wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 08:23   #301
jodie
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

cześć
nareszcie w pracy
Stary 2011-11-03, 08:39   #302
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć

czasem do Was zaglądam ale właściwie nie udaje mi się poczytać co słychać, ani nic napisać.
No ale dziś postanowiłam zajrzeć, bo śniła mi się dzisiaj Asiuk
Poprosiła mnie żebym zaopiekowała się jej córką bo musi wyjechać na tydzień do Stanów. Ja na to że spoko, mała będzie się bawić z moim synkiem i jakoś ich ogarnę. Potem sobie przypomniałam, że mam jeszcze jedno dziecko i że jednak będzie ciężko z trójką. Chciałam odmówić ale pomyślałam sobie że Asiuk może mi zrobić zakupy w USA więc muszę jakoś dać radę

no a btw. moich dzieci - bywa ciężko, czasem się zastanawiam w co ja się wpakowałam. Ale to głównie dlatego że mój dwulatek ma fazę testowania wytrzymałości rodziców i realizowania coraz to ciekawszych niszczycielskich pomysłów.
Dobre! Ale jaka interesowna

2 lata to kiepski okres. Moją chrześnicę mogłabym w tym czasie udusić

Zuzaneczko, planujecie w przyszłości jeszcze mieć dzieci, czy ta dwójeczka jest ilością ostateczną?

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
cześć
nareszcie w pracy
Głupio to "zabrzmi", ale odkąd mam dziecko, bardziej doceniam fakt posiadania własnego zajęcia i możliwość wyjścia codziennie do pracy. Mimo, że wstaję o 6.

Marzą mi się jakieś zakupy, ale ciężko będzie w tym miesiącu.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 09:06   #303
miskowa
Zakorzenienie

cześć

nic mi się nie chce, a już najbardziej pracować mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja po NailTeku mam żółte paznokcie Nie był wprawdzie pierwszej świeżości, ale bez przesady - mam w kosmetyczce starsze od niego lakiery i nic się nie dzieje.

Muszę kupić odżywkę z Eveline, może ona mnie uratuje.
moja mama od jakiegoś czasu używa Eveline i twierdzi, że jest super, lepsza ponoć od nailteku, który jej nie pomógł
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 09:13   #304
xzora
Zakorzenienie

cześć
padł serwer i nie działa mi strona www ani poczta, mają naprawić za kilka minut - mam nadzieję, że się sprężą, bo nie mam jak pracować

miskowa, potwierdzam słowa twojej mamy, eveline jest lepsza niż NailTek, w końcu moje paznokcie wyglądają jako tako
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 09:30   #305
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
moja mama od jakiegoś czasu używa Eveline i twierdzi, że jest super, lepsza ponoć od nailteku, który jej nie pomógł
Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
miskowa, potwierdzam słowa twojej mamy, eveline jest lepsza niż NailTek, w końcu moje paznokcie wyglądają jako tako
A które odżywki stosowała Twoja mama, Miśku, i Ty, Xzoro? Ja kliknęłam tą diamentową na All, bo ma najlepsze opinie na KWC, ale widziałam też inne.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-11-03, 09:34   #306
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć..

Jeśli mowa o paznokciach, to ja polecam alessandro odżywkę tzw. ze śrubką. Jest genialna, ale TRZEBA jej używać codziennie, żeby były efekty! Ale paznokcie po niej są jak ze stali!

Ja znowu po awanturze z TŻ-temat ten sam - sprzątanie i zajmowanie się domem. Nie mam już siły na to.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 09:34   #307
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
A które odżywki stosowała Twoja mama, Miśku, i Ty, Xzoro? Ja kliknęłam tą diamentową na All, bo ma najlepsze opinie na KWC, ale widziałam też inne.
diamentową
i też jakąś 8 2 1 niby, nie pamiętam dokładnie, ale niby obie tak samo dobre
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 09:54   #308
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Jeśli mowa o paznokciach, to ja polecam alessandro odżywkę tzw. ze śrubką. Jest genialna, ale TRZEBA jej używać codziennie, żeby były efekty! Ale paznokcie po niej są jak ze stali!

Ja znowu po awanturze z TŻ-temat ten sam - sprzątanie i zajmowanie się domem. Nie mam już siły na to.
Jak Eveline nie zadziała, to się rozejrzę
Chyba macie zupełnie odmienne punkty widzenia.

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
diamentową
i też jakąś 8 2 1 niby, nie pamiętam dokładnie, ale niby obie tak samo dobre
Tak, też oglądałam 8w1 i jeszcze jakąś inną.

Jejku, zimno mi.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-11-03, 10:07   #309
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

czasem do Was zaglądam ale właściwie nie udaje mi się poczytać co słychać, ani nic napisać.
No ale dziś postanowiłam zajrzeć, bo śniła mi się dzisiaj Asiuk
Poprosiła mnie żebym zaopiekowała się jej córką bo musi wyjechać na tydzień do Stanów. Ja na to że spoko, mała będzie się bawić z moim synkiem i jakoś ich ogarnę. Potem sobie przypomniałam, że mam jeszcze jedno dziecko i że jednak będzie ciężko z trójką. Chciałam odmówić ale pomyślałam sobie że Asiuk może mi zrobić zakupy w USA więc muszę jakoś dać radę

no a btw. moich dzieci - bywa ciężko, czasem się zastanawiam w co ja się wpakowałam. Ale to głównie dlatego że mój dwulatek ma fazę testowania wytrzymałości rodziców i realizowania coraz to ciekawszych niszczycielskich pomysłów.

a obiło mi się o oczy że Hania będzie jednak mieć dziewczynkę. A ja tak obstawiałam Stasia Fajnie że wszystko w porządku.
heh..czadowy sen

Ano nie trafiłaś...jednak córka nie zbiera urody i sił witalnych. Mi skubanicA DODAŁA
Cytat:

Głupio to "zabrzmi", ale odkąd mam dziecko, bardziej doceniam fakt posiadania własnego zajęcia i możliwość wyjścia codziennie do pracy. Mimo, że wstaję o 6.

Marzą mi się jakieś zakupy, ale ciężko będzie w tym miesiącu.
Mnie męczą dzieci od lat 5 2 latki są słodziaśne

Moja koleżanka z pracy nie raz powiedziała "Matko po co mi był ten urlop, dobrze że już jestem w pracy- odpocznę"
Ja się bardzo cieszę że mam gdzie wracać po macierzyńskim.
Siłą by mnie w domu z dzieckiem nie zatrzymali!!!!
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

------------
Siedzę przy biurku i prosto na mnie grzeje słońce- uff jak gorąco. Mimo że ja w piżamie i przy otwartym oknie.

Chyba trzeba spacer zaliczyć
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 10:13   #310
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
muszę sprawdzić, odżywka jest biała, a na opakowaniu biały krzyżyk na czerwonym tle

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
koniecznie!
super, że pogoda się poprawiła
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 10:28   #311
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba macie zupełnie odmienne punkty widzenia.
Zupełnie - ja uważam, że on nic nie robi, a on wręcz przeciwnie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 10:28   #312
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

koniecznie!
super, że pogoda się poprawiła
Dokładnie. Wczoraj u nas cały dzień była mgła jak z horrorów Przemieszczałam się tylko samochodem - niestety.
Ale nie ma tego złego- zła pogoda zaprowadziła nas do kina z naszego dzieciństwa na film Almadovara z 1989 r- wejście za 5 zł- a frajda ogromna
Stary 2011-11-03, 12:14   #313
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
heh..czadowy sen

Ano nie trafiłaś...jednak córka nie zbiera urody i sił witalnych. Mi skubanicA DODAŁA

Moja koleżanka z pracy nie raz powiedziała "Matko po co mi był ten urlop, dobrze że już jestem w pracy- odpocznę"

------------
Siedzę przy biurku i prosto na mnie grzeje słońce- uff jak gorąco. Mimo że ja w piżamie i przy otwartym oknie.

Hania ja w ciazy mialam podobnie jak Ty mialam wiecej sily i energii niz przed ciaza....no ale juz teraz wiem czemu moja cokra nie zabierala mi energii po to zeby mogla mi ja zabrac teraz haha dzis mam wolne ale juz padam a gdzie tam do wieczora przed chwila obgryzla mi stolik i poszla spac ma szczescie ze szybko usnela bo bym ja chyba na allegro wystawila

ide jej ugotowac zupe dyniowa

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 12:23   #314
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Hania ja w ciazy mialam podobnie jak Ty mialam wiecej sily i energii niz przed ciaza....no ale juz teraz wiem czemu moja cokra nie zabierala mi energii po to zeby mogla mi ja zabrac teraz haha dzis mam wolne ale juz padam a gdzie tam do wieczora przed chwila obgryzla mi stolik i poszla spac ma szczescie ze szybko usnela bo bym ja chyba na allegro wystawila

hahahahah..co za teks zabójczy

Wiesz..ja też mam takie przeczucie że moja teraz mnie oszczędza bo wie że jeszcze da mi popalić

Ja właśnie przyszłam ze spaceru z siatą zakupów. Będzie dieta żelazowa. Kasza gryczana, gulasz wołowy i kapucha kiszona
Stary 2011-11-03, 12:35   #315
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba Niu ostatnio pisała że ten czas zaraz po urodzeniu dziecka był najgorszy, zmęczenie itp.
Ja się nie zgodzę, wtedy to był luz a teraz wysiadam
Mam istny żywioł w domu. Wspina się po meblach, i po mnie (np jak stoję i coś gotuję), gdzie nie pójdę to leci za mną bo nauczył się raczkować, i tylko "mamama"...
Oczywiście na "nie wolno" , "nie ruszaj" reaguje chichotem i dalej robi swoje.
Do tego jedna drzemka w dzień i wieczorem padam na pysk

Karmienie też wyzwanie. Nie ma mowy żeby Bartek siedział w krzesełku ,więc on lata po podłodze, wspina po kanapie, ogląda tv (niepedagogiczne ale czasem włączę bo chociaż na chwilę usiądzie w miejscu) a ja biegam z jedzeniem za nim

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2011-11-03 o 12:36
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 12:44   #316
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
hahahahah..co za teks zabójczy

Wiesz..ja też mam takie przeczucie że moja teraz mnie oszczędza bo wie że jeszcze da mi popalić

Ja właśnie przyszłam ze spaceru z siatą zakupów. Będzie dieta żelazowa. Kasza gryczana, gulasz wołowy i kapucha kiszona
no mowie Ci taka jest teraz Trolica niegrzeczna ze chyba ja sprzedam i zwrotow nie przyjme

u nas dzis podobny obiad tyle ze zamiast kaszy mamy kluski slaskie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Chyba Niu ostatnio pisała że ten czas zaraz po urodzeniu dziecka był najgorszy, zmęczenie itp.
Mam istny żywioł w domu. Wspina się po meblach, i po mnie (np jak stoję i coś gotuję), gdzie nie pójdę to leci za mną bo nauczył się raczkować, i tylko "mamama"...

Karmienie też wyzwanie. Nie ma mowy żeby Bartek siedział w krzesełku ,więc on lata po podłodze, wspina po kanapie, ogląda tv (niepedagogiczne ale czasem włączę bo chociaż na chwilę usiądzie w miejscu) a ja biegam z jedzeniem za nim

Ojj Sanetko zgadzam sie z toba okres po urodzeniu dziecka to pikus i dopoki dziecko sie nie przemieszcza tez Maja ostatnio nauczyla sie wchodzic i schodzic z lozla niekoniecznie nogami a glowa no i rzuca sie po lozku juz nie wspomne o wspinaniu sie wszedzie dzis zrzucila sobie swieczke na glowe z paraperu i obgryzla stolik tatus przyjdzie z pracy to zapewne sie ucieszy z poczynan ksiezniczki

a z karmieniem u nas podobnie tzn je wszystko z tym ze zachowuje sie jakby ADHD miala...nawet sekundy nie usiedzi

Stary 2011-11-03, 12:51   #317
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
no mowie Ci taka jest teraz Trolica niegrzeczna ze chyba ja sprzedam i zwrotow nie przyjme

u nas dzis podobny obiad tyle ze zamiast kaszy mamy kluski slaskie

Ojj Sanetko zgadzam sie z toba okres po urodzeniu dziecka to pikus i dopoki dziecko sie nie przemieszcza tez Maja ostatnio nauczyla sie wchodzic i schodzic z lozla niekoniecznie nogami a glowa no i rzuca sie po lozku juz nie wspomne o wspinaniu sie wszedzie dzis zrzucila sobie swieczke na glowe z paraperu i obgryzla stolik tatus przyjdzie z pracy to zapewne sie ucieszy z poczynan ksiezniczki

a z karmieniem u nas podobnie tzn je wszystko z tym ze zachowuje sie jakby ADHD miala...nawet sekundy nie usiedzi
może jeszcze ekstremalnych wyczynów nie było ale kwiatek na głowę już sobie przewrócił, "schodzenie" z łózka też jest: jak coś zrzuca, wygląda gdzie poleciało i leci głową do przodu o chusteczkę higieniczną kiedyś dorwał i połowę zdarzył zjeść zanim się kapnęłam.
i do szuflady w wiatrołapie kilak razy wszedł.
a ulubiona zabawka to drzwiczki od pralki...

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2011-11-03 o 12:52
Stary 2011-11-03, 13:00   #318
hania811
Zakorzenienie

Piękne opowieści dziewczyny
Jak dobrze że w tym okresie moją Maryśką będą się babcie zajmować
Stary 2011-11-03, 13:29   #319
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
może jeszcze ekstremalnych wyczynów nie było ale kwiatek na głowę już sobie przewrócił, "schodzenie" z łózka też jest: jak coś zrzuca, wygląda gdzie poleciało i leci głową do przodu o chusteczkę higieniczną kiedyś dorwał i połowę zdarzył zjeść zanim się kapnęłam.
i do szuflady w wiatrołapie kilak razy wszedł.
a ulubiona zabawka to drzwiczki od pralki...
przepraszam Sanetko ale nie moge

Cytat:
Piękne opowieści dziewczyny
Jak dobrze że w tym okresie moją Maryśką będą się babcie zajmować
Kochana to jest samo zycie i juz sie boje co bedzie dalej hahaha

wczoraj mialam wycinane 3 znamiona i mam cala reke sina fioletowe siniaki w zeszlym tygodniu mialam wycinane 2 i bylo super tylko troszke pobolewala mnie reka a teraz masakra nawet sie ubrac nie moge

Stary 2011-11-03, 13:32   #320
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam Sanetko ale nie moge

Kochana to jest samo zycie i juz sie boje co bedzie dalej hahaha

wczoraj mialam wycinane 3 znamiona i mam cala reke sina fioletowe siniaki w zeszlym tygodniu mialam wycinane 2 i bylo super tylko troszke pobolewala mnie reka a teraz masakra nawet sie ubrac nie moge
Jak to się mówi małe dzieci mały kłopot- duże dzieci duży kłopot

Może masz jakiś osłabiony organizm i sobie gorzej radzi
Stary 2011-11-03, 13:46   #321
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Cześć!

Dobre! Ale jaka interesowna

Zuzaneczko, planujecie w przyszłości jeszcze mieć dzieci, czy ta dwójeczka jest ilością ostateczną?
nie planujemy więcej dzieci
mój dwulatek jest słodki, ale miewa takie momenty że mam go ochotę udusić. Sprawdza na ile może sobie pozwolić; np. uwielbia trzaskać drzwiami. Wie że nie wolno, ale staje w drzwiach mówi " nie trzaskaj drzwiami" i łup. Nic nie działa na niego. |Jeżeli czegoś nie wolno to tym bardziej będzie to robił A jeszcze jest taki spryciarz że nabroi, woła mnie, pokazuje co zrobił i czeka na reakcje. Mam nadzieję że mu to minie, bo moja cierpliwość się kończy.

Cytat:
heh..czadowy sen

Super, że się w ciąży dobrze czujesz. Obstawiałam Stasia bo wiem, że bardzo chciałaś synka a i samopoczucie wskazywało, że to chłopiec może być Ale ja wiem że reguł nie ma.

Cytat:

zgadzam się że póki maluch nie pójdzie w ruch to jest sielanka Oczywiście bywa ciężko, ale potem jest dużo gorzej
A przy dwójce to już sajgon. Jak np. karmię młodszego to Bartek wie, że ma czas na realizację najdzikszych pomysłów więc dawaj kombinować co by tu.....
Ostatnio np. wyżył się artystycznie kredkami na ścianie (wie że nie wolno, ale w końcu trzeba spróbować). A kiedyś wysypał całe opakowanie ryżowych krążków na kanapie (którą chwilę wcześniej wytrzepałam) oczywiście połowa pokruszona. Wchodzę i mówię, że dopiero sprzątałam i znowu trzeba będzie posprzątać. Więc moje kochane dziecko dawaj strzepywać to na podłogę z rozmachem. |Ręce mi opadły, mówię "kto to teraz posprząta?" więc on dalej "zamiatał" to rączką (oczywiście rozsypując przy okazji coraz dalej) i mówi "Bartuś sprząta".

ad. schodzenia z kanapy głową w dół - ja mojemu małemu od początku jak zaczął kombinować ze takim schodzeniem, pokazywałam, że schodzi się tyłem. Bardzo szybko załapał i próbował tak robić, a jak miał 9 miesięcy to już bez problemu samodzielnie udawało mu się schodzić w ten sposób.

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.

Edytowane przez zuzaneczka
Czas edycji: 2011-11-03 o 13:52
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 13:49   #322
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to się mówi małe dzieci mały kłopot- duże dzieci duży kłopot

prawda oj prawda ale za to jakie wspomnienia hahaha

Może masz jakiś osłabiony organizm i sobie gorzej radzi
no to oslabienie to moze i mnie dopadlo bo tak sie z d.py czuje wiec moze to to

Haniu czy przepis na zupe cebulowa wrzucalas na watek kulinarny?? bo u Ciebie na smacznym nie widzialam

i jutro bede robic Twoje ciasteczka czekoladowe bo mam czekolade na zbyciu a ostatnio robilam ciastka czekoladowe z platkami owsianymi, orzechami i rodzynkami i teraz Tz mnie sciga i ciagle kaze robic

Stary 2011-11-03, 14:10   #323
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Butter współczuję.

A my dziś mamy małe święto 10 rocznicę z mężem. Idę zaraz pizzę robić.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:23   #324
twin--maid
Zakorzenienie

Dziewczyny nie straszcie, że później jest jeszcze gorzej! Ja już świruję. Sypiam w nocy po 2 godziny i chodzę jak zombi. w dzień rzadko kiedy mogę się zdrzemnąć, bo Mały ostatnio sypia na spacerze a później dopiero wieczorem. W związku z tym po jego kąpieli padam razem z nim. Z TŻ przez to nie spędzam prawie czasu poza tym Mały ciągle by jadł w związku z tym bolą mnie nie tylko ręce ale i piersi. Jedyna pociecha, że ładnie przybiera na wadze i dobrze się rozwija. Dla mnie poród to był pikuś przy tym co się teraz dzieje. Po prostu siadam zarówno fizycznie jak i psychicznie. Póki co nie chcę już mieć 3 dzieci

Madzia ,wszystkiego dobrego dla Was!
Stary 2011-11-03, 14:37   #325
sanetka
Zakorzenienie

Zuza ja się właśnie boję że nad moim łobuziakiem też będzie tak ciężko zapanować

Twin
współczuję.
Ja po początkowym dole szybko zaczęłam się cieszyć że dziecko "butelkowe". Nie wisiał przy cycu itp.
Nocki pobudki co 2 godziny ale przez pierwsze miesiące nadrabiał dzień, wystarczyło wystawić na taras i 2-3 godziny spokoju
Teraz mi trudniej bo potrafi się budzić nawet co godzinę (szyna zaczęła przeszkadzać) a mogę zapomnieć o odpoczynku w dzień, ciągle w biegu...

Madzia wszystkiego naj dla Was

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2011-11-03 o 14:39
Stary 2011-11-03, 14:37   #326
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Twin u mnie taki dolek był miedzy 4-8 tygodniem,od tej pory jest zdecydowanie coraz lepiej ,mimo,ze Ola tez w dzien spi jedynie na spacerze z dnia na dzien latwiej sie z nia "dogadać" ,jest bardziej komunikatywna. Zobaczymy co bedzie dalej ,ale narazie teoria "im dalej tym gorzej" sie u nas nie sprawdza,najtrudniej bylo przez pierwsze 2 m-ce.

ile dokladnie ma maly? ile trwa to czeste jedzenie? tak sie zastanawiam czy was nie dopadl kryzys laktacyjny albo skok rozwojowy,mnie w takich momentach jest trudniej :/

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2011-11-03 o 14:40
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:40   #327
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny nie straszyć nas tu proszę żartuję oczywiście.

aaa i dziękuję

Stary 2011-11-03, 14:53   #328
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się że póki maluch nie pójdzie w ruch to jest sielanka Oczywiście bywa ciężko, ale potem jest dużo gorzej
A przy dwójce to już sajgon. Jak np. karmię młodszego to Bartek wie, że ma czas na realizację najdzikszych pomysłów więc dawaj kombinować co by tu.....
Ostatnio np. wyżył się artystycznie kredkami na ścianie (wie że nie wolno, ale w końcu trzeba spróbować). A kiedyś wysypał całe opakowanie ryżowych krążków na kanapie (którą chwilę wcześniej wytrzepałam) oczywiście połowa pokruszona. Wchodzę i mówię, że dopiero sprzątałam i znowu trzeba będzie posprzątać. Więc moje kochane dziecko dawaj strzepywać to na podłogę z rozmachem. |Ręce mi opadły, mówię "kto to teraz posprząta?" więc on dalej "zamiatał" to rączką (oczywiście rozsypując przy okazji coraz dalej) i mówi "Bartuś sprząta".
jaki kochany napsocil to chcial posprzatac rozczulil mnie Twoj opis (domyslam sie ze Tobie na poczatku nie bylo do smiechu )

ad. schodzenia z kanapy głową w dół - ja mojemu małemu od początku jak zaczął kombinować ze takim schodzeniem, pokazywałam, że schodzi się tyłem. Bardzo szybko załapał i próbował tak robić, a jak miał 9 miesięcy to już bez problemu samodzielnie udawało mu się schodzić w ten sposób.
Kochana Maja ma doskonale opanowane schodzenie "jak czlowiek" jednak czesto zlazi inaczej mysle ze nas sprawdza

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Butter współczuję.

A my dziś mamy małe święto 10 rocznicę z mężem. Idę zaraz pizzę robić.
wszystkiego najlepszego piekna rocznica

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie straszcie, że później jest jeszcze gorzej! Ja już świruję. Sypiam w nocy po 2 godziny i chodzę jak zombi. w dzień rzadko kiedy mogę się zdrzemnąć, bo Mały ostatnio sypia na spacerze a później dopiero wieczorem. W związku z tym po jego kąpieli padam razem z nim. Z TŻ przez to nie spędzam prawie czasu poza tym Mały ciągle by jadł w związku z tym bolą mnie nie tylko ręce ale i piersi. Jedyna pociecha, że ładnie przybiera na wadze i dobrze się rozwija. Dla mnie poród to był pikuś przy tym co się teraz dzieje. Po prostu siadam zarówno fizycznie jak i psychicznie. Póki co nie chcę już mieć 3 dzieci

Madzia ,wszystkiego dobrego dla Was!
Twin zalezy co kto rozumie pod pojeciem gorzej Teraz Maja ma jedna drzemke i spi powiedzmy 1-2 h czasem ma gorszy dzien i marudzi juz od rana a czasem psoci a czasem zastanawiam sie kto podmienil mi dziecko bo taka grzeczna jest no ale ogolnie pomysly dziewczyna ma przednie wiec caly czas ja gonie bo mi ucieka i rozrabia.
U nas na poczatku bylo podobnie...ja odciagalam pokarm i karmilam Mloda wiec troche wiecej czasu mi to zajmowalo i zanim sie odrobilam to Maja juz sie budzila wiec nie mialam jak sie zdrzemnac i tak samo bylo w nocy..Tz karmil Maje, ja sciagalam, oni szli spac...jak ja sie kladlam to Maja sie budzila

Dasz rade....nikt nie powiedzial ze na poczatku jest latwo ale wg mnie jest coraz latwiej, dziecko rosnie z dnia na dzien a i ty dostaniesz "matczynej mocy" moj Tz powiedzial ze dobrze ze to kobiety sa matkami bo faceci nie dali by rady

Stary 2011-11-03, 14:57   #329
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kotku dziękuję

Własnie mi sie przypomniało, że mamy już wstępnie wybrane imiona dla dzieci. To znaczy mąz wybrał, bo mój Amadeusz i Żaklina nie przeszły I jest jak na razie Maja i Marcel. Jeszcze się do końca nie oswoiłam.

Stary 2011-11-03, 15:01   #330
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie straszyć nas tu proszę żartuję oczywiście.

aaa i dziękuję
Madzia moze sie tak zdarzyc ze bedziesz miala dziecko aniolka tak jak moi znajomi. Ich corka je ksiazkowo, spi ksiazkowo, rozwija sie ksiazkowo musieli miec chyba jakies niezle wtyki gdzies na gorze ze im sie takie dziecko trafilo

ps. ja bylam swiecie przekonana ze trafi mi sie gorszy Troll

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Kotku dziękuję

Własnie mi sie przypomniało, że mamy już wstępnie wybrane imiona dla dzieci. To znaczy mąz wybrał, bo mój Amadeusz i Żaklina nie przeszły I jest jak na razie Maja i Marcel. Jeszcze się do końca nie oswoiłam.
Bardzo ladne imiona

Od razu mowie Maja to imie dla charakternej dziewczyny za to z talentem muzycznym, tanczy, spiewa i gra na nerwach czyli full wypas

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości