|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
http://alles.pl/sklep//produkty/mama...lkowa__358.php http://alles.pl/sklep//produkty/mama...ton520_178.php Jak będzie ok, to zamówię kolejne, bo ze 4 staniki to minimum moim zdaniem muszę mieć, skoro chcę karmić do 6 miesięcy. Może się skuszę na jakieś na allegro z alles, wcześniej nawet nie pomyślałam o tym, żeby kupić w taki sposób Super są staniki z Anita maternity, ale cena z kosmosu Ale bardzo eleganckie i do tego mega wygodne. Może mąż mi kupi na imieniny
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Oj Myszka to przeszłaś niezłe stresy przy porodzie
Aniolina wybacz ale strasznie mnie rozbawiły te Twoje torby, a jak doczytałam że do drugiej się nie zmieściłaś to już padłam .Ja mam wszystko w jednej, jedynie ciuchy na wyjście tż mi dowiezie. |
|
|
|
#4173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zmykam już, bo ten wizaz wciąga i wciąga
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Kkkasikkk-ten pierwszy bardzo mi sie poodba
trochę droższe niż na allegro ja nie kupiłam zadnego bo nie wiem jaki rozmiar,a one sa tak ładne,że mozna je nosic nie karmiąc- o ile piersi zbyt szybko znie zmaleją
|
#4175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj super że się z małym dogadujecie ja juz się swojej księżniczki doczekać nie moge, bo mi łapkami rozstępy 3 powypychała Cytat:
ale reszte chyba sobie podaruje- zobaczymy... jesli juz chyba do podgrzewacza bardziej sie skłaniam, ale to mi się kojarzy ze jak juz słoiczki w posiłkach są, więc jeszcze troche czasu jest ![]() a torbę ... hmmmm.... pobieżnie chyba spakowałam (kubek, sztućce itp)Tincia noooo... szybko Ci poszło oby o 17tej coś sie ruszyło.... pomyslałabym że moga Ci się sączyć wody, ale pisałaś ze sprawdzała papierkiem i to nie wody.... dziiiiiiwne .... owieczka czop moze do 2ch tyg. przed porodem odejść albo i wcale Paula_22 witajcie w domku czekamy na opis porodu i fotki maluszka |
||
|
|
|
#4176 |
|
Raczkowanie
|
glamourous, trzymaj się dzielnie, mam nadzieję że teraz już jesteś w dobrych rękach i będziesz bezpieczna zarówno Ty jak i Twoje maluszki
![]() goferek33 U nas w szpitalu jak miało się raz cesarkę to tylko na pisemne życzenie ciężarnej zgadzają się na próbę porodu sn. Tincia, OlusiaS trzymam kciuki dziewczyny, żeby coś zaczęło się dziać. nikaa2 - w sumie to nie wiem jakie są preferencje położnych, do głowy mi nie przyszło że welurkowy się nie nadaje... ale i tak będę mieć 2 zestawy, to najwyżej podmienię coś. A ten pajacyk jest na 50 cm, więc jak go nie założę na wyjście to pewnie potem mi mała wyrośnie zanim będzie druga okazja ![]() basiula19 - skurcze nie muszą być odczuwalne jako bolesne, ich główną cechą powinna być regularność i to, że nie przechodzą po zmianie pozycji, prysznicu czy nospie. Bahamadia - śliczny twój synuś, taki do schrupania A w ogóle to dzień dobry Znów piękna słoneczna pogoda - dobry dzień na rodzenie?Prawie całą noc nie spałam, bo nie mogłam zasnąć, choć w sumie nic mi nie dolegało. Poza 3 skurczami... Na 15 jadę do lekarza, ciekawe co mi powie
|
|
|
|
#4177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś w realu była promocja 2xpampersy - rozmiar 2,3 lub 4 za 89,99 ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
będzie dobrze kochana .... oby tylko do szpitala nie połozyli bo u nas , niestety, po terminie kłada i każą leżec az cos sie rozkreci co do ktg to z różnymi się spotkałam... takie na pasy i takie że trzeba samej trzymac a ktg co do czasu to tez miedzy 15-75 min zalezy czy poloznej sie nie zapomni |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalia
muszę się wziąśĆ za tą torbe koniecznie a wiesz jak na uczelnie będziesz mykaĆ, to nie tylko laktator to i podgrzewacz sobie spraw, no chyba że w kubku z wodą będzie ktoś podgrzewał, ale potem do zupek będzie jak znalazł... dłuzej ci posłuży kup kup ![]() właśnei umyłam na czworakach szafki kuchenne- padam więc idę poleżeĆ p.s. dalia a jakie są w madu? tzn. to ktg jakie jest?
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-03 o 13:42 |
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak rozpoznać że to napewno wody odeszły???
Bo zamoczyłam bieliznę, a za jakiś czas jak usiadłam na kibelku to coś się sączyło, nie wiem co robić, czy to już się zaczyna i powinnam do szpitala jechać czy jeszcze poczekać???
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luknełam własnie na stronke IKEI i nie znalazłam rękawnika same deski duże a takie to Ja mam
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie były jakis czas temu w "promocji tak jak piszesz 2 paczki,ale za 98 zł...a jedną paczkę mozna tez było kupić w promocji za 45zł....
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko to powiedziec moze jedz na IP i sie tam dowiesz, albo jak masz apteke pod nosem to skocz po jakies testery zeby sprawdzic czy to wody.
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko-lepiej jedź
któraś z Was pisała cos o mrożeniu jedzenia-ja mam w zamrażalniku najwięcej szronu nic nie przygotowujęw ogóle to nie mam pomysłu na dziś na obiad-
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, padłam tylko na chwilkę by zamieścić info od mojej położnej:
Liście malin wyciszają skurcze i rozmiękczają szyjkę macicy, natomiast Oeparol pobudza do skurczy Piję liście malin od początku 36 tyg do 38 tyg, a następnie Oeparol |
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina ja tez sie usmiechnelam jak przeczytalam o 3 torbach
![]() Ja biore do szpitala; -szczoteczka do zebow -szampon -zel podprysznic -2reczniki -kubek -sztucce -klapki -dokumenty -pieluchy -podklady poporodowe -podpaski -chusteczki -oliwka kosmetyki kupie te malutkie z rossmana. Ciuchy na wyjscie przywiezie mi mąż. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Aniolina to co ty sobie do tej torby "porodowej"spakowalas ? bo ja to mialam dokumenty i wode i to wsio.
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
co do torby - ja mam jedną swoją, która już prawie zapełniona na maxa, ale co tam
tak na oko większość jest i osobno reklamówkę z wszystkim dla dzieciaczka - chusteczki, smoczki, oliwka, krem, niedrapki i skapeteczki... jak dojdzie fotelik to położe do niego reklamówkę z ciuszkami na wyjście i ot tyle... aaaa... no i pare pampersów wezme, ale to zakupić musze, a narazie poluje na promocje rozm. 1
|
|
|
|
#4188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z zakupów wróciłam, a teraz biorę się za gotowanie ziemniaków i mięsa na farsz ![]() A szronu to jeszcze dziś miałam też cały zamrażalnik, ale go pokonałam -choć łatwo nie było. Już się szuflady ciężko otwierały ![]() No to zmykam na razie. Trzymajcie się dziewczynki. Za te co siedzą jak na szpilakch trzymam kciuki, żeby się doczekały dzisiaj akcji i żeby poszło sprawnie
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko mi w domu wycieklo ze 3 razy, podczas drogi do szpitala ze 3 a w szpitalu to byl juz wodospad
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniłam do położnej ze szkoły rodzenia powiedziałam jej co i jak i powiedziała że najlepiej jak w ciągu 4 godzin pojawię się na IP. Więc dzwonię do Tż niech z pracy wychodzi i jedziemy
![]() napisze do Was później smsa co i jak
|
#4191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam 2ki, a poluje na 1ki... one niestety po 56,99 74 szt.... musze polookac moze cos sie trafi, bo mała narazie osiągneła 2kg, wiec kruszynka jest... i te 2ki moga być za duże ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
na szczescie masz swoje pasy, ktore pozniej dezynfekują, i wystarczy leżeć... nic nie wciskasz nic nie trzymasz... relaks ale w CZMP to porażka- zero pasów, wszystko ręką trzeba trzymać, no i jeszcze wciskać jakieś guziki, co jest mega niewygodne, bo one przy ktg a nie ze do ręki więc obie rece zajete do tego jak polozna zabiegana potrafi i godzine trwac wiec drętwieją paluszki i raczki :/no ja narazie szperam po nece co każą mieć ze sobą.... Nikaaa.... a co mowila babka w SR apropo torby dla mamy? bo na pw pisałaś o maluszku...
|
||
|
|
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalia 1 z belli i huggies maja wyciecie na ppek a pampers chyba nie.Ja mam 2 z pampersa zolte i nie maja.
|
#4193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymamy kciuki !!!!!!! i czekamy na wieści
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
owieczko daj znac koniecznie.
Teraz tak mnie wzielo, jezzzzzzuuuuu i owieczka jedzie i ta ekscytacja i w ogole....tez tak chce
|
|
#4195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do noworozpakowanych to pewnie codziennie minimum jedna pojedzie
|
|
#4196 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc tak... te przepowiadające też są bolesne i dlatego łątwo je pomylić z tymi porodwymi. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() jak dla mnie zbędny wydatek. Butelki antykolkowe to Avent i Dr Browns. Przynajmniej te miałam polecone i sprawdzone przez koleżanki.
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
Ja jak zwykle z doskoku dziewczyny dzisiaj myślałam że niedługo czas założyć nowy wątek zostało 800 około postów do pisania. Ale nie wiem czy ja założę bo coraz mniej mam czasu dla was no chyba że Lilka nagle zrobi się aniołem![]() Dzisiaj miał przyjść facet do naprawy kranu o 8 rano sobie wyobrażacie że gdyby córka mnie nie obudziła o 7:50 to bym zaspała |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
herbata z liści malin... sok malinowy jest raczej dobry na przeziębienie
![]() herbate z liści malin można kupić w sklepie zielarskim... ja płaciłam 2,40zł za opakowanie. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Jednej koleżance odszedł na 3 dni przed porodem (11.10 odszedł jej czop a 14.10 chlusnęły wody gdy schyliła się aby poodkurzać pod łóżkiem), druga koleżanka od 2 tygdoni chodzi bez czopa a dziś ma 40tc 2d i biedna porodu doczekać się nie może... szyjka w normie i zero rozwarcia :/
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owieczko to czekamy na wiadomosć i żeby to były wody ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() Chłop napewno wie że jest ci cieżko bo masz maluszka
|
|
|
#4200 | ||
|
Rozeznanie
|
ja na wszelki wypadek biorę 3pary - dużo miejsca w torbie nie zajmują
![]() dygotka8 Ja do szpitala wzięłam 3 kaftaniki, 3 bodziaczki z długim rękawem i 3 śpioszki. Kaftaniki i bodziaki biorę bo nie wiem co położna mi poleci do śpioszków. Do tego spakowałam 3 czapeczki, 3 pary skarpetek i 3 pary łapek niedrapek (wolałam wziąć więcej niż 1sztukę na wypadek gdyby gdzieś coś w szpitalu się zapodziało) + kosmetyki które wymaga mój szpital (ocenisept, krem do pupy, płyn do kąpieli i chusteczki nawilżane) na wyjście uszykowałam pajacyk, dresik, ciepłą czapeczkę, rękawiczki ciepłe i kombinezon z polarku (jeśli będzie zimno to mąż wie gdzie leży kocyk - wtedy dodatkowo okryjemy maluszka kocem z nosidełku samochodowym). Sobie też już przyszykowałam ciuchy. Ciuchy leżą w torbie papierowej i mąż je przywiezie do szpitala w dniu w którym mnie i synka wypiszą ![]() nie ma sensu ich brać tam wcześniej ![]() Tak samo jak spakowałam kilka pieluch dla dziecka, nart dla mnie, biszkoptów do szpitala - reszta znajduje się w torbie w szafie - jak czegoś mi zabraknie to mąż będzie wiedział z której torby donieść. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- heh tak samo schizuję jak mnie coś boli i zamiast spać zaczynam czuwać czy przypadkiem nie zaboli mnie bardzieej i bardziej i coraz szybciej :P ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o stanik 75E to jest to dokładnie ten sam rozmiar co 75DD niedawno to odkryłam :P---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
i aby było szybko i jaknajmniej boleśnie
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-11-03 o 15:07 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

Ale bardzo eleganckie i do tego mega wygodne. Może mąż mi kupi na imieniny 
.

ale reszte chyba sobie podaruje- zobaczymy... jesli juz chyba do podgrzewacza bardziej sie skłaniam, ale to mi się kojarzy ze jak juz słoiczki w posiłkach są, więc jeszcze troche czasu jest 

tzn. to ktg jakie jest?
same deski duże a takie to Ja mam