|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Ja dziękuję niebiosom
![]() Mama miała, ja chcę pojedynczo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
A ja jeszcze wymiotuję i co
![]() Ale się najadłam tego makaronu z sosem pomidorowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
no to nieźle tylko ja już nie daję rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | ||||||
Zakorzenienie
|
A wiec zdaje relacje po wizycie
![]() Oczywiscie bylam zbadana ginekologicznie, ale w badaniu wszystko ok, leki na infekcje ktorych wzielam multum pomogly ![]() Usg przezbrzusznego, zeby poogladac dzidzie nie mialam, bo jutro mam usg polowkowe, wiec lekarz nie chcial niepotrzebnie ingerowac, skoro jutro i tak mam usg. Ale zrobil mi usg dopochwowe, zeby sprawdzic szyjke. No i tak jak sie domyslalam, szyjka jest na granicy normy, jeszcze jest ok, ale na granicy, ma dlugosc 2,6 cm. Ale delikatnie sie rozwiera (widzialam na monitorze) tam gdzie glowka maluszka jest. Widzialam kawalek glowki dzidzi z tego powodu hehe ![]() Tam mi napiera na szyjke. Szyjka nie jest rozwarta jeszcze, ale ma deliktane rozchylenie, a powinna byc calkiem zamknieta. ![]() Dr powiedzial, ze na razie sie nie przejmujemy, ale mam wiecej odpoczywac, mniej dzwigac itd... Jednak na L4 mam ze moge chodzic, wiec zle nie jest ![]() Mam zrobic morfologie, alloprzeciwciala i tokso znow. No i test obciazenia glukoza ble ![]() Pytalam jeszcze lekarza o ten zel Dianatal ktory ulatwia poslizg dzidzi przy porodzie. I dr mi powiedzial, ze nie oplaca sie, bo kosztuje ponad 500 zl a zamiast niego mozna zastosowac inny zel, ktory maja na porodowce, ktory rowniez jest jalowy. A poza tym sa rzadkie przypadki, w ktorych nalezaloby uzyc jakiegos poslizgu, czyli tylko w sytuacjach, w ktorych rodzaca jest tam bardzo "sucha", ale dr powiedzial, ze to naprawde rzadkie przypadki. ![]() Cytat:
![]() Nie mozna tylko ostrych biczow na okolice krzyzowo-ledzwiowe. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przez te zabobony sie tak nastawilam, bo sie czulam i czasem jeszcze tez czuje fatalnie pod wzgledem dolegliwosci zoladkowych, wiec juz nei wierze w takie przesady (chociaz nigdy jakos bardzo nie wierzylam) ale czuajc sie gorzej niz przy Filipie myslalam, ze to dziewuszka ![]() Dziekuje za nadzieje hihih jutro mysle ze na polowkowym okaze sie na 100% ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-02 o 18:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Wtajemniczenie
|
Ja jutro zacznę 19 tc i też mi się pojawiają wymioty, ostatnio w sobotę i dziś znów
![]() ![]()
#3637 |
Zakorzenienie
|
A co ja mam powiedzieć? Co prawda wymioty straciły na intensywności, ale chciałabym zyć juz bez nich.
No nic, zbieram się na spacer ![]() ![]() ![]()
#3638 |
Zakorzenienie
|
A ja zaraz będę szamać pysznego kebaba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
A ja zaraz idę kąpać młodego i wreście usiądę bo dałam radę jeszcze dzisiaj poprasować. Do piątku mam l4 bo muszę Antka do końca wyleczyć, jutro jeszcze kontrola u pediatry i laryngologa więc jutro się nabiegam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zadomowienie
|
Jolkaa na szczęście właśnie wypiłam kawkę i jestem zapchana. Inaczej za kebaba bym zamordowała
![]() Agulka cieszę się ,że u Ciebie dobrze. Będziesz musiała tej szyjki pilnować, może szwy będą chcieli założyć? A ja nie słyszałam, ze na dziewczynkę ma się czuć gorzej.. Ja tylko o tym ,że apetyt na słodkie- dziewczynka, na słone-chłopiec ![]() U mojej mamy ze mną się sprawdziło.. z siostrą zupełnie nie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
Karolca jeszcze?
![]() ![]() ![]() Ja to wcinam i słone i słodkie, więc ciężko mi po tym się sugerować jaka płeć ![]() Aguśka to musisz się oszczędzać i dbać o siebie teraz ![]() ![]()
#3642 |
Zakorzenienie
|
Karo dobrze ze juz jestem po remoncie kuchni, wiec bede sie oszczedzac
![]() anagat na razie szwy jeszcze nie wchodza w rachube, ani krazek tez. W poprzedniej ciazy skracala mi sie szyjka dosc intensywnie wlasnie od 20tc i tez byla rozwarta ale calkiem z jednej strony tworzac ksztalt litery V. I bralam duzo lekow p/skurczowych jak Fenoterol, dodatkowo Isoptin zeby serducho nie wyskoczylo no i tez p/skurczowo. W kazdym razie lekarz tez mowil, ze jest opcja zalozenia krazka, na szczescie obylo sie bez tego. Powiedzial tez ze moze taki urok mojej szyjki. ![]()
#3643 |
Zakorzenienie
|
Aguśka to dobrze. U mnie za to się właśnie zaczynają prace porządkowe, bo kończą powoli w mieszkaniu robić, więc od przyszłego tygodnia muszę zacząć myć okna, drzwi, meble i wszystko w sumie, bo pełno pyłu i kurzu wszędzie. Ale będę to rozkładać w czasie bo inaczej to bym chyba padła po pierwszym dniu prac, no i mama obiecała, że mi pomoże.
![]()
#3644 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Aguśka, dbaj o siebie i odpoczywaj dużo, choć przy Filipku to może być ciężko, bo dzieci wymagają uwagi. Przy okajzi melduję, ze wyjadłam półl słoika marynowanej papryki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Wtajemniczenie
|
A ja zapomniałam Wam powiedzieć, że już mój płaszczyk na zimę ten z allegro przyszedł
![]() ![]() ![]()
#3646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aguśka to dobrze że wszystko dobrze, na szczęście u Ciebie łatwiej kontrolować wszystko więc będzie O.K. ![]() Dziękuję wszystkim za gratulacje ![]() Wiecie jakie te Angielki były grube co przyszły na połówkowe?? Ja wyglądałam jakbym przyszła na to pierwsze 12-14tc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest sporo informacji i jest też metoda wyliczania zasiłku jak ktoś pracuje krócej ![]() http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431 ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Rybka Gratuluję Córeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zadomowienie
|
Rybka, ja mam ostatnio szczęście do szczupłych Irlandek w ciąży.. Ale tyle ich już widziałam, że mogę sobie wyobrazić te wielkie u Ciebie..
One potrafią jak słonice być;/ Aaaa miałam Wam wczoraj napisac.. wracałam sobie z pracy o 23:30.. No i zimno jak cholera- może z 8 stopni, wicher że łby urywał, deszcz mżył.. A wiecie jak młode Irlandki(takie totalne siksy) poubierane chodziły?? W takie sukienusie, które ja tylko w największe upały bym nosiła, krótkie, wydekoltowane, z cieniutkiego materiału.. bez rajstop, w szpilkach sandałkowych(tak wysokich, że szły jak koczkodany).. niektóre buty w łapach miały i na boso szły.. Ja naprawdę pierdzielę.. chyba by mi dupa odpadła, jakbym tak wyszła ubrana.. ja to w aucie , zimowy płaszcz, czapka na głowie.. hehe no i takim to nic nie jest.. Zabawny naród ![]() Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-11-02 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
nie bylo mnie pol dnia a wy tyle stron naskrobałyście
![]() dowiedziałam sie w zusie ze nie przysługuje mi macierzyński ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam kebaba ![]() ![]() ![]() ja to bardziej mam ochotę na słodkie, ale nie jem dużo słodyczy głównie to z rana mnie non stop ciągnie do słodkiego śniadania albo bułka słodka, albo kanapka z nutellą lub z dżemem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja drżę jak takie widzę, może już były rozgrzane procentami i nic nie czuły..., w Anglii też tak się ubierają, co prawda przyzwyczaiłam sie do tego ale dalej nie rozumiem ich zachowania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie ostatnio zdziwily bodki zamszowe do kolan połączone z japonkami , babeczka w tramwaju miała takie , było dość zimno,pewnie nie jestem na czasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | ||
Zakorzenienie
|
Odnosnie tej mojej szyjki, to od paru ostatnich dni czasem czuje twardnienie brzuszka (takie jak w I ciazy) i obawiam sie ze bede miala to samo co w I ciazy...
Na razie jest to jeszcze krotkie i rzadkie twardnienie brzuszka, ale jest. Zaczyna sie tak samo jak w tamtej ciazy, od 20 tygodnia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje ze nie bedzie mi sie tak skracala szyjka jak przy Filipie, byc moze bedzie skracala i rozwierala sie w mniejszym tempie. Odnosnie odpoczynku, przy Filipie rzeczywiscie ciezko bedzie, ale ja w poprzedniej ciazy to jezdzilam co troche na uczelnie, a to do promotora, bo bronilam prace licencjacka miesiac przed porodem. ![]() Robilam takie studia uzupelniajace dla pielegniarek.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-02 o 20:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Właśnie wróciłam z USG połówkowego, trochę późnego, bo to 23 tc ![]() Moja dzidzia nadal jest córeczką - dr śmiał się ze mnie jak pytałam czy nadal ma dziewczyńskie krocze ![]() Waży już 500 g ![]() ![]() ![]() ![]() Ja oczywiście nadal grzybek, który wyskoczył mi po przebytej ostatnio grypie żołądkowej.... Poza tym wszystko oki ![]() Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() swoją drogą dawno Cię nie było na wątku :-P
![]() |
#3658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3659 | ||||
Rozeznanie
|
Znowu jakoś się nie wyrabiam w pracy i nie mam czasu na forum
![]() no ale wieczorkami nadrabiam. I tak: kulkaaga i ivona84 witajcie ![]() ![]() Furczak, monika83, anagat - gratuluję chłopców ![]() ![]() ![]() ![]() rybka a Tobie dziewczynki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madziara 26 będzie dobrze. Serduszko się przecież może samo naprawić... ![]() Cytat:
![]() ![]() wredne babsko. Sama nosi rozmiar 48-50 więc nie ma prawa się mnie czepiać. Ważę pewnie z 40 kg mniej niż ona a kończę 5 mies. ciąży. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do prawa jazdy w UK (przepraszam na śmierć zapomniałam któa z Was pytała i proszę o wybaczenie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Raczkowanie
|
witam mamusie
![]() jej ale wy lecicie z tymi postami...masakra....ciag le mam tyły i nie mam jak pisac....ahhh... tak sie pieknie chwalicie USG no to ja też sie pochwalę:P poniewaz do dzisiaj nie dostałam listu ze szpitala z data usg lub chociaz wizyty,poszłam na usg prywatnie (nawet znalazłam polskiego lekarza w tej mojej małej irlandzkiej mieścinie) i oto co sie okazało dzidzia duża..( z daty ostatniej miesiaczki wychodził 16 tydzien) a dzidzia ma wymiary jak w 19 a moja waga jest wieksza tylko o 1,5 kg od początkowej wagi... wiec prawdopodobnie cos pokicikalam:P no i dzidzia jest dziewczynka ![]() ![]() ![]() tak...a list z irlandzkiego szpitala nadal nie nadszedł a 10.11 mam 4-ta juz wizyte u gp...wrrrrrrrrrrrr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.