|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2011-11-03 o 15:05 |
|||
|
|
|
#333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chce ciasteczka Kurde masakra z tymi słodyczami. MUSZĘ ograniczać a bardzo ciężko mi to idzie. Byłam w piekarni po bułki i na serio bardzo bardzo musiałam się starać zeby o sernik nie poprosić A i tak już jestem dzis po snickersie![]() Cytat:
Kiedy masz USG?? Cytat:
Powiem szczerze dziwnie mi tak że Stasia nie ma. 6 lat myślałam ze jak będę miałą dziecko to Stasia. Chyba będzie trzeba jednak drugie robić
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu dziękuję. Usg mam w środę (9.11) nic mi nie mów o słodyczach. Staram się byc na odwyku ale nie mogę.
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee moze jeszcze moc powroci ![]() |
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój zaczyna kombinować z Marysią jak ze Stasiem Rzuca czasem jakimś imieniem i patrzy na moją reakcję. A ja na wszystko mówię "NIE" Dla mnie jest już Mania i koniec kropka![]() A miałaś w ogóle deprechę poporodową?
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu, a mąż jakie ma pomysły na imiona? My co do chłopaka jesteśmy zgodni, co do dziewczynki, zgadzamy się co do Marysi właśnie, a jakiejś alternatywy nie ma. Z resztą jak na razie, po tych wszystkich akcjach, gdzie widzę, że nie mogę liczyć na pomoc TŻ, nie wyobrażam sobie na razie mieć dzieci... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2011-11-03 o 15:26 |
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu wszyscy mówią, że mąż ma lepszy gust co do imione ech... Masz jakies zdjęcie brzuszka??
Butter dlatego moje imiona zostaną tylko wspomnieniem. No cóż. Ale powoli sie przekonuję do Mai i Marcelka precelka
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Hania nie daj sie
Mania i koniec kropka ![]() wrzuce wam Manie-Trollice, fotki zrobione przed sekunda ![]() ps. na drugim zdjeciu Maja pokazuje jak placze noo wlasnie Hania i Madzia moze byscie wrzucily jakies brzuszki do klubu coo plisss
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2011-11-03 o 15:28 |
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny, ale się dzieciakowo zrobiło...
Nawet nie mam co napisać |
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Miejmy nadzieję
![]() Nie
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż ma duuużo pomysłów. Masakra- ale w Święto Zmarłych chodziliśmy po cmentarzu i czytali żeńskie imiona z nagrobków. Tak w ramach inspiracji ![]() Padło już- Jadwiga, Tola, Lena, Pelagia (fuck ), Nina..i jeszcze coś tylko nie pamiętam. Kiedyś byliśmy pewni że będzie Iga - ale nam przeszło
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku śliczną masz córcię. Ja moge wrzucić. Akurat mąż mi wczoraj zrobił
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Misku jak to nie masz co pisac
moze nam swoje dziecinstwo opisz ![]() to moze ktoras mi rzuci pomyslem na ciasteczka ale nie czekoladowe i nie z czekolada bo jutro Tz ma urodziny i chce mu w prezencie wreczyc
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
zrób mu muffiny z fetą i suszonymi pomidorami
|
#346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci w tajemnicy ze to mija predzej czy pozniej ale mija...a potem wraca hahaha i tak do pelnoletnosci pociechy Cytat:
Nina u nas tez byla wiec jakby sie zdarzyla druga corka to pewnie Tz upieral by sie przy Ninie ale ja walczylabym o Marysie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- hmmm to jest dobre zrobie mu muffiny, zwiaze wstazka i bedzie gitarra ![]() no ale na ciasteczka tez mam smaka ![]() aaa a dzis upieklam chleb tzn dwa bochenki w keksowkach i juz 1,5 chleba nie ma
|
|||
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
nieeeeee niech nikt o nich nie wspomina
Jestem od nich uzależniona
|
|
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys musiałaś sie zmęczyć,no to padło na teraz ![]() To mija...i wraca za jakiś czas,ale wtedy człowiek juz wie,ze minie i sie nie stresuje ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() wlasnie siedzą w piecu a w kolejce czekają bananowo-czekoladowe ![]() uwielbiam muffiny,szczegolnie za to,ze nie da się ich spartolić ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Kotku mozesz ulozyc je na talerzu/paterze piętrowo,wbić w kazdą świeczkę i zapalić,fajny tort będzie
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ciastek, to też nie pomogę, bo nie piekłam jeszcze żadnych i nie zanosi się. Ostatnio za to namiętnie robię chlebek bananowy, że niby taki zdrowy (i nietuczący) i ten chlebek jemy zamiast słodkiego |
|
|
|
|
#350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie ![]() Mogę jedynie imiona krytykować ![]() Cytat:
No właśnie-macie takie nazwisko, że prawie każde imię pasuje...a Maria to takie imię, że z każdym nazwiskiem brzmi dobrze Lena mi się podoba nawet. Jadwiga nie, Tola chyba też nie... Z resztą, przepraszam Madziu, ale Marcel też mi się nie podoba...właśnie kojarzy mi się z preclem...albo z małpą, bo w Przyjaciołach Ross miał małpę o takim imieniu...
|
||
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
ja do tych imion co mąz wybrał nie mam żadnych skojarzeń bo nie znam nikogo osobiście z tym imieniem. A Maria to moja mama i męża siostra też
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu gratulacje
![]() twin z tego co piszesz na brak pokarmu nie narzekasz; nie próbowałaś ściągać i karmić małego butlą co któreś karmienie? Zaoszczędzisz trochę czasu. Spróbuj go nakarmić solidnie na noc flachą to może dłużej pośpi? Mój też na początku marudził co chwilę o jedzenie (karmię go i cycem i MM). Najpierw było tak że ok 23 karmiłam go piersią, a potem co 2h podawałam w nocy butelkę (okropne wstawanie). Teraz robię odwrotnie i po butelce o 23 śpi mi nieraz do 4 Za to w dzień jest potwornie marudny i mało śpi ![]() Nie martw się, będzie lepiej, bo w końcu syn się kiedyś wyprowadzi ![]() A tak poważnie to normalny stan; jesteś przyzwyczajona do innego trybu życia, ale się przestawisz. Przy drugim dziecku to nie będzie robiło na Tobie wrażenia
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2011-11-03 o 15:48 |
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza dzięki
![]() ech... bo jak miałam od dawna upatrzonego Kacperka to musiałam mieć rok temu jednego takiego pierdołę w grupie a w tym roku upośledzonego. I już koniec, swojemu dziecku tak nie dam na imię. |
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
ooo! dasz przepis? a może już jest na kulinarnym?
|
|
#357 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.empik.com/c/kubek-wlatcy-...rod6930126.jpg Cytat:
|
|
#358 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
Zuza ja nie mogę się przekonać jakoś do tego, że z drugim dzieckiem jest łatwiej. Na samą myśl o tym co mnie czeka mam dreszcze :/ Twin nałożył się Twój spadek formy fizycznej i psychicznej z większym zapotrzebowaniem uwagi mamy synka ale to minie. Potem jest łatwiej Aaaaa i Zuza dobrze radzi, karmienie na noc najlepiej mm, młoda po tym potrafiła przespać prawie całą noc. Nie musisz robić tego codziennie ale kiedy dramatycznie wzrośnie Ci zapotrzebowanie na sen to ten sposób jest super ![]() Odbiegając od tematu dzieci (choć może nie do końca) to jestem dupa wołowa. Zamówiłam na allegro płaszcz zimowy i wzięłam rozmiar z zapasem na brzuch. Okazało się , że w zapasie zmieściłabym jeszcze całą swoją rodzinę. Fuck!!! Wymienić mogę ale na inny towar bo tych płaszczy nie mają a mi potrzebne okrycie na zimą. Niosę to jutro do krawcowej niech zobaczy czy da radę przerobić. Szkoda mi okropnie bo płaszczyk jest super
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie MM nie zmieniło nic w kwestii spania, pobudki nocne o tej samej porze
|
#360 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ten kryzys - tak jak piszą dziewczyny- pewnie jest tylko chwilowy![]() Wszystkie mamy jakie znam miały deprechę- taką z rykiem przez 2-3 miechy non stop. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam teraz wstręt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak miał pomysł że synek będzie Teodorem Ja nawet przez chwilę skłaniałam się ku Lenie, ale jak lekarz powiedział że to dziewczynka od razu wiedziałam że to Mańka ![]() Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam na allu 2 grzybki- każdy za całe 40 zł
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-11-03 o 16:38 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

musieli miec chyba jakies niezle wtyki gdzies na gorze ze im sie takie dziecko trafilo 

z dnia na dzien latwiej sie z nia "dogadać" ,jest bardziej komunikatywna. Zobaczymy co bedzie dalej ,ale narazie teoria "im dalej tym gorzej" sie u nas nie sprawdza,najtrudniej bylo przez pierwsze 2 m-ce.
Kurde masakra z tymi słodyczami. MUSZĘ ograniczać a bardzo ciężko mi to idzie. Byłam w piekarni po bułki i na serio bardzo bardzo musiałam się starać zeby o sernik nie poprosić
A i tak już jestem dzis po snickersie
Rzuca czasem jakimś imieniem i patrzy na moją reakcję. A ja na wszystko mówię "NIE" Dla mnie jest już Mania i koniec kropka