ma daleko do chwytania jeszcze...

a wogóle my dziś z TZtem mamy 10 rocznicę bycia razem
ale animu nic nie kupiłam ani nie przygotowałam żadnej kolacji
a nie żona ze mnie
Stary 2011-11-02, 15:39   #3261
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

dziś kolejny dzień pięknej pogody
ale i tak mam ponury humor
mama mi trochę podniosła ciśnienie-ale nie bede opisywać bo szkoda moich nerwów

Dziubku
za 4 miesiąc i za ząbki
Brumeczku nawet kremy te same mamy ulubione
Sweet gratuluje nowych umiejętności Twojego maluszka, mój ma daleko do chwytania jeszcze...

a nie żona ze mnie

no i gratuluję rocznicy dużo już za Wami , my dopiero w styczniu będziemy mieć 3 lata
Stary 2011-11-02, 15:50   #3262
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

oj biedna mam nadzieję, że szybko minie
dziękuję

Cytat:
H
a nie żona ze mnie

Brawa za rocznicę!

Miałam iść na aerobik, ale raz że ramię roli, dwa - mgła taka że drogi z okna nie widzę...

Co do włosów - mnie dalej wypadają, choć mam wrażenie że mniej.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35958.html
średnio optymistycznie tu podają, kiedy przestaną

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=153303

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:59   #3263
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Fenistil a to nie na owady ?
Moja też harczy mimo że w nosie ma tylko mały glutek który
http://www.doz .pl/apteka/p16025-Fenistil_krople_doustne_1 _mg__g_20_ml
to lek antyhistaminowy więc do niwelowania reakcji alergicznych po ukąszeniu owadów również - bo jest podejrzenie że to jej harczenie może być wynikiem alergii pokarmowej bo w sumie osłuchowo ok a jej harczy jakby jej w krtani coś zalegało.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Dziewczyny wystawiłam huśtawkę na all.
No i kupiła jakaś pani z Białorusi.
No ok.
Ale... nie ma żadnego komentarza, pisze dziwne maile ( cytat ,,...A nie wiesz przypadkiem dlaczego na allegro stało się tak mało towarów używanych? Na allegro mam nadzieję, że nie przerywa ich pracy?..." ), no i mail ma ze znaków rosyjskich.
No nic, zobaczę czy przeleje kasę, ale czy to nie pachnie Wam ściemą???
mnie to pachnie ściemą i to dużą....

uważaj na tę Panią

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:

Ja podkładałam pod buzię i smoczek pieluszkę, ale dzisiaj w nocy i to nie pomogło . Jak babcię moją kocham wyrzucę ten cholerny smoczek .
też tak robie żeby nie wstawać co minutę

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
ja też. moje kłaki wszędzie, nawet u dziecka na butelkach i smoczkach, w rączkach.
A na poduszce po nocy
Chyba musimy to przeczekać.
Ostatnio wogóle nie dbam o siebie
to tak jak u mnie, włosy moje wszędzie a mnie to do szału doprowadza i zamiatam 5 razy dziennie jak wariatka a odkurzam codziennie

ja też się zaniedbłam ostatnio, zabiegi pielęgnacyjne ograniczam do kąpieli i depilacji, o maseczkach, balsamach, kremach, odżywkach do włosów juz zapomniałam że takie coś istnieje - nie mam czasu na to byle szybciej.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:

dla Szymka

super torcik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 16:00   #3264
Lilkaa82
Rozeznanie

Stronczek27 moja Karolinka zjada co około 3 godziny po 100-130ml (według opakowania to duzo za mało a ładnie przybiera narazie)natomiast nad ranem po calej nocy i wieczorem przed spaniem zdarza sie jej zjesc 160ml dodatkowo je na obiad cały słoiczek warzywny czyli je 4-5 posiłków mlecznych i jeden słoiczek. Za tydzien wprowadzam jej owoce ze słoiczka jako deserek ma 4,5 miesiaca
Comfort taki sam kaloryczny jak reszta - sprawdzałam

Patik nie wiem co sie stało ale współczuje tego incydentu bo chyba musiało być Wam bardzo przykro
A ta babka ze zimno to masakra własnie nawet ostatnio na wizycie szczepiennej pediatra mowi ze koniecznie wychodzic na spacery do -5 stopni mozna

Nadriabiam dalej..

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:19   #3265
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

nigdy nigdy nigdy więcej dzieci...
M. też jest tego zdania. Choć tyle.
biedulka, dacie radę

za kilka lat sama będziesz chcieć jeszcze jedno - zobaczysz

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Dobry
Zła jestem, bo od kilku dni mi się dziecko popsuło . Wcześniej jadła o 20.00 a później o 6.00-7.00 rano a teraz 2 albo 3 razy je w nocy, do tego milion razy trzeba jej smoczka podawać..
moja też się popsuła bo w nocy budzi się na jedzenie co 3-3,5 godziny - wrrr...

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ogólnie to jej się szybko odbija, więc jeśli ma być bek to będzie, a jak nie to nie.
u nas tak samo - jak przysypia zaraz po karmieniu i je na śpiąco to nie ma siły żeby odbiła - odkładam ją i już

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
No, u nas nieco gorzej, bo koło 250 to minimum
ech.. co stolica to stolica...

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
dziewczyny normalnie nie wierzę, mój Maksiu leży na macie i tarmosi papugę za ogon hehehhee i gada sobie ... nie marudzi
dla zdolnego Maksia

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
fenistil też miałam dla Szymka
a mogę zapytać jakie mieliście wskazania do jego stosowania?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:

ale ani mu nic nie kupiłam ani nie przygotowałam żadnej kolacji
a nie żona ze mnie
za tak okrągłą rocznice - a na prezent wystarczysz męzusiowi Ty - zapakuj się ładnie w jakąś seksi bielizne i zobaczysz jaki będzie ucieszony z takiego prezentu - zwłaszcza jak już Cię"rozpakuje"

Stary 2011-11-02, 16:45   #3266
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.doz .pl/apteka/p16025-Fenistil_krople_doustne_1 _mg__g_20_ml
to lek antyhistaminowy więc do niwelowania reakcji alergicznych po ukąszeniu owadów również - bo jest podejrzenie że to jej harczenie może być wynikiem alergii pokarmowej bo w sumie osłuchowo ok a jej harczy jakby jej w krtani coś zalegało.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

mnie to pachnie ściemą i to dużą....

uważaj na tę Panią

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

też tak robie żeby nie wstawać co minutę

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

to tak jak u mnie, włosy moje wszędzie a mnie to do szału doprowadza i zamiatam 5 razy dziennie jak wariatka a odkurzam codziennie

ja też się zaniedbłam ostatnio, zabiegi pielęgnacyjne ograniczam do kąpieli i depilacji, o maseczkach, balsamach, kremach, odżywkach do włosów juz zapomniałam że takie coś istnieje - nie mam czasu na to byle szybciej.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

dla Szymka

super torcik
dziękuję

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
[/COLOR]
a mogę zapytać jakie mieliście wskazania do jego stosowania?[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------
właśnie skaza i sapka z nią związana kwestie alergii
Stary 2011-11-02, 17:04   #3267
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dziękuję za wyrazy wsparcia dla TŻ Przekażę
Wodaqua ja się uczę dziennie na technika farmacji i mam 3 poprawy i zaliczenie za zaliczeniem... ;/
Co do wypadania włosów to mi też lecą jak szalone... Julek jest cały w moich włosach. Ma je w rączkach,. na buźce, na pieluszkach, no wszędzie! Mam dość, one są w całym domu.
Niby wróciłam praktycznie do swojej wagi (zostało mi 5 kg) a cellulit mam nadal i jak na mnie to spory. Znacie coś dobrego na to cholerstwo??

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:12   #3268
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam kochane mamusie
Chciałam przeprosić, że się nie udzielam (choć i tak nikt nie zauważył, że mnie nie ma ) ale moje dziecko zgłupiało jednym słowem. Nie chce jeść, nie chce spać, tylko krzyczy i płacze. Byliśmy dzisiaj u pediatry i przypisała jej jakieś lekarstwo robione na apetyt. Poza tym wychodzą jej chyba ząbki, a najgorsze jest to, że robi nas na szaro. Rośnie nam terrorystka Szybko się wszystkim nudzi i wymusza wszystko płaczem, żeby ja nosić. Więc chora nie jest
Idę nadrabiać
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:16   #3269
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Gdzie jest Zmalowana

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 17:17   #3270
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A na poduszce po nocy
Chyba musimy to przeczekać.
Ostatnio wogóle nie dbam o włosy- jak i o siebie całą...
Napiszę w klubie tą sytuację z ciotką.

Moje włosy wszędzie, wszędzie, wszędzie.
A szkoda, że w klubie bo ciekawa byłam ciotki...

Cytat:

za 4m-ce i ząbki
A tort świetny. Na pierwszy rzut mi się zdawało, że to penis

Cytat:
blondynka - ja mam wozkowy spiworek i mi chyba wystarczy. zastanawiam sie czy do drugiej (parasolka) spacerowki nie kupic bo inne kolory (spacerowo-gleboki to czarno-niebieski, a parasolka czerwona...) ale chyba zrezygnuje...
Jak wyglądają te śpiworki?

Cytat:
U mnie też najgorzej jak głowę myję, masakra. Całe sitko zatkane

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Do kiedy będziecie stosowały dzieciowe proszki do prania?[COLOR="Silver"]
Ja planuje tak do roku.

Cytat:
a nie żona ze mnie
Gratulacje z okazji rocznicy My w ubiegłym miesiącu też mieliśmy dziesiąteczkę
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości