|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
![]() zywieczdroj bardzo dużo zużyć! ![]() ja postaram się wkleić jutro mój tragiczny bilans- zużyłam chyba tylko 3 rzeczy, a w tym próbki. Jeszcze nie miałam tak kiepskiego... dziś dokupiłam jeszcze srebrny lakier wibo (od mamy w prezencie)
|
|
#632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tam, oj tam ![]() Cytat:
![]() Z tym Colorstay'em to akurat chodziło mi o podkład, nie sprecyzowałam. A paletki mam dwie i też jestem zadowolona Ja chcę tylko pędzel do pudru. Najprawdopodobniej kupię ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ed.html&next=1 Cytat:
![]() Wiesz, ja przez pewien czas też tak chomikowałam miniaturki, "bo przydadzą się na wyjazd czy coś". I tak stały i stały... W końcu je pozużywałam, a tylko zostawiłam opakowania, żeby potem przelewać balsam czy szampon z pełnowymiarowej butelki, jak rzeczywiście gdzieś w końcu wyjechałam ![]() Bilans super ![]() Byłam dziś w nowej galerii w Modlniczce - tragedia, nigdy więcej tam nie pojadę. Ale za to zakupy się udały Kupiłam buty w CCC (czarne botki na obcasie, niestety nie mogłam ich znaleźć nigdzie w necie), czarną torebkę (ostatnio mi się poprzednia zepsuła i poleciała do kosza ), dwie pary rajstop w Gatcie i różową broszkę/gumkę do włosów w C&A
|
|||
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Nadchodzi wampiiiiiirrrrrrrrrrrekkk kkkkkkkkkkkkkk
![]() |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
nie mam czasu na nic od rana uczelnia, później firma, szkolenia, konferencje, warsztaty, jakieś spotkanie, biblioteka, czasem opieka nad chrześnicą i wracam wykończona i tak jest prawie codziennie. trzeba jeździć, załatwiać.. nawet w spisie się ostatnio troszkę zaniedbałam i mam wrażenie, że czegoś nie dopisałam ale nie mogę sobie przypomnieć ![]() postanowiłam nie dopisywać do swoich bilansów próbek bo w np. w tym miesiącu znów mi przybyło trochę z Ori i trochę z targów Uroda i Estetyka, na których byłam z przyjaciółką. więc wklejam bilans i oficjalnie zamykam październik PAŹDZIERNIK 2011: 1. Oriflame, Żel peelingujący do mycia twarzy, Pure Skin Deep Action 150 ml 2. Oriflame, Swedish Spa Night Renewal Hand Cream, Regenerujący krem do rąk na noc 75 ml 3. Oriflame, Antibacterial Hand Gel, Przeciwbakteryjny żel do rąk 50 ml 4. Oriflame, Discover Kenya African Sunset, Żel pod prysznic 250 ml 5. Yves Rocher, Beauty des Pieds, Peeling do stóp 50 ml 6. Yves Rocher, Culture Bio, Odbudowujący balsam do ust 10 ml 7. Yves Rocher, 3 Thes Detoxifiants, Płyn micelarny do demakijażu z wyciągiem z 3 herbat 200 ml – GRATIS 8. Johnson&Johnson, Neutrogena Formuła Norweska, Balsam do ust 6 godzinna ochrona 15 ml 9. Celia, Kolagen+nagietek, Tonik do oczyszczania i odświeżania skóry 200 ml 10. Cleanic, Chusteczki do higieny intymnej 10 szt. 11. Rossmann, Wellness&Beauty, Cremedusche, Kremowy żel pod prysznic Kakao i Jojoba 200 ml 12. Dove, Minimising, Wild Rose, Antyperspirant w aerozolu 150 ml 13. BeBeauty, Hydro Effect, Nawliżająco-odświeżający żel do mycia twarzy 150 ml Wydane: 86,08 zł Zużyte/wyrzucone/oddane/sprzedane/wymiana: 1. FLOSLEK Żel do powiek i pod oczy 10g 2. Schwarzkopf&Henkel, Fa, Antyperspirant NutriSkin Invisible Control, spray 150 ml 3. Coty, Playboy, Play it Lovely Body Mist, Mgiełka do ciała 200 ml 4. BeBeauty, Peeling do ciała, Winogrono 200 ml 5. Rossmann, Synergen, Puder w kompakcie 9 g 6. Tami, chusteczki antybakteryjne 24 szt. 7. Oriflame, Mydło w płynie do rąk Milk & Honey Gold 300 ml 8. Beiersdorf, Nivea, Pure&natural Action, Dezodorant 150 ml 9. Celia, Kolagen+nagietek, Tonik do oczyszczania i odświeżania skóry 200 ml 10. Cleanic, Chusteczki do higieny intymnej 20 szt. 11. Dr Irena Eris, LIRENE, Peeling-masaż myjący antycellulitowy 225 ml 12. Avon, Pachnąca mgiełka do ciała Fiołek&liczi 125 ml 13. Rossmann, Wellness&Beauty, Cremedusche, Kremowy żel pod prysznic Kakao i Jojoba 200 ml 14. Joanna, Naturia, Odżywka z miodem i cytryną 200 g 15. Yves Rocher, Szampon przywracający blask z wyciągiem z nagietka 200 ml 16. Procter and Gamble, Pantene PRO-V, Intensywna Regeneracja, Pielęgnujący szampon 400 ml 17. Procter and Gamble, Clairol, Herbal Essence, Hello Hydration, Odżywka nawilżająca i wyzwalająca blask 400 ml 18. Schwarzkopf&Henkel, Fa, Shower cream, Silk&Magnolia, Żel p/p 250 ml 19. BeBeauty, Żel pod prysznic Spa Japonia 300 ml 20. BarbraPro, Tonik do zmywania paznokci z olejkiem ze słodkiej pomarańczy 100 ml 21. Oriflame, Odżywczy krem do wysuszonych dłoni 100 ml Cytat:
zużywam kosmetyczne zapasy ... i ciągle kupuję nowe ![]() ~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust Edytowane przez actriz Czas edycji: 2011-11-01 o 14:23 |
|
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to że wiecej zużyc niż rzeczy kupionych
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucam swój bilans październikowy.W zasadzie jeszcze tak skromnych zakupów to nie miałam w ostatnim czasie , kilka produktów przybyło za grosze , 3 ostatnie dostałam do testowania, odwyk spowodował ,że na półce z kosmetykami , których używam można w golfa grać
a wcześniej nic nie można było już wcisnąć.oto bilans: Kupione 1.Garnier farba do włosów – 2 op, 2.Diplona odżywka regenerująca 600 ml, 3.YR żel do mycia twarzy pure system 4.YR żel/prysznic kwiat lotosu 5.YR tusz do rzęs czarny 6.Avon konturówka do oczu czarna LRD 7.Avon poczwórne cienie Hollywood LRD 8.Avon balsam do skórek różany 9.Avon mgiełka truskawkowa 10.Tomorrow woda perfumowana 50ml. 11.Baifem pianka do higieny intymnej 12. Baifem ochronno-kojący żel do pielęgnacji okolic intymnych 13.Baifem chusteczki do higieny Zużyte 1.Avon sassy swirls vanilla bossom woda toalet.15 ml. 2.ZSK mleczko pszczele w glicerynie 15 ml. 3.Everydayminerals podkład Light Neutral big 5,5 g 4.Everydayminerals róż come what may sample 1g 5.Avon planet spa kojący żel p/oczy 6.YR szampon nagietkowy przywracający blask. 7.Garnier farba do włosów. 8.Bebauty wygładzające mleczko do demakijażu 9.Bielenda 2-fazowy płyn do demakijażu. 10.Nivea pure&natura mleczko oczyszczające 11.Avon żel p.prysznic fiołe&liczi 12.Avon sss mineralny krem do rąk perłowy połysk 13. Avon sassy swirls vanilla bean woda tola. 15 ml 14.Bebeauty regenerujący balsam do ciałą 200ml. |
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bilans super Jak oceniasz mgiełkę? Tzn. nie zapach, bo znam, ale trwałość.Ładnie Zużyłam miniaturkę wyszczuplającego kremu antycellulitowego z Avonu. 19.11-21.11 jedziemy z TŻ-em do Poronina |
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
cuciola, świetny look!
actriz, brawa dla Ciebie- dużo zużyłaś!Wklejam swój najgorszy bilans od wieków! Zużyte w październiku: próbka Dax Cosmetics antytrądzikowy krem tonujący 2ml Sanoflore mleczko do ciała pomarańczowo-migdałowe 50ml próbka Bioderma hydrabio riche 2ml Kupione:
gratis: pasta Colgate total 50ml próbki: Avon Outspoken intense
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane A z części teoretycznej miałam max punktów, chociaż z teorii umiałam najmniej ale mi się trafiły pytania ![]() Impreza udała się mega Gratuluję udanych bilansów Zakupów jest sporo (głównie przez lakiery do paznokci), trochę zachciewanek, ale generalnie nie najgorzej. Nawet mi TŻ ostatnio powiedział, że za mało sobie kupuję ![]() ![]() Październik Zużyte: 1. Antyperspirant w kulce 'Bawełna z Indii' Jardins du Monde, Yves Rocher 2. Błyszczyk Fashion Lip Gloss, My Secret (10 ml) 3. Żel do kąpieli 'Oliwa z oliwek z Prowansji' Les Plaisirs Nature, Yves Rocher (50 ml) 4. Odżywka do paznokci Nail Protex, Sally Hansen (13,3 ml) Kupione: 1. Żel rozgrzewający Rebuild Termo wyszczuplanie, Ziaja 2. Róż do policzków Blush-on P114, Flormar 3. Masło ujędrniające biust i dekolt 'Ukierunkowane Modelowanie' Rebuild Odbudowa Skóry, Ziaja 4. Serum drenujące 'Reduktor cellulitu' Rebuild Odbudowa skóry, Ziaja 5. Lakier do paznokci It's Rambo no 5, Catrice 6. Lakier przepuszczający powietrze Air Flow 708, Bell 7. Pękający lakier do paznokci Cracking Magic czerwony, Lovely 8. Krem BB do cery tłustej i mieszanej, Skin 79 9. Paleta cieni I-divine PPQ, Sleek MakeUp 10. Lakier do paznokci Glam Wear 431, Bell 11. Glitter topper Nail art Twins nr 06 edward, Essence 12. Odlewka Poison, Christian Dior 13-14. Jedwab Biosilk |
|
|
|
#642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno w listopadzie będzie więcej zużyć ![]() Cytat:
Cuciola, super charakteryzacja! ![]() Cytat:
Będziecie chodzić po górach? My też planujemy z TŻ wyjazd, ale na ten długi weekend od 11 listopada.
|
|||
|
|
|
#643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja preferuję takie całodzienne wycieczki, ale to jak jestem w Krakowie i jadę z domu. Z TŻ-em tak sobie chodzimy, żeby pochodzić, ale się nie zmęczyć za bardzo
|
|||
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ważne czy morze czy góry czy jeszcze coś innego, zależy nam na jakimś basenie, saunie, romantycznej kolacji, zabiegach spa itp. Tylko nie wiadomo czy nam to wypali...
|
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Haha my jedziemy z tego
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam go Ale trochę drogo wychodzi jak dla nas. My znaleźliśmy morze z bardzo podobnym "wyposażeniem" na 3 dni dla 2 osób za 200 zł Nigdy nigdzie nie wyjeżdżałam z groupona, ciekawe jak to wygląda w rzeczywistości
|
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mamusiu nie mam ostatnio na nic czasu... mój bilansik Październik 2011 Zużyte: Pielęgnacja: 1. Alterra, Łagodzący szampon Migdał i jojoba – 200ml 2. Alterra, Odżywka do wł. morela i pszenica – 200ml 3. Artiste, Żel do włosów – odlewka 4. Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy – 100ml 5. Forte Sweden, Mrs. Potter’s, Balsam do włosów aloes i biała herbata – 500ml 6. Hegron, Odżywka d/s - odlewka 7. Hipp, Szampon dla dzieci – 200ml 8. Kosmed, Wazelina kosmetyczna Żeluś – 15ml 9. Original Source, Żel pod prysznic mango i makadamia – 250ml Saszetki/próbki: 1. Barwa, Siarkowa moc, Maseczka – saszetka 2. Delia, Szmpon koloryzujący – 40ml 3. Marion, MariColor, Maska ożywiająca kolor wł. farb. – 20ml 4. Marion, MariColor, Maska ożywiająca kolor wł. farb. – 20ml 5. Nivea, Plasterek na czoło/brodę 6. Nivea, Plasterek na czoło/brodę 7. Nivea, Plasterek na nos 8. Nivea, Plasterek na nos 9. Soraya, Maxima, Krem redukujący niedoskonałości i blizny potrądzikowe – 2ml Kolorówka: 1. Avon, Cień do powiek biały – z trójeczki 2. Catrice, Perfect Adapt, Korektor pod oczy, 010 Light Beige 3. Essence, Multiaction, Tusz do rzęs – 9ml 4. Lakier (na wymiankę) 5. Lakier (na wymiankę) 6. MF, 2000 Calorie, Tusz do rzęs – 9ml 7. Revlon, Colorstay, Podkład – 30ml Przyszło: Pielęgnacja: 1. Alterra, olejek 2. Alterra, Żel pod prysznic/szampon Perfumfrei, 250ml 3. Barwa, Siarkowa Moc, Krem antybakteryjny matujący , 50ml 4. Bielenda, Żel do włosów z czarną rzepą – 250ml 5. Bingo, Maska shea i 5 alg – 500g 6. Bingo, Redual+, Maska z błota z MM – 150g 7. Delia, Szampon koloryzujący-jasny brąz – 40ml 8. Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy, 100ml 9. Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy, 100ml 10. Forte Sweden, Mrs. Potter’s, Balsam do włosów Ginkgo i keratyna – 500ml 11. Gloria, Maska do włosów, 240ml 12. Gorvita, Zel aloesowy, 150ml 13. Isana Hair, Żel do stylizacji włosów Power, 150ml – prezent 14. Joanna, Naturia, Odżywka b/s z makiem i bawełną – 200ml 15. Marion, MariColor, Maska ożywiająca kolor wł. farb., 2x20ml 16. Marion, MariColor, Maska ożywiająca kolor wł. farb., 2x20ml Kol: 1. Bell, Air Flow, lakier 2. Bell, Air Flow, lakier nr 704, 10g 3. Essence, Lakier – 5ml 4. Jumpy, 120, 5,5ml 5. Jumpy, 127, 5,5ml 6. Lovely, Pękacz 7. Lovely, Pękacz 8. MNY, Lakier – 10ml Wymianka: 1. Lovely pękacz czerwony 2. Zielony 3. zolty kupione i zużyte wydałam 179,7
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jedziemy http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...-gdansk/222404 26 listopada juz nie moge sie doczekac
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja wam zazdroszczę tych wolnych i wyjazdów. U mnie w pracy nie ma długich weekendów, teraz 11 listopada to będzie tylko 1dniowy przerywnik od pracy a w domu mama jak zwykle zarządzi sprzątanie świąteczne żebym tylko się nie zanudziła
|
|
|
|
#650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne dochodziły nawet do 500 zł... A tu mamy już całe wyżywienie i dodatkowe atrakcje w cenie. Więc naprawdę się opłaca. Co do wyjazdów z kuponów, to ja byłam już na dwóch, moja mama na kilku więcej i zawsze byłyśmy zadowolone (tylko raz chyba mama narzekała).Zużycia super, ale z zakupami to poszalałaś ![]() Cytat:
Trzeba czasem odpocząć. Ja z TŻ-em już jakiś czas nigdzie nie byłam i trochę mi (nam) tego brakuje. Chciałabym raz w miesiącu wyjeżdżać na weekend... ![]() Cytat:
Byłam dziś w YR, kupiłam peeling morelowy na zniżkę 40% i saszetkową maseczkę Pure System - ciekawa jej jestem. Byłam też w Naturze po patyczki do odsuwania skórek i przy okazji wzięłam maseczkę odżywczą z tych nowych maseczek Lirene. Byłam dziś na pierwszej depilacji laserowej
|
|||
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam na blogu, że Orlica jest w szpitalu
Napisałam jej dziś smsa z życzeniami szybkiego powrotu do zdrowia. |
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczescie ma fb, czyli jak ktos chcialby sie skontaktowac to sie da
![]() Napisala ze ma objawy odmy plucnej |
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurczę.
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Zostalas w tyle z technologia
teraz to przyjaznie sa facebookowe
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dziękuję za taką technologię.
|
#657 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
mam to samo. Praca, potem dzieciaki leśniczego
![]() jak chodzi po bilans, to u mnie absolutna tragedia: przybyło: 12 ubyło: 1 przybyło: Yves Rocher, Hydra Specific, Mousse en Eau Démaquillante (Pianka do demakijażu twarzy) Yves Rocher, Culture Bio, Krem na dobry dzień Yves Rocher, Nutrition, Repairing Balm for Dry Ends (Balsam odbudowujący na zniszczone końcówki z odżywczym mleczkiem z owsa) Rossmann, Rival de Loop, Anti - Age Pflegekapseln (Tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach) Mineral Flowers, Camomile, Moisturizing Day Cream (Nawilżający krem na dzień do skóry wrażliwej i bardzo suchej) The Body Shop, Spiced Pumpkin Bath & Shower gel 250ml The Body Shop, Moroccan Rose Shower Gel 60ml x2 The Body Shop, Moroccan Rose Body Butter 50ml The Body Shop, Candied Ginger Shower gel 60ml The Body Shop, Coconut Shower Cream 400ml The Body Shop, Coconut Body Butter 200ml maść ochronna z wit. A wydane: 6,99 kapsułki Rival + 2,99 zmywacz Isana + 76,01 zakupy w The Body Shop + 3,50 maść ochronna z wit A. (Yves Rocher i krem Mineral Flowers to prezenty) Jak chodzi o wolne w pracy, to u mnie też jest ciężko, 31 musieliśmy iść 1 oczywiscie wolny, 11 także ![]() tralala, dostałam dziś pierwszą wypłatę niewiele mi zostanie na kosmetyki
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2011-11-02 o 19:59 |
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Super zużycia, zwłaszcza kolorówkowe
Jak oceniasz olejek Alterry i produkty do włosów Jantar?Cytat:
My póki co obydwoje studiujemy, TŻ tylko pracuje, więc chcemy żeby była namiastka luksusu za niewielką cenę My nawet na wakacjach w tym roku nie byliśmy razem... Bardzo potrzebuję takiego weekendu, ale pewnie jak zwykle nam nie wypali... :/ No ale zobaczymy Czyli mówisz, że opłaca się jeździć z groupona? ![]() Jak było na depilacji? Też z groupona? ![]() Ja dziś też poszalałam na zakupach. Kupiłam: - szampon do włosów Alterra Papaja i Bambus - krem do twarzy AA Wrażliwa Natura 20+ - korektor antybakteryjny Miss Sporty - szczoteczkę do zębów (do mieszkania TŻ )- 2 lakiery do paznokci Wibo - capuccino i śliwka
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i tak więcej, niż ja u mnie w pracy Też hehe Ciężko stwierdzić, jak było, babka smarowała depilowane miejsca specjalnym żelem, a potem jeździła taką głowicą i tyle. Powiedziała, że dopiero za 2-3 tygodnie włoski zaczną wypadać. Jeszcze mam dwie serie, teraz idę 1.12, a później jakoś na początku stycznia.
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na pewno jest trwalsza niż te Avon'owskie (gdzie zapach ucieka po kilku minutach ) na mnie wytrzymywała od pół godz. do godziny - w zależności ile jej na siebie wylałam ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

Myślę czy może kupić sobie np 3 czy 2 tańsze czy 1 droższą

Co ja poradzę, że tak kocham te wszystkie śliczne malutkie opakowania i próbki?
), dwie pary rajstop w Gatcie i różową broszkę/gumkę do włosów w C&A
od rana uczelnia, później firma, szkolenia, konferencje, warsztaty, jakieś spotkanie, biblioteka, czasem opieka nad chrześnicą i wracam wykończona

niewiele mi zostanie na kosmetyki