Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 15:21   #3391
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
wczoraj bylam u rodzinki Tż i bylismy z jego siostra, ktora ma slub w maju no i ona nagle wstala z swoim narzeczonym, przedstawila go i poinformowala o fakcie, ze chca sie pobrac no i my w tym momencie nie wiedzielismy co zrobic bo rodzina tez troche byla zmieszana i zdziwiona jednoczesnie tak oficjalnym poinformowaniem, no wiec my chcielismy powiedziec na luzie czyli siedzac ale ostatecznie tez wstalismy. kurde wkurzylam sie, ona postawila nas w smiesznej sytuacji i krepujacej jedoczesnie. coraz bardziej mnie wkurzaja, a tym bardziej ich och ach no i teraz to w sumie my wyszlismy na niezdarow ja nie wiem ile razy mam gadac wszystkim, ze bede miec slub skoro i tak juz wiedza...
Nie fajna sytuacja :/ u nas to każdy się dowiedział albo od babci albo od kogoś nic oficjalnego nie było i nie będzie...

Ja jestem taka, że albo bym z nią porozmawiała w 4 oczy albo sama postawiła w niezręcznej sytuacji...

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
moja kurtałka... bardzo cieplutka i lekka siega mi do pupy
Super bardzo mi się podoba i kolorek taki jak lubie gratuluje zakupu niech Cię chroni przed zimnem

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:22   #3392
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Nie wiem ile jest takich par, ale doszłam do wniosku, że nie będę zbytnio wypytywać się np. ciotki jak jej córki chłopak ma na nazwisko bo bym chciała jej imienne zaproszenie dać. Zaznaczam, ze chodzi mi o kuzynki takie, które spotykam tak ze 2 razy w roku.

my np będziemy robic imienne zaproszenia tylko dla tych par których znamy nazwiska i wiemy że są to długoletnie pary ale np dla brata tżta nie będziemy robic imiennego zaproszenia dla tej jego panny bo nie wiemy nawet czy do tej pory to oni będą razem tak samo zrobimy z winietkami..

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:22   #3393
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj bylam u rodzinki Tż i bylismy z jego siostra, ktora ma slub w maju no i ona nagle wstala z swoim narzeczonym, przedstawila go i poinformowala o fakcie, ze chca sie pobrac no i my w tym momencie nie wiedzielismy co zrobic bo rodzina tez troche byla zmieszana i zdziwiona jednoczesnie tak oficjalnym poinformowaniem, no wiec my chcielismy powiedziec na luzie czyli siedzac ale ostatecznie tez wstalismy. kurde wkurzylam sie, ona postawila nas w smiesznej sytuacji i krepujacej jedoczesnie. coraz bardziej mnie wkurzaja, a tym bardziej ich och ach no i teraz to w sumie my wyszlismy na niezdarow ja nie wiem ile razy mam gadac wszystkim, ze bede miec slub skoro i tak juz wiedza...
ja bym po tkaim wystąpieniu siostry TŻta nie robiła cyrków i nie wstawała jak oni, ale powiedziała, rodzinie żeby nie zapomnieli, że parę miesięcy po nich będą się bawić u Was o czym już zapewne wcześniej wiedzieli

Cytat:
ktoras z dziewczyn kupuja obraczki w aparcie? bo my niestety nie mamy do przetopienia zlota.. czy lepiej kupic obraczki u jakiegos malego jubilera? ja bym chciala troche z bialym zlotem
No to marsz do wszystkich jubilerów w mieści i oglądać. A kupić tam gdzie uznacie, ze jest najtaniej i taki model, który Wam odpowiada.
Stary 2011-11-02, 15:25   #3394
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
u mnie nie było problemu... tż oświadczył się w moje urodziny przy bliższej częsci rodziny
a co do tego co opisujesz to dziwnie tak wstawać i oficjalnie informować ja tam mam luźne kontakty z rodzicami... więc dla mnie by to było śmieszne a dalsza rodzina, dowiedziała się od bliższej rodziny - wiadomo poczta pantoflowa działa a kto nie wie to się dowie jak dostanie zaproszenie
ja z Tż jestesmy raczej wyluzowani i chyba za mlodzi na takie oficjalne poinforomowanie, tym bardziej, ze ta rdozina juz wiedziala co i jak i jedynie chcielismy powiedziec tak normalnie, ze maja byc przygotowani na ten termin, tylko jak siostra Tż wstala to co my w tej sytuacji mielismy zrobic? ja np poczulam sie troche skrepowana... skoro juz chciala cos takiego zrobic to mogla nas uprzedzic... ja juz mam ich dosyc... dobrze, ze sie wyprowadza do niego bo tak to chyba bym nie wytrzymala jakbym mieszkala u tz i oni byliby u nas... niedawno tez na spotkaniu z kuzynami wystrzelila ze jaki to jej tz jest romantyczny i ze z niego taki dżentelmen, myslalam, ze wybuche smiechem romantyk, ale piersionka na zarecznyny jej nie dal, a podobno sie oswiadczył
moze pomyslicie, ze jestem zlosliwa w stosunku do nich, ale mnie wczoraj wku..wili!

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>

Edytowane przez Kathe
Czas edycji: 2011-11-02 o 15:33
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:30   #3395
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
ja z Tż jestesmy raczej wyluzowani i chyba za mlodzi na takie oficjalne poinforomowanie, tym bardziej, ze ta rdozina juz wiedziala co i jak i jedynie chcielismy powiedziec tak normalnie, ze maja byc przygotowani na ten termin, tylko jak siostra Tż wstala to co my w tej sytuacji mielismy zrobic? ja np poczulam sie troche skrepowana... skoro juz chciala cos takiego zrobic to mogla nas uprzedzic... ja juz mam ich dosyc... dobrze, ze sie wyprowadza do niego bo tak to chyba bym nie wytrzymala jakbym mieszkala u tz i oni byliby u nas... niedawno tez na spotkaniu z kuzynami wystrzelila ze jaki to jej tz jest romantyczny i ze z niego taki dżentelmen, myslalam, ze wybuche smiechem
sory ale muszę-

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-02, 15:31   #3396
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hej Laski wracając do domu z pracy pierwszy raz mialam dziaiaj kontrole ! policja mnie zatrzymala, na szczescie chcieli tylko prawko i patrzal na oponki bardzo mily pan nigdy mi sie w Polsce nawet nie zdarzyla kontrola a tutaj nawet policji na oczy nie widzialam a dzisiaj taki surprise

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Aaaa i jeszcze jedno... jak wiecie że para jest długo ze soba to piszecie np:
Jadwiga Palimąka z osobą towarzyszącą czy
Jadwiga Palimąka i Henryk Burczymucha

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Nawet jak maja 3?? toż to mi się przecież na zaproszeniu mym nie zmieści....
Ja będe pisać z imionami osob towarzyszących, bo ja tak zawsze dostawalam ze strony TZta takie zaproszenia i to bylo bardzo mile oczywiscie jezeli ktos jest dlugo w zwiazku

a jak ktos ma dzieci to u nas sie pisze: Anna i Jak Nowakowie z rodziną.

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
hej kobietki ja ślubuję 18 sierpnia 2012r, mam nadzieję, że mogę się przyłączyć
witaj

Cytat:
a ja mam pyt jak mowłycie z swoimi partnerami rodzinie, ze bierzecie slub?
przy zapoznaniu Rodziow ich o tym poinformowalismy, a reszta dowiedziala sie drogą pantoflową nagle wszyscy wiedzieli

Cytat:
takie sztywniackie troche. A czemu Wy tez wstaliscie i oznajmiliscie ponownie to skoro wszyscy wiedzą
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:32   #3397
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
ja bym po tkaim wystąpieniu siostry TŻta nie robiła cyrków i nie wstawała jak oni, ale powiedziała, rodzinie żeby nie zapomnieli, że parę miesięcy po nich będą się bawić u Was o czym już zapewne wcześniej wiedzieli

No to marsz do wszystkich jubilerów w mieści i oglądać. A kupić tam gdzie uznacie, ze jest najtaniej i taki model, który Wam odpowiada.
ja osobiście uważam, że lepiej jest kupić obrączki u jubilera, który ma swój własny zakład, niż w aparcie, czy też yes'ie
my tak zrobiliśmy i osobiście jesteśmy zadowoleni, bo jak powiedział nam nasz znajomy jubiler, to właśnie te małe zakłady odsprzedają potem duzym firmom jubilerskim swoje wyroby
My kupowaliśmy swoje obrączki już pod konieć 2010 r, bo babcia mojego TŻ chciała nam sprawić prezent przedślubny ciesze się, że tak wczas to załatwiliśmy bo w tym momencie nasze obrączki kosztują dwa i pół raza więcej, z powodu podwyżki cen...

a odnośnie zaproszeń, to imienne daje tylko swoim koleżankom z ich partnerami, bo mam pewność
dylemat mam odnoście w tym roku jeszcze 17nastoletniej kuzynki, która jest z chłopakiem blisko 2 lata, ale z uwagi na młody wiek, uważam, że lepiej będzie, jak napiszę " z osobą towarzyszącą" :P

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:36   #3398
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ile miesiecy wczesniej najlepiej porozwodzic zaproszenia? 3?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:37   #3399
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
ile miesiecy wczesniej najlepiej porozwodzic zaproszenia? 3?
my pobieramy sie na początku maja a zaproszenia będziemy rozwozic zaraz po nowym roku

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-02, 15:39   #3400
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
my pobieramy sie na początku maja a zaproszenia będziemy rozwozic zaraz po nowym roku
to tak jak my nie za wcześnie i nie za późno tak w sam raz

moim zdaniem zaproszenia powinny być rozdawane tak 4 miesiące przed ślubem
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:43   #3401
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
ja osobiście uważam, że lepiej jest kupić obrączki u jubilera, który ma swój własny zakład, niż w aparcie, czy też yes'ie
my tak zrobiliśmy i osobiście jesteśmy zadowoleni, bo jak powiedział nam nasz znajomy jubiler, to właśnie te małe zakłady odsprzedają potem duzym firmom jubilerskim swoje wyroby
My kupowaliśmy swoje obrączki już pod konieć 2010 r, bo babcia mojego TŻ chciała nam sprawić prezent przedślubny ciesze się, że tak wczas to załatwiliśmy bo w tym momencie nasze obrączki kosztują dwa i pół raza więcej, z powodu podwyżki cen...
Nie wiem jak apart, ale yes na pewno nie odkupuje tylko ma swoją własną fabrykę pod poznaniem ;]

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:44   #3402
__Paulinka__
Zakorzenienie

a z zaproszeniami pojawil sie u nas nowu problem.. bo bedziemy teraz w grudniu w Polsce, a potem prawdopodobnie dopiero w polowie maja na przyjecie TZta siostrzenca.. slub 14 lipca.. Myslicie, ze to bedzie za pozno na rozdanie zaproszen? bo nie wiem jak to inaczej rozegrac..
Stary 2011-11-02, 15:45   #3403
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
to tak jak my nie za wcześnie i nie za późno tak w sam raz

moim zdaniem zaproszenia powinny być rozdawane tak 4 miesiące przed ślubem
a tym z którymi będziemy się widziec w święta to już w święta damy zaproszenia

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-02, 15:46   #3404
__Paulinka__
Zakorzenienie

widzialam przed chwlą ze Maxwelka nas podgladala. Stesknila sie za naszym niskim poziomem???
Stary 2011-11-02, 15:46   #3405
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a z zaproszeniami pojawil sie u nas nowu problem.. bo bedziemy teraz w grudniu w Polsce, a potem prawdopodobnie dopiero w polowie maja na przyjecie TZta siostrzenca.. slub 14 lipca.. Myslicie, ze to bedzie za pozno na rozdanie zaproszen? bo nie wiem jak to inaczej rozegrac..
kochana myślę że dobrze by było rozdać w grudniu jak będziecie, po pierwsze że będziecie mieli jeden problem głowy
albo cześć rozdać w grudniu np tej dalszej rodzinie a resztę w maju

i bardzo się cieszę że suwaczek jest już w takiej formie
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:47   #3406
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
widzialam przed chwlą ze Maxwelka nas podgladala. Stesknila sie za naszym niskim poziomem???
może
ale inne podglądaczki też są MACIE NATENTYCHMIAST SIE ODEZWAC WZYWAM WAS

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-02, 15:48   #3407
wloszka8
Raczkowanie

My mamy slub w sierpniu, a zaproszenia chcemy rozwozić przełom marca-kwiatnia, ale to tylko ze względu na to, że od maja mamy na głowie remont naszego przyszłego mieszkanka i będziemy tym zbyt pochłonięci by bawić sie jeszcze w zaproszenia
a powiedzcie dziewczyny, odnośnie zaproszeń, macie jakąś sprawdzoną firmę ze stroną internetową gdzie można zamówić zaproszenia? ja osobiście rozglądałam się jedynie na allegro

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:48   #3408
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Tylko pytanie czy sie zmieści mi na obrączce bo mój rozmiar to 8-9 i jak taka mierzyłam to ona tak maleńka jest że szok Ogólnie to nie mam pomysły na grawer który zmieściłby mi się w obrączce, chyba tylko coś w stylu "Ty i Ja" to na bank by się zmieściło ale szukam jakiegoś fajnego a te fajne są dłuższe
nie masz się co martwić, bez problemy się powinno zmieścić!!! Ja również mam rozmiar 8, a nasz grawer brzmi "Z każdym dniem 28.04.2011r." na damskiej, a na męskiej "coraz bardziej 28.04.2012r.", więc grawer dłuuuuugi, ale bez problemu się zmieścił nam to hasełko towarzyszy od samego początku związku, więc dla mnie po prostu nie było opcji, żeby się nie zmieściło

jejku kobietki, piszecie jak szalone, nie nadążam nawet odpisywać na posty wcześniejsze, po prostu Was sobie tak czytam

189

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:48   #3409
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy slub w sierpniu, a zaproszenia chcemy rozwozić przełom marca-kwiatnia, ale to tylko ze względu na to, że od maja mamy na głowie remont naszego przyszłego mieszkanka i będziemy tym zbyt pochłonięci by bawić sie jeszcze w zaproszenia
a powiedzcie dziewczyny, odnośnie zaproszeń, macie jakąś sprawdzoną firmę ze stroną internetową gdzie można zamówić zaproszenia? ja osobiście rozglądałam się jedynie na allegro
ja też tylko na allegro patrzę

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-02, 15:53   #3410
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
a ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zaproszeń... jak bedziecie wypisywały np małżeństwa czy osoby z dziećmi to bedziecie pisały:
Maria i Jan Nowakowie z Michałem czy
Maria i Jan Nowakowie z dzieckiem ??
i czy jak maja np 2 czy 3 to wtedy wypisujecie imiona??
My będziemy pisać np. Jan Kowalski/Anna Nowak z rodziną. Wydaje mi się to bardziej profesjonalne. Bez zbędnych ceregieli. Bez rozmemłania, itp. Raczej ciotki , czy wujkowie nie wymienieni na zaproszeniu sie nie obrażą.
A dodatkowo dzieciakom wręczymy osobne, ręcznie robione kolorowe zaproszenia.

Cytat:
Aaaa i jeszcze jedno... jak wiecie że para jest długo ze soba to piszecie np:
Jadwiga Palimąka z osobą towarzyszącą czy
Jadwiga Palimąka i Henryk Burczymucha
To zależy czy dana osoba towarzysząca jest przelotnym znajomym, czy w poważnym związku.
Mimo tego, że moja bardzo dobra koleżanka ma faceta już 3 lata to i tak napiszę z os. tow. bo po 1. nawet nie znam nazwiska tego kolesia, po 2. nie pogniewałabym si jakby przyszła z kimś innym. Ale ze mnie koleżanka- wiem. Ale są tego powody.

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Ja mam mało dzieciaków a z wszystkimi jestem bardzo blisko więc będą mieć osobne, dla maluchów
To tak jak my, tylko tych dzieciaków trochę będzie.

Cytat:
hej kobietki ja ślubuję 18 sierpnia 2012r, mam nadzieję, że mogę się przyłączyć
Witaj u nas

Cytat:
moja kurtałka... bardzo cieplutka i lekka siega mi do pupy
Bardzo ładna!!!!!
A ja niczego dla siebie nie umiem znaleźć. A potrzebuje nową kurtawę na zimę!!!!

Cytat:
a ja mam pyt jak mowłycie z swoimi partnerami rodzinie, ze bierzecie slub?
Jakos tak samo wyszło na luzaka, nawet się do tego nie przygotowywaliśmy. I to zazwyczaj podczas spotkań rodzinnych, urodzin, a nawet za pomocą komunikatorów internetowych. Poza tym rodzina moja uwielbia mojego TŻta i jak się tylko dowiedzieli o zaręczynach już się miedzy sobą obdzwaniali i o weselu obwieszczali

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

Co myślicie o grawerce na obrączkach "Jesteś częścią mnie" ?
Myślę, że jest jak najbardziej ok

Cytat:
to teraz mój avek powinien byc odziany jak przystało na porę roku
Nie rób nam tego!!!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:55   #3411
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
kochana myślę że dobrze by było rozdać w grudniu jak będziecie, po pierwsze że będziecie mieli jeden problem głowy
albo cześć rozdać w grudniu np tej dalszej rodzinie a resztę w maju

i bardzo się cieszę że suwaczek jest już w takiej formie
Kurcze w grudniu to troszke za wczesnie mysle... moze uda nam sie w kwietniu na swieta przyjechac.. kurde wszystko nam sie tak zwalilo.. ta komunia. za duzo wolnego nie chcemy brac, zeby na wyjazd na nasz slub byc dluzej.. no pogadam jeszcze z TZ

a nasz suwaczek w swietnej formie po gwaltownej burzy wyszlo piekne slonce i ostatnie dni sa przecuuudne
Stary 2011-11-02, 15:55   #3412
LadyWhisper
Zakorzenienie

a my część zaproszeń rozdaliśmy już w lipcu (wesele w kwietniu), część będziemy rozdawać teraz, resztę w styczniu ale generalnie kto ma wiedzieć, ten wie, jedno małżeństwo już nam odmówiło (kuzynka ma termin porodu akurat na koniec kwietnia).... Ale ten czas leci, niedługo będziemy musieli iść już na zapowiedzi...... kosmos

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:56   #3413
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:
może
no to się odzywam

Chcemy do poniedziałku zamówić zaproszenia, tylko nie mogę się od TŻ doprosić jego listy gości. Mam nadzieję,że do weekendu się ogarnie. I będziemy zamawiać pudełka na ciasta dla gości.
Zaproszenia mamy zamiar rozdawać zaraz po nowym roku. Może w święta damy paru znajomym jak będą akurat u nas w mieście.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:58   #3414
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Mi się podobają takie proste właśnie I na pewno warto kupić już teraz Ja już swoją zakupiłam i dużo dziewczyn tutaj Trzeba korzystać jak jest dobra oferta cenowa.
Mnie tez się podobają proste i też uważam, że nie ma na co czekać. Warto korzystać z okazji.

Cytat:
Napisane przez Myszeczek Pokaż wiadomość

No wiesz, niekoniecznie, bo u nas w okolicy jest jedna sala gdzie dopłata właśnie za pokrowce na krzesła i kwiaty na stół wynosiła aż 40zł od osoby
Oooo! Straszna suma. U nas pokrowce są już w standardzie.

Cytat:
Dobry dziewuszyska

ja dzisiaj w domu - jak to miło nie iść do roboty

Witam nowe PM

dziś mija 6 lat jak jestem z TŻ kurna jak to szybko zleciało, zaraz razem siadamy i będziemy tworzyć zaproszenia oraz będziemy poszukiwać naszego wymarzonego mieszkanka
Gratulacje!!!!
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A u mnie tort jest do kawy czyli jakieś 1,5h po objedzie. Damy tort gościom, a my pojedziemy na zdjęcia.
U nas tak samo. Tort weselny jest deserem po obiedzie.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj się dowiedziałam kilku bardzo niemiłych rzeczy na temat mojej osoby i jest mi przykro...mam siostrę cioteczną, której nie za bardzo chciałam zapraszać na wesele, ponieważ bardzo nieładnie się zachowała wobec mnie na weselu u mojej siostry....jednak przez to, że jest moją siostrą cioteczną i w mieści się w bliskiej rodzinie to z grzeczności chciałam ją zaprosić...jednak dzisiaj dowiedziałam się, że uważa, że moje rozmowy na temat ślubu i wesela są nie na miejscu ( rozmawiałam z babcią na rodzinnym obiadku o przygotowaniach, o sukni, zaproszeniach itp.) i ona właśnie stwierdza, że najważniejszy jest ta więź jaka się wytwarza podczas ślubu i to że przed Bogiem, w Kościele...i że się chwalę itp. i ona z własnej woli nie chce przyjść na wesele tylko przez to, że będzie zmuszona przez rodziców to przyjdzie...
więc jak się o tym dowiedziałam, to mnie się przykro zrobiło z jednej strony ale z drugiej po prostu w takim razie jej nie zaproszę, tylko powiedzcie mi czy to będzie fopa?!
Prrr. Nawet bym się nie zastanawiała. Nie pozwoliłabym takiej osobie zakłócić mojego najwspanialszego dnia.

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
Co za....Ach, szkoda słów!

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
my noc poślubną spędzimy w pokoju hotelowym należącym do naszej sali

a sukienkę kupiłam o taką o:
(widzę do niej czarne grube, kryjące rajstopy i czarne botki)
Bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo podoba mi się ta sukienka

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam się pochwalić, że już minął rok od zaręczyn

Dobranoc
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
nie masz się co martwić, bez problemy się powinno zmieścić!!! Ja również mam rozmiar 8, a nasz grawer brzmi "Z każdym dniem 28.04.2011r." na damskiej, a na męskiej "coraz bardziej 28.04.2012r.", więc grawer dłuuuuugi, ale bez problemu się zmieścił nam to hasełko towarzyszy od samego początku związku, więc dla mnie po prostu nie było opcji, żeby się nie zmieściło
Bardzo ładny grawer
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 15:59   #3415
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

A my kiedy mamy rozdawać jak mamy w lipcu??

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:01   #3416
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

jejku kobietki, piszecie jak szalone, nie nadążam nawet odpisywać na posty wcześniejsze, po prostu Was sobie tak czytam

189
O! LadyWhisper Kooope lat!!! Co tam w ogóle u Ciebie, u Was???? I fajnie, że się odezwałaś

Cytat:
może
Już, już ...spokojnie, najpierw trzeba wszystko nadrobić, potem odpisać, a w międzyczasie dziecko nakarmić, przewinąć, zabawić i oddać w ręce rodziców

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-11-02, 16:01   #3417
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
ja z Tż jestesmy raczej wyluzowani i chyba za mlodzi na takie oficjalne poinforomowanie, tym bardziej, ze ta rdozina juz wiedziala co i jak i jedynie chcielismy powiedziec tak normalnie, ze maja byc przygotowani na ten termin, tylko jak siostra Tż wstala to co my w tej sytuacji mielismy zrobic? ja np poczulam sie troche skrepowana... skoro juz chciala cos takiego zrobic to mogla nas uprzedzic... ja juz mam ich dosyc... dobrze, ze sie wyprowadza do niego bo tak to chyba bym nie wytrzymala jakbym mieszkala u tz i oni byliby u nas... niedawno tez na spotkaniu z kuzynami wystrzelila ze jaki to jej tz jest romantyczny i ze z niego taki dżentelmen, myslalam, ze wybuche smiechem romantyk, ale piersionka na zarecznyny jej nie dal, a podobno sie oswiadczył
moze pomyslicie, ze jestem zlosliwa w stosunku do nich, ale mnie wczoraj wku..wili!

tu więcej takich z dziwnymi 'przypadkami' w rodzinie więc się nie krępuj.. każda z nas albo przynajmniej większość Cię rozumie

my mamy zamiary dawać zaproszenia marzec/kwiecień a ślub 30 czerwca... i wg mnie to wystarczająco 3 miesiące wcześniej... poza tym chyba już i tak wszyscy wiedzą kiedy ślub więc nikt nie powinien być zaskoczony

a co do tego jak pisać na zaproszeniach to mnie to przerasta narazie o tym nie myślę, nie wiem gdzie i jak będziemy pisać z dziećmi/z rodziną
koleżanki, kuzynostwo będziemy zapraszać z osobą towarzyszącą, ale to ze względu na to że nie wiemy czy kogoś mają a jeśli mają to nawet tych osób nie znamy - tzn u rodziny tż bo nie mieszkają tutaj nie mamy stałego kontaktu i tak to wygląda.
Na winietkach będę starała się dowiedzieć kto i jak się nazywa żeby nie pisac os. tow albo jak się nie dowiem to wpisze osoba towarzysząca Jana Kowalskiego
wogóle nie wiem czy będą winietki, wszyscy na mnie z tego względu krzywo patrzą a ja chce mieć i już !

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 16:05   #3418
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
tu więcej takich z dziwnymi 'przypadkami' w rodzinie więc się nie krępuj.. każda z nas albo przynajmniej większość Cię rozumie

my mamy zamiary dawać zaproszenia marzec/kwiecień a ślub 30 czerwca... i wg mnie to wystarczająco 3 miesiące wcześniej... poza tym chyba już i tak wszyscy wiedzą kiedy ślub więc nikt nie powinien być zaskoczony

a co do tego jak pisać na zaproszeniach to mnie to przerasta narazie o tym nie myślę, nie wiem gdzie i jak będziemy pisać z dziećmi/z rodziną
koleżanki, kuzynostwo będziemy zapraszać z osobą towarzyszącą, ale to ze względu na to że nie wiemy czy kogoś mają a jeśli mają to nawet tych osób nie znamy - tzn u rodziny tż bo nie mieszkają tutaj nie mamy stałego kontaktu i tak to wygląda.
Na winietkach będę starała się dowiedzieć kto i jak się nazywa żeby nie pisac os. tow albo jak się nie dowiem to wpisze osoba towarzysząca Jana Kowalskiego
wogóle nie wiem czy będą winietki, wszyscy na mnie z tego względu krzywo patrzą a ja chce mieć i już !
my też chcemy winietki żeby nie było bałaganu a rodzice tżta i moi jakoś sceptycznie podchodzą do winietek... chociaz moim rodzicom juz wytłumaczyłam tylko rodzice tżta są oporni

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-02, 16:07   #3419
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
A my kiedy mamy rozdawać jak mamy w lipcu??
Standardowo na 3 miesiące przed, więc może akurat w okolicy Wielkanocy a jeśli chcecie trochę wcześniej to też problemu nie ma.

a mi dziś zostało 160 ddś

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-11-02, 16:08   #3420
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie będą na pewno. Ostatnio byłam na weselu gdzie każdy siadał gdzie chce i okazało się, że rodziny się podzieliły, zrobiło się niepotrzebne zamieszanie, później zamiany miejsc. Wolę tego uniknąć i ustalić miejsca wcześniej.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości