Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14! - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-02, 23:09   #4561
rudy_kot
Wtajemniczenie

Dot.: Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14!

Grunt, żeby pieniążki jakieś z tego były. Najgorzej to nic nie robić, bo wtedy można oszaleć! Ja nienawidzę jak nie mam nic do roboty. A jeszcze taka depresyjna pogoda
Stary 2011-11-02, 23:29   #4562
Galadriela87
Zadomowienie

A propos pracy: dowiedziałam się 2 dni temu od TŻ, że jego znajomy z pracy zarabia o wiele więcej od niego, a ma ten sam staż i kwalifikacje, a nawet D. ma o tyle lepiej, że skończył technikum czyli oprócz matury ma tytuł technika, a mimo to zarabia mniej.

Przy najbliższej okazji będzie się starać o podwyżkę, ale zastanawia mnie fakt, że akurat on zarabia mniej, choć umie więcej i robi więcej...no ale cóż - nie mnie to oceniać.

D. miał jechać na delegację w tym tygodniu przez co musiał przełożyć termin egzaminu, a tu taki klops z samolotami. Ani nie wyjechał, ani egzaminu nie zdał. :/

Za to zagroził mi, że jutro przyjedzie się u mnie uczyć. Taaa...już widzę tą naszą naukę.

~Xbox & rock fan
Galadriela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 05:05   #4563
natasia20
Zakorzenienie

Dzień dobry ja wpadłam tylko na chwilkę bo już szykuję się na uczelnię ma od 8 do 18 ten tydzień to koszmar ja chcę soobotę
Miłego dnia dziewczyny
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 07:37   #4564
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cześć!

Zaciukam paszteta! Dziś o 1:30 zaczęła mnie lizać po ręku. Jak się obudziłam, stwierdziłam, że a) mam w łózku królika b) liże mnie po ręku c) pojęcia nie mam jak długo sobie tak kica samopas

J. poprawił zaczep w klatce, ale ja sierota nie zamknęłam jak trzeba - w efekcie zając sobie drzwiczki otworzył. do tego od 4 czy 5 dniu o godz. 6;45 budzi mnie łomotanie w kraty. Przykrywam kocykiem. Nic. Więc od dziś smród śpi w salonie

Ruda, wystawili J. z tą słuchawką. No proszę Cię - to od początku było wiadome. Przecież proponowali mu pracę od ręki, ale on nienie, bo jutro ma inną rozmowę i się odezwie. Owszem, odezwał się, a oni go spławili po tygodniu czekania na ich telefon.

Sylvi, a czemu się tak bronisz przed tym tesco? To na pewno lepsza praca od Twojej, przynajmniej moim zdaniem

Natasia, hardkorowy dzień dziś, bidna

J. dziś jedzie na złotniczy zwiad szukać jeszcze tańszego przetopu obrączek. Oby znalazł!
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:05   #4565
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
wiec foty wstawie jutro, bo dzis juz ciemno jak w dupsku;D

calipso... no tak, z Twojej strony... tzn, Tz nie ladnie zrobil, ze sie najpierw umowil z Toba, a potem plany zmienil, no ale to nie zmienia faktu, ze to on stracil ojca, jego mama meza, z tego co pisalas bardzo sie kochali i szanowali... zawsze mozecie isc we 2 wieczorkiem, a nie ma sensu gniewac sie na niego za to, ze chce byc podpora dla mamy... i to nie ma znaczenia, ze oprocz niego jest jeszcze 2 rodzenstwa... bo rodzina w takich sytuacjach musi sie wspierac cala na wzajem..
Zgadzam się! Sama straciłam niecały rok temu brata i nie wyobrażam sobie, żeby mój TŻ miałby miec do mnie pretensje o to, że chcę sama pobyć nad grobem brata wraz z rodzeństwem i mamą. W takich chwilach potrzebne jest wsparcie rodziny, bo to naprawdę ciężkie chwile.. a z TŻ poszłam wieczorem jeszcze raz na grób brata Nie było z tym problemu Cieszę się, że TŻ to rozumie i nie gniewa się na mnie w takich chwilach..

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
ona jest typem czlowieka i sprzedawcy ktory zawsze sprzeda. jest dobra w tym co robi. co prawda nagina prawde ale sprzeda. ja tak nie umiem, malo ludzi tak umie jak ona, ona potrafila na 10 osob robic sama 50% planu wiec dla niej nie ma zadnej wymowki, tylko ze my nei klamiemy tak ludzi jak ona
Ja też pracowałam jako sprzedawca z tymże w sklepie z muzyką, ksiązkami. Co prawda też czasem zdarzało mi się nawijać na uszy makaron, ale czasem innego wyjścia nie było ;p Miałam pojęcie o danym produkcie- przynajmniej w muzyce.. w książce tylko z poszczególnych działów - ale przyznam, że nie mam tej smykałki, że jak czegoś się dotknę to sprzedam. Niestety nie jest tak kolorowo. Są lepsi..
Ja co prawda jestem 'początkującą' w tym fachu, ale myślę, ze potrzeba czasu by się 'dotrzeć'.

Cytat:
wlasnie nie ma ofert wszytsko na przedstawicielstwo, jesli jest jakas sprzedaz np w sklepie z odzieza to w ogole nie dzwonia... dzisiaj np nie bylo zadnego ogloszenia ktore by mnie ineteresowalo a pojawilo sie moze gora 10 ogloszen, wszystkie powtarzane od paru miesiecy i na handlowcow najwiecej
Dokładnie! Też szukałam coś z odzieżą, ale zazwyczaj kończyło się to tylko roznoszeniem CV. Łapie się teraz czegokolwiek! Jestem w stanie nawet siedziec za kasą w supermarkecie, żeby parę groszy zarobić!

ale głowa do góry! Nie można tak łatwo się poddawac. a nóż może coś się trafi
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:12   #4566
HisHoney
Zakorzenienie

Zauważyliście, że najwięcej obecnie ogłoszeń dotyczy przedstawicieli handlowych albo zawodow im pokrewnych? Czyli najcięższych do wykonywania, z marną placą... i też niestety z niską satysfakcją z pracy Smutne to.

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'
If a book is well written, I always find it too short.'

HisHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:45   #4567
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natasia20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja wpadłam tylko na chwilkę bo już szykuję się na uczelnię ma od 8 do 18 ten tydzień to koszmar ja chcę soobotę
spoko Laska, dobrze będzie ten tydzień i tak jest wyjątkowo krótki przez święta jutro już piątek, początek weekendu będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Zaciukam paszteta! Dziś o 1:30 zaczęła mnie lizać po ręku. Jak się obudziłam, stwierdziłam, że a) mam w łózku królika b) liże mnie po ręku c) pojęcia nie mam jak długo sobie tak kica samopas

Ruda, wystawili J. z tą słuchawką. No proszę Cię - to od początku było wiadome. Przecież proponowali mu pracę od ręki, ale on nienie, bo jutro ma inną rozmowę i się odezwie. Owszem, odezwał się, a oni go spławili po tygodniu czekania na ich telefon.

J. dziś jedzie na złotniczy zwiad szukać jeszcze tańszego przetopu obrączek. Oby znalazł!
królik - tak, tak, prawidłowo, odmelduj ją do innego pokoju, zwierzę też mu być wychowane, niech wie kto tu rządzi!
słuchawka - trochę szkoda byłby jakiś grosz, chociaż przez kilka mies. do ślubu
tani przetop - oby znalazł!

ja po rozmowie, było fajnie z tej radości zaoferowałam się Mamie i powiedziałam że zrobię zakupy w mięsnym... mam za swoje, dostałam taką listę, że wydam 200zł i nadźwigam się jak osioł, bo zapraszamy ciotkę z wujkiem na imieniny na sobotę i będzie mega wyżerka

na rozmowie ok, na jakieś 10 pytań na 1 nie odpowiedziałam, po angielski dukałam, ale przynajmniej nikt mi nie przerywał więc chyba nie najgorzej, na koniec dwa banalnie proste zadania do rozwiązania, jestem zadowolona nawet Pan z którym rozmawiałam już przy wyjściu powiedział że dobrze mi poszło jestem szczęśliwa może to będzie TO!
zadzwoniłam do TŻ podzielić się szczęściem, a tu okazało się że moje biedactwo ma migrenę eh, oby przeszło mu do wieczora, bo mamy darmowe zaproszenie do kina i chcieliśmy iść ze znajomymi
eh, dlaczego żaden dzień nie może być w 100% dobry zawsze coś
będę jak wrócę z mięsnego

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 13:14   #4568
1988Marlena
Zadomowienie

Hej Słonka
Ja byłam dziś odebrac wyniki i... wyszły prawie w normie (tylko na czczo prolaktyna za wysoka trochę, ale wzrosła 5-krotnie po obciążeniu czyli na granicy normy ) więc ostatnio prawdopodobnie pomylili probówki w laboratorium
Dostałam dziś zdjęcia (220szt.) właśnie powkładałam do albumów No i dostałam prezenty dla siostry, szwagra, TŻa i taty na mikołaja TŻ dostanie dwa dla mamy ma mi też już niedługo przyjść i mam z głowy mikołajki
Jeszcze teściowi coś na imieniny musze kupić, ale chyba nie będę się "szarpać", ale co można kupić facetowi?? kwiatka?

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 13:40   #4569
rudy_moniq
Zadomowienie

elo
przydźwigałam to mięcho... tragedia
teraz muszę dokończyć gotować barszcz i obrać ziemniorki
ale potem padam na ryjek i śpię przynajmniej godzinę

Marlena fajnie że z wynikami ok i fajnie że masz już prezenty ale nie wiem co poradzić w sprawie teścia może krawat lub śmieszną koszulkę?
My na mikołajki w rodzinie dajemy sobie słodkości (czekoladowe mikołaje) tylko z TŻ wymieniam się drobnym upominkiem większe prezenty zostawiamy na Wigilię

spadam do kuchni Dziewczątka, wpadnę dopiero wieczorkiem jak wrócimy z kina paa

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
Stary 2011-11-03, 13:48   #4570
rudy_moniq
Zadomowienie

aha, jeszcze coś, Gajka, mam dla Ciebie fajny rysuneczek jak króliczka będzie wyrażała święte oburzenie z okazji ukrócenia samowolki hehe

paa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krolik.jpg (16,6 KB, 8 załadowań)

Stary 2011-11-03, 14:07   #4571
rudy_kot
Wtajemniczenie

Moniq ten króliczek jest boski
Stary 2011-11-03, 14:20   #4572
jlys
Zakorzenienie

hej , mam dzis niezbyt fajny dzien w pracy, a najgorsze to , że jutro sobota i niedziela tu gniję 11,5 no tragedia :/
Marlena to dobrze, że z wynikami ok
moniq fajnie z rozmową, ja z mojej wczorajszej tez jestem zadowolona, tak przeżywałam wczoraj wieczorem , że tż nawet się sniło coś związane z tamtą pracą..staram sie nie nakręcać i czekać spokojnie na telefon..oby tylko było to zaproszenie na 2 etap, a jak nie..no nic..szukać będę dalej to się nieźle nadźwigałaś

a w ogóle to już torebka dziś do mnie przyszła

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-11-03 o 14:21
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:49   #4573
rudy_kot
Wtajemniczenie

Do mnie wysłali wczoraj, więc pewnie jutro będzie

Ach ta praca, ja jak miałam 12h w kawiarni na nogach to umierałam i nikt z domowników nie mógł ze mną wytrzymać, bo tylko marudziłam i narzekałam. Wstrętne babsko ze mnie było hi hi Teraz już się nauczyłam pracować nad sobą i nie gdakać tyle
Stary 2011-11-03, 15:41   #4574
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Sylvi, a czemu się tak bronisz przed tym tesco? To na pewno lepsza praca od Twojej, przynajmniej moim zdaniem
tak tylko mowie bo tam by byla praca na umwe zlecenie zapewne, z reszta nie wiadomo czy by mnie w ogole przyjeli bo mam mgr a tutaj jakims dziwnym trafem boja sie zatrudniac mgrow:P
Cytat:
Napisane przez HisHoney Pokaż wiadomość
Zauważyliście, że najwięcej obecnie ogłoszeń dotyczy przedstawicieli handlowych albo zawodow im pokrewnych? Czyli najcięższych do wykonywania, z marną placą... i też niestety z niską satysfakcją z pracy Smutne to.
niestety
Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
na rozmowie ok, na jakieś 10 pytań na 1 nie odpowiedziałam, po angielski dukałam, ale przynajmniej nikt mi nie przerywał więc chyba nie najgorzej, na koniec dwa banalnie proste zadania do rozwiązania, jestem zadowolona nawet Pan z którym rozmawiałam już przy wyjściu powiedział że dobrze mi poszło jestem szczęśliwa może to będzie TO!
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:02   #4575
eniq
Raczkowanie

Hej
Marlena a napiszesz gdzie wywoływałaś zjęcia? wydaje mi się, że pisałaś, ale nie mogę znależć... :/ pytam, bo też muszę wywołać sporo zdjęc i szukam fajnej cenki

jlys, kocie torebusie śliczne i wszystkie jak najbardziej w moim guście

ja jeszcze godzinkę w pracki, później do domku i wieczorek z TŻ
eniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:05   #4576
rudy_kot
Wtajemniczenie

Sylvi, nic dziwnego, że nie chcą zatrudniać mgr, bo wiedzą, że taki to tylko na chwilę i zaraz poleci do innej pracy, a oni wolą kogoś kto trochę na tej kasie pobędzie, w końcu przeszkolić muszą itp.
Stary 2011-11-03, 16:09   #4577
sylvi_86
Zakorzenienie

wiem wiem. ale gdzie ma taki mgr isc jak go nigdzie nie chca? tu jest bol. bo gdzies nie przyjma bo mgr a gdzies to nie przeszkadza ale nie ma sie doswiadczenia i dupa blada

Edytowane przez sylvi_86
Czas edycji: 2011-11-03 o 16:13
Stary 2011-11-03, 16:10   #4578
eniq
Raczkowanie

hmm nie wiem czy to nie jest tak, że jak zatrudniają mgr to muszą płacić mu wyższą stawkę godzinową - przynajmniej u mojej Mamy w pracy tak jest i tam mgr biorą baaardzo niechętnie...
eniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:12   #4579
natasia20
Zakorzenienie

wróciłam i jestem strasznie zmęczona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 16:15   #4580
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natasia20 Pokaż wiadomość
wróciłam i jestem strasznie zmęczona

co do zatrudniania mgr. juz dawno mam sobie za zle ze nie poszlam do pracy jak tylko skonczylam liceum
Stary 2011-11-03, 16:16   #4581
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:

co do zatrudniania mgr. juz dawno mam sobie za zle ze nie poszlam do pracy jak tylko skonczylam liceum
dziękuję za pogłaskanie
Stary 2011-11-03, 16:27   #4582
sylvi_86
Zakorzenienie

ale jestem wypluta ... masiaklaaa
Stary 2011-11-03, 16:27   #4583
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
ale jestem wypluta ... masiaklaaa
no to PIONA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 16:31   #4584
sylvi_86
Zakorzenienie

dobrze ze jutro ide na 12:P
Stary 2011-11-03, 16:31   #4585
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze ze jutro ide na 12:P
ja znów mam jutro na 8 do 16
Stary 2011-11-03, 16:40   #4586
sylvi_86
Zakorzenienie

ja mam plan tak ze 3 dni na 8, 3 na 12, pozniej znowu 4 na 8, i 3 na 12.. przerabane
Stary 2011-11-03, 16:40   #4587
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam plan tak ze 3 dni na 8, 3 na 12, pozniej znowu 4 na 8, i 3 na 12.. przerabane
współczuje
Stary 2011-11-03, 16:44   #4588
jlys
Zakorzenienie

a ja sie dowiedziałam , że jutro dyrektor regionu mnie ''odwiedzi''no za✂✂✂ioza , uwielbiam ją :/ :/
natasia biedna ja to głodna dziś jestem baaardzo , zaraz chyba skoncze do sklepu coś kupić
eniq dzięki ja mojej jeszcze nie widziałam na żywo dopiero jak wróce to zobacze

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-11-03 o 16:47
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:49   #4589
sylvi_86
Zakorzenienie

my mamy miec wizytacje co pare dni trenera jakiegos tzw Mastera, ktory ma nam mowic co robimy dobrze a co zle, juz nawet nie mowie o tym ze jakis podobno porabany, czepiajacy sie;/ nic i nikt w tym banku nie jest normalny:P
Stary 2011-11-03, 16:50   #4590
rudy_kot
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie dlatego pierwsze studia jakie wybrałam to były zaoczne, żeby móc pracować, ale wierz mi co ja się napłakałam, bo cała rodzina na mnie huzia na józia, że jak to tak, na dzienne trzeba, zaoczne to dla starych (?) itp. A jak po roku rzuciłam to w ogóle ile było gadania... teraz mam naukę i dziennie i zaocznie i już płakać mi się chce. Dobrze, że to tylko dwa lata taka kicha, potem od razu do pracy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości