|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
Elu przepiekny
najwazniejsze ze maluch zdrowy i fanjnie ze ma wloski-ja marze zeby moja ksiezniczka urodzila sie z bujna fryzurka
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczny bobasek Elu. Dziewczyny dzisiaj to mnie taka zgaga złapała że myslalam ze umrę - normalnie paliło mnie i kulka w gardle przez pół dnia.
Dopiero co wróciłam z budowy i zabieram sie za jakies jedzonko, a potem wypije mleczko - tak radziłyście - moze pomoze na tą cholerną zgagę Orzeszku gratulacje nowego terminu - to juz niedługo - powitamy kolejnego bobaska listopadowego ))
|
|
|
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
No to już wielkimi krokami zbliżamy sie do finały jeszcze miesiąć może więcej i forum grudniowe mamusie zapełni sie bobaskami -juz się nie moge doczekac-a do tego okres światecznyCiekawa jestem czy znajdzie sie jakiś maluszek z 6 grudnia albo 24 A moje kobiety jak zwykle uskuteczniaja wojne domową ![]() Wiedziałam że spokój nie może trwać wiecznie -i co ja mam z nimi zrobić straszne uparciuchy!! Dwa oj portwel bedzie świecił pustkami a zapomniałam że moje dziewczynki jeszcze maja urodzinki po Świętach hehe nic dodać nic ująć lubie to nasze forum -jakos sie tu dobrze z Wami czuję -czytam co tam u was słychac jak sie czujecie i sama wspominam co ja czułam i robiłam w tym czasie-tak jakos sie fajnie wspomina ![]() |
|
|
|
#1864 |
|
Konto usunięte
|
zamówilismy dziś wózek i fotelik Implast Volant 3, kolor 103. Nareszcie... .
I chyba kupimy http://allegro.pl/item136988325_hit_...y_gratis_.html na wyjazdy. A i nie dopisałam przy zdjęciu, że waga beibika to 2800g, tydzień 34/35. Tyle powienien ważyc za 2 tygodnie Jak zobaczyłam to usg 3d i mojego dzieciaczka, to powiem wam że juz bym chciała go miec w domu Do tej pory wiedziałm, że jest sobie w brzuchu i jak będzie na niego czas to wyskoczy, a teraz jak widzę w nim podobieństwa do nas to ta więź jakaś mocniejsza się stała
|
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
Powied mi czy taki USG 3d jest drogie zawsze mi sie zdawało że nie na moja kieszen ale w sumie to nawet nie dowiadywałam sie jak to jest z tym USG
|
|
#1866 |
|
Konto usunięte
|
to chyba zalezy... u tego lekarza 120zł kosztuje 2D + 50zł dopłata za 3D. W sumie 170zł.
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny ten wózek ale jak na moją kieszeń to za drogi.
pozdrowionka w ten zimowy weekendzik.
|
|
|
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
Ja już mogę isć i rodzic mam wszystko już kupione
nic mi się nie chce wy macie przypływ energii ,natomiast ja juz nie mam tej energii.. chyba coś ze mna nie tak |
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;3017983]
A i nie dopisałam przy zdjęciu, że waga beibika to 2800g, tydzień 34/35. Tyle powienien ważyc za 2 tygodnie Jak zobaczyłam to usg 3d i mojego dzieciaczka, to powiem wam że juz bym chciała go miec w domu Do tej pory wiedziałm, że jest sobie w brzuchu i jak będzie na niego czas to wyskoczy, a teraz jak widzę w nim podobieństwa do nas to ta więź jakaś mocniejsza się stała [/quote]Elu, Janek sliczniutki jest (imienia chyba nie pomyliłam?). Ja nie robilam 3D i troche chyba teraz załuje ale trudno sie mowi. Chłopak jak malowane My mamy termin podobnie jak Ty i po ostatnim wtorkowym USG wyszło, że Misiu wazy 2kg i martwiłam sie ze to troche mało. Sama juz nie wiem czy to ma jakies znaczenie bo wiadomo ze obliczenia jedno a realia drugie. Główka w dole już?My rowniez zakupilismy wózek: Jane Slalom Pro. Mam nadzieje ze bedzie nam dobrze służył. Pozdrawiam |
|
|
|
#1870 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
JEjku dziewczyny tak obiecalam ze wybiore sie na zakupy i co ? nie wyszło, ciągle pracujemy na budowie i żadnych zakupów dla dzidzi nie zrobiłam. Ale całe szczeście nie mam jeszcze objawów żeby mała chciala sie wydostać wcześniej,tzn brzuszek mam ciągle wysoko.
Zagladam czasem na forum listopadowch mamusi tam takie kochane bobaski )
|
|
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam dziś totalnego lenia ,nawet obiadku nie robie a przecież to niedziela
z moim Tż zamowilismy pizzę na obiad i finito pakować się jeszcze nie bede bo to trochę za wcześnie,,, dopiero zacząl mi sie 36 tydzien więc jeszcze czasu troche mam .Uwas tez tak bierze ciągle na placz? co mój maż powie to ja zaraz bleczę [jak sie mowi u nas na Kaszubach] wy macie to samo czy tylko ja mam takie wahania nastrojów???
|
|
|
|
#1873 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jak bym mogla to bym ciagle plakala, o byle co...
Do lekarza ide w czwartek i zastanawiam sie co mi powie, bo mam dziwne uczucie, ze cos sie zaczyna dziac (a to dopiero 34 tc), no ale w sumie ma prawo, co wcale nie zaczy ze kilka dni urodze... Wczoraj zaczelam pic herbatke z lisci malin, nawet dobrze smakuje, tylko troche na ziele smierdzi ![]() A moj brzuch sie ostatnio zrobil taki duzy, ze czasem mam wrazenie, ze mi peknie
|
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;3020655]A ten Jane Slalom Pro fajny, cena też
mało wazy.[/quote]No mi też własnie ta cena najbardziej sie podobała... Co do samopoczucia to też mamy jakies tam humorki tylko że u nas nie łzy tylko jakiś taki nerw czasami mnie wezmie, że aż pozniej mi głupio. Szczególnie, że najczęsciej o pierdoły sie czepiam. Ale jeszcze jakiś miesiac wiec wytrzymamy, nie? |
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka - patrzyłam na allegro za tym wózkiem o którym piszesz i jego cena to ponad 2000zł? czy to ten ? nie wiem
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś kooope godzin nie mogłam się dostać na Wizaż....Ciągle mi wyskakiwał błąd strony!
Brzuch mam taki napięty, że normalnie zaraz mi eksploduje! Skóra naciągnięta do maximum, napięty jak struna w gitarze i twardy jak piłka do kosza...Na dodatek od rana mam rewolucje żołądkowe - przez co wciągam czekoladę bo może pomoże! Czuje każdy ruch maleństwa bardzo dotkliwie! Jakby mi miało za chwilę przez tę skórę w brzuchu wyskoczyć! Ale rusza się coś dziwnie mało i slamazarnie...A każdy jego ruch boli mnie jak nie wiem. Na dodatek dostałam jakiego cholerniastego uczulenia i swędzi mnie całe ciało!! Kurcze niech ten czas szybciej leci bo ja normalnie nie wytrzymam. Do gina idę 14 listopada i bedę mieć USG. Póki co dzidziolek wyczuwalnie głową do góry! Ciekawe czy tak jak starsza siostra postanowi nie zmieniać tej pozycji czy kiedyś w końcu raczy ten swój łepek osadzić gdzie trzeba? Raaany ale się najęczałam jak baba w ciązy...
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie ten, ja za swoj (spacerówka, gondolka, fotelik sam) zapłaciłam 660 euro
|
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Aranka ja czytalam ostatnio, jak bylam na CTG, ze jesli dziecko jest glowa do gory, to jest na to kilka sposob. Akupunktura itp., ale najprostrzy to polozyc sie na czyms twardym, pod krzyzem polozyc sobie poduszke i nogi polozyc chyba na krzesle (o ile dobrze pamietam) i lezec tak ok. 15-20 min. dziennie. To byl poradnik dla kobiet w ciazy i jakis lekarz i polozna potwierdzali, ze skutkuje az w 90%, ze dzieciaczek sie obroci. Sprobuj, moze to cos da.
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Z Julią mi radzili robić tzw. świecę albo stawać na głowie...nic nie dało...Mają na to wpływ jakieś hormony...których albo ja albo dziecko nie wytwarza i stąd ten brak obrotu. Poczekam spokojnie do wizyty u gina. Ale z moich obserwacji wynika, że maluszek nawet nie próbuje tej główki w poprzek wcisnąć! tylko ciągle u góry...
|
#1880 |
|
Konto usunięte
|
Aranko, cos puchatkowego dla ciebie : http://allegro.pl/item137425989_prof..._kubusiem.html
![]() http://allegro.pl/item137426046_smoc...zawieszka.html |
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
A ja widze, ze na naszym watku cos ostatnio cichutko i malo sie dzieje. Wiec zeby troche rozgrzac atmosfere w te chlode dni, wklejam zdjacia moich zakupow. Aha i dla Aranki ten mam cos puchatkowego - chce to gdzies w dziecinnym pokoju powiesic, ale jeszcze nie mam koncepcji gdzie.
Zdjecia przedstawiaja w kolejnosci: puchatkowe ozdoby do pokoju maluszka; kombinezon z uszkami; cieple kapetki na zmarzniete nozki; karuzele nad lozeczkiem; lozeczko, ktore juz jest przygotowane mimio iz jeszcze 6 tygodni zostalo (narazie zamieszkuje je pewna osmiornica z Ikei); czapeczka, niedrapki i kapetki, ktore kupila mi moja mama jak byla jeszcze swiecie przekonana, ze to bedzie chlopczyk; Mam nadzieje, ze nie przynudzam
|
|
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
Aha dorzucam tez zdjecie prezenciku dla mojej kolezanki, ktora ma termin na 11 grudnia, ale najprawdopodobniej urodzi w najblizszym czasie. Fajne??
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne że fajne tak wlasnie ostatnio stwierdziłam że wszystkie te bobaskowe gadżety są przesłodkie.
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko jak wyposażacie łozeczka waszych pociech? Co kupujecie do spania dla waszych maleństw?
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam materac piankowo-kokosowy, przescieradlo z frotki (musze jeszcze dokupic nieprzemakalna nakladke miedzy przescieradlo a materac. Mam tez ochorne na szczeble (co widac na zdjeciu), kolderke z posciela z falneli (bo jest przyjemniejsza na zime), poduszki narazie nie kupowalam, bo taki maluch nie powinien jej miec. Kupilam tez baldachim, ale to tylko w celach estetycznych, bo innej funkcji on raczej nie spelnia, zastanawiam sie nawet czy go nie odslaniac do spania, zeby byla lepsza wymiana powietrza. No i karuzela, gra bardzo przyjemna melodyjke, a jak bobasek troszke podrosnie, to bedzie mial na czym skupic uwage. To chyba wszystko do spania. Aha mam tez lampke nocna do gniazdka, jedna z kubusiem puchatkiem a druga z Pszszolka Maja.
|
|
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
A ja my mamy materacyk piankowy. Kupiłam też pościel cały komplet ale chyba kołderki nie bedziemy używać tylko sam śpiworek. Poduszeczka też na razie zostanie spakowana. Ochraniacz na szczebelki też mamy i karuzelke na załączonym obrazku. Prezent od dziadków ta karuzela, mam nadzieje, że Misiowi sie bedzie podobała tak bardzo jak mi
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam materacyk/ prześcieradełka frotte, pod spód wkładka nieprzemakalna, dwa kocyki, dwa śpiworki do spania, karuzelka-pozytywka. Poduszki, kołdry, powłoczki na kołdry, osłonki na szczebelki są tu, gdzie mieszkam, zabronione do +/- 1 roku życia. Lubię prostotę i nowoczesność, więc baldachimu niet. Zresztą on zupełnie niepraktyczny.
|
|
|
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
Kamilka 23 masz przepiekne lozeczko
ile za nią zapłaciłąś bo wląsnie na taka poluje [to znaczy na taką czyli koniecznie pluszową ]ale u nas nie widziaam takowej nie mam kiedy je przygotowac tak samo z moim wozkiem też muszę go wyprać ]przy Sebastianie [moim pierwszym synku ]lozeczko miałam przygotowane już na maxa w polowie 8 miesiaca a teraz.... dzis zaczal się u mnie 9 miesiac a ja jeszcze 'gola i wesola 'jeśli chodzi o przygotowanie sprzętu za to mam pelno lumpków już gotowych tak ze szafki nie mogę zamknac |
|
|
|
#1889 |
|
Raczkowanie
|
Sprostowanko ; Kamilko chodzi mi o cene tej karuzeli bo napisalam tak że nie wiadomo o co pytam
|
|
|
|
#1890 |
|
Konto usunięte
|
małgogaj fajną masz pościel
![]() My dostalismy łóżeczko wraz z wyposażeniem, materacyk piankowy i 4 zmiany pościeli, więc pościel która kupiłam sprzedałam. A ta która dostalismy to GLUCK, kiedys juz pokazywałam. Ma ochraniacz i baldachim, ale gdybym nie dostała to nie kupowałabym baldachimu... Kupiłam 2 prześcieradła frotte i zastanawiam się nad kupnem poduszki-klin... Karuzelkę z pozytywką (obowiązkowo plastikowa) kupię jak się trafi, albo juz poźniej. teraz dziecko i tak jej widzieć nie będzie a tylko słyszeć, więc coś tam innego mogę nakręcic i będzie grało. A wogóle to łózeczko stoi jeszcze w piwnicy u teściów zapajęczynione. Mąz w weekend je przeleci papierem, wyczyści i przywiezie. A zlozy jak ja będę w szpitalu, żeby roztocza sie na nim juz nie gromadziły. Na dniach zrobimy w sypialni przemeblowanie, bo mam zamiar tam ustawić łóżeczko. Dziś dowiedziłam się że mój szpital daje ubranka dla dziecka i nie muszę całego majdanu z sobą zabierać! Tylko pampersy i podkłady. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

najwazniejsze ze maluch zdrowy i fanjnie ze ma wloski-ja marze zeby moja ksiezniczka urodzila sie z bujna fryzurka

No to już wielkimi krokami zbliżamy sie do finały 
Jak zobaczyłam to usg 3d i mojego dzieciaczka, to powiem wam że juz bym chciała go miec w domu 

nic mi się nie chce wy macie przypływ energii ,natomiast ja juz nie mam tej energii..
chyba coś ze mna nie tak

pakować się jeszcze nie bede bo to trochę za wcześnie,,, dopiero zacząl mi sie 36 tydzien więc jeszcze czasu troche mam .Uwas tez tak bierze ciągle na placz? co mój maż powie to ja zaraz bleczę [jak sie mowi u nas na Kaszubach] wy macie to samo czy tylko ja mam takie wahania nastrojów???

Mam nadzieje, ze nie przynudzam
tak samo z moim wozkiem też muszę go wyprać ]przy Sebastianie [moim pierwszym synku ]lozeczko miałam przygotowane już na maxa w polowie 8 miesiaca a teraz.... dzis zaczal się u mnie 9 miesiac a ja jeszcze 'gola i wesola 'jeśli chodzi o przygotowanie sprzętu