|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część V
uuuuu- gdybym tak miała tę ilosc, którą kładę na raz - dołożyć trzykrotnie... miałabym prawdziwą maskę ![]() Pytanie powinno brzmieć - jaką ilość i ile warstw
|
|
|
|
#4382 |
|
Rozeznanie
|
No i próbeczka nowej formuły zamówiona
Korzystając z darmowej wysyłki oraz że zbliżają się moje imieniny złożyłam zamówienie. Teraz muszę tylko czekać ![]() Mam nadzieję, że mi przypasuję, bo już nie wiem co na siebie kłaść :S No i mogę zamówić w kraju, też jakiś plus :P |
|
|
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
Moją główną dewizą w makijażu jest - ma nie być go widać. To dotyczy podkładu, bo oczy lubię mieć mocno podkreślone i róże też uwielbiam. Nie ma dla mnie większego komplementu niż gdy ktoś mi powie "Ty masz fajnie, bo się nie musisz malować" - a taki efekt można osiągnąć tylko naprawdę niewielką ilością podkładu.
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Moze dalam go za duzo a moze co innego ale po dwoch godzinach nie dosc, ze sie swiecilam to wygladalam jakbym zadnego podkladu nie nakladala
---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- Cytat:
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#4385 |
|
Zadomowienie
|
Ja na jedna warstwe daje bardzo malo proszku, jak poloze pierwsza warstwe to nie widac ze cos jest w ogole na twarzy i tak jakos zawsze daje trzy ale ja mam co ukrywac, pamietam jak na poczatku nie wiedzialam ze lepiej dac kilka cienkich warstw niz jedna gruba i nakladalam edm intensive taka jedna gruba warstwa, podkladu sypalam tyle do miseczki ze prawie cale dno przykryte
heh ale twarz byla tak wygladzona jak pupcia niemowlecia, wszystko przykryte twarz idealna,...ale po 3 godzinach twarz zaczela sie swiecic a podklad zaczal wygladac jak laki plastik, taka twarz lalki barbie taka szklaca, i sie wtedy zastanawialam o co chodzi :/ no i pozniej juz doczytalam i jest lepiej, ale lepsze krycie jednak mialam jedna duza warstwa :P
Edytowane przez ksenka Czas edycji: 2011-11-01 o 07:50 |
|
|
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam w internecie trochę swatchy , może którejś z was się przydadza
![]() http://www.flickr.com/photos/deedee2...292739/detail/ http://www.flickr.com/photos/madtofu...573348/detail/ Edytowane przez lhunfeniel Czas edycji: 2011-11-01 o 10:54 |
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co spowodowalo to, ze po dwoch godzinach wygladalam jakbym w ogole nic nie nakladala na twarz, zero trwalosci
Moze to wina moich nie- umiejetnosci ?
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#4388 |
|
Rozeznanie
|
Używała któraś z was Bamboo Face Powder?
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś po raz pierwszy-zdał egzamin. Po dłuższym stosowaniu dam znać, czy zostaje na mojej mineralnej półce
|
|
|
|
#4390 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Niedawno zamowilam probki EDM, a dokladnie dwa zestawy: light i medium. Probowalam z testem paskowym na twarzy, policzku i szyi ale nie udalo mi sie dosc, ktory kolor jest dla mnie najlepszy. Po pierwsze, nie doczytalam na poczatku, ze podklad dobiera sie pod kolor szyi. Mam wrazenie, ze twarz mam bardziej rozowa, podczas gdy szyja jest nieco bardziej zolta, stad mam dylemat z wyborem koloru. Ogolnie zaden z podkaldow nie stopil sie dobrze ze skora... Powiem szczerze, ze przez to probowanie mam juz komplety metlik, najtrudniej mi stwierdzic czy mam celowac w podklady bardziej bezowe, zolte czy rozowe. Zaden ze "zwylych" podkadow nigy mi idealnie nie pasowal, wiec nie ma sensu wspominac. Mialam jednak zawsze tendencje do wybierania zbyt rozowych podkladow. Cere mam tlusta, rozszerzone pory, zaczerwienione policzki.. Wrzucam zdjecia, mam nadzieje, ze ktoras z was bedzie mogla cos podpowiedziec! Zdjecia robione w pochmurny dzien, ale staralam sie aby efekt byl podobny jak najbardziej do mojego prawdziwego koloru skory (Wybacznie ponura mine, skupilam sie na robieniu zdjecia hihih )
|
|
|
|
#4391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
Na zylki tez sie patrzy ?? pierwsze slysze
ja mam niebiesko zielone wiec czyli ze co ?? tzn. zielone a wybija z nich lekko niebieski kolor heh
|
|
|
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- odróżnić niebieski od zielonego niż beż neutralny od beżu z oliwkowymi podtonami...
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
O nawet nie wiedzialam o tym
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam niebieskie żyłki jak od długopisu i używam żółtych podkładów
|
|
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
to dla mnie wyższa szkoła jazdy
|
|
|
|
#4402 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie tez to zamotane ale skore mam zolto-zloto-oliwkowa a zylki zielone...przynajmniej tak mi sie wydaje
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Czy ktoras z Was mogla by mi doradzic odcien EDM podchodzacy pod Blondie z Lily Lolo ? Z gory dziekuje Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2011-11-03 o 11:06 |
|
|
|
#4404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki dziewczyny za porady, bede probowac dalej
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o EDM robię tu dopiero pierwsze kroki, testuję sobie już dobrane odcienie podkładów ale w formułach semi-matte i intensive.
Nakładam obie na połowach twarzy i chodzę cały dzień, a pracuję w różnych warunkach, więc miałam okazję sprawdzić co się dzieje na zewntąrz, na powietrzu i w pomieszczeniu z temp. 30 stopni. Cerę mam mieszaną ze strefą T. Pytanie brzmi: na którą z formuł powinnam się zdecydować skoro praktycznie na mojej twarzy nie widzę różnicy?
|
|
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
Jesli ja nie widzialabym roznicy, bralabym semi-matte
|
|
|
|
#4407 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zaczynam i nie wiem... pomożecie, albo wygonicie
![]() czy mogę korektora EDM używać też zamiast pudru, na całość, równomiernie? By nie dawać kilku warstw - korektora, podkładu,pudru, a zapewnić krycie? Jaki pędzel będzie najlepszy?? - o kształt pytam. Na allegro widzę taniej produkty, ale nie mogę się rozeznać - raz podają kolor "multi intense" jako korektor (a u producenta ten kolor jako podkład), raz multi-tasking jako puder (a producent, że korektor) - w sensie: skoro na słoiczku jest napis FACE - to rozumiem jako puder, a BASE jako korektor? Namieszałam... Waham się między tymi kolorami, zastanawiam nawet nad dwoma, ale właśnie nie wiem, czy wystarczą jako produkt typu 3 w 1 też? Kolorystycznie chyba podobne... Nie zlinczujcie mnie, proszę! |
|
|
|
#4408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomożemy ![]() FACE to do twarzy, chyba puder(pewna nie jestem), a BASE to podkład ![]() Korektor zamiast pudru ![]() Jak dla mnie te kosmetyki mają 2 różne funkcje. Puder ma zmatowić/rozświetlić twarzą albo utrwalić make up, a korektor ma zamaskować to co masz do ukrycia. Chyba że mając na myśli puder masz na myśli podkład, bo w sumie jest on w konsystencji pudru.
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki...
jeszcze raz - może się rozeznacie - kolor multi - intensive, na spodzie słoiczka jest napisane concealer, na wieczku BASE - czyli to podkład? a drugi - multi-tasking concealer na spodzie, a na wieczku FACE. Nie wiem już, czym się kierować w rozeznaniu - kolorami,które są przypisane do pudrów/podkładów/korektorów, czy jak concealer to korektor i koniec? Co do używania korektora na całą twarz - w celu wyrównania kolorytu i jednolitego pokrycia - nie bardzo? Nie mam doświadczenia,moja cera nie ma jakichś punktowych słabości, chciałabym jednego produktu do pokrycia, wyrównania, kryjącego. By już nie używać pudru w kremie i oddzielnie wykończenia sypkiego. |
|
|
|
#4410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wg mnie od wyrównania kolorytu i jednolitego pokrycia jest podkład. Wydaje mi się że korektor może być za ciężki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

uuuuu- gdybym tak miała tę ilosc, którą kładę na raz - dołożyć trzykrotnie... miałabym prawdziwą maskę