|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
nie musisz leżeć na wznak!! jak powiesz że Ci nie wygodnie (bo kręgosłup, albo dzidzia Cie uciska i nie możesz np oddychać) to sie połóż wygodnie na którym boku chcesz ![]() ja ten przycisk mam zawsze- ruchy płodu muszą być zaznaczone na wykresie no i ten cukierek może pomóc- dzidzia się będzie więcej ruszała
![]() |
#4142 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze poród takiego "przedszkolaka"jest dla samego dzieciatka ryzykowny,a co mowic o kroczu rodzicielki?
Dziewczyny słyszalyscie opinie o butelkach firmy MAMbaby?Sa w DOZ do kupienia i podobno dobre przynajmniej opinie w necie sa ok.
#4143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi terminami jest jakas masakra. Niby jest juz teraz taki sprzet, a dalej taki pomyłki. Miesiaczke miałam regularnie a u mnie machną sie 3 tyg... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, jestem mamusią marcową 2010, mamy na wątku Natalkę dla której zbieramy na operację, gdybyście zechciały pomóc i wziąć udział w charytatywnym rozdaniu dla Malutkiej byłabym wdzięczna
![]() szczegóły znajdziecie tutaj http://storybyferrou.blogspot.com/20...a-natalki.html życzę Wam szczęśliwego rozwiązania ![]()
#4145 |
Zadomowienie
|
Jeju Elfik, chyba nie sądzą ze sama urodzi, co? Bez przesady, rozerwie ją w każdym możliwym miejscu, ja byłam cięta a i tak popękałam i potem zanim się wygoiłam to trochę mi zajęło.
Mój gin taki lajtowy że nawet nie wiem czy chciałabym go mieć przy porodzie ![]() On nie dość że nic nie mówił o wywoływaniu ze względu na wagę malucha to jeszcze stwierdził że teraz to łatwo pieciokilowca wyprę ![]() Więc dlatego tak się staram urodzić przynajmniej w terminie. Myszeczka a u Ciebie ile córa ważyła? I czemu ciężki poród miałaś, co się działo? |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Jula ważyła 3950 i 56 cm, ale urodziłą sie zz zamartwicą 3pkt zaklinowała sie barkami noi poród trwał 16godzin było bardzo ciezko (potem cały szpital o nas huczał jak było cięzko) dlatego teraz wywołujemy wczesniej zeby nie było powtórki z ostatniego razu (pewnie liczy też że dam w łape) ale mam zamiar bo w sumie całą ciaże chodziłam na NFZ to teraz moge dać a mieć przynajmniej poród po ludzku.
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja jeszcze nie poprasowałam, bo miałam telefon- boziu kiedy ja się wezmę, niech mnie któraś kopnie w d*pę, bo jestem ciężki przypadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Owieczka ![]() Przemyslalam sprawe i jednak dopakowalam szampon, dlatego lepiej sie jednak spakowac wczesniej, bo czlowiek miewa swietne pomysly ![]() ![]() I ja sie juz spakowalam, musze dokupic tylko staniki do karmienia i uprac szlafrok. Na mojej wyprawce od poloznej mam termometr, ale sie zastanawiam czy oni w szpitalu nie maja? Troche sie boje brac, bo to jednak drogi sprzet. I mam pytanie o reczniki, planuje wziac 2, jeden wlozylam do torby na porod, a drugi do tej po porodzie. Wystarczy mi maly recznik na porod, czy jednak lepiej od razu zapakowac 2? Dodatkowo mam pytanie czy ktos kupowal staniki do karmienia z HM? ja tam mierzylam, ale 75 D to jest dobry na teraz, w sumie to jest rozciagliwe, moze przy troche wiekszym biuscie tez bedzie dobry? nie bylo rozmiaru 75E, robia w ogole takowy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bylam dzisiaj na wizycie,zaczynam sie rozpakowywac ![]() ![]() Przed chwila wzielam sie za porzadki,jeszcze troche kurze poprzecieram z mebli i zaraz do wanny (jak radzila pani doktor) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy sie sprawdzi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nieznosze prasowac ale koszul albo rękawów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Raczkowanie
|
Hej,
Cytat:
![]() Wg. mnie te chusteczki Domol działają. Glam - kochana służba zdrowia ![]() ![]() Baha - piękny Maluch |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Tincia, to ja nie wiem co Ci tak się leje!
![]() Owieczka, z czopem to różnie, Ela chodzi chyba miesiąc bez i ani śladu początku porodu. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
mi sie udało juz wszytsko poprasować
![]() ![]() ![]() ![]() Aniolina-jak to pakujesz dwie torby??na poród i na co druga?? ja pakuję się w jedną.musze jeszcze żel pod prysznic i do higieny intymnej kupić i dołożyć.i suszarkę,a wodę wezmę oddzielnie.
#4158 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie wlasnie.Polozna tez juz kiedy mowila,ze urodze i guzik
![]() ![]() No pare jeszcze zostalo,ale wiatr dzisiaj powiewa,wiec pewnie wiekszosc zleci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie prasuje koszul-to juz tż.ja nie umiem i nie mam zamiaru się uczyć ![]()
![]() |
#4160 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zasadniczo mam tez 3 torbe, bo nie wszystko zmiescilo mi sie do drugiej, 3 TZ mi przywiezie na 2 dzien (dodatkowe pieluszki, podklady) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Ggóra gratuluję !!!! ![]() Ja mam jeszcze tyle spraw do załatwienia, że do 11 listopada nie mam czasu na poród. Teraz kupuję pierdółki do pokoiku Martyny, firanki, lampkę, dywanik itp. i w sumei codziennie gdzieś jeżdżę. W przyszłym tygodniu chcę jeszcze z moją hondą na przegląd podjechać, bo akurat należy mi się gratis, no i w serwisie muszą mi wyłączyć poduszkę powietrzną dla kierowcy, bo jak się okazało, tylko w salonie mogą to zrobić.... i najważniejsze, w przyszłym tyg. chcę wymienić już opony na zimowe. Jutro jeszcze mam koleżankę z bobasem na cały dzień, w sobotę jadę do dziadka (200 km), a w poniedziałek lekarz, potem do pracodawcy i do ZUSu i znowu cąły dzień z głowy ![]() ![]() Aniolina ... w h&m staniki w obwodzie 75 są maks. do miseczki D, czasem mają DD. Ogólnie z 75 w obwodzie jest problem ... ja potrzebuję 75 F, a wszyscy robią do E. Jeżeli mogę coś polecić to zajrzyj do triumpha, jak dla mnie najwygodniejsze mają staniki do karmienia, ale niestety tylko do rozmiaru E, czyli takie na teraz, więc w moim przypadku odpadają. Widzę, ze chyba potrzebujesz rozmiar mniejszy niż ja ... wiec polecam jeszcze zaglądnąć do esotiq w magnolii, mają tam bardzo wygodne staniki do karmienia w normalnej cenie. Happy mum bym sobie narazie darowało, bo ja juz od 4 tyg. czekam na dostawę staników u nich i nic ![]() Super dziewczyny, że coś się u Was dzieje, skurcze, czopy, a u mnie nic a nic ![]() ![]() A nie zdążyłam się pochwalić ... odebrałam wyniki na paciorkowca, na szczęście nie mam ![]() Zmykam piec ciasto i sprzątać domek, bo jutro goście, a w między czasie muszę jeszcze umówić się w hondzie i jeszcze umówić męża do dwóch lekarzy, bo coś ostatnio mi się sypie. A Bahamadia .... słodki ten twój synek ![]() Agnieszka twoje dzieciaczki też przeurocze i jeszcze jak zobaczyłam to zdjęcie, jak mała pochyla się nad łóżeczkiem to już całkiem ![]() ![]() ![]() ![]()
#4162 |
Zakorzenienie
|
Aniolina-ahaaaa...to ja mam jedną torbe dla sibei i w niej wszytsko.
w drugiej mam rzeczy jakie sa wymagane dla dziecka-przynajmniej taka inf znalałżam na stronie szpitali... rzeczy na wyjście dla niuniu tż doniesie oddzielnie Aniolina-zerknij na allegro na staniki firmy Alles-bardzo fajne.bardzo ładny jest cubana ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-03 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4164 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Baha masz ślicznego synka! Tak rozkosznie sobie śpi... A ja lece na zakupy zaraz. Postanowiłam zapasy żarełka zrobić do zamrożenia. Tylko szkoda, że taką małą zamrażarkę mam... I tak w menu zamrażarkowym zamierzam mieć krokiet, mielon, bigos i pierogi z mięsem i ruskie. Może jeszcze macie jakieś super dania mrożonkowe? Tylko muszę to gotowanie rozłożyć na kilka dni, bo wymyłam zamrażarkę (przeszła mi zapachem ryb...fuj) i kurcze już połamana jestem (mam ją na dole lodówki więc musiałam to robić prawie na czworakach.
![]() |
#4166 |
Rozeznanie
|
ladna ta cubana, moze sie skusze, tylko potem znow bede musiala na kuriera czekac.
Mykam na basen |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Wtajemniczenie
|
a włąśnie paciora i ja nie mam
![]() p.s. właśnie kurier mi przyniósł paczkę z Milpola, kolor łososiowy(nie oczo.j.e.b.ny, czego się bałam jak cholera, tylko stonowany, także odetchnęłam z ulgą ![]() ![]() nie brałam stelaża i baldachimu- bo stwierdziłam że to tylko łapacze kurzu.. hmm... chociaz wtedy byłoby ładniej ![]() ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-03 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W każdym bądź razie powodzenie życzę ![]() Ja kupiłam 2 tyg. temu z esotiq, ale niestety wczoraj je założyłam i są na teraz, a 2 tyg. temu były troszkę za duże ![]()
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
kkkasikkk-a jaki model zamawiałas? ja przymierzałam i wg mnie jakos jest ok
![]() a jak dobrałas sobie rozmiar?wzięłaś jakis wiekszy czy taki na aktualny rozmiar? po ile płaciłaś? Aniolina-zobacz na allegro czy nie ma w Twoim mieście sprzedawcy i czy jest moze mozliwośc przymierzenia?? to estiq sa tańsze niż alles?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-03 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mycia współczuję, sama niedawno myłam na czworakach- myslałam, że padnę ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-03 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.