mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 13:34   #3961
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

hej dziewczynki,medluje sie
ja dzis bylam na wynikach - wscieklam sie jak nie wiem, bo nie mial mnie kto zawiezc do laboratorium porzadnego gdzie zawsze chodze a na taksowki juz ostatnio tyle wydalam ze mam dosc a kolo mojego domu w odleglosci 300 metrow jest punkt laboratoryjny i jakies 100 metrow od niego szpital
najpierw poszlam do laboratorium- kurcze kazali mi czekac do godz 9tej (bo od 9 pani przyjmuje- mimo ze w srodku siedziala), na czczo wiec juz troche wsciekla bylam, odczekalam 20 minut po czym pani spytala jakie chce testy zrobic i powiedziala ze na drugi dzien to ona wyniki tylko morfologii ma. a te moje beda na piatek a ja w czwartek mam wizyte

poszlam wiec do szpitala- wiem ze oni tam maja swoje laboratorium i robia wyniki na miejscu. pani laborantka powiedziala ze do 10 absolutnie nie ma czasu mi krwi pobrac bo ma pelno pracy, jesli pani na IP sie zgodzi mi pobrac to ok a jak nie to mam po 10 wrocic. oczywiscie pani na IP miala z tym wielki problem- no i koniec koncow musialam czekac do 10. ale przynajmniej wyniki beda dzis po poludniu

a wlasnie mialam pytac- czy kupujecie jakies mleko modyfikowane tak na wszelki wypadek jakby wam nie wychodzilo karmienie piersia?
jesli tak to orientujecie sie jakie jest @dobre@ (mam na mysli nie powodujace kolek, zatwardzen itd....) i cenowo korzystne?
Stary 2011-11-02, 13:34   #3962
ja_dalia
Wtajemniczenie

witajcie

truscafka już z maluszkiem, ale czad !!!! GRATULUJEMY !!!!!! bo wątpie żeby coś poszło nie tak

ja się pożale że zamiast rozstepów chyba popekały mi na boczkach naczynka.... bo mam takie fioletowe plamki, kreseczki ...

komoda złożona, zaraz biore się do układania w niej małej...

najbardziej wkurza mnie że pralka popsuta, bo mam 2 pralki ciuszkow i pieluszek do wstawienia a tu du.pa ! wkurza mnie to bo akurat mam wolny czas by siedzieć i prasować a tak... kto wie kiedy przyjdzie jakiś "specjalista" ..... wrrrrrrrrr się wyżaliłam ....

no to która następna dziewczyny? bo jakiś ...spokój zapanował na wątku

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:36   #3963
mol_aa
Zadomowienie

Dziewczyny dzisiaj to banan z twarzy mi nie schodzi pierwszy dzien od ponad 10tygodni kiedy moge cos w domu robic i co i robie, szaleje po calej chalupie, z pokoju do pokoju, zmolestowalam tza, aby wozek juz ustawil, kosz wiklinowy dla malego juz stoi, odziany w posciel , grzechotki, pluszaki poprane.
A od jutra juz lekow nie biore i chce rodzic jaknajszybciej bo sie tego malego czlowieka doczekac nie moge

Truskafka nic nie pisala???

Aaa i Goldika sie nie odzywala od 2 dni, moze rodzi/???
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:38   #3964
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Galm jak ja miałam stany zaplne przełyku i musiałm minimalizować kwas to piłam na czczo mielone siemię lniane zalane wrzątkiem - osłonowo, nie podrażnia przełyku.
Gdzieś ostatnio wyczytałam, że jest coś takiego: Gelatum Alumini w zawiesinie, ja tego nie próbowałam ale może warto.
Próbowałam natomiast saszetek Refluxin-M, gorzkie bardzo ale mi pomogło.
Do tego piję herbatke ziołową neutralizująca kwas żółądkowy, nawet jak wraca to nie piecze

Niestety jest tak, że obniżony poziom kwasowości żołądka powoduje zmiejszone wchałanianie żelaza.

o dzieki bardzo sprobuje to siemie lniane jak nie na zgage to na zatwardzenia podobno dobre jest ;0
a co to za herbatka neutralizujaca? mozesz podac nazwe lub producenta?
Stary 2011-11-02, 13:40   #3965
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a wlasnie mialam pytac- czy kupujecie jakies mleko modyfikowane tak na wszelki wypadek jakby wam nie wychodzilo karmienie piersia?
jesli tak to orientujecie sie jakie jest @dobre@ (mam na mysli nie powodujace kolek, zatwardzen itd....) i cenowo korzystne?

moja kumpela pracuje jako przedstawiciel w enfamilu, więc uśmiechnęłam się do niej o jakąś próbke dla mej malutkiej jakoś w weekend ma mi podrzucić a potem zobaczymy.... bo nie wiem jakie w szpitalu mają, a jeśli będą dokarmiać (co niestety często się zdarza jeśli dzidzia nie leży z mamą) to zobaczymy co maja na oddziale... ale nie nastawiam się kompletnie na mm, a na cycka o ile pokarm bedzie

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj to banan z twarzy mi nie schodzi pierwszy dzien od ponad 10tygodni kiedy moge cos w domu robic i co i robie, szaleje po calej chalupie, z pokoju do pokoju, zmolestowalam tza, aby wozek juz ustawil, kosz wiklinowy dla malego juz stoi, odziany w posciel , grzechotki, pluszaki poprane.
A od jutra juz lekow nie biore i chce rodzic jaknajszybciej bo sie tego malego czlowieka doczekac nie moge

zazdroszcze... ja stwierdzilam ze do nd połykam tabsy a potem przerzuce sie na 2xdziennie... 14 wizyta... a potem chce juz rodzic !

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:40   #3966
elf27
Zadomowienie

Cytat:

spokojnie, jeszcze niech posiedzi w brzuszku i podrośnie bo do terminu jeszcze chyba kawałek?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:42   #3967
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
halo halo glam nie ma Cię? bo zazwyczaj dyżurujesz o tej porze tutaj...
a bo dzis w nocy mama wziela i rozlaczyla router od netu bezprzewodowego, zazwyczaj w srodku nocy to pisze z telefonu z lozeczka... noc oczywiscie tez zawalona ale na net nie wlazilam tylko grzecznie ksiazke czytalam...i sie drapalam
Stary 2011-11-02, 13:50   #3968
dygotka8
Zakorzenienie

Aga jestem tego samwgo zdania co Ela- pisz co tam u Ciebie-ja bardzo czekam na informacje jak to jest jak sobie radziccie,itd
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
teraz to tylko budzę się i każdego dnia myślę czy to dzisiaj będzie czy nie dzisiaj
Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
ja mam takie schizy od ponad tygodnia
czyżbym tylko ja tak nie wyczekiwała na poród?juz czuję się jak wyrodna matka....
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja BARDZO CHCE rodzic w nocy..
ja przeciwnie-mam nadzieje,że w nocy NIE zacznę rodzić i nie będę musiała jechać do szpitala...mimo,ze kipesko sypiam,ale noc to noc

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 13:51   #3969
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Aga jestem tego samwgo zdania co Ela- pisz co tam u Ciebie-ja bardzo czekam na informacje jak to jest jak sobie radziccie,itd

czyżbym tylko ja tak nie wyczekiwała na poród?juz czuję się jak wyrodna matka....
ja przeciwnie-mam nadzieje,że w nocy NIE zacznę rodzić i nie będę musiała jechać do szpitala...mimo,ze kipesko sypiam,ale noc to noc
ja bardziej wybredna jestem bo ani w nocy, ani w weekend ani w święto mi się nie uśmiecha
Stary 2011-11-02, 13:56   #3970
mol_aa
Zadomowienie

elf termin wedlug om mam na 26.11 a wedllug usg z 12tyg wypada na 15.11 i tego kazal mi sie lekarz trzymac, zeby nie przenosic, bo 10tyg lecialam na fenoterolu i isoptinie
Stary 2011-11-02, 13:57   #3971
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
ja bardziej wybredna jestem bo ani w nocy, ani w weekend ani w święto mi się nie uśmiecha
no ba,oby nie był to piatek i ponieedziałek i cały weekend czy świeto to już nawet nie pisałam bo dla mnie to oczywiste
nerwa mam więc zaraz uciekam
i znowu brzuch twardy
a mała się niemal w ogóle nie rusza

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-11-02 o 14:00
Stary 2011-11-02, 13:57   #3972
elf27
Zadomowienie

ee to jak na 15go to możesz już rodzić
Stary 2011-11-02, 14:01   #3973
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja tez sie jakos nie spiesze do porodu, nie ma do czego a dzeciaczkami jeszcze sie zdazymy przez najblizsze lata nacieszyc a czasem i zmeczyc

tez bym wolala nie rodzic w nocy- chocby z tego wzgledu ze widzialam w szpitalu ze partnera nie wpuszczaja w nocy, tzn jesli rozwarcie jest male to klada normalnie na sale a na porodowke przenosza dopiero jak rozwarcie jest ponad 8 cm
wiec widzialam 2 dziewczyny jak sie meczyly same calutka noc od 23 do okolo 5-6 rano i nawet nie mogly miec nikogo przy sobie
Stary 2011-11-02, 14:02   #3974
elf27
Zadomowienie

jak ja zazdraszczam Truscafce
Stary 2011-11-02, 14:04   #3975
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co to moze byc bo ostatnio zaczynają mi sie pojawiać małe krostki takie swędzące na rękach i deloldzie.
uczulenie? albo odmrożenie, ale chyba dekolt masz owinięty szalikiem?

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

ja się pożale że zamiast rozstepów chyba popekały mi na boczkach naczynka.... bo mam takie fioletowe plamki, kreseczki ...

słuchaj, u mnie coś takiego było na przedniej powierzchni ud pod koniec ciąży niestety to rozstępy były, delikatne, ale jednak

glam, ja żadnego mleka nie kupuję, w szpitalu jakby coś, to dadzą, a jakby poszpitalnie było potrzebne, to tatuś dokupi, jak będę jeszcze na położniczym

co do terminu porodu, to ja akurat bym chciała w weekend, podobno dzieciaki urodzone w sobote i niedzielę to szczęściarze synka urodziłam w czwartek i to dopiero jest problem - wypisali nas w sobotę, ale bez żadnych papierów i tatuś musiał dojechać po wypis 30km w jedną stronę w poniedziałek dopiero, na dodatek okazało się, że w wypisach i dokumentach jest sporo błędów (w tym w nazwisku itd), których on nie wychwycił, a mnie na miejscu nie było......

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:04   #3976
mol_aa
Zadomowienie

Glam to chyba zalezy od szpitala, bo jak lezalam na patologii to w nocy przyjechaly dwie babeczki. Z ip skierowali je na patologie na ktg, bo rozwarcia nie bylo, albo bylo za male, a juz na patologii dziewczyny siedzialy przez cala noc z partnerami. To wszystko kwestia szpitala i jakie maja swoje wewnetrzne zwyczaje
Stary 2011-11-02, 14:06   #3977
elf27
Zadomowienie

to chyba przesąd, bo moja cała rodzinka z soboty i jakoś szczęścia w życiu nie mamy
Stary 2011-11-02, 14:08   #3978
dygotka8
Zakorzenienie

oolong -sa rózne powiedzenia na temat tego jaki człowiek jest w zależności od tego czy urodził się w święto,czy w niedzielę czy w jakiś tam dzień tygodnia...więc w ani w świeto ani w niedziele bym nie chciała

Stary 2011-11-02, 14:08   #3979
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba przesąd, bo moja cała rodzinka z soboty i jakoś szczęścia w życiu nie mamy
musisz w to uwierzyć po prostu, ja jestem z soboty i czuję się szczęściarą

to wszystko w przymrużeniem oka

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:16   #3980
mol_aa
Zadomowienie

moja babcia zawsze powtarzala, ze osoby urodzone w sobote, niedziele i swieta sa leniwe, ale sa mega szczesciarzami. ziarnko prawdy w tym musi byc, bo moj brat urodzil sie w swieto, jest strasznie leniwy, wiecznie nic mu sie nie chce, ale skubany szczescie ma (z wyjatkiem kiedy poznal swoja swoja zone, to go szczescie obuscilo)
Stary 2011-11-02, 14:32   #3981
owieczka86
Zadomowienie

Witam

U mnie nic się nie dzieje a termin na piątek, tzn. czasem jak wstaję z krzesła czy łóżka to mnie tak strasznie coś tam zakuje i do łazienki muszę iśc na siku a tam pare kropelek tylko. Muszę poprosić dziś Tż-ta żeby porozmawiał z synkiem że już sie nie możemy na Niego doczekać - mnei nie słucha
U mnie dziś chłodno,ponuro i chyba będzie padać z domu się nie che wychodzić...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:40   #3982
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki,medluje sie
ja dzis bylam na wynikach - wscieklam sie jak nie wiem, bo nie mial mnie kto zawiezc do laboratorium porzadnego gdzie zawsze chodze a na taksowki juz ostatnio tyle wydalam ze mam dosc a kolo mojego domu w odleglosci 300 metrow jest punkt laboratoryjny i jakies 100 metrow od niego szpital
najpierw poszlam do laboratorium- kurcze kazali mi czekac do godz 9tej (bo od 9 pani przyjmuje- mimo ze w srodku siedziala), na czczo wiec juz troche wsciekla bylam, odczekalam 20 minut po czym pani spytala jakie chce testy zrobic i powiedziala ze na drugi dzien to ona wyniki tylko morfologii ma. a te moje beda na piatek a ja w czwartek mam wizyte

poszlam wiec do szpitala- wiem ze oni tam maja swoje laboratorium i robia wyniki na miejscu. pani laborantka powiedziala ze do 10 absolutnie nie ma czasu mi krwi pobrac bo ma pelno pracy, jesli pani na IP sie zgodzi mi pobrac to ok a jak nie to mam po 10 wrocic. oczywiscie pani na IP miala z tym wielki problem- no i koniec koncow musialam czekac do 10. ale przynajmniej wyniki beda dzis po poludniu

Ja mam zamiar kupić Nan 1 i wezme go go do szpitala bo żebym nie musiała sie prosić jakby co o mleko.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
ja tez sie jakos nie spiesze do porodu, nie ma do czego a dzeciaczkami jeszcze sie zdazymy przez najblizsze lata nacieszyc a czasem i zmeczyc

tez bym wolala nie rodzic w nocy- chocby z tego wzgledu ze widzialam w szpitalu ze partnera nie wpuszczaja w nocy, tzn jesli rozwarcie jest male to klada normalnie na sale a na porodowke przenosza dopiero jak rozwarcie jest ponad 8 cm
wiec widzialam 2 dziewczyny jak sie meczyly same calutka noc od 23 do okolo 5-6 rano i nawet nie mogly miec nikogo przy sobie

Mi jak odeszły wody rozwarcia chyba nie miałąm wogóle to byłam cały czas na porodówce.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
moja babcia zawsze powtarzala, ze osoby urodzone w sobote, niedziele i swieta sa leniwe, ale sa mega szczesciarzami. ziarnko prawdy w tym musi byc, bo moj brat urodzil sie w swieto, jest strasznie leniwy, wiecznie nic mu sie nie chce, ale skubany szczescie ma (z wyjatkiem kiedy poznal swoja swoja zone, to go szczescie obuscilo)

U Nas tylko mówią że leniwe jak sie w niedziele urodzi

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
uczulenie? albo odmrożenie, ale chyba dekolt masz owinięty szalikiem?

słuchaj, u mnie coś takiego było na przedniej powierzchni ud pod koniec ciąży niestety to rozstępy były, delikatne, ale jednak

glam, ja żadnego mleka nie kupuję, w szpitalu jakby coś, to dadzą, a jakby poszpitalnie było potrzebne, to tatuś dokupi, jak będę jeszcze na położniczym

co do terminu porodu, to ja akurat bym chciała w weekend, podobno dzieciaki urodzone w sobote i niedzielę to szczęściarze synka urodziłam w czwartek i to dopiero jest problem - wypisali nas w sobotę, ale bez żadnych papierów i tatuś musiał dojechać po wypis 30km w jedną stronę w poniedziałek dopiero, na dodatek okazało się, że w wypisach i dokumentach jest sporo błędów (w tym w nazwisku itd), których on nie wychwycił, a mnie na miejscu nie było......

Hmmm no właśnie ale uczulenie , ale od czego jak ja nic nowego nie jadłam a odmrozenie to napewno nie.
W piątek mam gina zobaczymy co powie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:42   #3983
agnieszka09
Wtajemniczenie

ELA , DYGOTKA troche mi bylo glupio wiec nie pisalam ale przy dwojce malych dzieci to naprawde czasami nie ma czasu.
czasami to ja do 14 w pizamach ganiam bo kazde cos chce

BASIULA to sio na porodowke...bede trzymac kciuki

TINCIA za wizyte...jak czytalam Twoj post to cos mnie dziwnie w brzuchu zagilalo...wiec moze to jakis znak i juz dzis zaczniesz rodzic

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 14:52   #3984
dygotka8
Zakorzenienie

w jednym z watków znalażłam inf,ze ta kurtka dla kobiety w ciązy jest w przecenie i kosztuje 99zł
http://www.hm.com/pl/product/92837?article=92837-A

Stary 2011-11-02, 14:55   #3985
mol_aa
Zadomowienie

Agnieszka pisz jak najwiecej, dla mnie - dla totalnego laika to duzo znaczy, bo w ksiazkach nie wyczytam, ze kupa czy siuski moga przy przebieraniu nagle wyladowac na przewijaku, na mnie czy podlodze, nie wyczytam tez o produktach, ktore naprawde dzialaja, bo np w gazetach promuja tylko te produkty, ktore oplacaja reklame w danej prasowce
Stary 2011-11-02, 14:59   #3986
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę, mam o 15 I żeby zrobił mi usg, bo jestem ciekawa ile maluszek waży

Tincia super, że wszystko ok. Waga 3,5kg to tak akurat

Ania to ładnie waga Ci schodzi w dół, jeszcze trochę i będziesz liczyć ile jesteś na minusie sprzed ciąży

Marjeta no to trzymam kciuki żeby się ruszyło jak najszybciej. Może podsuń dzieciaczkowi kalendarz i wytłumacz że dziś jest termin i ma już wychodzić Gdyby tak się dało
He he no właśnie gdyby tak się dało, moja mała uparta jak nie wiem, moja mama się śmieje że już charakterek skorpiona pokazuje, wszyscy do niej mówią a ona mądrzejsza i sama wyjdzie kiedy uzna że jest na to pora

Cytat:

To zależy od szpitala i tego jakie mają przepisy, w tym do którego się wybieram jak tylko są jakieś znaki kobieta ląduje na porodówce i partner może być z nią od początku do końca, może też wyjść i wrócić kiedy ma ochotę

Dzisiaj w końcu się ogoliłam wzdłuż i wszerz więc mam nadzieję, że mała to wykorzysta, bo niezłą gimnastykę przez to miałam, a nie chciałabym powtarzać tej czynności jeszcze raz z brzuchem

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:06   #3987
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
TOTTIE widzę, ze my podobnie schizujemy ciekawe czy te rozbieżności usg mają ewentualny wpływ na przeterminowanie
tez sie pytalam gina czy to ma jakies znaczenie jaki tp pokazuje pozniejsze usg i mowil, ze nie ma. II i III trymestr to dzieciaczki rosna zupelnie roznie. U mnie np ostatnio wyszedl tp o 2 tygodnie pozniejszy niz OM i usg w 12 tc- ja sie trzymam tego podsatwowego terminu 23.11.
W ogole dzis skonczylam 37 tc, wiec juz dzidzia jest bezpieczna.
Mam taka opcje na basenie, ze za 11 razem mam masaz za darmo i jutro ide 1 raz (juz na 3 masaze w ciazy sie zalapalam ), nie chodze codziennie i zastanawiam sie czy zdaze sie zalapac na 4 masaz

Cytat:
My oboje z TZ urodzilismy sie w niedziele w poludnie leniwi raczej nie jestesmy co do szczescia to ja mam chyba wiecej niz TZ
Moze nasza dzidzia tez sie urodzi w niedziele?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:11   #3988
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
He he no właśnie gdyby tak się dało, moja mała uparta jak nie wiem, moja mama się śmieje że już charakterek skorpiona pokazuje, wszyscy do niej mówią a ona mądrzejsza i sama wyjdzie kiedy uzna że jest na to pora

To zależy od szpitala i tego jakie mają przepisy, w tym do którego się wybieram jak tylko są jakieś znaki kobieta ląduje na porodówce i partner może być z nią od początku do końca, może też wyjść i wrócić kiedy ma ochotę

Dzisiaj w końcu się ogoliłam wzdłuż i wszerz więc mam nadzieję, że mała to wykorzysta, bo niezłą gimnastykę przez to miałam, a nie chciałabym powtarzać tej czynności jeszcze raz z brzuchem
Marejta ciekawe czy Cię posłucha

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:18   #3989
ela3010
Zadomowienie

Wypraszam sobie, ja tu z niedzieli jestem, tzn urodzona w niedzielę i do leniwych cięzko mnie zaliczyć, że tak nieskromnie powiem.

Aguś pisz co tam u Was, jak się ma czas to i co chwilę na wizażu się siedzi a jak jest dzidziuś w domu, a już dwójka to niemożliwością jest czytać forum od deski do deski.

A ja odstawiłam leki w 36tc, na początku, nauczona doświadczeniem w pierwszej ciąży, śmigam z robotą i nic nadzwyczajnego się nie dzieje.
Goglam sobie te moje 4cm rozwarcia bo chcę się dowiedzieć ile ja mogę z tym jeszcze chodzić ale żadnych konkretów nie wiem, jak to w goglach.
U mnie to już może z 5cm jest i to mnie przeraża, bo jak poczuję kilka skurczy w niedalekiej odległości od siebie to powinnam pewnie na porodówkę jechać żeby gdzieś po drodze nie urodzić.

A Seona i Goldika się nie odzywają, czyzby coś sie zadziało.

Nasze rodzące przepadaja bez wieści jak już urodzą.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Ja mam termin na 18listopad wg OM, wg usg w połowie ciaży na 3 listopad, a wg usg w 12tc na 10, 11 listopad. Więc wiem że nic nie wiem, rozbieżnosć dużaaaaa.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:18   #3990
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
ELA , DYGOTKA troche mi bylo glupio wiec nie pisalam ale przy dwojce malych dzieci to naprawde czasami nie ma czasu.
czasami to ja do 14 w pizamach ganiam bo kazde cos chce

BASIULA to sio na porodowke...bede trzymac kciuki

TINCIA za wizyte...jak czytalam Twoj post to cos mnie dziwnie w brzuchu zagilalo...wiec moze to jakis znak i juz dzis zaczniesz rodzic
Agnieszka ty przy dwójce a ja przy jednym do tej pory w piżamie latałabym ale mała pozwoliła mi wziąć kąpiel posiedziałam sobie 40 min aż w wannie a ona sobie spokojnie spałano ale co dobre szybko sie kończy i już nie śpi

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-11-02 o 15:19
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości