|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mimozami jesień się zaczyna a zimą ruszy ślubna lawina- PM 2012 cz. XIII
Można byc 2 lata i sie rozstac, zaproszenia bedziem rozdawac na 4 m-ce przed weselem a w tym czasie może się wszystko wydazyc mozna sie rozstac i zwiazac z kims innym. A jesli chodzi o nazeczonych to mamy mało par i wszystki sa już na etapach przygotowan ślubnych i znamy sie osobiście.
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tort jest po obiedzie ![]() Laski proszę nie pisać, kto odpadnie dzisiaj z Top Model. Miałam oglądać, ale przyjacielowi się jacyś wandale do auta dopiepszyli, wybili szyby, rozwalili zamki i skradli radio. No i idziemy się z nim podołować, a może i go rozweselić. Nienawidzę takich debili!!!!!
|
|
#3454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra wiem, wiem dawno mnie nie było ale mam lekki młyn w domu i na uczelni... nie wiem w co ręce włożyć.. Ale regularnie WAS podglądam
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Ha nadrobiłam was
:madziusuper kurtka w sam raz na twoje zwarjowane cycki ![]() Witam nowe PMki U nas rodzice będą siedzieć z rodziną a przy głównym stole z reguły siedzą młodzi w sensie wieku i z nami będą siedzieć nasi przyjaciele malwus bardzo fajny pomysł na grawer i wydaje mi się że się zmieści Winietek u nas nie będzie A zaproszenia będą rozdawane etapami najpierw Ci którzy muszą sobie dużo wcześniej zaplanować to tak około lutego potem reszta marzec kwiecień Jeśli chodzi o poinformowanie o ślubie to u nas było tak że my myśleliśmy że wystarczy rok wcześniej zacząć planować i starczy więc z TŻ do czerwca mieliśmy nic nie mówić. Ale mój tata w styczniu zaczął się dopytywać kiedy chcemy w końcu brać ten ślub a my że w 2012 chcieliśmy i potem już się potoczyło. Ale jakiegoś oficjalnego informowania nie planowaliśmy. No to chyba wszystko co najważniejsze
|
#3456 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Troche mnie nie bylo, dzis wrocilismy z PL... Ale sie ciesze, udalo nam sie zalatwic sporo waznych spraw ![]() 1. Kupilismy obraczki, takie jak mi sie marzyly, z bialego zlota, matowione. W sumie to wybralismy je w niecale pol godzinki, pani byla zaskoczona ze w takim ekspresowym tempie tez bylam zdiwiona bo moj TZ byl przeciwko bialemu zlotu, ale jak zaczelismy przymierzac to tez mu sie spodobaly.Oto one, tylko oczywiscie z cyrkoniami, bo wygladaja dokladnie tak samo jak brylanty wiec po co przeplacac Ja nie przywiazuje do takich rzeczy uwagi...http://www.taxor.pl/stelmach-obraczki.php?ido=197&kol=1 TZ bedzie mial gladka, a moja bedzie ciut wazsza bo to jest 5 mim a ja bede miec 4 bo lepiej wyglada na palcu. Za pare zaplacilismy 2550 po rabacie wiec wydaje mi sie ze calkiem przyzwoicie. 2. Bylismy u ksiedza, zaklepalismy date i godzine Tak wiec moge oglosic wszem i wobec ze 09.06.2012 o godz 14:00 bede zona mojego meza Wypytalam od razu o wszelkie dokumenty potrzebne itd z racji tego ze moj TZ jest obcokrajowcem. Ksiadz byl bardzo wyrozumialy, zreszta zna mnie od kolyski, chrzcil mnie i przygotowywal do komunii i za kazdym razem jak mnie widzial to pytal kiedy w koncu bedzie mogl mi udzielic slubu...wiec sie doczekal Malo tego spisalismy od razu protokol, zwolnil nas z nauk przedmalzenskich bo i tak nie mielibysmy ich jak w PL zrobic i nawet nie musimy zadnych karteczek od spowiedzi przynosic wiec pewno gdzies w kwietniu damy tylko na zapowiedzi i ksiedza mamy calkiem z glowy.3. Bylam w restauracji. Ustalilam menu. Wszystkie kwestie odnosnie organizacji, przebiegu uroczystosci, dekoracji itd. Wiec juz tez tam nie musze zagladac. Pewno najwczesniej tydzien przed weselem. 4. Zalatwiona dekoracja z kwiatow do kosciola, sali, samochodu, pokoju w hotelu oraz tortu. 5. Zalatwiene wszystkie dokumenty do cywilnego, co nie obylo sie bez przeszkod. Generalnie potrezbowalam tylko zaswidczenie o braku przeciwskazan do zawarcia zwiazku malzenskiego, ale zeby go dostac musialam najpierw zrobic sobie wycieczeke do miasta gdzie sie urodzilam po odpis zupelny urodzenia a pozniej sciagac pana z USC z uropu bo to byl jedyny mozliwy dzien kiedy moglam ten dokument dostac, no ale udalo sie...w przeciwnym razie musialabym leciec do PL tylko po ten dokument, nikt inny go odebrac nie moze ( to taka inf dla tych co za granica mieszkaja, i chca pewne rzeczy zalatwic podczas jedego przyjazdu do PL). 6. No i najwazniejsze, siostra wyciaglela mnie na przejazdzke po salonach z sukniami i choc podeszlam do tego pomyslu z tekkim dystansem, bo najblizsze miasto w mojej miejscowosci to Bielsko Biala i za duzo salonow tam nie maja, to po pierwsze udalo mi sie znalesc moja wymarzona Sweetheart 5928, przymierzyc i utwierdzic w przekonaniu ze to wlasnie ta bedzie idealna na cywilny na plazy http://www.maribel.gr/en/gamos_product/item/67.html po drugie znalazlam ta sukienke w necie za grosze i juz ustalilam z dziewczyna ze ja kupuje w ciemno, bo jest w moim rozmiarze wiec nie ma sie nad czym zastanawiac...a po 3 to siostra mnie zmusila do przymierzenia innych modeli sukienek niz mierzylam do tej pory i uwaga!!! zakochalam sie w tej sukience: http://www.elegantlacebridal.com/pics_gowns_05.html choc w ogole ale to w ogole nie bralam takich pod uwage, miala byc prosta, skromna, bez zadnych ozdob, ale jak ja zalozylam to bylo WOW, siostra stwierdzila ze nie widzi mnie w zadnym innym fasonie, tylko taka wlasnie podkreslajaca talie, i rozchodzaca sie na biodrach, bo ja taka chudzinka jestem no i powiem wam ze mocno sie nad nia zastanawiam, ta dlugosc jest boska, juz widze do tego jakis fajne buciki z kokardka na koturence, tylko jedno co mnie zastanawia to kolor, bo ten toffi wydaje mi sie ciut za ciemny. Wiem ze sa tutaj dziewczyny zakochane w tej sukience ale nie pamietam z imienia kto, wiec mam pytanko do was czy widzialyscie te sukienke w tym drugim kolorze, chyba ivory jak sie nie myle, bo wolalabym cos jasniejszego, ale z drugiej strony boje sie ze jesli ta koronka i tiul beda w tym samym kolorze ze wszystko sie z soba zleje i ze straci swoj urok...a tak w ogole to gdyby ktora z was byla zainteresowana tym modelem w romiarze 38 i mieszkala gdzies na slasku to w B.B. w salonie u Sliwy maja ja na wyprzedazy za 1900 zl ![]() No to sie upisalam...uffff...ale powiem wam ze kamien spadl mi z serca, i ciesze sie ze tyle spraw udalo mi sie w przeciagu 3 dni zalatwic... No a teraz ide was nadrabiac
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2011-11-02 o 18:44 |
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że tyle załatwiłaś Justin Alexander świetny wybór
|
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem jakby mój tż zareagował na wiadomośc że moje bimbałki robią tu taką furorę
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TŻ pewnie by pomyślał że upadłyśmy na głowę ale cóż
|
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za załatwienie już tylu spraw
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Wy tak pędzicie z tymi postami,że masakra.
Nie dam rady Was nadrobić...
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
marylka
za tyle załatwionych spraw i wybór sukien świetny malenka bardzo Cię proszę doprowadź nasz kalendarz do kultury bo w takim wyglądzie wygląda bardzo kiepsko i myślę że reszta PM tak sądzi ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- ostatnio wątek bardzo zwolnił rzekłabym nawet bardzo przystopował ale jak na razie najważniejsze rzeczy można wyłapać
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() wszystkim Wam gratuluję kolejnych upływających miesięcy no i 1 z przodu ![]() wszystkich zakupów i załatwionych spraw również gratuluję ![]() Cytat:
nadrobiłam wszystko, ale głowa tak mi pęka, że chyba zaraz się położe. |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ki jeszcze raz za załatwienie tyyyyylu spraw![]() I sweatheart jest świetna, wiem coś o tym. A ta JA jest zarąbista
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Ja to się dzisiaj połapać nie mogę..Jestem dziś wyjątkowo bardzo zmęczona
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
marylka80 swietnie, ze tyle spraw udalo Ci sie zalatwic w 3 dni!
nas tez to czeka . .
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuu no w 3 dni tyle rzeczy musiało być intensywnie ale fajnie że wszystko się udało
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
wieje nudą
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
a no
jeeezu ale mgła za oknem tak deprecha jesienna sięzaczyna
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, mam to samo wszystkiego mi się odechciewa i jeszcze dzień taki jakiś krótki się zrobił
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
ja się uczyć powinnam ale od 30 minut moje myśli błądzą gdzieś daleko no nie mam siły
przydał by się TŻ kubek gorącego cappucino kocyk i dobry film dzisiaj jak szłam na zajęcia już się ciemno robiło....maskarka .... ja chce już wiosneee
|
#3473 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wygladaja zarabiscie. Mowila ze to kupuje sie takie gotowe metalowe naklejki, ale wiecej sczegolow nie znam...jutro bede wpracy to ja dopytam ![]() Cytat:
co prawda nie pomysllam zeby go uzyc na zaproszeniach, ale pasuje do naszej znajomosci jak ulal a ten ten z Kubusia tez uroczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i cadillaca gratuluje
|
||||||
|
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Dawno mnie nie było - miałam trochę przygnębiających spraw, o których chyba nie ma sensu tu pisać, a potem wyjechałam na długi weekend na wieś. Ale już jestem.
Cytat:
Co do informowania, to niedawno usłyszałam od koleżanki, że za późno jej mówię, że biorę ślub, bo ona musi kasę odłożyć. I zaczęłam się zastanawiać nad tymi powiadomieniami. Listownie to wychodzi drogo, ale może chociaż pocztę pantoflową puścić albo podzwonić, że będzie ślub we wrześniu? Ze spraw ślubnych, przyszedł do mnie ten organizer z Allegro. Przypomnę: http://allegro.pl/plan-organizacyjny...876431679.html Bardzo się ucieszyłam, jak znalazłam go w skrzynce, ale potem było tylko gorzej. Jest formatu A5, a nie jak sądziłam A4 - ale to moja wina, najwidoczniej nie doczytałam. Kartki w środku niby ładne, ale nie praktyczne, np. tylko 2 miejsca na dostawców z każdego typu (np. kwiaciarnie). Do tego nie ma miejsca na wizytówki. Do tego mimo zapewnień Pani z Allegro, nie ma koszulek na dokumenty. Napisałam do niej i obiecała dosłać, ale i tak jestem zawiedziona. Najlepiej jednak samemu sobie wszystko wydrukować i włożyć w segregator.
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
aby do Świąt Bożonarodzeniowych
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mi się nasunął tytuł na następną część:Magdziowe bimbałki jak szalone skaczą, Pmki za chwilę na ślubie zapłaczą Marylka za sprawną organizację, obie suknie które wybrałaś są piękne, tylko błagam nie dawaj do Justina butów na koturnie
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziś mi się przypomniało, że jak się czesałam na wesele miesiąc temu to fryzjerka się mnie pytała czy uderzyłam się w głowę bo mam taką łysą plamkę.To jej powiedziałam, że nie. Tym bardziej, że jakieś 2 tygodnie wcześniej farbowałam włosy i inna fryzjerka nie mówiła mi nic o tej plamce. No i dziś patrzę a ta plamka taka spora i wogóle nie odrastają włosy. Muszę się zapisać do dermatologa bo ta fryzjerka powiedziała, że to może być łysienie plackowate
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
my tą rodzinę którą zapraszamy to imformujemy o ślubie ustnie czasem mama gada z jakaś ciotką przez telefon to mówi nie wydawała bym kasy na powiadomienia
kindziu no ja Ci szczerze powiem że teraz to chyba szybciej zleci bo cały czas jakieś świeta okazjie... za 18 dni mam urodziny potem Boże Narodzenie Sylwester urodziny TŻ wielkanoc itp itd i w sumie zawsze będzie się coś działo... a tak od czerwca do listopada to zawsze tak mi się dłuży czas a tak w ogóle zauważyłam że dużo par ma po ślubie problem pt "gdzie spędzamy świeta BN" bo każde przyzwyczajone jest spędzać ze swoją rodziną... zastanawiałyście się kiedyś nad tym?? ja nie mam takiego problemu ale tka jak poczytałam dziewczyny na innym wątku które są już po ślubie i już mają z tym problem
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
a widziałaś gdzieś tę suknię w połączeniu z butami na koturnie ??
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

super, że tyle załatwiłaś 

aż mi się nasunął tytuł na następną część: