|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! ![]() |
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam ![]() |
35 | 3,91% |
A co to jest cellulit? |
8 | 0,89% |
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Rozeznanie
|
Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)
Jestem za!
Dla mnie walka z pomaranczowa skorka jest trudniejsza niz zrzucenie zbednych kg. Choc wiem, ze nalezy omijac goraca kapiel, to i tak robie ja codziennie... Wiem jedno peeling kawowy i zimne bicze wodne. No cwiczenia ujedrniajace tez sie przydadza ![]()
![]() |
#842 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czy jednak przy okazji nie jest to dieta odchudzająca?Schudnąć nie potrzebuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Rozeznanie
|
Hmm... Ja chciałam odłożyć walkę z cellulitem na później, aż zrzucę parę kilo, ale jednak się przyłączę teraz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
Jak tam idzie walka
![]() Mi kiepsko, "niechcący" podkreśliłam kształt mojej pupy i jestem z tego bardzo zadowolona, ale cellulit jakoś drastycznie się nie zmniejszył, nie wiem nawet czy w ogóle coś się ruszyło ![]() Zaczynam jeździć na rowerku stacjonarnym, przestaje jeść słodycze i KONIECZNIE zaczynam pić wodę. Do tej pory robiłam sobie masaż parafiną i zimne bicze wodne, oczywiscie też jakiś krem ujędrniający. Możliwe, że efektów nie ma bo nie zmieniłam diety? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od ilości kalorii w diecie, a zasady są podobne niezależnie od celu.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mogłabyś mi podac przykładowy obiad i np. kolacje wg podanych wskazówek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
To nie jest ani specjalnie trudne ani inne od tego co zazwyczaj jadałaś. Zamiast białego pieczywa razowe, dużo warzyw, staraj się jeść chude mięso i chudy nabiał, jedz ryby najlepiej tłuste ( łośoś, makrela, śledź),pamietaj o oliwie z oliwek, omega 3 i orzechach,nie używaj margaryn, nie jedz słodyczy i innych zapychaczy, ogranicz sól oraz cukier i gazowane słodzone napoje, pij dużo wody
Czyli np.: kiedyś byłą kajzerka z masłem i plastrem sera a teraz powinnaś zjeść grahamkę z dużym plastrem twarogu chudego albo serek wiejski, dużo warzyw, łyżeczka oliwy lub kilka orzechów kiedyś było jabłko i jogurt a teraz do tego posiłku powinnaś dodać jakieś białko ( mi pasuje twaróg) kiedyś smażony schabowy, ziemniaki a teraz duszona pierś z kury itp. Obiad: pierś z kurczaka ( dowolne mięso, ryba)z ryzem( makaronem - fajnie jak by był razowy, ziemniakami) i dużą ilością sałatki do warzyw dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek, wazne jest zeby danie zawierało dużo warzyw, białko i weglowodany najlepiej pełnoziarniste. Kolacja białkowa po 18- najlepiej twarog z warzywami i łyżeczką oliwy, ale może też być coś z jajek ( jajecznica, na twardo itp)
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj się poprostu przestraszyłam... Jaki to jest stopień jak stoisz przy zapalonym świetle, i widać ci cellulit?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Strategia małych kroków jest najlepsza.
Zrobienie rewolucji na talerzu to nie jest łatwa sprawa i wymaga nie tylko chęci, ale również czasu. Ważne jest żeby strać się aby dieta była jak najbliższa ideałowi, nie musi być idealna. Przestawienie sie na inną dietę zajmuje około miesiąca. Njalepiej jest nosić jedzenie ze sobą, jak zazwyczaj jestem obładowana pudełkami z jedzeniem i wodą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Rozeznanie
|
chyba bede musiala zrobic podobnie. Ale ja w zakresie jedzenia jest bardzo malo pomyslowa... Jak dorwe cos smacznego a nie tuczacego to zaczynam to jesc w kolko i po tygodniu juz mam dosc i tego smakolyku i calego zdrowego odzywania. Zaczynam wtedy wracac do starych nawykow i to mnie gubi. Ale bede probowac dalej
![]()
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
dobra dziewczyny jak widze jak wam zalezy, to tez cos zaczynam robic, zaczynam od zimnych prysznicy codziennie i cwiczenia...kiedys bawilam sie w masaze i rozne balsamy z kwc...ale po paru miesiacach wciaz byl marny efekt ale teraz bedzie inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie wczoraj kupiłam gąbke antycellulitową Syrena.
I szorowałam się pod prysznicem. Gąbka jest rewelacyjna działa mocniej niż peelingi no i jaki masaż jest przy tym. polecam ![]()
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
jak rozpoznaćczy dany cellulit jest wodny czy inny?
I jaki to stopien kiedy stojac przy lustrze z zapalonym swiatlem, jest on widoczny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2012-07-26 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Raczkowanie
|
polecam bicze wodne na tego czarta !
![]() bylam w sanatorium i miałam co 2 dni .. i znikło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze muszę poczekać tydzień z walką- chora jestem i mam zakaz poruszania się.
A jako, że moj problem wielki nie jest to myśle, że uda się go pokonać dietą i sportem ![]()
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2012-07-26 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Rozeznanie
|
incognitooo a szkoda, ze nie ucieknie
![]() Ja wczoraj dziewczynki wymasowalam cale cialko gabeczka na cellulit, mialam sobie zrobic tez zimne bicze pod prysznicem, ale troche sie boje w takie zimno, zaraz mi sie wydaje, ze bede chora ![]() ![]()
![]() |
#860 |
Przyczajenie
|
mam pytanko: na czym polega peeling kawowy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2012-07-26 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Najgorzej u mnie jest z tymi masażami.Tzn pod prysznicem-gąbką lub rękawicą -nie zaniedbuje,ale jeśli chodzi o zakupiony przeze mnie masażer to nie codziennie udaje mi się zmusić:/.Ręcę od tego padają no i czas ![]() Z ćwiczeniami też różnie bywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 | |
BAN stały
|
Cytat:
To znalazłam w necie: Cellulit wodny - dotyka głównie osoby szczupłe, spowodowany jest nieprawidłową cyrkulacją krwi i limfy w tkankach, co prowadzi do zatrzymania się w nich wody, jeżeli ściśniemy skórę, to będzie ona pofałdowana, opuchnięta i napięta. Cellulit tłuszczowy - gdy tyjemy, pod skórą odkłada się tłuszcz i cellulit wodny zmienia się w cellulit tłuszczowy, ściśnięta skóra jest grudkowata, często może pojawiać się ból, gdyż komórki tłuszczowe uciskają zakończenia nerwowe. A teraz jeszcze pytanie o tzw pseudocellulit.Znalazłam taką definicje w internecie: "U dołu pośladków pojawiają się nierówności na skórze. Nie jest to jednak cellulit. To efekt spadku napięcia mięśni pośladkowych, zmiana ich kształtu. W takim przypadku wystarczy poćwiczyć i wszystko powinno wrócić do normy" Czy pseudocellulit i ten prawdziwy mogą występować jednoczesnie?Jest szansa,ze część z tego przerażającego mnie świństwa to ten pseudocellulit(najgorzej wyglądają u mnie właśnie dół pośladków) ? edit:ech..,.Znów musze coś dopisać.W internecie znajduje sprzeczne informacje na temat cellulitu i metod pokonywania i czuję się nieco zdezorientowana ![]() ![]() ![]() Edytowane przez _Magda Czas edycji: 2006-11-05 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Przyczajenie
|
kurecz to ja tez mam ten pseudocellulit bo mam go glownie na dole posladkow.. I cos w tym jest bo niedawno zmienil mi sie ksztalt posladkow, kiedys mialam okragladka i wystajaca pupe ,pozniej mi dosc ostro schudla i opadla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wodny
![]() incognitooo szkoda, że nie ucieknie ![]() ![]()
![]() |
#866 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2012-07-26 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
piszecie ze w wlace z celulitem i w utrzymaniu szczuplej sylwetki najlepsze jest picie wody - 2 litry dziennie. ale ja nie moge... na sam mysl ze mam wypic kolejna szklanke wody jest mi niedobrze. poza tym pije wode srednio gazowana, bo niegazowana przez gardlo mi nie przechodzi. stad moje pytanie: czy wode moge zastapic harbatami ziolowymi, np z kopru czy miety, ewentualnie rooibos. dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje postanowienia co do diety są bardzo mądre, wywal te najgorsze produkty i w miarę możliwości staraj się zmieniać resztę. Dziewczyny co jak co, ale chipsy to zabójstwo dla zdrowia i sylwetki. Ja osobiście nigdy tego świństwa nie jadłam i prędzej umrę z głodu niż to ruszę. Te małe zmiany będą powoli przynosić efekty. W walce z cellulitem najważniejsza jest cierpliwość i konsekwencja, bo to trudna walka. Pamiętaj żeby pić 2,5 litra wody to bardzo ważne.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2006-11-06 o 05:53 Powód: zapomniałam dopisać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2012-07-26 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie miałam idealnych ud ale to co ostatnio zobaczyłam w lustrze jest okropne
![]() Wcześniej miałam bardzo dużo ruchy, chodziłam na zajęcia z aerobiku i stepu 5 razy w tygodniu.Co drugi dzień biegałam raz w tyg pływałam a teraz nic zero ruchu. Wróciłam do Polski (byłam w niemczech) i nie mam tu po prostu warunków.Siłownia jedna, aerobik fatalny, biegać mi się nie uudaje z powodu czasu. Praca biurowa, typowo siędząca, ruch minimalny ![]() ![]() Ale zabieram się za siebie ![]() Od przyszłego miesiąca siłownia. Dzisiaj wracam do Tamile i Carmen.Masaże i peelingi. Mam nadzieję ze powrócę do mojej figury do lata ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.