|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie żałośnic ;)
Cytat:
![]() Byla filizanka kuskusu, pieczone kawalki piersi kurczaka w przyprawach (ostre!) i do tego ogrooooomna porcja surowki z salaty lodowej, marchewki, papryki i ogorka Czyli nie tak zle ![]() Muffinki ide zaraz krecic dla TZta
|
|
|
#152 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój pracuje na siłowni, ale w sprzedaży, więc jak podpisze z kimś umowę to raczej już nie ma z nim kontaktu - od tego są motywatorzy i trenerzy ![]() Cytat:
Najbardziej lubię sałatkę z sałaty lodowej, pomidorów, mozarelli, tuńczyka, kukuryczy konserwowej z dressingiem z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, tymianku, soli i pieprzu. Cytat:
Cytat:
Makaron ze szpinakiem Składniki: - 50 dag szpinaku w liściach (może byc mrożony) - serek bieluch lub inny kremowy - 2 ząbki czosnku - sól - pieprz - kilka orzechów włoskich - 4 pomidory suszone w oliwie - parmezan (najlepiej świeży, nie tarty, u mnie Grano Padana) Na patelni podgrzewany kilka kropel oliwy z suszonych pomidorów, dodajemy szpinak i rozmrażamy. Suszone pomidory kroimy w paski, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do szpinaku, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Orzechy rozdrabniamy i dodajemy do reszty. Kiedy trochę wystygnie dodajemy serek. Wszystko razem mieszamy. Podajemy z makaronem przykryte płatkami parmezanu (można pominąć). Smacznego
|
|||||
|
|
|
|
#153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odebrał mnie z zajęć i zaproponował pizzę ![]() odpowiedziałam: "jeśli chcesz, to sobie zamów, ja dziękuję "i teraz je gulasz ![]() a ja zabieram się zaraz za pozostałe pomidorki i kończę z jedzeniem na dziś Cytat:
jasne, że pomożemy i liczymy też na Twoją pomoc Cytat:
cały czas go motywuję i nawet zaczęłam mniej miło (może za ostro) wypominać mu, ze chcę żeby się zmienił.... i jak widzę ładne ciała męskie w TV, to mu mówię, że chciałabym, żeby mój facet tak wyglądał.... nie mam już na niego innych sposobów... ani prośba, ani groźba nie działają, to może jak go troszkę zdołuję, to pomyśli nad sobą ![]() dzięki za przepis ![]() wróciłam z aerobiku ![]() wyniki w podpisie ![]() wypiłam 1,5 litra wody, więc w sumie na dziś płynów to około 3 l dam radę! mam motywację!!! |
|||
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Frezi ja mam identycznie z moim - nic na niego nie działa
jak wymyślisz skuteczny pomysł na mobilizację - to daj znać![]() i gratuluję dzisiejszych wyników ![]() ja właśnie piję herbatę z miodem i na dzisiaj koniec z jedzeniem![]() i "poćwiczyłam" pograłam najpierw na poziomie mistrz w tenisa(rozgrzewka) a potem z kinectowym trenerem - poruszałam się przez dobre 40 minut ![]() nawet mam strefę zen i ćwiczę tai chi na koniec
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Stefcia i co zrobiłaś z włoskami?
![]() Mój TŻ ma 188 cm wzrostu, waży ok. 80 kg (waga waha mu się 78-82 kg), a wygląda dosłownie jak patyk, żebra mu widać prawie. Kilogramy ma tylko dzięki ciężkim mięśniom nóg.
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Carmi moze sie w takim razie nasluchal jak koledzy motywuja? ![]() Frezi brawo! Oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Simply dzisiaj akurat ćwiczyłam: tenis w kinect sports 2, a trenera mam Your Shape Fitness Evolved
mam jeszcze gdzieś UFC Personal Trainer - ale ciągle musiałam pompki robić i mi się to nie spodobało ![]()
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Osz super, że tyle ćwiczyłaś!
Frezi gratuluję nowych cyferek w podpisie ![]() Przyznam się jak na spowiedzi co dzisiaj zjadłam ![]() Iś :jogurt naturalny z 3-4 łyżkami płatków owsianych górskich i małą gruszką IIś: brak obiad: pół miski żurku (samo rzadkie) + 2 kromki chleba + kinderek (ta czekoladka), kawa z mlekiem 2% bez cukru + 1/2 kromki babki cytrynowej podwieczorek: 2 kromki chlebka wasa z almette i zielonym ogórkiem, 4 cienkie wafle kukurydziane kolacja: 1/2 miski zupy ogórkowej zabielanej jogurtem naturalnym Poza tym wypiłam 0,5l pokrzywy, 1,5l wody, 0,25l mięty |
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? fajny jest ten wątek
gdzie indziej by mnie zjechano, że takie ćwiczenia to żadne ćwiczenia - a tutaj Carmi mnie doceniła fajnie![]() Carmi chciałabym wypijać tyle co TY chociaż i tak dużo wypiłam jak na mnie
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrobiłam 3. dzień a6w i niedobrze mi się robi na myśl że jutro 3 serie
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja robiłam a6w to 20 dnia ćwiczenia trwały już grubo ponad pół godziny :/ ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Zaraz będę machać hantelkami przy Tap Madl
|
|
|
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
owszem psychicznie jest ciężko, ale fizycznie dałam radę przygotowuję się do następnego podejścia, ale tu trzeba przygotowania.... nie da się tak z dnia na dzień zacząć..... dlatego tyle niechęci się pojawia.... trzeba mieć mocny brzuch i przygotowanie psychiczne! carmi - machaj hantlami, bo się zaczyna
|
||
|
|
|
|
#163 |
|
MBZ♥
|
bądźcie ze mnie dumne
![]() Oni się obżerają, a ja zjadłam omleta i sałatę lodową z pomidorkiem z sosem ![]() teraz podgryzam marchewkę i piję sok pomidorowy
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem z Ciebie dumna
|
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
pogryzałam pomidorki popiłam kolejną szklanką wody i koniec na dziś
![]() a teraz spowiedź.... zjadłam jedną kostkę czekolady przed fitnessem ale tylko jedną i jadłam ją przez 5minut co najmniej tak ciumkałam ![]() jutro kolejny dzień, który zacznie się od odrobiny stresu (może coś schudnę )
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
wypiłam jeszcze jogurt pitny, zjadłam galaretkę i kolejny kawałek ciasta
muszę jutro oddać je Mateuszowi, niech on grubnie a nie ja
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za mną kakao, przede mna twarożek. Nie dam się. This is Sparta! Jak mawia Gabrielle Solis ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Melduję pochłonięcie twarogu z pomidorem i 0,5 litra wody
|
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zjadłam jogurt naturalny z otrębami i żurawiną ![]() i mi przypomniałaś, że mam dużo pić
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi, świetny pomyśł!
![]() Dołączę i ja ![]() Wiek: 24 Wzrost: 167 Waga: 70,5 kg Przekroczyłam magiczną granicę po półrocznym pobycie w Chorwacji i żarciu na potęgę ich tłustego i kalorycznego jedzenia (przytyłam 8 kg Cel: wymarzony - 57/58, realny 62/63, zrzucić ogromny wystający wylewający się brzuch wyszczuplić udaŚrodki do celu: karnet na siłownię głównie bieżnia i rowerek, jak uda mi się zrzucić parę kilo to przerzucę się na zajęcia na brzuch, pilates i może jakieś tańce; ograniczenie słodyczy, białego chleba i fast foodów; picie wody, herbaty zielonej i czerwonej, więcej warzyw i owocówNajwiększa zmora: makarony...które uwielbiam i nie mogę sobie odmówić (jem prawie codziennie ) do tego ograniczony budżet studencki (to co najtańsze jest tłuste i niezdrowe )
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak wczoraj ładnie dzień zaczęłam owsianką, nie podjadałam tak na wieczór zjadłam trochę chipsów
![]() A dziś idziemy na kebaba i nie wiem, co oprócz tego będę jeść
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Capri witamy w naszych skromnych progach
Zmień makaron na pełnoziarnisty, a nie dość, że będziesz jadła zdrowo, to ta pasta tak zapycha, że zjesz pół normalnej porcji
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień zwykle zaczynam ok 8-9 filiżanką czarnej kawy z cukrem (pozostało mi po kopenhaskiej) i nie czuję głodu do ok 12, wtedy jem coś lekkiego, jogurt albo kanapki, pózniej ok 15 obiad (tu jest problem bo zazwyczaj naleśniki albo jakiś makaron z sosem ewentualnie kurczak z ryżem i warzywami) potem na kolację ok 19 serek wiejski + jakieś warzywo - marchewka, ogórek świeży, papryka albo maślanka
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Capri i taki jadłospis nic Ci nie daje? Dużo wody pijesz? Może spróbuj jeść rano śniadanie i stosuj się do zasady 5 posiłków?
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Melduję dzisiejsze jedzonko: I: owsianka z trzech łyżek płatków owsianych i szklanki mleka, kawa z mlekiem II: serek wiejski będzie: III: jabłko IV: na obiad nie wiem, a miała być sałatka brokułowa, bo mam fajny przepis, ale niestety chyba będzie dopiero w sobotę :/
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Capri
![]() Ty to masz fajnie, że głodu nie czujesz. Ja wstaje po 5-tej - jestem głodna, ale nie lubię rano jeść więc skubam kawałek chrupkiego pieczywa popijam wodą i jazda do pracy. O 7 konieczne jest pierwsze śniadanie a już ok. 9-10 czuje małego głoda i to czas na banana, jogurt czy coś takiego (mini II śniadanie) ok. 12-13 czas na lunch (czyli kanapeczki lub sałatka), no i wtedy jem obiad dopiero ok. 17-tej a z kolacją to różnie
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

I za jajko zamiast muffinki też
Nie to co mój na śniadanie... 
Czyli nie tak zle 

"
czy mogłabym się podłączyć?

13.03.2008

)

Przekroczyłam magiczną granicę po półrocznym pobycie w Chorwacji i żarciu na potęgę ich tłustego i kalorycznego jedzenia (przytyłam 8 kg
)