|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXX
ktosia ona i tak nie kuma wiec nie kupie nic na sile
nawyzej sobie odloze kasy ciut - i kupie cos co bedzie potrzebne jej na urodziny od rodzinki cos dostanie bo robimy urodziny musza byc, kolejne urodziny juz beda tylko o ciescie i kawie i juz u nas w odmu a dla was, yhm,,, moze cos w stylu garnuszka klocuszka? zuzka jeszcze nie umie wkladac klockow do tych dziurek w odpowiednim ksztalcie, ale wlacza sobie sama melodyjki i generalnie wklada do niego klocki. generalnie zabawki interaktywne, na dlugo starczaja - mamy taka dzdzownice co jak sie nadusza to spiewa, i ona spierwa kolory, cyfry i klasyczna muzyke, po nacisnieciu odpowiedniego kawalka jej cialka, i zuzka jeszcze nie umie nadusic - bo to dosc ciezko sie wciska, ale lubi te melodyjki w niej wiec ja jej wlaczam i leci 2x5piosenek klasycznej muzyczki a ona tancuje![]() od mojej siostry dostanie ubranek tez duzo na wyrost juz. zabcia no widzisz jak sie ludziska ciesza z ciazy ![]() a moim rodzicom moze kupie jakos voucher na masaze albo jakies zabiegi - tylko musialabym popatrzec co maja ciekawego, a tam uzdowisko to duzo by sie znalazlo ofertt Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-11-02 o 16:43 |
|
|
|
#3902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zakasuj rękawy ![]() Cytat:
Dziewczyny wszędzie teraz słyszę o fb a jak taki zacofaniec nie mam... nosz przecież w końcu człowieka skuszą
|
||
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Ana to sie kuś
|
|
|
|
#3904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i miło ze strony tej rodzinki, że tak się cieszą z Waszego szczęścia. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
mona pytałas o zakupki\
taka kurtka http://sklep.cropp.com/odziez-damska.../pcreateddate# (niebieska) i sweterek http://sklep.cropp.com/odziez-damska...s/pcreateddate
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to sie dla mojego dzidziolka marzy o to: http://allegro.pl/fisher-price-t2713...896839369.html znajomi mają i jest rewelacyjne.
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
noo tylko na krotko starcza
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwuś to było do mnie?? Nie wiem na ile starczy. Pewnie zalezy od dziecka. Ale teraz znajomych mała ma 7,5 kg (pół roczku) a to jest do 9 kg.
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia super że prąd jest!
Ktosia faktycznie jesteś bohaterem w swoim domu! ![]() Rosi jesteś moim guru! wigilia w Twoim wykonaniu na pewno bedzieboska ! Ją zdecydowanie bie czuje się na siłach ![]() a ją aż jestem ciekawa jak będą w tym roku wygladac nasze święta . do teraz spedzalismy święta u moich rodzicow z dziadkiem i mamą tz. a w tym roku przyjechał brat mamy z anglii i pewnie wymysla święta u dziadka . a ją nie chce. ją chce u moich rodzicow...
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze jest jeden aspekt czy dziecko bedzie chciało lezec w hustawce bo natka na przykład nie bardzo lubiła hustawke za to lezaczek bujaczek uwielbia
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w tym roku w święta wypocznę. Nie będzie gonitwy w wigilię : moi rodzice, teściowa , teść (bo sie każdy pogniewa jak sie nie przyjdzie). Przecież ja chora byłam przez to. Teraz święta tylko u moich rodziców spędzamy (choc tam będzie też masa naszej rodzinki). Ale na spokojnie, bez latania.
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Anika buuu ale jak sie przekonam czy dzidziol będzie lubił sie huśtać?? |
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sie przekonasz jak wsadzisz do niej dziecko i bedzie lub nie bedzie ryczec innego sposobu nie znam ![]() moja ryczała dlatego wydatek rzedu 5 stow uwazam za przesadzony jak ma lezec i sie kurzyc bo nei wierze ze udałoby ci sie sprzedac za tyle samo jak by sie wam nie przydało no ale to tylko moje zdanie my mielismy taka i troche natka w niej polezała ale sząłu nie było najczesciej do usypiania jak juz sie nei dało http://allegro.pl/bright-starts-hust...898310859.html
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-11-02 o 17:13 |
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Anika ech... to mi dałas dylemat
|
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
Cytat:
pisałam wam reano jak mi sie nie chce, no i w pracy mi sie upiekło miałam zastepstwo w sekret i nie musiałam wyruszac do szkół- lubie czasem taki "odpoczynek"
|
||
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
MAdzia właśnie miałam wkleić tą huśtawkę co Anika wkleiła. Zdecydowanie ładniejsza i tańsza niż ta z fisher price.
My święta pewnie u moich rodziców, ale ja pomagam mamie gotować i piec. Pewnie wprosi się teściowa na gotowe. Ale to pierwsze święta Lilki i chcę je spędzić z moimi rodzicami na tradycyjnej wigilii a nie przy kawałku karpia i bez choinki bo ona nawet choinki nie ubiera bo po co. Ja nie wiem, moja babcia do śmierci choinkę ubieraną miała, mimo że dzieci już nie było.
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie cena tej huśtawki to gruba przesada, chyba by mnie zgięło w 4 miejscach. U mnie Agata większość czasu leży na płasko, albo na macie, albo w łóżeczku, leżaczek mam taki tani, ale tez rozkłada się na płasko. Z resztą nasz fizjoterapeuta za każdym razem powtarza, ze jak najwięcej na podłodze jak najmniej w urządzeniach, co by dziecko miało dużo przestrzeni i było w naturalnej leżącej pozycji
![]() Ja teraz zastanawiam się nad krzesełkiem czy kupić takie normalne, czy takie co się rokłada później na stolik plus krzesełko |
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już dużo lepszą inwestycją wg moich doświadczeń jest mata edukacyjna. To może teściowa zaprosi teraz Twoich rodziców? |
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
nie pierwszy i nie ostatni
nie chwaliłam sie wam moja córcia była u fryzjera ma piekną bombke z tyłu przód wystopniowany i grzyweczke scieta asymetryczniemoje dziecko ma lepsza fryzure ode mnie
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Co do świąt to jeszcze nie wiem, ale będę próbować przeforsować opcje u moich rodziców
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Scio mi sie te rozkladane nie poodbaja, dlatego kupilam za 170zl takie zwykle, z taknina. u nas laski maja takie najzwyklejsze z ikei i tez za zadowolone.
a zuzka ma osobne drewniane krzeselko i stolik [na razie zlozony] raczej do zabawy niz do jedzenia.Bo jak wyrosnie ze swoijego za lat 2-3 to bedzie juz jadla przy normlanym stole
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia ja też się własnie skłaniam do takiego zwykłego i osobno jej dokupić stolik + krzesełko (w ikei chyba mają takie mamut czy coś takiego
)poka jakie masz
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
ktosiai za reklame sie placi
![]() ja mam karuzelke z tiny love, za namowa martuchy ja kupilam, i jestem zadowolona, mimo iz na muzycznce 'nature' nie ma dzwieku natury - tylko jest melodyjka i ptaszki spiewaja w tle. ale 20minut sobie gra, przynajmniej moglam sie wykapac a zuzka lezala pod karuzelka![]() Sasiadka ma taka co trzeba nakrecac co 5 minut i tez sobie pluje, bo nic zorbic nie moze, a jej maly to taki dosc wymagajacy obecnosci jest w ogole zauwyqzylam ze u chlopcow to sie bardziej rozwija, jak zuzke moglam sama zostawiac w lozeczku tak obie znajome z chlopcami musialy targac maluchy w lezaczkach do lazienki by sie moc wykapac ![]() Scio mny mamy takie: http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...889040124.html chocolade - ale za 170na pewno kupilismy na allegro. a stolik z ikei mam LAck biale - za 19zl ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20011413/ a krzeselko kritter - za 50zl http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40153699/ Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-11-02 o 17:41 |
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak u nas największy szał ciał to zawieszki Lamaze
|
|
|
|
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w tym momencie przypomniał mi się przesąd, że dziecku do roku nie obcina się włosów bo razem z włosami obcina się rozum ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
My mamy taką matę http://www.elcik.pl/mata-edukacyjna-...arts-8966.html i nie zamieniłabym jej na żadną inną ![]() A karuzelkę mamy zwykłą, spręzynową, ale Marcela ją uwielbia! |
||
|
|
|
#3928 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mozecie jakis drobiazg kupic ![]() mam nadzieje ze beda tez chetni przychodzic bawic Cytat:
![]() Cytat:
no strasznie milo sie zachowali Cytat:
![]() Ja nie mam problemu z wigilia jak co roku tylko moich rodzicow tutaj mamy .. ale za rok moze polecimy do Polski na swieta
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
no nie tak całkiem bez problemu pod koniecbyła sza ciał ale jest obcięta
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ktosieńko do matury jej nie powinnam obcinac to by miała hary zapuszczone po same kostki albo i dłuzej bo ona z niskich![]() ze zauwazyłam zeby od wczoraj zgłupiała
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Ania podejrzewam, ze jak Pszczoła zrob się bardziej mobilna to tez oleje mate
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

nawyzej sobie odloze kasy ciut - i kupie cos co bedzie potrzebne jej
i generalnie wklada do niego klocki. generalnie zabawki interaktywne, na dlugo starczaja - mamy taka dzdzownice co jak sie nadusza to spiewa, i ona spierwa kolory, cyfry i klasyczna muzyke, po nacisnieciu odpowiedniego kawalka jej cialka, i zuzka jeszcze nie umie nadusic - bo to dosc ciezko sie wciska, ale lubi te melodyjki w niej