Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 13:29   #3751
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cześć dziewczyny
mam do Was małe pytanie co do maści Bepanthen. A mianowicie na 1-szej stronie naszego forum szajajaba pisała,że jest to maść na sutki. i ja szukałam jej u mnie w sklepach. Ale dopiero dziś ją znalazłam w klubowej gazetce Boots'a. Tylko tu tą maść opisano jakoby była przeznaczona do pielęgnacji pupci malucha. i zgłupiałam... czyżby to było to samo,czy tez muszę szukać dalej??
tak w ogóle to razem z gazetką dostałam kilkanaście voucher'ów i sporo rzeczy dostanę za darmo,hihihihi no i mam znizki na kilka kosmetykow dla mamusi,więc chyba skorzystam

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 13:30   #3752
Zia_
Zadomowienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Powtarzam pytanko czy któraś z Was wie coś o wózkach TAKO?

Moja dzidzia kopie od 1 listopada wieczoru bardzooo intensywienie,aż nie mogę się przyzwyczaić... pracuje, pracuje i tu nagle takie cuś czuje
Hej Engela, moi znajomi maja wozek Tako Captiva Mohican. Poki co prowadzilam ich wozek w wersji z gondolka i wydaje mi sie ze z zalet:
-fajny wyglad
-duza gondola
-bardzo latwe prowadzenie
-swietna amortyzacja, mozna nim bujac dziecko
-latwo sie sklada
a wady:
-ciezki (z gondolka chyba okolo 15kg ale wiem z tego co mi mowili)
-po zlozeniu i tak zajmuje lwia czesc w ich ogromnym bagazniku w skodzie Octavii

Uwaga, Uwaga, doczekalam sie pierwszego ruchu bobasa
Dzis mam 17t5d i po obiedzie i ciasteczkach tak z dobre 10 cm pod pepkiem poczulam cos co za chiny ludowe nie jest jelitami itp. Z bananem na twarzy pognalam po wiecej ciasteczek co by dzidziola pobudzic
Ale cudowne uczucie, a bedzie coraz mocniej i wiecej

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
mam do Was małe pytanie co do maści Bepanthen. A mianowicie na 1-szej stronie naszego forum szajajaba pisała,że jest to maść na sutki. i ja szukałam jej u mnie w sklepach. Ale dopiero dziś ją znalazłam w klubowej gazetce Boots'a. Tylko tu tą maść opisano jakoby była przeznaczona do pielęgnacji pupci malucha. i zgłupiałam... czyżby to było to samo,czy tez muszę szukać dalej??
tak w ogóle to razem z gazetką dostałam kilkanaście voucher'ów i sporo rzeczy dostanę za darmo,hihihihi no i mam znizki na kilka kosmetykow dla mamusi,więc chyba skorzystam
Balbinka, wydaje mi sie ze to jeden i ten sam krem. Tez go widzialam w Bootsie i zamierzam kupic z podwojnym przeznaczeniem
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 13:32   #3753
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dzis mam 17t5d i po obiedzie i ciasteczkach tak z dobre 10 cm pod pepkiem poczulam cos co za chiny ludowe nie jest jelitami itp. Z bananem na twarzy pognalam po wiecej ciasteczek co by dzidziola pobudzic

Ja przed chwila po wyglupach z mezem mocno czulam mala, oj jak fikala a przed poludniem tak mnie kopnela jakby przez pepek chciala wyjsc
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 13:33   #3754
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

no to mnie uspokoiłaś,dziękuję! zawsze taniej to wyjdzie jak jest 2in1

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 13:38   #3755
agnes99
Zakorzenienie

ałaałaałaałaała
moje dziecko urzadziło sobie własnie dzikie harce na moim pęcherzu
Stary 2011-11-03, 13:38   #3756
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Też niedawno tego doświadczyłam gratuluję

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 13:43   #3757
ivonka7
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny Gratuluje syneczków i córeczek A także baaardzo mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja mam wizytę we wtorek (bez USG) a na 15.11 umówiłam się na echokardiografie płodu-żeby zobaczyć co słychać w serduszku malutkiej. W Krakowie jeden ze szpitali przeprowadzał taką kampanie i wystarczy skierowanie od lekarza- a zawsze to człowiek spokojniejszy jak ktoś dokładnie dzidziusia poogląda
Klamka zapadła-od poniedziałku przechodzę na L4-zaraz siadam do pracy właśnie, przyniosłam ze szkoły stertę papierów-żeby dopiąć wszystko przed urlopem. No i jutro pożegnam się z moimi dzieciaczkami... no ale mój własny dzidziuś ważniejszy!
Dlatego od poniedziałku basenik i ćwiczenia dla ciężarnych (joga i pilates) i wybieramy się z mężem na szkołę rodzenia mam nadzieje że będzie fajnie
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 13:55   #3758
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

Ooo, super

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Też niedawno tego doświadczyłam gratuluję
A ja czekam cierpliwie

Edytowane przez Kulkaaga
Czas edycji: 2011-11-03 o 14:02
Kulkaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:07   #3759
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ten sam, jest w formie kremu i w formie maści.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Cytrynka_WaWa z tego co ja wiem nie na umowe zlecenie nie przysługuje Ci ani macierzyńskie,ani zasiłek macierzyński i tym samym urlop wychowawczy .
A nawet jeżeli odprowadzasz składki to tylko tyle,że jesteś ubezpieczona i możesz chodzić na NFZ do lekarza to tyle.
Myślę,że to logicznę tak samo jak na umowie zlecenie nie przysługuje Ci płatny urlop czy L4.
Tak każda dziewczyna pracująca np.w hadlu miałaby tą kasę na dziecko, a tu dupa.
Ewentualnie jak masz fajne szafostwo może poproś o umowę na czas określony (ewentualnie oddawaj im ten % składki ZUS) oni nic nie tracą jeżeli to mała firma, nie korporacja bo potem i tak ZUS za nich płaci i zasiłek i składki później.
Pracodawcy często boją się takich " myków" typu zmiana umowy dla kobiety w zaawansowanej ciąży , bo zus lubi takie sytuacje prześwietlić.Ale oczywiście warto spytać

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
tyle to ja juz wiem szefowa nie chciała mi dac umowy na czas określony niestety i jest jak jest nie mam pretensji do nikogo
placilam chorobowe i nic to nie zmienia mam zasilek tylko do dnia porodu
ale skoro masz zasiłek do dnia porodu to na jakiej podstawie odmawiają zasiłku macierzyńskiego ?

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
sliczny brzus

no wiadomo ze tak malego dziecka na sankach nie wozilabys hihi ale pomyslalam, ze ktos mial sanki i Ci juz dal
No z przodu te plozy metalowe mnie zmylily

hahaha
ja w tamtym roku kupowalam sanki malemu, takie jak na zdjeciu ponizej
sa swietne, latwo jada po sniegu, jeszcze z tylu mam taki popychacz ktory sie montuje, noi jest oparcie ktore tez mozna zdemontowac.
Sanki mozna pchac i ciagnac. Ze wzgledu na to, ze plozy nie sa proste a tak jakby na boki, sanki sa bardzo stabilne.
to sa te chyba: http://allegro.pl/zestaw-sanki-ze-sp...888323942.html
na allegro kupowalam, tylko bez spiworka, spiworek bralam z wozka.

to trzymam kciuki za kolejna wizyte i usg
Super sanki i piękny kawaler

Zdjęcie ,żeby nam pokazać,że nie jeździłas fotelikiem ?

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Hej Engela, moi znajomi maja wozek Tako Captiva Mohican. Poki co prowadzilam ich wozek w wersji z gondolka i wydaje mi sie ze z zalet:
-fajny wyglad
-duza gondola
-bardzo latwe prowadzenie
-swietna amortyzacja, mozna nim bujac dziecko
-latwo sie sklada
a wady:
-ciezki (z gondolka chyba okolo 15kg ale wiem z tego co mi mowili)
-po zlozeniu i tak zajmuje lwia czesc w ich ogromnym bagazniku w skodzie Octavii

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Balbinka, wydaje mi sie ze to jeden i ten sam krem. Tez go widzialam w Bootsie i zamierzam kupic z podwojnym przeznaczeniem
gratuluję ruchów Dzieciątka
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:11   #3760
engela
Raczkowanie

Zia_ Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź, potwierdziłaś to co o tym wózku czytałam tzn.porządny,ale ciężki i zajmuje dużo miejsca po złożeniu...
Chyba niestety pożądne wózki muszę trochę ważyć...

koniakonia wiadomo,że pracodwacy boją się bo ewentualna kontrola z ZUS-u obejmuje wtedy już wszystko... z drugiej strony nie ma czego się bać jak się uczciwie pracuje... osobiście znam przypadki podpisania umowy o pracę bez pracy żeby właśnie mieć zasiłek... to dopiero trzeba mieć stresa przed kontrolą
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:14   #3761
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Zia_ Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź, potwierdziłaś to co o tym wózku czytałam tzn.porządny,ale ciężki i zajmuje dużo miejsca po złożeniu...
Chyba niestety pożądne wózki muszę trochę ważyć...

koniakonia wiadomo,że pracodwacy boją się bo ewentualna kontrola z ZUS-u obejmuje wtedy już wszystko... z drugiej strony nie ma czego się bać jak się uczciwie pracuje... osobiście znam przypadki podpisania umowy o pracę bez pracy żeby właśnie mieć zasiłek... to dopiero trzeba mieć stresa przed kontrolą
Ja też znam i się udało, ale wiesz jak czasem jest firma z "bałaganem " to woli sie zusowi w oczy nie rzucać ... i tu może tkwić problem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 14:18   #3762
engela
Raczkowanie

moja dzidzia razem ze mną jest dziś baaardzo aktywna...
szkoda tylko,że mój mężulek nie może tego poczuć... mam sporo tłuszczyku i jakoś jak przykłada ręke to nic nie czuje...

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

koniakonia masz rację jak mają coś na sumieniu to będą szerokim łukiem omijać takie akcje, aczkolwiek szkoda,że pracodwacy nie zdają sobie sprawy jak dużo mamusi daje ten zasiłek w końcu to porządna sumka jak nie patrzeć... a bałagan zawsze można ogarnąć do porodu pracownicy...
Stary 2011-11-03, 14:22   #3763
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
moja dzidzia razem ze mną jest dziś baaardzo aktywna...
szkoda tylko,że mój mężulek nie może tego poczuć... mam sporo tłuszczyku i jakoś jak przykłada ręke to nic nie czuje...

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

koniakonia masz rację jak mają coś na sumieniu to będą szerokim łukiem omijać takie akcje, aczkolwiek szkoda,że pracodwacy nie zdają sobie sprawy jak dużo mamusi daje ten zasiłek w końcu to porządna sumka jak nie patrzeć... a bałagan zawsze można ogarnąć do porodu pracownicy...
Ogólnie to polecam zwracać się do Zusu w formie pisemnej, to dłużej trwa, ale ma się papier z podpisem czarno na białym , a tak to jest jak ktoś tu mówił ,że jedna pani powie tak , druga siak.....sama miałam taką przygodę z zusem ,że panie mówiły tak tak tak, a potem się okazało na papierze ,że nie i była d... blada
Stary 2011-11-03, 14:29   #3764
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Mykam na uczelnię, mam nadzieję, że jak wrócę to będą już powizytowe informacje

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:30   #3765
Karo89
Zakorzenienie

Oj dziewczyny super, że czujecie ruchu swoich maluszków

Ja czasem czuję jakieś bulgotanie w brzuszku i to też chyba moja dzidzia powoli daje o sobie znać mamusi

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:33   #3766
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Myślę, że co do zasiłku to trzeba wczytać się w przepisy na stronie ZUS http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431 i w razie wątpliwości dopytać w Zusie, ale najlepiej u 2 albo i 3 babek, bo każda potrafi mówić co innego
potwierdzam najlepiej powoływać się na ich przepisy a nie na to co się od której pani usłyszy bo dużo z nich same się nie orientuje co i jak.

Cytrynko ja bym jeszcze poszukała i popytała kogoś kompetentnego bo z tego co wiem w momencie gdy jest opłacana składka chorobowa na umowie zleceniu zasiłek przy spełnieniu pozostałych kryteriów powinien przysługiwać- mimo tego że umowa zlecenia naprawdę mało co gwarantuje

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
p
a wogóle idę dzisiaj do skrzynki patrzę, a tam takie pudełko z bebilon otwieram, a w środku maskotka myślałam, że może coś z ciuszków ale dobre i to :P heh
ja też byłam przekonana że dostanę próbki jakieś albo taką książeczkę a tu niedźwiedź

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:35   #3767
engela
Raczkowanie

Dawno, dawno temu oglądama w jakimś programie typu Uwaga! czy coś takiego,że babeczka miała swoją działalność no i zaszła ciążę i nie wiem czy zawiesiła,zamkneła tą firmę no jakoś tak no i ZUS nie wypłacił jej zasiłku (a miała być to spora sumka) bo stwierdził,że ona zrobiła to żeby wyłudzić tą kase. Sądy, nie sądy, akcje straszne mimo iż ona mogła udowodnić,że miała przychody i pracowała nic nie wskurała i zostałabez grosza... a dowiedziała się o tym jakoś miesiąc po porodzie...
Stary 2011-11-03, 14:37   #3768
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja po wizycie u laryngologa z Antkiem zapalenie zatok mamy za sobą ale muszę mu zrobić testy alergiczne ale to jeszcze trochę. Dostał zdolność że może iść do przedszkola czyli od poniedziałku wracam do pracy

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:39   #3769
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny super, że czujecie ruchu swoich maluszków

Ja czasem czuję jakieś bulgotanie w brzuszku i to też chyba moja dzidzia powoli daje o sobie znać mamusi
powoli się rozkręca ja wczoraj czułam najpierw kilka mocnych kopniaków a potem pierwszy raz tak jakby mi rączką albo nóżką przeciągnęła zaraz pod skórą- to było i przyjemne i dziwne uczucie zarazem pewnie nawet widoczne na brzuchu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 14:39   #3770
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno, dawno temu oglądama w jakimś programie typu Uwaga! czy coś takiego,że babeczka miała swoją działalność no i zaszła ciążę i nie wiem czy zawiesiła,zamkneła tą firmę no jakoś tak no i ZUS nie wypłacił jej zasiłku (a miała być to spora sumka) bo stwierdził,że ona zrobiła to żeby wyłudzić tą kase. Sądy, nie sądy, akcje straszne mimo iż ona mogła udowodnić,że miała przychody i pracowała nic nie wskurała i zostałabez grosza... a dowiedziała się o tym jakoś miesiąc po porodzie...

Oj różne są akcje, ale z patrząc z innej strony dobrze,że niektóre nieuczciwe próby wyłudzenia się nie udają, bo potem jest tak ,że nieuczciwy dostanie, bo jest cwany a uczciwy odchodzi z kwitkiem
Stary 2011-11-03, 14:42   #3771
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
powoli się rozkręca ja wczoraj czułam najpierw kilka mocnych kopniaków a potem pierwszy raz tak jakby mi rączką albo nóżką przeciągnęła zaraz pod skórą- to było i przyjemne i dziwne uczucie zarazem pewnie nawet widoczne na brzuchu

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 14:43   #3772
tikki85
Zakorzenienie

Zarejestrowałam się na Bebilon po niedźwiedzia

A tak w ogóle jadłam dziś pierwszy raz makaron penne ze szpinakiem. Stwierdzam, ze sos jest REWELACYJNY!

Stanęłam dziś na wagę i doznałam szoku. Kilka dni temu ważyłam się z rezultatem 60,4 a dziś 62,3 .
Stary 2011-11-03, 14:53   #3773
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
oj ja to najwcześniej w grudniu na liście jako jedyna będe więc niepokolorowana jeszcze przez dłuższy czas ale co tam!
W grudniu mam nadzieję, będziecie trzymac kciuki za to żeby moja dzidzia pokazała co mam między nóżkami
Pewnie że będziemy trzymać kciuki. Za wszystkie dzisiejsze wizyty też trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Kochane, doradźcie - co jeszcze oprócz herbaty malinowej i czosnku na przeziębienie - bolące gardło i zapchany nos???
Możesz wziaść tantum verde na gardło pić wapno z witaminą C ja dostałam jakieś tabletki czosnkowe, paracetamol i można sobie inhalacje robić z kropli miętowych

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Stanęłam dziś na wagę i doznałam szoku. Kilka dni temu ważyłam się z rezultatem 60,4 a dziś 62,3 .
Rośniesz jednym słowem . Po jakiego niedźwiedzia sie zarejestrowałaś??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 15:01   #3774
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Rośniesz jednym słowem . Po jakiego niedźwiedzia sie zarejestrowałaś??
po małą białą maskotkę z Bebilonu

Stary 2011-11-03, 15:05   #3775
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
po małą białą maskotkę z Bebilonu
A ja też chcę

Stary 2011-11-03, 15:19   #3776
tikki85
Zakorzenienie

No to rejestrujcie się Mamusie http://www.bebilon.pl/ .
Stary 2011-11-03, 15:39   #3777
aalegna
Wtajemniczenie

a ja wróciłam do pracy i mam tyle do nadrabiania jak wracam i jak otwieram wizaż że szok
Karolca super że same dobre wieści na wizycie usłyszałaś
Aguśkaa83 trzymam kciuki żeby szyjka pozostała póki co zamknięta
pempek super że z córcią wszystko okej
karinka gratuluje dziewczynki

no i czekam na kolejne dobre wieści z dzisiejszych wizyt
Stary 2011-11-03, 15:41   #3778
Furczak
Raczkowanie

Witajcie!
dzień nie czytałam i musiałam teraz gonić kilka stron przez 2 godziny :/ ale juz jestem na bieżąco trzymam kciuki za wszystkie mamuśki które idą dzisiaj do swoich Doktorków i czekamy na same dobre wiesci

my sie czujemy coraz lepiej coraz więcej jemy chociaz w piatek sie okazalo ze hemoglobina niestety spadła :/ i kazano nam jeść łyżke natki pietruszki dziennie :/

oprócz tego przy okazji po wizycie kupiłam sobie przez przypadek spodenki dresowe, są z bardzo cienkiej bawełny z dodatkiem czegoś tam ale bardzo mile i wygodne nie są typowo ciążowe ale mają pas który powinien być wywinięty na brzuchu a ja go odwijam i wyglada to ja kw spodniach ciążowych. najlepsze w tym wszystkim jest to ze kosztowaly 19,90 w Pepco. Nigdy sobie tam jeszcze nic nie kupilam ale te portki mi sie niezle trafily.jak ktoś ma blisko to polecam. nie wiem czy sie na dłuższą mete nie będą mechacic ale do latania po domu przez ciążę to wystarczą.
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:43   #3779
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Cytrynka Wa_Wa szkoda,że nie dali Ci umowy o prace... przecież tak naprawdę nic nie tracą... wiadomo mogą mieć kontrole z ZUS-u, ale takie papierkowe rzeczy można szybko ogarnąć. Po za tym skoro pracujesz to żadne oszustwo...
Niestety na umowie zlecenie nie ma się żadnych tak naprawdę praw...

Powtarzam pytanko czy któraś z Was wie coś o wózkach TAKO?

Moja dzidzia kopie od 1 listopada wieczoru bardzooo intensywienie,aż nie mogę się przyzwyczaić... pracuje, pracuje i tu nagle takie cuś czuje
Przy umowie o pracę na czas określony praw może jest więcej, ale umowa nie chroni przed zwolnieniem z dnia na dzień (inaczej jest z umową na czas nieokreślony). Moja siostra dostała wypowiedzenie w terminie 3-tygodniowym, poszła do sądu pracy, bo wiedziała, że z pracy jest zwolniona jako "niewygodny" pracownik. Niestety, prawo działa na korzyść pracodawcy w takiej sytuacji.
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle jadłam dziś pierwszy raz makaron penne ze szpinakiem. Stwierdzam, ze sos jest REWELACYJNY!

Dostałam tego misia. Okropnie śmierdział

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 15:55   #3780
engela
Raczkowanie

Furczak daj proszę fotkę tych spodni bo chyba się skusze

Nie wyrobie w tej pracy ... jeszcze 4 h...

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

karolca jeżeli Twoja siostra była w 3 miesiącu ciąży to nawet jeżeli miała na czas określony umowę to nie mogli jej zwolnić bo była pod ochroną i jej umowa automatycznie uległa by przedłużenia do dnia porodu. W rachube wchodzi wtedy chyba tylko zwolnienie dyscyplinarne.
Dlatego najlepiej jest nie chwalić się za szybko ciążą w pracy...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości