Zazdrośnice - część 43 ^^ - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 21:59   #4501
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Dot.: Zazdrośnice - część 43 ^^

Frezi

ale Stefka jest mrrrrrrrrrr w tych nowych włosach

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:00   #4502
capriola_87
Zakorzenienie

Carmi, a właściwie czemu ją wzięłaś na świadkową? I czy to już takie oficjalne? Nie masz żadnej bliższej przyjaciółki która Cię nie zawiedzie?
Myślę że jak teraz odwala takie numery to z ważniejszymi sprawami będzie jeszcze gorzej... IMHO Świadkowa powinna być mega organizatorką i być wkręcona w sprawy ślubne bardziej niż PMka i zarażać ją pozytywnym nastawieniem...

Weź którąś z nas! Zrobimy casting!
Stary 2011-11-02, 22:01   #4503
BYou
MBZ♥

Skimos WIera odpadła bo złamała regulamin i zadzwoniła do chłopaka. miala odpaść Ankabo ie dawała rady. Dorkę odwiedzili rodzice z synkiemVictoria za wygrany konkurs aktorski dostanie epizod w Na wspólnej))

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:03   #4504
carmelova
Zakorzenienie

Skimos, med, BYou dzieki Generalnie nie chciałabym zmieniać świadkowej ze względu na to, że jest ona dziewczyną mama, a nasi rodzice się przyjaźnią i wszyscy by się mogli obrazić, a to ostatnia rzecz jakiej chcę przed ślubem. Po prostu jest mi przykro, że nie mogę na nią liczyć, chociaż wcześniej myślałam, że jest inaczej

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Capri poprosiłam ją o świadkowanie, bo ona zawsze była taka właśnie pozytywnie zakręcona i świetnie zorganizowana. W dodatku jest "miejscowa" co ułatwia wiele spraw - kwestia wcześniejszego przyjazdu itp.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:05   #4505
skimos
Zakorzenienie

Dzięki BYou, w sumie ani tej ani tej jakoś nie lubię. Jeszcze tej w różowych włosach. I tej blondyny z końską twarzą (Asia?). A chciałabym żeby wygrała Dorota albo Michalina.

Carmi jedź i mierz. Może się dziewczyna zreflektuje. I tak będzie musiała iść obejrzeć jak Cię ubierać

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:07   #4506
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Skimos, med, BYou dzieki Generalnie nie chciałabym zmieniać świadkowej ze względu na to, że jest ona dziewczyną mama, a nasi rodzice się przyjaźnią i wszyscy by się mogli obrazić, a to ostatnia rzecz jakiej chcę przed ślubem. Po prostu jest mi przykro, że nie mogę na nią liczyć, chociaż wcześniej myślałam, że jest inaczej

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Capri poprosiłam ją o świadkowanie, bo ona zawsze była taka właśnie pozytywnie zakręcona i świetnie zorganizowana. W dodatku jest "miejscowa" co ułatwia wiele spraw - kwestia wcześniejszego przyjazdu itp.
Carmi, to fakt, ale pomyśl że to jednak Twój dzień i Ty masz się czuć komfortowo i jeśli ktoś się obrazi że z niej "zrezygnujesz" to moim zdaniem jest niepoważny...
Ja bym zmieniła
Stary 2011-11-02, 22:09   #4507
BYou
MBZ♥

Carmi porozmawiaj z Niąmoże nie odczuwa tego i mysli, że jest "dużo" czasu? wierzę, że sobie poradzisz

Skimos ja jestem za Dorką

http://zafganistanu.pl/?p=2828#comment-23678

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-02, 22:12   #4508
_Remedios
Zadomowienie

Carmi może faktycznie tak jak radzi Byou, porozmawiaj z nią?? Może ona nie zdaje sobie sprawy, że już trzeba się tym wszystkim zająć?
Stary 2011-11-02, 22:15   #4509
Zuzik06
Wtajemniczenie

Carmi słuchaj zadzwoń do niej i powiedz, że chciałaś potwierdzić termin oglądania tych sukien, zobaczymy czy powie, że 'zapomniała' i zmieniła swoje plany. Jeśli tak, to nie zastanawiałabym się i grzecznie jej podziękowała, na zasadzie ' kurczę, taka jesteś ostatnio zapracowana, nie chcę Ci się zwalać na głowę z moimi sprawami, może poproszę kogoś innego...'. Byłam świadkową mojej przyjaciółki w sierpniu i powiem Ci, że jej mąż miał wybranego świadka na początku totalnie do tyłka i ja ich sama we wszystkim wspierałam i pomagałam. I on też się tak gryzł czy zmienić, czy nie. W końcu przed samym ślubem zmienił i dobrze, bo miał spokojną głowę na samym ślubie o to, że świadek podejdzie do księdza z kasą, że przypilnuje czy nie trzeba dostawić wódki i takie pierdoły... Może to są głupoty, ale wierzę że para młoda nie chce sobie tym głowy zaprzątać podczas takiego święta Uszy do góry i pogadaj z nią, albo się dziewczyna otrząśnie, albo zmieniaj. Możesz wziąć nas wszystkie będziesz miała super zorganizowany ślub
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:20   #4510
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Antii wklejałam
Znalazłam : Załącznik 4316387
W końcu to włosy, odrosną, ale no dziwnie wyglądać bym nie chciała
skoro chcesz dużego cięcia to ja bym dla Ciebie widziała to co proponowała dla siebie ostatnio carmi - włosy równo ścięte, może przed ramiona
Cytat:
Moja świadkowa to dziewczyna mojego brata. Kiedyś byłyśmy całkiem blisko (wspólne imprezy itp., ale nie przyjaźń), ale od momentu ich rozstania i powrotu jest trochę chłodniej. W każdym razie już kilka razy pytałam ją kiedy idziemy oglądać suknie, a ona za każdym razem nie miała czasu lub mówiła "no no, musimy iść" i na tym się kończyło. W końcu umówiłyśmy się na konkretny termin, 12 listopada. Wtedy miałyśmy jechać do rodzinnego miasta i stamtąd z naszymi mamami (które się przyjaźnią) do Lublina. Dzisiaj dzwonię do mamy i w luźnej rozmowie wspominam, że pogadam o czymś z bratem jak się spotkamy w weekend 11 listopada, na co mama, że brat i I. wtedy nie przyjeżdżają, bo tydzień później mają wesele i nie opłaca im się co tydzień jechać taki kawał drogi. No super, tylko ona mi o tym nie powiedziała. Teoretycznie jedziemy oglądać wtedy suknie. Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Czekać aż sama powie o zmianie planów? Znowu ją prosić o kolejny termin? Pewnie o wieczorze panieńskim mogę pomarzyć
nie chciałabym mieć takiej świadkowej; lepiej weź frezi

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:26   #4511
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
skoro chcesz dużego cięcia to ja bym dla Ciebie widziała to co proponowała dla siebie ostatnio carmi - włosy równo ścięte, może przed ramiona

nie chciałabym mieć takiej świadkowej; lepiej weź frezi
Nie pamiętam co Carmi proponowała. Ja wklejałam wcześniej też to.
A i chcę równo ściąć tak czy siak - zawsze to lepiej niż nierówne i cieniowane Tzn jeśli się myśli o zapuszczaniu.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Nie mogę się doczekać kupowania prezentów
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:35   #4512
Stefannia
Wtajemniczenie

Tak, kocham Was za te zachwyty dziękuję serdecznie

Carmelku, pogadaj szczerze, wyczuj ją i ewentualnie zmień, jak wyczujesz że jej na tym za bardzo nie zależy.
Frezi, mocne kciuki jutro

I nie wiem, co jeszcze miałam. Trudno mi jakoś się wbić. Ale mam nadzieję, że to chwilowe. Obejrzę sobie jeszcze TAPa. Zobaczymy czym się bulwersowałyście
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:46   #4513
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Miałam iść jutro pobrać krew, ale nie pójdę. Tak się stresuje, że nie dam rady
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 22:56   #4514
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dylemat dotyczący mojej świadkowej... Nie wiem, czy wybrałam właściwą osobę. Ehhh...
trzeba było wybrać mnie = no doubt
Cytat:
Moja świadkowa to dziewczyna mojego brata. Kiedyś byłyśmy całkiem blisko (wspólne imprezy itp., ale nie przyjaźń), ale od momentu ich rozstania i powrotu jest trochę chłodniej. W każdym razie już kilka razy pytałam ją kiedy idziemy oglądać suknie, a ona za każdym razem nie miała czasu lub mówiła "no no, musimy iść" i na tym się kończyło. W końcu umówiłyśmy się na konkretny termin, 12 listopada. Wtedy miałyśmy jechać do rodzinnego miasta i stamtąd z naszymi mamami (które się przyjaźnią) do Lublina. Dzisiaj dzwonię do mamy i w luźnej rozmowie wspominam, że pogadam o czymś z bratem jak się spotkamy w weekend 11 listopada, na co mama, że brat i I. wtedy nie przyjeżdżają, bo tydzień później mają wesele i nie opłaca im się co tydzień jechać taki kawał drogi. No super, tylko ona mi o tym nie powiedziała. Teoretycznie jedziemy oglądać wtedy suknie. Co powinnam zrobić w tej sytuacji? Czekać aż sama powie o zmianie planów? Znowu ją prosić o kolejny termin? Pewnie o wieczorze panieńskim mogę pomarzyć
to ja na to spojrzę od jej strony - ja jakbym była świadkową zupełnie nie wiedziałabym, jak się zachować, bo byłabym nią pierwszy raz. Dlatego właśnie moim zdaniem ona może czuć się zagubiona lub myśleć, że nie przykładasz do tego wielkiej wagi. ALE uważam, że świadkowa to osoba, która powinna wyczuć, czy przyszła PM chce szalonych przygotowań, czy na lajcie, czy weekend panieński, czy też po prostu wypad do kina itp. Dlatego moim zdaniem najlepiej będzie, jak z nia szczerze pogadasz. Że dowiedziałaś się, że nie przyjeżdża, a miałyście oglądać suknie i że powinna była Ci o tym powiedzieć. Że zależało Ci, byście razem oglądały suknie, ale jeśli nie ma ochoty, to niech Ci powie, no i że wybrałaś ją, bo liczyłaś, że Ci pomoże, ale ma prawo odmówić i nie jest do niczego zobowiązana.
Ja bym chyba tak powiedziała. Oczywiście spokojnie i bez ataku.

frezi, ja już kciukam!!!

A ja oglądałam dziś Tap madl i wiem już, o co chodzi wam z Anią i obie mogły odpaść, a nie... A już miałam nadzieję, że te informacje w necie, że Ania jest w finale, to ściema
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 23:05   #4515
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Nic, idę spać. Do jutra
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 23:14   #4516
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
A ja oglądałam dziś Tap madl i wiem już, o co chodzi wam z Anią i obie mogły odpaść, a nie... A już miałam nadzieję, że te informacje w necie, że Ania jest w finale, to ściema
ja też...
Ale wiecie co zrobiłam?
Napisałam maila do Very bo bardzo ją lubię już od pierwszego odcinka i strasznie jej kibicowałam. Odpisała mi jest strasznie miła i fajna
Stary 2011-11-02, 23:15   #4517
Zuzik06
Wtajemniczenie

Brej nocy laseczki Kararuszki pod poduszki:P
Stary 2011-11-03, 05:05   #4518
natasia20
Zakorzenienie

Dzień dobry ja wpadłam tylko na chwilkę bo już szykuję się na uczelnię ma od 8 do 18 ten tydzień to koszmar ja chcę soobotę
Miłego dnia dziewczyny
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 05:30   #4519
carmelova
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzięki Kochane za wszystkie porady. Muszę to przemyśleć. Byłoby mi łatwiej, gdyby ona była tylko moją znajomą a nie dziewczyną brata i córką przyjaciółki mamy.
Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
ja też...
Ale wiecie co zrobiłam?
Napisałam maila do Very bo bardzo ją lubię już od pierwszego odcinka i strasznie jej kibicowałam. Odpisała mi jest strasznie miła i fajna
Oł noł! Jesteś groupie

Lecę do lekarza po receptę, ale mi się nie chce... Do zobaczenia z pracy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 06:43   #4520
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Anka mnie wkurza
i Michalina bo Ją pociesza

a Dorka i Wiktoria są piękne

odebraliśmy Helmuta jest zdrów
fajnie, że jest zdrów
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
dziękuję!!!!!!!! jesteście cudowne - założę jutro czerwone szpile i pokażę na co mnie stać

a teraz poważnie zmykam, bo muszę być wyspana

dobranoc!!!!

kciuki, kciuki jutro od 9:00!!!!!!!!!!!!!!!!!!

paaaaaaaaaa

Carmi po prostu z nią porozmawiaj - wytłumacz swoje obawy. Z resztą uważam, że mama świetnie doradzi sukienkę I masz jeszcze zazdrośnice

mamy już czwartek jak ten tydzień szybko mija

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 06:45   #4521
justyna_dt
Zakorzenienie

Bry.
Frezi !!!
Carmi no musisz ze świadkową porozmawiać, bo nie możesz Ty mieć wszystkiego na głowie, w końcu ona po coś jest... A jeśli byście nie doszły do porozumienia, to bym zmieniła nie zważając na nastroje reszty.

Udręki ciąg dalszy. Chciałabym Wam już przestać jęczeć

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 07:24   #4522
carmelova
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza i jestem już w pracy. Ostatnio chodzę do gin. na NFZ i wolę to niż prywatną opiekę którą "sponsoruje" mi moja firma. Nie muszę się umawiać z 2 tygodniowym wyprzedzeniem ani jechać kilka kilometrów do przychodni, bo publiczną mam pod nosem. Poza tym wydaje mi się, że tutaj lekarze mnei nie olewają tak jak tam. Dbają o regularność badań, cytologii, nie przepisują najdroższych lekarstw i patrzą bardziej "długofalowo". Dzisiaj byłam u takiego starszego pana, ok. 70tki Przepisał mi nowe tabletki, powiedział, że te wszystkie yasminy i yazy to tylko nabijają kasę koncernom farmaceutycznym a mają dużo skutków ubocznych jak choćby moje uczulenie i dostałam kontracept. Poza tym powiedziałam o moich megadługich cyklach i doktor powiedział, że trzeba to sprawdzić, bo kiedyś może będę planować dziecko, więc lepiej wiedzieć co jest nie tak już teraz, a nie potem się leczyć 3 lata.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Jusia może dzisiaj wreszcie Twoje męki się skończa po wizycie u dentysty?
Stary 2011-11-03, 07:31   #4523
justyna_dt
Zakorzenienie

Bajdełej - dużo rzeczy mi się śniło, ale najważniejsza: śnił mi się mąż Motylka, który z jakąś babcią i jakimś chłopcem zrobił pankejki. I to był moment, w którym oni przestali się liczyć, bo pankejki były PYSZNE! w środku miały masę z jabłek i budyniu waniliowego da się coś takiego zrobić???

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Wróciłam od lekarza i jestem już w pracy. Ostatnio chodzę do gin. na NFZ i wolę to niż prywatną opiekę którą "sponsoruje" mi moja firma. Nie muszę się umawiać z 2 tygodniowym wyprzedzeniem ani jechać kilka kilometrów do przychodni, bo publiczną mam pod nosem. Poza tym wydaje mi się, że tutaj lekarze mnei nie olewają tak jak tam. Dbają o regularność badań, cytologii, nie przepisują najdroższych lekarstw i patrzą bardziej "długofalowo". Dzisiaj byłam u takiego starszego pana, ok. 70tki Przepisał mi nowe tabletki, powiedział, że te wszystkie yasminy i yazy to tylko nabijają kasę koncernom farmaceutycznym a mają dużo skutków ubocznych jak choćby moje uczulenie i dostałam kontracept. Poza tym powiedziałam o moich megadługich cyklach i doktor powiedział, że trzeba to sprawdzić, bo kiedyś może będę planować dziecko, więc lepiej wiedzieć co jest nie tak już teraz, a nie potem się leczyć 3 lata.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Jusia może dzisiaj wreszcie Twoje męki się skończa po wizycie u dentysty?
Bardzo fajnie Cię potraktował u mnie akurat trochę na odwrót, wolę pójść prywatnie, bo mam fajnego ginekologa, a ci na NFZ jak jeden mąż bagatelizowali wszystko (m.in. zapalenie przydatków ).

Stary 2011-11-03, 07:36   #4524
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Bajdełej - dużo rzeczy mi się śniło, ale najważniejsza: śnił mi się mąż Motylka, który z jakąś babcią i jakimś chłopcem zrobił pankejki. I to był moment, w którym oni przestali się liczyć, bo pankejki były PYSZNE! w środku miały masę z jabłek i budyniu waniliowego da się coś takiego zrobić???

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Bardzo fajnie Cię potraktował u mnie akurat trochę na odwrót, wolę pójść prywatnie, bo mam fajnego ginekologa, a ci na NFZ jak jeden mąż bagatelizowali wszystko (m.in. zapalenie przydatków ).
Głodnym koleżankom o takich smakołykach opowiadasz? A tak serio to nie sądze, że się da, bo pankejki sa zbyt cienkie, żeby je czymś "nadziać" i żeby te nadzienie było wyczuwalne. Już prędzej muffinki.

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2011-11-03 o 07:48
Stary 2011-11-03, 07:40   #4525
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Głodnym koleżankom o takich smakołykach opowiadasz? pala: A tak serio to nie sądze, że się da, bo pankejki sa zbyt cienkie, żeby je czymś "nadziać" i żeby te nadzienie było wyczuwalne. Już prędzej muffinki.
Wiesz co, zastanawiam się, czy racuchów się tak nie da zrobić. Na pewno będę próbować, bo we śnie smakowałooooooo... co do pankejków to w sumie też może spróbuję najpierw podsmażyć pół chochelki ciasta, na to łyżkę tego nadzienia i na to znowu ciasto... Jestem zdesperowana

Stary 2011-11-03, 07:41   #4526
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość

My również chcemy żebyś była już zdrowa i kipiała radością a co do pogrubionego

Stary 2011-11-03, 07:44   #4527
SimplyDivine
Zakorzenienie

Booooooooooooooooziu, jaka jestem glupia
Wlasnie sie zabralam za pakowanie tych szpilek co sprzedalam i co? One nie sa 38 a 39!!! No co za idiot ze mnie Napisalam wiadomosc do tej dziewczyny co je kupila, podalam jej wszystkie wymiary i moze sie zdecyduje, a jak nie to zwroce kase odrazu i wystawiam jeszcze raz. No ja pierdziele....
Stary 2011-11-03, 07:48   #4528
Zuzik06
Wtajemniczenie

Ahoj!

Jesteście niemożliwe Carmi ja chodziłam do dwóch fajnych ginekolożek prywatnie, ale fat faktem, że umwiać się trzeba było z miesiąc wcześniej. Zastanawwiam się teraz nad NFZ-tem, ale czuję się trochę zagubiona w Krakowie pod tym względem bo nie wiem, do której przychodni ja mogę iść, poza tym wychodzi na to, że co rok się przeprowadzam. I co przychodnie musiałabym co rok zmieniać?

Tż jest mistrzem... Od 7 dzwoni nam budzik... On po kolei rezygnuje ze śniadania, z kawy, ze zrobienia kanapek do pracy na rzecz kilku złudych minut snu. Wstałam, ogarnęłam się... 8.30 - Tż 'wiesz co, przypomniało mi się, że mogę jechać godzinę póóźniej do pracy' i poszedł spać. Musze na niego czekać bo mnie odwiezie autkiem na praktykę, ale przez ten budzik od 7 jestem niewyspana i będę marudzić. ble:P

Simply o kurcze toś dowaliła dziewczyno)

Edytowane przez Zuzik06
Czas edycji: 2011-11-03 o 07:49
Stary 2011-11-03, 07:52   #4529
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Booooooooooooooooziu, jaka jestem glupia
Wlasnie sie zabralam za pakowanie tych szpilek co sprzedalam i co? One nie sa 38 a 39!!! No co za idiot ze mnie Napisalam wiadomosc do tej dziewczyny co je kupila, podalam jej wszystkie wymiary i moze sie zdecyduje, a jak nie to zwroce kase odrazu i wystawiam jeszcze raz. No ja pierdziele....
oooo może 38 a pasuje typowo na stopę o rozmiarze 39?

Stary 2011-11-03, 07:57   #4530
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majasn Pokaż wiadomość
pytanie za 100000000000000(...)00000 000 punktów: jak się pozbyć choróbska, które atakuje? od 3 dni próbuję się ratować i nic nie pomaga, a cholercia nie mogę być chora, bo nie ma kto mnie zastąpić przez najbliższe 2 tygodnie
Antybakteryjny kapuśniak mojej mamy
Gotujesz dużego, pokrojonego ziemniaka, na patelni trzeba zeszklić cebulę i ząbek czosnku, jak ziemniaki się ugotują dorzucamy cebulę i czosnek i kiszoną kapustę. Jakieś pięć minut dogotowujemy, przyprawiamy większą ilością pieprzu i chilli - ma być OSTRE i trzeba jeść gorące.
Mnie parę razy taka zupka na wieczór postawiła na nogi najdalej na następny dzień po południu
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości