Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 16:53   #1561
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Wiesz co... napewno mniej będę sie martwiła. Bo jednak ten cukier zaprzatał mi głowę. Dziecko jest najważniejsze.[COLOR="Silver"]
dokladnie, tym bardziej ze przebadaja cie, postawia diagnoze i wyjdziesz pewna, ze nikt niczego nie zlekcewazyl

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:59   #1562
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

pear kurcze szkoda mi Cie ;/
i tez nie rozumiem zachowania tzta. My tez chcielibyśmy mieć tutaj swoje i ładne mieszkanie ale jak nas nie stać to mieszkamy w mniejszym i gorszym po prostu.. mój to z kolei w drugą stronę nie chce w ogóle pieniędzy od rodziców, bo ma taka dumę, że nas utrzyma.
A nie mozesz z nim na spokojnie porozmawiać?? ze to nie jest dobre wyjscie mieszkanie w takim mieszkaniu na koszt rodziców? cięzka sytuacja...
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:04   #1563
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
też jak słyszę takie rady to mnie trafia mówię, że wychowam dziecko po swojemu, może mało uprzejmie ale denerwuje mnie to, że kazdy wie lepiej ode mnie co robic i już mi daje rady na każdy wiek małej

Mi takie rady jednym uchem wlatują a drugim wylatują Owszem jeśli będzie ktos coś mówił, sugerował rozsądnego to może i tak zrobie. No ale jeśli teściowa, mama czy ktokolwiek inny walnie tekstem ,, rób tak, bo ja tak robiłam i to jest dobrze " mimo ze jest do bani to mogą mnie pocałowac ...

Ja ogólnie już wiem że będę miała wojnę z teściową o dawanie lekarstw dziecku, bo ja nie należę do osób które na każdy kaszel dają antybiotyk. No ale na szczeście Tz tez chce hartować latorośl od małego w granicach rozsądku, zobaczymy jak to wyjdzie

Pear a nie możecie poszukac czegoś do kupienia ???

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-03 o 17:06
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:08   #1564
uska000
Zadomowienie

Cytat:
i tez nie rozumiem zachowania tzta. My tez chcielibyśmy mieć tutaj swoje i ładne mieszkanie ale jak nas nie stać to mieszkamy w mniejszym i gorszym po prostu.. mój to z kolei w drugą stronę nie chce w ogóle pieniędzy od rodziców, bo ma taka dumę, że nas utrzyma.
A nie mozesz z nim na spokojnie porozmawiać?? ze to nie jest dobre wyjscie mieszkanie w takim mieszkaniu na koszt rodziców? cięzka sytuacja...
Nikotynka ja mam tak jak Ty tzt tez chce wszystko sam.. nawet nic nam kupic nie moga tak zle i tak niedobrze;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:13   #1565
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
a nie da się H. raz a porządnie wyleczyć? czy to cholerstwo tak będzie wracac?
W moim przypadku tak raz na zawsze sie nie da bo mam je dziedziczne ale mozna skutecznie zaleczyć by mieć spokój na jakis czas, tylko ze przez to ze jestem w ciaży nie mogę używać takich środków które sobie poradzą. Ta maść to bardziej łagodzi obiawy. Jak już skończę karmić to sie porządnie za nie wezmę i przepędzę Pana H.
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
albo 2w1
oooobbyyyy nniiieeee
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Więc skoro już bierzemy temat od dupy strony to ja mogę też opowiedzieć o mojej mało romantycznej przygodzie z panem Hemoroidem zwanym dalej panem H
Ojejku, Ty to w ogóle miałaś masakrę. nawet nie wiedziałam o istnieniu Pani F. Współczuję.
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dziewczyny był tu ostatnio poruszany temat zabobonów i wiem że dużo z Was było w temacie powiedzcie mi bo coś mi się kojarzy czy jest jakiś zabobon że chrzestną nie może być kobieta w ciąży?
Ja tam w zabobony nie wierzę ale mamy problem z chrzestną i jedyna kuzynka która się nadaje jest właśnie w ciąży i ma termin na kwiecień a nie wiem czy ona tak czasem nie wierzy w takie pierdoły :/
Tak jak już dziewczyny pisały, jest taki przesąd i mało tego niektórzy księża nie zezwalają na takowy.....masakra. Ja byłam chrzestną będac w ciaży, bo totalnie nie wierzę w takie rzeczy. Ale jak powiedziałam o tym bratowej tż. To mało zawału nie dostała, taka z niej zaboboniara.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:25   #1566
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Pear bądź dzielna... moze się ocknie ten Twoj TZ
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:34   #1567
agacia_cz
Zadomowienie

kochane jest konkurs znalazłam na fb rozdają butelki avent http://www.facebook.com/MAMAeBABY?sk...07#!/MAMAeBABY
a tu bezpośredni link
http://www.mamaebaby.eu/konkursy/sin...a-rejestracje/
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 17:44   #1568
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie o tym łóżeczku? http://allegro.pl/bright-starts-loze...907514170.html trochę drogie :/ ale fajnie się prezentuje
Łóżeczko wizualnie ładne ale bardzo małe, 102 długosci tylko. Ja też chciałam turystyczne ale u nas z dobrej firmy to tez tylko takie krótkie i nie wyobrażam sobie np. 2latka w takim łóżeczku. No właśnie zależy jak długo chcesz mieć maluszka w łóżeczku i kiedy planujesz zmienić na dziecięce łóżeczko. Te co dzisiaj kupiłam ma 120cm i tak myślę że wystarczy na 2,5, może 3lata.
Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
Witajcie,
Witaj
Stary 2011-11-03, 17:59   #1569
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mi takie rady jednym uchem wlatują a drugim wylatują Owszem jeśli będzie ktos coś mówił, sugerował rozsądnego to może i tak zrobie. No ale jeśli teściowa, mama czy ktokolwiek inny walnie tekstem ,, rób tak, bo ja tak robiłam i to jest dobrze " mimo ze jest do bani to mogą mnie pocałowac ...

Ja ogólnie już wiem że będę miała wojnę z teściową o dawanie lekarstw dziecku, bo ja nie należę do osób które na każdy kaszel dają antybiotyk. No ale na szczeście Tz tez chce hartować latorośl od małego w granicach rozsądku, zobaczymy jak to wyjdzie

ja już się nasłuchałam, że małego dziecka się w nocy nie tuli, nie przewija - bo w swoich siuśkach się mu pupa nie odparzy i wieeele innych ;/ też się staram, żeby to wylatywało, ale każdy wie lepiej ode mnie a ja nic nie wiem i sobie bez tych "złotych" rad nie poradze
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Nikotynka ja mam tak jak Ty tzt tez chce wszystko sam.. nawet nic nam kupic nie moga tak zle i tak niedobrze;/
no jedyne co pozwolił, żeby nam mój tato pomógł a tak to nic zero null, od mam. Zresztą mój tato jest taki, że stara się pomóc wszystkim 3 córkom i jak teraz się zaoferował to nam trochę tyłki poratował bo na samochód się wykosztowaliśmy a tu jeszcze podatki i ubezpieczenie.... a tak to radzimy sobie i to tylko na pensji tzta bo ja od rodziców kasy nie dostaje
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
W moim przypadku tak raz na zawsze sie nie da bo mam je dziedziczne ale mozna skutecznie zaleczyć by mieć spokój na jakis czas, tylko ze przez to ze jestem w ciaży nie mogę używać takich środków które sobie poradzą. Ta maść to bardziej łagodzi obiawy. Jak już skończę karmić to sie porządnie za nie wezmę i przepędzę Pana H.

oooobbyyyy nniiieeee

Ojejku, Ty to w ogóle miałaś masakrę. nawet nie wiedziałam o istnieniu Pani F. Współczuję.

Tak jak już dziewczyny pisały, jest taki przesąd i mało tego niektórzy księża nie zezwalają na takowy.....masakra. Ja byłam chrzestną będac w ciaży, bo totalnie nie wierzę w takie rzeczy. Ale jak powiedziałam o tym bratowej tż. To mało zawału nie dostała, taka z niej zaboboniara.
o kurcze... no to trzeba się przemęczyć z ciążą i potem możesz leczyc dobre chociaż to, choć przy porodzie miałabym stresa zresztą nie mówię, że jeszcze żadnej z nas nie wykoczy..

odstawiłam kawę na dobre, przez tą moją anemię i normalnie nie do życia jestem ehhhh

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
kochane jest konkurs znalazłam na fb rozdają butelki avent http://www.facebook.com/MAMAeBABY?sk=app_18657799 1382607#!/MAMAeBABY
a tu bezpośredni link
ja się dzisiaj w końcu zdecydowałam i kupię zestaw antykolkowy tomme tippe z dwoma butlekami i smoczkami za 70 zł i już za innymi się nie oglądam
myślałam jeszcze o medeli i dr browns ale postawiłam na tt i takie będę zamawiać

aaa i szczęścia w konkursach nie mam - nigdy nic nie wygrałam

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

aaa i to łóżeczko bright stars jest prześliczne a nie ma większych? bo też szukam drugiego turystycznego
Stary 2011-11-03, 18:02   #1570
agacia_cz
Zadomowienie

nikotynka
od przybytku głowa nie boli
ja zakupiłam zestaw avent za 49 zł (2x125ml, 2x250ml, smoczek i szczoteczka)
a i wygrałam już jedną butelkę avent 250 ml różową
teraz próbuję szczęścia dalej najwyżej kogoś obdaruję
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:02   #1571
izulka4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Od wczoraj boli mnie bokbrzucha,w nocy nie spałam z bólu i po 4 zabralismy sie z mężem do szpitala bo wyłam z bólu.Zrobili mi KTG ii mała ciągle w nie kopała,nie podobało się jej,później badanie usg szyjki i dzidziusia,ale niestety zaczęła mi się szyjka skracać.Ma tylko 22mm. Dostałam osławiony fenoterol co 6 godzin i isoptin ,ale i tak mnie po tym telepie,normalnie masakra.W poniedzialek mam jechać na wizyte do gina i moze byc tak ,ze założą mi pesar .Oczywiscie musze leżeć. Mam pytanie do mamuś które biorą iisoptin mam go brać 3x1 i nie wiem czy brac go wcześniej od fenoterolu ,zeby zdążył zadziałać,a drugie pyt czy was mdliło po fenoterolu bo ja niestety zjadłam jogurt i od razu go zwróciłam
Eliza, ja biorę fenoterol już od miesiąca, ale bez isoptinu. Na początku troszkę mnie trzęslo, ale to dosłownie dwa, może 3 dni. Wszystko pewnie zależy od naszego organizmu Trzymam kciuki, żeby było lepiej.

Już jako Żona od 03/09/2011

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham 09/01/2012
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yrjjg4qj1zcx3.png
izulka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:16   #1572
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
odstawiłam kawę na dobre, przez tą moją anemię i normalnie nie do życia jestem ehhhh
Kurczę, podziwiam ja nie dałam rady odstawic, znowu wróciłam do 1 kawy latte dziennie ale zbożową również popijam, bo mi posmakowała, wyczytałam że ma błonnik no to piję
A butelki to ja takie właśnie mam

Aaaaa zapomniałam......zaprasza m na bigosik....cały duży gar nagotowałam z wołowinką, wiepszowinką, kiełbaską i boczusiem
Stary 2011-11-03, 18:16   #1573
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
a co on taki wstydzioszek?

a jaki przedzial cenowy Ciebie interesuje? ze swojej strony moge powiedziec, ze ogladalam i czytalam duzo o jedo fyn i na razie jest moim faworytem
dziekuje za wsparcie
wiadomo,ze lepiej byloby splacac nasze, ale na razie zadne z nas nie pracuje,wiec nie mamy zdolnosci kredytowej
dla mnie najlepszym wyjsciem byloby tak, jak mowi moj Tato: na polowe mieszkania skladaja sie oni (moi Rodzice i "tesciowie"), na druga polowe ktos bierze kredyt, ktory zaczynamy splacac, jak tylko zaczniemy pracowac. Ale przynajmniej splacamy cos swojego i dla siebie.
No,ale ze na razie nie da sie "zapauzowac" Nietoperka, to trzeba sie gdzies zahaczyc i potraktowac to jak najmocniej tymczasowo i szukac czegos wlasnego. I bez sensu jest wynajem mega drogiego mieszkania. Dwa schludne pokoje w zupelnosci by nam wysatrczyly.
u mnie chyba antykoncepcja nie bedzie potrzebna
jestem tak wsciekla i rozzalona na tzta, ze ostatnie, na oc teraz mialabym ochote to seks z nim i "grozba" kolejnego dziecka
idealnie
tylko pozazdroscic takich wizyt
wyjscie by bylo, gdyby "tesciowie" sie nie upierali i zaczeli myslec oszczednie, a nie na zasadzie "postaw sie, a zastaw sie"

Gadalam przed chwila z Mama, ktora boi sie, ze jak przyjada, to wygarnie temu wujowi No,ale poprosilam ja, zeby bylo spokojnie,bo nie ma co siac fermentu. Po prostu trzeba teraz to przezyc, zahaczyc sie na moment, a jak oni beda sie upierac przy dluzszym wynajmie, to moja Mama powiedziala, ze namowi Ojca, zeby kypil nam mniejsze mieszkanie, ale wlasne, i ich bedziemy splacac, wtedy, kiedy zaczniemy zarabiac, a jak sie lepiej ogarniemy,to poszukamy czegos wiekszego. No taka jest chyba naturalna kolej rzeczy... Dlatego wlasnie wkurzaja mnie czesto warszawskie klimaty. Niekotrzy ludzie tutaj tak sie lubia "pokazac", nawet, jak nie maja

moze lopatka i wiaderko ?

alez bym zjadla ciacho
a nie moge slodkiego
cholera
tesciowie wkurzaja,tz zawodzi, pic nie mozna, zjesc slodkiego nie mozna, no jak zyc???
no juz mu wlasnie powiedzialam, ze jak ja mam z nim rozmawiac, skoro caly czas mowi cos innego
przy mnie mowi jedno, przy wujkach zmienia zdanie
powiedzialam mu, ze jest jak choragiewka na wietrze
i ze co, teraz nie wie, co ma myslec, bo nie ma obok niego jego wujkow, ktorzy robia to za niego
zdenerwowal sie, zabral laptopa i wyszedl, mowiac na odchodne "przepraszam,ale w takim wypadku nie mam ochoty rozmawiac"
"o nie, to ja nie mam ochoty z Toba rozmawiac" - odpowiedzialam

tak jak mowilam
bedzie mial swoje piekne mieszkanie
ale bedzie w nim samotny
dopoki nie bedzie ze mna tworzyl rodziny i ze mna ustalal, jak nasze zycie wygladalo, dopoty bedziemy zyli obok siebie
Jeszcze sie nie przeprowadzilismy, ale juz jego wujek je zaklepal. Ma byc od 15-go, bo trzeba tam jeszcze jeszcze poprzykrecac kontakty, zawiesic firanki i takie tam bzdety, ktorymi maja sie zajac wlasciciele.
Sytuacja wyglada tak, ze przeprowadzamy sie do tego ladnego mieszkania, ktorego jednak ta babka nie chce sprzedac, wiec nie ma co w nie inwestowac, a bedziemy placic 2000 plus oplaty (a idzie zima...)
Kasa wyrzucana w bloto. Splacac bedziemy czyjs, nie swoj kredyt.

Wszystko wskazuje na to, ze jak bedziemy szukac swojego mieszkania, to doprowadza do tego, ze bedzie to mieszkanie chociazby na drugim koncu Warszawy, ale jak najdalej od nich. Chca sie tak wtracac, naciskac i udzielac? Prosze bardzo! Niech tylko sie pozniej nie zdziwia, jak spieprze od nich z Nietoperkiem najdalej jak sie da...

oj przykro mi, ze tez sie klocisz nikomu tego nie zycze...
ale Ty przynajmniej nie jestes od nikogo uzalezniona, wiec jestes na wygranej pozycji
a Maluszka rozpychacza potrakuj paluszkiem,albo zmien pozycje, to straci rownowage i przerwie atak
to raz, ale tutaj wszystko idzie po polowie - polowe oni, polowe moi Rodzice... od ktorych nie chce tyle ciagnac
dwa - nie chce ich kasy, nie chce ich laski
chcialabym zeby normalnie, po ludzku nam pomogli i pozwolili robic tak,zeby nam bylo dobrze, na naszych warunkach
a nie w luksusach, na ktore nas, mnie i tzta nie stac !!!!

wszystko jest lepsze bez tesciow

Eliza, trzymam kcuki,zeby sie Tobie polepszylo

Dziewczyny, przepraszam,ze tak Wam zawracam gitare tym mieszkaniem i problemami z tesciami. W sumie moglam pojsc z tym do klubu... Po prostu o niczym innym teraz nie mysle, nie mam jak i z kim o tym pogadac, a chce sie wyladowac, zeby nie trzymac tego w sobie i szkodzic Nietoperkowi.
co ty nawet nie przepraszaj, jesteśmy żeby cię pocieszyć choć mam nadzieje że takich spraw będzie coraz mniej a wasze dziecko wynagrodzi wam swoja miłością wszystkie obecne problemy. Trzymam kciuki, żeby rozwiązanie obecnej sytuacji szybko przyszło

Cytat:
Hej

Ale jestem zadowolona. Kupiłam dzisiaj od koleżanki przewijak, łóżeczko i materacyk z Ikei +kilka drobiazgów do tego i dałam 60 euro(nowe 140euro). Praktyznie nówka niezniszczone. Co do materacyka miałam dylemat bo nie chciałam używanego ale jej córa moze 3 razy spała w łóżeczku bo cały czas z nią w łóżku śpi.
Ona ma jeszcze wózek do sprzedania bolder sd 2w1 bez fotelika ale chce za niego 300euro więc się nie zdecyduję bo dołożę 100euro i bedę miała tako z wszystkimi dodatkami w tym śpiwór na zimę i parasolka. Choć przyznam ze ładny wózeczek na all 3w1 ok 2000zł kosztuje więc niemało.

Lecę nadrabiać.......
super. sporo zaoszczędziłaś, gratuluję
Cytat:

ja się dzisiaj w końcu zdecydowałam i kupię zestaw antykolkowy tomme tippe z dwoma butlekami i smoczkami za 70 zł i już za innymi się nie oglądam
myślałam jeszcze o medeli i dr browns ale postawiłam na tt i takie będę zamawiać

aaa i szczęścia w konkursach nie mam - nigdy nic nie wygrałam
a czemu tt? ja myślałam o avencie ale nie czytałam opinii

Cytat:
kochane jest konkurs znalazłam na fb rozdają butelki avent http://www.facebook.com/MAMAeBABY?sk=app_18657799 1382607#!/MAMAeBABY
a tu bezpośredni link
o super, dzięki za linka!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:35   #1574
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Już się zbieram... pójdę pieszo, żeby nie wydać więcej niżbym zapłaciła u siebie - będę za rok

Ok to czekam. Jak za rok dojdziesz to zdąrzysz dziecko po drodze urodzić. Zdolniacha!! Ty to masz odwage. hehe Tylko pamiętaj załóż kamizelke odblaskową ,żebyś była widoczna na drodze. Wiesz nie chce , żeby Was ktoś potrafił. A i pamiętaj o butach z grubym spodem, zanim dojdziesz to pewnie zełówki zedrzesz

P.S. Dalszy scenariusz: Doszła do Skarżyska w przeciągu roku, lecz promocja w aptece tak długo nie mogła czekać. I nici z kremu na rozstępy za pół ceny
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:37   #1575
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
nikotynka
od przybytku głowa nie boli
ja zakupiłam zestaw avent za 49 zł (2x125ml, 2x250ml, smoczek i szczoteczka)
a i wygrałam już jedną butelkę avent 250 ml różową
teraz próbuję szczęścia dalej najwyżej kogoś obdaruję
prawda prawda
Cytat:
Kurczę, podziwiam ja nie dałam rady odstawic, znowu wróciłam do 1 kawy latte dziennie ale zbożową również popijam, bo mi posmakowała, wyczytałam że ma błonnik no to piję
A butelki to ja takie właśnie mam

Aaaaa zapomniałam......zaprasza m na bigosik....cały duży gar nagotowałam z wołowinką, wiepszowinką, kiełbaską i boczusiem
tyle, że mi mimo brania żelaza anemia postępuje i teraz jak piję, to tylko inkę z magnezem a kawusię to ja od zawsze piłam nawet w szpitalu mama pytała czy mi w termosie nie przynieść bo ja taki kawosz jestem ale jak ma być zdrowo dla małej to odstawiłam i zobaczymy
oo ja chce bigos strasznie lubię tylko dużo z nim roboty
ide sobie chyba zaraz pierogi podgrzać
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
co ty nawet nie przepraszaj, jesteśmy żeby cię pocieszyć choć mam nadzieje że takich spraw będzie coraz mniej a wasze dziecko wynagrodzi wam swoja miłością wszystkie obecne problemy. Trzymam kciuki, żeby rozwiązanie obecnej sytuacji szybko przyszło

super. sporo zaoszczędziłaś, gratuluję

a czemu tt? ja myślałam o avencie ale nie czytałam opinii

o super, dzięki za linka!
a że sie zasysa albo przecieka
ja już zdurniałam z tymi butlkami, wyczytałam, że tt są w porzadku, to samo dr browns ( te to nam znajomi polecali), a że znalazłam fajne zestawy to już zdecydowałam że bedzie tt. Poza tym mocno nastawiam się na karmienie cycem a nie butelka
aaa i dzisiaj mi wyciekła siara z jednego cyca
Stary 2011-11-03, 18:49   #1576
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej, hej

nadrobiłam pobieżnie, ale mam wytłumaczenie, bo chciałam napisać szybko wiadomość od Agatka, nie będzie jej jakiś czas bo zepsuł jej się internet.

Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie o tym łóżeczku? http://allegro.pl/bright-starts-loze...907514170.html trochę drogie :/ ale fajnie się prezentuje
podoba mi się to łóżeczko wizulanie bardzo
Cytat:
właśnie mam dylemat bo mnie mąż namawia żebyśmy wyskoczyli na miasto do H&M sprawdzić czy u nas też są te kurtki przecenione a mi się cholernie nie chce no ale chyba pojadę bo taka okazja mi się szybko nie nadarzy normalnie :P pewnie i tak u nas we wsi nie będzie poprzeceniane
u mnie były, ale niestety, strasznie świecące a tu nie boja bajka ale nic więcej ciążowego przecenionego nie było :/
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
obwód brzucha zmierzyłam na leżąco dziś rano, tak jak robiły mi to położne w szpitalu i mam 97 (na stojąco 104, więc różnica ogromniasta)
mierzyli Ci obwód brzucha na leżąco? dziwne, on zawsze na leżąco rozlazły jest
Cytat:
Hej mamusie
Od wczoraj boli mnie bokbrzucha,w nocy nie spałam z bólu i po 4 zabralismy sie z mężem do szpitala bo wyłam z bólu.Zrobili mi KTG ii mała ciągle w nie kopała,nie podobało się jej,później badanie usg szyjki i dzidziusia,ale niestety zaczęła mi się szyjka skracać.Ma tylko 22mm. Dostałam osławiony fenoterol co 6 godzin i isoptin ,ale i tak mnie po tym telepie,normalnie masakra.W poniedzialek mam jechać na wizyte do gina i moze byc tak ,ze założą mi pesar .Oczywiscie musze leżeć. Mam pytanie do mamuś które biorą iisoptin mam go brać 3x1 i nie wiem czy brac go wcześniej od fenoterolu ,zeby zdążył zadziałać,a drugie pyt czy was mdliło po fenoterolu bo ja niestety zjadłam jogurt i od razu go zwróciłam
jej, dobrze, że pojechałaś do szpitala sprawdzić to, odpoczywaj teraz. Będzie dobrze
Cytat:
Dziewczyny, przepraszam,ze tak Wam zawracam gitare tym mieszkaniem i problemami z tesciami. W sumie moglam pojsc z tym do klubu... Po prostu o niczym innym teraz nie mysle, nie mam jak i z kim o tym pogadac, a chce sie wyladowac, zeby nie trzymac tego w sobie i szkodzic Nietoperkowi.
zawracaj, po to też tutaj jesteśmy przecież
szkoda, że tż tak do tego podchodzi, ale może przemyśli i mu przejdzie i lepiej wygadaj się nam tutaj i jak piszesz nie trzymaj w sobie, żeby Nietoperek spokojny był

Cytat:
Hej
Ale jestem zadowolona. Kupiłam dzisiaj od koleżanki przewijak, łóżeczko i materacyk z Ikei +kilka drobiazgów do tego i dałam 60 euro(nowe 140euro). Praktyznie nówka niezniszczone. Co do materacyka miałam dylemat bo nie chciałam używanego ale jej córa moze 3 razy spała w łóżeczku bo cały czas z nią w łóżku śpi.
Ona ma jeszcze wózek do sprzedania bolder sd 2w1 bez fotelika ale chce za niego 300euro więc się nie zdecyduję bo dołożę 100euro i bedę miała tako z wszystkimi dodatkami w tym śpiwór na zimę i parasolka. Choć przyznam ze ładny wózeczek na all 3w1 ok 2000zł kosztuje więc niemało.

Lecę nadrabiać.......
fajne zakupy
Stary 2011-11-03, 19:06   #1577
Haniula
Zakorzenienie

hej mamusie
My dzis mamy strasznie leniwy i dziwny dzien od samego przebudzenia boli mnie głowa i tak jakos niewyraznie sie czuje, ale zwlekłam się z łozka posprzatałam zrobilam obiad i laba. Tz tez jak wrocił z nocki to w ogole sie nie połozył i tak chodzimy jak sniete ryby

pearl wspolczuje sytuacji z tesciami, i najgorzej ze w tej sytuacji twoj tz nie ma swojego zdania, ale moze nie bedzie tak źle - wazne ze bedziecie sami a moze wlascicielka zmieni zdanie i bedzie chciala sprzedac

a ja się zakochałam :
http://alles.pl/sklep//produkty/mama...lkowa__358.php
tylko cena jest koszmarna ale jak sie okaze ze mam pokarm to sobie zafunduje ze 2-3 takie fajne staniczki, a na poczatek chyba zwykły bawełniany kupie bo szkoda takie pieniadze wydawać, jakby sie mialo okazać ze pokarmu niet, albo ze biust zmienił swój rozmiar

współczuje Wam dziewuszki tych przebojów z szyjkami
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 19:10   #1578
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamusie
My dzis mamy strasznie leniwy i dziwny dzien od samego przebudzenia boli mnie głowa i tak jakos niewyraznie sie czuje, ale zwlekłam się z łozka posprzatałam zrobilam obiad i laba. Tz tez jak wrocił z nocki to w ogole sie nie połozył i tak chodzimy jak sniete ryby

pearl wspolczuje sytuacji z tesciami, i najgorzej ze w tej sytuacji twoj tz nie ma swojego zdania, ale moze nie bedzie tak źle - wazne ze bedziecie sami a moze wlascicielka zmieni zdanie i bedzie chciala sprzedac

a ja się zakochałam :
tylko cena jest koszmarna ale jak sie okaze ze mam pokarm to sobie zafunduje ze 2-3 takie fajne staniczki, a na poczatek chyba zwykły bawełniany kupie bo szkoda takie pieniadze wydawać, jakby sie mialo okazać ze pokarmu niet, albo ze biust zmienił swój rozmiar

aaa śliczny i jest mój rozmiar a miałam szukać staników właśnie z nieba mi spadłaś
Stary 2011-11-03, 19:16   #1579
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

ja tez jakos nie jestem przekonana do spirali,
tutaj w UK mamy antykoncepcje za darmo ale ne wiem czy polozna zalozylaby mi spirale (ginekologa w tym kraju na oczy nie widzialam).
Myslalam o zastrzyku albo implancie

dzis kupilam mlodziakowi szlafroczek i czapeczke hmm nawet nie wiem jaki on duzy moze byc po porodzie i ciezko mi cos kupic

ja sie z jednej strony ciesze ze mieskamy z mezem sami daleko od domu a z drugiej strony pewnie bedzie nam ciezko.Tak zle i tak niedobrze.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 19:18   #1580
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
a ja się zakochałam :

Cytat:

a że sie zasysa albo przecieka
ja już zdurniałam z tymi butlkami, wyczytałam, że tt są w porzadku, to samo dr browns ( te to nam znajomi polecali), a że znalazłam fajne zestawy to już zdecydowałam że bedzie tt. Poza tym mocno nastawiam się na karmienie cycem a nie butelka
aaa i dzisiaj mi wyciekła siara z jednego cyca
dzieki za opinie a mozesz wkleic ten zestaw tt o ktorym myslisz
gratuluje siary!

Stary 2011-11-03, 19:21   #1581
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

dzieki za opinie a mozesz wkleic ten zestaw tt o ktorym myslisz
gratuluje siary!
dzienx

o np taki:
http://allegro.pl/zestaw-antykolkowy...907638667.html

musze sprzedawcow jeszcze posprawdzac
Stary 2011-11-03, 19:27   #1582
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Pear nikomu nie zawtacasz glowy jak ktos nie chce nie czyta i nie odpisuje.
moi tez zyja na zasadzie zastaw sie a postaw sie ale do nas sie nie wpieprzaja ani ni pomagaja.

Ty moze faktycznie to lopatka i wiaderko;p nie pomyslalam;p

Pear a ty nie wiesz co z gAgatkiem??

ja bym sie cieszyla, gdyby TROCHE nam chcieli pomoc i w granicach rozsadku i z mysla o innych
to, ze oni lubia niby tak szastac kasa nie znaczy, ze inni moga sobie na to pozwolic
no, ale kasa szastac lubia na biezaco, ale zeby wylozyc wieksza gotowke, to juz brak...

A Igorek moze znudzil sie kiszkami i pepowina, sluchaj, i wyciagnal "grubszy" asortyment

Kurczak, wlasnie tez zauwazylam, ze cozsnkiem nie daje na watku. Napisze do tego malego wariata

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Pear bądź dzielna... moze się ocknie ten Twoj TZ
troche porozmawialismy, ale "spokojnie" tego nie mozna nazwac
powiedzial, ze on juz na glowe dostaje przez to,ze nie moze dokonczyc tego instruktora i nie zarabia, a ze jest facetem i powinien on decydowac i utrzymywac swoja rodzine
i ze skoro taka jest decyzja i w taki sposob chca nam pomoc, to powinnismy sie tego chwycic,ale caly czas szukac po drodze czegos juz dla siebie
powiedzial tez, ze jak tylko cos zacznie zarabiac, to odciazy mojego Tate chociazby o te rachunki, bo tez mu glupio
generalnie to stanelo na tym, ze to MY sie nie dogadalismy (chociaz to jego wersja, bo moim zdaniem bylo wszystko ustalone) i ze wiecej musimy ze soba rozmawiac
bla bla bla
on nie moze po prostu zmieniac co chwila zdania
w sobote widzimy sie z moimi Rodzicami, przyjezdzaja i beda gadac z "tesciami"...
Juz powiedzialam Mamie, zeby nakrecila Ojca tak, aby nie dawal sobie w kasze dmuchac i zeby jasno ustalil, ze wynajem jest na chwile i ze trzeba szukac czegos do kupna i niech sie tesciunio okresli - czy daje kase czy nie, jak nie, to moi Rodzice nam cos ogarna mniejszego, a my ich pozniej splacimy.
Cytat:
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
zawracaj, po to też tutaj jesteśmy przecież
szkoda, że tż tak do tego podchodzi, ale może przemyśli i mu przejdzie i lepiej wygadaj się nam tutaj i jak piszesz nie trzymaj w sobie, żeby Nietoperek spokojny był
dziekuje, Kochane...
mam nadzieje, ze bedzie tak, jak mowicie
nie chcialabym zafundowac Nietoperkowi rozbitego domu... :/
Krotko sie znalismy z tztem tak naprawde, a teraz stoja przed nami powazne zadania i problemy, z ktorymi trzeba sobie radzic i albo sie "dotrzemy" albo..."przetrzemy"...mam nadzieje, ze to pierwsze i te chwile pozniej zaprocentuja

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 19:33   #1583
czubasek20
Zakorzenienie

idę spać mamusie, bo mnie brzuchol okropnie boli :/
jutro nadrobię

dobranoc

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 19:42   #1584
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
ach, powiem Ci, ze juz mi sie odechcialo tego mieszkania z bardzo prostej przyczyny - ZA BLISKO tesciow

Rozmawialam niedawno z tztem i jestesmy zgodni (alleluja), ze bedziemy szukac mieszkania np kolo Bemowa, zeby mial blisko do lotniska, a ja daleko do tesciow

jeju...
jak to jest, ze niektorzy rodzice tak fajnie potrafia wspierac swoje dzieciaki, pomagac im stworzyc swoj dom i rodzine na swoich zasadach
a drudzy to sie tak lubia wpiep.rzyc i wymagac, aby grac wedlug ich regul

Cytat:
Napisane przez Haniula
a ja się zakochałam :
piekne te staniczki, jednak faktycznie troche drogie
ale...gdybym karmila, to moze bym sobie jeden taki sexi komplet strzelila

moze poprosze tesciow, to mi z 10 kupia

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
idę spać mamusie, bo mnie brzuchol okropnie boli :/
jutro nadrobię

dobranoc
wyslam fluidki, zeby przestal bolec

dobranoc

Stary 2011-11-03, 19:44   #1585
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
dzienx

o np taki:
http://allegro.pl/zestaw-antykolkowy...907638667.html

musze sprzedawcow jeszcze posprawdzac

i pytanko - dlaczego 250ml a nie np. 150ml ja tez nastawiam sie na karmienie cycem ale jakby nie wyszlo to na ile ml potrzebuje na poczatek
Cytat:
dziekuje, Kochane...
mam nadzieje, ze bedzie tak, jak mowicie
nie chcialabym zafundowac Nietoperkowi rozbitego domu... :/
Krotko sie znalismy z tztem tak naprawde, a teraz stoja przed nami powazne zadania i problemy, z ktorymi trzeba sobie radzic i albo sie "dotrzemy" albo..."przetrzemy"...mam nadzieje, ze to pierwsze i te chwile pozniej zaprocentuja

Stary 2011-11-03, 19:48   #1586
pearpearl
Wtajemniczenie

a haslo dzisiejszego dnia to SIWY DYM
tesciowka caly czas uzywa tego zwrotu
psy szaleja - SIWY DYM
rozciela sobie palca - SIWY DYM
u kogos cos sie tam dzieje w domu, jakas patologia - SIWY DYM
pokoj w hotelu bez widoku na morze (no jak to ku.... bez widoku na morze?!) - SIWY DYM
mieszkanie na drugim pietrze bez windy - SIWY DYM

dzisiaj myslalam, ze jak jeszcze raz powie przy mnie SIWY DYM, to ja ochlapie kawa, ktora akurat mialam w kubku

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:

i pytanko - dlaczego 250ml a nie np. 150ml ja tez nastawiam sie na karmienie cycem ale jakby nie wyszlo to na ile ml potrzebuje na poczatek
ja tam sie nie znam, ale zapamietalam bedac u tych znajomych z malym bobo, ze na noc, przed snem robili Filipkowi 15o ml mleczka

Stary 2011-11-03, 19:56   #1587
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

właśnie te zestawy są z butlkami 250 ml, 150 kupię osobno tylko nie wiem czy z tą rurką czy już nie. Ja coś kojarzę, że jak znajomi robili mleko córce to mówili, że wypiła 180... z drugiej strony lepiej większa butla a mniejsze kupię na herbatkę czy wodę
szkoda ze takich zestawów nie ma z butelką jedną dużą a druga mała ale jak pisałam, małe kupię oddzielnie a duża zawsze się przyda no i smoczki antykolkowe już są w 3 rozmiarach
Cytat:
a haslo dzisiejszego dnia to SIWY DYM
tesciowka caly czas uzywa tego zwrotu
psy szaleja - SIWY DYM
rozciela sobie palca - SIWY DYM
u kogos cos sie tam dzieje w domu, jakas patologia - SIWY DYM
pokoj w hotelu bez widoku na morze (no jak to ku.... bez widoku na morze?!) - SIWY DYM
mieszkanie na drugim pietrze bez windy - SIWY DYM

dzisiaj myslalam, ze jak jeszcze raz powie przy mnie SIWY DYM, to ja ochlapie kawa, ktora akurat mialam w kubku

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

ja tam sie nie znam, ale zapamietalam bedac u tych znajomych z malym bobo, ze na noc, przed snem robili Filipkowi 15o ml mleczka
co za teściowa ... ja bym oszalała
pear
Stary 2011-11-03, 19:58   #1588
dph
Rozeznanie

Cytat:
Łóżeczko wizualnie ładne ale bardzo małe, 102 długosci tylko. Ja też chciałam turystyczne ale u nas z dobrej firmy to tez tylko takie krótkie i nie wyobrażam sobie np. 2latka w takim łóżeczku. No właśnie zależy jak długo chcesz mieć maluszka w łóżeczku i kiedy planujesz zmienić na dziecięce łóżeczko. Te co dzisiaj kupiłam ma 120cm i tak myślę że wystarczy na 2,5, może 3lata.

Witaj
no właśnie ja nawet nie popatrzyłam na rozmiar tego łóżeczka tylko od razu mi się wizualnie spodobało a tak wogóle kasik to fajnie że udało Ci się zrobić takie super zakupy

Cytat:

a ja się zakochałam :

cudny ten stanik do ceny by się można było przyczepić ale przynajmniej wygląda jak normalny stanik a nie te badziewia bawełniane ja też chyba sobie taki zafunduję ale na późniejszy czas jak już mi się karmienie unormuje i wtedy będę we wszystkich miejscach publicznych wywalać cycory i karmić, karmić jak karmić ale chwalić się tym stanikiem

No więc pojechałam na te zakupy i nie żałuję Jednak u nas w H&M były te kurtki poprzeceniane o 50% i kupiłam ją sobie nie jest jakaś powalająca ale jest wygodna i rozciągliwa tak że mam nadzieję że mi wystarczy do końca kurtka jak kurtka ale najbardziej jestem zadowolona ze stanika który kupiłam przez przypadek córka z mężem stali w gigantycznej kolejce po lody i ja weszłam do klepu z bielizną i patrzę na poprzeceniane biustonosze i oczom nie mogę uwierzyć że jest stanik o rozmiarze 80 G w tym sklepie i oczywiście od razu go wzięłam i jest cudny w dodatku za 45 zł chyba
pochwalę się Wam http://www.gaia.com.pl/biustonosz-wendy-art-351.html
normalnie to jest niesamowite jak małe zakupy potrafią kobiecie humor poprawić :P
Stary 2011-11-03, 20:15   #1589
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie
Oj, trzymaj się

Cytat:
Przecież nie masz za co przepraszać
Skoro czujesz potrzebę wyładowania emocji, to dobrze, że to robisz, przynajmniej niczego w sobie nie tłumisz i kumulujesz

Cytat:

jedyne co, to kuzynka zadzwoniła, że wpadną jednak we dwie tzn. dwie kuzynki i czy mam czas już ok. 13... czyli zero obiadu i ekspresowe pieczenie ciasta (najchętniej bym to zrobiła teraz, ale nie chcę męża budzić).
Ehhh... a tak się cieszyłam, że będą dopiero o 16:30
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 20:28   #1590
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
co za teściowa ... ja bym oszalała
pear

no, nie jest lekko
chociaz ona jest jeszcze ok, gorzej z tesciem
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Przecież nie masz za co przepraszać
Skoro czujesz potrzebę wyładowania emocji, to dobrze, że to robisz, przynajmniej niczego w sobie nie tłumisz i kumulujesz
rzeczywiscie bardzo mi to pomaga
az mnie palce bola od pisania, z takim nerwem naciskam w klawisze

Cytat:
Napisane przez bambusiek
Jestem jednak tak na szybko Mąż śpi, dziecię się wyszlało i siedzi cicho
jedyne co, to kuzynka zadzwoniła, że wpadną jednak we dwie tzn. dwie kuzynki i czy mam czas już ok. 13... czyli zero obiadu i ekspresowe pieczenie ciasta (najchętniej bym to zrobiła teraz, ale nie chcę męża budzić).
Ehhh... a tak się cieszyłam, że będą dopiero o 16:30
zrob zwykly placek z owocami
pyszny i szybki

Twoje dziecie sie wyszalalo, a teraz przeszlo na moje
wariuje ze az strach

ach, ten moj maly Nietoperek
gdyby nie on, to bym zwariowala
najwazniejsze, ze moje Slodkosci w brzuszku zdrowe i nic sie zlego z nim/nia nie dzieje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości