mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 10:51   #4141
milagrosa
Raczkowanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a ten przycisk to zawsze? bo ja ruchy ogólnie przez to łożysko słabo czuję a jeszcze leżąc na wznak to kicha będzie...

nie musisz leżeć na wznak!! jak powiesz że Ci nie wygodnie (bo kręgosłup, albo dzidzia Cie uciska i nie możesz np oddychać) to sie połóż wygodnie na którym boku chcesz
ja ten przycisk mam zawsze- ruchy płodu muszą być zaznaczone na wykresie
no i ten cukierek może pomóc- dzidzia się będzie więcej ruszała

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 10:55   #4142
fatal21
Wtajemniczenie

Kurcze poród takiego "przedszkolaka"jest dla samego dzieciatka ryzykowny,a co mowic o kroczu rodzicielki?
Dziewczyny słyszalyscie opinie o butelkach firmy MAMbaby?Sa w DOZ do kupienia i podobno dobre przynajmniej opinie w necie sa ok.
Stary 2011-11-03, 10:55   #4143
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem na co oni czekają, ale jest załamana
miała 3 różne terminy z usg bo nie pamiętała daty OM, wg jednego jest 2 tygodnie po, ale ten ostatni pokazywał datę dzisiejszą

z tymi terminami jest jakas masakra.
Niby jest juz teraz taki sprzet, a dalej taki pomyłki. Miesiaczke miałam regularnie a u mnie machną sie 3 tyg...
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 10:59   #4144
minka26
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, jestem mamusią marcową 2010, mamy na wątku Natalkę dla której zbieramy na operację, gdybyście zechciały pomóc i wziąć udział w charytatywnym rozdaniu dla Malutkiej byłabym wdzięczna

szczegóły znajdziecie tutaj http://storybyferrou.blogspot.com/20...a-natalki.html

życzę Wam szczęśliwego rozwiązania
Stary 2011-11-03, 11:05   #4145
ela3010
Zadomowienie

Jeju Elfik, chyba nie sądzą ze sama urodzi, co? Bez przesady, rozerwie ją w każdym możliwym miejscu, ja byłam cięta a i tak popękałam i potem zanim się wygoiłam to trochę mi zajęło.

Mój gin taki lajtowy że nawet nie wiem czy chciałabym go mieć przy porodzie.
On nie dość że nic nie mówił o wywoływaniu ze względu na wagę malucha to jeszcze stwierdził że teraz to łatwo pieciokilowca wyprę, żart mnie nie ubawił a jego bardzo.
Więc dlatego tak się staram urodzić przynajmniej w terminie.

Myszeczka a u Ciebie ile córa ważyła? I czemu ciężki poród miałaś, co się działo?
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:09   #4146
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Jeju Elfik, chyba nie sądzą ze sama urodzi, co? Bez przesady, rozerwie ją w każdym możliwym miejscu, ja byłam cięta a i tak popękałam i potem zanim się wygoiłam to trochę mi zajęło.

Mój gin taki lajtowy że nawet nie wiem czy chciałabym go mieć przy porodzie.
On nie dość że nic nie mówił o wywoływaniu ze względu na wagę malucha to jeszcze stwierdził że teraz to łatwo pieciokilowca wyprę, żart mnie nie ubawił a jego bardzo.
Więc dlatego tak się staram urodzić przynajmniej w terminie.

Myszeczka a u Ciebie ile córa ważyła? I czemu ciężki poród miałaś, co się działo?

Moja Jula ważyła 3950 i 56 cm, ale urodziłą sie zz zamartwicą 3pkt zaklinowała sie barkami noi poród trwał 16godzin było bardzo ciezko (potem cały szpital o nas huczał jak było cięzko) dlatego teraz wywołujemy wczesniej zeby nie było powtórki z ostatniego razu (pewnie liczy też że dam w łape) ale mam zamiar bo w sumie całą ciaże chodziłam na NFZ to teraz moge dać a mieć przynajmniej poród po ludzku.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:24   #4147
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Dziewczyny od dzisiaj jestem przeterminowana
Na 17 mam wizytę i jestem ciekawa co mi lekarz powie...
3mam ciekawe co powie moze do szpitala weźmie

ja jeszcze nie poprasowałam, bo miałam telefon- boziu kiedy ja się wezmę, niech mnie któraś kopnie w d*pę, bo jestem ciężki przypadek
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 11:25   #4148
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
fatal ja na poczatek kupie chyba dr browna z tym wkladem, albo TT-ddcyzja nie padla jeszcze, ale sterylizator mam tt, super sprawa jak dla mnie.

Aniolina nie wyobrazam sobie glowy nie umyc po takim wysilku....
Baha a Ty w koncu w Olawie rodzilas? i jak wrazenia?

Owieczka

Przemyslalam sprawe i jednak dopakowalam szampon, dlatego lepiej sie jednak spakowac wczesniej, bo czlowiek miewa swietne pomysly

I ja sie juz spakowalam, musze dokupic tylko staniki do karmienia i uprac szlafrok.
Na mojej wyprawce od poloznej mam termometr, ale sie zastanawiam czy oni w szpitalu nie maja? Troche sie boje brac, bo to jednak drogi sprzet. I mam pytanie o reczniki, planuje wziac 2, jeden wlozylam do torby na porod, a drugi do tej po porodzie. Wystarczy mi maly recznik na porod, czy jednak lepiej od razu zapakowac 2?

Dodatkowo mam pytanie czy ktos kupowal staniki do karmienia z HM? ja tam mierzylam, ale 75 D to jest dobry na teraz, w sumie to jest rozciagliwe, moze przy troche wiekszym biuscie tez bedzie dobry?
nie bylo rozmiaru 75E, robia w ogole takowy?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:26   #4149
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ggora gratulacje

Dziewczynki ja znikam z forum na jakis czas, wyniki mialam tak fatalne ze za namowa kolezanki- lekarki wcisnelam sie na wizyte u dr ktora jest ordynatorem ginekologii w szpitalu gdzie bede rodzic( jednak w duzym motlochu ale z oddzialem neonatologii a nie w szpitalu gdzie moj gin pracuje- facet powaznie zaniedbal pare spraw w tym ta moja cholestaze)

Jutro rano maja mi porobic dodatkowe badania i zdecyduja co dalej- tzn czy leczenie czy rozwiazanie ciazy

Mam telefony do dziewczyn wiec bede sie odzywac
Ojej,bidulko,trzymajcie sie mocno .Tak tez mi sie wydawalo,ze spokojnie podchodzisz do cholestazy,a to jest takie okropne cholerstwo...

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Jesteśmy już w domu od wczoraj. Wszystkim rozpakowanym mamom gratuluje. Postaram się was nadrobić, ale nie obiecuje że zdołam po miesięcznej przerwie.
Nie nadrabiaj-opowiadaj .Witamy witamy

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

A o to moje maleństwo, zdjęcia slabe bo z telefonu ale zawsze to coś
Jej,jaka slodka kruszynka .Przypomina mi mojego synalka,jak sie urodzil.Nic,tylko schrupac

Cytat:
OWIECZKO to u Ciebie już bliziutko

Dziewczyny jak w ogóle wygląda ktg i ile trwa?
Ja mam na kazdej wizycie 15 minut

Bylam dzisiaj na wizycie,zaczynam sie rozpakowywac .Skurczy przez 15 minut bylo 5,czy 6,rozwarcia jeszcze brak,ale szyjka przegina sie do przodu,glowa naciska.Daja mi czas do soboty,ale najprawdopodobniej dzisiaj lub jutro sie zacznie .No jestem ciekawa...
Przed chwila wzielam sie za porzadki,jeszcze troche kurze poprzecieram z mebli i zaraz do wanny (jak radzila pani doktor)
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:26   #4150
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
3mam ciekawe co powie moze do szpitala weźmie

ja jeszcze nie poprasowałam, bo miałam telefon- boziu kiedy ja się wezmę, niech mnie któraś kopnie w d*pę, bo jestem ciężki przypadek
Tez nie znosze prasowac i jeszcze zadnych ciuszkow nie mam poprasowanych, moze jutro sie za to wezme, a jak nie to TZ bedzie musial
Stary 2011-11-03, 11:30   #4151
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ojej,bidulko,trzymajcie sie mocno .Tak tez mi sie wydawalo,ze spokojnie podchodzisz do cholestazy,a to jest takie okropne cholerstwo...

Nie nadrabiaj-opowiadaj .Witamy witamy

Jej,jaka slodka kruszynka .Przypomina mi mojego synalka,jak sie urodzil.Nic,tylko schrupac

Ja mam na kazdej wizycie 15 minut

Bylam dzisiaj na wizycie,zaczynam sie rozpakowywac .Skurczy przez 15 minut bylo 5,czy 6,rozwarcia jeszcze brak,ale szyjka przegina sie do przodu,glowa naciska.Daja mi czas do soboty,ale najprawdopodobniej dzisiaj lub jutro sie zacznie .No jestem ciekawa...
Przed chwila wzielam sie za porzadki,jeszcze troche kurze poprzecieram z mebli i zaraz do wanny (jak radzila pani doktor)

ciekawe czy sie sprawdzi :brzyda l:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 11:30   #4152
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
MOze zerknij ile lisci jeszcze na drzewie? Powodzenia
Stary 2011-11-03, 11:31   #4153
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Tez nie znosze prasowac i jeszcze zadnych ciuszkow nie mam poprasowanych, moze jutro sie za to wezme, a jak nie to TZ bedzie musial

Ja nieznosze prasowac ale koszul albo rękawów poluję na zakup rękawnika moze mi sie będzie lepiej prasowało

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-11-03, 11:33   #4154
tuszka
Raczkowanie

Hej,

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
tez na obcych nie siadam, ale nie strasząc być może pierwsze wizyty teoretycznie toaletowe będziesz "załatwiać" pod prysznicem na stojąco - z mojego doświadczenia zdecydowanie mniej boli, można puścić sobie ciepły prysznic i tak jakby się przemóc. Przynajmniej ja byłam mocno pokiereszowana i tak było mi najlepiej. A jeśli już toaleta, to na stojąco, ale wtedy jest duży problem z trafieniem

tez mam te chusteczki Domol, sama nie wiem, co o nich myśleć, za każdym razem z prania wychodzą takie burawe, coś niby wyłapują. Parę razy zdarzyło się, że praktycznie od razu wpadły w tę gumową uszczelkę wokół drzwi pralki - czy wtedy prawidłowo działają??
Położna ze SR mówiła, że pewnie na początku to pod prysznicem będziemy się załatwiać, więc już nas uprzedziła

Wg. mnie te chusteczki Domol działają.

Glam - kochana służba zdrowia POWODZENIA

Baha - piękny Maluch
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:33   #4155
Seona
Zakorzenienie

Tincia, to ja nie wiem co Ci tak się leje! A USG nie robiła, żeby zobaczyć ile wód jest?

Owieczka, z czopem to różnie, Ela chodzi chyba miesiąc bez i ani śladu początku porodu.

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słyszalyscie opinie o butelkach firmy MAMbaby?Sa w DOZ do kupienia i podobno dobre przynajmniej opinie w necie sa ok.
Tak, ja miałam przy pierwszym dziecku - jak byłam u teściowej używałyśmy. Baaardzo fajne Mają odkręcany spód, więc wszystko łatwo wymyć.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:34   #4156
dygotka8
Zakorzenienie

mi sie udało juz wszytsko poprasować wiec luzik
Aniolina-jak to pakujesz dwie torby??na poród i na co druga??
ja pakuję się w jedną.musze jeszcze żel pod prysznic i do higieny intymnej kupić i dołożyć.i suszarkę,a wodę wezmę oddzielnie.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:34   #4157
Seona
Zakorzenienie

Bahamadia, jaki śliczny Twój maluszek

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:35   #4158
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
ciekawe czy sie sprawdzi :brzyda l:
No wlasnie wlasnie.Polozna tez juz kiedy mowila,ze urodze i guzik .Juz koncowka,wiec pare dni w ta,czy w ta nie robi roznicy,ale noce zrobily sie katastrofalne .Budze sie miedzy 1 a 2,skurcze sa wtedy bardzo mocne,boli krzyz i boki plecow,nie wspomne o tym nieszczesnym kroku...

Cytat:
MOze zerknij ile lisci jeszcze na drzewie? Powodzenia
No pare jeszcze zostalo,ale wiatr dzisiaj powiewa,wiec pewnie wiekszosc zleci
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:36   #4159
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja nieznosze prasowac ale koszul albo rękawów poluję na zakup rękawnika moze mi sie będzie lepiej prasowało
w ikei jest za 15 czy 20 zł?
ja nie prasuje koszul-to juz tż.ja nie umiem i nie mam zamiaru się uczyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 11:40   #4160
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Położna ze SR mówiła, że pewnie na początku to pod prysznicem będziemy się załatwiać, więc już nas uprzedziła
tez wzielam takie podkladki w ogoel zastanawiam sie czy jak mi sie bedzie chcialo duzo siku to bede non stop prysznic brac.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
mi sie udało juz wszytsko poprasować wiec luzik
Aniolina-jak to pakujesz dwie torby??na poród i na co druga??
ja pakuję się w jedną.musze jeszcze żel pod prysznic i do higieny intymnej kupić i dołożyć.i suszarkę,a wodę wezmę oddzielnie.
Jedna na sale porodowa- czyli wszytsko co mi do rodzenia bedzie potrzebne, a druga na po porodzie, czyli dodatkowe koszule nocne, podklady, pampersy dla dziecka. Nie wiem jak to organizacyjnie wyjdzie, ale na IP planuje isc tylkoz 1 torba, a druga bedzie np w bagazniku i pozniej na sale mi ja TZ przyniesie. Planuje porod rodzinny, wiec moze jak juz TZ do mnei dolaczy to bedzie ja mial.
Zasadniczo mam tez 3 torbe, bo nie wszystko zmiescilo mi sie do drugiej, 3 TZ mi przywiezie na 2 dzien (dodatkowe pieluszki, podklady)
Stary 2011-11-03, 11:53   #4161
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny,

Ggóra gratuluję !!!!

Ja mam jeszcze tyle spraw do załatwienia, że do 11 listopada nie mam czasu na poród. Teraz kupuję pierdółki do pokoiku Martyny, firanki, lampkę, dywanik itp. i w sumei codziennie gdzieś jeżdżę.

W przyszłym tygodniu chcę jeszcze z moją hondą na przegląd podjechać, bo akurat należy mi się gratis, no i w serwisie muszą mi wyłączyć poduszkę powietrzną dla kierowcy, bo jak się okazało, tylko w salonie mogą to zrobić.... i najważniejsze, w przyszłym tyg. chcę wymienić już opony na zimowe.
Jutro jeszcze mam koleżankę z bobasem na cały dzień, w sobotę jadę do dziadka (200 km), a w poniedziałek lekarz, potem do pracodawcy i do ZUSu i znowu cąły dzień z głowy

Aniolina ... w h&m staniki w obwodzie 75 są maks. do miseczki D, czasem mają DD. Ogólnie z 75 w obwodzie jest problem ... ja potrzebuję 75 F, a wszyscy robią do E. Jeżeli mogę coś polecić to zajrzyj do triumpha, jak dla mnie najwygodniejsze mają staniki do karmienia, ale niestety tylko do rozmiaru E, czyli takie na teraz, więc w moim przypadku odpadają. Widzę, ze chyba potrzebujesz rozmiar mniejszy niż ja ... wiec polecam jeszcze zaglądnąć do esotiq w magnolii, mają tam bardzo wygodne staniki do karmienia w normalnej cenie. Happy mum bym sobie narazie darowało, bo ja juz od 4 tyg. czekam na dostawę staników u nich i nic w końcu zmuszona byłam zamówić w internecie.

Super dziewczyny, że coś się u Was dzieje, skurcze, czopy, a u mnie nic a nic Boję się, że się przeterminuję

A nie zdążyłam się pochwalić ... odebrałam wyniki na paciorkowca, na szczęście nie mam

Zmykam piec ciasto i sprzątać domek, bo jutro goście, a w między czasie muszę jeszcze umówić się w hondzie i jeszcze umówić męża do dwóch lekarzy, bo coś ostatnio mi się sypie.

A Bahamadia .... słodki ten twój synek
Agnieszka twoje dzieciaczki też przeurocze i jeszcze jak zobaczyłam to zdjęcie, jak mała pochyla się nad łóżeczkiem to już całkiem

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 11:54   #4162
dygotka8
Zakorzenienie

Aniolina-ahaaaa...to ja mam jedną torbe dla sibei i w niej wszytsko.
w drugiej mam rzeczy jakie sa wymagane dla dziecka-przynajmniej taka inf znalałżam na stronie szpitali...
rzeczy na wyjście dla niuniu tż doniesie oddzielnie

Aniolina-zerknij na allegro na staniki firmy Alles-bardzo fajne.bardzo ładny jest cubana

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-11-03 o 11:56
Stary 2011-11-03, 12:02   #4163
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
w drugiej mam rzeczy jakie sa wymagane dla dziecka-przynajmniej taka inf znalałżam na stronie szpitali...

Aniolina-zerknij na allegro na staniki firmy Alles-bardzo fajne.bardzo ładny jest cubana
Dokładnie ja zamówiłam dwa staniki alles, ale z ich strony internetowej. Narazie czekam na przesyłkę, ale jak dojdą to dam znać jakiej są jakości

Stary 2011-11-03, 12:05   #4164
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość

Aniolina ... w h&m staniki w obwodzie 75 są maks. do miseczki D, czasem mają DD. Ogólnie z 75 w obwodzie jest problem ... ja potrzebuję 75 F, a wszyscy robią do E. Jeżeli mogę coś polecić to zajrzyj do triumpha, jak dla mnie najwygodniejsze mają staniki do karmienia, ale niestety tylko do rozmiaru E, czyli takie na teraz, więc w moim przypadku odpadają. Widzę, ze chyba potrzebujesz rozmiar mniejszy niż ja ... wiec polecam jeszcze zaglądnąć do esotiq w magnolii, mają tam bardzo wygodne staniki do karmienia w normalnej cenie. Happy mum bym sobie narazie darowało, bo ja juz od 4 tyg. czekam na dostawę staników u nich i nic w końcu zmuszona byłam zamówić w internecie.
Cytat:

dzieki za rady dziewczyny, na razie chcialabym jakis przymierzyc, bo to jednak fajniej, no i ja nie mam jakiegos wielkiego biustu, wiec mialam nadzieje, ze gdzies znajde cos niedrogiego pod reka. HM i happy mum mam najblizej, w happy mum nie pytalam o staniki, ale ceny innych rzeczy to jednak spore, moze spróbuje sie przejechac do esotiq.
Stary 2011-11-03, 12:06   #4165
rojku
Rozeznanie

Cytat:
moja koleżanka leży właśnie w szpitalu przeterminowana bidula, skurczy zero a synek już 4800g
No to masakra, pewnie czekają, żeby im dać w łapę. Ja myślałam, że od 4300 jest zalecenie do cesarki

Baha masz ślicznego synka! Tak rozkosznie sobie śpi...

A ja lece na zakupy zaraz. Postanowiłam zapasy żarełka zrobić do zamrożenia. Tylko szkoda, że taką małą zamrażarkę mam...
I tak w menu zamrażarkowym zamierzam mieć krokiet, mielon, bigos i pierogi z mięsem i ruskie. Może jeszcze macie jakieś super dania mrożonkowe? Tylko muszę to gotowanie rozłożyć na kilka dni, bo wymyłam zamrażarkę (przeszła mi zapachem ryb...fuj) i kurcze już połamana jestem (mam ją na dole lodówki więc musiałam to robić prawie na czworakach.
Stary 2011-11-03, 12:07   #4166
Aniolina
Rozeznanie

ladna ta cubana, moze sie skusze, tylko potem znow bede musiala na kuriera czekac.
Mykam na basen
Stary 2011-11-03, 12:07   #4167
nikaa2
Wtajemniczenie

a włąśnie paciora i ja nie mam

p.s. właśnie kurier mi przyniósł paczkę z Milpola, kolor łososiowy(nie oczo.j.e.b.ny, czego się bałam jak cholera, tylko stonowany, także odetchnęłam z ulgą ) misie z serduszkami, bo na chmurce nie było w tym kolorze wzięłam tylko pościel +ochraniacze+poszewki+prz eścieradła
nie brałam stelaża i baldachimu- bo stwierdziłam że to tylko łapacze kurzu.. hmm... chociaz wtedy byłoby ładniej - ech te dylematy ciężarnej

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-11-03 o 12:10
Stary 2011-11-03, 12:08   #4168
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
dzieki za rady dziewczyny, na razie chcialabym jakis przymierzyc, bo to jednak fajniej, no i ja nie mam jakiegos wielkiego biustu, wiec mialam nadzieje, ze gdzies znajde cos niedrogiego pod reka. HM i happy mum mam najblizej, w happy mum nie pytalam o staniki, ale ceny innych rzeczy to jednak spore, moze spróbuje sie przejechac do esotiq.
esotiq są za ok. 50 zł za sztukę, a w happymum od ok. 70 zł, ale mają tylko obwody 80 wzwyż i tak od 4 tygodni. Czekają cały czas na dostawę. W happy mum są właśnie staniku z alles. Chciałam u nich przymierzyć, a kupić w sklepie internetowym, ale nie doczekałam się.
W każdym bądź razie powodzenie życzę
Ja kupiłam 2 tyg. temu z esotiq, ale niestety wczoraj je założyłam i są na teraz, a 2 tyg. temu były troszkę za duże

Stary 2011-11-03, 12:09   #4169
dygotka8
Zakorzenienie

kkkasikkk-a jaki model zamawiałas? ja przymierzałam i wg mnie jakos jest ok i bardzo ładne sa zwłaszcza te usztywniane bo te bez usztywnienia to to takie zwykłe,nic ciekawego
a jak dobrałas sobie rozmiar?wzięłaś jakis wiekszy czy taki na aktualny rozmiar?
po ile płaciłaś?
Aniolina-zobacz na allegro czy nie ma w Twoim mieście sprzedawcy i czy jest moze mozliwośc przymierzenia??

to estiq sa tańsze niż alles?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-11-03 o 12:11
Stary 2011-11-03, 12:14   #4170
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

A ja lece na zakupy zaraz. Postanowiłam zapasy żarełka zrobić do zamrożenia. Tylko szkoda, że taką małą zamrażarkę mam...
I tak w menu zamrażarkowym zamierzam mieć krokiet, mielon, bigos i pierogi z mięsem i ruskie. Może jeszcze macie jakieś super dania mrożonkowe? Tylko muszę to gotowanie rozłożyć na kilka dni, bo wymyłam zamrażarkę (przeszła mi zapachem ryb...fuj) i kurcze już połamana jestem (mam ją na dole lodówki więc musiałam to robić prawie na czworakach.
no może jeszcze żeberka, barszczyk czerwony, pulpety...

a mycia współczuję, sama niedawno myłam na czworakach- myslałam, że padnę

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-11-03 o 12:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości