![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice - część 43 ^^
Ja nosze 38,5 dlatego mam buty w rozmiarze 38 i 39 (jedna pare mam 41
![]() ![]() ![]()
#4532 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Kciuki za Frezi ![]() Byou, wzruszający ten filmik... ![]() co do ginów, to ja tez chodze na NFZ. kiedys chodziłam do jednego z najlepszych w poznaniu, prywatnie. i czekałam 2, 3 miesiace na wizyte prywatna!!! potem przeniosłam sie do babki prywatnie, a teraz chodze do niej na NFZ, bo niczym sie nie rozni... Ale mam do niej kilka zastrzeżeń i zmieniam lekarza ![]()
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam taka nadzieje
![]()
#4535 |
Zakorzenienie
|
crozee może popytaj znajomych lub poszukaj na portalu znanylekarz.pl ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
masakra
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Bry,
Simply - rządzisz! ![]() Carmi, fajny lekarz ![]() ![]() ![]() ![]() No i ja się zastanawiam nad tym, by prywatny lekarz mi ciążę prowadził... Z drugiej strony ta babeczka, do której chodzę, jest przegenialna i skądinąd wiem, że kobiety w ciąży masowo do niej ciągną, więc nie wiem... ![]() edit: no i ciężarne (a także chore) nie czekają miesiącami na wizytę u mojej ginki ![]() Frezja, kciukam ![]() Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-11-03 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Naj moim zdaniem najważniejsze jest, żeby lekarz prowadzący ciążę był jednocześnie położnikiem i pracował w szpitalu, w którym chcesz rodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Tego mi wlasnie brakuje w brytyjskiej sluzbie zdrowia - ginekologow. Ze wszystkim trzeba isc do GP (general practicioner - cos jak lekarz rodzinny) i potem oni ewentualnie wysylaja do specjalisty. Cytologia dopiero od ukonczenia 25 roku zycia, przed zrobia jedynie jesli sa jakies niepokojace objawy, ale z reguly jak juz sa objawy to jest za pozno... Ja na swoja pierwsza musze jeszcze 8 miesiecy poczekac
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Wooohoooo! ![]() ![]()
#4541 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ale mgła straszna. ja chodzę do ginekologa NFZ. I jest bardzo dobra. Fakt trochę się do niej czeka,ale jest bardzo miła i świetny lekarz. Pilnuję cytologii co roku i usg jeśli trzeba.
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi, że już mi się należy darmowa cytologia ![]() ![]() Mam pytanko, czy to prawda, że do pracy przy komputerze należą mi się okulary ze zniżką? Jak to się załatwia? I ile jest tej zniżki, warto w ogóle się z tym szarpać, czy dają jakieś śmieszne 50 zł? To mnie akurat nie urządza, bo co z tego, że oprawka w tym momencie jest za darmo, skoro szkła mam grube i drogie... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
carmi, ja tez na poczatku szukalam lekarza, ktory pracowałby w szpitalu, gdzie chce rodzic. duzo czytalam tez na ten temat i podjełam decyzje, ze wole zainwestować w położną, bo nie mam pewnosci, ze lekarz akurat bedzie miał dyzur jak zaczne rodzic, albo czy bedzie chciał/mogł przyjechac na moj porod. a o takich przypadkach wiele sie naczytałam..
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie się muszę wybrać, bo w sumie kawał czasu już nie byłam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Zupełnie nie rozumiem dlaczego musicie czekać na wizytę u ginekologa na NFZ. W Krakowie chodziłam do różnych przychodni i za każdym razem była ta sama zasada - przychodzisz danego dnia, rejestrujesz się i czekasz w kolejce. Dlatego zawsze przychodziłam 15 minut przed rozpoczęciem rejestracji, żeby być pierwsza, dzięki temu czekałam może 5 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Ja czekam bo do mojej ginekolog jest dużo pacjentek. A w przychodzi jest dwa razy w tygodniu. Do niej chodzi moja mama i babcia. Jak miałam problemy w torbielami to wysłała do szpitala i z jej powołania dwa dni po miałam USG.
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę taki system, bo nie muszę rano biegać do rejestracji i tracić czasu na czekanie w kolejce - umawiam się na taką godzinę jaka mi pasuje ![]() Szkoda, że ten system się nie sprawdza przy wizytach u lekarza rodzinnego ![]() ![]() Jaka obrażona była jak jej niemiło odpowiedziałam, że trzeba było wyjść z domu wcześniej i zdążyć na swoją kolej, a teraz to sory gregorym, ale niech sobie czeka aż wszyscy przejdą, albo ktoś następny ją wpuści ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U prywatnych u nas tak nie ma, czeka się góra tydzień na wizytę. edit: no a co do tej zasady - ginekolog to jednak nie jest lekarz pierwszego kontaktu i wcześniejsze zapisy wydają mi się normalne, bo np. pani w ciąży wie, że ma przyjść 27 października i przychodzi na konkretną godzinę. I tych pań w ciąży jest masa ![]() Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-11-03 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Zainspirowana ostatnimi rozmowami na forum zakupiłam swój pierwszy krem przeciwzmarszczkowy
![]() ![]() Trochę głupio, że tylko krem z AA nie miał w składzie składnika, który bez pudła za każdym razem mnie koszmarnie zapycha - kiedyś będę biedna przez to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Czeeeeeść
![]()
#4555 |
Zakorzenienie
|
Widzę,że wy też nie znosicie tej Anki.My się z niej zawsze w pracy śmiejemy.
Ale mam dla was złą nowinę-ona będzie w tej finałowej piątce,która pojedzie do Paryża.Słyszałam o tym gdzieś w tv, była podnieta,że to jej peirwsza podróż za granicę i to do tego samolotem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż sama mam superdefence SPF 25 Age Defense Moisturizer z clinique ale zachwycona nie jestem - strasznie mi się po nim twarz błyszczy, ma dziwny lekarski zapach. ![]() Kupiłam próbkę 7ml, poradziła mi go Pani konsultantka z Sephory. Mąż dzisiaj nie spał w nocy ![]() Przytargał się rano do łóżka jak już mój budzik zadzwonił, zrobił śniadanie, herbatę na wynos i drugie śniadanie. Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2011-11-03 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Ja chodzę do lekarza na moją białą kartę Medicover i jak zadzwonię do którejkolwiek z przychodni,gdzie przyjmują z Medicovera to zawsze mogę iść do lekarza od razu tego samego dnia.
I na tę kartę mogę robić wszystko bezpłatnie,każde badanie jakie mi wymyślą. I mam dentystę za darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Wtajemniczenie
|
U mojej prywatnej gin, tzreba było się tak miesiąc wcześniej zapisać i potem przychodziło się na konkretną godzinę, ale mimo to czekało się w poczekalni jakieś 2 godziny;/ Srednio mi to pasowało, chociaż babka przemiła
![]() Motylku to ja zazdroszczę też chcę taką kartę a masz ją z pracy czy sama wyrabiałaś? Simply fajnie, że się jednak udało z butkami Fuksiaro ![]() Tż dalej śpi, nie idę na praktykę, nie mam siły ![]() Edytowane przez Zuzik06 Czas edycji: 2011-11-03 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Ja mogę chodzić prywatnie do ginekologa i tak 3 dni i mam wizytę,ale wole Tą moją bo ona zna mój przypadek i dokładna w badaniach.
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taką czarną w komórki, ale nie słyszałam, żeby od wyglądu karty zależał pakiet. Ja chyba z takiej profilaktyki to tylko dentysty nie mam ![]() Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2011-11-03 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.